Guns N' Roses

  • 793 332
  • 4 526

Sic

Jäsen
Viitaten tuohon Izzyn haastatteluun sekä uuteen biisivuotoon: olisi kyllä sanoin kuvaamattoman upeaa, jos kaksi vanhaa kaverusta löisivät hynttyyt yhteen oikein kunnolla ja täräyttäisivät sellaisen studiokiekon että oksat pois.
Akselikin alkaa olla jo sen verran iällä ja vatsalla, että voisi keskittyä ammentamaan luovuuttaan aikalaistensa ja jälkipolvien iloksi.
Tällaisesta minä yhä fantasioin, en niinkään mistään uudesta kiertueesta vanhoilla biiseillä.

Tuo haastis on ilmeisesti sittenkin feikki, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että Izzy ja Axl kyllä tapailevat yhä tasaisin väliajoin ja ovat hyvissä väleissä. Toki kävihän Duffkin lavalla nyky-GNR:n kanssa vuosina 2010 ja 2011, joten sielläkin ollaan ainakin puheväleissä.
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Kylläpä on maaginen fiilis kuunnella uutta materiaalia, tulee elävästi mieleen kun luukutti Chinese Democracyltä vuotaneita demoja loputtomiin.

Itse biisistä tykkään kyllä joka kuuntelukerralla enemmän. Stinsonin laulu sopii hyvin tähän ja Axlin taustalaulukin kuulostaa hyvältä. Voi vain kuvitella kuinka hyvältä viimeistelty versio kuulostaisi. Täytyy nyt toivoa, että siellä tosissaan olisi saatu jo asiat kuntoon toimiston puolella ja uutta levyä alettaisiin tekemään eikä tarvitsisi odotella seuraavia uutuuksia loputtomiin. Internetin syövereistä löytyi "tietoa", että lisää vuotoja olisi tulossa, mm. Oh My Godin uusi versio ja This I Love uusilla vokaaleilla ja muunnetulla melodialla. Paikkaansapitävyydestä ei tietenkään ole mitään takeita, voi olla vain jonkun keksimä juttu.

Joka tapauksessa hienoa kuulla uutta ja toivottavasti lisää on tulossa.
 
Mulla ainakaan ei toimi tuon linkin materiaali, ei lähe soittamaan mitään enkä rupea ton kikkailu ohjelman kautta lataamaan.

Oiskohan tota youtubessa tai muualla "paremmalla" sivulla ?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Better ei syystä tai toisesta ole ollut ihan niitä suosikkikappaleita, mutta tämähän on todella hyvä nyt kun muutamat kerrat kuunnellut ripiitillä.

Siinä on syy miksi DJ on palkkalistoilla. Nyt vain odotetaan. Joskus se tulee.

Guns N Roses Better Dj Ashba Version) - YouTube

(linkki vie amerikkalaisen rock-yhtyeen levytettyyn kappaleeseen mistä on nyt tehty uusi versio)
 

Sic

Jäsen
Vuonna 2004 julkaistulle Greatest Hits -kokoelmalle tuli alkukuusta 271 (!) viikkoa täyteen Billboardin top-200 -listalla, melko kunnioitettava suoritus ottaen huomioon että bändi ei alunperin edes halunnut julkaista tuota. :)

Tosin kun miettii, että miten monta uutta fania tuonkin julkaisun avulla on löytänyt yhtyeen tuotannon, niin kyllähän näitä sikäli arvostaa. Samalla tavalla minäkin löysin bändin ensimmäisen kerran tuolloin vuonna 2004 juuri Greatest Hitsin avulla, ja silloin tuota levyä tuli tietysti kuunneltua päivästä toiseen. Silloinen Top-40 listaohjelma kun tykitti viikosta toiseen TV1:lla gunnareiden musavideoita, niin olin yksinkertaisesti myyty.

Outside the top 10 on the Billboard 200 there were a number of movers and shakers, as usual. Let's take a look at some of them…

-- Guns N' Roses, "Greatest Hits" (No. 190): This week, Guns N' Roses' Greatest Hits becomes the third-longest charting album on the Billboard 200 in the Nielsen SoundScan era.

The set re-enters the list at No. 190 (2,000; up 27%), marking its 271st week on the tally. Since SoundScan began powering the chart on May 25, 1991, the longevity champ is Metallica's self-titled 1991 album, with 284 weeks on the list.

GNR's Greatest Hits surpasses Enigma's MCMXC A.D. album, which it had been tied with at 270 weeks apiece. Enigma's set has been absent from the list since 1996.

Next up in GNR's sights is Taylor Swift's self-titled album, with 274 weeks. Both it and GNR's Hits album have charted multiple weeks on the list this year. That's in contrast to Metallica's self-titled effort, which last ranked on the 200 dated Aug. 18, 2012.

Chart Moves: Guns N Still Selling Strong | Billboard
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaan aikaan toisaalla Sorum, Slash, McKagan ja Clarke heittää keikkaa Kings of Chaos nimen alla. GNR ei ole minulle niin tärkeä bändi että välittäisin tuosta, mutta onhan tuo vähän sama jos Mustaine ja Newsted perustaisivat uuden bändin.

Linkki youtubeen
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
No niin, nyt se on virallista, että kohta alkaa tapahtua:

"Hi there community, I know that you guys have been looking for an update for some time now; I am sorry that we haven't been able to share any. And this is not one that makes up the time that has passed since I last reached out.

We have spent some time getting our bearings back in tact after many moons of touring and we are putting together a game plan to give you what you need the most, information.

Thanks for your loyalty and know that there will something coming up soon."
Fernando Lebeis

--

Tämä oli postattu Nightrainille ja on aito.

Ja varmasti onkin aito, koska eihän tuossa taas kerrota yhtään mitään mistään. Paitsi tietysti soon.
 

Sic

Jäsen
Viime lauantaina tuli kuluneeksi tasan 5 vuotta Chinese Democracyn julkaisusta. Olihan tuo itsellenikin sikäli tärkeä levy, että sitä tuli odoteltua aina sieltä vuoden 2004 tienoilta asti, välillä enemmän ja välillä vähemmän intensiivisesti. 5-vuotisjuhlan kunniaksi ultimateclassicrock.com julkaisi listan teemalla "Five Guns N’ Roses ‘Chinese Democracy’ Songs You Need to Hear Again": Five Guns N' Roses 'Chinese Democracy' Songs You Need to Hear Again

Nyt kun näitä biisejä taas pienen tauon jälkeen kuuntelee, niin huomaa kuinka näihin ei ole väsynyt. Oma viiden tärkeimmän Chinese Democracy -biisin lista lienee nykyisin tämä:

1. Madagascar
2. There Was A Time
3. Prostitute
4. I.R.S.
5. Catcher in the Rye / Sorry

On se toki hienoa että vuosien jälkeen yhä useammat ihmiset alkavat tajuamaan että tällä levyllä oli oikeasti mielenkiintoisia ja hienoja biisejä. Toki CD on ajoittain ylituotetun oloinen levy, mutta muuten diggailen tästä edelleen.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
1. Madagascar
2. There Was A Time
3. Prostitute
4. I.R.S.
5. Catcher in the Rye / Sorry

Melkein sama on lista täälläkin. Shackler's Revenge livenä on kans aika kova ja tietty nimiraita Chinese Democracy Riad N' the Bedouinsia unohtamatta. Better, The Blues eli Street of Dreams. This I love. No, kokeillaan:

1. Madagascar - todella kova biisi. Muistan jo Rock In Rion bootlegistä vuodelta 2001.

2. There Was A Time - upea sanoitus, sävellys ja sovitus. Kunnon Axl-ölinää kans.

3. Chinese Democracy - toimii.

4. Prostitute - ihmeellinen biisi kaikin puolin.

5. I.R.S. - semmonen tiukka kokonaisuus.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
1. Prostitute
2. There was a time
3. Scraped
4. Chinese Democracy
5. Sorry

Bubblin' under: Madagascar

Tuossa oikeastaan itselle selkeä kärki levyltä, nuo on ne biisit jotka tulee aina laitettua soimaan kun CD:tä kuuntelee. Sellaisia joiden kohdalla tulee painettua "next" ovat IRS, Catcher in the rye, Rhiad ja If the World. Muut biisit toimivat myös hyvin, joskin hienoista ongelmaa parissa raidassa on suhteessa aikaisiin demo/live-versioihin.

Ihan suoraan sanottuna mielestäni The Blues oli livenä parempi veisu ja Catcher in the rye on huonompi kuin demoversio - Brian Mayn soolon poistaminen oli iso virhe. Kuitenkin itselle isoin munaus on Madagascar, se on mielestäni pilattu studiossa lähes täysin - 180 raitaa päällekäin jotain, mm. ne nerokkaat kitarat kertosäkeen takaa on aivan liian suuren puuron peitossa. Tässä näkyy pahimmillaan se mitä 10 vuoden levytysprosessi voi biisille tehdä, Rio 2001 live taas on musiikillisesti ko. biisistä todella kova veto - vokaalit tosin jättävät taas toivomisen varaa. Levyn nimikkobiisi on oikeastaan ainoa todellinen positiivinen yllätys demoihin/livevetoihin nähden, se toimii mielestäni erinomaisesti ja suoraviivaisesti.

Hyvä levy se kuitenkin kokonaisuudessaan on, mutta kyllä jo kiinnostaisi kuulla lisää. Ei ehkä niinkään tämän nykykokoonpanon menoa, koska se on mielestäni mennyt jäseniltään poikkeuksetta huonommaksi. Mutta Rose-Reed-Stinson-Pitman-Buckethead-Tobias-Finck-Brain kokoonpanon tuotoksia kuulisi mieluusti lisää, sen kahden lähes valmiina olevan levyn osalta. Esimerkiksi jo myyttiset biisit The Genaral, Oklahoma, Seven jne. antavat edelleen odottaa itseään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En osaa näitä niin arvostella ja analysoida, mutta levyä tulee kuunneltua jatkuvasti. Tai ei niinkään itse asiassa edes levyä vaan livevetoja.

CD ei ole maailman paras levy, mutta yhtä lailla kovaa tavaraa joskus 10 tai 15 vuoden päästäkin. Tarkkaan seuratulla odotusprosessilla on varmasti oma merkityksensä, mutta mitä sillä on väliä mikä se syy on.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselleni 5 parasta levyltä ei-järjestyksessä There Was A Time, Street Of Dreams, This I Love, Prostitute ja Shackler's Revenge.

Street Of Dreamsissa tosin pidin vuosien 01-02 vedosta huomattavasti enemmän. Samoin Madagascar, joka ei siksi mahdu enää kärkipäähän itselleni levyltä pitkälle juuri terozin mainitsemien syiden takia. Levylle laitettu Bucketheadin kitarasoolokin Martin Luther Kingin puheen kohdalla on huonompi kuin ensimmäisten livevetojen.

Tuon lisäksi, kuten aiemin olen maininnut, on mielestäni nimibiisikin pilattu liialla tuottamisella. Alkaa olla jo suorastaan ylitäynnä. Vertaa vaikka Rock In Rio 2001:n raakaan yksinkertaiseen kitarasaundiin.

Better ja I.R.S. on levyllä liian kuivia livebiiseihin nähden. Niissä ne, varsinkin Axl:n lyriikat rokkaa.

Ja kuinka hassua onkin, niin pari niistä jotka ovat levyn parhaimmistoa, ei toimi livenä sitten Axl:n osalta ollenkaan. Loistobiisit There Was A Time ja Prostitute ovat haastavia laulettavia ja siksipä niitä on melko harvoin soitettu. Mutta nämä todella onnistuneita kaikin puolin levyllä ja siitähän tässä oli kysymys.

Levyn vahvuus on kuitenkin pitkälle sen tasaisuus. Kokonaisuudellaan päihittää mielestäni nopeasti kootun Liesin ja toisen välityön Spaghetti Incidentin ja moni biisi puolustaisi hyvin paikkaansa jo Use Your Illusioneilla, jonne on kelpuutettu heikompiakin kappaleita.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
hell and Heaven Metal Fest 2014

Vihdoinkin alkaa taas tapahtua, mutta myös tuo lauantai, varsinkin kolmas ylhäältä.

Tässä kohtaa ei ole mahdollisuutta vierailla Meksikossa maaliskuussa (asiaa toki tutkittiin), mutta pääasia, että joillain on kivaa.

(linkki vie suuren kaukana kotoa tapahtuvan musiikkifestivaalin sivuille)
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Myös tuo Las Vegasin 3D-livekeikankin pyörät ovat lähtenyt pyörimään uudestaan.

"GNR news will be coming right after new year re theatrical release, broadcast and DVD release dates. Obviously, there have been some delays, but we're told all has been sorted out. Happy holidays and peace to all!"

Näin meinaa tuo Rock Fuel Media, minkä kautta tuon keikan nyt pitäisi tulla, mutta saapa nähdä tuleeko jälleen vaan delayta delayn perään.
 

axe

Jäsen
Edellistä, sen seuraavaa viivytystä ja joulua odotellessa voi käyttää kolme ja puoli tuntia Youtube-videoon, johon eilen törmäsin. Kai se siellä on aiemminkin ollut mutta ei oo vaan huomannut. Niinku virallinen livelevykin oli mutta laajennettuna, tässä on 38 piisiä livenä teemalla Live Era 86-93. Mulla on ihan hirmuinen mancrush Axliin tossa Patience-versiossa!

Guns N Roses - Live Era 86 - 93 - YouTube
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Myös tuo Las Vegasin 3D-livekeikankin pyörät ovat lähtenyt pyörimään uudestaan.

"GNR news will be coming right after new year re theatrical release, broadcast and DVD release dates. Obviously, there have been some delays, but we're told all has been sorted out. Happy holidays and peace to all!"

Näin meinaa tuo Rock Fuel Media, minkä kautta tuon keikan nyt pitäisi tulla, mutta saapa nähdä tuleeko jälleen vaan delayta delayn perään.

Noniin, nyt sopivasti kun uusi Las Vegas residenssi on buukattu keväälle uuden kiertueen ohella, niin tämä edellinenkin vierailu tulee nyt vihdoin ja viimein teattereihin/DVD:lle.

Korni traileri: Guns N Roses Appetite for Democracy 3D Live Concert Film - Official Trailer - YouTube

Tuolta voi katsella Suomen näytökset:
Europe - Guns N Roses
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
En jotenkin pääse siitä ajatuksesta että tuo on kuvottavaa katseltavaa. Mielellään aina joskus katselee esim YouTubesta live taltiointeja 90-luvun taitteesta, mutta ei tuolle nyky akselille kyllä oikein lämpene. Kaikkien kokoonpano sekoiluiden jälkeen esim DJ on mielestäni oiva soittaja alallaan, muttei tuo koko paketti oikein livenä itseä lämmitä, viimeisellä levyllä toki paljonkin kuunneltavia biisejä. Se miten joku Jagger, Lemmy, Monroe tai Ozzy ovat edelleen lavalla karismaattisia, on kyllä Axl karistanut itsestään aikalailla täysin pois sen vetovoiman jota joskus hänellä oli.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kausi lähti kivasti käyntiin:

"Due to unforeseen events, Hell & Heaven Festival has been cancelled... GNR regrets not being able to spend Sunday night with the fans who have been sooo excited about this show! We hope to get to Mexico later in the year."

Nyt ei todellakaan ole omasta pesästä kiinni, mutta mikä vittu noita korruptoituneita varttineekerejä vaivaa?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Rio ja Belo Horizonte vedetty. Settilistoja ei tarvitse laittaa "sattuneesta syystä", mutta noin muuten bändi on aivan vireessä ja hyvällä meiningillä.

Paha tätä kai on protestoidakaan, koska täysille areenoille vedetään ja yleisö tykkää.
 

axe

Jäsen
Rio ja Belo Horizonte vedetty. Settilistoja ei tarvitse laittaa "sattuneesta syystä", mutta noin muuten bändi on aivan vireessä ja hyvällä meiningillä.

Paha tätä kai on protestoidakaan, koska täysille areenoille vedetään ja yleisö tykkää.

Mää kyllä nykyään jo henkisesti protestoin. 10 vuotta sama saatanan show, joku kitaristi välillä vaihtunut ja pari uutta vanhaa piisiä otettu listaan. Axl ei vaan halua mennä eteenpäin vaan tyytyy rahastamaan samaa nostalgia-aktiaan kiertueesta toiseen. Ihan sama vaikka paikalla olleilla on sillä kertaa hauskaa kuunnella niitä hittejä. Kohta on kaikki maailman halukkaat nelikymppiset nähneet sen saman shown eikä niitä huvita mennä toista kertaa. Edes mää en tiedä jaksaisko innostua enää, kun sen muutaman kerran on nähnyt with no surprises, jollaiseksi en laske lainkaan vaikka jonkun taustajäsenen soolospotissa vaihtuisi piisi. Jei, live and let die.
 

Sic

Jäsen
Mää kyllä nykyään jo henkisesti protestoin. 10 vuotta sama saatanan show, joku kitaristi välillä vaihtunut ja pari uutta vanhaa piisiä otettu listaan. Axl ei vaan halua mennä eteenpäin vaan tyytyy rahastamaan samaa nostalgia-aktiaan kiertueesta toiseen. Ihan sama vaikka paikalla olleilla on sillä kertaa hauskaa kuunnella niitä hittejä. Kohta on kaikki maailman halukkaat nelikymppiset nähneet sen saman shown eikä niitä huvita mennä toista kertaa. Edes mää en tiedä jaksaisko innostua enää, kun sen muutaman kerran on nähnyt with no surprises, jollaiseksi en laske lainkaan vaikka jonkun taustajäsenen soolospotissa vaihtuisi piisi. Jei, live and let die.

Nyt ollaan asian ytimessä. Kyllähän tämän uuden kokoonpanon meininki on ~viimeisen viiden vuoden aikana mennyt yhä enemmän ja enemmän tähän suuntaan. Kyllä bändin muiden jäsenten rivien välistä voi myös lukea, että kuka esim. uuden musan julkaisemista on jarruttamassa vuodesta toiseen. Ashbat ja Bumblefootit varmaan haluais päästä julkaisemaan tiiviillä tahdilla uutta musaa (nimittäin se on ainoa tapa jolla tämä uusi kokoonpano olisi voinut nostaa "perusjarnojen" silmissä profiiliaan), mutta ei se ole todellakaan käymässä toteen. Mutta mikäs näitä Etelä-Amerikan maita on rundaillessa kun porukkaa tuntuu edelleen ilmestyvän keikoille kiitettävään malliin, siinä ei tarvitse bändin tehdä kuin tarvittava ja mennä sen jälkeen nauraen pankkiin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Soittohan toimii, mutta Axl voi toisaalta kassalta hakea 10 000 seuraavaa muusikkoa jotka saavat kyllä biisit musiikillisesti toimimaan. Itse maestro ilmaantui paikalle kevyempänä, mutta aika kyllästyneen oloisena.

Itse pidin valtavan paljon tästä "nu-GnR:n" ensimmäisestä vakaammasta kokoonpanosta ja nyt kun siitäkin on puolet poissa ja vieläpä ehkä Stinsonia lukuunottamatta ne kaikki tärkeimmät kaverit uuden tulemisen ja Chinese Democracy levyn kannalta.

Itselle Buckethead, Finck, Tobias ja Brain olivat ihan ytimessä siinä, että kiinnostus tälle projektille ylipäätään syttyi kuten se syttyi. Toki Tobias lienee mukana edelleen taustalla yhtä vahvasti kuin ennen, mutta kun kaikki vaihdokset jäsenistössä ovat vain vieneet puljua huonompaan suuntaan niin musiikillisesti kuin kiinnostavuudenkin osalta. Siihen kun lisää sen, että setti on ja pysyy samana ja luvattuja 2-3 uutta biisiä ei sitten kuitenkaan tuotu mukaan ja jällleen kerran uudesta levystä ei ole tietoakaan, niin ei tämän homman kanssa kyllä enää pysy kiinnostus yllä. Axl tappaa taas kiinnostuksen GnR:ään ja liiga&liitto suhmuroi jääkiekkoa niin epäkiinnostavaksi kuin mahdollista, niin pitää kai hakea uusia kiinnostuksen kohteita asioista joissa kuitenkin avoimesti tapahtuu jotain, mutta ovat loputtoman lässyjä tyyliin Nikkelbäk ja käsipallo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös