Hattrick

  • 1 257 185
  • 10 199

jarca

Jäsen
Niin vaikka sarjanousun jälkeen jääkin siihen keskikastiin, niin luulisi sen kannattajamäärän kymmenen prosentin kasvamisen takia yleisömäärien pysyvän ennallaan. Taitaa peruskannattajakunta koostua suurimmaksi osaksi glory-hunttereista, jos ei viitsitä sankoin joukoin saapua kuin voittavan ja kärkikastissa majailevan joukkueen peleihin. Vähän huono yhtälö, jos uudessa sarjassa pitäisi tehdä parempiin pelaajiin investointeja ja ainakin aluksi yleisömäärät ovat aiempaa pienemmät. Vaikuttaako sitten kannattajien odotukset kaudelle ja otteluihin miten yleisömääriin? Vai vain välillisesti otteluiden lopputulosten kautta mielialaan ja siihen, miten paljon uusia kannattajia liittyy?
 

Hordi24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Nousu 8-divariin on varmistunut, kysymys kuuluukin kuinka siihen tulisi valmistautua? Joukkueeni on Enforcer's (1517692). Joku pelistä enemmän tietävä pystynee vastaamaan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

- Jos lähden nykyisellä miehistöllä pelaan kasia niin putoanko suoraan?
- Tuleeko stadionini olemaan täynnä, eli kannattaako sitä suurentaa ennen ensi kautta?
- Jos tarvitsen johonkin tietyyn alueeseen vahvistusta niin mihin? (maalivahtiin?)


Ajattelin, että jos tuo joukkue pystyisi vetään kasissa kauden ilman tippumista niin keräisin kauden aikana rahaa niin paljon kuin mahdollista ja satsaisin seuraavaan nousuun kauden tai kahden päästä. Valmentajakin on mitä on, mutta kun on niin kallista hankkia uus niin en ainakaan vielä oo valmis (tai siis ei oo rahaa) maksaan niin paljon. Todennäköisin vaihtoehto on, että joudun hankiin pari pelaajaa sarjassa säilyäkseni ja se on ihan ok... Talouden nousua pääasiassa ensi kauden tavoitteissa sarjapaikan säilymisen lisäksi.
Kiitoksia vastauksista!

Puoliväli on takana ekaa kautta kasissa ja hyvin näyttää menevän sen suhteen, että pudota en enää voi millään...
Harvinaisen selvästi kolmeen tasoon on oma divisioona jakautunut kun 2 parasta on omassa luokassaan ja sitten pari kolmen joukkueen ryhmää erottuvat selvästi toisistaan. Enforcer's kuuluu siis tuohon keskikastiin ja pitää ennen tämän illan ottelua kolmatta sijaa hallussa.

Noihin kysymyksiin, mitä ennen kautta esitin voi jo osaltaan vastata, eli:
1. En tiedä. Joukkue on muuttunut kun 6 pelaajaa on tullut ja 5 lähtenyt tuon syyskuun alun jälkeen. GM on niin ahkera, että koko ajan on jotain pientä säätöö tehtävä.
2. Ei tule, eikä olisikaan kannattanut. Yksikään peli ei vielä loppuunmyyty ja stadionin kokokin on todella pieni (14850). Tänään rikottiin uusi yleisöennätys ja se kirjataan kahden viikon ajaksi lukemiin 14306. Joulukuussa se on täynnä.
3. Pelaajia on hankittu pääasiassa keskikentälle ja hyökkäykseen, toki vaihdot on tehty käytännössä päittäin kun 6 <-> 5 on tulleet ja menneet.


Muita huomioita tähän mennessä:
-Yksi ylivittumainen kotihäviö mahtuu sarjaan kun puhtaalla pelillä edelleen jatkava kärkinippu saapui Fight Parkille vierailulle ja siirryin 84. minuutin kohdalla 4-2 johtoon. Sitten tapahtui jotain ja 87., 89. ja 89. minuuteilla vastustaja paino kolme maalia ja vei kaikki pisteet.

-Loukkaantumisia on tullut yllättävän vähän ja se jos mikä on hyvä asia. Kun materiaali on kovin kapea. Nyt (käynnissä olevassa pelissä) on maalivahtini loukannut pahasti jalkansa ja varmaan on viikkoja sivussa...

-parannettavaa varmaan olisi tossa vastustajien "scouttaamisessa", ettei tulis näitä kilpikonnapuolustusyllätyksiä sun muita niin usein. Toki lohko on mitä on ja kolme viimestä voitan ja kahdella ekalle ilmeisesti häviän vaikka mitä tekisin.


Loppukausi nyt menee enemmänkin pelailun merkeissä kun sijoitus on joka tapauksessa 3-5, toki pyrin tuon kolmannen paikan pitään keinolla millä hyvänsä.

... ja nyt kun tarkemmin katsoo niin kakkosena oleva joukkue onkin aivan voitettavissa, en tiedä mistä päässäni on koko ajan ollut että se olis huippujoukkue.

Sekavaa paskanjauhantaa, mutta mukava pelihän tässä on kyseessä. Pointti sitten vaikka siinä :D
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tuli taas vaihteeksi loistava junnunosto akatemiasta. Eino Tupanen oli erittäin lahjakas nuori taidossa maalinteko joten treenautin sitä vajaat kolme kautta maalintekoa kunnes eilen tuli viestiä ettei opi enää uutta maalinteosta. Lopputuloksena välttävämaalintekijä ilman mainittavia aputaitoja. Ikääkin on kertyny jo 18v ja 18p. Toisin sanoen ei tällä jätkällä mitään tee.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Parhaimmillaan kuus tähteä. Muistaakseni mulla ei yksikään junnu ole vielä tuota parempaa saanut. Parhaat nostot taitaa olla pari kelvollista molaria.

Jep vähissähän nuo hyvät nostot ovat olleet. Pari osumaa tosin on mahtunut mukaan: Yksi 17v-keskikenttäpelaaja jonka pelinrakennus nousi "ylhäällä" viikon treenin jälkeen hyvästä erinomaiseen, yksi hyvä pelinrakentaja, yksi hyvä puolustaja ja kasapäin kelvollista puolustajaa ja pelinrakentajaa joilla ei eputaitoja ja täten ei mitään käyttöä. Eli ainoastaan tuo yksi pelinrakentaja on ottamassa pikkuhiljaa paikkansa "ylhäällä". Seitsemää tähteä taisi vedellä akatemiassa aikoinaan jos oikein muistan.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse väännän sinnikkäästi lottoa, mutta eipä sekään suuria tuota. Viimeisen kauden (16 nostoa) aikana tullut hyvä 19v. maalivahti ja hyvä 18v. ja viikkoa vaille erinomainen 18v. maalintekijä.

Kaverillani on hiukan toinen ääni kellossa samalta ajalta;
19v. kelv pr+laituri, hyvä syöttö+pakitus TSI n.3000,
18v. hyvä pr+laituri TSI n.1100,
17v. hyvä pr ja kelv maalinteko+syöttö TSI n.2800
ja sitten viime viikkoinen nosto,
17v. kelv pr ja hyvä laituri+syöttö TSI 3300.

Nuo neljä ovat nostaessa antaneet siirtovertailusta karvan alle 4M€. Siihen vielä muutama parinkympin janari, niin kyllä voi vaan todeta, että toisilla arpa toimii...
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Siihen vielä muutama parinkympin janari, niin kyllä voi vaan todeta, että toisilla arpa toimii...
Näinhän se on. Itse luovuin lotosto noin kaksi-kolme kautta sitten, sillä tajusin ettei se ainakaan mun kohdalla ollut ollenkaan kannattavaa tuohua. Junioriakatemian kanssa leikkimiseen ei riitä taas intoa, joten ns. +/- nolla tilanteessa ollaan; mitään en voita, mutta en myöskään häviä.

Sitten yksi kysymys kokeineimmille ketuille. Mulla on VII-divarin joukkueessa 25-vuotias kaveri, jonka pelinrakennus taito nousi perjantaina titaaniseen. Tälläistä kaverihan ei ole mitään järkeä roikottaa mukana näillä tasoilla (palkka noin 35k €), missä itse nyt olen (tosin nousu kutoseen on mahdollista tämän kauden jälkeen). Mitään aputaitoja kaverilla ei ole, ja syöttämisen taso on heikko. Eli kannattaisiko treenata tuon titaanisen pelinrakentajan syöttämistaito tasolle hyvä-erinomainen ja myydä mies pois sitten, vai kannattaisikohan myydä heppu pois jo nyt?
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tälläistä kaverihan ei ole mitään järkeä roikottaa mukana näillä tasoilla (palkka noin 35k €), missä itse nyt olen (tosin nousu kutoseen on mahdollista tämän kauden jälkeen). Mitään aputaitoja kaverilla ei ole, ja syöttämisen taso on heikko. Eli kannattaisiko treenata tuon titaanisen pelinrakentajan syöttämistaito tasolle hyvä-erinomainen ja myydä mies pois sitten, vai kannattaisikohan myydä heppu pois jo nyt?

Johan itse sanoit, että ei ole mitään järkeä roikottaa tuollaista rosterissa. Myyntiin vaan, ei mitään tolkkua vaihtaa treeniohjelmaa yhden pelaajan takia. Jos veikataan, että syötön treenamiseen hyvälle tasolle menisi vaikka 20 vkoa, se maksaisi sinulle 20*35k = 700k€. Ei taida ihan kattaa myyntivoitto tuota erotusta? Okei, jos ostat tilalle treeniin vaikka 10k viikossa haukkaavan kaverin, se syö samassa ajassa vähän yli 200k€, joten todellinen menetys palkoissa on "vain" 500k€. Tosin tuo uusi pm-treenike kohottanee arvoaankin enemmän ja tuo taas enempi rahaa pois myydessä.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Talous kuralla, joten myydään helmi

Käykää ostamassa pois, tarjolla tänään. Olisin mielelläni pitäämässä miestä, mutta talous ei anna myöten.

Siim Räim (143675184)
23 vuotta ja 83 päivää, välttävä kunto, terve

Hän on sympaattinen kaveri, joka on seesteinen ja rehellinen.
Hänen kokemuksensa on kehno, ja hän on kehno johtaja

Kansallisuus: Suomi
Total Skill Index (TSI): 38 970
Palkka: 12 250 €/viikko

Kestävyys: erinomainen Maalivahti: tuhoisa
Pelinrakennus: kelvollinen Syöttäminen: heikko
Laituri: titaaninen Puolustus: kehno
Maalinteko: kehno Erikoist.: mahtava
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jee, voitin illan kierroksella 6. divisioonan lohkoni kakkosen peräti 6-0. Samalla oma joukkueeni nousi kolmospaikalta toiseksi. Hieno homma!

Vähän vähemmän mairitteleva homma on sen sijaan se, että oma lohkoni (VI.655) alkaa olla melkoinen vitsi 6. divaritasolla. Lohkon kahdeksasta joukkueesta nimittäin kolme on botteja: viitosesta putosi lohkoon botti, yksi vanha joukkue muuttui sarjatauolla botiksi, ja nyt kaiken huipuksi sarjakakkosena (6 voittoa 7 ekasta pelistä) ollut jengi muuttui kesken kauden botiksi. Että se siitä tämän illan voiton hienoudesta.

Pitäisi varmaan ajatella positiivisesti, mutta jollain tapaa tällainen lohko tuntuu hyvin turhauttavalta. Mukavampaa olisi pelata tosissaan eikä vain piccailla voittoja boteista. Ja kun cup-taivalkin päättyi taas jo 2. kierrokselle, niin umpisurkeasta lohkosta ei ole tässäkään mielessä mitään hyötyä.

Se hyvä puoli tässä nyt tietysti on, että voi pelata sarjaa lähes täysin vain pelaajien kehittämiseen (pakkitreeni menossa kolmatta kautta) panostaen. Ja vaikka joku avainpelaaja sitten loukkaantuisikin, niin ei tarvitse hankkia uutta miestä kesken kauden, koska vaihtomiehilläkin pärjää paskassa lohkossa. Ja koska seuran palkkakulut ovat edelleenkin vain noin 40k/viikko, niin toiminta on hyvin tuottoisaa. Kirstussa onkin jo reilut pari milliä rahaa odottamassa niitä aikoja, kun sitten joskus pitäisi jengiin panostaa.
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Apuja arvon towerit,

FC Pietniemi (1519091)


Mihinkä alueeseen kannattaisi panostaa? Sarjan dominointia en ole hakemassa, enkä sitä pystyisi edes tekemään. Mahdollisuutta nousuun joskus tulevaisuudessa täytyisi ruveta valmistelemaan.

Pakkeja treenaan, tuleva valmentaja löytyy rosterista (hyvä/kelvollinen), rahaa on karvan alle 3,5miljoonaa.

Pakeista olisi tarkoitus treenata 4-5kpl itsellä pidettäviksi, muutaman tason kun vielä nostavat niin niistä valitaan parhaat itselle ja muita myyntiin. Kun toivottava taso on pelaajille löytynyt kannattaako vaihtaa treenimuotoa vai jatkaa kierrättämistä ja tehdä samalla pientä tiliä?

Omia mietteitä pelipaikoittain:

Maalivahti: Hyvä
Tietysti tähän voisi panostaa, mutta joutuisi laittamaan aika paljon rahaa kiinni jos meinaisi merkittävästi paremman hommata. Riittääkö tuon tason veskari?

Puolustus:
Tällähetkellä mahtavaa(sarjapelit) ja erinomaista(treenipelit)+ yksi kelvollinen. Onko tossa pakistossa ja treenauksessa potentiaalia?

Pelinrakennus:

Rahaa turhanpaljon kiinni tuloksiin nähden? Päivitystä? Ikää rupeaa olemaan, tarkoituksellakin. Häikäisevä, loistava(ET loistava) , loistava(tuleva valmentaja), mahtava.

Laiturit:

Kuraa, kaksi erinomaista. Pirun kalliiksi tulisi tämänkin päivitys?

maalinteko:

Kuraa, tuntuu ettei hyökkäys riitä vaikka olisi kuinka kovia jannuja. Parempi PR => enemmän maaleja? Nyt yksi erinomainen ja toinen laitureista on hyvä maalintekijä, noi on kyllä aika paskoja.


Jos ei muuta niin saattepahan vähän ajankulua kun tähän vähän vastailisitte. :)
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun toivottava taso on pelaajille löytynyt kannattaako vaihtaa treenimuotoa vai jatkaa kierrättämistä ja tehdä samalla pientä tiliä?

Makuasiahan tuo on. Itse nousin pakkitreenillä aikanaan kuutosesta muistaakseni jopa nelosdivariin asti, mutta olihan se hirveää junnaamista. Treeninvaihto piristää ja tuo uutta mielenkiintoa peliin, kun sen tekee hallitusti.

Maalivahti: Hyvä
Tietysti tähän voisi panostaa, mutta joutuisi laittamaan aika paljon rahaa kiinni jos meinaisi merkittävästi paremman hommata. Riittääkö tuon tason veskari?

Täysin tarpeetonta panostaa veskariin kun joukkueesi puolustusarvosanat ovat jo nyt lohkon kovimmat ja taso vain nousee treenin myötä. Veskari vain korostaisi tuota puolta entisestään.

Puolustus:
Tällähetkellä mahtavaa(sarjapelit) ja erinomaista(treenipelit)+ yksi kelvollinen. Onko tossa pakistossa ja treenauksessa potentiaalia?

En tunne nykyisiä pakkitreenikemarkkinoita kovin hyvin, mutta heitä tuo 24-vuotias Kahila myyntiin viimeistään seuraavan tasonnousun kohdalla. Jos kassassasi on kerran 3,5M saat tilalle varmasti potentiaalisempaakin treenikettä.

Pelinrakennus:
Rahaa turhanpaljon kiinni tuloksiin nähden? Päivitystä? Ikää rupeaa olemaan, tarkoituksellakin. Häikäisevä, loistava(ET loistava) , loistava(tuleva valmentaja), mahtava.

Nojaa, keskikenttä on pelissä kuitenkin se kaikkein tärkein osa-alue, joten siinä mielessä tämä näyttää olevan ihan linjassa. Päivityksiä voi tehdä tarpeen mukaan, mutta ei tuolla mitään akuuttia ongelmaa ole.

Laiturit:
Kuraa, kaksi erinomaista. Pirun kalliiksi tulisi tämänkin päivitys?
maalinteko:
Kuraa, tuntuu ettei hyökkäys riitä vaikka olisi kuinka kovia jannuja. Parempi PR => enemmän maaleja? Nyt yksi erinomainen ja toinen laitureista on hyvä maalintekijä, noi on kyllä aika paskoja.

Täältä minä sen korjausliikkeen aloittaisin, sekä erityisesti käytettävästä pelimuodostelmasta. 541:llä pelaaminen liigassa on käytännössä aina 0 tehtyä maalia ja sillä toivot korkeintaan maalitonta tasapeliä, ihan sama kuinka kovaa kärkeä käytät kun vielä valmentajakin on puolustava. Maaleja ei tule hyvästä keskikentästä huolimatta, kun ei ole hyökkäyksessä voimaa pistää palloa maaliin. Siirry pelaamaan esim. 442:lla käyttäen kolmea inneriä, yhtä laituria ja kahta kärkeä. Sillä saat siedettävät hyökkäysarvosanat yhteen laitaan ja keskelle, sekä melko hyvin hallintaakin useimpia joukkueita vastaan. Yhden treenipaikan menetys viikossa on hyvinkin saavutetun menestyksen (tai ainakin mielihyvän) arvoista. Pistä ainakin toinen laiturisi lihoiksi ja osta tilalle yksi kovempi, molemmat kärjet menee myös samantien päivitykseen. Jos tärppää, niin ota niille nopea/pääpeli erikoisuuksia, mutta se ei ole välttämätöntä vielä tässä vaiheessa.
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Kiitoksia vaan neuvoista! Jonkun verran nyt päivitin joukkuetta, katsotaan auttaako mitään. Kahilan aion joo laittaa lihoiksi heti kun nostaa tasoaan, ostan niillä rahoilla sitten keskikentälle tai kärkeen lisää vahvistusta, reilun millin siitä pitäisi saada jos/kun pian tasoaan nostaa.

Seuraava valmentaja tulee olemaan joko neutraali tai hyökkäävä, aika passiivista toi peli kyllä tolla puolustavalla on.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Ootteko päässeet ulkonäköuudistuksen jälkeen sisälle Hattrickiin? Mulle tulee vain ilmoitus "Not allowed to login!" kun yritän kirjautua sisään:-(
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pääseekö kukaan kirjautumaan sisään tähän tänään avattuun uudistettuun hattrickiin? Itselläni ei ainakaan kirjautuminen syystä tai toisesta onnistu.

EDIT: Hidas olin, mutta muillakin näköjään on samaa ongelmaa.
 

I ro1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja JM Aaltonen
ei pääse sisään, samaa valittaa täälläkin.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Sama virsi Jyväskylässä. Ei pääse ei. Mielenkiinnolla kyllä odottaa tuota uudistettua hattua.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Helposti sisään. Ihan hyvältä näyttää, tekstit on suurentunut selvästi, eiköhän tuon kanssa pärjätä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hattuun pääsee arvon manageri sisään mutta Hattrick Manager ei pääse. Mistähän lienee kyse. No, odotellaan.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Toimii kuten aina ennenkin..

Tausta vituttaa jo nyt.. Aina kun vaihdat sivua, niin tausta tulee ja iskee silmiä vasaralla.. Auts..

Nopeasti taustan muka-näyttävät jalkapallot yms. pois.. Normi valkoinen tausta
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Uusi on aina uusi ja vähän aikaa vienee totutella tuohon. Yksi mitä heti kaipaa on, että omia rahavaroja ei nää muuten kuin talousosiosta, vai näkeekö? Jotenkin oli entisessä selvempi, kun heti tiesi, paljonko on hynää. Ei paha uudistus kuitenkaan, kattellaan ja totutellaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös