Hattrick

  • 1 256 232
  • 10 198

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Tiukka peli varmasti tulossa Niinivaaraa vastaan. Tältä kaudelta on jo tasuri alla, joten ihan hyvinä pidän omia mahdollisuuksiani, varsinkin kun siitä pelistä puuttui toinen laitureistani, mutta nyt pitäisi saada paras mahdollinen kokoonpano jalkeille.
Kyllähän sinä finaalissa ihan eittämättä suosikki olet, vaikka tähänastisessa cupissa AC Niinivaaran meno onkin ehkä ollut vakuuttavampaa. Mutta ihan samalla tapaa itsekin olisin varmasti ollut esimerkiksi FC Arabian kanssa suurissa vaikeuksissa, nyt vaan satuin saamaan lohkovoittajana vähän suotuisamman polun kaaviossa.

Jos kattoo HT:n puolelta tilastoista tämän kauden sarjaotteluista arvosanojen (en suoraan sanottuna tiedä, mistä nää luvut muodostetaan, mutta onpahan nyt jotain dataa, millä verrata) keskiarvoja, niin ne menevät seuraavasti:

AC Niinivaara–Citystars

Puolustus 48–57
Keskikenttä 34–33
Hyökkäys 42–43
Yhteisarvosana 41–44

Ja tähän kun lisätään vielä Citystarsin yli 30 % AC Niinivaaraa suurempi pelaajabudjetti, niin kyllähän se selvää on, kumpi jengi on paperilla vahvempi, vaikka molemmat samalla sarjatasolla pelataankin.

Mutta ei tämä silti tarkoita yhtään sitä, että tässä suosiolla lähdettäisiin häviämään tai oltaisiin vailla mahdollisuuksia. Tasoeroa joukkueiden välillä on, muttei kuitenkaan niin paljoa, etteikö hyvänä päivänä ja jo pienellä tsäkällä finaalin voittoonkin olisi mahdollisuutta.

Pelasin tiukemman matsin Niinivaaraa vastaan kuin odotin. Kotimatsina olisin ehkä pystynyt antamaan hieman kovemman vastuksen vielä.
Mitähän sitten mahdoit odottaa? :) Sulla on kuitenkin varsin hyvät keskikenttä ja puolustus, niin oletettavissahan se oli, että lukemat pysyvät maltillisina. 3–0-voittohan sieltä sitten tuli mulle lopulta, mutta toisaalta ilman pienintäkään hätää: vastustajalla oli raportin mukaan tasan nolla maalipaikkaa.

Niin, ja turnauksissa kaikki ottelut pelataan puolueettomilla kentillä. Sillä ei siis ole yhtään mitään merkitystä yhtään mihinkään, kumpi on merkattu kotijoukkueeksi.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mitähän sitten mahdoit odottaa? :)

Niin, ja turnauksissa kaikki ottelut pelataan puolueettomilla kentillä. Sillä ei siis ole yhtään mitään merkitystä yhtään mihinkään, kumpi on merkattu kotijoukkueeksi.

No odotin kyllä suurempaa tappiota kuin tuo. :)

En oo niin katsonut, että missä noi pelit pelataan joten ajattelin sen olleen kotikentälläsi. :)
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jatkoaika Cup, kausi 3 - finaali

Dramaattisten vaiheiden jälkeen allekirjoittaneen jengi onnistui sitten hieman yllättäen uusimaan Jatkoaika Cupin voiton:

AC Niinivaara–Citystars 4–3 (2–1)

Meinasin jo lopettaa ottelun seuraamisen, kun kamppailua alusta alkaen hallinnut Citystars siirtyi 3–2-johtoon 81. minuutilla. Sen jälkeen tapahtui kuitenkin otteluraportin mukaan seuraavia asioita:

Pelikellossa oli 81 minuuttia, kun Niinivaara hyödynsi lyhyen pelikatkon ja otti käyttöön valmentajan laatimat taktiset muutokset. Niinivaara-manageri ei pitänyt näkemästään kentällä ja antoi 81. minuutin kohdalla pelaajille uudet käskyt. Näytti siltä, että Niinivaara oli menettämässä peliä, kun manageri päätti muuttaa joukkueen taktiikkaa.

Niinivaara teki kovasti töitä oikealla laidalla ja saikin loistavan maalipaikan. Ville Lahtinen tarttui haasteeseen ja toimitti 3 - 3 -tasoituksen verkkoon.

Citystars ei halunnut yrittää läpimurtoa keskeltä, vaan joukkue haki taas hyökkäyspaikkaa laidalta.

Juho-Ville Blomström pääsi yksin läpi murrettuaan vastustajan paitsioansan Niinivaara-vastahyökkäyksen onnistuttua vasemmalla laidalla. 86. minuutilla kaunis viimeistely saatteli taululle lukemat 4 - 3.

Tappioasemassa siis AC Niinivaaralle kolme uutta käskytystä pelaajille ja sitten perään maalit 84. ja 86. minuutilla. AC Niinivaaran kausi 3. divarissa on ollut aika vaikea ja päättyy lähes varmasti putoamiseen, kun selkeästi käsissä olleita pelejäkin on hävitty moneen kertaan. Nyt sitten tuli niin sanotusti vähän balsamia haavoihin, vaikka Citystars ehkä olikin pelillisesti hieman parempi tässä finaaliottelussa.

Joka tapauksessa kiitoksia taas kaikille Jatkoaika Cupiin osallistuneille, ja jos vaan mielenkiintoa yhä on, niin seuraavalla HT-kaudella sitten uudestaan?
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Taas olisi yksi junnu myynnissä:

Kyösti Haapakoski, 17 (88)

Potentiaalia on 1930 ja hinnan luulisi asettuvan noin välille 50 000-100 000. Jos joltain sattuu löytymään tilaa puolustus-, pelinrakennus-, tai laituritreenistä niin ostakaa pois. Hyödyn itsekin siitä, mitä enemmän saan näitä junnuja takuuvarmaan treeniin kotimaisille joukkueille sen sijaan, että menisivät joillekin ulkomaisille valmentajille, jotka saattavat ymmärtää tai olla ymmärtämättä pelaajien treenauksesta yhtään mitään.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mitäs mieltä olette tuostaa uudesta henkilökuntauudistuksesta? Eli ensi kaudesta alkaen on mahdollista palkata vain viisi henkilökuntaan kuuluvaa apuria organisaatioon. Lisää tietoa saa Hattrickin sivuilta.

Itse ajattelin palkata kaksi apuvalmentajaa, lääkärin, tiedottajan sekä kuntovalmentajan kaikki 24000€:n palkoilla.

Mitä suunnitelmia muilla?
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Mitäs mieltä olette tuostaa uudesta henkilökuntauudistuksesta? Eli ensi kaudesta alkaen on mahdollista palkata vain viisi henkilökuntaan kuuluvaa apuria organisaatioon. Lisää tietoa saa Hattrickin sivuilta.

Itse ajattelin palkata kaksi apuvalmentajaa, lääkärin, tiedottajan sekä kuntovalmentajan kaikki 24000€:n palkoilla.

Mitä suunnitelmia muilla?

Ensimmäinen ajatus on, että kuntovalmentajan vaikutus olisi vähän samanlainen kuin yleiskunnon treenaaminen ennen vanhaan, eli pitkällä tähtäimellä ei välttämättä kaikkein fiksuin vaihtoehto.

Tuon kuntovalmentajan lisäksihän kuntoihin vaikuttavat myös valmentajan taitotaso ja apuvalmentajien taitotaso ja kun muistaa vielä, että kuntovalmentajalla yhden tason lisäys nostaa taustakuntoja kuitenkin vain sen 0,2. Joten jos valmentaja on vähintään hyvä ja apuvalmentajaltakin tulee bonusta 0,5, niin en pysty mitenkään kuvittelemaan sen viimeisen 0,2:n lisäyksen taustakuntoihin olevan 12 000 €:n arvoinen.

Sitten toisaalta taas urheilupsykologin hommaaminen nostaisi tasolla viisi joukkuehengen perustasoa 0,5:llä eli sen vaikutus suoraan keskikentän arvosanaan olisi 3,5 %:a. Tällä perusteella itse ainakin ajattelin valita urheilupsykologin ennemmin kuin kuntovalmentajan. Varsinkin kun erinomainen valkku hyvällä johtajuudella varmistaa sen, että kunnot pysyvät melko korkealla jo muutenkin ja hyvän johtajuuden ansiosta pystyn nostamaan joukkuehenkeä vielä entisestään.

Apuvalmentajiksi valitsin kaksi nelostason valmentajaa, koska joukkue ei ole niin nuori, että 4 %:n lisäys treeninopeuteen olisi mitenkään 24 000 €:n arvoinen.

Tiedottajan kohdalla todennäköisesti päädyn vitostasoon, mutta siitä olisi kyllä mielenkiintoista nähdä jotain dataa, että paljon se sitten lopulta tuo lisää rahaa joukkueen kirstuun verrattuna vaikka nelostasoon (ja mikä pitää olla fan clubin koko, että se olisi kannattavaa).

Lääkärille vitostaso onkin sitten melkeinpä pakkorako, koska apuvalmentajat nostavat loukkaantumisherkkyyttä sen verran paljon ja perustasokin on sen verran korkea (esim. tason 15 apuvalmentajilla perusloukkaantumisherkkyys on niin korkea, että on jopa todennäköistä, että joka ottelussa loukkaantuu vähintään kaksi pelaajaa)

Kaiken kaikkiaan erinomainen uudistus ja kuten olen sanonut jo aiemminkin, kiva että tulee välillä jotain tekemistä "tomiston puolellekin".
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kiitos Micolle ajatuksistasi. Selkeni itselleni hieman paremmin tuo kuvio viestistäsi.

Vaikuttaa hyvältä uudistukselta ja plussaa Hattrickille, että siellä kehitetään peliä koko ajan eteenpäin. Vuodesta 2011 peliä olen pelannut ja pienistä uudistuksista johtuen peli on pysynyt mielenkiintoisena tähän päivään saakka, vaikka nyt putoan varmasti kuutoseen.
 

Akai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Monen monta vuotta tätä peliä on jo tahkottu. Välillä vähän aktiivisemmin ja välillä pidempiä pausseja käymättä paikalla. Nyt kuitenkin on vuodesta 2012 ollut joukkue, ja jotenkin tuntuu etten edelleenkään osaa manageroida tätä joukkuetta.

Tällä hetkellä mennään siis seiskadivarissa, josta noustaan varmuudella kutoseen, josta taasen tiputaan melko varmasti takaisin seiskaan kauden päätteeksi.

Osaisiko joku teistä arvon ht-guruista auttaa sen verran, että millä eväin voisi pärjätä myös tuolla kutosdivarissa? Joukkueen id on 74418.

Kiitos jo näin etukäteen!
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Osaisiko joku teistä arvon ht-guruista auttaa sen verran, että millä eväin voisi pärjätä myös tuolla kutosdivarissa? Joukkueen id on 74418.

Ainakin yksi asia, mikä pisti heti silmään, on aivan liian pieni stadion. 1600:lla fanilla stadionin pitäisi olla vähintään 36000 paikkaa, jos oletetaan keskimääräisen fanien mielialan olevan haltioitunut. Ensikaudella vaikka häviäisit kaikki pelisi, niin fanien määrän ollessa noin 1750 ja mielialan ollessa pettynyt, tarvitsisit silti lähes 30000:n paikan stadionin.

Tässä vaiheessa stadionia kannattaisi ehkä rakentaa sillä oletuksella, että fanien mielialan keskiarvo olisi haltioitunut, eli noin:

20500 seisomapaikkaa
8000 istumapaikkaa
7000 katettua istumapaikkaa
800 VIP-paikkaa

http://www.hattrickinfo.com/en/tools/stadium Tuolta voit vielä käydä laskeskelemassa erilaisia vaihtoehtoja.

Muista vinkeistä ehkä nyt ainakin sen verran, että ehkä sinun kannattaisi panostaa keskikenttään vähän enemmän puolustuksen kustannuksella, koska varsinkaan noissa alemmissa divareissa vastustajien hyökkäykset eivät ole useinkaan sillä tasolla, että noin hyvä puolustus olisi pakollinen. Sen sijaan jos keskikenttäsi ei ole riittävän hyvä, et saa paikkoja ja jos hyökkäyksesi ei ole riittävän hyvä, et saa tehtyä niistä paikoista maaleja.

Ilmeisesti treenaat puolustusta (?) ja treeni näyttääkin ihan hyvin optimoidulta, mutta sitten sinun pitäisi melkein yrittää ostaa jopa jotain unohtumattoman/armoitetun tasoisia pelaajia keskikentälle, jotta saat keskikenttäsikin riittävän korkealle (EDIT. palkkojen perusteella tuo ehkä onkin jo kunnossa?).

Tuon tasoiset pelaajat saattavat tuntua hirveän kalliilta, mutta jos menee vain tarpeeksi vanhoihin pelaajiin, niin sieltä saattaa löytyä yllättävänkin halpoja vaihtoehtoja. Itse ostin kakkosjoukkueelleni kolme tuon tasoista keskikenttäpelaajaa vajaalla 150 000:lla. Iältään ne toki olivat noin 32-vuotiaita, mutta ei sekään haittaa noissa aladivareissa, kun todennäköisesti vastustajienkaan kestävyydet eivät ole ihan tapissaan.

Kaiken kaikkiaanhan joukkueesi näyttää ihan hyvältä seiskadivariin, mutta kutosessa pitäisi tosiaan saada varsinkin keskikentän mutta myös hyökkäyksen arvosanoja hilattua reilusti ylöspäin.

Sitten muita asioita, joita en suoraan näe niin pitää varmistaa, eli

-Onhan treenisi 100% intensiteetillä ja 10% kestävyystreenillä?
-Onhan erikoistilannemiehesi riittävän hyvä (mielellään unohtumaton-titaaninen)?
-Osaatko käyttää rentoja pelejä joukkuehengen kasvattamiseen silloin, jos uskot voittavasi (tai häviäväsi) joka tapauksessa?
-Treenaatko erikoistilanteita kausittain 1-2 viikkoa (kaikki eivät tuohon usko, mutta itse olen sitä mieltä, että kauden välit on hyvä käyttää erikoistilanteiden treenaamiseen, koska pitkässä juoksussa se saattaa tehdä eron välttävien ja mahtavien epäsuorien vaparien välillä)?

Kansallisjakauma on hyvä (pääosa pelaajista suomalaisia) ja erikoisuuksista sen verran, että pääpelitaitoisia olisi hyvä olla 1-2 enemmän (ilman niitä kulmapotkumaalien tekeminen ja niitä vastaan puolustaminen on huomattavan hankalaa).

Sori jos tuli "vanhaa asiaa", mutta on tällain toisen joukkuetta tuntematta aina vähän hankala antaa mitään kauhean spesifejä vinkkejä :)
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Huippulaituri + tuleva huippuvalmentaja myynnissä

AC Niinivaara putoaa sitten takaisin 4. divariin. Nyt on aika hieman uudistaa joukkuetta, tehdä kova päätös ja laittaa seuran oman kasvatustyön ehkäpä suurin helmi myyntiin:

Kasperi Ravela (283182074)

Määräaika: 29.3.2014 01.42
Hintapyyntö: 2 000 000 €

30 vuotta ja 103 päivää
Total Skill Index (TSI): 83 580
Palkka: 24 380 €/viikko
Hänellä on hyvä kokemus ja hän on hyvä johtaja.

Puolustus: 5/20 välttävä
Pelinrakennus: 11/20 häikäisevä
Laituri: 17/20 myyttinen

Syöttäminen: 6/20 kelvollinen
Maalinteko: 3/20 kehno
Erikoistilanteet: 10/20 loistava

Tämä kaveri olisi lähtökohtaisesti todella kova tekijä ja keskeinen palanen joukkuettani myös ensi kaudella 4. divisioonassa. Ravelan laituritaito on vieläpä Tomattrickin arvioiden mukaan noin 17.9 eli lähellä maagista! Nyt pitää kuitenkin ottaa oman seuran tulevaisuuden nimissä hetkeksi takapakkia, myydä ykkösmies pois ja antaa tilaa nuorille laitureille, vaikka taso sitten tippuukin.

Kaksi miljoonaa saattaa toki tuntua kovalta pyynnöltä 30-vuotiaasta huippupelaajastakin, mutta nyt täytyy muistaa, että tämä pelaaja on todellinen tulevaisuuden huippuvalmentaja. Johtajuus on siis todellakin hyvä, ja myös kokemusta on kertynyt jo riittävästi valmentajauraa varten. Pelkästään ulkoisena värväyksenä hyvä valmentaja hyvällä johtajuudella maksaa 2 555 500 euroa, joten tämä on jopa halvempi!

Tässä on siis tarjolla todella kovan luokan (vetänyt jo kelvollisessa kunnossakin jopa 9 tähden arvosanoja!) laitahyökkääjä jollekin jatkoaikalaiselle HT-tiimiin - ja yhden kauden (16 viikon kuluttua) samasta pelaajasta voi tehdä tarvittaessa joukkueelle uuden huippuvalmentajan. Näin hyviä tarjotuksia on harvoin, mutta nyt on pakko tehdä putoamisen jälkeen rankkoja liikkeitä. Toivottavasti joku jatkoaikalainen ostaa tämän, eikä pelaaja lipsahda ulkomaille.
 

Akai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitoksia mico loistavista neuvoista!

Tuossa olikin monta uutta asiaa. Kyllähän tämä projekti säilyä 6. divarissa vie ainakin vielä pari kautta, koska taloustilanne joukkueella ei ole paras mahdollinen.

Keskikentällä häärii tällä hetkellä yksi armoitettu, sekä yksi häikäisevä pelaaja. Puolustajia on tosiaan vino pino, kaikki näistä ovat päätaidoiltaan vähintään tasolla mahtava. Näistä varmaan kannattaa myydä joku pois, ja tehdä tuo stadionin laajennus.

Maalivahtipeli on todella heikkoa, mutta en ole tuohon vielä kokenut tarvetta parannusta, joskin sitä tarvitaan jos meinaan pärjätä ylemmässä divarissa. (Tällä hetkellä 2kpl hyvää maalivahtia)

Tällä hetkellä puolustus on harjoittelun kohteena, vaihdoin nyt tuon intensiteetin, sekä kestävyysharjoittelun tuolle kertomallesi tasolle (aikaisemmin 96% intensiteetti 12% kestävyys).
 
Viimeksi muokattu:

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
1. Tuossa olikin monta uutta asiaa. Kyllähän tämä projekti säilyä 6. divarissa vie ainakin vielä pari kautta, koska taloustilanne joukkueella ei ole paras mahdollinen.

Keskikentällä häärii tällä hetkellä yksi armoitettu, sekä yksi häikäisevä pelaaja. Puolustajia on tosiaan vino pino, kaikki näistä ovat päätaidoiltaan vähintään tasolla mahtava. Näistä varmaan kannattaa myydä joku pois, ja tehdä tuo stadionin laajennus.

2. Maalivahtipeli on todella heikkoa, mutta en ole tuohon vielä kokenut tarvetta parannusta, joskin sitä tarvitaan jos meinaan pärjätä ylemmässä divarissa. (Tällä hetkellä 2kpl hyvää maalivahtia)

3. Tällä hetkellä puolustus on harjoittelun kohteena, vaihdoin nyt tuon intensiteetin, sekä kestävyysharjoittelun tuolle kertomallesi tasolle (aikaisemmin 96% intensiteetti 12% kestävyys).

1. Se taisi unohtua vielä mainita, että treenissä oleville pelaajille optimaalinen myynti-ikä on noin 21 vuotta, joten ei kannata välttämättä ihan noita nuorimpia vielä ainakaan myydä vaan niiden kannattaa antaa kasvaa vielä ainakin vähän korkoa treenissä.

Sitten pitemmällä aikavälillä antaisin sellaisen neuvon, että ehkä kannattaisi harkita pois puolustustreenistä siirtymistä, koska vaikka siinä saakin peluuttaa kymmentä pelaajaa viikossa, niin treeni on hitainta kaikista päätaitotreeneistä ja kaiken lisäksi myös puolustajien myyntihinnat ovat usein todella matalia esim. vähänkin monitaitoisiin pelinrakentajiin verrattuna, joten jatkossa voisi olla kannattavaa siirtyä treenaamaan vaikka sitä.

Tosin nythän tilanteesi on siinä mielessä ihan hyvä, että koska pelinrakentajat tarvitsevat myös puolustusta, niin voit halutessasi siirtää osan noista puolustajistasi vaikka suoraan pelinrakennustreeniin ja laitat sitten loput myyntiin tai pidät itselläsi normaaleina puolustajina, tilanteen mukaan.

2. Maalivahdeista sen verran, että nyt kun ne eivät ole vielä tuota parempia, niin voit ihan hyvin pitää toisen niistä varalla ilman, että siitä tulee sen suurempia palkkakustannuksia. Mutta jossain vaiheessa voisit kyllä yrittää ostaa ehkä jonkun häikäisevän tasoisen veskan ykköseksi. Toki tuotakin kannattaa miettiä, että missä vaiheessa oikeasti tarvitset paremman veskan, koska sen hommaaminen on niin kallista. Esim. seiskassa nykyinenkin maalivahtisi riittää ihan hyvin (mistä todisteena sarjavoitto).

3. Tuo treenin intensiteetti on rakennettu sellaiseksi, että siihen ei oikeastaan kannata hirveästi mennä koskemaan tuosta sadasta prosentista. Ainoastaan silloin, jos haluaa jotain tärkeää ottelua varten saada nostettua joukkuehenkeä, niin siitä voi olla hyötyä. Ei tosin mitään käsitystä, paljon minkäkin tasoinen intensiteetin lasku sitä joukkuehenkeä nostaa. Lisäksi negatiivisena sivuvaikutuksena pitkäaikainen kuntojen lasku.

Sen sijaan kestävyystreeniin voi ihan hyvin tehdä muutoksia oman tilanteen mukaan. Suurin osa nuorennus- eli treenivaiheessa olevista joukkueista suosii tuota kymmentä prosenttia, koska se pitää kestävyydet nuorilla pelaajilla riittävän ylhäällä (hyvässä 20-24 -vuotiailla), mutta ei kuitenkaan hidasta treeninopeutta liikaa. Sitten kun joukkueelle alkaa tulla lisää ikää (keski-ikä jossain 25-27 vuodessa) ja junnujakaan ei ole enää treenissä samalla tavalla, niin sitten voi alkaa olla paikallaan kestävyystreenin osuuden kasvattaminen.

Esim. oma tilanteeni on nyt se, että keski-ikä on lähelle 27,5 vuotta (pelaavalla joukkueella varmaan lähelle 30 vuotta) ja junnujakin on treenissä vain kaksi, joten kestävyys on kannattanut nostaa nyt tällä hetkellä 17%:iin ja ehkä sitä pitää vielä tuostakin vähän nostaa.

*************'

Kokonaisuudessaan kuitenkin kun sanoit taloustilanteesi olevan tällä hetkellä vähän kehno, niin tuohon pitäisi kuitenkin olla aika nopeaakin helpotusta luvassa, kunhan vain saat stadionisi päivitettyä ajantasalle, joten kyllä se varmasti siitä lähtee kehittymään.

Nyt kuitenkaan tässä joukkueen rakennusvaiheessa ei kannata lähteä hötkyilemään, vaikka visiitti kutosessa jäisi lyhyeksikin, koska voittoa tekevä joukkue seiskassa on kuitenkin aina kannattavampi kuin jatkuvasti häviävä joukkue kutosessa.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Onko kellään junnuliigaa jossa olisi tilaa, 30min käynyt noita eri junnuliigoja läpi mutta mihinkään ei pääse liittymään vaikka olisi vapaita paikkoja..
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Hattrickin Jalkapalloliitto (HFA) on hyväksynyt uuden esityksen taloudellisesta reilusta pelistä (Financial Fair Play). Reilun pelin sopimus antaa seurojen johtokunnille vallan ohjata seurojen siirtovaroja osakkeenomistajien pitkän tähtäimen etujen varmistamiseksi, ja samalla tasapainottaa pelikenttää Hattrickin kansainvälisessä sarjajärjestelmässä.

Aluksi seurojen varat, jotka ylittävät 20 miljoonaa euroa (mukaanlukien obligaatiot) asetetaan johtokunnan ohjattavaksi. Sen sijaan, että näitä varoja voisi käyttää vapaasti, managerit saavat tulovirran, jonka mukaisesti he joutuvat sopeuttamaan rahankäyttönsä. Johtokunnat sallivat vapaamman varainkäytön mikäli seura palkkaa talousjohtajan uudessa henkilökuntajärjestelmässä, josta läytyy lisätietoja ohjekirjasta.

Kommentissaan HFA:n kunniapuheenjohtaja Bob Sunesson toteaa, että jokaisen seuran tulevaisuus kuuluu paitsi managerille, myös pelaajille, faneille, työntekijöille sekä seurojen muodostamille yhteisöille.

- On aika huomioida tämä ja varmistaa, että Hattrick-joukkueet toimivat vastuullisesti ja kestävästi. Suuret joukkueet tulee rakentaa ajan kanssa kerralla ostamisen sijaan.

Mitäs HT-kansa täällä on mieltä tästä uudistuksesta? Ainakin suht paljon aiheuttanut porua ht:n omalla foorumilla.

Laitetaan vielä ohjekirjasta käytännön esimerkki toiminnosta, jos joku ei ole vielä tutustunut ollenkaan tuohon:

Esimerkki: Joukkue Pohatta on kerännyt 30 miljoonaa euroa rahaa. Ilman talousjohtajaa johtokunta sallii managerin käyttövaroiksi 10 miljoonaa kerrallaan. Jos manageri käyttää 2 miljoonaa, ja uusi käyttövaratase on 8 miljoonaa, johtokunta alkaa sijoittamaan säästövaroja käytettäväksi hitaalla 10 000 euron viikkovauhdilla.
Nyt Joukkue Pohatta palkkaa tason 3 talousjohtajan. Johtokunta varmistuu, että varoja käytetään vastuullisesti. Sallitut käyttövarat nousevat 16 miljoonaan ja viikottainen varainvapautus nousee 150 000 euroon. Niin kauan kuin seuran kassavaranto on alle 16 miljoonaa, johtokunta vapauttaa säästövaroista 150 000 euroa viikossa käytettäväksi. Jos taas kassavaranto ylittää 16 miljoonaa, esimerkiksi pelaajakauppojen myötä, siirretään viikottain ylittävästä osuudesta 5% säästövaroihin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ajattelin aloittaa taas aika pitkän tauon jälkeen, mutta tuollaiset uudistukset mistä edellä kirjoitettiin ovat juuri se syy miksi aikanaan lopetin. Pääsin neloseen asti, mutta silloin uudistukset käytännössä sotkivat koko sen tavan, jolla joukkue oli rakennettu eikä enää riittänyt innostusta vaihtaa tyyliä. No, pitää nyt yrittää kiinnostua kuitenkin, mutta näköjään pelaajien määrä on vähentynyt rajusti ja supporterin hinnatkin nousseet moninkertaisiksi.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tuo muutos on hyvä asia. Pikaisesti luin tuota valitusta ht-foorumilla enkä oikeastaan ymmärrä sitä alkuunkaan:

-Siitä on puhuttu jo vuosia, että "rahankeräystaktiikkaan" tullaan todennäköisesti puuttumaan ja siitä tullaan tekemään vaikeampaa.
-Rahan kerääminen tulee olemaan tulevaisuudessakin mahdollista, mutta kaikkea kerättyä rahaa ei vain pysty käyttämään kerralla.
-Muutos tuo kuvioon suuremman taitovaikutuksen, kun managerit eivät pysty vain hamstraamaan rahaa tolkuttomasti ja sitten ostamaan kerralla "sadan miljoonan joukkuetta".
-Pitkäjänteisille managereille tämän ei pitäisi tuottaa mitään ongelmaa, koska jos joukkueella on selkeä suunnitelma, hankintojen toteuttaminen pitkäjänteisesti ja vähitellen sallittujen rajojen sisällä ei pitäisi olla mikään ongelma (vain idiootti ostaa joukkueensa suoraan täyteen monen miljoonan pelaajia aladivareissa ja ylemmissä divareissa rahan hamstraaminen tähän malliin ei olisi edes mahdollista)
-Muutos tuo peliin enemmän strategiaa ja edun niille managereille, jotka oikeasti jaksavat miettiä tekemisiensä seurauksia.
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
-Pitkäjänteisille managereille tämän ei pitäisi tuottaa mitään ongelmaa, koska jos joukkueella on selkeä suunnitelma, hankintojen toteuttaminen pitkäjänteisesti ja vähitellen sallittujen rajojen sisällä ei pitäisi olla mikään ongelma (vain idiootti ostaa joukkueensa suoraan täyteen monen miljoonan pelaajia aladivareissa ja ylemmissä divareissa rahan hamstraaminen tähän malliin ei olisi edes mahdollista)
Toisaalta ymmärtää ärtymyksen niiden osalta, jotka ovat oikeasti pitkäjänteisesti kerännyt rahaa vaikkapa sitten aladivareissa, ja nyt yllättäen ilman minkäänlaista siirtymäaikaa rahat eivät olekaan käytettävissä kokonaisuudessaan. Pitkässä juoksussa toki uskon tämän muutoksen olevan vaan hyvä pelille, enää ei välttämättä paras taktiikka ole tuo rahan kerääminen ja sit vasta joukkueen kasaaminen. Toki tuokin on edelleen mahdollista, ainoastaan ei pysty kerralla joukkuetta ostamaan kuntoon.
 

Bacon

Jäsen
Jou! Pitkästä aikaa tännekin jotain asiaa. Tuli tuossa kausi tahkottua ja edessä olisi nousu kutosdivariin. Mutta onko tässä kausien välissä mahdollista pelata kuin yksi harjoituspeli? Ja kannattaako minun hommata uusia pelaajia? Miltä nykyiset näyttää? Mites tuo stadion, yritin kyllä katsoa tuosta infosta apua, mutta ei tyhmä tajunnut. Joukkueen id on 782197 ja olisin suhteellisen kiitollinen pienestä avusta!
 

Fallossymboli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei-hou,

Treenivaihdoksen vuoksi olisi nyt myynnissa akatemiani kruununjalokivi vastuulliselle scoraajatreenarille. Heppu on Maltan U-17 joukkueen tiukassa scouttauksessa.

HT-World: achievement potential: 107% - Ability: 9.8 - Scout: boesee

HTMS Points: Ability: 556 / Potential: 2079


Malcolm McClinch [playerid=391441024]

17 years and 83 days

Nationality: Malta

In inadequate (5) form, passable (6) stamina.

Owner: Lobotomics FC
Total Skill Index (TSI): 5 530
Wage: 510 €/week 8 160 €/season
Speciality: Head

Defending: inadequate (5)
Playmaking: inadequate (5)
Winger: poor (3)
Passing: weak (4)
Scoring: outstanding (10)
Set pieces: poor (3)

Deadline:08-04-2014 16.48 (16/54)

Asking price:940000€
 

Hybbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, MUFC, FCUM
Hävisin vikan matsin tahallani ja päätin rakentaa joukkuetta vuoden seiskassa. Hattrick jostain syystä nosti minut kuutoseen kolmospaikalta. Noh, täytyy yrittää sinnitellä.

Menin vain jo tuhlaamaan rahani stadionremonttiin ja jäi ongelmapaikat vahvistamatta. :(
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Jos joku tarvitsee lähtötaidoiltaan hyvää tai kelvollista 17v. pelinrakentajaa pr, puolustus, syöttö tai laituritreeniin, niin reilun tunnin päästä olisi parin tällaisen junnun kauppojen takarajat. Kumpikaan ei mitään huippuja, mutta kotimaisuus selkeästi valttina ja sopivalla treenillä tuotto-odotukset ovat huomattavasti paremmat kuin jollain miljoonan maksavilla junnuilla. Molempien pitäisi irrota alle 10 000€:lla.

Mika Ikävalko, 17 (22)

Jukka-Pekka Niinistö, 17 (110)

Lisäksi olisi myynnissä myös huippumaalivahti (maaginen, mahtava, loistava) ja jos tuo ei mene tällä hinnalla kaupaksi, niin en ole vielä päättänyt, pistänkö uudestaan myyntiin ja millä hinnalla, joten otetaan vastaan myös ostotarjouksia.

Janne Kahila, 27 (64)
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
En ole vielä kamalasti tässä vaiheessa HT-uraani keskittynyt (treenaillut siis vaan ukkoja hiljalleen) pelaajien henkilökohtaisiin taktiikka asetuksiin sekä mitä ominaisuuksia joukkueen eri taktiikat pelaajilta vaativat. Tällä hetkellä neppaillaan kutosdivarissa ja apuja otetaan vastaan miten saisin parhaan irti omasta kokoonpanostani. (Jos edes mitään yleistä ohjeistusta pystyy antamaan vai pitäisikö aina mennä vastustajan mukaan?)

Miten sinä ohjeistaisit tätä nippua?

Oma avaus tällä hetkellä (päätaito+aputaidot)/treeninä pr:

Maalivahti: häikäisevä ( puolustus mahtava+ et loistava) 29v62pv

Puolustus:

1.J.N puolustus yliluonnollinen+ pr mahtava, pääpeli 24v97pv
2.R.O puolustus yliluonnollinen+ pr loistava, pääpeli 25v35pv
3.J.N puolustus yliluonnollinen+ pr loistava, pääpeli 24v,109pv

Laiturit :

1.M.J laituri loistava+ pelinrakennus häikäisevä+ syöt mahtava+ mt kelvollinen, 34v11pv
2.a.N laituri häikäisevä+ pr loistava+ syöt armoitettu, 34v,52pv

Keskikenttä:

1.A.L pr armoitettu+ syöttö loistava, tekninen, 20v,44pv
2. R.P pr armoitettu+ syöttö erinomainen, nopea 19v40pv
3. P.V pr häikäisevä+ syöttö heikko + puolustus yliluonnollinen, tekninen 25v07pv

Hyökkäys:

1.J.P maalinteko yliluonnollinen+ laituri armoitettu+ syöttö loistava+ ET yliluonnollinen, nopea 33v15pv
2.A.D maalinteko häikäisevä+ pr armoitettu+ syöttö unohtumaton, Tekninen 32v17pv

Toivottavasti tekstistä saa jotain selkoa ja edes yhdelle ystävällisellä ihmissielulla olisi kiinnostusta auttaa ja hieman perehtyä asiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Rapala

Jäsen
2.A.D maalinteko häikäisevä+ pr armoitettu+ syöttö unohtumaton, Tekninen

Tätä kaveria peluutat joka pelissä puolustavana.

1.J.P maalinteko yliluonnollinen+ laituri armoitettu+ syöttö loistava ET ukko

Tämä kaveri taas laitaa tukevaksi ja kakkoslaituri samalle laidalle hyökkääväksi. Vaihtele välillä ovatko oikealla vai vasemmalla joten tehokkaasta laidastasi tulee vaikeammin ennustettava.

Pakeissa sulla on kolme keskuspakkia rosterissa joten mieti tarvisiko hankkia mahdollisesti 1 laitapakki ja myydä vaikka yksi noista tän hetkisistä. Auttaisi laitahyökkäyksen muodostamisessa entisestään.


Mites sun treeni muuten? PR:ää vedät joten onko joka viikolle harkkapeleihinkin kolme ukkoa 100% treeniin? Entäs harkkapelien laituripaikoille 50% treenipaikat?

Noin yleisestihän sulla on kasassa ihan hyvä perusrunko muodostelmaan 3-5-2 ja hyökkäyksiin laidoilta. Saat yhen kovan laidan peluuttamalla hyökkiä laitaa tukevana ja laituria hyökkäävänä kuten sanoin. Tuolle laidalle vielä jos olisi laitapakki jolla olisi laituritaitoakin niin homma toimisi hienommin. Tuo tekninen hyökkääjä sitten joka matsiin puolustavaksi niin saa kaikki irti taidoistansa ja erikoisuudestansa.

Muuten perusvinkkinä kehotan panostamaan erikoisuuksiin. Antavat jokaiselle joukkueelle enemmän kuin mitä ostaessa maksavat. Puolustukseen pääpelit, keskikentälle pääpelit, laitureille nopea tai pääpeli ja hyökkäykseen myös nopea tai pääpeli. Tekninen puolustava hyökkääjä on erikoisuus mihin sulla pelaaja jo onkin.

Joka matsi tietysti katsotaan aina vastustajan mukaan. Tutki vastustajan edellisten matsien hyökkäysarvosanoja niin saat vinkkiä esimerkiksi miten sijoitat puolustajasi. Kuten sanoin sulla on periaatteessa taidoiltaan kolme keskuspakkia, mutta niitä voi tarpeen tulla käskyttää tukemaan laitoja tai jopa hyökkääväksi vastustajan vahvuuksia ja heikkouksia mukaillen.

Tiedäthän miten tuo pelimoottori toimii? Keskikentällä tapellaan hallinta ja sen mukaan saadaan tai ollaan saamatta maalintekopaikkoja. Niitä kun tulee niin arvotaan ensin mihin osa-alueelle se syntyy (siis oikea, vasen, keskushyökkäys) ja sen jälkeen tarkastellaan vastustajan puolustusta hyökkäystäsi vastaan. Eli esimerkiksi jos pelimoottori arpoo sinulle hyökkäyksen vasemmalta laidalta niin sitten tulee tarkasteluun sinun vasemman laidan hyökkäys vs vastustajan oikean laidan puolustusarvosana. Nämä luvut jos ovat sinulle suosiolliset niin maali syntyy todennäköisemmin. Näitä arpomisia voi ohjailla omilla taktiikoillaan. Esimerkiksi hyökkäykset laidoilta ohjaa joitakin keskushyökkäyksiäsi jommalle kummalle laidalle. Keskushyökkäykset taasen rokottaa laitahyökkäyksiä jne.

Vaikea lähteä ohjeistamaan mitään äärettömän tarkkaa kun viestistäsi ei oikein käy ilmi millä tasolla pelitietoutesi on. Jo selitetty saattaa olla sinulle täysin selvää etukäteenkin tai sitten täysin uutta. Kysy lisää niin vastaan mielelläni.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tällä hetkellä neppaillaan kutosdivarissa

Vaikuttaa muuten melko kovalta joukkueelta kutoseen. En ole tosin itse ihan viime aikoina sillä suunnalla sarjapyramidia käynytkään, joten sillä tavalla ei ole paljonkaan hajua keskimääräisestä kutosdivarin vaikeustasosta tätä nykyä :)

Ensimmäinen ajatus itselleni oli, että varmaankin käytät taktiikkana hyökkäyksiä laitojen kautta, koska hyökkääjälläsi on kerran noin korkea laituritaito, minkä lisäksi TDF tuo tietysti kivan bonuksen laitahyökkäyksiin. Sitten pienen paradoxin hyvän hyökkäyksesi kanssa saattaa aiheuttaa se, että laituriesi päätaidot ovat melko alhaisia (vaikka molemmilta sitten löytyykin kivasti pelinrakennusta). Tuo kuitenkin laskee laitahyökkäysten potentiaalia selkeästi. Ehkä kuitenkin noilla taidoilla paras peluutus olisi J.P. -> tukee laitaa ja A.D. -> puolustava.

Laitureista puolestaan varsinkin M.J:n taitojakauma on sellainen, että eniten varmasti saisit irti peluuttamalla keskustaa tukevana, mutta tuossa on vain se huono puoli, että se heikentää laitahyökkäyksiä entisestään, joten todennäköisyys maalintekoon laskisi ehkä vähän liikaa. A.N:ää puolestaan peluuttaisin hyökkäävänä. Eli M.J. -> normaali ja A.N. -> hyökkäävä

Keskikenttäpelaajia kannattaa peluuttaa normaaleina melkeinpä aina, paitsi jos näiden syöttö- tai puolustusarvosanat ovat "suhteettoman" korkeat tai jos haluat buustata erityisesti hyökkäystäsi (syöttö) tai puolustustasi (puolustus). Eli A.L. ja R.P -> normaali, P.V. -> puolustava

Sitten puolustajista pisti silmään, ettet nimennyt laituritaitoa näille ollenkaan, koska laitapakeillehan sekin on todella tärkeä taito. Kolmella keskuspuolustajalla ei kannata mennä käytännössä koskaan (paitsi jos vastustajan laitahyökkäykset ovat surkeita, mutta silloinkin laitapakkien puuttuminen vaikuttaa laituriarvosanoihisi). Mikäli keneltäkään noista pakeista ei löydy laituritaitoa, niin sitten paras vaihtoehto on peluuttaa laitapakkeja puolustavina tai normaaleina. Vaikkakin hyökkäävä laitapakki käyttää myös enemmän pelinrakennustaitoaan, joten sitäkin joutuu vähän miettimään.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin kuten itsekin sanoit, pääasiassa nuo asetukset kannattaa päättää aina vastustajan mukaan: Tarvitsetko enemmän apua keskikentälle vaiko hyökkäykseen tai puolustukseen. Mikäli voitat keskikentän selvähkösti muutenkin, kannattaa ylimääräiset voimavarat suunnata mieluummin hyökkäykseen tai puolustukseen siitä riippuen, kumpi on vastustajalla vahvempi: Jos vastustajalla on vahva hyökkäys, on ehkä parempi yrittää lähteä itse vähän puolustavammalla taktiikalla ja jos taas vastustajalla on vahva puolustus, kannatta itse yrittää siirtää enemmän tehoja hyökkäykseen.

Nopea kertaus eri taktiikoista:

Hyökkäykset keskustan kautta jopa 30% enemmän keskushyökkäyksiä (eli siis laitahyökkäyksiä käännetään keskelle). Taktiikkataito määräytyy kenttäpelaajien syöttötaitojen perusteella.

Hyökkäykset laitojen kautta ks. yllä, mutta toisin päin. (jopa 40 %)

Vastahyökkäykset mahdollisuus (ylimääräisiin) vastahyökkäyksiin. Taktiikkataito määräytyy puolustajien puolustus- ja syöttötaitojen perusteella. Syöttö on kaksi kertaa tärkeämpi kuin puolustus. -7%:a keskikentän arvosanaan.

Painostus mahdollisuus vähentää maalipaikkojen määrää ottelussa. Taktiikkataito määräytyy kenttäpelaajien puolustus- ja kestävyystaitojen mukaan (voimakkaiden pelaajien puolustus lasketaan kaksinkertaisena). Pelaajien kestävyydet kuluvat nopeammin.

Luova peli suurempi mahdollisuus erikoistapahtumille ottelussa (molemmille joukkueille). Hyödyllinen taktiikka otteluissa, joissa itsellä on huomattavasti vastustajaa enemmän pelaajia erikoisuuksilla. Laskee puolustuksen arvosanoja hiukan.

kaukolaukaukset jopa 30%:a normaaleista maalipaikoista kaukolaukauksia. Vaikuttavat taidot maalinteko (3/4) ja erikoistilanteet (1/4). Kenellä tahansa mahdollisuus päätyä ampujaksi (laitureilla ja keskikenttäpelaajilla kaksinkertainen muihin nähden). Heikentää laita- ja keskushyökkäyksiä sekä keskikenttää jonkin verran.

Tarkemmat tiedot käsikirjasta, luku 14.
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Sitten puolustajista pisti silmään, ettet nimennyt laituritaitoa näille ollenkaan, koska laitapakeillehan sekin on todella tärkeä taito
Laituritaito on kaikilla pakeilla kehno, joten laitapakkeja näistä ei suoranaisesti saa tekemälläkään. Itse olenkin mennyt tähän saakka ainakin normaaliasetuksella näiden osalta.

Sitten pienen paradoxin hyvän hyökkäyksesi kanssa saattaa aiheuttaa se, että laituriesi päätaidot ovat melko alhaisia (vaikka molemmilta sitten löytyykin kivasti pelinrakennusta). Tuo kuitenkin laskee laitahyökkäysten potentiaalia selkeästi.
Nämä laiturit ovat jo lähes ikämiehen ikään ehtineitä (en ole välittänyt 50% reenistä avauksen osalta), joten noiden vaihtaminenkin voisi tulla kysymykseen. Millä laiturien taitoyhdistelmällä saisin parhaan edun laitahyökkäystaktiikkaa silmälläpitäen? Siis lähinnä kuitenkin järkevään hintaan hankittuna.

Kiitos mielipiteistä, näistä on varmasti apua.

Mites sun treeni muuten? PR:ää vedät joten onko joka viikolle harkkapeleihinkin kolme ukkoa 100% treeniin? Entäs harkkapelien laituripaikoille 50% treenipaikat?
Treenattavat löytyy treenipeleihin kyllä, niin keskelle kuin laitaankin. Avauksen osalta en ole välittänyt pelaajien iästä laiturien osalta, mutta keskustan ukot ovat vielä hyvin kehityskelpoisessa iässä.

Muuten perusvinkkinä kehotan panostamaan erikoisuuksiin. Antavat jokaiselle joukkueelle enemmän kuin mitä ostaessa maksavat. Puolustukseen pääpelit, keskikentälle pääpelit, laitureille nopea tai pääpeli ja hyökkäykseen myös nopea tai pääpeli. Tekninen puolustava hyökkääjä on erikoisuus mihin sulla pelaaja jo onkin.
Itseasiassa erikoisuudet jäivät mainitsematta viestissäni muuten kuin tuon puolustavan hyökkääjän kohdalta.

Pakit on kaikki pääpeli erikoisuuden omaavia.

Laitureilla ei ole erikoisuutta.

KK:
1.A.L tekninen
2. R.P nopea
3. P.V tekninen

Hyökkäys:
1.J.P nopea
2.A.D tekninen

Vaikea lähteä ohjeistamaan mitään äärettömän tarkkaa kun viestistäsi ei oikein käy ilmi millä tasolla pelitietoutesi on. Jo selitetty saattaa olla sinulle täysin selvää etukäteenkin tai sitten täysin uutta. Kysy lisää niin vastaan mielelläni.
Vaikea arvioida omaa pelitietoutta, taktiikoihin en isommin ole paneutunut mutta toki jonkinlainen käry asioista on. Kaikki neuvot ja ohjeet kuitenkin otetaan vastaan nöyrästi, joten kiitos jo näistä vinkeistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös