Heiskasen ja Kähkösen ulosajot ja muut askarruttavat tuomiot 2. finaaliottelussa

  • 49 569
  • 300

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Kauheeta paskaa!

Nyt yritetään jo mediankin puolesta saada koko Suomi Oulun eteläpuolella vaatimaan Pesoselle pelikieltoa. Saa nähdä miten media pystyy vaikuttamaan päättäjiin.

Edelleen olen sitä mieltä ettei kyse ollut potkusta, vaan pienestä horjahduksesta.

Sun opaskoiras tarttis vissiin opaskoiran kanssa?
Horjahdus my ass, kattos nyt viä kerran ne Annen liikeradat ja missä painopiste mahtaa olla.
Tosta ei saa horjahdusta tekemälläkään.

Pää pois sieltä mihin ei aurinko paista, ok?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mikkolan tilanteesta kaiken taas kertoo paarit ja se fakta, että Mikkola poistui koko pelistä, josta varmasti kukaan kynnelle kykenevä pelaaja olisi halunnut poistua ennen ratkaisua.
Siksi on kyllä käsittämätön lausunto: "Ei tilanne ole niin vakava kuin miltä näytti", Jalonen sanoi." Tämänhän voisi ymmärtää niin, että Mikkola kohta pelaa. Olisi voinut Jalonen olla vaikka hiljaa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Katselin videon Pesosen tilanteesta muutamaan kertaan. Pesonen ei yritä potkua vaan ajaa maalille ja nostaa Eavesin jalkaa. Jos katsotte koko ottelun, niin huomaatte että näin Pesonen yleensäkin tilanteeseen. Siis ei tahallinen potku, eikä tuota Bluesin pelaajatkaan liiemmälti protestoi.

Silti... kyllähän jalja/luistimen kärki osuu Eavesia jalkaan. Joten kynsin hampain voin ymmärtää yhden ottelun pelikiellon. Törkeä tilanne ei ole, verrattuna esim. tämän kauden NHL:n tapauksiin. Tahallista vahingoittamisyritystä tuosta nyt ei saa.

Joten yksi ottelu panna jos sitäkään. Ei tehdä kärpäsestä härkästä. Esim. Hirson viikate Osalaan ja Viitaluoman viikate Pesoseen (vai oliko Viuhkolaan ekassa finaalissa) olivat sarjassaan törkeämpiä! Viitaluoma ei saanut pelikieltoa tuosta!
 

Blackbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siksi on kyllä käsittämätön lausunto: "Ei tilanne ole niin vakava kuin miltä näytti", Jalonen sanoi." Tämänhän voisi ymmärtää niin, että Mikkola kohta pelaa. Olisi voinut Jalonen olla vaikka hiljaa.

Ja yhä edelleen...ihmettelen yleisön reaktoita Mikkolan loukkaantumisen jälkeen-vihellyskonsertti päällä.Kyllä täällä Oulussa kuitenkin vierasjoukkueenkin pelaajalle taputetaan, kun baareilla viedään jäältä pois. Voi olla, ettei tilanne ole nyt niin vakava, mutta taklaus oli varmaan kaikkien mielestä vaarallinen ja ruma. Meillä Oululaisilla on tuon tyyppisistä tilanteista huonompiakin muistoja...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt käsi sydämellä kaikki, joiden mielestä Jokinen ja Mikkola, filmasivat tilanteissa, joista ulosajot tulivat: Miksi kumpikaan heistä olisi teeskennellyt, että sattuu ja kovaa?
Ota se käsi pois sydämeltä ja aseta vaikka silmäsi siihen. Kukaan ei ole syyttänyt Jokista ja Mikkolaa filmaamisesta. Vai mistä oikein kaivoit tämän argumentin tähän konsensukseen? Heiskasen ulosajo on tuomittu ylimitoitetuksi, ja filmaamisesta on tässä ketjussa syytetty ainoastaan Bluesin Lehosta.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Kyllähän Pesosen tilanne potkulta näyttää. Yhden pelin pelikielto olisi oikeudenmukaisin tuomio. Sen tilanteesta näkee mielestäni varsin hyvin, ettei Pesonen tarkoituksella lähde vahingoittamaan Eavesiä. Tilanteessa Pesosen katse on koko ajan kiekossa, myös potkuhetkellä. Jos hänen olisi tarkoitus vahingoittaa Eavesiä, keskittyisi Pesonen varmasti enemmän itse Eavesiin, eikä kiekkoon. Itse kyllä lähden siitä, että Kähkösen mahdollisen pelikiellon on oltava vähintään yhtä pitkä kuin Pesosen mahdollisen vastaavan. Kähkösen taklatessa vakavan loukkaantumisen riski on huomattavasti suurempi kuin Pesosen tilanteessa. Bishai ja Koreishan saivat yhden pelin pannan päällä puskemisistaan, joten senkin linjan mukaisesti yhden pelin pelikielto Pesoselle lienisi oikea tuomio.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ja yhä edelleen...ihmettelen yleisön reaktoita Mikkolan loukkaantumisen jälkeen-vihellyskonsertti päällä.Kyllä täällä Oulussa kuitenkin vierasjoukkueenkin pelaajalle taputetaan, kun baareilla viedään jäältä pois...
Ei ollut mitään syytä taputtaa kun ei mies eväänsäkään heilauttanut (ainakaan ei katsomoon näkynyt). Taputetaan, jos on jalkeilla tai osoittaa jotain "elonmerkkejä". Ei yleisö Mikkolalle missään nimessä viheltänyt.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Pesosen tilanne potkulta näyttää. Yhden pelin pelikielto olisi oikeudenmukaisin tuomio. Sen tilanteesta näkee mielestäni varsin hyvin, ettei Pesonen tarkoituksella lähde vahingoittamaan Eavesiä. Tilanteessa Pesosen katse on koko ajan kiekossa, myös potkuhetkellä. Jos hänen olisi tarkoitus vahingoittaa Eavesiä, keskittyisi Pesonen varmasti enemmän itse Eavesiin, eikä kiekkoon. .

Eli jos Pesosen tarkoitus ei ole vahingoittaa Eavesia, niin miksi hän potkaisee/yrittää potkaista?

Eavesin polvivammasta johtunut poissaolohan varmasti ei ole Pesosella tiedossa..
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Ota se käsi pois sydämeltä ja aseta vaikka silmäsi siihen. Kukaan ei ole syyttänyt Jokista ja Mikkolaa filmaamisesta. Vai mistä oikein kaivoit tämän argumentin tähän konsensukseen? Ainoastaan Heiskasen ulosajo on tuomittu ylimitoitetuksi, ja filmaamisesta on tässä ketjussa syytetty ainoastaan Bluesin Lehosta.
Otan sen käden pois sydämeltä ja myönnän, että olet oikeassa. Tässä ketjussa ei asiasta keskustella ja siinä mielessä meni väärään laariin, kun ainoastaan otteluketjussa syytellään wanhaan kunnon tyyliin Kärppiä:
Lisätään vielä, että vaikeaa noita kärppien loukkaantumisia on ottaa tosissaan, kun muistissa on hyvin esim. Ujcikin, Tenkratin ja Viuhkolan "kuolemat". Ennen matsia sanoin kaverille, että outoa että näissä pleijareissa ei ole tullut vielä käsittämättömiä ulosajoja, mutta sitten muistin että tänään vasta ensimmäistä kertaa Kärpät vastassa kotona. Samantien alkoi taas tapahtua. Kannattaisi Kärppienkin lopettaa se kieriskely ja opetella ottamaan niitä taklauksia vastaan.
Loukkaantumiset ja Kärppien "loukkaantumiset" tuppaavat usein olla kaksi eri asiaa, ja siksi jälkimmäisiä on vaikeaa ottaa todesta.
Lisäksi kun selailin ketjuja uudelleen läpi, voin myöntää ilokseni, että mieleni lukkiintui muutamaan vastaavanlaiseen kommenttiin ja yleistin mielessäni liikaa mielipiteitä. Blues-fanit ovat kommenttien perusteella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta olleet fiksua porukkaa.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ihan päivänselvä potkuhan tuo Pesosen tilanne oli. Eaves hädintuskin ottaa kontaktia tilanteessa joten horjahtamiset oli kaukana. Tilanteen jälkeinen mussutus Pesosen suusta vahvistaa käsitystä tahallisesta potkusta.

Mutta ei tuosta mitään rangaistuksia kyllä pidä jakaa. Jos Keller saa hakata vastustajien tähtipelaajia surutta käsille niin pitää silloin oman jenginkin kestää parit potkut. Nyt on pleijarit menossa!!

Bluesille nyt vähän tsemppiä ettei sarja mene heti 4-0 poikki.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Eli jos Pesosen tarkoitus ei ole vahingoittaa Eavesia, niin miksi hän potkaisee/yrittää potkaista?

Eavesin polvivammasta johtunut poissaolohan varmasti ei ole Pesosella tiedossa..

Ensinnäkään tilanne ei ole tahallinen... ei puhdas potku. Toisekseen jos Kärpät haluaisi Eavesin pelistä pois niin luuletko että kultakypärä hänet teloisi.

Pesonen ajaa maalille, katsoo kiekkoa, yrittää karvata Eavesia ja nostaa hänen jalkaansa... kuten 100 kertaa joka kiekko-ottelussa tapahtuu. Totta on, että luistin osuu Eavesia jalkaa kärki edellä, terä ei lähelläkään. Yksi peli pannaa jos pakko, mutta ihan turha hekumoida jostain tahallisesta potkusta jolla yritetään vahingoittaa... Viitaluoman viikate ekassa matsissa sen sijaan oli tahallinen ja siitäkään ei jälkiseuraumuksia tullut.

Kärppä- sympatiat on menestysten myötä sulanut Suomessa, sen ainakin nyt huomaa :) Pesosesta puhutaan aika paljon paskaa... pistepörssi voittajasta. Olkoonkin, että hänellä on vielä kasvettavaa suureksi kiekkoilijaksi, niin huomasiko kukaan eilen miten hän pelasi omaa päätään. Loistavaa puolustus ja alivoimapelaamista.
 

Moosehead

Jäsen
Potkulta Pesosen suoritus todella näyttää. Uskoisin miehen tuossa kuitenkin hakeneen ns. "takajalkaa", joka oululaisen kiekkoilijaystäväni mukaan opetetaan Kärpissä jo F-juniori iässä. Tässä tilanteessa Eavesin tönäisy irroittaa luistimen jäästä.

Potkuksi tuon tuomitsisin itsekkin, pelikieltoa on turha silti jakaa, ei kieltoa ole saanut Keller tai Viitaluomakaan kirvesiskujensa seurauksena. Valitettavaa, mutta tosiasia SM-liigan kurinpito uppoaa vuosi vuodelta syvemmälle suohon.

Heiskasen taklaus oli jäähyn paikka, ehkä jopa 2+10. Vitonen tuosta suurta liioittelua. Kähkönen puolestaan ansaitsee minkä tahansa rangaistuksen tuosta, lisäksi turpaansa ja kovaa.

Itse en näkisi ottelun suurimpia epäkohtia tuomarilinjassa edes näissä tapauksissa. Sensijaan ihmettelen suuresti miksi Kärpiltä sallitaa liigassamme huomattavasti aktiivisempi mailahäirintä, kuin miltää toiselta joukkueelta.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Pesonen potkaisi. Hänen jalkansa tekemä liike on potku, ei työntö. En tiedä miksi hän näin tekee, kenties joku hetkellinen aivopieru.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
NO mille siellä vihelleltiin?
Lähinnä tuomiolle ja tuomareille, olisiko jotkut kärpät viheltäneet Kähkösellekin. Se, miten kaukana laidasta Mikkola oli, ei tosiaan näkynyt toiseen päätyyn. Aiemmin oli tullut arvelluttava 5 minuuttia ja muutamia muita tunteita herättäviä tilanteita. Lisäksi samaan aikaa oli jotain korkea mailaa Blues-pelaajan kasvoihin. Mielestäni täysin ymmärrettävä reaktio yleisöltä. Valitettavaa, jos jollekin jäi mielikuva siitä, että Mikkolalle vihellettiin.
 

Blackbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lähinnä tuomiolle ja tuomareille, olisiko jotkut kärpät viheltäneet Kähkösellekin. Se, miten kaukana laidasta Mikkola oli, ei tosiaan näkynyt toiseen päätyyn. Aiemmin oli tullut arvelluttava 5 minuuttia ja muutamia muita tunteita herättäviä tilanteita. Lisäksi samaan aikaa oli jotain korkea mailaa Blues-pelaajan kasvoihin. Mielestäni täysin ymmärrettävä reaktio yleisöltä. Valitettavaa, jos jollekin jäi mielikuva siitä, että Mikkolalle vihellettiin.

No, tämä tilanne ei ainakaan ollut arveluttava ja tunteita herättäviä tilanteita nyt tulee joka pelissä. Mytta anyway ,uskon katsomokulttuuria löytyvän Esboossakin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kyllähän Pesonen lievän liikkeen tekee ja sitä kautta ansaitsee pelin tai kaksi. Mutta turha väittää, että tähän vaahdon määrään ei vaikuta kaksi päivän selvää asiaa eli se että kyseessä on Pesonen ja Kärpät. Itse kyllä tuomitsisin Rajamäen töötin Aaltoseen, joka tulee aivan päivän selvästi myöhässä. Ja turha mussuttaa, että ei ehdi reagoida. Aaltonen on jo laukonut kiekon maalia kohti ja ehtii kaartaa jo poispäin kun Rajamäki tulee raukkamaisesti puun takaa. Jokisen tilanteesta kukaan ei ole liiemmin hoksannut sitä, että jokinen kamppailee kiekosta toisen Blues pelaajan kanssa ja kun kiekko karkaa vähän kauemmas, lähtee hän sitä pelaamaan, kun Heiskanen tulee (Jokiselle) täysin puskista. Selvä 2+10, mutta ei toki 5+20. Päivän törkein teko tuli kuitenkin nobodylta, jonka nimi ei aiheuta verenpainetta Pesosen tyyliin. Muutenhan noita huitomisia meni läpi puolin ja toisin.

Ja miten kukaan ei reagoi siihen Kuoppalan koukkuun Brosin käsille, jota ilman Bros ois pistäny kiekon pussiin ja tilanne ois ollu 2-0. Kyllä siellä Blues koukki ja kahvoi ihan samallalailla kuin Kärpät, kun joutui puolustuskannalle. Blues hallitsi joten Kärpät teki sitä enemmän tässä pelissä. Jos mennään vielä niihin jäähyihin mitä esim kolmannen erän alussa Kärpille puhallettiin niin nehän olivat ihan selviä paikkoja tuomareilta juuri selviin tilanteisiin joista ei tullut puhallettua. Esim. Aarnio taklasi Laatikaista, jolla tippuu oma maila ja kompuroi sitten siihen. Aarnio sai kampista jäähyn. Alikosken jäähy oli taas sellainen jossa tanssi Blues pelaajan kanssa tasatahtiin, kumpikin kaatuu --> Alikoskelle jäähy. Ihan oikeutettuja paikkojahan ne olivat sillä ihmettelin itsekin miten tuosta ja tuosta ei jäähyä tullut. Mutta jäihän sieltä Bluesiltakin viheltämättä selviä kakkosia. No pitää yrittää ymmärtää kuinka suuri paha tämä Kärpät siellä Etelässä tuntuu olevan. Voisi jopa sanoa, että Paha on viimeinkin palannut. 17-18 vuotta myöhässä aikataulussa, mutta parempi myöhään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Lähinnä tuomiolle ja tuomareille, olisiko jotkut kärpät viheltäneet Kähkösellekin. Se, miten kaukana laidasta Mikkola oli, ei tosiaan näkynyt toiseen päätyyn. Aiemmin oli tullut arvelluttava 5 minuuttia ja muutamia muita tunteita herättäviä tilanteita. Lisäksi samaan aikaa oli jotain korkea mailaa Blues-pelaajan kasvoihin. Mielestäni täysin ymmärrettävä reaktio yleisöltä. Valitettavaa, jos jollekin jäi mielikuva siitä, että Mikkolalle vihellettiin.

Tähän komppaan kyllä. Itse huusin ja buuasin tilanteessa aluksi sekä Mikkolalle että tuomareille. Paarien tullessa paikalle en sitten buuannut. Mutta todella, uskoisin tässä vihelletyn enimmäkseen tuomioille, ja tuomitsematta jättämisille.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kyllä siellä Blues koukki ja kahvoi ihan samallalailla kuin Kärpät, kun joutui puolustuskannalle. Blues hallitsi joten Kärpät teki sitä enemmän tässä pelissä.

Niin. Ja jääkiekossa kuvion on tarkoitus mennä niin, että jos painostaa ja pakottaa vastustajan rikkomaan, palkitaan ylivoimilla.

Tänään tätä ei tapahtunut. Siksi siis Blues kärsi tästä linjasta. Pelin rikkominen ja 0-0 pelaaminen helpottuu pirusti jos mistään ei vihelletä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minusta on ihan sama, kumpi koukki enemmän kuin toinen. Molemmat sitä eilenkin tekivät, koska tuomarit sen sallivat. Eniten tästä kuitenkin kärsii jääkiekko. Minua ihan oikeasti etoo, kun peli menee tuollaiseksi. Tottakai linja on finaaleissa hieman sallivampi tietyillä osa-alueilla ja niin pitääkin olla. Mutta jos maalintekotilanteessa saa vetää härskisti mailalla takaapäin koukun, kampin tai viikatteen, ollaan niin metsässä kuin vaan ikinä voidaan.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No pitää yrittää ymmärtää kuinka suuri paha tämä Kärpät siellä Etelässä tuntuu olevan. Voisi jopa sanoa, että Paha on viimeinkin palannut. 17-18 vuotta myöhässä aikataulussa, mutta parempi myöhään.

Jep Jep ja Pessi kaikkein pahin;) Saadaanko 3 hyökkäysvitjaa huomiseksi - parantuuko haavat, mustelmat, aivotärähdykset? Ei muuta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Niin. Ja jääkiekossa kuvion on tarkoitus mennä niin, että jos painostaa ja pakottaa vastustajan rikkomaan, palkitaan ylivoimilla.

Niinhän sitä luulisi, mutta kyllä se on runkosarjassakin tullut tutuksi, että vierasjoukkue saa raastaa ja repiä ollessaan puolustuskannalla ja sitten kun Kärpät tekee ensimmäisen rikkeen tulee heti boxia. Ei tämä liiga muuten olisi näin tasainen kuin se nyt on. Ja olen ollut koko ajan myös sitä mieltä, että eilistä peliä Kärppien ei olisi kuulunut voittaa. Ymmärrän täysin miten vittumaiselta se tuntuu, jos ei pidä Kärpistä. Blues olisi eilen ansainnut paljon enemmän, mutta totuus on että se kiekko pitää laittaa maaliin. Jäähyt meni miten meni ja ilman noita ylilyöntejä Blues olisi hyötynyt nähtyä enemmän. Ei Heiskasellakaan ollut oikeastaan mitään syytä taklata hän olisi voinut nostaa Jokisen mailaa ja viedä kiekon kuin karkin pikkulapselta. Hän otti tyhmän riskin, kyllähän hän näki, että selkä siinä on edessä. ja edelleen, että ei tule väärinkäsityksiä niin tuomio oli kuitenkin väärä. Kyllä Blues itsekin tätä hommaa vähän tyri. Kiekko katsomoon jäähy on perseestä, eikä kuulu tähän lajiin. Swetz tai jotain ja Kuoppala voisivat reeneissä keskittyä osumaan tyhjään maaliin. Saattas sillä taidolla olla sarja 0-2 Bluesille.

Niin ja Pesonen menköön huilille pelin tai parin ajaksi. Ei tuo meno nyt oikein vakuuta kärppäkannattajaakaan. Vähän on väkisin yrittämisen maku ja kun ei onnistu niin energiaa kuluu ihan muuhun. Ylivoimalla Pesonen on tällä hetkellä melkeinpä haitta.
 
Minusta on ihan sama, kumpi koukki enemmän kuin toinen. Molemmat sitä eilenkin tekivät, koska tuomarit sen sallivat. Eniten tästä kuitenkin kärsii jääkiekko. Minua ihan oikeasti etoo, kun peli menee tuollaiseksi. Tottakai linja on finaaleissa hieman sallivampi tietyillä osa-alueilla ja niin pitääkin olla. Mutta jos maalintekotilanteessa saa vetää härskisti mailalla takaapäin koukun, kampin tai viikatteen, ollaan niin metsässä kuin vaan ikinä voidaan.

Kiitos, tämän viestiketjun järkevimmästä ja puolueettomimmasta kommentista.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pesonen ei potkaissut tahallaan.

Aarniolta kahden käden viikate, onneksi osui kyynärsuojaan eikä käynyt mitenkään.

Ja Aaltosesta. Jos näittä sen koukun, minkä Keller laittoi Juhikseen ja sai siitä jäähyn,niin tilanne on selvä. Nivuset. Aaltonen hädin tuskin pääs jäältä ylös sen jälkeen. Ja ehkä se kuljetus ja lämäri sen jälkeen ylivoimalla oli jotai turhautumista, jos paikat rikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös