Harjoitusottelut 2008–2009

  • 133 421
  • 349
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ykkönen on ainakin ihan odotetun näköinen,


Mave - Demoni - Salminen..... Ei jumalauta. Eihän tuossa ketjussa ole lihaa edes sen vertaa kuin Moskovan Siwan lihatiskillä 80-luvulla. Kolmikosta yksikään ei pysty hakemaan kiekkoa kulmaruuhkasta tai nostelemaan äijää sivuun. HIFK:n Nybondas kitetytti hyvin nykyjääkiekon erään tärkeimmistä prinsiipeistä: Fyysisellä kovuudella luodaan tilaa ja aikaa taitopelaajille. Salminen on aivan väärässä paikassa noiden kahden kukkakepin rinnalla. Sinne pitäisi ehdottomasti saada about 195 senttiä ja 110 kg porilaista hulluutta pitämään huoli siitä, ettei kenellekään tule mieleen ottaa mitään vapauksia.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Mitään tietoa Ässien ja ASK Ogren harkkamatsin tuloksesta ja tapahtumista? Jos on jossain asiassa liigalla opittavaa Mestiksen systeemeistä, niin tulosseurantajärjestelmässä. Siinä missä kaikkien Mestis joukkueiden harkkamatsit ovat lähes reaaliaikaisessa seurannassa otteluiden ollessa käynnissä, liigajoukkueiden harkkamatsien tuloksia joutuu huutelemaan jostain keskustelufoorumista. Aah, niin 2000-lukua...

Verratkaa itse:

SM-liigan systeemi:
http://www.sm-liiga.fi/arkisto/uutiset/harjoitusottelut-ja-turnaukset-2008.html

Mestiksen systeemi:
http://217.119.36.89/statistics/hoc...LID=5&GID=861&TYPE=8&SEASON=2009&BIND=&SHOW=1
 

Gaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Philadelphia Eagles
Satakunnankansan nettisivuilta:

Ässien harjoituspelikausi on alkanut tänä iltana voitokkaasti. Vajaan kuukauden päästä alkavaan liigakauteen valmistautuva porilaisjoukkue kukisti ensimmäisessä harjoitusottelussaan latvialaisen ASK Ogren. Lopputulos kirjataan isännille maalein 4-2. Ässien maaleista vastasivat Sakari Salminen, Aki Keinänen, Ville Uusitalo ja Tommi Huhtala.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
4-2 Ässät vei tuon tooosi tasokkaan matsin. Rynnäs hörppäsi ekan kunnon laukauksen, muuten ei isompia vaikeuksia. ASK:n maalivahti oli joukkueensa paras, muuten oli Latvian pojat kohtuu jaloissa.

Eipä tuosta oikein mitään isompia analyysejä pysty vielä vetämään. Damon yllätti jopa positiivisesti, rauhallista peliä, syötöt löysivät perille, ja Maven ja Saken kanssa ajoittain homma toimi oikein hienosti. Pljushev vaikutti nopealta ja näppärältä kaverilta, mutta pahasti oli pelitapa hakusessa, enkä kyllä usko että sopimusta tulee saamaan. Porukkaa oli harkkapeliksi aika hyvin paikalla.

Parasta illassa oli omasta mielestä Jesse Jyrkkiön peli. Saanut fyysisyyttä hivenen lisää, ja liike ja kiekonkäsittely todella hyvää. Varsinkin luistelu on kaunista.

Ensimmäistä kunnon vastustajaa odotellessa.
 

mikkou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kajo
Naa-naa-naa-naa..niin nousee nöyrä kansa kaikella voimallansa ja jälleen karhunkämmen lyö se kuin piiska sivaltaa. Se on ihan fifty-sixty miten käy liigassa vaikka asiat ovat sekaisin kuin Haminan kaupunki.

Mut hei, Jokainen tsäänssi on mahdollisuus! Ehkä pojat otti, ehkä ei. Pääasia että peli kulkee. Ässillä on karismaa.

Huominen on aina tulevaisuutta.

Kiitokset Vihaisille miehille, Matti Nykäselle ja Karjala 0.5l. Elämä on laiffii.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olipahan kyllä paljon väkeä paikalla, jaksoi kyllä hämmästyttää.. kaipa se latvialainen vieras on sen verran kuitenkin eksoottinen että kiinnostaa..

Mitäs tuosta nyt sanoisi: ykkösen pitäisin tuollaisenaan, Salminen on kyllä kieltämättä vakuuttavan hyvä, ei ainakaan itseäni huoleta kaverille vastuun antaminen ykkösketjussa. Demoni oli ihan jees, varmasti parantaa vielä tuosta, nytkin jo pelasi hyvin ja rauhallisesti.. venäläinen tuntuu olevan pirun nopea luistelija, mutta muuta ei oikein jäänyt mieleen, kaveri ei montaa sekuntia pitänyt kiekkoa hallussaan koko pelin aikana. Ja Ville Uusitalo näyttäisi kyllä olevan selkeä vahvistus puolustuspäähän, ilo oli katsella miehen peliä. Jyrkkiöstä samat sanat, eiköhän kaveri suhteellisen valmis liigaan ole..

Mistä mahtoi Boman löytää Foballe polvitaklauksen kolmannessa erässä? Kaveri oli valmiiksi metrin ilmassa, joten aikamoinen gaselli saa Fobba olla että siihen vielä polven väliin saa..

Noh, pääasia ettei hävitty sillä vastustaja oli kyllä luvalla sanoen kokolailla luokaton. Siitä nyt kuitenkin lähdetään, että tämä matsi ei ollut mikään mittari millekään. Tämä jos vielä olisi hävitty, niin johan olisi kansa ollut soihdut ja viikatteet käsissä Starkin noutopihalla..
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Aika mitäänsanomaton ottelu tuo reenimatsi. Latvian liigan tason täytyy olla jotain suomi-sarjaa jos tuollainen kahvakiekkoryhmä yltää siellä hopealle. Vastustajalle tosin propsit kahdesta tehdystä (siis ihan oikeesti tehdystä) maalista ja hienoista paidoista, jotka toi mieleen legendaarisen RU-38:n

Pelillisesti Ässillä oli ainakin kahdesti mahdollisuus tehdä maali 2:n pelaajan yv:llä mutta tekemättä jäi. Läpiajoja oli ties kuinka monta, mutta kovin korkealla prosentilla niitä ei hyödynnetty. Fobba pelas ihan pirteästi ja ajeli aina kun tilaisuus aukeni. Muutoin Ässien kenttäpelaajat ei isommin säväyttäneet. Rynnäs pelas yllättävänkin hyvin, vaikka töitä ei liiemmälti ollut. Ässien 4:stä maalista ainakin yhden lahjoitti vastustajan veskari ihme kämmäilyllä. Eikä ne kolme muutakaan olleet mitään maagisia ilmaveivejä tai muuten highlight-kamaa. NO tyylipisteitähän ei jaeta (eikä tuossa ottelussa muitakaan pisteitä) mutta jotenkin jäi sellainen kuva, että enemmän oli vastustajan heikkoutta kuin Ässien hyvyyttä. Tuolla pelillä ei liigassa hyvä heilu. Minkäänlaista myllyn poikastakaan ei ottelussa ollut, eikä vastustaja edes yrittänyt pelata fyysisesti. Koukkua ja kahvaa viljelivät sitten senkin edestä ja ne duo Levonen&Boman noukki aika hyvin.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Herää kyllä kysymys, mahdoitko olla koko pelissä? Fobba pelasi max. kolme vaihtoa ottelussa, ja sai yhden 2 min polvitaklauksesta, ja sitä edellisessä vaihdossa(edellisessä erässä) nyhjäsi laidassa nro.23:sen kanssa, ja siinä oli jo pientä haastoakin ilmassa. Eli siis mielestäsi Fobba pelasi pirteästi?

Mitä mieltä olit Jyrkkiön pelistä? Entä Damonin? Hakiko kukaan mielestäsi niitä kiekkoja sieltä kulmista 1-ketjussa? Taklasiko Mave kertaakaan?

Vastustaja ei ollut kyllä häävi, siitä samaa mieltä. ASK:n paras pelaaja oli maalivahti, joka esitti muutaman huippuluokan torjunnan.
 

ace86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, HIFK
Mitäs tosta pelistä nyt sanois. Rynnäs oli aika vakuuttava maalissa lukuunottamatta ensimmäistä Ogren maalia, joka olisi ollut otettavissa. Ykkösen pitäisin samassa koostumuksessa, koska peli pyöri aika mallikkaasti ja syötöt napsahti oikeisiin osoitteisiin. Uusitalo ja Määttä oli hyvä veto valmennukselta, kaverit täydentävät toisiaan hyvin.

Kakkosesta täytyy nostaa esiin Luomala, jonka liike oli erinomaista verrattuna viime kauteen Lukossa. Kaveri jaksoi taistella kiekosta ja oli kentällisen näkyvin koko pelissä.

Kolmosen otteet ihan ok. Tämä uusi venäläinen oli ihan positiivinen yllätys. Hyvä luistelija ja karvaaja, mutta noista kiekollisista avuista ei kauheasti tuon pelin perusteella voi sanoa puoleen tai toiseen.

Ihan kohtuu hyvältä näyttää tuo kaikkien parjaama `nimetön` joukkue.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Fobba pelas ihan pirteästi ja ajeli aina kun tilaisuus aukeni.

Itse en ollut seuraamassa, mutta kaveri, joka oli paikan päällä väitti Forsbackan pelanneen lähinnä hajavaihtoja 2. ja 3. erässä. Vielä erikseen kysyessäni Forsbackan liikkeestä, kaveri väitti sen olleen suomisarja-tasoa. Vahvistakaa joku puoleen tai toiseen???

Oliko se Rynnäs tänään antamassa näyttöjä mestikseen, vai onko Jussi nyt oikeesti se meidän ykkönen?
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Itse en ollut seuraamassa, mutta kaveri, joka oli paikan päällä väitti Forsbackan pelanneen lähinnä hajavaihtoja 2. ja 3. erässä. Vielä erikseen kysyessäni Forsbackan liikkeestä, kaveri väitti sen olleen suomisarja-tasoa. Vahvistakaa joku puoleen tai toiseen???

Fobba pelasi max. kolme vaihtoa ottelussa, ja sai yhden 2 min polvitaklauksesta, ja sitä edellisessä vaihdossa(edellisessä erässä) nyhjäsi laidassa nro.23:sen kanssa, ja siinä oli jo pientä haastoakin ilmassa.
 

Nicke50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Illan ottelusta plussia ja miinuksia, mitä nyt kerkesi katsoa jos ei ollut ölberillä. Kysymysmerkillä ne joista ei suurenpaa havointoa tai ei muuta sanottavaa. Toki vastustaja ei ollut oikein mikään mittari. nro 91 vastustajalta pisti silmään positiivisesti, Maven rinnalle vaan..

(+-, HMV tässä pelissä, tai en huomannut mitään erityistä).

Rynnäs +

Peltonen +
Korkeavuori +
Ruohola ?
Määttä ++
Sammalkangas +-
Uusitalo ++
Jyrkkiö ++
Rahkola ?

Virkkunen +-
Damon ++
Savinainen +-
Kivenmäki ++
Kuparinen ++
Salminen ++
Forsbacka - (vaikka ei jää-aikaa saanutkaan paria vaihtoa kauempaa)
Huhtala +
Tähtinen -+
Keinänen +-
Luomala +
Inkeröinen ?
Pljushtshev +-
Mäkilä ?

Sori jos joku jäi mainitsematta.

Positiiviselta näyttää, muttä katotaan "oikeaa" vastustajaa vastaan että mitä tuleman pitää. Pellistä odotan jäälle.
Veikkaan että plussat lähtee kävelemään huikeaa tahtia...

Sähellystähän tuo oli, mutta niinhän aina ensimmäisessä harkkapelissä.

Omat tähdet pelistä (ei järjestyksessä):

Rynnäs
Määttä
Uusitalo
Jyrkkiö
Damon
Kivenmäki
Kuparinen
Salminen

Edit. pistetään aamupäivällä pelaajien perään mietteitä poikien otteista kunhan känni helpottaa...
 
Viimeksi muokattu:

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No juu, tulipahan tuolla kykittyä. Ässien kakkosketju jäi mieleen, mitään ei saanut aikaiseksi eikä edes kiinnostanut.
Tarkemmin tuli seurattua Damonia ja Jyrkkiötä, Deimonilta perus peliä, hyvin puolusti, Jyrkkiö yritti olla kädellisempi mitä on, huonoin tuloksin. Huhtala erottui muuten tasaisesta massasta ja mave häkkipäällään sekä parilla nätillä syötöllä.

Saipan kanssa tuolla pelillä vähintään tasapeli, Tarvaisesta huolimatta.
Vastustajan maalivahti oli helvetin kova.

PS. Miksi kaljaa ei myyty kuin yläkerrassa? Tämän budjettimunauksen takia jää ainakin yksi uusi venakko ostamatta.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Ei sattunut silmään missään ketjussa tuota Ässien kokoonpanoa 1. ketjua lukuunottamatta. Minkäslaiset ketjut Ape oli kasannut.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kivenmäki, Damon, Salminen
Määttä, Uusitalo

Virkkunen, Tähtinen, Luomala
Peltonen, Jyrkkiö

Huhtala, Kuparinen, Savinainen
Sammalkangas, Korkeavuori

Mäkilä, Plushev, Keinänen (Forsbacka, Inkeröinen)
Rahkola, Ruohola

Suunnilleen noin varmaan, muistaakseni, oikeat ja vasemmat riemukkaasti sekaisin, ei kai ne niin tärkeitä ole.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei sattunut silmään missään ketjussa tuota Ässien kokoonpanoa 1. ketjua lukuunottamatta. Minkäslaiset ketjut Ape oli kasannut.

Ässien ketjut olivat eilen:

Kivenmäki-Damon-Salminen

Luomala-Tähtinen-Virkkunen

Keinänen-Pljushtshev-Mäkilä

Huhtala-Kuparinen-Savinainen

Forsbacka pelasi Keinäsen paikalla ehkä 3 vaihtoa.

Kaksi ensimmäistä pakkiparia olivat Määttä-Uusitalo ja Peltonen-Jyrkkiö, mutta eipä jäänyt mieleen nuo kolmos- ja nelosparit.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyökkääjät kyllä riittävät liigaan, mutta tuo puolustus...

En ymmärrä miten joku näki Määtän pelanneen hyvän pelin. Kaveri oli kuin kyläkiekkojoukkueen pakki, samanlainen pötsi ja liike nollassa. Ässät tarvitsee ehdottomasti kaksi pakkia, Peltonen - Jyrkkiö pari on ihan ok ja esim. Uusitalo - Sammalkangas voisi olla se kolmas. Rahkola eroittui hyvällä peruspelillä.

Salminen ja Kivenmäki löysivät toisensa hyvin ja Damon sopii väliin, hyvä ykkösketju. Kakkonen, Virkkunen - Tähtinen - Luomala, oli ulkona pelistä, ainoastaan Luomala esiintyi positiivisesti. Muista pisti silmään Kuparinen, liike näyttäisi parantuneen, Keinänen, hyvää yritystä sekä Mäkilä, joka haastoi hyvin. Viimeksi mainittu tosin kärsi tästä meidän venäläis "vahvistuksesta", todella heikko esitys.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saiko Inkeröinen jääaikaa?

Yhden lyhyen vaihdon alivoimalla näin pelaavan..

Pelin taso ei kyllä häikäissyt... Paljon positiivisia asioita joukkueesta löytyi, vaikka virheiden määrä olikin suuri... Uusitalo antoi itsestään todella hyvän kuvan, paljon paremman kuin osasin edes odottaa.. Jyrkkiö puolestaan näytti kuuluvansa Ässien pakkien kolmen jopa kahden parhaan joukkoon, hienoa kiekollista osaamista ja hyviä laukauksia yv:ssä jne.. Pele oli hieman nopeampi kuin viime talvella ja pystyi jopa pitämään jopa paikkansa siniviivassa.. Muutoin pakisto pelasi suhteellisen perusvarmaa peliä, Sammalkangas ja Rahkola olivat hyvää keskitasoa... En kyllä Korkeavuorta yv:ssä enää peluuttaisi vaikkakin tehoili 0+2 sen verran epävarmaa kiekollinen peli oli... Määttä ei juurikaan ihmeitä esittänyt, pelinäkemys oli aika heikko, mutta ihan ok.. Ruohola taisi nyt sitten olla parhaillaan, mikäli jatkoaikaan on uskominen...

Hyökkääjistä Mave ja Salminen esittivät sellaista kiekollista peliä jota sopii odottaa näkevänsä koko kauden ajan.. Damon oli positiivinen yllätys ja tuntui sopivan vallan mainiosti ykkösen keskelle.. Kakkonen oli aika mitään sanomaton, mutta ihan ok ryhmitys... Mielenkiintoista on kuka kantaa näistä kahdesta ekasta ketjusta suurimman maalintekovastuun, sillä vaikka kaikki saavat kiekon häkkiin ei varsinaista maalintekijää ole.. Kolmonen oli mielestäni hyvä, Savinainen ehkä hieman vaisu, mutta kaipa se siitä lähtee, onneksi Kuparisen ja Huhtalan lisäksi ketjuun voi heittää kenet vaan... Mäkilä on ehdottomasti tulevaisuuden pelaaja ja toivottavasti esiintyy tulevalla kaudella mahdollisimman usein liigajäillä, voiman puute hieman vaivaa, koska pelityyli vaatisi hieman enemmän voimaa, jotta pystyisi olemaan liigassa yhtä vakuuttava, mitä oli a-junnujen playoffeissa viime kaudella.. Venäläiselle nimihirviölle voin antaa myös puhtaat paperit vaikka ei paljon mitään esittänytkään, mutta onneksi on kuukausi aikaa katsoa, mihin mies pystyy.. Keinänen antoi itsestään ihan hyvän kuvan ja sopii odottaa ihan kohtuu esityksiä riippumatta missä ketjukoostumuksessa pelaa.. Foppa oli ihan Foppa, putki liikkui ehkä inan viime kautta paremmin.. Hyvä tästä on lähteä liikenteeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös