Hedelmät

  • 15 289
  • 42

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täytyypi tänään kaupasta napata mukaan terve satsi eksotiikkaa. Erityisesti mango kiehtoo - siitä kun tunnutaan puhuvan varsin maukkaana möykkylänä. Päteeköhän siihen tämä sama perussääntö eli sopivan pehmeä on hyvä? Kova tuntuu kaikissa viestivän kirpeää, pehmeä taas käyneen puoleista.

Suosittelen jo mainittuja meloneita hedelmiä kaikkoaville. Ei kuorimista, ainoastaan miehekäs katkaisu keskeiltä ja lusikka kouraan. Lopussa vielä palkintona pieni satsi maukasta mehua, joka kertyy kuoren pohjalle. Onkohan näissä tosin mitään vitamiineja?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän ne hedelmät maistuvat Ted Raikkaalleekin! Tai ainakin osa niistä...

Suurimpia suosikkejani on ehdottomasti mandariinit ja näistä juuri klementiinit, vaikka satsumatkin toki kelpaavat. Toisinaan on hieman pakko toppuutella omaa mandariinien kulutusta, sillä niihin jää todella koukkuun. Tässä taannoin oli päiviä jolloin ei voinut ilman mandariineja elää, vaan niitä oli aina ostettava pussi kaupasta. Nyt olen hieman vähentänyt, sillä ei niidenkään syönti pidemmän päälle ole välttämättä kovinkaan terveellistä. Joku taisi sanoakin että näytin jo ihan keltaiselta.

Muista sitrushedelmistä greippi on maukas tuttavuus aina välillä, etenkin krapula-aamuna se on oikein hyvä tuttavuus ja pistää potkua eloon.

Omenoista pidän myös, mutta niiden laadusta en tingi ja vain tietynlaiset lajikkeet maistuvat. Hyvät kotimaiset omenat ovat suurta herkkua jos sattuu tielle ja mikä parasta tietysti itse poimittuna.

Sitten on tietysti banaanit, appelsiinit, rypäleet (eikös nekin hedelmiä?) ja päärynät joita tietysti syö toisinaan, mutta mikään niistä ei ole aivan suuren suuri suosikki.

Ananaksesta en pidä juuri lainkaan.
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Ruutiveijari
Täytyypi tänään kaupasta napata mukaan terve satsi eksotiikkaa. Erityisesti mango kiehtoo - siitä kun tunnutaan puhuvan varsin maukkaana möykkylänä. Päteeköhän siihen tämä sama perussääntö eli sopivan pehmeä on hyvä? Kova tuntuu kaikissa viestivän kirpeää, pehmeä taas käyneen puoleista.

Tuore mango on todella hyvää. Ainut ongelma on, että hyvän mangon löytäminen on melkein salatiedettä.
Kokemuksieni mukaan mangon tulee olla lähes kokonaan punainen, mutta ei siis kokonaan. Kovuusasteen tulee olla kohtalainen, eli pehmeä on pahaa ja liian kova kirpeää ja puumaista.

Mangon syöminenkin on melko tuskallista. Kuori on usein paksu ja varmasti saat mähnää sekä käsiisi että sohvaasi sitä poistaessasi.
Mangoa ei ikinä tule puraista kuten esim. omenaa, koska jos näin erehtyy tekemään, saa kaivella mangosuikaleita hampaanväleistään ja pitkään. Mango leikataan sivistyneesti sopivankokosiksi palasiksi ja nautitaan välittömästi.
Mangossa on myös suuri käyttökelvoton kivi.

Kaikenkaikkiaan kuullostaa melko saatanalliselta kaverilta, eikö? Maku on vaan parhaimmillaan niin jumalainen, että vaiva todella kannattaa nähdä.

Muita vähemmäntunnettuja suosikkejani: Tuore ananas, passionhedelmät ja karambola.
 

pale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lebarin Pantterit
Viestin lähetti Ruutiveijari
Tehtyäni läpiluotaavan tutkimuksen elintapoihini havaitsin vakavan puutteen ruokavalion puolella. En syö hedelmiä melkein lainkaan. Osaltaan tästä varmaan johtuu myös nykyinen "pyllyyn raiskattu piisami" -olotila.

Syön joskus tosin erilaisia meloneita. Erityisesti reiluissa paloissa suuhun lusikoitu hunajameloni on tarpeeksi karkkimainen, että pystyn perustelemaan itselleni kuluttamaan energiaa sen syömiseen. Kaipaan siis hyvänmakuisia hedelmiä, pehmeän makuisia.

Ja kaupathan on täynnä hedelmiä. Joissain on piikkejä, toiset näyttää kuivatuilta eläkeläisiltä. Miten moisia syödään? Miten valitaan parhaat?

Osaan valita omenan ja päärynän. Valitettavasti kummastakaan en pidä. Opastakaa uusavuton vitamiineja kohti ja neuvokaa samalla miten ne kuuluu nauttia?

Jos meloneista pidät niin kehoitan kokeilemaan myös verkkomelonia joka on hyvinkin hunajamelonin kaltainen hedelmä. Mun mielestä maultaan vieläkin parempi kuin hunajameloni. Verkkomelonin kanssa operoidaan samoin kuin hunajamelonin kanssa.

Itse pidän todella paljon hedelmistä (niinkuin yleensä ruoasta) ja mielenkiintoista onkin se, kun kaupan hyllylle ilmestyy jokin mulle maistamaton hedelmä. Pakko-ostos. Jos maistuu niin hyvä juttu, taas yks uus maku. Jos ei maistu, niin eipähän tarvitse enää ostaa, on kuitenkin kokeiltu makua.

Jo tässä ketjussa mainitut luonnonkarkit ovat kaikki maistamisen arvoisia. Jos kuoriminen/siemenet epäröittävät ostopäätöstäsi, niin osta silti. Selvitetään täällä kimpassa mikä herkku on kyseessä ja laaditaan hedelmän nauttimis suunnitelma. Jatkoajan hedelmätiski on aina auki.

ps. Banaani on kypsä, kun siinä on mustia pilkkuja.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Paljon noi satsumat normaalisti maksavat? Ostin tuossa S-marketista ison pussillisen ko. palleroita kun kilohinta oli jotain täysin naurettavaa. Iso pussi maksoi euron, mutta ei tainnut olla ihan normaali hinta kun kaikki niitä tuntui ostavan.

Harvoin sitä vetää itsensä hedelmillä täyteen, mutta nyt on ähky olo.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Schwalbe

Mangoa ei ikinä tule puraista kuten esim. omenaa, koska jos näin erehtyy tekemään, saa kaivella mangosuikaleita hampaanväleistään ja pitkään. Mango leikataan sivistyneesti sopivankokosiksi palasiksi ja nautitaan välittömästi.
Mangossa on myös suuri käyttökelvoton kivi.


Koska ihmisen kekseliäisyys ja kyky ronkkia luontoäidin tekosia on rajaton, on ihminen jalostanut myös mangosta lajikkeen, jonka hedelmäliha on tasaisen pehmeää ilman noita perkeellisiä säikeitä. En kyllä tiedä, mistä moisen erottaa, mutta on kyllä joskus omalla kohdalle tuollainenkin ihmeellisyys osunut.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Suosittelen ehdottomasti rypäleitä valmiiksi poljettuna ja käytettynä. Tosin varoituksella: voi jäädä koukkuun.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taalla tulikin jo mainittua tuore ananas, aivan helvetin hyvaa vaikken hedelmia muuten napostele.

Leikkaa neljaan lohkoon, poista ihan sisin 1 cm ja veda naamariin.
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
makuasioitahan nämä

Viestin lähetti Sniper
Persimonin alapuolelle pääsee vielä itselle tuore tuttavuus, omenapäärynä. Hienosti onnistuttu yhdistämään kahden lajin huonoimmat puolet: vetisyys ja kirpeys - oujee.

Persimonin velipojat Kaki ja Sharon ovatten hemmetin hyviä. Persimon saattaa sisältää parkkihappoa, joka aiheuttaa suun vaarattoman kuivumisen noin sekunnissa. Kakissa ja Sharonissa parkkihappoa ei ole.

Soseuta esimerkiksi sharonia, lisää kanelia ja tilkka likööriä ja nauti vaniljajäätelön kera. Ahh...

Omenapäärynä Nashi taasen on todella hyvää oikeaan aikaan ostettuna. Makeaa ja mehukasta. Muistaakseni kiinalainen nashi on parhaimmillaan vuodenvaihteen jälkeen, noin suunnilleen. Muulloin maku on vähintäänkin väljähtynyt.

Edit:

Mangon ja passionin ystäville mainio ja helppo ohje:

Marenkipohja
sen päälle mangoa soseena
sen päälle kermavaahtoa
sen päälle passionhedelmän sisuskalut

On taivaallisen hyvää.

terveisin hevimestari
 
Viimeksi muokattu:

LKM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Montreal Canadiens
Kumma ettei kukaan tunnu tykkäävän persikasta tai nektariinista. Muista hedelmistä en juuri piittaa mutta näitä menee vaikka 10 kerralla. Jos kypsyysaste on sopiva niin näitä on todella helppo syödä. Juu, kiiwi on myös hyvä.
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Paras hedelmähän on sellainen, jonka nimeä en nyt satu muistamaan/tietämään. Se on sellainen oranssi, jossa on ohut kuori ja sisältä se on myös oranssi. Pieni poistettava keskusosa, jossa taitaa olla siemeniä. Erittäin makea ja hyvä hedelmä. Suhteellisen pehmeä, muttei yhtä pehmeä kuin persikka. Kyseessä on joku vähän eksoottisempi hedelmä. Ja kallis on.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Viestin lähetti ÄLKOOÄM
Kumma ettei kukaan tunnu tykkäävän persikasta tai nektariinista. Muista hedelmistä en juuri piittaa mutta näitä menee vaikka 10 kerralla. Jos kypsyysaste on sopiva niin näitä on todella helppo syödä. Juu, kiiwi on myös hyvä.

Tunnustaudun persikan ja nektariinin ystäväksi, mutta Suomesta niitä tuntuu olevan liki mahdotonta saada asiallisen makuisina. Etelän lomamatkoilla yleensä ostan pussillisen persikoita ja kylläpä ovatkin hyviä.

Ongelmana taitaa olla tämä kaukainen etäisyytemme, jonka vuoksi hedelmät täytyy toimittaa tänne puoliraakoina ja sitä myöden mauttomina. Persikoiden ongelmana on sekin, että ne näyttävät tasan samanlaisilta päällepäin olivat ne sitten hyviä tai huonoja. Ainoa testimenetelmä on pehmeyden arviointi käsikopelolta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kokeilkaapa käyttää avokadoa salaatissa. Avokadoa, perunaa, salaattia, cashew-pähkinää ja feta-juustoa lisättynä vapaavalintaisilla vihanneksilla. Voi pojat, että se on hyvää! Vaimo tuota aina välillä tekee, ja hyvää tekeekin. Avokadon ongelma on vain se, että sen sisuskalujen kunnosta ei tarkkaan voi tietää ennen kuin sen avaa. Voipi olla raaka tai ylikypsä.

Myös päärynää ja mandariinia kannattaa kokeilla tavallisen vihannessalaatin lisukkeena. Toimii.
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Viestin lähetti gege dA mAn
Paras hedelmähän on sellainen, jonka nimeä en nyt satu muistamaan/tietämään. Se on sellainen oranssi, jossa on ohut kuori ja sisältä se on myös oranssi. Pieni poistettava keskusosa, jossa taitaa olla siemeniä. Erittäin makea ja hyvä hedelmä. Suhteellisen pehmeä, muttei yhtä pehmeä kuin persikka. Kyseessä on joku vähän eksoottisempi hedelmä. Ja kallis on.

Tuohon määritelmään sopisi ainakin Persimon-Kaki-Sharon-perhe.
Hinta vaihtelee alta kahden euron yli seitsemän euroa kilolta. Nyt Sharonin pitäisi olla normaalihinnoittelulla 2,50-3,00e/kg.
 

Makelele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä klementiinit ovat loistavia. Niitä voi mättää sen minkä kerkeää. Suosittelen myös banaania yhdessä appelsiinimehun kanssa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Krapula-aamuun tai muuten vain janoiseen hetkeen: tehosekoittimella jurskautetaan jääpaloja hileeksi, kaadetaan pitkään lasiin ja päälle itsepuristettua appelsiini- ja sitruunamehua. Kirpeys on perkeleestä, mutta kuitenkin sairaan nautinnollista. Tämä juoma on parasta särpimäjuomaa siinä missä mikä tahansa särpimäjuoma, joka on särpimäjuomista paras. Omenoista suosin maanmainiota englantilaista Sid Vicious-lajiketta. Avokado on parasta kun sen nauttii syömättä jättämällä. Silloin sen täydellinen mauttomuus tulee parhaiten esille, samoin on laita munakoisossa.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaupasta laukkuun tarrautui kiiwejä, avokado ja mango. Mangosta täti ostosparatiisissa neuvoi laittamaan omenan kanssa samaan pussiin, jotta mango kypsyisi parissa päivässä. Kerroin käyttäväni hedelmät booliin ja kysyin suuntaa Lasolia ja muita syövyttäviä nesteitä kohti. Vaikutin äijältä.

Kiiwit ovat aivan jumalaisia. Yksi yllätys oli joka paikkaan ruiskuava vihreä neste. Nyt on valkoisella olohuoneen matolla todisteet eilisillan vitamiinien hankinnasta ja eukko murjottaa pitäen mangoa panttivankina. Erityisen nautinnolliseksi koin kaivaa kiiwistä ooooikein ison palan kerralla ja täyttää koko suun herkulla. Iltaan mennessä pitää päästä käsiksi mangoon ja avokadoon. Ja selittää eukolle miksi ostoskassissa oli lasinpesunestettä vaikkei perheessä ole autoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös