Harjoitusottelut 2006-2007

  • 23 358
  • 87

Morso

Jäsen
Pelikaani kirjoitti:
Onko Niemellä joku lievä loukkaantuminen, kun miestä ei kentälle päästetä.
Eilen Niemi torjui Pelikaanien maalilla sveitsiläistä SCL Tigersia vastaan käydyssä ottelussa.

Otteluhan päättyi Pelicans 4-1 voittoon.

0-1 31.12 Michael Liniger (Brad Fast, Eric Blum)
1-1 43.59 Marko Jantunen (Toni Koivunen, Jesse Saarinen) yv
2-1 49.50 Matias Loppi (Karo Koivunen, Erik Kakko)
3-1 50.41 Jussi Saarinen (Esa Saksinen, Leo Komarov) yv
4-1 58.19 Toni Koivunen (Ville Uusitalo) tm

Tänään Pelicansilla on vastassa EASTON-turnauksen finaalissa JYP, joka voitti eilen KalPan 4-3.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huomioita eilisestä Jyp-pelistä:

-Wallinheimo sai mitä pyysi, eli laukauksia
-Julkuselta loistava lämäri loppuun, lisää tällaista
-Julkunen-Heino-K Sihvonen toimii
-Santavuori-Loppi-K Koivunen ei toimi ainakaan vielä
-Jussi Saarinen ja Leo Komarov energisiä
-Helenius luuti varmasti
-Forsströmistä saadaan vielä liigapakki
-Heino parantaa entisestään, 15 pistettä liigassa realismia

Toivottavasti kotijoukkue on iskussa seuraavassa kotipelissä...tai siis pakkohan niiden on olla. Kolmonen ja Nelonen vaikuttavat valmiilta liigapeleihin, mutta mielenkiintoista nähdä tuleeko kahteen ensimmäiseen kenttään muutoksia avaukseen.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Parannuksia Lagnau peliin oli tullut sinne minne pitikin. Vauhtia oli enemmän ja suoraviivaisemmin pyrittiin maalille. Helenius näyttää liikkuvan suorastaan hyvin. Ei ollenkaan niin kankean hitaasti kuin vaikka pari kautta sitten, vai kuvittelenko vaan? Muutenkin pelaa todella varmasti ja hyvin. Oli muuten hauskan näköinen tilanne tuossa jossain ylivoimassa kun Helenius oli maski miehenä ja Niskavaara oli "siivoamassa" maalin edustaa. Sami sai olla koko paljon rauhassa siellä.
Hauskaa on myös nähdä, että Jantusella kädet ja jalat toimii niinkuin pitääkin. Kiekko pysyy lavassa todella vakuuttavasti, tulee tekemään hyvän kasan pisteitä ensi kaudella.
Kenttä Santavuori - Loppi - K.Koivunen kaipaisi kyllä vähän viilausta. Kaikki kaveri samanlaisia pehmoisia neppailijoita. Kiekko kyllä kulkee hyvin mieheltä toiselle, mutta tulosta ei tunnu syntyvän. Toiseen laitaan pitäsi ehkä kokeilla jotain ruudikkaampaa kaveria malliin Komarov, Julkunen, K.Sihvonen.
Muuten vaikuttaa oikein lupaavalta. Tästä voi tulla vielä ihan hyvä kausi, sanon minä.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Moonchild kirjoitti:
Kenttä Santavuori - Loppi - K.Koivunen kaipaisi kyllä vähän viilausta.
Kentällisessä kun kaikki pystynevät hyvään pelilliseen rakenteluun, häviää siitä oletettavasti myös yksinkertaisuus ja samalla suoraviivaisuus. Näin pelistä tulee puuromaista kikkailua. Aravirran kaipaama ideologia ei toimi hänen haluamallaan tavalla, koska ketjussa on liikaa pelintekijöitä.

Nyt olisikin mielestäni hyvä vaihtaa Tuomas Santavuoren ja Olli Julkusen paikkoja, jolloin 2. kenttä saisi kaivattua suoraviivaisuutta sekä laukaisuvoimaa Julkusen johdosta. Loppi - Karo Koivunen -aisapari pelasi hyvin jo edelliskaudella, joten tuttua elinympäristöä on turha kierrättää. Julkunen antaisi ketjuun oivan mahdollisuuden yksinkertaisuutta - juuri sitä, mitä kenttä tarvitsee.

Santavuori toisi ykköskenttään lisää pelintekovoimaa. Kun Heino ja etenkin Kari Sihvonen ovat nostamassa profiiliaan ennen kauden alkua, antaisi Santavuori edelleen lisää avautuvia paikkoja Sihvoselle. Hän osaa tehdä maaleja, joten miksi sitä ei hyödynnettäisi? Edelleen Santavuori toisi hyvällä pelinlukutaidollaan ja liikkeellään mahdollisuuden porrastaa liikeratoja hyökkäyksien painepelaamiseen.

Santavuori - Heino - Kari Sihvonen
Julkunen - Loppi - Karo Koivunen


Näin siis sivusta seuraavan aspektina.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Routaiselta Sydämeltä ihan asiallista pohdintaa tuossa yllä. Itse olen ajatellut jotakin samankaltaista, mutta kysymysmerkki on tulisiko Santavuorelle tarpeeksi peliaikaa kolmosketjussa, sillä Santavuoren pelihuumori ei tunnu kestävän, ellei hän pelaa kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Vielä kun ottaa huomioon, että Toni Sihvosen johtama neloskentällinen tulee saamaan paljon peliaikaa vastustajan ykkösketjun pimennyspuuhissa, tulee Heinon kentällisestä mahdollisesti se vähiten pelaava.

Itse kokeilisin jossakin treenipelissä vielä ketjuja Santavuori-TKoivunen-Je. Saarinen ja Jantunen-Loppi-KKoivunen, tai Santavuori-TKoivunen-Jantunen ja Je. Saarinen-Loppi-KKoivunen. Pikkuhiljaa pitäisi kyllä ketjujen ja tutkaparien jo löytyä, sillä sarja alkaa jo reilun parin viikon päästä. Voihan toki olla, että yhteispeli Santavuoren, Lopin ja KKoivusen kesken loksahtaa vielä uomiinsa ja mitään ongelmaa ei enään ole.

Noh, onneksi minulta ei näitä kentällisiä kysytä ja varmasti valmennusjohdossa taidetaan ketjulotto paremmin.
 

gusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Reipas, Reipas-Lahti, Pelicans
Jyp pelistä pitää vielä mainita tämä pieni kannattajaryhmä, jotka pitivät aika kovaa meteliä hetkittäin. Hienoa kuulla, että niinkin pienikokoisista kavereista lähtee noinkin paljon ääntä. Pitäkäähän kaudellakin samanlaista mökää niin ehkäpä hyvien peliesitysten myötä se tarttuu myös meihin muihin.

Tietysti perheellisenä pitää mainita miinuksena tämä yhden hetken hais.. v....u huutelu mitä piditte. Alle kahdeksan vuotiaille on vaikea selittää miksi he eivät saa lätkämatsissa kiroilla kun muut saa. Mutta muuten hienoa meininkiä!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Heippa Kirkkonummelta tähänkin ketjuun!

"Meidän pojista" Koivusen Karosta on puheltu tässä ketjussa jo paljonkin, mutta mites teidän mielestänne vaatimattomuudestaan kuuluisa Ville "Ude" Uusitalo on harjoitusmatseissa esiintynyt?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Salama15 kirjoitti:
Heippa Kirkkonummelta tähänkin ketjuun!

"Meidän pojista" Koivusen Karosta on puheltu tässä ketjussa jo paljonkin, mutta mites teidän mielestänne vaatimattomuudestaan kuuluisa Ville "Ude" Uusitalo on harjoitusmatseissa esiintynyt?

Vähän on ollut Villellä peli vielä hakusessa ja virheitä tulee silloin tällöin. Taitoa, luisteluvoimaa ja hyökkäysintoa löytyy ja uskon että tulee parantamaan esityksiään kauden vanhetessa, kuten Kimmo Pikkarainen viime kaudella.

Tämän hetkisiin ylivoimaviisikoihin Uusitalo ei mahdu, viisikoiden olessa muodossa Je.Saarinen-TKoivunen-Jantunen-Helenius-Salmela ja Santavuori-Loppi-KKoivunen-Julkunen-Kakko. Ylivoimalla maaleja ei ole tullut näillä ukoilla riittävästi, joten kyllä Uusitaloakin kannattaisi varmasti kokeilla. Eriasia on kenen tilalle Uusitalon voisi laittaa, sillä nykyiset yv-ketjut on aika vahvasi roolitetut.

Uusitalo on kerännyt tähän mennessä tehopisteet 1+4=5, joista tosin neljä pistettä taisi tulla ottelussa HeKiä vastaan. Tämä kuitenkin riittää Pelsu-pakkien pistepörssin kakkostilaan Salmelan (3+2=5) jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Thanks Shejbal ;-)

Ude pelasi viime kaudella Salamoissa syyskaudella liki kaikki YV:t viivassa Korhosen Lassen kanssa (ketjuna Immo Suutarinen-Sami Ryhänen-Karo Koivunen) ja teki armottomasti pisteitä => nyt Ara rohkeasti kokeilemaan!!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Salama15 kirjoitti:
Thanks Shejbal ;-)

Ude pelasi viime kaudella Salamoissa syyskaudella liki kaikki YV:t viivassa Korhosen Lassen kanssa (ketjuna Immo Suutarinen-Sami Ryhänen-Karo Koivunen) ja teki armottomasti pisteitä => nyt Ara rohkeasti kokeilemaan!!

Nyt viikonloppuna Sveitsin turnauksessa Uusitalo pääsee varmasti pelaamaan ylivoimaa, Salmelan ja Heleniuksen ollessa maajoukkueen matkassa. Saapa nähdä miten toimii.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Routainen Sydän kirjoitti:
Santavuori - Heino - Kari Sihvonen
Tosiaan asiallista analyysiä ulkopuoliselta. Spekulaatioon itse tuosta ketjusta: kumpi noista kahdesta tekeisi ne maalit Tupen passeista? Eli se siitä. Toki vaihtoehdotkin ovat vähissä, vaikka näennäisesti Pelikaanihyökkäyksessä variaatiota löytyykin. Jos ja kun Jarna ja Jeppe "tuhlataan" samaan ketjuun, niin siinäpä ne varsinaiset maalintekijät ovatkin. Tupe-Loppi-Karo-yhdistelmää olisi oikeastaan pitänyt ihmetellä alusta lähtien, niin pelintekijäpainoitteinen kolmikko on. Julkusen varaan en jaksa tässä asiassa laskea mitään, pelaamisesta vain puuttuu se jokin, mutta perinteiseen maalintekijä-pelinrakentaja-tilantekijä-kaavaan voisi tietysti istua.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Santavuori, Loppi ja Karo osaavat kyllä kaikki tehdä maalejakin. Maalien tekeminen on ehkä kuitenkin se vaativin osa-alue jääkiekossa. Se taito saadaan elämän ensimmäisenä lahjana jos saadaan. Edellämainitusta kolmikosta ehkä Karo Koivunen on luontaisin ratkaisija, mutta myös Santavuori tekee hyvästä paikasta yleensä maalin. Lopin viime kausi oli yhtä vuoristorataa, mutta päällimmäisenä mieleen jäi hitaus ratkaisupaikoissa. Toisaalta Lopin tekemät 7 maalia oli aika hyvä peilaten niihin odotuksiin mitä mieheen asetettiin ennen viime kauden alkua (ennen harjoituspelejä). 7 maalia verrattuna Matiaksen saamaan jääaikaan ja niihin totaalisiin maalintekopaikkoihin niin asia näyttäisi siltä, että mies on enemmänkin syöttökone.

Jantunen ja Saarisen Jesse ovat aika samantyylisiä pelaajia. Niin ovat mielestäni Karo Koivunen ja Tuomas Santavuorikin. Ensimmäinen pari on hieman enemmän maalille suuntaava ja toinen taas enemmän ympärilleen katseleva. Asiat olisivat tietenkin liian yksinkertaisia jos olisi niin, että sekoitetaan vahvuuksia eri ketjuihin tai laitetaan samantyyliset pelaamaan yhdessä ja homma toimii joko/tai.

Kausi on pitkä ja ketjut elävät välillä pelkästään pienten sairastumisten vuoksi. Viime kaudesta varastossa on SKS-ketju, mutta näillä näkymin sitä ei tulla yhdessä näkemään kuin ehkä ylivoimalla jossa Jantunen on viivamiehenä. Onkohan Jarna edes harjoitellut kenenkään toisen sentterin kuin Bobin kanssa?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Santavuoresta

Santavuoren pelityylihän on vasta parin viime kauden aikana muovautunut enemmän "pelinrakentajamaiseksi". Aiemminhan Santavuori oli juurikin maalintekijä ja hänellä oli aina huomattavasti enemmän maaleja kuin syöttöpisteitä. Maalintekijän lahjoista kertoo mm. a-junnujen liigan maalipörssin kakkostilat kausilta 2002-03 ja 2003-04.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Shejbal kirjoitti:
Santavuoren pelityylihän on vasta parin viime kauden aikana muovautunut enemmän "pelinrakentajamaiseksi". Aiemminhan Santavuori oli juurikin maalintekijä ja hänellä oli aina huomattavasti enemmän maaleja kuin syöttöpisteitä. Maalintekijän lahjoista kertoo mm. a-junnujen liigan maalipörssin kakkostilat kausilta 2002-03 ja 2003-04.

Nii-in. Kuinkakohan suurella prosentilla Tupe teki maaleja junnuissa sillä "potkien ympäri maalia"-tyylillä? Santavuoren urakehitys on kyllä muutenkin kummallinen. Siihen on kyllä vaikuttaneet kaiken maailman petterit perkele. Itsekin olin jo ennen viime kauden alkua vähän menettänyt uskoni siihen, että tekisi vielä joskus pisteitä aikuisten liigassakin. Täytyy kyllä nostaa hattua, että on nyt vihdoinkin siellä missä kuuluukin eli pelaavissa kentissä. "...laukussa leipää ja piimääää vaan!"
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Dvozak kirjoitti:
Siihen on kyllä vaikuttaneet kaiken maailman petterit perkele.
Santavuoren kehitykseen mies itse on varmasti suurin tekijä, mutta en minä pettereitä hänen kehityksestään syyttäisi yhtään. Oli vielä täysin A-junioreissa niihin aikoihin, mutta erästä Petriä voisin hieman syyttääkin.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelikaani kirjoitti:
Santavuoren kehitykseen mies itse on varmasti suurin tekijä, mutta en minä pettereitä hänen kehityksestään syyttäisi yhtään. Oli vielä täysin A-junioreissa niihin aikoihin, mutta erästä Petriä voisin hieman syyttääkin.

Niin siis oli A-junioreissa. Jo kaudella 2003-2004 olisi mahtunut "surkeahkoon" liigaremmiin. Eipä siinä mitään. Hyvä, että nyt pelaa liigassa ja on Pelsujen kantavia voimia tulevallakin kaudella.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Dvozak kirjoitti:
Niin siis oli A-junioreissa. Jo kaudella 2003-2004 olisi mahtunut "surkeahkoon" liigaremmiin. Eipä siinä mitään. Hyvä, että nyt pelaa liigassa ja on Pelsujen kantavia voimia tulevallakin kaudella.

Olisi varmasti, mutta mitä se ainainen häviäminen sitten olisi tehnyt nuoren hieman ylimielisen kaverin asenteelle.

Toki Petunkin aikana hävittiin, mutta silloin Tupella olisi ollut ehkä jo annettavaa joukkueelle. Pettereiden aikana ei.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans-Rödovre 4-2

www.pelicans.fi tietää kertoa Pelicansin voittaneen ensimmäisen ottelunsa Sveitsin turnauksessa maalein 4-2. Pelicansin maalintekijöinä ovat olleet Jantunen, Julkunen, Jesse Saarinen ja Komarov.

Huomenna voitto Fribourgista, niin ollaan lähellä tämänkin turnauksen voittoa.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
-MikGo- on ehkä vähän eksyksissä mutta ei se mitään =)

Tuo Fribourg-"Kottero" on taatusti kovempi vastustaja kuin perjantainen Rödovre.
Tämä turnaus on siinäkin mielessä hyvä mittari puolustuspelaamiselle kun kaksi roolipakkia puuttuu. Nähdään että vieläkö se jäljellä oleva pakkikalusto pysyy temmossa mukana. Nyt vielä tarvitaan sitä maalipaikkojen hyödyntämistä suurella prosentilla hyökkäyspäässä.

Sääntömuutosten myötä on kenties käynyt niin että jokainen jengi on harjoitellut enemmän sitä jäähyntappamista, jolloin vastustajan YV-peli ei tuotakaan maaleja niin kuin on luultu?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Rademoottori kirjoitti:
-MikGo- on ehkä vähän eksyksissä mutta ei se mitään =)

Se taitaa olla Jatkoaika.com mikä on eksyksissä tässä hommassa. Tuossa etusivulla nimittäin komeilee Pelicans-Riga 4-2.

edit. Pelicansin viimeisen maalin on tehnyt ilmeisesti Henri Heino Komarovin syötöstä tyhjään maaliin. Pelicansin maalissa näköjään Satzossari, niin kuin turnauksen sivuilla lukee.

Helvetin epäselviä kyllä nuo sveitsiläisten tilastot. Mitä tarkoittaa Ausschluss?
 
Viimeksi muokattu:

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Shejbal kirjoitti:
Pelicansin maalissa näköjään Satzossari, niin kuin turnauksen sivuilla lukee.
. . .
Helvetin epäselviä kyllä nuo sveitsiläisten tilastot. Mitä tarkoittaa Ausschluss?
Tuon käännöskoneen mukaan -> http://babelfish.altavista.com/ Ausschluss on britiksi Exclusion joka tarkoittaisi POISSULKEMISTA.
-Ei kai se pelirangaistusta tarkoittane?

EDIT: Ei se tietenkään ulosjoa tarkoita vaan se ausschlüsse on suomeksi jäähy!
 
Viimeksi muokattu:

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Pelicans voitti Fribourg-"Kotteron" 4-3 (0-0, 0-1) Fribourgin maalin teki Monnet.
Ottelu keskeytettiin jäähän syntyneen reijän vuoksi ajassa 24.37! (ei ainakaan hyvää mainosta turnausjärjestäjille)

Peli ratkaistiin RL-kilpailuna, jossa muutama epäonnistui molemmilta joukkueilta ja jossa nämä pelaajat maalasivat:
Santavuori (1-1), Sarno (1-2), Julkunen (2-2), Sihvonen (3-2), Zenhäusern (3-3), K. Koivunen (4-3), Sarno epäonnistui.
Lähde: http://www.ice-events.ch/cms/front_content.php?idcat=21

EDIT: tarkennettu RL-tilastoa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös