Haukat - TuTo 3.1.2004, ST1 Areena, Järvenpää

  • 1 922
  • 12
Jees, eipä ole paljoa koskaan tullut Mestis-puolelle kirjoiteltua (eikä kyllä Jatkoaikaan muutenkaan viime aikoina), mutta nyt päätin käyttää tilaisuuden hyväksi, kun kukaan muukaan ei ollut pelistä otsikkoa tehnyt. Itsekin täytynee lähteä huomenissa matkaamaan Järvenpäähän, että sitten kerkeäisi ensimmäisen Mestis-pelinsäkin käydä sillon lauantaina katsomassa. Ainakin omalta kohdaltani ennakko-odotukset ovat suuret, sillä viimeisin SM-liiga-ottelu, jonka kävin katsomassa tämän viikon tiistaina, oli sen verran tylsää katsottavaa, että toivottavasti Mestis-ottelussa pelataan viihdyttävämpää kiekkoa.

Tuon ST1-areenan tuohon otsikkoon laitoin lähinnä siksi, että katselin Jatkoajan alasivua Haukoista ja siellähän tuo luki. Pisti kyllä huvittamaan hieman. Eipä tästä ottelusta hirveästi pystyne itse mitään ennakoimaan, Haukat sai tappioputkensa katki Kajaanissa ennen taukoa ja toivottavasti se nyt on sitten edes vähän joukkueiden otteita vapauttanut. Haukka-faneilta kyselisin, että myydäänkö jäähallissa joitain virvokkeita käytävällä/jossain kahviossa ja mikä mahtaa hintana jollakin limsamukilla (tyhmä kysymys ehkäpä, mutta ei vaan näistä ole mitään hajua)? Olen vaan itse täysin kyllästänyt Hakametsän jäähallin ravintolapalveluja hoitavan Restelin riistohinnoitteluihin, 0,33 litran limsamuki mahtavat 2,5 euroa. Joskus syyskuussa tai lokakuussa taisin Mestis-palstalla kysellä myös Haukkojen lippuhintoja ja oletan etteivät ne ole siitä miksikään muuttuneet (heh), elikä opiskelijoilta ym. kuin "aikuisilta" neljä euroa? Paikan saanee valita vapaasti? ;)

No joo, jos joku viitsisi vastailla niin olisin kiitollinen. Pitkästä aikaa sitä jaksaa vähän odottaakin jääkiekkomatsia, toivottavasti Haukat voittaa.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Juu. Vastaillaanpas ensin hieman Smoerrebroedille.

Lippujen hinnat ovat edelleen samat: aikuisilta kahdeksan; lapsilta, opiskelijoilta, eläkeläisiltä, varusmiehiltä ja työttömiltä neljä euroa. Kahviosta saa muistaakseni 0,33 litraisen pahvimukillisen limonadia yhdellä eurolla. Karkkeja, munkkeja, kahvia ja makkaraa on myynnissä myös, ja hinnat ovat muutenkin kohtuullisen sopuisat SM-liigan oheispalvelukustannuksiin tottuneelle.

Itse ottelu on varsin mielenkiintoinen ja tärkeä. Haukoilla olisi nyt hyvä sauma ottaa askel lähemmäksi kohti pudotuspelejä ja samalla karistaa TuTo kauemmas niskaan hengittelemästä. Tämä takaisi sen, että karsinnat pysyvät kaukaisina.

Haukkojen hyökkäys on sitten Hokki-pelin vahvistunut vanhemmalla Mustosen veljeksistä, joka jätti Tikkurilan villin jäähallielämän taakseen ja palasi näin Järvenpään jäähallin hienhajuisille käytäville. Toinen mainittava seikka on se, että tauko on mitä ilmeisimmin harventanut joukkueen sairastupasumaa, joka oli Kokkolassa ja Kajaanissa ennen joulutaukoa suhteettoman kohtuuton.

TuTo on tällä kertaa pakkovoiton edessä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Järvenpäässä oli selkeästi haukkalauman tahtipuikon mukaan edennyttä hässäkkää. Kupittaalla taasen TuTo oli parempi 3-1 molemminpuolisesti mitäänsanomattoman esityksen jälkeen.

Toivotaan, että Lehti on piiskannut omansa valtavaan räimeeseen, joka kostautuu kotivoittona.

EDIT: Niin, Smoerrebroedille viä sen verran, että paikkalippuja Järvenpäässä ei ole myyty sitten vuoden 1998 tai jotain. Eli paikan saa vapaasti valita, kunhan ei ole kausikorttipaikoilla.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Kolmas Johannes
EDIT: Niin, Smoerrebroedille viä sen verran, että paikkalippuja Järvenpäässä ei ole myyty sitten vuoden 1998 tai jotain. Eli paikan saa vapaasti valita, kunhan ei ole kausikorttipaikoilla.
Sen verran täytyy pilkkua viilata, että muistaakseni viime talvena (kenties Mestis-karsinnoissa?) tuli naureskeltua, kun kassalla selitettiin, että nyt on ihan paikkaliput ja että täytyy mennä istumaan oikealle paikalle. Olisikohan ollut karsintsarjan avannut Salamat-matsi, kun odottivat Hayleyn vetävän paikalle täyden tuvan. Noh, mutta tämä vain sivuhuomautuksena. Tällä hetkellä paikkalippuja ei siis ole.

Itse pelihän on tietysti todella tärkeä, ja itse uskon kovastikin Haukkojen voittoon.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että rumpuryhmäkin herää jälleen eloon ko. mittelössä. Vaikkakin ehkä hieman vajaamiehisenä.

Myöhemmin voisin varmaan kirjoitella enemmänkin pelin tiimoilta.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Kiihkeä jääkiekkotaiston odotus sai dramaattisen käänteen, kun keskushyökkääjä Mikko Peltonen Ässistä ja puolustaja Ville Piekkola Lukosta liittyvät turkulaisten vahvuuteen. Jo tältä palstalta on havaittavissa, millaista kuohuntaa moinen treidaus on taas saanut aikaan. Tunteet käyvät kuumina, kuten kiekkokeskustelussa pitääkin.

Ei maar, aika hiljastahan täällä on.

Mutta mutta. Positiivisella mielellä odotan huomista peliä, sillä pidän voittoa jopa todennäköisenä. Minkään ei nyt erityisesti pitäisi olla sille esteenä. Joukkue on terve, rumpu ottelussa läsnä ja vastustaja Turusta. Kyllä nämä elementit vievät järvenpääläisen jääkiekon uuteen kukoistukseen. Villit huhut kertovat vielä, että paikalle odotetaan peräti neljääsataaviittäkymmentä katsojaa! Tämän vuoksi turvatoimet hallilla ovat erityisen suuret. TuTon kannattajille on varattu aidattu alue kentän päädystä, jotta sikailu pysyisi aitojen sisäpuolella.

En malta odottaa.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Tosta Kolmannen vinkistä ajoin Jäkeen, Kuljin hallin ohitse, se uusi päätykatsomohan on rautaverkosta hallin ulkopuolella ja pienestä pleksistä näkee jäälle. -25 C ulkona, niin turkulaisten pitää tsempata tosi kovaa, että selviävät jöskus joen toiselle puolelle takas.

Arveletteko, onko Lehti ehdottanu muutoksia syksyn taannoiseen taktiikkaan = annetaan eka erä kaverille 2-0 ja aletaan toisessa pelaan ja katotaan riittääkö kiri. (Varokaa Raato tulee taas.)
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Näillä TuTo kaatuu

Haukat tänään:

T Mustonen - Jusslin - Vilen
Sakko - Vilhunen - Ilola
S Taanonen - Haapasaari - Asikainen
Pihlgren - Lievonen - Salmi

Purola - Vara
Ahonen - Raatikainen
Huhtaniemi - Talas
Suuronen - Civil

Kokkonen (Valkama)

On Lehti pistänyt kentät uuteen uskoon, ja mielenkiintoisilta näyttävät muutokset. Ainakin kolmen ensimmäisen hyökkäysketjun pitäisi jälleen pystyä ratkaisuihin.

Puolustuksessa parit on myös uudelleenjärjestetty, ja toivottavasti toimivat. Ei kai tässä mitään järkevämpääkään voi sanoa... :)

Ja tänään Kokkonen ei päästä yhtään helppoa. Toivottavasti.

Tällä kertaa Minkkinen on ainoa, joka ei mahtunut kokoonpanoon. Saapi nähdä, miten asetelmat muuttuvat, kun Alakotila ja nuorempi Mustonen palaavat Lapin-valloitukseltaan. Mielestäni molemmat kuitenkin ajavat selvästi pelaavaan kokoonpanoon.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Raportti: Haukat jyräsi TuTon

Mitäs, Smoerrebroed, pidit Mestis-hokista? Hyvän matsin ainakin valitsit...

Tämänpäiväisen esityksen jälkeen ketuttaa entistä enemmän, kun en pääse torstaina Kirkkonummelle. Onneksi ehdin kuitenkin nähdä vielä KalPa-pelin, ennen kuin valtion poikaleiri kutsuu.

Tulkaahan nyt joku muukin hehkuttamaan tätä voittoa! Aika makoisalta tuntuu nimittäin.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
>Tosta Kolmannen vinkistä ajoin Jäkeen, Kuljin hallin ohitse, se uusi päätykatsomohan on rautaverkosta hallin ulkopuolella ja pienestä pleksistä näkee jäälle. -25 C ulkona, niin turkulaisten pitää tsempata tosi kovaa, että selviävät jöskus joen toiselle puolelle takas.>

- Voihan äiti, en havainnu hallissa ainuttakaa Turkulaista, kuvittelin että jopa Turkulaiset olis ymmärtäny ton mun edellisen jutun siitä vieraskatsomosta, sehän oli vitsi.

>Arveletteko, onko Lehti ehdottanu muutoksia syksyn taannoiseen taktiikkaan = annetaan eka erä kaverille 2-0 ja aletaan toisessa pelaan ja katotaan riittääkö kiri.

Oli muuttunu taktiikka, pelin toisen erän alussa piti jännittää, onko Lehti muuttanu taktiikan takaperin, mutta onneksi ei.

Ei mikää vuosisadan jännityspilleri, siinä rumpalikin (tervetuloa takas rinkiin) sai istua melko työttömänä, minkä nyt kalvoa välillä verytteli. Ja nytkö taas yks Fani lähtee luontoretkiohjaajankurssille?

Vauhtihan oli hyvä koko ajan, turkulaiset vain ei saanu viimeistelyä toimimaan ja ne kaatuili perin herkästi.
- Liekö TuTolaisten saamattomuuteen myös osansa Hessulla, poika oli aiva tikkana koko session.
- Tonin paluu oli riemukas, hienoa! Pelästyin pahasti, kun Suuronen paikkas Tonia 3.ssa, että eihän vaan jalka, mutta hyvä ettei. Eiku Tervetuloa kotiin.
- Myös Jaskalle tauko oli tehny hyvää, luistin ja ajatus kulki alkusyksyn malliin (oliko peräti 4 pistettä).
- Hitto, että se Vara tekee siistiä työtä, varmaa ja eleetöntä.
- Kun noi junioritki tulee lapin vaellukseltansa, niin Lehdellähän on runsauden pulaa hyökkäyspuolella, ei varmaan huono juttu.

- Pakkohan se on torstaina tehä Kirkkonummen reissu.
 
Jees, tässä ehti vielä illallakin takaisin Tampereelle ja kirjoittelemaan omia vaikutelmia matsista. Eipä yhtään harmittanut, että tällaisen matsin sattui valitsemaan. Kyllä varmasti tulee toistekin käytyä, jos vaan sopivaan aikaan Järvenpäähän sattuu, tämän kertainen reissuhan oikeastaan tuli soviteltua kalenteriin juuri tuon Haukkojen pelin mukaan. Kun ei ole juuri tullut moneen vuoteen Hakametsää pienemmässä hallissa käytyä, niin Järvenpään jäähalli tuntui oudon pieneltä :)

Ja kyllähän sitä piti Haukkojakin tukea ostamalla jotain syötävää, kun hinnatkaan eivät saaneet aikaan kovin suurta paheksumisreaktiota, heh. Pop cornia/sipsiä ainoastaan jäin jonkin verran kaipailemaan. Pelistä itsestään huomasi heti alussa erilaisuuden SM-liigakiekkoon verrattuna. Vauhtia riitti, mutta samalla järki ei aina pysynyt mukana, vaan meininki meni koohottamiseksi. Ei sillä, että se nyt liiemmin olisi haitannut, kun on noissa viimeksi paikan päällä katsomissani SM-liigaotteluissa alkanut välillä tylsyys vaivaamaan. Pelin alussa ainakin Haukat yrittivät hanakasti avata peliä rohkeillakin poikittaissyötöillä, mutta useimmiten nämä syötöt näyttivät jäävän TuTo-pelaajien jalkoihin.

Harmitti itseäkin kyllä, että yleisöä ei sitä 371:tä (?) enempää ollut. Pelin loputtua jäi häiritsemään vaan se, ettei Haukat saanut kymppiä rikki, heh. Eipä Kinnunen tosiaan otteillaan häikäissyt, kuten ottelurapparissakin mainittiin. Vaikka ainakin omasta mielestäni ainakaan tuossa 9-0 maalissa (läpiajomaali?) näytti, että Kinnusta ei enää edes olisi huvittanut torjua. Tai no joo, jos asia olisi näin ollut, niin eipä mikään ihme edes olisi ollutkaan. Ihmettelin kyllä sitäkin, ettei TuTo kuitenkaan maalivahtiakaan missään vaiheessa vaihtanut, taisi tämä TuTo:n penkinlämmittäjäkin (#45 Törnström?) olla joku junnu. Muutenkin TuTo tuntui todella ponnettomalta tänään, maalipaikkojakaan ei liiemmin heillä ollut paria ylivoimaa lukuunottamatta. Haukkojen alivoimasta jäi mieleen Haukkafanien rumpuryhmän hyvä omiensa kannustaminen. Mielestäni ei Kokkonen ihan kovin vaikeita paikkoja joutunut tänään edes selvittämään, sen verran ponneton TuTo oli. Sellainenkin jäi mieleen, että SM-liigassa alivoimalla pyritään heti purkamaan kiekko päätyyn, kun se vain saadaan, mutta näytti, ettei alivoimalla kiekon saadessaan kumpikaan joukkue pyrkinyt tänään sitä aivan välittömästi päätyyn heittämään. En tiedä tietenkään yhden pelin perusteella, onko tämä aivan tavanomaista Mestis-tasolla, oliko kyseessä jokin poikkeus tavanomaisesta, vai olenko itse nähnyt aivan harhoja. Useinkin tuntui siltä, että Haukkojen yrittäessä purkaa kiekkoa, se jäi epäonnisesti jollekin TuTo:n pelaajalle keskialueella.

Pari TuTo-faniakin näytti eksyneen Järvenpäähän. Ottelun kuuluttajasta jäi puhekielen käyttö mieleen (esimerkiksi jotakin tyyliin "ajassa nollakuus..."). Ei sillä, että tämä nyt ihan liikoja olisi haitannut, mutta jäipähän vain mieleen. Kaipa nuokin hommat ihan vapaaehtoisvoimin siellä hoidellaan. Eipä ole jääkiekkomatsissa muutenkaan nähtyä ikinä yhdeksää maalia yhden joukkueen tekemänä, SM-liigasta muistan kyllä viime kaudelta Tappara-Pelicans-pelin, joka päättyi 8-3, mutta tulihan sekin "ennätys" rikottua nyt, heh... :)

Mutta summa summarum, mukava oli pelissä käydä ja varmasti tulee käytyä toistekin, jos vain peli sattuu sopivaan aikaan Järvenpään vierailun kanssa olemaan. Let's Go Haukat! (eh)
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Olimmehan me siellä

Olihan meitä kourallinen Tutolaisia ottelua seuraamassa. Lienee helppo arvata, mitkä olivat fiilikset kotimatkalla. Vasta Salon kohdalla usko murskavoittoon Hokkia vastaan tänään palautui....

Onnittelut Haukoillle hienoista pelistä, tulos oli oikeutettu ja sillä siisti.

Mutta kuuluttaja... Olemme kietäneet tällä kaudella Forssan, Kirkkonummen, Hyvinkään, Vantaan, Naantalin ja tietenkin Järvenpään hallit. Järvenpään kuuluttaja on surkeudessaan ihan omaa luokkaansa. Kavereiden kanssa voi puhekieltä käyttää mielin määrin, mutta otteluja kuuluttaessa se kuulostaa todella kaamealta. Teki ihan mieli eilen käydä antamassa henkilökohtaista palautetta ottelun jälkeen, mutta ujona päätin mielummin räksyttää netissä.

Kiitokset Järvenpään hallille tästä kaudesta, ensi syksynä palataan asiaan. Toivottavasti.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Re: Olimmehan me siellä

Viestin lähetti Kaukalon laidalla
Mutta kuuluttaja... Olemme kietäneet tällä kaudella Forssan, Kirkkonummen, Hyvinkään, Vantaan, Naantalin ja tietenkin Järvenpään hallit. Järvenpään kuuluttaja on surkeudessaan ihan omaa luokkaansa. Kavereiden kanssa voi puhekieltä käyttää mielin määrin, mutta otteluja kuuluttaessa se kuulostaa todella kaamealta.

Sama vähän häiritsi minuakin. Tuntui, että tämä herra ei vain jaksanut sanoa kaikkea kunnolla missään vaiheessa. "Maalintekijä numero kuustoista Jaska Vilen..." Hohhoijaa. Ellen ole ihan väärin käsittänyt, Haukkojen vakiokuuluttaja ei (taaskaan) ollut paikalla. Ikävä kyllä. Mutta tässä organisaatiossa kaikki pyörii enemmän tai vähemmän vapaaehtoisvoimin - niin myös kuuluttaminen.

Itse ottelu oli melekonen myllytys. Mielestäni on jotenkin absurdia, että Mestiksen tämän kauden tähän mennessä suurin voitto tuli nimenomaan Haukoille. Näinkin voi käydä, kun joukkue on niskan päällä ja pistää vielä hyvällä prosentilla paikoistaan sisään. Hienoa oli myös Heikki Kokkosen nollapeli, taisi olla Haukkojen ensimmäinen sellainen peli tällä kaudella (mikäli harjoitusotteluita ei huomioida), jossa omissa ei soinut kertaakaan.

Ilahduttavinta ottelussa oli Haukkojen kannalta se, että peräti kolme kentällistä pystyivät ratkaisuihin - tehot jakautuivat varsin tasaisesti. Toinen hieno homma on Toni Mustosen paluu. Mies iski heti ottelun alkuhetkillä maalinkin, ja ykköskentällisen peli pyöri muutenkin näyttävästi. Vilenin pelisilmäkin on tallella, mistä kertonevat tehot 1+3. Ilolan peliä voi edelleen katsoa riemulla.

TuTo oli heikko. Yritys loppui viimeistään toisen erän jälkeen. Turkulaisten otteet näyttivät pelaamiselta lähinnä toisen erän alkupuoliskolla, jolloin he saivat luotua jopa pari maalipaikkaa. Muuten peli oli aika yksipuolista. Ehkä on ymmärrettävää, että Timo Kinnusen yrittäminen maalinsuulla lopahti. Luulisin niin.

Minä palaan (mahdollisesti) kuvioihin parin viikon päästä lauantaina, ja silloin taitaa olla vastassa Sport. Vai muistanko väärin? En jaksa tarkistaa.

Samalla pelillä Salamatkin kaatuu. Syytä ainakin olisi. S'oon taas nelijän pisthen speli.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Todettakoon,että tällä kertaa kuuluttajaksi oli joutunut seuran puheenjohtaja Jouni Malmivaara.Tällä kaudella on kuultu ainakin 4 eri kuuluttajaa.Kalevi Taanonen on vielä huonompi.
Pelistä lisää jos/kun kerkiän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös