Guns N' Roses

  • 790 218
  • 4 518

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko uusi gnr muuten soittanut Street of dreamsia livenä? Omasta mielestäni ainoa erittäin hyvin onnistunut kokonaisuus CD:llä, ja se kitara olisi mukava kuulla Slashin soittamana.

Sen vetäminen loppui seinään tuossa pari vuotta sitten. Syytä ei tietenkään voi edes arvailla. Kyllähän se on ehkä CD:n paras biisi ja tokikin haluaisin sen taas kuulla.
 

mpt

Jäsen
Kieltämättä omaa keikkafiilistä laskivat järjestelyt. Jonoja ja jojona, vaikka pahemmin kaljaa edes kaivannut. Helppohan se on vedota että tulkaa ajoissa..tulkaa vaikka edellisenä päivänä alueelle tms.

Kun tämmöisen tapahtuman voisi hoitaa aika paljon nätimminkin. Jos sisäänkäyntejä olisi useammalla sivulla ja lipuilla jo ohjattaisiin oikeille oville. Ja samoin toki poistumiset useampaan suuntaan, niin kummasti paremmin vetäisi. Esim. Lontoossa 80k ihmisen keikalla en jonottanut käytännössä kuin paitamyyntiin., Poistumisessakin oli pikkuisen eri tason organisointia kuin Hämeenlinnan häröilyissä. Kyllähän kiinteä (ja hyvä) stadion tarjoaisi sinällään paljon helpomman infran, kun vessoja ja myyntipisteitä olisi ympäriinsä, ei vain yhdessä nurkassa. En tiedä käykö Kantolan kenttä jotenkin notkolla, kun tuntui, että takaa näki paremmin lavalle kuin keskeltä kenttää.

Toivottavasti Stadikan valmistuva remppa lopettaa nämä Kantolan seikkailut. Ainoa asia mistä jäi hyvä mieli oli se pääjuttu, eli keikka. Muuten ei juurikaan positiivista sanottavaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Moden keikalla Berliinissä oli kaveri olutsammio selässä ja letku sojossa (he he), eli kun sielläkin oli jonoa ihan nokko niin porttien sisäpuolella ennen stadionrakennusta kuin varsinaisella stadionilla, nin häneltä sai oluttuopposen helposti ja nopsaa. Toki siis ennen keikkaa joka kaljapisteeseen oli se noin 20-30 metrin jono, mutta kun konsertti oli käynnissä, sai istumakatsomoon käydä hakemassa oluet jonottamati.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, mullekin joku heebo nyki hihasta parikin kertaa, ja kehotti olemaan pomppimatta siinä edessä. Tulu oltua hyvässä maistissa, ja toisella kertaa taisin sanoa jo sen verran pahasti takaisin, että ei enää palannut asiaan. Ja juu, en niin maistissa ollut, että keikan seuraaminen olis kärsinyt, hyvin on muistissa edelleen ;)

VR:lle kiitos sikäli, että hyvin joustavasti kävi juniin yöllä kaikki liput, vaikka oikea ehti mennä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onnibus sanoi jo etukäteen odottavansa kaikkia, menikö putkeen?
Jos kuulopuheeni pitää paikkansa niin ei todella mennyt. Ainakin yksi porukka manasi jääneensä vaihdon kohdalla pois junasta yksinkertaisesti siksi ettei mahtunut. Näistä ohi mennen kuulluista jutuista ei voi koskaan olla varmoja, mutta mikäli oikeasti joku ostaaa liput junaan, mutta häntä ei päästetä sinne sisään, koska juna on otettu niin täyteen ettei sinne mahdu, niin ei voi kuin ihmetellä. En tiedä onko moinen yleistä ja miten yleensä näissä toimitaan. Lentoyhtiöthän aika avokätisiä korvauksia tarjoaa mikäli itse ovat ylibuukanneet.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Näistä ohi mennen kuulluista jutuista ei voi koskaan olla varmoja, mutta mikäli oikeasti joku ostaaa liput junaan, mutta häntä ei päästetä sinne sisään, koska juna on otettu niin täyteen ettei sinne mahdu, niin ei voi kuin ihmetellä. En tiedä onko moinen yleistä ja miten yleensä näissä toimitaan.

Ei kai Suomessa yllättäisi, kun on kuitenkin jotkut täysin ehdottomat rajoitukset monta matkustajaa saa olla. Gdańskin keikkajunassa, paikallisen VR:n (PKP) nettijärjestelmä ilmoitti, että paikkaliput on loppu, mutta silti myivät lipun ja ainakin itse mahduin mukaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Coma livenä, ei huhhuh. Oli se sen arvoista. Hypin, pompin ja lauloin niin kovaa kuin ääntä lähti. Huikea keikka kerrassaan.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ei kai Suomessa yllättäisi, kun on kuitenkin jotkut täysin ehdottomat rajoitukset monta matkustajaa saa olla. Gdańskin keikkajunassa, paikallisen VR:n (PKP) nettijärjestelmä ilmoitti, että paikkaliput on loppu, mutta silti myivät lipun ja ainakin itse mahduin mukaan.
Niin en lähde tätä nyt spekuloimaan kun en tiedä tarkkaan miten meni, mutta ymmärsin tosiaan että liput oli ostettu kauna ennen ja junaan piti nousta, mutta jostain syystä kyytiin ei päässytkään kun tilaa ei ollut. Ymmärrän siis ettei ylimääräisiä saa ottaa, mutta sillon ei saisi lippujakaan myydä ettei asiakas turhaan luule mahtuvansa.
 

theref

Jäsen
Circleen voisi olla jonkinlainen pääsykoe ettei sinne tule nuivailijoita. Siellä muuten pyöri joskus viiden nurkilla joku kaiffari ihan sekaisin huutamassa Niinaa tai Tiinaa ja kävi järkkäreiltäkin kysymässä. Yöllä se oli Hämptonin asemalla kysymässä kytiltä "missä on Niina / Tiina, se on mun tyttöystävä".

Melkein väittäisin, että kyseessä oli "Iina". Ja kyllä, samaa huutoa tuli kuultua, mutta ei mielellään kuunneltua, useaan otteeseen. Sekä keikkapaikalla että Hämeenlinnan asemalla. Ilmeisen lähekkäin olemme olleet, kun asemalla itsekin tuli katseltua kun tämä sankari roikkui poliisiauton ikkunassa "Iinaa" kyselemässä.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Keikka itsessään oli huikea kokemus ja bändi Axlin ääni mukaan luettuna oli hienossa iskussa. Biisien osalta tuli oikeastaan kuultua kaikki itselleni tärkeimmät biisit. Ain't if funia salaa toivoin, mutta suuri yllätyshän sen soittaminen olisi ollut.

Järjestelyistä ei itselläni juuri moitittavaa jäänyt. Paikalle tuli mentyä sillä asenteella, että siellä on noin 55 000 muutakin ihmistä, joten jonoja väkisinkin jonkin verran syntyy. Sisään päästiin puoli seitsemän maissa noin vartin jonottamisella. Tuntui, että ihmiset jäivät seisomaan keskimmäisiin jonoihin ja reunoilta pääsi nopeammin sisään. Anniskelualueelta sai vielä ainakin Monroen keikan aikana juomista varsin kohtuullisen jonottamisen jälkeen, kun vaan käveli vähän kauemmas, eikä jäänyt heti ensimmäisiin jonoihin portin jälkeen. Tuli ostettua useampi juoma kerralla, niin uudelleen ei tarvinnut enää jonotella. Ruokaa tuli ostettua kahdesti, kummallakin kertaa oikeastaan jonottamatta. Kusipaikalle ei tarvinnut ainakaan näin miehenä jonotella kertaakaan, eikä seurueen naisten mukaan heidänkään juuri tarvinnut. Ulos alueelta tuli lähdettyä heti viimeisen biisin jälkeen ja eteen päin pääsi koko ajan ihan ripeää kävelyvauhtia.

Varmasti järjestelyjä pystyy edelleen kehittämään, mutta ihmetellä täytyy omien kokemusten pohjalta sitä, jos järjestelyt jonkun mielestä ovat kusseet pahemman kerran.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Melkein väittäisin, että kyseessä oli "Iina". Ja kyllä, samaa huutoa tuli kuultua, mutta ei mielellään kuunneltua, useaan otteeseen. Sekä keikkapaikalla että Hämeenlinnan asemalla. Ilmeisen lähekkäin olemme olleet, kun asemalla itsekin tuli katseltua kun tämä sankari roikkui poliisiauton ikkunassa "Iinaa" kyselemässä.

Saattoi olla Iinakin. Mikähän sillä hemmolla oli. Kytiltä kysyi asemalla, jotta missä tyttöystävä on. Istuskelin siinä seinää vasten junaa venaten kyttien vieressä, tai olihan siinä paloportaat välissä. Oli jalat kyllä ihan tönkkönä kun olin seissyt (kaikin tavoin) Michael Monroesta alkaen.

Missäs päin veljet viilettelivät keikkapaikalla ja ympäristössä? Mä olin lavasta katsottuna noin kuusi metriä pikkasen oikealle Mr. Fortusin soittosijasta. Siinä keltaisen johtopäällysteen kohdalla. Hyvä pariskunta oli siinä kans, miehellä Stamina-paita ja eukolla Stone-paita. Nightrain-paitoja oli jonkin verran, mä laitoin NITL-paidan yöjunapaidan päälle heti kun NITL-paidan omakseni hankin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Optimistiseksi voitiin luokitella myös se katsoja, joka keikalta poistuessa kysyi siinä teollisuusalueen ruuhkaisella tiellä "anteeksi, mistä täältä saa taksin". Neuvoin kokeilemaan onnea keskustasta. Luultavasti moni muukin saaminen oli sillä hetkellä keskimääräiselle random-keikkalaiselle todennäköisempää...
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Semmoiset kekkerit. Mestoille saavuttiin Monroen aloitellessa, ehkä puolisen tuntia odoteltiin sisälle pääsyä. Turvatarkastus oli täysi vitsi, otin lompakon ja puhelimen käteen, tyttö kysyi onko taskussa mitään ja vastasin että ei, ja ei muuta kuin sisälle. Aika helposti ois persetaskussa saanut tuotua alueelle jotain sinne kuulumatonta.

Siitä sitten hakemaan kaljaa, suht paljon festareita/keikkoja kiertäneenä naureskelin alun jonoille, ajattelin että kyllä tuolla perällä sitten pääsee vähemmällä jonttamisella. Eipä päässyt, 35min jonoa ja muutama olut kouraan. Samalla The Darkness pauhasi menemään, ja kaljat juotuani siirryttiin alueelle odottamaan pääesiintyjää.

Tunninhan siinä sai odotella, mutta kyllä se oli sen arvoista. Jotain häikkää oli äänentoistossa, koska varsinkin rummut tulivat eri ämyreistä eri aikaan. Viive korjattiin onneksi, enkä huomannut muita teknisiä mokia.

Ja olihan se aika käsittämätön hetki tajuta että siellä se kolmikko lavalla viilettää. Kaikki ne hetket kun pentuna on tuijottanut jotain Japanin UYI-keikkoja, ja nyt meikäläinen todistaa livenä tätä. Coma kun lähti, niin laitoin vain silmät kiinni ja kuuntelin. Slash on aivan järjettömässä tikissä, on se vaan kova. Axl saa vanhaa kunnon raspia edelleen huutoihin, ja kaverin esiintymistä on mahtava seurata. Ei ole mikään helppo rasti veivata tuollaista settiä, joten en jaksa kitistä mistään muutamista hasseista.

Ainoa miinus (joka oli toki etukäteen tiedossa) on nuo coverit. Bändillä olisi reservissä Locomotivea, My Michelleä, Pretty Tied Upia etc. Mutta siti vedetään esim. KOHD. Kaikesta huolimatta 10/10 keikka, ja jäi sellainen fiilis että ei ole viimeinen esiintyminen minkä bändiltä aion käydä katsomassa.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Optimistiseksi voitiin luokitella myös se katsoja, joka keikalta poistuessa kysyi siinä teollisuusalueen ruuhkaisella tiellä "anteeksi, mistä täältä saa taksin". Neuvoin kokeilemaan onnea keskustasta. Luultavasti moni muukin saaminen oli sillä hetkellä keskimääräiselle random-keikkalaiselle todennäköisempää...

Olin hommannut meille taksin hyvissä ajoin, ja keskustassa taksia odotellessa tuli nuori pariskunta avautumaan, kuinka järjestelyt on pettäneet aivan täysin, kun mistään ei saa kyytiä kotia. Ajatella, järjestäjä ei ole hommannut heille mitään kyytiä kotia. En jaksanut laskuhumalassa/väsyneenä olla erityisen kohtelias, vaan kehoitin kyseistä pariskuntaa seuraavalla kerralla näkemään vähän vaivaa asioiden hoitamiseen. Yrittivät vielä päästä samaan taksiin, mutta kun se oli jo täynnä. Idiootit nostivat vielä sentterin pystyyn kun löin oven heidän edestä kiinni. Toivottavasti oli pitkä matka taapertaa kotia, amatöörit.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Olin hommannut meille taksin hyvissä ajoin, ja keskustassa taksia odotellessa tuli nuori pariskunta avautumaan, kuinka järjestelyt on pettäneet aivan täysin, kun mistään ei saa kyytiä kotia. Ajatella, järjestäjä ei ole hommannut heille mitään kyytiä kotia. En jaksanut laskuhumalassa/väsyneenä olla erityisen kohtelias, vaan kehoitin kyseistä pariskuntaa seuraavalla kerralla näkemään vähän vaivaa asioiden hoitamiseen. Yrittivät vielä päästä samaan taksiin, mutta kun se oli jo täynnä. Idiootit nostivat vielä sentterin pystyyn kun löin oven heidän edestä kiinni. Toivottavasti oli pitkä matka taapertaa kotia, amatöörit.

Heh. Juu, esim. kaupungin majoituspaikkojen määrän voi yleisellä tasolla sanoa rajalliseksi, ja monta muutakin asiaa voisi varmasti hoitaa paremmin, mutta kyky ulkoistaa oma varautumattomuus täysin muiden viaksi tuolla tavoin on jo taidetta.
 

Outsider

Jäsen
Yllättävän helppoa oli tosiaan liikkuminen, kun oli etukäteen kyydit hoidettuna. Dösäparkkis oli ihan alueen vieressä ja lähtökin onnistui yllättävän sujuvasti. Muutenkin tommonen "firman reissu" oli yllättävän leppoisa tapa lähteä keikalle, kun kyydit/matkajuomat oli hoidettu hyvin ja kun kyseessä ei ollut oma duuniporukka, niin seurassakaan ei ollut valittamista. Ruokaa ja vettä/kokista sai ennen Monroen aloittamista kun vaan käveli tiskille ja vessoihin ei näin miehenä tarvinnut jonottaa. Muutenkin ainakin tuolla lavasta katsoen oikealla puolella oli sopivasti tilaa, joten omalla kohdalla kaikki etukäteispelot paskoista järjestelyistä jäivät toteutumatta.

Keikan myöhästymisestä olisi tietysti voinut ilmoittaa, jos se kerran oli tiedossa, mutta pakko kai se on sitten jonkun asian kusta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Makuasioitahan nämä ovat, mutta bändillä on tuolla järkäleosastolla monta paljon parempaakin biisiä, joissa on melodiaa ja draaman kaarta ihan eri tavalla.

Kyllä,ilman muuta näin, turha näistä on vääntää. Coma on mulle sellainen kappale, että kun joku moittii, niin tulee pakonomainen tarve alkaa selventää hänelle kappaleen hienoutta. Silloin auttaa, kun laskee kymmeneen ja muistelee niitä kymmeniä muita klassikoita, jotka ei itselle kolise yhtään ;)
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
No niin, huomenna jatketaan kun kiertue saapuu Prahaan. Kovat on odotukset ainakin musiikillisesti. Itse en ole Letnanyn lentokentällä konsertissa vielä käynyt joten tuleepahan sekin korkattua. Paikkahan on Prahan punaisen C -linjan päättärin vieressä, johon Prahan liikennelaitos on luvannut tihennetyt vuorovälit niin metrolle kuin busseille keikan loppumisen aikoihin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
No niin, huomenna jatketaan kun kiertue saapuu Prahaan.

No niin, Hämppylä on tosiaan hiljentynyt ja huomenna jatketaan. Paikalla ollaan.

Jostain syystä keikka alkaa jo klo 19.15 tai siis se joku syy on kaiketi paikallinen hupilupa.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Saattoi olla Iinakin.
Minä taas olin kuulevani, että se olisi ollut Iida. Noh, mystisellä naisella on monta nimeä.

Itse keikka oli kyllä unelmien täyttymys ja paras missä olen henkilökohtaisesti ollut. 6/5. Hymy korvissa tuli kuunneltua kaikki biisit ja niiden lempikohdat. Plus onneksi ei vieruskatsojat pahemmin mölöttänyt vieressä "mikä biisi tämä on?" ym. tunnelman latistajia, mitä joskus näillä isoilla keikoilla saattaa olla.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
No niin, Hämppylä on tosiaan hiljentynyt ja huomenna jatketaan. Paikalla ollaan.

Jostain syystä keikka alkaa jo klo 19.15 tai siis se joku syy on kaiketi paikallinen hupilupa.
Nyt pitää ihan uteliaisuutta kysyä monesko tämä jo on? Jotenkin jäänyt nimimerkki mieleen että olisit jo useamman keikan katsastanut tältä kiertueelta.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ruotsin ja perässä Suomen iltapaskat ovat päättäneet että Coma on huono biisi. Siis mitä? Niin, eihän Coma ole mikään iltapäivälehti vaan järeä neljännesvuosittainen asialukemisto, jumalauta saatanan aasit. Ihminen on kyllä semmoinen hännystelevä ja toisteleva idioottieläin että välillä vituttaa. Mutta mitäpä siitä.

Lähteitä:

Betyg: Så bra var Guns N' Roses på Friends arena | Anders Nunstedt

"Japp: koma."

Guns N’ Roses on kaikkien aikojen iskussa - Konserttiarvostelut - Helsingin Sanomat (se olikin Hesari, hauska sekaannus iltapaskan ja Hesarin välillä)

"nimensä veroisessa soundivatuloinnissa Coma"
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös