Hattrick

  • 1 257 048
  • 10 199

Ölppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Häh? Kannattaa varmaan yliluonnollinen puolustus haaskata hyökkääjänä, varsinkin kun pr:ää ja maalintekoakaan ei ole, ja syöttökin lähtee pohjilta. Ainut päätaito mitä tolle kannattaa treenata on pr, sitä voi vetäistä jossain välissä kelvollinen-erinomainen tasolle, ihan riittävä määrä laitapakille.

Joo, mä kattelin että se ois ollut Pelinrakennus yliluonnollisena.. my bad.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Häh? Kannattaa varmaan yliluonnollinen puolustus haaskata hyökkääjänä, varsinkin kun pr:ää ja maalintekoakaan ei ole, ja syöttökin lähtee pohjilta. Ainut päätaito mitä tolle kannattaa treenata on pr, sitä voi vetäistä jossain välissä kelvollinen-erinomainen tasolle, ihan riittävä määrä laitapakille.

Joops;)
Kiitokset vastauksista, sain vihdoin GM:lta myöskin vastauksen ja rahani takaisin, pistinkin aamun ratoksi kunnolla haisemaan ja ostin aika hiton kalliin penan keskikentälle-laitaan:

Jannes van der Molen

25 vuotta ja 12 päivää, TSI = 86 980
heikko kunto, hyvä kestävyys [Tekninen]
Hänellä on kelvollinen kokemus ja hän on hyvä johtaja.
On uskollisuudeltaan surkea.

Maalivahti: surkea
Puolustus: kurja
Pelinrakennus: unohtumaton
Laituri: yliluonnollinen
Syöttäminen: hyvä
Maalinteko: heikko
Erikoistilanteet: kehno

4.800.000 tuli maksettua äijästä, mutta sellainen tässä on myöskin takana että tuosta saa myöhemmin leivottua uuden valmentajan. Oikeastaan ihan jo noilla taidoilla oli perushinta. Kassaan jäi vielä toinen viisi miljoonaa joten eipä tässä. Kasvattelen hyökkääjiä ainakin tämän kauden, melkein jokaisella treenikkeellä on jokin erikoisuus, on nopeaa, voimakasta ja pääpeliä.
 
Sarjan avasin kutosessa 6-0 voitolla juuri aloittaneesta joukkueesta kakkosjoukkueella. Viime kauden loppu tuli sitten sössittyä ihan urakalla ja sijoitus sarjassa oli vasta kolmas. Tälle kaudelle en asettanut nousutavoitetta, se tulee jos on tullakseen. Tarkoitus olisi tämän kauden aikana kasata sellainen dream team, että sillä voidaan ensi kaudella kamppailla sarjavoitosta. Tälläinen ykköskokoonpano tällä hetkellä (3-5-2):

Maalivahti:
25v, häikäisevä maalivahti, erinomainen puolustus, TSI 15k

Puolustus:
25v, uskomaton puolustus, kelvollinen pelinrakennus, TSI 115k UUSI
22v, yliluonnollinen puolustus, välttävä pelinrakennus, TSI 48k
23v, unohtumaton puolustus, kelvollinen pelinrakennus, TSI 28k

Laiturit:
21v, häikäisevä laituri, loistava pelinrakennus, TSI 27k
21v, häikäisevä laituri, häikäisevä pelinrakennus, TSI 33k

Pelinrakentajat:
22v, titaaninen pelinrakennus, erinomainen syöttäminen, TSI 89k
21v, yliluonnollinen pelinrakennus, erinomainen syöttäminen, TSI 77k
21v, yliluonnollinen pelinrakennus, hyvä syöttäminen, TSI 62k
(20v, yliluonnollinen pelinrakennus, kelvollinen syöttäminen, TSI 34k) OMA KASVATTI

Hyökkääjät:
25v, uskomaton maalinteko, välttävä pelinrakennus, TSI 77k UUSI
23v, häikäisevä maalinteko, jumalainen erikoistilanteet, TSI 12k

Todettakoon tuosta toisesta hyökkääjästä (jolla jumalainen erikoistilanteet), että voitti viime kaudella sarjan maalipörssin vaikka TSI on vain 12k.

Tähtiä ykkösjoukkue veti viime pelissä 77,5 kokonaisarvostelun keskiarvo erinomainen (29). Toiveissa olisi ostaa ennen ensi kauden alkua vielä yksi kova pakki ja ehkä kova laiturikin. Rahaa on noin 1,4 miljoonaa, ja tällä hetkellä myynnissä on maalintekijä, josta toivoisin saavani 1,6-2,0 miljoonaa. Kokonaispalkkamäärä on 188k viikossa, mutta jos haluaa menestystä, niin täytyy siitä myös maksaa.

Mitä muut ovat mieltä joukkueesta? Mitä osa-aluetta kannattaa vahvistaa, jos aikoo vitosessa pärjätä?
 

Ölppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hocki:

Pelinrakennusta ilmeisesti treenailet? Pakko kysyä että miksi pelaat noin nuorella joukkueella? Papat tulevat halvemmaksi, syövät vähemmän palkkaa ja kokemuskin tuo lisähyötyä. Tuolla keskikentällä pärjäät varmasti ja laitureiltakin sitä pelinrakennusta löytyy ihan kohtalaisesti, itse lähtisin vetämään syöttö- tai laituritreeniä. Laituritreenissä treenaat esim. 22v ja 23v pakeillesi laituria esimerkiksi Armoitettuun asti niin saat laitahyökkäykseen tehoja, Laitureilla sitten nostat sinne asti mitä arvelet palkkojesi kestävän. 50% treenipaikoille sitten pakkeja laituritreeniin ja myyntiin. Itse lähtisin kuitenkin vetämään syöttötreeniä. Hyökkääjillä ei ikää kuitenkaan liikaa ole treeniä ajatellen, ostaisin kuitenkin vielä jonkun teknisen kaverin esim. Unohtumattomalla pelinrakennuksella ja tekisin siitä TDF:n. Syöttöä toki pohjalla niin paljon kuin vain rahat riittää. Kakkoskokoonpanoon sitten ostat sen 8 kappaletta nuoria teknisiä kavereita kohtalaisella pelinrakennuksella, Mahtava-Armoitettu, ja vedät niille syöttöä.

Tosiaan turhan nuori joukkue sinulla on, ellei tavoitteena ole vetää jollain "omatreenaamalla jengillä" ja repiä uskollisuudet, tai OKP-jengillä. Maalivahtitreeniä ajattelisin myös sillä maalivahdit maksavat paljon ja mielestäni tuolla maalivahdilla ei pitkälle mennä. MV:tä jos alat treenaamaan niin ostaisin itse 19v kaverin Häikäisevä-Armoitettu pakituksella ja Erikoistilanteita Hyvästä ylöspäin. Katselin noita listoja ja tuollainen kaveri lähtee alta miljoonan. Treenikoiran avulla laskeskelin että 19v 80pv jannulla menee Maalivahdin nostaminen Surkeasta Titaaniseen 2k 11vk, toisaalta tässä tapauksessa joutuu alussa tinkimään siitä kokemuksen keräämisestä tai menestyksestä.

Eli jos nyt pienen sivuraiteille eksymisen jälkeen vastataan kysymykseen "Mitä osa-aluetta pitäisi vahvistaa, jos aikoo vitosessa pärjätä" niin omasta mielestäni TDF on pakko-ostos, joukkuetta vanhemmaksi, laitureille paremmin laituritaitoa ja maalivahti vaihtoon. Jos tosissaan meinaat sitä Dream Teamia kasata. Toisaalta itse en ole vitosessa koskaan ollut niin en noista niin tiedä mutta..
 
Eli jos nyt pienen sivuraiteille eksymisen jälkeen vastataan kysymykseen "Mitä osa-aluetta pitäisi vahvistaa, jos aikoo vitosessa pärjätä" niin omasta mielestäni TDF on pakko-ostos, joukkuetta vanhemmaksi, laitureille paremmin laituritaitoa ja maalivahti vaihtoon. Jos tosissaan meinaat sitä Dream Teamia kasata. Toisaalta itse en ole vitosessa koskaan ollut niin en noista niin tiedä mutta..

Kiitos vastauksesta!

Aivan alkuun, mikä on TDF? :)

Aika nuorella joukkueella on pelannut ja tuossa HT-urani alkutaipaleella huomasin tehneeni ihan helvetin huonoja ostoksia, kun ostin nuoria jätkiä niille pelipaikoille, jota en aikonut kehittää. Syynä tähän nuoreen joukkueseen pidän palkkoja, sillä eikös se ole niin, että mitä vanhempi sitä isompi palkka (siis lähinnä vertailussa 18-30 vuotiaat)? Esimerkiksi 21 v. pelinrakentajani täytti tänään 22 vuotta ja palkka hyppäsi saman tien 15k ylöspäin. Sama on odotettavissa 22 pelinrakentajalla, jonka palkka on jo nyt 27k. Palkkoihin menee viikossa tällä hetkellä 227k ja kahdessa viikossa tulee takkiin n. 20k. Ainoa tapa jäädä plussalle on siis cupissa menestyminen ja pelaajien myyminen. Tällä hetkellä pätäkkää on 2,9 miljoonaa. Mutta summa summarum, pyrkimyksenä on vanhentaa joukkuetta (tai oikeastaan jatkaa samalla miehistöllä, joka tottakai vanhenee koko ajan). Ja kun tuosta kokemuksesta tuli puhe, niin miten se näkyy pelaajan otteissa tai ylipäätään vaikuttaa konkreettisesti ottelun lopputulokseen?

Olen koko HT-urani ajan kehittänyt pelinrakennusta, enkä ole nähnyt syytä vaihtaa sitä mihinkään muuhun. Uusi laiturihankinta on pyörinyt jo pitkään mielessä, mutta rahaa ei ole vielä ollut siihen tarpeeksi. Ajattelin ostaa tyyliin unohtumattoman laiturin, jolla min. hyvä maalinteko. Omista laitureista saisi tällä hetkellä n. 2 miljoonaa, eli jos möisin toisen pois ja ostaisin em. tapaisen tilalle, niin rahaa ei palaisi kovinkaan paljoa. Mutta ajatuksena ei ole siirtyä laituritreeniin.

Maalivahdin ostin joskus ajattelemattomasti 4 miljoonalla, mutta samasta kaverista saisi edelleen lähemmäs 3 miljoonaa siirtovertailun mukaan. Olen myös harkinnut molarin vaihtamista, mutta jos sitten haluaa oikeasti kovan molarin, niin se maksaa jo maltaita. Olenkin katsonut järkevämmäksi ostaa kovia pakkeja molarin sijaan. Mokketreeniä en aio vetää, sillä se syö sitten muun joukkueen kehitystä.

Otetaan tähän vielä tämän hetken kuulumiset: Tiistaina kävi sellainen vahinko etten muistanut laittaa oikeaa kokoonpanoa kentälle joten tämän kauden cup-pelit oli siinä. Nyt onkin siis aika panostaa sarjaan. Sarjassa olen kakkosena täysin pistein. Takana on kaksi suht helppoa peliä ja edessä on ensi lauantaina kova vääntö kotona ehkä koko sarjan parasta joukkuetta vastaan. Tämä ko. joukkue on tosin mukana vielä cupissa, joten saa nähdä millä kokoonpanolla vastustaja lähtee matsiin. Tarkoituksena olisi tällä kaudella olla TOP-3:ssa, ja ensi kaudella olisi tarkoitus nousta vitoseen. Mutta jos mahikset on jo tällä kaudella, niin tottakai sinne myös haluan.
 

Rapala

Jäsen
Hocki kirjoitti:
Aivan alkuun, mikä on TDF? :)

Technical Defensive Forward. Siis alaspäin käskytetty tekninen hyökkääjä, jonka päätaidot ovat pelinrakennus ja syöttäminen. Pelinrakennus tuo suuren boostin keskikenttään ja syöttäminen hyökkäykseen. Maalintekotaidolla ei ole kyseisten kaverien kanssa juuri väliä. Tällä hetkellä varmaan helpoin yksittäinen pelaaja saada arvosanoja korkeammaksi. Teknisestä erikoisuudesta tosiaan lisäboostia, en muista kuinka paljon, todella paljon kuitenkin. Esimerkkipelaaja omasta rosterista. Yliluonnollinen pr, häikäisevä syöttö, hyvä maalinteko.
Hocki kirjoitti:
Syynä tähän nuoreen joukkueseen pidän palkkoja, sillä eikös se ole niin, että mitä vanhempi sitä isompi palkka (siis lähinnä vertailussa 18-30 vuotiaat)? Esimerkiksi 21 v. pelinrakentajani täytti tänään 22 vuotta ja palkka hyppäsi saman tien 15k ylöspäin. Sama on odotettavissa 22 pelinrakentajalla, jonka palkka on jo nyt 27k. Palkkoihin menee viikossa tällä hetkellä 227k ja kahdessa viikossa tulee takkiin n. 20k.
Ei ole, nimenomaan päinvastoin. Pelaajien palkat laskevat iän karttuessa. Sinun esimerkkiesi harhaanjohtavuus perustuu treeniin. Pelaajien palkkapäivitykset tehdään heidän syntymäpäivinään, jolloin palkka määräytyy taitojen sanelemalle tasolle. Olet siis toisinsanoen treenannut lisää tasoja, joten palkkakin on ikävuosien myötä noussut. Hyvä että olet huomionut palkkojesi tuottavan kahdessa viikossa tappiota. Kehotan tekemään tilanteelle jotain, vaikka sinulla pohjakassassa onkin mistä tehdä tappiota. Selviäisitkö kenties ilman kalleimpia pelinrakennustreenikkeitäsi? Ja ovathan he suomalaisia? Ulkomaisille maksat 20% ekstraa, joten etenkin kovapalkkaisten pr-miesten kanssa suomalaisuus on tärkeää.
Hocki kirjoitti:
Ja kun tuosta kokemuksesta tuli puhe, niin miten se näkyy pelaajan otteissa tai ylipäätään vaikuttaa konkreettisesti ottelun lopputulokseen?

Kokemusten tuomat lisäeventit ovat harvinaisia. Cupin viidenneltä(tämä nyt vain mutua, saattoi olla koko cupinkin ajan..) kierrokselta lähtien kokemuseventit alkavat tulemaan todennäköisiksi. Normaaleissa peleissä ei konkreettista vaikutusta lopputulokseen.
Hocki kirjoitti:
Olen koko HT-urani ajan kehittänyt pelinrakennusta, enkä ole nähnyt syytä vaihtaa sitä mihinkään muuhun. Uusi laiturihankinta on pyörinyt jo pitkään mielessä, mutta rahaa ei ole vielä ollut siihen tarpeeksi. Ajattelin ostaa tyyliin unohtumattoman laiturin, jolla min. hyvä maalinteko..
Et tarvitse laiturillesi maalintekoa. Siitä ei ole hyötyä kuin harvinaisimmissa special eventeissä. Laitureiden tärkeimmät aputaidot ovat pelinrakennus, syöttäminen ja puolustus, riippuen käskytyksistä. Hyökkäävälle syöttöä, puolustavalla puolustusta. PR auttaa kaikissa käskytyksissä, eniten tietysti keskustaa tukevana. Sivuhuomiona laiturin paras erikoisuus on nopea, tuottaa eniten SE:itä.

Hocki kirjoitti:
Olenkin katsonut järkevämmäksi ostaa kovia pakkeja molarin sijaan. Mokketreeniä en aio vetää, sillä se syö sitten muun joukkueen kehitystä.
Maalivahti lienee hattrickin tärkein yksittäinen pelaaja. Maalivahdin maalivahtitaito tulisi olla yksi joukkueen korkeimmista yksittäisistä taidoistasi, mieluiten korkein. Totta että kunnon veskari maksaa maltaita, mutta se nostaa puolustusarvosanoja merkittävästi. Panostamisen arvoinen pelaaja, kaikille.

Sitten niitä yleisohjeita. Joukkueesi on pirun kova kutoseen. Miltei samanlainen, jolla itse pelaan nyt kolmatta kautta nelosta. Paitsi mulla on titaaninen kohta uskomaton veskari. Tätä miettienkin paras ohje sinulle vitoseen nousemiseen olisikin itse peliin perehtyminen.. Ota selvää erikoisuuksien merkityksistä, käskytyksistä, treenin maksimoinnista, rennon pelin vaikutuksista joukkuehenkeen, ja pyri täten optimoimaan suorituskykysi.

Sen jälkeen uusi joukkuettasi kovalla kädellä. Vielä tuon ikäisenä pelaajasi ovat arvokkaita, joten ota heistä rahallinen hyöty talteen. Et tarvitse uskomattomia päätaitoja edes vielä nelosessa. Kannattaa myös harkita mahdollista treenin vaihtoa, vaihtoehtoja olisi useita.. Uskallan väittää, että jos saisin itse tuollaisen joukkueen tällä hetkellä hallittavakseni, nousisin kutosesta neloseen viimeistään kolmessa kaudessa, tuossa keskikentässä on meinaa voimaa. Ja sopivilla myynneillä olisi käytössä aika paljon rahaakin.

Autan mielelläni enemmänkin, sillä tällä hetkellä sinä et kuulu kutoseen :)

ps, linkitähän joukkueesi (vaikka yv:llä.. tai missä vaan)niin katsotaan vähän taktiikoita lauantain matsiisi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kokemusten tuomat lisäeventit ovat harvinaisia. Cupin viidenneltä(tämä nyt vain mutua, saattoi olla koko cupinkin ajan..) kierrokselta lähtien kokemuseventit alkavat tulemaan todennäköisiksi. Normaaleissa peleissä ei konkreettista vaikutusta lopputulokseen.

Kyllähän pelaajan kokemus vaikuttaa myös pelaajan suoritukseen, eli mitä parempi kokemus, sitä parempi suoritus. Lisäksi joukkueen kokonaiskokemus (plus kapteenin kokemus ja johtajuus) vaikuttavat siihen, miten helposti tulee sekaannuksia vierailla muodostelmilla. Mutta tärkeimpänä on tietysti se, että vanhemmilla pelaajilla on enemmän kokemusta ja sitä kautta pelaavat astetta paremmin.

Sivuhuomiona laiturin paras erikoisuus on nopea, tuottaa eniten SE:itä.
Tuokin vähän riippuu. Jos kärjessä on kaksi TDF:ää, niin näkisin parempana pääpelin laiturilla. Kuitenkin se laiturin syöttö-SE vaatii kärjeltä sitä maalintekoa, mitä TDF:llä ei yleensä ole. Ja lisäksi kun sillä laiturilla harvemmin sitä maalintekoa on tarpeeksi, niin se laiturin oma maali-SE jää yleensä myös tekemättä. Jos kärjessä on normihyökkääjät kovalla maalinteolla, niin silloin nopeat on paras vaihtoehto. Omat laiturit tulee tulevaisuudessa olemaan nopea ja pääpeli, hyvä kompromissi, varsinkin kun viehättää tuo TDF+FTW kombo.

Muuten viesti täyttä asiaa ja kaikesta samaa mieltä.

Laitureista vielä sen verran, että mun mielestä laiturin pelinrakennukselle sopiva taso on taso tai kaksi vähemmän kuin keskikenttäpelaajilla. Omille tulevaisuuden tähdille vedän pelinrakennuksen titaaniseen, niin ei tarvi sitten miettiä sitä eikä tehdä mitään kompromisseja jatkossa. Lisäksi aika korkealle tasolle pitäisi riittää noin uskomattomat innerit, niin ei tarvi hirveitä palkkoja maksella joillekin maagisille. Ja kaikki tulee tietenkin olemaan suomalaisia, muuten karkaa palkat jo alkuunsa käsistä. Kärjessä voin ehkä tehdä jotain poikkeuksia suomalaistumis linjasta, mutta maalivahti ja keskikentän viisikko tulevat olemaan suomalaisia.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitkästä aikaa kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Toki yllätystappio Cupissa tokalla kierroksella harmittaa, mutta lohkossa ollaan piikkipaikalla puhtaalla pelillä, maalieron ollessa selkeä 10-0.

Heti kun leijun niin saletisti häviän seuraavan matsin :D
 

Ölppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitkästä aikaa kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Toki yllätystappio Cupissa tokalla kierroksella harmittaa, mutta lohkossa ollaan piikkipaikalla puhtaalla pelillä, maalieron ollessa selkeä 10-0.

Heti kun leijun niin saletisti häviän seuraavan matsin :D
Otin kolmannessa matsissa avausvoittoni ja tuossa äsken kävin ostamassa itelleni vähän tasokkaamman ykköshyökin tuon tuplakelvon 33v papan tilalle.. Parin kauden päästä alkaa vielä syöttötreenikin niin saadaan kaveri tasokkaammaksi ja suahaan myytyä voitolla pois.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heti kun leijun niin saletisti häviän seuraavan matsin :D

No en hävinnyt vaan murskasin vastustajan himamatsissa suvereenisesti 7-1 :)

Olisiko jengillä kiinnostusta osallistua omaan JA turnaukseen? Jos olisi niin joku voisi väsätä turnauksen pystyyn (voi toki itsekin jos vaan osaan ja osallistujia löytyy :))

Niin ja siellä on mahdollista pelata joko 4 tai 8 joukkueen turnee. Löytyisikö täältä peräti 8 kiinnostunutta manageria? Luulisi ainakin, että 4 saataisiin kasaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Sarjassa käsittämättömiä tappioita

No jo nyt on perkele. Onkos monikaan onnistunut häviämään ottelua, jossa hallinta on 87/84-prosenttisesti (tai jopa enemmän) omalla jengillä? :D

Tällä kierroksella sitten napsahti tällainen random omalle kohdalle. Vastassa oli oman 4. divarilohkoni selkeästi heikoin porukka, joka lähti vastahyökkäämään 5-2-3-muodostelmalla. Raportissa mainitut maalipaikatkin menivät vastustajalle 6-2. Tokihan mulla on vähän ongelmia hyökkäyspelissä selvän ykköshyökkääjän oltua saikulla (ja siksi peliin lähdettiinkin 4-5-1-taktiikalla), mutta onhan tuo vain kaksi maalipaikkaa silti ihan käsittämätön tulos.

Omituisuutta lisää vielä se, että tämä oli mulle eka kotitappio noin pariin kauteen. Lisäksi Hatstatsien perusteella (jotka voitin murskaavasti 335-254) taisi olla joukkueen paras peli kautta aikojen. Niin, ja en edes picannut, vaikka sitä harkitsinkin. Jos joku haluaa ihmetellä lisää, niin matsin id on 369416244.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tällä kierroksella sitten napsahti tällainen random omalle kohdalle. Vastassa oli oman 4. divarilohkoni selkeästi heikoin porukka, joka lähti vastahyökkäämään 5-2-3-muodostelmalla. Raportissa mainitut maalipaikatkin menivät vastustajalle 6-2. Tokihan mulla on vähän ongelmia hyökkäyspelissä selvän ykköshyökkääjän oltua saikulla (ja siksi peliin lähdettiinkin 4-5-1-taktiikalla), mutta onhan tuo vain kaksi maalipaikkaa silti ihan käsittämätön tulos.
Raportoidut maalipaikat meni 6-2. Viisi paikoista oli vastiksia, jotka siis kääntyy sun torjutuista hyökkäyksistä ja kuudes oli epäonnistunut arvaamaton spessu.

Jos ihan suoraan sanotaan niin ihan aiheesta hävisit. Helvetin surkea suoritus tuolle tasolle, hirveä hallinta tuhnu hyökkäyksellä. Tottakai CA-jengit ottaa silloin tällöin voittoja tollaisista, aika paskalla prossalla pääset läpi jollain erinomaisella hyökkäyksellä vaikka sais kuinka sen yhdeksän kertaa takoa. Ja vihulla ei edes ollut kovin kova puolustus.

Ja olis kannattanu picata.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jos ihan suoraan sanotaan niin ihan aiheesta hävisit. - - - Ja olis kannattanu picata.

Kiitos palautteesta. Tosin olen myös sitä mieltä, että jälkiviisas on helppo olla. Aina kun häviää, niin olisi kannattanutkin oikeastaan picata, kun hävisi kuitenkin.

Mutta tosiaan, hyökkäykseni oli tuhnu, eihän siitä mihinkään pääse. Joukkueeni materiaali on hyökkäyksessä todella kapea, ja hiljattain jopa 11,5 tähden otteluarvosanan saaneen ykköshyökkääjän (Joona Nääppä) loukkaantumisen takia tilanne on heikko. Laitureillakin aputaidot ovat käytännössä vain pelinrakennusta ja osalla myös erikoistilannetta, joten suurta apua ei ollut tarjolla sielläkään.

Miten minun olisi pitänyt tämä homma pelata niin, että tällainen farssi olisi todennäköisemmin vältetty?
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
No jo nyt on perkele. Onkos monikaan onnistunut häviämään ottelua, jossa hallinta on 87/84-prosenttisesti (tai jopa enemmän) omalla jengillä? :D

En ole hävinnyt; mutta voittanut kylläkin. Taisin sen pelin silloin tännekin linkata, mutta tässä se nyt taas on 186707976. Vieläkin muistelen tuota lämmöllä :)

Tällä kaudella kun vieläkään ei ole mitään suoria menestystavoitteita, niin alkukausi on menty aika pitkälti cupiin panostaen ja sarjapelejä picaten. Vähän tosin silti harmittaa, että nyt peräkkäin kolme tiukkaa peliä, joista olisi periaatteessa ollut ainakin piste otetavissa, on päättynyt tiukkoihin tappioihin, mutta ei auta valittaa. Loppukaudesta sitten käännetään tiukat pelit voitoiksi joukkuehengen avulla :) Se onkin nyt sitten pari viikkoa pyörinyt seitsemännen taivaan ja maanpäällisen paratiisin välillä, mitä en ollutkaan ennen kokenut (joukkuehenkeä noin korkealla).

Lisäksi tuli ostettua pari myyttistä erikoistilannemiestä. Toinen on nopea ja unohtumaton (loistava) laitapakki, toinen taas unohtumaton pakki, armoitettu pelinrakentaja sekä siihen päälle vielä amoitettu syöttö ja arvaamaton. Eli sitä voi peluuttaa vähän tilanteen mukaan puolustuksessa tai keskikentällä. Todennäköisesti enemmän puolustuksessa, koska treenaan pelinrakennusta ja 29 vuotia treenattava ei oikein sopisi suunnitelmiin. Mutta joka tapauksessa noilla pitäisi jo jotain tulostakin saada aikaiseksi eikä ainakaan tarvitse peluuttaa valkkua enää vain erikoistilanteiden takia.

Ainiin ja lisäksi jenkkien maajoukkuevalkulta tuli viestiä, että Mcnutt (joka siis oli jo nuorten maajoukkueessa) tulisi nykyisen kaltaisella menolla olemaan maajoukkueen ehdoton johtohahmo 2-4 kauden sisällä. Jo junnuista tuli palautetta, että kyseessä on suurin lupaus maajoukkueessa pitkiin aikoihin. Enää ei harmita yhtään, että tuli 4,5 miljoonaa pelaajaan tuhlattua :)
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kiitos palautteesta. Tosin olen myös sitä mieltä, että jälkiviisas on helppo olla. Aina kun häviää, niin olisi kannattanutkin oikeastaan picata, kun hävisi kuitenkin.

Mutta tosiaan, hyökkäykseni oli tuhnu, eihän siitä mihinkään pääse. Joukkueeni materiaali on hyökkäyksessä todella kapea, ja hiljattain jopa 11,5 tähden otteluarvosanan saaneen ykköshyökkääjän (Joona Nääppä) loukkaantumisen takia tilanne on heikko. Laitureillakin aputaidot ovat käytännössä vain pelinrakennusta ja osalla myös erikoistilannetta, joten suurta apua ei ollut tarjolla sielläkään.

Miten minun olisi pitänyt tämä homma pelata niin, että tällainen farssi olisi todennäköisemmin vältetty?

Pic olis mun mielestä ollut ihan selvä jo sen takia, että vihu ei käytännössä pelaa hallintapeliä, ainut hallintapeli on ollut kotona ja sekin edellisellä kierroksella. Muuten sieltä on ollut vastassa todella heikkoa keskikenttää ja vastareita. Sen takia ihmetyttää tuo sun totaalinen overkill keskikentällä, 335 hattua joista 135 keskikentältä. Tuosta olisi pitänyt jotenkin siirtää tehoja hyökkäykseen. Mutta jos ei tosiaan enempää paukkuja ole, niin eipä kai siinä voi muuta. Tosin toinen laituri oli normi-käskytyksellä, mikä on ehkä vähän hassua tommoisessa pelissä. Toki jos siellä ei laituria ole taitona juurikaan, niin sitten ehkä noin, sitten lähinnä onkin kyse virheestä joukkueen rakennuksessa. Ota muuten huomioon, että vihu oli sua kovempi kaikilla muilla osa-alueilla paitsi keskikentällä. Melko munakas veto vihulta hylätä keskikenttä noin selvästi, mutta riski kannatti tällä kertaa.

Hyökkäyksen 71 on todella vähän ottaen huomioon että vastassa on potentiaalinen pakkimuuri ja CA jengi. Tollasella hyökkäyksellä mikä sulla oli, annat hirveästi mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, koska noi torjutaan tosi kovalla prossalla, niinkuin kävikin. Tosin toi vastisten määrä on aika reilu, en muista kovin usein noin montaa nähneeni.

Mutta tosiaan, ottaen huomioon että laidoilta on helvetin paljon helpompi päästä läpi ja laitahyökkäykset on halvempi saada korkeiksi (siis toki laiturit, varsinkin pelinrakennuksella maksaa älyttömiä, mutta palkat on halvat, ja nehän ratkaisee), niin onhan toi sun jengi aika heikko tolle tasolle. Puolustus ja keskikenttä on kovat, mutta laidat jää aina heikoiksi. Ja kivahan tuollainen 11,5 tähtinen hyökki on, mutta eipä silläkään edes kaverin kanssa saa minkäänlaista keskushyökkäystä aikaan. Vaatis ihan älyttömiä määriä syöttöä keskikentältä tueksi, jotta olisi saumaa saada sellainen hyökkäys joka edes jotain läpäisee. Joku mahtava keskushyökkäys on aivan yhtä tyhjän kanssa tuolla tasolla, sen kun saa heittämällä kiinni yhdellä topparilla. Laidoille tuottaakin sitten jo vähän vaivaa saada kovempi laitapuolustus, ja laitahyökkäykset saa suht helposti jonnekin unohtumattoman päälle.

En mä ainakaan tämän hetkisellä pelimoottorilla näe hyökkäyksen osalta muuta järkevää vaihtoehtoa kuin hyökkäys laidoilta parilla kovalla pr-innerillä ja parilla TDF:llä tai vaihtoehtoisesti TDF:llä ja FTW:llä. Laitapakeillakin saa sitten sitä laituria olla ainakin mahtava, noilla eväillä pärjää. Ikäväähän se on, että pelimoottori toimii siten, että käytännössä keskeltä hyökkääminen on tehty mahdottomaksi. Toki kolmella kovalla kärjellä ja syöttötaitoisilla innereillä saa todella kovan keskushyökkäyksen, mutta sitten pitää joko puolustuksesta tai keskikentältä ottaa jotain pois.

Ja miten toi olis pitänyt pelata? En mä tiedä, kun kerta materiaali on rajallinen noin pahasti. 3-5-2 tai 2-5-3 olis ollut järkevämpi valinta tottakai, ja hyökkäävät laiturit varmaan aika must tollaisessa tilanteessa. Sit niitä nuolia laitaa päin vähän joka jampalta, yksinäinen normikärki on ehkä turhinta mitä peliin voi laittaa kentälle, ei anna yhtään mihinkään yhtään mitään apuja. En sun laitapakkien laituri-taidosta tiedä, mutta kyllähän niitä melkein normaalina kannattaa peluuttaa jos sitä vähän enemmän kuin heikko löytyy.

Loppuun vielä se, että painostus on pelin turhin taktinen käskytys. Ihan sama kuin antaisi luovutusvoiton, käytännöllinen lähinnä tilanteissa joissa tiedät häviäväsi varmasti, mutta haluat pitää maalieron pienenä. Ei sitä kannata oikeasti käyttää noinkin tiukoissa peleissä missä sä sitä oot käyttänyt.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tosin toi vastisten määrä on aika reilu, en muista kovin usein noin montaa nähneeni.

Minä muistan: AC Niinivaara-Citystars 2-5.

Sattumaako? Enpä usko :)

Edit.
Loppuun vielä se, että painostus on pelin turhin taktinen käskytys. Ihan sama kuin antaisi luovutusvoiton, käytännöllinen lähinnä tilanteissa joissa tiedät häviäväsi varmasti, mutta haluat pitää maalieron pienenä. Ei sitä kannata oikeasti käyttää noinkin tiukoissa peleissä missä sä sitä oot käyttänyt.

Mä olen pikkaisen erimieltä tuosta, että painostus olisi jotenkin turha taktiikka. Tietty jos on ennakkosuosikki edes pienellä marginaalilla, ja varsinkin jos hallitsee keskikenttää, niin todella typerää lähteä painostamaan, mutta jos lähtee peliin altavastaajana ilman todellisia mahdollisuuksia saada vastahyökkäyksiä toimimaan on painostus ihan validi valinta. Mäkin olen viimekausina onnistunut saamaan paljon irtopisteitä yhdistelmällä painostus+erikoistilanteet.

Kun on vahva puolustus, mutta hyökkäyksestä puuttuu tehoja ja keskikentän häviää selvästi niin painostus on oikeasti ainoa taktiikka, jolla voi edes kuvitella niitä pisteitä saavansa. Koska jos sillä saa vastustajan paikat vähennettyä vaikka 1-2:een (niinkuin itse olen monta kertaa saanut), niin siinä jo vastustajan jääminen ilman maalia on jo huomattavasti todennäköisempää ja sitten, kun oman joukkueen parhaita puolia on osaaminen erikoistilanteissa, niin se ei ole usein vaatinut kuin sen yhden paikan maalintekoon ja näin niitä pelejä on voitettu mahdottomaltakin tuntuneissa paikoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Minä muistan: AC Niinivaara-Citystars 2-5.

Sattumaako? Enpä usko :)

Jaa, no tuleehan noita aika paljon. Samat ongelmat tuossakin, riittämätön hyökkäys ei läpäise ja vastikset paukkuu. Pelimoottoriinhan tuli joitain kausia sitten muutoksia CA: han, ja nykyään noita vastiksia tulee enemmän. Ei tommoiset viisi kuitenkaan mun mielestä ihan hirveän yleistä ole.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitaa olla kutosdivarihistoriani paras kauden avaus. Viisi peliä, yhtä monta voittoa maalierolla 21-1. En olisi uskonut, että näin hyvin kausi alkaisi, meno on suorastaan murskaavaa. Tänäänkin voitin 4-0 ennakkoon tasavahvan joukkueen, mutta kyllä tässä saa laittaa kiviä taskuun ettei ihan leijuisi :)

Maalipörssissä kaksoisjohto, mutta yksi asia mietityttää. Nimittäin taidollisesti ja TSI mukaan paras hyökkääjäni on onnistunut tällä kaudella tekemään ainoastaan yhden börsän. Cupissa sentään kaksi maalia, mutta aika unessa kaveri tuntuu olevan. Välttävä kunto tosin varmaan hankaloittaa, mutta kyllä häneltä on lupa odottaa parempia suorituksia.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Maalintekijät arvotaan, joten sen suurempaa syytä ihmettelyyn ei ole, huonosti on vaan noppa osunut kaverille.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Tällä viikolla kokeiltiin sitten panostaa täysillä laitahyökkäyksiin ja niissäkin lähinnä vain toiseen laitaan, kun joukkueen selvä ykköshyökkääjä on edelleen lasaretissa. Tulosta näyttikin tulevan kahden kovan vierasvoiton muodossa. Varsinkin tuo eilinen sarjavoitto ilahdutti kovasti: vastustajan puolustus oli tasoa häikäisevä-titaaninen, mutta niin vain oma joukkueeni onnistui iskemään kolme maalia. Tietysti varmaan nyt vähän pomppi mulle, mutta joka tapauksessa viime viikon nolo kotitappio tuli tällä yllätysvoitolla kuitattua. Fanitkin lähettelevät nyt rakkausrunoja, niin ne fiilikset heittelee sielläkin suunnassa, heh.

Tiistaina ois sitten cupissa 6. kierroksen matsi ja varmaankin ihan realistiset saumat tehdä seuraennätys etenemällä 7. kierrokselle. Silloin saattaisi jo saada kotipelinkin eli myös taloudellisesti voitto olisi merkittävä juttu. Tähän asti olen picannut jokaisen cupin matsin, mutta nyt ehkä sitten jo normaaliasenteella matkaan?
 

Rapala

Jäsen
Onko laitapakillekin paras erikoisuus nopea?

Ja yleisesti tuosta puolesta, onko jossakin muussakin paikassa joku tuollainen selkeä 'paras erikoisuus'?

näin nopeasti:

Laitapakit: pääpeli
Topparit: nopea/pääpeli
Keskikenttä: pääpeli
laituri: nopea/pääpeli
hyökkääjä: nopea/pääpeli/tdf

Eli toisinsanoen pääpeli on arvossaan jokaisella pelipaikalla. Pääpelaajat tekevät kulmamaaleja ja auttavat estämään vastustajan kulmamaaleja. Nopeilla hyökkääjillä on kohtuu yleinen erikoistapahtuma, jolla saa luotua itselleen ekstramaalintekopaikan. Myös laitureilla nopea erikoisuus mahdollistaa special-eventin, tosin tämän hyväksikäyttäminen edellyttää korkeaa maalinteko/syöttötaitoa. Nämä kaksi edellistä voidaan torjua nopealla topparilla.

Tosiaan optimitilanteessa jokaisella joukkueen pelaajalla olisi erikoisuus, ja niistä mielellään ainakin 5-6 pääpelaajia.

e. enpä oo silmiini koskaan saanut sellasta infoa, jossa tekninen toisi mitään hyötyä laitapakille. Tosin eipä mullakaan toi hattrickin pelimoottori ihan täysin hallussa ole :)
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset Rapalalle, aina oppii uutta. Pitääkin alkaa kiinnittää jatkossa vähän huomiota pelaajieni erikoisuuksiin.

Edit: Onko laitapakille merkittävää hyötyä tekninen-erikoisuudesta?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
näin nopeasti:

Laitapakit: pääpeli
Topparit: nopea/pääpeli
Keskikenttä: pääpeli
laituri: nopea/pääpeli
hyökkääjä: nopea/pääpeli/tdf

Eli toisinsanoen pääpeli on arvossaan jokaisella pelipaikalla. Pääpelaajat tekevät kulmamaaleja ja auttavat estämään vastustajan kulmamaaleja. Nopeilla hyökkääjillä on kohtuu yleinen erikoistapahtuma, jolla saa luotua itselleen ekstramaalintekopaikan. Myös laitureilla nopea erikoisuus mahdollistaa special-eventin, tosin tämän hyväksikäyttäminen edellyttää korkeaa maalinteko/syöttötaitoa. Nämä kaksi edellistä voidaan torjua nopealla topparilla.

Tosiaan optimitilanteessa jokaisella joukkueen pelaajalla olisi erikoisuus, ja niistä mielellään ainakin 5-6 pääpelaajia.

e. enpä oo silmiini koskaan saanut sellasta infoa, jossa tekninen toisi mitään hyötyä laitapakille. Tosin eipä mullakaan toi hattrickin pelimoottori ihan täysin hallussa ole :)
Pari korjausta hyvään viestiin. Toppareille pääpeli on ihan ehdottomasti paras erikoisuus. Nopea on aika turha, erittäin harvoin osuu kohdalle se, että nopea pakki estäisi nopean maalinteko spessun, pitkässä juoksussa pääpeli tuo enemmän hyötyä. Voimakas on myös ihan hyvä erikoisuus pakeille, sateessa voi saada eventin joka nostaa puolustusta.

Nopea-spessuun ei ikinä tarvita syöttöä, ainoastaan maalintekoa. Laitureilla spessuja on kaksi, syöttö hyökkääjälle, jossa onnistumisen määrittää hyökkääjän maalintekotaito ja toinen jossa laituri luo itselleen paikan nopeudellaan ja siinä onnistumisen määrittää laiturin maalintekotaito. Arvaamaton tarvitsee sitten syöttöä antaakseen arvaamattoman syötön, noita voi tulla kaikilta paikoilta, paitsi hyökkääjät tekevät itse suoran paikan.

Omassa projektissa on erikoisuudet ihan hyvin hallussa, innereillä( 4) on pääpeli kaikilla, laitureilla pääpeli ja nopea ja topparilla pääpeli. Toisella topparilla ei erikoisuutta ole, mutta se onkin et-mies. Laitapakeille tulee tulevaisuudessa myös pääpeli, kärkeen sitten yksi nopea ja pari TDF:ää. Noin joskus neljän viiden kauden päästä...

edit: ei tosiaan laitapakille teknisestä mitään suurta hyötyä ole. Periaatteessa jos saa aurinkoisessa säässä eventin, niin pr nousee. Mutta laitapakki käyttää pr:sta muutenkin vähän hyödykseen ja yleensä myös sen takia pr on laitapakeilla alhainen. Joten käytännössä turha erikoisuus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset Footlessille erikoisuuksien lisäkartoittamisesta. Huomasin, että omassa joukkueessani ei "erikoisuus-pelaajia" ole enää juuri ollenkaan. Asiaan pitää tehdä muutos jatkossa ja näiden viestien perusteella se onkin hyvä tehdä (toivottavasti eri paikkojen pelaajien "oikeat erikoisuudet" eivät vaan näy kovin voimakkaasti pelaajien hinnoissa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös