Hakkaraisen polvitaklaus ti 24.2.2009 JYP - KalPa

  • 37 162
  • 242

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Kaiken maailman nönnönnöötä "yhteentörmäyksestä" ja ties mistä. Tässä tulee värilasiton absoluuttinen totuus: Täysin selvä polvitaklaus, taklattava typerässä asennossa, taklaajalta vielä typerämpää yrittää edes taklata. Pari peliä ekstraa tulossa.
 

CuChulainn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
Täysin selvä polvitaklaus. Taklaajalla olisi ollut aikaa myös välttää jalkakontakti vaikka tuleekin kovaa tilanteeseen.
 

kipe#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigaJengit + MestisJengit + SuomisarjaJengit
Aivan selkeä, ruma.
ei kiekon tavoittelusta tietoakaan, polven ojennus kohti jalasvaaraa.
Oman näkemyksen mukaan pitäisi tulla pelikieltoa.
Turha puhua tässä tilanteessa mistään Jalasvaaran asennosta tai taklattavan vastuusta. Tämä oli täysin Hakkaraisen aiheuttama tilanne. Todella huonoa tilanteen arvioimista. Mies yrittää saada taklauksen osumaan hinnalla millä hyvänsä. Polvi tai olkapää? No jos yrittäisi molemmilla niin osumisen todennäköisyys tuplaantuu. Olkapää ohi ja polvi osui. No 1/2.

Tämä tilanne ei ole edes epäselvä.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Ihan sama miksi tuota vahingoittamisyritystä kutsutaan mutta helvetin törkeä se oli. Kaveri ajeli täysillä "avoimeen" jalkaan ja ihan tahallaan.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Ihan sama miksi tuota vahingoittamisyritystä kutsutaan mutta helvetin törkeä se oli. Kaveri ajeli täysillä "avoimeen" jalkaan ja ihan tahallaan.

Itse kun en kuulu Jatkoajan telepatia-siipeen enkä pysty hahmottamaan muiden ajatuksia asioiden tahallisuudesta ja loukkaantumisten vuoksi onanoinnista, niin haluaisin perustelut tuolle tahallisuudelle. Mistä sen näkee, että tahallaan lähti hakemaan vahingoittamista?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei se osunut ensimmäisenä polveen. Kyllä se livenä katsottuna osui ensin olkapäähän, mutta koska Jalasvaara väisti, niin osuma jäi pyyhkäisyksi->matka jatkui ja tökkäsi sivulle jääneeseen jalkaa. Kyllä taklausta saa väistää, mutta silloin pitää saada myös jalat alta pois. Kun kiekkoon koskee niin silloin ollaan alttiita taklauksille, se nyt vaan on pelin henki. Puoliksi makaava...:D
Ihan sama, mihin osui ekana, sillä Jalasvaara ei edes yrittänyt väistää taklausta. Hän teki kyllä amatöörimäisen mokan yrittämällä pysäyttää naurettavassa asennossa kiekkoa. Mutta pelin henki nyt ei vain ole se, että tuossa taklaus on mitenkään puolusteltavissa oleva toimenpide. Vielä typerämmän taklauksesta tekee se, että JYP olisi todennäköisesti päässyt avoimeen maalintekopaikkaan ilman tuota taklausta.
 

JPL

Jäsen
Tuskin Hakkarainen mitään telomista haki. Olisi kuitenkin pitänyt jättää ajamatta, koska Jalasvaaran asento oli ihan mitä sattuu.

Veikkaisin 1-2 lisäpelin kieltoa tuohon yhden automaattisen päälle. Paskaa mäihäähän tuossa oli aika kosolti mukana. Jos loukkaantumisen pituus tällä kertaa johonkin vaikuttaa, niin sitten paha mennä arpomaan. Sen verran arvon kuitenkin, että kurinpitoryhmä päättää pituuden koska mahdollisuus on myös pidempään pelikieltoon.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Eiköhän Hakkarainen istu seuraavat parit pelit siviilit päällä. Ei oikein jaksa uskoa, että hakemalla haki loukkaantumista vastustajalle. Lähti hakemaan isoa niittiä ja toheloi tilanteen, koska polvi edellä veti tilanteessa selvästi levällään olevaan Jalasvaaran jalkaan.

Ja OR tulee jo käytännössä siitä, että jos loukkaantuu taklauksesta. Tässähän selvästi kävi niin.
 

Koivistoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
K.Lehtonen, Ovetshkin, KalPa
Onpahan ainakiin yksi pelaaja lisää, jota vihata lisää jyppileiristä. :(
No toivottavasti Timonen ei oo yhtä jäätävä kuin syksyllä, kun palaa taas jäälle niin ei tunnu niin pahalta menetykseltä, vaikka pahimmasta päästä menetys onkin.
Tuntuu nää polvitaklaukset olevan arkipäivää näin playoffejen lähestyessä..
 

Frans Emil

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tuosta on tahallisuus kaukana. Itse pelissä kun tilanne näytti siltä että Jalasvaara estää JYPiläistä tilanteessa. Videolta nähtynä näin ei kenties ole mutta valitettavaa moinen yhteentörmäys oli jossa pelaaja loukkaantuu.
Ja kiistän värilasien osuuden mutta huono näkö voi itselläni olla. ;)
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Jäähyistä sen verran että jälkeenpäin rankaisu olisi tässä tapauksessa alokasmaista, tuo oli korkeintaan 2+10 minsan (jos sellaisia voi näistä tilanteista jakaa, en ole varma) eikä yhtään enemmän arvoinen.
Edelleenkin, jos rikottu lähtee koppiin, rikkonut lähtee perässä. Sääntökirja ei tarjoa vaihtoehtoja. Se on aina iso rangaistus ja ulos. Hakkaraiselle vaihtoehdot oli pukukoppi tai vaihtoaitio. Jäähyboksiin tuomarit ei voineet miestä laittaa sääntökirjan mukaan.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
En aikonut enää tähän osallistua ja en kyllä sanktioihin ja taklaukseen puutukaan, mutta Shinemanin kommenttiin


"Eihän ole Jypille kovakaan menetys jos Hakkaraisen tasoinen peluri on sivussa yhden tai vaikka kaksikin peliä. Jannelta sen sijaan menee pitkään, PITKÄÄN odotetut play-offit ja mahdollisesti vielä ensi kauden alkukin ohi, ja miehen puuttuminen tekee helvetin ison loven KalPa-puolustukseen. Mahtaa nakertaa miestä itseään rotan lailla, kun täälläkin syö ihan huolella!"

kommentoin, että kyllä se Hakkarainen on keskeinen hyökkääjä JYP-leirissä - ei mikään helposti korvattava peluri. Pahoittelut toki Jalasvaaran puolesta Kuopioon. Hakkarainen ei kuitenkaan ketään tahallaan telo - ei ole sellainen pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nämä Jypin mikki-hiiret voisivat lopettaa tämäm taklailun kun ei ole ensimmäinen kerta tällä kaudella kun taklataan polvella. Jos ei riitä koko ja voima taklata puhtaasti suoraan äijää, niin parempi on olla edes yrittämättä. Malmivaara, Immonen ja Pihlman ovat ainoita joilla riittää rahkeet fyysiseen peliin tuossa jengissä (nyt kun Lainekin on filassa vai missä lienee?). Typerä teko ja seuraukset sen mukaiset. Ape voisi vaikka itkeä tästäkin tapauksesta, sillä kun riittää intoa siihen touhuun.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tuolla aiemmin joku arvelikin, että jos Hakkarainen olisi loukkaantunut, olisi Jalasvaara lähtenyt perässä suihkuun. Niin surkuhupaisaa ja valitettavaa kuin se onkin, näin siinä luultavasti olisi käynyt.
Niin mistä Jalasvaara on käytännössä paikoillaan ja pelaa kiekkoa jos tällöin vastustaja ajaa päälle ja loukkaantuu on vika kyllä ihan siinä kuka yrittää taklata.

Ja vielä näille puskaniiloille, jotka näkevät Hakkaraisen ajavan "tarkoituksellisesti jalkaa päin", katsokaa herranjestas sitä videota oikealla nopeudella, älkääkä kauhistelko hidastetusta kuvasta sitä "miksei se vaihtanut suuntaa". Ei sitä hidastusta ollut Hakkaraisellakaan käytössä, kun hän yritti yläkropalla puhdasta taklausta kummallisesti kumartuvalle vastustajalle antaa. Kuten lähes kaikissa tapauksissa kaukalossa, tarkoituksena ei varmasti ollut aiheuttaa vastustajalle loukkaantumista. Perin harmillista, että nyt sellainen oli tilanteesta seurauksena.
En tiedä mitä sinä katselet mutta oikealla nopeudella tuosta saa juuri sen selville, että polvi edellä mennää kohti Jalasvaaran polvea ja tällöin on kyseessä polvitaklaus.
Ihan sama onko kyseessä tahaton tai tahallinen tilanne niin tuota selvempää polvitaklausta ei ole.
Myöskään se miettikö Hakkarainen mahdollisesti tulevan illan menua paikallisessa ravintolassa ei vaikuta mitenkään siihen, että Hakkarainen teki polvitaklauksen.

Mikäli näin selvät polvitaklaukset jätetään viheltämättä niin miten tuosta Kolehmaisen täysin puhtaasta taklauksesta tuli jälkeenpäin penaltya.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Niin mistä Jalasvaara on käytännössä paikoillaan ja pelaa kiekkoa jos tällöin vastustaja ajaa päälle ja loukkaantuu on vika kyllä ihan siinä kuka yrittää taklata.
Sen verran vielä huutelen täältä että hypoteettisesti jos Jalasvaara olisi ollut normaalissa asennossa, vaikkakin paikaltaan, tuskin mitään loukkaantumista olisi edes tapahtunut. Tähän tapahtuneeseen voidaan todeta olleen kaksi tekoa joiden summa oli tällä kertaa Jalasvaaran valitettava loukkaantuminen. Selvennetään vielä ettei jää epäselväksi. Teko 1: Jalasvaaran jalkojen levittely. Teko 2: Hakkaraisen taklaus Jalasvaaraan.
 

prnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Tuota kun jatkuvasti hoetaan että Hakkarainen meni polvi edellä tilanteeseen. Haluaisin nähdä taklauksen missä taklaajan jalat tulevat SELVÄSTI muuta kroppaa perässä. Olisiko tässä pitänyt joku Rayden-syöksy tehdä? Kiekonriistosta kontaktiin kuluu aikaa n. 2 sekuntia. Siinä voi jokainen miettiä mitä siinä ajassa ehtii tekemään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lähinnä pointti oli juuri se minkä mainitsin noiden pelaajien osalta, ei teidän joukkue ole mikään pommikone mistä löytyisi kauhesti taklausvoimaa. Se polvitaklaus juttu nyt oli vaan pieni provo. Turhaan vedit herneet nenään.
 

Uunomäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, JYP, Real Madrid
Avaan sanaisen arkkuni tällä palstalla harvoin, mutta nyt en enää pystynyt ainoastaan lukemaan näitä kirjoituksia. Pakko heittää oma lusikka puuroon.

Mielestäni on turha täällä spekuloida siitä, tuleeko Hakkaraisella kuinka pitkä panna tuosta taklauksesta. Samoin myös se, kuinka sika tuo taklaus oli Hakkaraisen osalta. Tämä siksi, että itse en pysty urheilua seuraamaan pätkääkään olematta jonkun joukkueen/urheilijan "puolella". Tämän vuoksi jokaisella on aina ne värilasit päässä. Niin KalPa-faneilla kuin etenkin JYP-faneilla. Se on tullut huomattua. :)

Tapaus-Kolehmaisen jälkeen ja luettuani Muukkosen pöytäkirjan olen hyvin luottavainen siihen, että tämä tapaus tutkitaan hyvin tarkkaan ihmisten toimesta, jotka todella tietävät jääkiekosta ja SM-liigasta hyvin paljon enemmän kuin me Jatkoajan kiekkotietäjät. Eiköhän sieltä saada oikeanlainen ratkaisu aikaiseksi perusteluineen. Varmaahan on se, että tuon tuomion jälkeen jomman kumman joukkueen fanit ovat liikkeellä lausein "Muukkonen ulos". Se on normaalia urheilun ja sen fanaattisuuden mukanaan tuomaa toimintaa. Se kertonee jääkiekon ja kotoisen SM-liigan vielä kiinnostavan Suomessa. Hyvä me!

Jokunen ajatus vielä tuomarien toiminnasta. Mielestäni päädumari-kaksikko toimi täysin oikein; käsi ei noussut kummallakaan, koska eivät nähneet tilannetta. Onneksi kentällä on aina vielä 4 toivottavasti puolueetonta silmää, joittenka perusteella inhimillisen erheen voi paikata, kuten eilen kävi.

Vielä fanaattisena JYP-fanina on todettava meidän puolustukseksi, että Hakkarainen on tosiaan tyyppinä sellainen, että joittenkin palstaveljien väittämä tahallinen vahingoittaminen on kyllä kaukaa haettua. Ihmisiä on moneksi, ja vaikkapa H. Laineen taklauksen jälkeen voisi olla toisenlaiset aatteet myös minun sisälläni. Ei millään pahalla Hesusta kohtaan, rotta mikä rotta! :)

Pahoittelut Jalasvaaran puolesta.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
ei teidän joukkue ole mikään pommikone mistä löytyisi kauhesti taklausvoimaa..

No kyllä itse tuohon listaasi lisäisin ainakin Jääskeläisen, joka on kyllä kiistatta yksi liigan parhaista taklaajista. Myös nelosketjun telaketjaosasto, Riska, Sipiläinen yms. osaavat kyllä taklata. Tuohon voisi lisätä vielä myös Vänttisen, ja kenties Hytösen, Louhivaaran ja Tuppuraisenkin, niin lista olisi paremmin kohdallaan. Mutta se siitä OT:sta, jatkakaa.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Täytyy kantaa korteni kekoon kommentin muodossa. Nyt kun tuota videota on tullut tuossa aikansa pyöriteltyä, niin kyllä mielestäni Hakkaraista tuosta voi syyttää ihan mutkitta. Vaikka Jalasvaara kyykkää ihme asennossa, niin ei se anna oikeutta viedä väkisin taklausta loppuun. Eli, Hakkarainen aivan taatusti olisi ehtinyt väistämään tuon tilanteen, mutta päättää yrittää viedä taklauksen loppuun, kohtalokkain seurauksin. En edes peräänkuuluttaisi taklattavan vastuuta tässä. Aika järjen jättiläinen, jos luulee pystyvänsä tuossa ajamaan pommin loppuun, ilman että jalat leikkaa ristiin.
 

Jouna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No kyllä itse tuohon listaasi lisäisin ainakin Jääskeläisen, joka on kyllä kiistatta yksi liigan parhaista taklaajista. Myös nelosketjun telaketjaosasto, Riska, Sipiläinen yms. osaavat kyllä taklata. Tuohon voisi lisätä vielä myös Vänttisen, ja kenties Hytösen, Louhivaaran ja Tuppuraisenkin, niin lista olisi paremmin kohdallaan. Mutta se siitä OT:sta, jatkakaa.

Että mitä? Hytönenkö pommikone? Virtasen Anttikin taklaa nykyään enemmän ja kovempaa kuin Hytönen.
 

tiikeri

Jäsen
Nämä Jypin mikki-hiiret voisivat lopettaa tämäm taklailun kun ei ole ensimmäinen kerta tällä kaudella kun taklataan polvella. Jos ei riitä koko ja voima taklata puhtaasti suoraan äijää, niin parempi on olla edes yrittämättä.

Tää oli hauska, varsinkin kun muistaa että se taisi olla juuri HIFK:in joku jämäpakki, joka polvitaklasi Kaijomaan sairastuvalle pariksi kuukaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös