Hattrick

  • 1 257 387
  • 10 199

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Laituri-treeni

Löytyisiköhän keneltäkään infoa, kuinka paljon hitaampaa on treenata laituruutta laitahyökkäys-harjoitteella, kuin keskityksillä? Pelaajat ovat 17-18v. erinomaisia laitoja.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Löytyisiköhän keneltäkään infoa, kuinka paljon hitaampaa on treenata laituruutta laitahyökkäys-harjoitteella, kuin keskityksillä? Pelaajat ovat 17-18v. erinomaisia laitoja.

Paljon hitaampaa. Parisen viikkoa tuo ero on matalillakin tasoilla jo. Tsekkaa treenikoiralla tarkemmin, Treenikoira.

Ekan jakson jälkeen näyttää cupissa hyvältä, 0-1 mulle ja 69% hallinta. Sarjassa nappasin törkeän random-tasurin vieraista, oikein hävetti.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Löytyisiköhän keneltäkään infoa, kuinka paljon hitaampaa on treenata laituruutta laitahyökkäys-harjoitteella, kuin keskityksillä? Pelaajat ovat 17-18v. erinomaisia laitoja.

Laitahyökkäystreenillä kestää noin puolitoista kautta kauemmin treenata titaaniseen (Jos uskomme Treenikoiraan ja miksi emme uskoisi :))

Olen puhunut tästä asiasta aikaisemminkin ja vaikka laitahyökkäystreenillä kokonaistreenien summa onkin hieman korkeampi kuin laituritreenissä (useamman treenipaikan ansiosta), niin mikäli tavoitteena on ennen kaikkea treenata laitureita myyntiin tai saada mahdollisimman suuri parannus laitahyökkäysarvosanoihin, niin keskitykset on selkeästi parempi vaihtoehto.

Jos taas joukkueessa on jo hyvät laiturit ja haluaa ennen kaikkea parantaa hyökkääjien arvoa laitahyökkäystaktiikassa saattavat laitahyökkäykset olla parempi vaihtoehto. Tämäkin tosin vain siinä tapauksessa, että aikomuksena on peluuttaa molempia hyökkääjiä laitaa tukevina.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Paljon hitaampaa...

Kiitos molemmille Sinisille Tovereille pikaisista vastauksista. Ei oo häpee olla nopee, joten pitänee lähteä pakkiostoksille ja laittaa muutama wanha ukko siltä osastolta listoille...
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesse Höglund (363709941) (pitää olla kirjautunut ht:hen)

Eli linkissä huippulupaus, maalivahtini johon olen uhrannut jo useita kausia. Kertokaa miten jatkan tuosta? Mokketaito nousi Titaaninen tasolle viimeisellä viikolla viime kaudella ja nyt alkukausi ollaan menty Puolustuksen auttaminen treenillä cupista johtuen (josta tosin lensin pellolle melkein heti).

Maalivahdin tärkeimmät tiedot:

Ikä 20v 25 päivää
TSI 56 850

Maalivahti: Titaaninen
Puolustus: Kurja
Erikoistilanteet: Erinomainen

Eli oma käsitys on, että tuo päätaito kannattaa tintata Myyttinen - Maaginen tasolle ja SITTEN pakkitreeniä vitusti. Erikoistilanteet vissiin ehtii myöhemminkin? Vai miten tässä kannattaisi mennä? Täysin tämän maalivahdin talutushihnassa mennään ja koitetaan saada mahdollisimman hyvä mokke ilman, että palkkakustannukset nousisi mahdottomiksi. Nyt palkkaan kuluu 17 890€/viikko ja oma toive olisi ettei tuo nousisi 50k pintaan, koska se alkaa olemaan jo liikaa.

Itseasiassa IRL:ssä jo lähes vuoden menty moken ehdoilla. Vuoden siis olen kohta treenannut tuota.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Eli oma käsitys on, että tuo päätaito kannattaa tintata Myyttinen - Maaginen tasolle ja SITTEN pakkitreeniä vitusti. Erikoistilanteet vissiin ehtii myöhemminkin?

Juuri näin ainakin itse tekisin. Tosin sillä erotuksella, että erikoistilanteita kannattaa melkein treenata kausittain ellei ole jotain pakottavaa syytä (kuten maajoukkue), miksi pitäisi treenata ensin päätaitoja. Tosin maalivahdin kohdallahan erikoistilanteetkin ovat välttämättömiä. En nyt jaksa laskea, mutta käsittääkseni ajallisesti hyötyy eniten, kun treenaa hitaasti kehittyviä taitoja mahdollisimman nuorena eli siksi kannattaisi treenata vain se maalivahti ensin maagiseen ja vasta sitten aloittaa pakkitreeni. Palkka tuon tasoisella pelaajalla olisi todennäköisesti noin 45 000€. (Omalla utopisella molarillani palkka on 54 300€)

Tietysti jos haluat pitää palkkakustannukset kurissa pidempään, kannattaa treenata ensin puolustusta vähän aikaa. Tosin tämä aiheuttaisi sitten senkin ongelman, että jos haluat vaihtaa lennossa koko treenisi puolustukseen, niin et voi ostaa uusia puolustustreenikkeitä tai näille tulisi taas treenittömiä viikkoja, kun joutuisit vaihtamaan takaisin maalivahtiin.

Edit. Pikaisen treenikoiralaskelman jälkeen (josta en ole yhtään varma, teinkö sen oikein) näyttäisi siltä, että pelaaja saavuttaisi saman tason noin neljä viikkoa vanhempana, jos treenaat puolustusta ensin. Tosin tämän eron tasoittaa se, että treenamalla ensin maalivahtia sen taso alkaisi vähitellen pudota itsekseen. (Oletuksena, että jatkat treeniä 28 ikävuoteen asti). Eli yhteenvetona: Treenin järjestyksellä ei näyttäisi olevan juurikaan vaikutusta pelaajan kokonaistaitoihin.

Näin ollen pelaajan palkka ja treenin optimointi ovat tärkeimpiä kysymyksiä. Jos haluat parhaat edellytykset tehdä voittoa tulevaisuudessa, kannattaa ilman muuta valita treenin optimointi.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos mico jälleen. Sellainen vielä, että paljos se puolustusarvo olisi hyvä olla vaikkapa Myyttisellä mokella sitten kun ikää on se 27-28v? Eli mille tasolle se pakkiominaisuus "pitää" vetää? Erikoistilannetta varmaan tullee treenattua viikko tai kaksi tälläkin kaudella, jossain välissä. Mulla on myös taustalla kehittymässä Häikäisevä 18,45 vanha kaveri ja tämän jannun kohdalla on vain ja ainoastaan saada maksimaallinen voitto, joten hänenkin päätaito varmaan tulee treenailtua sinne titaaninen-uskomaton akselille ja sitten myyntiin. Mutta hänen ehdoilla ei ainakaan toistaiseksi mennä.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Kiitos mico jälleen. Sellainen vielä, että paljos se puolustusarvo olisi hyvä olla vaikkapa Myyttisellä mokella sitten kun ikää on se 27-28v? Eli mille tasolle se pakkiominaisuus "pitää" vetää?

"Pitämisestä" en tiedä, mutta treenikoiraan perustuen ja jos vähän arviota vetää alas päin, niin kai siitä pitäisi saada ainakin sellainen myyttinen-häikäisevä-maaginen. Tuon pitäisi olla aivan riittävä taso suurimmalle osalle. Aivan ylimmissä divareissa kannattaisi sitten jo melkein olla maaginen päätaito vähintään. (Puolustuksen vaikutus arvosanaan on noin puolet maalivahtitaidosta)

Tosin ei kai tuo ihan välttämätöntä ole, jos panostaa vain keskikenttään riittävästi, mutta olen kyllä siltikin sitä mieltä, että maalivahti on hattrickissäkin joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja siihen kannattaa panostaa kunnolla. Säästää myös puolustuksen palkkakuluissa, kun ei sitten tarvitse hankkia mitään myyttisiä puolustajia, jotka ovat suhteessa paljon kalliimpia.

Edellinen molariprojektini tuotti uskomaton-loistava-titaaninen -tasoisen veskan ja tuo oli juuri junnuakatemioiden käyttöönoton jälkeen, joten treeni on niistä ajoista vielä nopeutunut jonkun verran. Tuo kaveri riitti aikoinaan vitoseen asti, mutta silloin koko muu joukkueeni olikin ihan surkea.

Joten tuon tasoiseen maalivahtiin ehkä tähtäisin, jos tarkoituksena on pitää pelaaja omassa joukkueessa eikä tavoitteena ole nousta vitosta ylemmäs ihan lähitulevaisuudessa. Ihan turhaan kuitenkin vain nostaisit pelaajan palkkakuluja tekemällä tästä "ylihyvän" omalle tasollesi.

Ne aputaidot muuten nostavat hintoja välillä ihan poskettomasti, joten jos mahdollista, pyri ajoittamaan puolustustreenin aloitus niin, että ehtisit treenata sitä vähän myös kakkosmokellesi. Kuitenkin niin että pidät mielessä treenissä olevan pelaajan optimaalisen myynti-iän, joka on aina noin 21 vuotta. Jos treenaisit maalivahtia vain sinne titaaniseen, pelaaja olisi silloin todennäköisesti vasta alle parikymppinen ja silloin ei kannata missään tapauksessa myydä. Jostain kumman syystä kun 20-vuotta täyttäneiden pelaajien myyntihinnat ovat yleensä korkeampia kuin 19-vuotiaiden (taitojen ollessa samat).
 

Bakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks,TPS
Yllätysjunnu

Juniori joukkueessani oli huomaamattani kypsynyt tälläinen kaveri

Henri Silventoinen
17 vuotta ja 0 päivää
TSI = 1 080, palkka = 430 €/viikko
kelvollinen (6) kunto, heikko (4) kestävyys
Hänellä on kurja (2) kokemus ja hän on kehno (3) johtaja.
On uskollisuudeltaan jumalainen (20).

Maalivahti: 1/20 surkea (1)
Puolustus: 4/20 heikko (4)
Pelinrakennus: 7/20 hyvä (7)
Laituri: 3/20 kehno (3)
Syöttäminen: 5/20 välttävä (5)
Maalinteko: 4/20 heikko (4)
Erikoistilanteet: 6/20 kelvollinen (6)

Olisi nuorten finaalin aikoihin 15 päivää alle maksimi iän...

Ongelmaksi tulee nyt vaan se, että minulla on käynnissä maalivahti reeni. Reenausmuotoa en olisi vielä valmis vaihtamaan, koska sitä saa myöskin 17v ja 0pv vanhana nostettu maalivahti, joka oli tasoltaan Hyvä.

Myyntipäätös pitäisi siis tehdä tässä lähipäivinä. Tällä viikolla mennään erikoistilanne harjoituksella, niin saadaan hyöty molemmille mokeille sekä Henrille.

Paljonko luulette tälläisen miehen nettoavan markkinoilta? Siirtovertailu antaa melkein 300 000e mutta kyseinen verrakko on 45 päivää vanhempi. Samalla kiinnostaisi tietää josko täällä olisi halukasta antamaan Henrille hyvä koti ja reeniohjelma, jota mies kipeästi tarvitsisi.

Edit: Saakin pr-reenin, löytyy siirtolistalta hintaan 250k (386414160)
 
Viimeksi muokattu:

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Uskomaton cupin peli tänään.

80 minuuttia peliä pelattu ja tilanne 3-2, kun vastustaja vaihtaa parhaan puolustajansa jostain käsittämättömästä syystä puolet huonompaan. Minuutti tästä ja puolustajani ottaa kortin paidasta repimisestä ja kaksi minuuttia lisää niin voimakas pelinrakentajani saa negatiivisen sääerikoistapahtuman. Tilanne ei näytä hyvältä.

Sitten 84 minuuttia pelattu ja samainen pelinrakentaja saa kortin rumasta taklauksesta loukkaannuttaen vastustajan laitapakin, tilalle toinen selkeästi huonompi puolustaja.

86 minuutin kohdalla se tasoitus sitten tulee ja tässä vaiheessa on jo huomattavasti helpompi hengittää, koska tiedän, että pelin mennessä jatkoajalle, minulla olisi taas 30 minuuttia aikaa ratkaista ottelu (tässä vaiheessa olen vastustajaa sen verran edellä arvosteluissa, että jatkoaikavoitto olisi käytännössä varma eivätkä vastustajan rankkarin vetäjätkään vakuuta)

Noh, taas minuutti lisää pelattu ja saan vapaapotkun, ja maalivahti torjuu maagisen erikoistilannemieheni yrityksen (toinen hukattu vapari ottelussa).

Sitten 88:lla minuutilla vastustajan hermot pettävät. Voitto näyttää entistä varmemmalta, kunnes sitten samalla minuutilla vastustaja saa toisen rankkarinsa pelissä, mutta tällä kertaa ratkaisu jää löysäksi ja maalivahtini torjuu. Sitten vain puoli minuuttia tästä joukkueeni saa vastahyökkäyksen ja ottelun MVP tekee maalin ja johdan peliä 3-4, ja sitten vielä viimeisellä minuutilla joukkueeni tekee vielä yhden maalin. Loppulukemat näin 3-5.

Täydellinen katastrofi oli siis lähellä, mutta lopulta peli kääntyi kuitenkin voitoksi. En edes pelannut rennolla, koska osasin aavistaa, että pelistä saattaisi tulla yllättävän vaikea ja niinhän siitä tuli.

Todella tärkeä tulos, kun muistetaan, että joukkueeni talous on edelleenkin hyvin vahvasti riippuvainen cupin yleisötuloista. Seuraavat viikot mennäänkin varmaan sitten erikoistilannetreenillä, ettei tarvitse antaa näin paljon tasoitusta ottelun alussa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Hattrickin Jatkoaika Cup, kausi 2

No niin, hiljalleen voisi varmaankin miettiä toisen kauden pelaamista Jatkoaika Cupissa. Ensimmäinen vietiin siis loppuun 16 joukkueen voimin, ja 22. heinäkuussa pelatussa finaalissa virtuaalisen voittopokaalin nappasi JA-nimimerkki Hockin FC Pizzapojat kaadettuaan Lunaticon Thug Angelzin jännittävien vaiheiden jälkeen 3–2.

Ensimmäisellä kerralla 16 joukkueen saaminen mukaan oli hieman työn ja tuskan takana, mutta ehkäpä toisella kertaa joukkueet löytyisivät jo helpommin. Näin ainakin itse toivon.

Seuraavan Jatkoaika Cupin voisi aloittaa vaikkapa maanantaina 14. lokakuuta eli sarjassa 6. kierroksen jälkeen. Nyt kun tieto tästä on kaikilla jo näin varhain, niin vaikka joku olisikin parhaillaan mukana jossain turnauksessa, niin ehtii todennäköisesti siitä ulos ennen Jatkoaika Cupin alkua.

Koska itse perustin tuon ensimmäinen turnauksen, niin saan ilmeisesti sen pohjille luotua suht helposti myös uuden Jatkoaika Cupin. Viime kauden turnauksessa olivat mukana tässä viestissä näkyvät joukkueet. Ja turnausmalli voinee olla ihan sama kuin viimeksikin eli mukaan 16 joukkuetta neljässä eri lohkossa. Kahdeksan parasta pudotuspeleihin, jolloin turnauksen kesto on kunkin joukkueen menestyksestä riippuen 3-6 viikkoa. Ja jokainen maksaa luonnollisesti osallistumisensa itse, tosin supportereillehan näihin liittyminen on ilmaista.

Voi olla, että pystyn jotenkin automaattisesti lähettämään kutsun jo kaikille aiemmin mukana olleille, mutta koska en ole tästä varma, niin ehkä parempi on hoitaa ilmoittautumiset niin, että jokainen aiheesta kiinnostunut ilmoittautuu erikseen. Ilmoittautumista varten haluan seuraavat tiedot: joukkueen nimi, sarjataso ja osallistujan HT-nimimerkki. Nämä voi laittaa myös mulle yv:llä, jos ei halua postata tähän ketjuun. Ihan kuinka vain.

Kokoan tähän viestiin sitten listaa ilmoittautuneista. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin 16, niin karsitaan sitten pois viime kaudella heikoimmin sijoittuneita joukkueita, jotta uusillakin osallistujilla on mahdollisuus päästä mukaan. Mutta kuitenkin niin, että kaikki viime kaudella pudotuspeleihin päässeet kahdeksan joukkuetta saavat ainakin automaattisesti paikan myös kakkoskauden turneeseen.

Eli laittakaahan ilmoittautumisia siis tulemaan! Ja toki kysymyksiäkin saa esittää, jos tässä nyt vielä jäi jotain epäselväksi.

Ilmoittautuneet joukkueet
Joukkueen nimi (sarjataso, JA-nick/HT-tunnus)

AC Niinivaara (4. div, Bird/niinivaara) *
FC Arabia (5.div, Footless/Footless) *
Pallo-Peikot, Voikkaa (5. div, Tilastomies/Tilastomies)
Citystars (3.div, mico/m1987) *
Pohjanmaa United (7. div, Nerozki/Nerozki)
Thug Angelz (6. div, Lunatico/Thugg) *
FC Jykke (6. div, Jykke1978/Jykke1978)
Kiksautus FC (6. div, Brutus/Dremus)
FC Pihlis (6. div, Center#30/eltsuh)
Arctic Knights (7. div, Rapala/surkea)
Helsingin hakkapeliitat (6. div, en1103/en1103)
FC Asterix (6. div, Lert/aapeli77) *
Kamppulan Kauhut (6. div, KuumaaKamaa/jonttuf6)

*) Viime kauden turnauksessa 8 parhaan joukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mukana, kivaa piristystä kauteen. Ja tänä vuonna ollaan valmiimpia, vapiskaa.

Eli,

FC Arabia (5.div, Footless/Footless)

Ajoissa sit tietoa koska alkaa niin ehtii ostaa supon, meni umpeen hetki sitten enkä ole jaksanut uusia. Josko sitten platinaa seuraavaksi ja kakkosjengiä...
 
Viimeksi muokattu:

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin, odotinkin jo tätä. Eli I'm in.

Thug Angelz 6. divari ja HT-nimimerkki Thugg

Katsotaan saanko uusittua "ihmeen kentällä" vai tuleeko lähtö jo alkumetreillä. Paljon toki riippuu millanen lohko on sitten.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ja FC Jykke on mukana taistossa VI.divarista ja käyttäjänimenä sama kuin täälläkin.
 

Brutus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiksautus FC taas mukana. Sarja VI ja käyttäjänimi Dremus.
 

Rapala

Jäsen
Jos ei taas tule jengit täyteen niin voin lähteä mukaan. Taisin olla viime turnauksessa lupausteni mukaisesti viimeinen. Sarja 7 ja käyttäjänimi HT:n puolella surkea.

e. ja tällä kertaa pystyn rosteristani laittamaan vähän kilpailukykyisemmän kun viimeksi. ei pitäisi ihan niin heittopussi olla.
 
Viimeksi muokattu:

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Nuori akateemikko valmistui - suoraan kortistoon. Katso kuvat!

Eli nuorta keskaria tarjolla. 17v 36p, nopea, Hyvä pr, Hyvä syöttö.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kai sitä voisi tulla tähän jatkoaika cupiin mukaan, jos vaan tilaa on.
Nimimerkki sama kuin täällä, joukkueen nimi Helsingin hakkapeliitat ja 6. divari
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Kai sitä voisi tulla tähän jatkoaika cupiin mukaan, jos vaan tilaa on.
Nimimerkki sama kuin täällä, joukkueen nimi Helsingin hakkapeliitat ja 6. divari
Mukaan vaan, kyllä tänne mahtuu, kuten varmaan ilmoittautuneiden listastakin huomaat.

Täytyy jossain vaiheessa pistää sitten HT:n puolella turnausta pystyy ja lähetellä siellä kutsut. Samalla taidan kutsua myös niitä viime kaudella mukana olleita, jotka eivät ole vielä ilmoittautuneet. Esim. koko Jatkoaika Cupin vienyt nimimerkki Hocki ei ole vielä kertonut aikeestaan tulla mukaan, vaikka toivottavasti FC Pizzapojat saapuu voittoaan puolustamaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
FC Asterix ilmoittautuu mukaan! Edellisellä kerralla FC Asterix sijoittui upeasti viidenneksi, vaikka vain kuutosdivarissa pelaillaan ja siellä viimekaudella mestaruuden nappasin.

Nyt olen heikentänyt joukkuetta todella paljon myymällä kaikki kallispalkkaiset pelaajat pois aikomuksenani säästää rahaa koko tämä ja ensi kausi, jotta nousu viitoseen onnistuisi. Palkkamenot ovatkin nyt vain noin 35 000 viikossa ja veikkaanpa, että Jatkoaika Cupin useammalla joukkueella on monta pelaajaa, joka yksin tienaa tuon verran.


Siis FC Asterix/aapeli77 ja 6. Div.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pystyykös sitä vielä osallistumaan? Jos pystyy, niin:

Kamppulan Kauhut/jonttuf6 ja 6. Div.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Kai Bird laitat HT:ssä vielä YV:nä muistutuksen pelien alkamisesta ja itse ottaisin mielelläni vielä ekan pelin tiedot samassa viestissä, kun olen tuolloin vielä Thaimaan auringon alla. Koitan pari kolme kertaa viikossa käydä katsomassa, kokoonpanot ja haasteet kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Hattrickin Jatkoaika Cup, kausi 2

No niin, kutsut on nyt sitten lähetetty Hattrickin kautta. Ne lähtivät näköjään automaattisesti kaikille viime vuonna mukana olleille sekä sitten lisäsin manuaalisesti kutsut nimimerkkien Center#30 ja en1103 joukkueille. Kutsuja lähti matkaan siis 18 kappaletta, ja turnaus kootaan, kun kasassa on 16 joukkuetta. Kannattanee siis käydä hyväksymässä kutsu suhteellisen nopeasti, jos haluaa varmasti päästä mukaan!

Jos ja toivottavasti kun 16 ilmoittautunutta saadaan HT:n puolella kasaan perjantai-iltaan 11.10. mennessä, niin turnaus alkaa maanantaina 14.10. klo 20.00 Suomen aikaa (HT-aika 19.00).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös