Hattrick

  • 1 256 257
  • 10 198

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
http://www86.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=333403548&TeamId=252445&BrowseIds=323229041,323229047,332949976,323229049,333030243,333403548,333527684&UpdateViewedReport=False

Toivottavasti pääsette tuosta linkistä samaan otteluun kuin minä, eli hc jalka vs. Project X. Itse manageroin joukkuetta Project X ja nyt tarvitsenkin kokeneempien pelaajien neuvoja, että miten minun kannattaisi muuttaa kokoonpanoani ja onko 5-3-2 hyvä taktiikka noilla pelaajilla? Ihmettelin tähtien määrää erittäin paljon tuosta pelistä, en sitten tiedä vaikuttaako ystävyysottelu.

Treenaan puolustusta ja ostin kaikki nuo pelaajat joukkueeseen, nuoria junnuja kaikki, joilla luulisi pärjäävän seiskassa kauden parin jälkeen eli tavoite ei vielä ole nousta.

Kiitos jelpistä etukäteen! :)

Tähtien määrä selittyy ihan sillä ettei junnusi mitään kovin ihmeellisiä ole. Tuollaiset pelaa parhaimmillaan 2 tähteä. Treenaamisella ja peluuttamisella nuo tähdetkin alkaa sitten ajan mittaan nousemaan.
 

Ameno

Jäsen
No niin, tuli sitten nousu 6. divariin. 7. divarissa tulikin jumitettua viisi kautta ja tää nousukin tapahtu hieman onnella, koska sarjataulukkoa dominoineen joukkueen manageri yllättäen lopetti ja tämän ansiosta sain noustua lopullisessa sijoituksessa toiseksi liigassani.
Kaikki joukkueeni pelaajat ovat omia junnuja ja onkin ollut ilo nähdä, kuinka pelaajien saamat tähtimäärät ovat kasvaneet! Mutta kovin ammattimaisesti en ole peliä pelannut, kuluneella kaudella rupesin hitusen enemmän taktikoimaan, muttei kyllä mitään suuria juttuja. Tasoerot tuntuvat olevan divareitten ja liigan sisälläkin aika suuria, joten vähän pelottaa että turpaan tulee rumasti tulevalla kaudella..
En oikein tiedä, mitä ja miten mun kannattaisi treenailla ja minkälaisella kokoonpanolla ja taktiikalla vetää. Tällä kuluneella kaudella pelailin taktiikalla hyökkäys keskeltä, koska tykkään keskikentän kautta peliä pyörittävästä pelitavasta ja minulla on melko hyvät keskikenttäpelaajat. Toisaalta minulta löytyy myös aika hyvät laituritkin, joten mitähän sitä pitäisi tehdä. Eihän tuollaisella ole paljon väliä, minkälaisesta pelitavasta tykkään, kun itse pelejä ei tässä pääse näkemään. Tällä hetkellä on harjoittelun kohteena Läpisyötöt ja kestävyysharjoittelua lisäsin kausien väliajaksi, kun pelaajilla tuntui tuo kestävyys olevan vähän matalalla.
Eli siis, jos joillakin taktikoilla ja HTT-mestareilla on jotain neuvoa antaa tulevia kausia helpottamaan tällaiselle aloittelijalle, niin antaa tulla vain.
Pistetään nyt vielä linkki yhteen peliin, joukkueeni siis on kotijoukkue Ankat.
http://www77.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=322814699

Edit. Hups, tuli linkki vähän väärään osioon :D
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Kiitos jelpistä etukäteen! :)

Muuten ehkä vähän vaikea sanoa mitään, kun ei tiedä pelaajien arvoja, mutta ei ehkä ollut maailman paras idea ostaa treeni-ikäisiä hyökkääjiä, jos et kerran hyökkäystä aio treenata. Hyökkäykseen ja keskikentälle mieluummin vähän vanhempia (ja kokeneempia) pelaajia, joilla mielellään olisi vähän korkeammat arvot jo valmiiksi.

En tiedä teetkö jo niin, mutta nyt kun kerran treenaat puolustusta ja maalivahtikin taisi olla tarpeeksi nuori, niin kannattaa laittaa maalivahti puolustajaksi harkkapeleihin niin saa täyden puolustustreenin.

Jos tavoite on kerran lähinnä putoamisen välttäminen, niin 5-3-2 tai 5-4-1 voisivat olla sopivia taktiikoita, vaikkakin tuolla joukkueella se saattaa olla joka tapauksessa kohtuullisen haastavaa. Kannattaisi ainakin keskikentälle ostaa ihan kunnon vahvistusta (mielellään 3-5 tähteä per pelaaja), jos rahatilanne antaa myöten.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tähtien määrä selittyy ihan sillä ettei junnusi mitään kovin ihmeellisiä ole. Tuollaiset pelaa parhaimmillaan 2 tähteä. Treenaamisella ja peluuttamisella nuo tähdetkin alkaa sitten ajan mittaan nousemaan.

Totta kyllä. Mutta kertokaas joku vielä, että miten noi pelaajat kannattaa sijoittaa 5-3-2 taktiikalla ja minkälaisia "nuolia" mihinkin suuntaan pitäisi tietyille pelaajille iskeä? Jos saisin laajan vastauksen yksityiskohtaisesti niin olisin erityisen kiitollinen. :) !
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
No eihän se tietenkään toimi, jos joukkueet ovat tasavahvoja hyökkäyksen ja puolustuksen osalta, mutta joukkueelle, joka pelaa 3-5-2 -taktiikalla, vastahyökkäykset ovat myrkkyä. Oli keskikenttä sitten kuinka kova tahansa. Käytännössä tämä tosin vaatii myös kohtuullisen hyvät epäsuorat vapaapotkut ja erikoistilannemiehen, mutta jos nekin ovat kunnossa, niin tuloksena on paljon 1-0/2-1/3-1 voittoja.
Äh, taisin olla hieman epäselvä edellisessä viestissäni. Tarkoitin, että jos oletettaisiin kahdella joukkueella olevan sata yksikköä tehoja joita jakaa osa-alueiden kesken ja toinen asettelisi ne muotoon 30-40-30 ja vastahyökkäyksillä pelaava 45-10-45, niin lähtökohtaisesti voidaan olettaa ensin mainitun olevan vahvoilla. Jos vastahyökkäysjoukkue pystyykin asettamaan vaikka 125 yksikköä vastustajan sataa vastaan, niin silloin sen pitääkin voittaa. Ongelma vain on siinä, että keskikenttää painottavat joukkueet saavat niitä tehoja ostettua paljon halvemmalla, kuin sen kokonan hylkäävät joukkueet.

Minä nousin juuri vitoseen vastahyökkäysten avulla ja veljeni teki saman tempun nousemalla neloseen joten ei voi sanoa, etteikö toimisi. Toki tämä taktiikka ei sovi kaikille ja asia ei ole niin yksinkertainen, että voisi tuijottaa pelkästään arvoja - oma puolustus ja hyökkäys vs. vastustajan puolustus ja hyökkäys.
Kuten sanoin, tottakai vastahyökkäyksilläkin voi menestyä ja nostan hattua sinulle ja veljellesi, että kykenette pelaamaan voittavaa jalkapalloa vaikka annatte selkeää tasoitusta epäoptimaalisen joukkueenrakennuksenne takia. Mielestäni sitä ei kuitenkaan tule tarjota kenellekään "takuuvarmana" keinona menestykseen, vaan ainoastaan vaihtoehtoisena taktiikkana, jos haluaa kokeilla jotai uutta, tai on pettynyt aikaisempiin kokeiluihinsa.

Tietysti tärkeintä on, että omat hyökkäysarvosanat ovat parempia kuin vastustajan puolustusarvosanat ja päinvastoin, mutta senhän pitäisi olla sanomattakin selvää. Lisäksi tärkeitä ovat erikoistilanteet, kuten sanoin, ja puolustajien syöttötaidot.
Tässä päästään koko vastahyökkäystaktiikan ongelmien juurille. Kaikessa pitää olla vastustajaa parempi, jotta on varaa luovuttaa sille hallinta. Keskikentän voittaminen taas usein riittää suosikin asemaan, kunhan ei ota ihan sata-nolla tauluun muilla osa-alueilla.

Parhaimmillaan vastahyökkäykset ovat, kun tavoitellaan yllätysmomenttia (liian) vahvasti keskikenttäpainotteista joukkuetta vastaan.
 

acidus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Totta kyllä. Mutta kertokaas joku vielä, että miten noi pelaajat kannattaa sijoittaa 5-3-2 taktiikalla ja minkälaisia "nuolia" mihinkin suuntaan pitäisi tietyille pelaajille iskeä?

5-3-2 on monipuolinen taktiikka jota on mielestäni vaikea toteuttaa hyvin sillä se jättää aina useita heikkoja osa-alueita joukkueeseen. Erityisesti joidenkin mielestä tärkeimpänä alueena pidetty keskikenttä saadaan parhaimmillaankin vain keskiverron tasoiseksi.

Nuolia käyttämällä lisäät jotain osa-aluetta toisen alueen kustannuksella. Hyödyt riippuvat pelaajiesi kyvyistä, mutta useimmiten mikäli pelaaja ei ole varsinaisesti tarkoitettu juuri siihen rooliin niin menetys on usein hyötyä suurempi. Siksi nuolia kannattaa laittaa vain tarkoituksenmukaisesti.

5-3-2 voi pelaa useammalla tavalla:

"Perus" 5-3-2
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
3x normaali keskimmäinen keskikenttä, 0x laituri
2x normaali hyökkääjä.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, ok keskikenttä, täysin olematon laitahyökkäys ja ok keskushyökkäys.

Laitahyökkäyksistä tulet tuskin yhtäkään maalia tekemään joten "hyökkäys keskeltä" voi olla hyvä ratkaisu joihinkin otteluihin (tämä vähentää laitapuolustuksesi tehoja). Vaihtamalla keskuspuolustajiasi hyökkääviksi lisäät keskikentän tehoja puolustustehojen kustannuksella.

5-3-2 kahdella laiturilla (tällä taktiikalla vastustajasi saa suurimman osan ottelun maalipaikoista)
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
1x mikä tahansa keskimmäinen keskikenttä, 2x hyökkäävä laituri
2x normaali hyökkääjä.

Keskimmäisen keskikenttäpelaajan rooli on hyvin pieni, voit laittaa nuolen siihen suuntaan mihin tarvitset tukea tai jättää normaaliksi jotta saisit edes hieman keskikenttävoimaa.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, täysin olematon keskikenttä, keskivertoa kovemmat laitahyökkäykset ja ok keskushyökkäys. Tämän taktiikan kanssa käytettäneen "vastahyökkäyksiä" koska normaaleja hyökkäyksiä et tule saamaan surkean keskikenttäsi johdosta.

Voit vaihtaa laitapuolustajasi normaaleiksi tai hyökkääviksi saaden kovemmat laitahyökkäykset puolustuksen kustannuksella. Keskuspuolustajia voi vaihtaa laitaa tuleviksi keskuspuolustuksen kustannuksella. Hyökkääjiä voi vaihtaa laitaa tukeviksi keskushyökkäyksen kustannuksella.

5-3-2 toiselta laidalta hyökäten
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
2x normaali keskimmäinen keskikenttä, 1x hyökkäävä laituri
2x normaali hyökkääjä.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, keskivertoa heikompi keskikenttä, keskivertoa kovempi laitahyökkäys toiseen laitaan ja ok keskushyökkäys.
Voit vaihtaa hyökkäävän laidan puolustajan myös normaaliksi tai hyökkääväksi vähentäen puolustustehoja. Keskuspuolustajan voi vaihtaa hyökkääväksi puolustustehojen kustannuksella. Hyökkäävän laidan hyökkääjän voi vaihtaa laitaa tukevaksi keskushyökkäyksen kustannuksella.

Jos haluaa pelata 5-3-2 taktiikalla niin suosittelisin normaalisti ensimmäisen käyttöä. Kaksi muuta on enemmän riippuvaisia vastustajan pelitavasta ja varsinkin yhdellä keskikenttäpelaajalla varsin äärimmäinen taktiikka.

Muista että vastustajiesi on vaikeampi ennakoida pelaamistasi jos käytät useampia muodostelmia. 5 puolustajalla myös 5-4-1 on erittäin käytännöllinen muodostelma. 5-5-0 ja 5-2-3 ovat taas enemmän tilannekohtaisia.

Edit: pitkässä viestissä tuppaa tulemaan ajatus ja kirjoitusvirheitä
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
5-3-2 on monipuolinen taktiikka jota on mielestäni vaikea toteuttaa hyvin sillä se jättää aina useita heikkoja osa-alueita joukkueeseen. Erityisesti joidenkin mielestä tärkeimpänä alueena pidetty keskikenttä saadaan parhaimmillaankin vain keskiverron tasoiseksi.

Nuolia käyttämällä lisäät jotain osa-aluetta toisen alueen kustannuksella. Hyödyt riippuvat pelaajiesi kyvyistä, mutta useimmiten mikäli pelaaja ei ole varsinaisesti tarkoitettu juuri siihen rooliin niin menetys on usein hyötyä suurempi. Siksi nuolia kannattaa laittaa vain tarkoituksenmukaisesti.

5-3-2 voi pelaa useammalla tavalla:

"Perus" 5-3-2
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
3x normaali keskimmäinen keskikenttä, 0x laituri
2x normaali hyökkääjä.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, ok keskikenttä, täysin olematon laitahyökkäys ja ok keskushyökkäys.

Laitahyökkäyksistä tulet tuskin yhtäkään maalia tekemään joten "hyökkäys keskeltä" voi olla hyvä ratkaisu joihinkin otteluihin (tämä vähentää laitapuolustuksesi tehoja). Vaihtamalla keskuspuolustajiasi hyökkääviksi lisäät keskikentän tehoja puolustustehojen kustannuksella.

5-3-2 kahdella laiturilla (tällä taktiikalla vastustajasi saa suurimman osan ottelun maalipaikoista)
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
1x mikä tahansa keskimmäinen keskikenttä, 2x hyökkäävä laituri
2x normaali hyökkääjä.

Keskimmäisen keskikenttäpelaajan rooli on hyvin pieni, voit laittaa nuolen siihen suuntaan mihin tarvitset tukea tai jättää normaaliksi jotta saisit edes hieman keskikenttävoimaa.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, täysin olematon keskikenttä, keskivertoa kovemmat laitahyökkäykset ja ok keskushyökkäys. Tämän taktiikan kanssa käytettäneen "vastahyökkäyksiä" koska normaaleja hyökkäyksiä et tule saamaan surkean keskikenttäsi johdosta.

Voit vaihtaa laitapuolustajasi normaaleiksi tai hyökkääviksi saaden kovemmat laitahyökkäykset puolustuksen kustannuksella. Keskuspuolustajia voi vaihtaa laitaa tuleviksi keskuspuolustuksen kustannuksella. Hyökkääjiä voi vaihtaa laitaa tukeviksi keskushyökkäyksen kustannuksella.

5-3-2 toiselta laidalta hyökäten
2x puolustava laitapuolustajat, 3x normaali keskuspuolustaja.
2x normaali keskimmäinen keskikenttä, 1x hyökkäävä laituri
2x normaali hyökkääjä.

Tällä saadaan todella kova puolustuslinja, keskivertoa heikompi keskikenttä, keskivertoa kovempi laitahyökkäys toiseen laitaan ja ok keskushyökkäys.
Voit vaihtaa hyökkäävän laidan puolustajan myös normaaliksi tai hyökkääväksi vähentäen puolustustehoja. Keskuspuolustajan voi vaihtaa hyökkääväksi puolustustehojen kustannuksella. Hyökkäävän laidan laitahyökkääjän voi vaihtaa laitaa tukevaksi keskushyökkäyksen kustannuksella.

Jos haluaa pelata 5-3-2 taktiikalla niin suosittelisin normaalisti ensimmäisen käyttöä. Kaksi muuta on enemmän riippuvaisia vastustajan pelitavasta ja varsinkin yhdellä keskikenttäpelaajalla varsin äärimmäinen taktiikka.

Tämän tallennan ihan koneelle, kiitos aivan loistavasta vastauksesta acidus!
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hyvän johtajuuden pelaajista joutuu muuten välillä maksamaan ihan älyttömästi ylihintaa, vaikkei osaisi pelata ollenkaan. Itse kun myin 30-vuotiaan kolmen tähden keskikenttäpelaajan, jolla oli hyvä johtajuus ja hyvä kokemus, niin sain siitä lähes puoli miljoonaa siirtovertailuhintoja enemmän. Toki kyllä se silti usein halvemmaksi tulee, mutta ehkä kuitenkin järkevämpää olisi metsästää kelvollisen johtajuuden pelaajaa, jos ei siis näe sille muuta käyttöä kuin tulevaisuuden valmentajana.

Nyrkkisääntönä onkin pidetty sitä, että hyvän johtajuuden ja riittävän kokemuksen pelaaja maksaa sen puolisen milliä ylimääräistä. Kuitenkin se hyvän johtajuuden valmentaja kestää sen kauden verran pidempään ja hyvällä johtajuudella saa marginaalisen edun verrattuna kelvollisen johtajuuden valmentajaan. Itse olen kyllä myös tyytynyt kelvollisen johtajuuden valkkuihin, ovat riittäneet vallan mainiosti eikä niistä ole tarvinut ylimääräistä maksella, ja kaikki ovat ostaessa olleet ihan ykköskokoonpanon kamaa, joten kokemus on kerennyt nousta ihan mukavasti.

Kauden vaihde olis ja hinnat alhaalla vielä hetken, tai nousu taisi jo pienesti alkaa. Kiva vaan kun tilillä on 200k rahaa, niin eipä paljon hankintoja tehdä. Inneri, toppari ja TDF pitäisi vielä hommata ennen kauden alkua. Onneks on jemmassa vielä ylimääräinen maalivahti joka saa pari viikkoa et-treeniä ja sitten menee myyntiin. Siitä saaduilla rahoilla pitäisi saada jotain hankintoja tehtyä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Armottoman vanha pakki myynnissä, eikun siis 34v armoitettu puolustaja. Lisäksi 19v hyvä hyökki pääpelillä. Umpeutuu hetikohta.
 
Kyselisin lähinnä kokeineimmilta pelaajilta, että miten olette jakaneet henkilökuntaa? Itselläni on tällä hetkellä tämmöinen henkilökunta palkattuna:

Apuvalmentajat 10
Psykologit 3
Markkinoijat 4
Fysioterapeutit 1
Lääkärit 1

Onko näin ihan hyvä vai kannattaako tehdä muutoksia?
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyselisin lähinnä kokeineimmilta pelaajilta, että miten olette jakaneet henkilökuntaa? Itselläni on tällä hetkellä tämmöinen henkilökunta palkattuna:

Apuvalmentajat 10
Psykologit 3
Markkinoijat 4
Fysioterapeutit 1
Lääkärit 1

Onko näin ihan hyvä vai kannattaako tehdä muutoksia?

Markkinointi kannattais olla 10, ainakin itellä on. Lääkäriä ei tietääkseni kannata pitää ellei ole joku lasaretissa. Niin ja fysioterapeutteja muutama lisää.

Tuohan henkilökunta muuttuu ei ensi vaan sitä seuraavalla kaudella. Jos pysyvät aikatauluissa. Saa nähdä millainen se uusi järjestelmä sitten on.
 
Markkinointi kannattais olla 10, ainakin itellä on. Lääkäriä ei tietääkseni kannata pitää ellei ole joku lasaretissa. Niin ja fysioterapeutteja muutama lisää.

No nyt vaihoin ja pistin tälläset:

Apuvalmentajat 10
Psykologit 3
Markkinoijat 10
Fysioterapeutit 3
Lääkärit 0

Sairastuvalla ei ollut ketään, joten ei siis yhtään lääkäriä. Jos ja kun joku loukkaantuu, montako lääkäriä kannattaa palkita?
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sairastuvalla ei ollut ketään, joten ei siis yhtään lääkäriä. Jos ja kun joku loukkaantuu, montako lääkäriä kannattaa palkita?
No riippuu ihan minkä tasoinen pelaaja on kyseessä ja miten nopeasti tarvitset sen takaisin. Jos on joku sinun runkopelaajista ja loukkaantuu esim. 2 viikoksi niin nyt kun sulla on 26 palkattua henkilöä, niin joku 2-4 lääkäriä voisi olla sopiva. 30 henkilöä kun on maksimi minkä voi palkata.

Jos taas on joku reservipelaaja niin se on hiinä ja hiinä kannattaako siihen ns. panostaa lääkäreitä palkkaamalla.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Markkinointi kannattais olla 10, ainakin itellä on.
Foorumeilla pidetään nyrkkisääntönä, että yksi markkinoija noin 250 fania kohden. Eihän tuossa tappiota pääse kovin montaa tuhatta tekemään vaikka pitääkin kymmentä, mutta jotkut tykkää optimoida näitäkin juttuja.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Foorumeilla pidetään nyrkkisääntönä, että yksi markkinoija noin 250 fania kohden. Eihän tuossa tappiota pääse kovin montaa tuhatta tekemään vaikka pitääkin kymmentä, mutta jotkut tykkää optimoida näitäkin juttuja.

Mä mitään mistään foorumeista tiedä :) En tosiaan seuraa HT:n omia foorumeja jostain tuntemattomasta syystä. Jos se menee noin niin mulla taitaa 1-2 markkinoijaa olla liikaa kun faneja on se 2100 noin pyöreesti.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Charles Mcnutt

ikä 20 (17)
TSI 67 160

Pelinrakennus Loistava
Laituri Yliluonnollinen
Syöttö Erinomainen

Erikoisuus Nopea

Nyt se sitten varmistui, kun Jenkit pelasivat vikassa pelissä tasan 1-1 Belgiaa vastaan. Maajoukkue kutsuu :) Hintaa tälle pelaajalle tuli ostettaessa 18-vuotiaana vaatimattomat 4,5 miljoonaa, mutta oli se sen arvoista.

Tuo mukavasti omalla kohdalla sisältöä peliin tällaiset uran pituiset treeniprojektit. Ensin oli maalivahti, jota treenasin 17-vuotiaasta 27-vuotiaaksi ja nyt olisi tarkoitus tehdä samalla tavalla. Tuon maalivahdin maajoukkuepaikkakin kaatui vain käsittämättömän huonoon tuuriin loukkaantumisten kanssa (yli 10 viikkoa klesana ensimmäisten neljän kauden aikana) sekä siihen, että ko. pelaaja oli ensimmäinen nosto junnujoukkueeseen ikinä ja silloin oli mahdollista, että pelaaja menettää taitojaan, jos nostetaan liian aikaisin. Eikä muutenkaan ollut yhtä selkeää kuvaa junnujen kehityksestä kuin nykyään (puutteelliset harjoitusraportit).
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Pistetääs tänne pitkästä aikaa päivitystä omasta tilanteesta, joka alkaa olla jopa jo hieman turhauttava. Joukkueeni AC Niinivaara (id 782813) sijoittui omassa 5. divarin lohkossaan jo kolmatta kertaa perättäin toiseksi. Ranking huitelee siis siinä noin tonnin tienoilla eli ei sinällään mitenkään hassusti: noin 95 % aktiivisista suomalaisjengeistä on tämän perusteella heikompia.

Ongelma alkaa vaan olla siinä, että tuntuu siltä, ettei tästä enää pääse ylöspäin, vaikka mielenkiintoa olisi. Joukkue on periaatteessa kehittynyt kausi kaudelta, mutta nyt tilanne on mennyt siihen, että perustoiminta on selvästi tappiollista. Sponsori- ja yleisötulot eivät enää riitä kattamaan lähemmäs 350 kiloeuroon nousseita viikoittaisia palkkakustannuksia. Yhden keskikenttämiehen myin jo hiljattain pois 1,6 miljoonalla, jotta nyt ei ihan miinukselle painuttaisi. Tällä ehkä pärjätään ensi kausi, tai sitten ei, jos/kun pelaajien kehittyessä palkkakustannukset jatkavat yhä jyrkkää nousuaan. Omista junnuistakaan ei ole noussut yli kahteen kauteen mitään kelvollista myytävää, mutta tämä tosin saattaa olla vain pelkkää huonoa tuuria?

Joukkueen ihannekokoonpano 3-5-2-muodostelmassa on tällä hetkellä päätaidoiltaan jotakuinkin tällainen, suluissa mainittu mahdolliset tärkeät aputaidot:

mv. 24-v titaaninen

lp. 32-v armoitettu (laituri: mahtava)
p. 30-v unohtumaton
lp. 30-v armoitettu (laituri: loistava)

l. 29-v unohtumaton (pelinrakennus: häikäisevä, erikoistilanteet: maaginen)
kk. 32-v uskomaton (syöttö: erinomainen)
kk. 27-v uskomaton
kk. 25-v yliluonnollinen (puolustus: kelvollinen, laituri: hyvä)
l. 26-v titaaninen (pelinrakennus: mahtava)

h. 27-v titaaninen (syöttö: erinomainen)
h. 29-v unohtumaton (syöttö: kelvollinen, laituri: erinomainen)


Lisäksi penkiltä löytyy mm. seuraavanlaisia kavereita:

p. 31-v unohtumaton (laituri: kelvollinen)
p. 30-v armoitettu (pr, syöttö ja laita: kelvollinen)
l. 32-v unohtumaton (pr: häikäisevä, et: maaginen)
l. 22-v loistava (pr: mahtava)
kk. 30-v yliluonnollinen
kk. 23-v yliluonnollinen (syöttö: kelvollinen)
kk. 24-v häikäisevä (p: kelvollinen)


Joka tapauksessa mahdollisia maalivahdin tai hyökkääjien loukkaantumisia/pelikieltoja lukuun ottamatta porukka ei ole kovinkaan haavoittuvainen. Ja ylipäätään vaikuttaa aika tasapainoiselta, selkeitä heikkoja kohtia ei mielestäni tässä jengissä ole - ja se on ollut tarkoituskin joukkuetta pitkäjänteisesti rakennettaessa. Suurin osa avainpelaajistakin on ollut joukkueessa jo pitkään ja kehittynyt matkan varrella, ainoastaan hyökit ja mokke ovat "puhtaasti ostomiehiä".

Vaan jottain tarttis tehrä, sanois turkulainen. Keskikenttä/laiturireenillä mennään vielä jonkin aikaa, mutta pikkuhiljaa täytynee tehdä puolustukseen reipasta nuorennusleikkausta. Pelimoottoriin tehtyjen uudistusten vuoksi asialla ei ole ilmeisesti ihan välitöntä kiirettä, kun taidot putoavat aiempaa selvästi hitaammin. Joka tapauksessa tasopudotus pakistossa tullee sitten olemaan karu, kun rahaa ei todellakaan ole ostaa kovin kummoisia nuoria tilalle. Tietysti olisi mahdollista jättää vaikka kolme kokeneempaa kaveria pakistoon ja vetää sarjapelit 3-5-2:lla ja sitten reenipeleissä kehittää junnupakkeja vaikka 5-4-1:llä. Tässäkin mallissa vaan osa potentiaalisesta treenistä valuu aika hukkaan eli ei ehkä kovin hyvä idea?

Ensi kausi nyt taidetaan vielä puskea ihan entiseen malliin. Toisaalta tekisi mieli pistää jo lihoiksi noita kovapalkkaisimpia kavereita, mutta se olisi taas aika sama asia kuin luovuttaa jo suoraan sen suhteen, että AC Niinivaara voitaisiin joskus nähdä 4. divisioonan tasollakin. Hatstatsit pyörii kuitenkin tällä jengillä parhaimmillaan siinä 290:n tuntumassa eli senkin perusteella mahdollisuuksia olisi uskoakseni vielä ylöspäinkin, jos vaan välttäisi ne liiankin tutuksi tulleet (lähinnä vieras)tappiot ennakolta heikommille...

Eli: ideoita ja ajatuksia, mielellään perusteltuja sellaisia, otettaisiin kiitoksella vastaan siitä, että miten tästä eteenpäin kannattaisi edetä!
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Onkos teillä paremmilla pelaajilla käytössä junioriakatemia vai se toinen vaihtoehto että vaan tulee niitä junnuja yksi viikossa ylös?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Miksiköhän sponsorituloni tipahtivat yhtäkkiä viidellä tonnilla vaikka ennen ne ovat tasaisesti nousseet viikosta toiseen?

Ja niin, koska omista junnuista rupeaa tulemaan pelaajia joita voi nostaa edustukseen. Oma junnujoukkue pelaa toista kauttaan ja olen aikeissa lopettaa koko touhun kun se syö rahaa eikä tuloksia kuulu.
 
Viimeksi muokattu:

Rapala

Jäsen
Eli: ideoita ja ajatuksia, mielellään perusteltuja sellaisia, otettaisiin kiitoksella vastaan siitä, että miten tästä eteenpäin kannattaisi edetä!

Rahapulaongelmia ajatellessa tulee mieleen ensimmäisenä se, että sulta näyttää puuttuvan toimiva harjoittelu. 25-30v ukot, joita nyt vissin harjoitat ovat liian vanhoja tuottoisaan harjoitteluun. Varsinkin vielä, kun mainitsit että palkat meinaavat kyseisten jannujen kohdilla karata käsistä(ja reenaat silti esim noita uskomattomia vielä lisää?!), niin jotain ratkaisua kannattais harkita.

Kovataitoiseltahan toi joukkueesi tosiaan näyttää. Onko pelaajillasi millaisia erikoisuuksia? Entäpä maalivahdin erikoistilannetaito? Vitosissa tuntuu nykyään olevan jo melkoisen kova taso, joten pienetkin asiat ratkaisevat lopulta paljon.
Esimerkiksi oma joukkueeni ei enää kelpuuta riveihinsä kuin oikealla erikoisuudella varustettuja pelaajia. (laiturit nopea ja pääpeli, hyökkääjät nopea, pääpeli ja arvaamaton + tekninen, sekä puolustajilla voimakas ja pääpeli) Erikoisuuksien tuomat mahdolliset SE-maalit ovat merkittävässä osassa varsinkin vähämaalisissa peleissä.

Kävin katsomassa joukkueesi muutamia viimeisiä kilpaotteluita ja tunnuit suosivat hyökkäyksiä kolmelta eri sektorilta. Viisaammalta ratkaisulta tuntuisi Hyökkäyssuuntien rajoittaminen kahteen vahvempaan. HT-foorumistien tutkimusten mukaan yksi supervahva hyökkäys tuntuu hakkaavan kolme heikompaa reilusti. Valittava siis joko laidat, tai keskusta. Tai sitten toinen laita ja keskusta.. Tämä kannattaa valita omien pelaajien taitojakaumien mukaan. Sun laiturisi eivät esimerkiksi omaa syöttötaitoa juurikaan, joten kavereiden peluuttaminen hyökkäävällä käskytyksellä on vähän kyseenalaista. Häikäisevällä ja mahtavalla pr:llä kun luulisi saavan tehoja keskikentällekin lisää jo jonkin verran.

Lopulta pienistä asioista aina kiinni noi sarjanousut ja laskut. Talousongelmat voisit saada parempaan jamaan tosiaan pitkäkestoisella nuorempien ukkojen reenauksella. (Sanotaan sun tapauksessa vaikka laiturireeniin panostaminen)
Pelillisesti panostaisin pikkuasioihin erikoisuudet, järkevä motsailu ja piccailu, sekä erikoistilanteiden maksimointi. Myös päätaitojen lisäksi olisi hyvä panostaa pelaajien aputaitoihin ja niiden oikeinkäyttämiseen käskytysten muodossa.


Jos sitä näillä johonkin. Lisää ja yksityiskohtaisempaakin apua saa kysymällä. Tsemppiä ens kauteen, kyllä sä tolla materiaalilla taistelet tälläkin kaudella paikasta nelosessa.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Ja niin, koska omista junnuista rupeaa tulemaan pelaajia joita voi nostaa edustukseen. Oma junnujoukkue pelaa toista kauttaan ja olen aikeissa lopettaa koko touhun kun se syö rahaa eikä tuloksia kuulu.

Treenaatko junnuja viisaalla tavalla ja osaatko valita scoutin tarjoamia pelaajia fiksusti? Ei tuolta junnuakatemiasta juurikaan koskaan nouse suoraan 1.kokoonpanon tasoisia pelaajia, jollet sitten pelaa 7-8 divarissa. Itselläni on noussut tasasin välein "superpotentiaalin" tasoisia lupauksia eli junnukoiran antaman 100pistettä u-20 - kategoriassa. Tällä hetkellä junnujengissä on vain yksi tälläinen:

6. Eemeli Saares (KK)
15 vuotta ja 69 päivää

Maalivahti: tuntematon
Puolustus: heikko (maks. kelvollinen)
Pelinrakennus: kelvollinen (maks. erinomainen)
Laituri: tuntematon (maks. hyvä)
Syöttäminen: tuntematon (maks. kehno)
Maalinteko: tuntematon (maks. heikko)
Erikoistilanteet: tuntematon

Tuon kun saisi ainakin pelinrakennuksen treenattua maksimiin ja mielellään vähän laituriakin puolustusta auttaen, ennen 17.0 ikää, niin sitten ois ihan realistiset mahdollisuudet Suomen u-20 joukkueeseen, kunhan treenaa viisaasti.

Muut pelaajat ovat päätaidoiltaan kelvollinen-hyvä luokkaa, joten olen säätänyt harjoitustyyppini täysin Eemeli Saareksen mukaan.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tuon kun saisi ainakin pelinrakennuksen treenattua maksimiin ja mielellään vähän laituriakin puolustusta auttaen, ennen 17.0 ikää, niin sitten ois ihan realistiset mahdollisuudet Suomen u-20 joukkueeseen, kunhan treenaa viisaasti.

Muut pelaajat ovat päätaidoiltaan kelvollinen-hyvä luokkaa, joten olen säätänyt harjoitustyyppini täysin Eemeli Saareksen mukaan.

Mistä noita pelaajia oikein tulee? :D Mulle on tullut tasan kerran monitaitoinen pelaaja, jolla on hyvän päätaidon lisäksi edes kelvollinen aputaito. Sen lisäksi parhaat on ollut hyvä-välttävä tasoa.

Mutta tuosta pelaajasta vielä. Mielestäni kannattaisi ensiksi varmistaa laituritaidon yltäminen maksimiin, koska olemassa olevat taidot sopivat parhaiten keskustaa tukevalle laiturille ja sellaisen pääseminen maajoukkueeseen olisi myös todennäköisempää kuin syöttötaitoa vailla olevan pelinrakentajan. Lisäksi sopiva erikoisuus on käytännössä pakollinen. Mun suomalainen laituri ei mahdu joukkueeseen, koska erikoisuus puuttuu, vaikka pelaa jo 19-vuotiaana kuuden tähden otteluita.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Mutta tuosta pelaajasta vielä. Mielestäni kannattaisi ensiksi varmistaa laituritaidon yltäminen maksimiin, koska olemassa olevat taidot sopivat parhaiten keskustaa tukevalle laiturille ja sellaisen pääseminen maajoukkueeseen olisi myös todennäköisempää kuin syöttötaitoa vailla olevan pelinrakentajan. Lisäksi sopiva erikoisuus on käytännössä pakollinen.

Todella hyvä pointti. Onneksi Eemeli on sentään vielä 15 vuotias, joten ehdin varmaan toivottavasti treenata kummankin potentiaalin täyteen. Pitäisi kyllä varmaan ottaa selvää tuosta nykyisestä laituritasosta, että onko se lähempänä surkeaa vai hyvää.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Mistä noita pelaajia oikein tulee? :D Mulle on tullut tasan kerran monitaitoinen pelaaja, jolla on hyvän päätaidon lisäksi edes kelvollinen aputaito. Sen lisäksi parhaat on ollut hyvä-välttävä tasoa.

Juuri soitin muuten scouteille, eikä sieltä löytynyt ketään mielenkiintoista pelaajaa, kuten ei myöskään viime viikolla. Mutta täysin ei kannata aivan scoutteihin luottaa, sillä sieltä saattaa löytää hyvinkin potentiaalisia kavereita, vaikka scoutin jorinat muuta väittäisivätkin. Nyt en vaan viittinyt nostaa kahteen viikkon ketään riskillä viemään peliaikaa muilta junnuilta.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Todella hyvä pointti. Onneksi Eemeli on sentään vielä 15 vuotias, joten ehdin varmaan toivottavasti treenata kummankin potentiaalin täyteen. Pitäisi kyllä varmaan ottaa selvää tuosta nykyisestä laituritasosta, että onko se lähempänä surkeaa vai hyvää.

Laita pelaamaan laituriksi parin pelin ajaksi ja treeniksi keskitykset ja pelinrakennus, niin luultavasti saat kohtuullisen hyvän käsityksen paitsi tähtien määrästä niin saat todennäköisesti myös harjoitusraportissa tiedon pelaajan taitotasosta kohtuullisen nopeasti. (Varmaan tämän tiesitkin, mutta sanoinpahan nyt kuitenkin :))
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös