Haukat-KooKoo 12.11.2003

  • 1 224
  • 17

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Hienoa että paikalle on tulossa myös bussillinen kookoon kannattajia.
Toivottavasti myös kaikki Haukkafanit ovat huomenna hallilla kannustamassa niin saadaan kunnon fiilis päälle!:)

Veikkaan että itse pelissä nähdään kunnon Jaska Vilen show jonka mies itse kruunaa iskemällä 4-3 voittomaalin jatkoajalla!

Olisi jo huominen=)
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
10-0?

No niin. Johan sitä on pelejä ehditty odottaakin.

Haukkalaisittain hieno homma, että Vilen palaa tänne. Perustelut on kirjoitettu jo moneen kertaan muissa ketjuissa, joten en ala enää tässä Jaskaa ylistää.

Jusslinin loukkaantuminen sen sijaan rikkoo hyvin toimineen ykkösketjun, mikä ei tietenkään ole hyvä juttu. Saas nähdä, kuka sinne keksitään keskelle - vai pistäisiköhän Lehti ketjut täysin uusiksi?

Voisin kuvitella, että teknisen kolmosketjun annetaan pysyä sellaisenaan ja että kakkosesta otetaan Asikainen tai Lievonen ykkösen keskelle. Haukkojen mukana saattaa huhujen mukaan olla jo huomenna liigavahvistuksia, ja he tietysti tuovat omat mausteensa soppaan.

Maalilla aloittanee Valkama, joka torjui viimeksi TuTo-pelissä ihan kelvollisesti. Odotusarvoisesti Valkama ei tietenkään yllä aivan Suomalaisen tasolle, mutta täytyy toivoa, että hänellä on huomenna hyvä päivä. Silloin Haukoilla on mahdollisuuksia ihan voittoon asti.

Jos nyt yleisesti jotain pelistä löpisisi, niin täytyy todeta, että KooKoo lähtee otteluun mielestäni vain lievähkönä ennakkosuokkina. Haukat on ollut hyvä kotonaan, ja voi - kuten Lehtikin ennakossa totesi - kaataa täällä kenet tahansa. Paljon ratkaisee Vilenin, mahdollisten liigamiesten ja Valkaman onnistuminen.

Ai niin, tervetuloa KooKoon faneille!
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin taannoin ottelun Jukurit-Haukat ja sen perusteella voisin todeta, että mikäli Asikainen nousee ykköseen, on käsissä todella vaarallinen yhdistelmä. Itse asiassa Haukkojen hyökkäyskalusto on ehkä "mainettaan" parempi ja sieltä löytyy ratkaisijoita enemmän kuin äkkiseltään voisi luulla. Tällä "maineella" tarkoitan nyt vain ja ainoastaan niitä povailuja, että joukkue olisi sarjan heikoimmasta päästä, mitä se ei todellakaan ole ja minkä se on jo moneen kertaan osoittanut vääräksi luuloksi.

Tosin mieleen muistuu vielä viime kauden alkukiihdytys, joka tyssäsi kuin seinään ennen joulua eikä sitten ottanut enää tuulta alleen millään kohtaa. Mutta kuten sanottua, näin tuon pelin Mikkelissä ja sen vakuuttamana pidän Haukkoja vahvasti pleijari-porukkana, joka kotihallissaan on erityisen vaarallinen. Alakerran hapuilu on ehkä ainoa miinus joukkueessa, mutta maalintekokilpailuissa Haukat ei monelle Mestis-joukkueelle häviä, se on varma!

Tsemppiä vaan Järvenpään suuntaan, toivoa sopii, että pesiskauden hurmos olisi nyt siirtymässä talveksi Kinnarin kentältä jäähalliin...
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Jusslinin puuttuminen tietenkin harmittaa mutta paikkaamaan saadaan kuitenkin melko saman tyyppinen kaveri kun
Porthen tulee todennäköisesti Sakon ja Vilenin keskelle huomisessa pelissä.
Rönnbergin pakkiparina toimii näillä näkymin Ahonen.
pitkästä aikaa saadaan taas 7 puolustajaa mukaan.
 

Afan

Jäsen
Maalivahtipelissä etu on selvääkin selvemmin KooKoolla. Suomalainen vs Valkama/Kokkonen.

Puolustusmateriaali on KooKoolla perushyvä, Haukoilla heiveröisempi. Kuten kaikki varmasti ovat huomanneet, KooKoo on puolustanut tosi tarkasti.

Laitahyökkääjien kohdallakin KooKoo on edellä, sillä sen laiturikalusto on astetta kovempaa ja rutinoituneempaa tekoa, vaikka haukkahyökkääjät huomattavasti hyökkäävämmän pelityylin myötä hienoa tehoja ovatkin keränneet.

Haukkojen iskupaikka on kuitenkin hyökkäyksen sielu; sentteriosasto. KooKoolla ei ole yhtään hyvää peliätekevää sentteriä, Haukoilla Mika Asikainen ja Janne Vilhunen. Haukoilla on kaikki edellytykset olla hyökkäyspelissään parempi. Ongelmaksi muodostuu tosin maalivahtiosasto, Suomalaisen ohittamiseen vaaditaankin enemmän juonikkuutta kuin kaukalon toisessa päässä.

Erikoistilanteissa KooKoo näyttäisi olevan parempi (sigh!), vaikka ilkeää tuota onkin sanoa. Parin kauden ajan kukkopaidat pyörittelivät yhtä sarjan tehokkaimmista ylivoimista, nyt pelkkää nolla-nollaa, kun ei ole Nurmbergia, Kinnusta, Pukkaa tai Grönroosia.

KooKoo: 13. tehokkain ylivoimalla, 8,33 %
Haukat: 12. tehokkain alivoimalla, 75,31 %

Haukat: 6. tehokkain ylivoimalla, 18,18 %
KooKoo: 1. tehokkain alivoimalla, 94,83 %

Prosentit: 37,0 % – 19,5 % – 43,5 %.

Täytynee mennä katsomaan. Olisi kyllä kiva tietää, mitä hemmettiä se Porthen siellä Haukoissa tekee.

Tai no, pelaa varmaan jääkiekkoa.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Afan
Olisi kyllä kiva tietää, mitä hemmettiä se Porthen siellä Haukoissa tekee.
Kerrassaan outoa. Vielä puoli tuntia sitten Porthenia ei ollut liiton sivuilla merkattu Haukkojen kokoonpanoon, mutta nyt hänen nimensä jo komeilee siellä. Onneksi. On päässyt ykkösketjuun Sakon ja Vilenin keskelle, joten onnistumisten ei pitäisi ainakaan jäädä pelikavereista kiinni.

Hyökkääjistä tämän kauden Mestis-debyyttinsä tekee - ainakin kokoonpanotietojen mukaan - Sami Taanonen.

Puolustukseen on saatu uudeksi mieheksi Joonas Rönnberg, mutta toisaalta Jonni Talas ei näemmä pelaa. Toivottavasti kyse ei ole mistään pahemmasta loukkaantumisesta yms.

Maalilla on tosiaan Valkama. Nyt sitten vain peukut pystyyn, että tänään ei uppoa yhtään helppoa!
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Ahmojen tilanne muka jo niin toivoton, etteivät liigaseurat halua enää ylijäämämiehiään sinne lähettää?

No, KooKoo näyttääpi pelaavan seuraavanlaisin ketjuin.

Louhivaara-Kattelus-Soijärvi
Laine-Mälkiä

Yksi kuumimpia hyökkäystroikkia just nyt. Vaihtoetu on kuitenkin Haukoilla, joten tuskin pääsee naatiskelemaan nelosketjua vastaan. Kattelus ei välttämättä pärjää aloituksissa varsinaisia senttereitä vastaan. Puolustuksessa hasardikaksikko, joka tosin on onnistunut viime peleissä pelaamaan yllättävän varmaa peliä.

Lajunen-Timoskainen-Mattila
Raattama-Rissanen

Taito? Kuka sitä tarvitsee. Siinä on sitten kaikki KooKoon rynnijät samassa ketjussa. Pitäisi pystyä pitämään Haukkojen ykkösen kurissa.

Huuhka-Lipponen-Anttila
Tikkanen-Lindström

Jostain syystä hyvin alkukaudesta toiminut tutkapari Huuhka-Mäkelä rikottu. No, Anttila ja Huuhka ovat pelanneet yhdessä koko ikänsä. Hyvä että Lipponenkin selvisi ilman sairaslomaa.

Mäkelä-Sinkkonen-Keltanen
Haapalainen
13. h: Sipari

Kohtuullisen kova nelonenkin on kasassa. Keltanen alkaa varmaan pitkän tauon jälkeen olla pikkuhiljaa täydessä kunnossa.


KooKoon alivoimatehokkuus on kyllä käsittämättömän kova. Toivottavasti tahti pysyy edes lähelle samana koko kauden. Mitään muutosta en ole kyllä av-pelissä juurikaan huomannut, toisin kuin ylivoimassa. Nyt tosin lienee kehitelty uudet ylivoimaviisikot tauon aikana. Aikoinaan Louhivaara pelasi neljäntenä hyökkääjänä viivalla, olisikohan nyt kahden pakin systeemin aika?
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Afan
Haukkojen iskupaikka on kuitenkin hyökkäyksen sielu; sentteriosasto. KooKoolla ei ole yhtään hyvää peliätekevää sentteriä...

Kattelus, Timoskainen ja Lipponen ovat hyviä senttereitä, vaikka Kattelus kai laituriksi vielä lasketaankin. Kaikki vääntävät vahvasti ja tuovat lisätilaa laitahyökkääjille. Silti, kuten Afan totesi, heistä kukaan ei ole varsinaisesti peliätekevää tyyppiä. Sinkkosesta sellaista ilmeisesti kaavailtiin, mutta melko näkymätöntä peliä häneltä vielä toistaiseksi.

Muuten hyökkäyspeli on menossa parempaan suuntaan. Ykkösketju on ollut tehokas ja Louhivaarakin on palannut tasolleen. Janne Mäkelä aloitti hyvin, mutta hiipui ehkä hieman viime kierroksilla. Näiden lisäksi loppukauden ratkaisijaksi voisi nousta Eero Lajunen. Lajunen pelaa suoraviivaisesti ja on mestiksen parhaita luistelijoita.

Haukat pyrkii kiekolliseen peliin, mikä avaa KooKoolle vastahyökkäyksiä. Tasainen peli taas odotettavissa, mutta pidän KooKoota hiukan vahvempana suosikkina kuin Afan,
prosentit 34 - 20 - 46.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Onko Ahmojen tilanne muka jo niin toivoton, etteivät liigaseurat halua enää ylijäämämiehiään sinne lähettää?

Agenttihan se oli, joka Porthenin Järvenpäähän vedätti. Haukat lupasi Jusslinin loukkaannuttua ykkössentterin roolia, ja agentin neuvosta Porthen sinne siirtyi.

Sikäli harmittaa, että Porthen on näistä HIFK:n nuorista hyökkääjistä juuri se, joka kaikkein todennäköisimmin pelaa Mestiksessä vielä tammikuun jälkeenkin.

No, onhan tässä vielä aikaa oikeaan seuraan palata...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, viime vuonnahan imu oli lähinnä UJK:sta poispäin, mikä ei luonnollisestikaan helpottanut joukkueen tilannetta. Toivottavasti sama ei tapahdu Ahmoille, sillä jo muutaman voiton sarja tasoittaisi sarjaa kummasti.


Mutta takaisin aiheeseen. Joo-o. vartin pelin jälkeen ollaan sellaisessa kymmenen maalin tahdissa. Joten ehkä Rok oli ainakin puoliksi oikeessa...

Kaikki maalit eri ketjuilta. Haapalaiselle muuten koko Mestis-uran eka maali. 91 ensimmäisen pelin saldona oli 0+3. Onnittelut.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
JESSS!!!!

Hyvä! Tulihan se voitto sieltä, vaikka Haukat kirikin hyvin. En ollut paikan päällä, seurasin kamppailua vaan teksti-TV:n välityksellä, mutta kyllähän taas näytti siltä, että KooKoo rupesi sähläilemään selvässä johtotilanteessa. samoin kävi TuToa vastaan pari viikkoa sitten. No, onneksi peli ei kääntynyt kokonaan Haukoille, vaan homma hoidettiin kunnialla kotiin.
Haukkojen kotihalli on ollut kouvolalaisille vaikea paikka, joten hyvä suoritus kaikenkaikkiaan.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Viihdyttävä ilta

Mitähän porukkaa ne sieltä kymenlaaksosta lähetti bussilastillisen, ei mitään käytöstapoja, metelöivät ja pauhasivat koko esityksen ajan kauhean rummunpäristyksen kera. Oi niitä aikoja, viestittäkää nyt ihmeessä kirkkonummelle, että olemme tottuneet seuraamaan ottelua rauhallisesti ja sivistyneesti täällä Jäken hallissa !

Harmittava lopputulos, vaikka jännittävä ottelu, kunhan ensimmäisestä 15 minuutista selvittiin.

Ensimmäisessä erässä Kookoon luistin kulki aiva ylivoimaisesti, sitte tasaantu.

Havaintoja, ensimmäinen maali oli hiinä ja hiinä, mutta sen jälkeen, kun varma läpiajomaali löytyiki Valkaman omaksikin hämmästykseksi hänen hanskastaan mies totesi että mähän oon hyvä ja OLI. Torjui monta läpiajoa. Pidä linja ja enää ei oo maalivahtiongelmaa, hyvä.

Muita mieleentulevia, Vileeni on vileeni, ainoo huoli, miten mies jaksaa. (On ansioista niin läpikehuttu mies, etten kehtaa lisätä, kuulostaisi toistolta.)

Toinen tsemppari oli Raato, ekaan syöttö ja 3. maali tuli, kun se vaati Kookoolta 3 miehen huomion ja sitte lätty omille. Muutenki tänään vähä virheitä, pelityyli kun on vähä riskialtis.

Vara pelaa aina herrasmiesmäisen eleettömästi, mutta varmasti ja tehokkaasti.

Olihan niitä muitaki, mutta kun en ole edes ehdolla Oskar gaalaan, en ole opetellut, ketä kaikkia pitäis kehua ja kiittää.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Voi että ottaa taas nuppiin kun oli pakko antaa siimaa kookoolle 1.erän sekoilujen muodossa.
Kaikki maalit tuota yhtä lukuunottamatta tulivat täysin omista virheistä kun kiekko oli turvallisesti halussa omassa päässä mutta jollain ihmeen kaupalla sitten onnistuttiin lahjoittaa kiekko lähimmälle vastustajalle.No ehkä tässä vaan pitää ajatella että virheistä opitaan.
Mutta eipä kyllä ollut ensimmäinen kerta kun ollaan unessa parikymmentä ensimmäistä minuuttia.
Toiseen ja kolmanteen erään tahtipuikkoja heilutti sitten Haukat ja etenkin Jaska Vilen joka teki kiekon kanssa melkeen mitä tahtoi paitsi ne tarvittavat maalit.
Tekopaikkoja oli kyllä tarpeeksi aina tasoitukseen ja voittoon asti mutta niin vain kiekko löysi tiensä hiukan maalin yli,jäi viivalle pyörimään tai sitten mahtavasti pelanneen Jaakko Suomalaisen hoiviin.
Ottelu oli saada huimaavan lopun kun jäljellä oli enää parisekuntia ja aloitus Kookoon päädyssä.
Porthen sai lähes täydellisen aloitusvoiton,laukaus viivalta lähti napakasti kovan maskin takaa ja jäin jonnekkin Suomalaisen ja tolpan juureen pyörimään.
Peli oli kuitenkin melko hyvää tasoltaan ja ainoa mikä jäi harmittamaan oli että pisteet lähtivät jo toisen kerran pois Järvenpäästä.
Kookoon avaimet voittoon olivat hyvä maalivahtipeli ja rankaisu parista Haukkavirheestä.Haukat taas kaatui surkeaan 1.erään ja kehnoon viimeistelyyn.
Maininnan saavat minulta ensimmäisen varsinaisen mestispelin pelannut Sami Taanonen joka piristi kummasti hyökkäystä.Tuomas Ilolan luistin oli jälleen terävänä ja teki myös hienon ohjausmaalin.Jaska Vilenin työntekoa oli jälleen mukava seurata mutta olisi kyllä saanut tehdä paikoistaan maalit.
Tämä tällä erää!
 

Afan

Jäsen
Jatkoajan otteluraportti kertonee kaiken oleellisen, mutta ehkä voisin minäkin sanasen lausua viikon toisesta lämmittelyottelusta ennen Ahmojen koitoksia, niin saavat kotikouvolalaiset enemmän näkökulmia.

Haukat oli avauserän ihan unessa, kun taas KooKoo hyökkäsi yllättävänkin innokkaasti => 0-3. Maalipaikat 5-9. Haukkojen paikoista kolme oli ylivoimalla, tasakentällisin vain kaksi.

Ilahduttavaa ottelun mielenkiintoisuuden kannalta oli, että Haukat jaksoi tsempata toiseen erään. KooKoo taisi luulla pelin jo ratkenneen, ja ote oli selkeästi kotijoukkueella. Maalipaikat 8-4 Haukoille, ja ansaittu kavennus 2-3:een.

Teemu Timoskaisen 2-4-voittomaalia edelsi Haukkojen virhe omalla alueella, mutta hieman panisin maalia myös Jaakko Valkaman piikkiin. Hivenen helppo – juuri sellainen, jollaisia toinen Jaakko kukkopaidassa ei päästänyt.

Yhteensä laskin ottelun maalipaikkojen menneen 21-19 Haukoille.

Tuomas Ilolan maalit olivat ottelun hienoimmat, ohjaus ja jatko Haapasaaren oivaan poikittaissyöttöön. Muutenkin Ilola oli tosi räväkällä pelipäällä, ja luistin kulki. Omasta mielestäni Ilola on ollut kauden suurin yllättäjä Mestiksessä, sillä odotin K-Vantaan ylijäämämiehen olevan ainoastaan täytemies. Ei ole ollut. 17 ottelussa yhtä monta tehopistettä ja pistepörssin kolmas sija.

Kolme ottelua vähemmän pelannut Ahmojen Janne Lehtinen menee tosin jo torstaina ohi.

Haukoista tuli luonnollisesti seurattua tarkasti Ahmoista siirtynyttä Jermu Porthenia, ja Jermu olikin joukkueensa paras sentteri. Yhteispeli ei ymmärrettävästi vielä täysin Jaska Vilenin ja Marko Sakon kanssa toiminut, mutta aloituksistaan Porthen voitti suurimman osan – myös lopun tärkeän ilman maalivahti pelattaessa – puolusti hyvällä asenteella ja pääsi pari kertaa laukomaan vaarallisesti. Perushyvä, kuten Ahmoissakin.

Ennen ottelua kehumistani Haukkojen keskusmiehistä Janne Vilhunen oli täysin yössä ja Mika Asikainen oli vastaanottamassa KooKoon kahta ensimmäistä maalia, eikä esittänyt mitään erityistä hyökkäyspäässä. Nelosketju ei hirveästi tainnut jäälle edes päästä, kun heti toisessa tai kolmannessa vaihdossa soi omissa.

KooKoo näytti vaihtaneen kolmos- ja nelosketjujen senttereiden paikkoja kesken ottelun. Sinkkonen siirtyi Huuhkan ja Anttilan keskelle, ja Lipponen Mäkelän ja Keltasen keskelle.

Hyökkääjistä ei omiin silmiini erottunut erityisemmin mikään ketju, ja maalit ja takaiskutkin jakautuivat aika tasaisesti eri miehille. Pakeista Jari Raattama ja Kaj Lindström olivat parhaita, kuten myös Mika Rissanen, joka oli matalia odotuksiani parempi. Harri Tikkanen sen sijaan ei vieläkään näyttänyt merkkejä siitä, että hän voisi yksi Mestiksen parhaista kiekollisista pakeista olla, vaikka ennen kauden alkua moista odotin.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Raportti: Haukkojen loppukiri ei riittänyt voittoon

Kaikki oleellinen lienee jo sanottu, mutta lisäisin vielä, että mielestäni päätuomari Auger salli aivan liikaa takaa päin tulevaa kahvaamista ja koukkimista. Muutenkin pari selvähköä jäähyä jäi viheltämättä - molemmin puolin.

Rönnberg oli mielestäni todella vaisu. Hirveän kankean oloinen jätkä, eikä suuresta koostaan huolimatta ilmeisesti edes kovin fyysinen.

Porthenin peli oli varsinkin alussa ymmärrettävästi hieman hakemista, mutta eiköhän ykkösketju pääse taas omalle tasolleen, kunhan oppivat tuntemaan toistensa kikat paremmin.

Harmi, että hyvä tsemppi ei tuottanut tänään tulosta. KalPa-pelistä jokainen piste onkin sitten jo plussaa...
 

marginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: JESSS!!!!

Viestin lähetti Hescu
Hyvä! Tulihan se voitto sieltä, vaikka Haukat kirikin hyvin. En ollut paikan päällä, seurasin kamppailua vaan teksti-TV:n välityksellä, mutta kyllähän taas näytti siltä, että KooKoo rupesi sähläilemään selvässä johtotilanteessa. samoin kävi TuToa vastaan pari viikkoa sitten. No, onneksi peli ei kääntynyt kokonaan Haukoille, vaan homma hoidettiin kunnialla kotiin.
Haukkojen kotihalli on ollut kouvolalaisille vaikea paikka, joten hyvä suoritus kaikenkaikkiaan.

Voin Hesculle kertoa, että paikan päällä nähtynä toisen erän osalta näytti todella pahalta -niinkuin TuTo-pelinkin keskivaiheilla kävi. Eka erä tais olla liian helppo, kun Haukat päästettiin jo maalin päähän. Viimeisessä erässä KooKoo hallitsi taas mielestäni ja ansaitsi täydet pisteet. Kummallakaan maalivahdilla ei tainnut olla ihan paras päivä, tosin en Suomalaisen piikkiin noita maaleja laittaisi. Lopullinen paremmuus löytyi kuitenkin ehkäpä KooKoon kenttien tasaisesta väännöstä, Haukoilla ei ihan vastaavaa tasaisuutta löytynyt.
 

marginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: JESSS!!!!

Viestin lähetti Hescu
Hyvä! Tulihan se voitto sieltä, vaikka Haukat kirikin hyvin. En ollut paikan päällä, seurasin kamppailua vaan teksti-TV:n välityksellä, mutta kyllähän taas näytti siltä, että KooKoo rupesi sähläilemään selvässä johtotilanteessa. samoin kävi TuToa vastaan pari viikkoa sitten. No, onneksi peli ei kääntynyt kokonaan Haukoille, vaan homma hoidettiin kunnialla kotiin.
Haukkojen kotihalli on ollut kouvolalaisille vaikea paikka, joten hyvä suoritus kaikenkaikkiaan.

Voin Hesculle kertoa, että paikan päällä nähtynä toisen erän osalta näytti todella pahalta -niinkuin TuTo-pelinkin keskivaiheilla kävi. Eka erä tais olla liian helppo, kun Haukat päästettiin jo maalin päähän. Viimeisessä erässä KooKoo hallitsi taas mielestäni ja ansaitsi täydet pisteet. Kummallakaan maalivahdilla ei tainnut olla ihan paras päivä, tosin en Suomalaisen piikkiin noita maaleja laittaisi. Lopullinen paremmuus löytyi kuitenkin ehkäpä KooKoon kenttien tasaisesta väännöstä, Haukoilla ei ihan vastaavaa tasaisuutta löytynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös