Guns N' Roses

  • 793 886
  • 4 527

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kertoiko Axl miksi tästä levyn ilmestymisestä tuli tavallaan näin laimea kun mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin kovin-ikinä-missään hypeen? Tai siis että levyä ei mainostettu mitenkään erityisesti sen odotuksiin nähden...

Kiitos muutenkin kaikille vähänkään referaattia noista jutuista tänne kirjoitteleville.
 

axe

Jäsen
Hei hei!

Lueskelin tuolla jollain gunnarien jenkki foorumilla jostain "The General" biisistä?

Mikäs biisi tuo sitten oikein on? Joku julkaisematon joka on tulossa julki lähitulevaisuudessa? Itseltäni on mennyt täysin ohi.

Tulevaisuuden piisejä. Tässä vuosien mittaan eri paikoissa on heitelty lukuisia nimiä ilmaan ja niistä kysyttiin, että mitkä on oikeita ja mitkä keksittyjä. Nämä ainakin Axl vahvisti oikeiksi: "Ides Of March, Oklahoma, Atlas Shrugged, Oh My God, Silkworms , Down By The Ocean (Izzy), Leave Me Alone, Seven , The General , Thyme , Quick Song , Zodiac. Most all titles subject to change w/out warning and r considered working titles." Ja työnimistä kävi lisäksi ilmi että Leave Me Alonea kutsutaan myös nimellä "Elvis Presley and the Monster of Soul" ja siitä mitä todennäköisimmin lopulta tulee The Soul Monster. Varmasti noita on enemmänkin. Axl vain halusi listan huhutuista nimistä ja napsi niistä oikeat/väärät mutta ei tainnut nimetä yhtään huhulistojen ulkopuolelta.

Kertoiko Axl miksi tästä levyn ilmestymisestä tuli tavallaan näin laimea kun mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin kovin-ikinä-missään hypeen? Tai siis että levyä ei mainostettu mitenkään erityisesti sen odotuksiin nähden...

Suunnitelmat ja lupaukset levy-yhtiön ja managementin kanssa eivät ilmeisesti oikein toteutuneet ja kai Axl veti viime hetkessä tehdyistä muutoksista herneet nenään ja sitten "katosi", kuten tuossa levy-yhtiö pari viikkoa sitten medioissa valitteli. Tällainen Axl-vastaus ainakin löytyy:

"There were imo well thought out plans and strategies that unfortunately were ignored once we were pressing CD's. There will be proper interviews and some are already scheduled for much later intentionally. Good idea, bad…we'll see. I'm happy the record's out the rest… one nightmare at a time."

Ja tuosta vielä toinen vastaus samantapaiseen kysymykseen:

"With our team, we were able to negotiate through a mountain of issues to be able to release the album. Within those negotiations, I believed I had secured agreements, commitments and assurances that would have allowed a promotional strategy to be implemented that obviously I've had a fair amount of time to consider. Unfortunately, those things never happened, and once the record was closer to release, the biz went about things in their standard business-as-usual mode."
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Läpi vuosi(kymment)en vikahan on aina ollut muissa, ei Axlissa itsessään. Ei siis uutta länsirintamalta.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Levystä puhutaan nyt jo yhdestä kaikkien aikojen kaupallisista flopeista. Kolmantena viikkona on sijalla 29 Billboardin listalla ja kokonaismyyntimäärä jenkeissä n. 350 k. Tullee hädintuskin saavuttamaan kultalevyyn oikeuttavan määrän ja maailmanlaajuinen myynti tullee olemaan n. miljoonan luokkaa, eli suurinpiirtein samaa kuin HIMin myynein levy.

Aikamoinen katastrofi etenkin BestBuy-ketjulle, joka osti levyä etukäteen 1,3 miljoonaa kappaletta (toisten tietojen mukaan 1,6 miljoonaa).

Odotettavissa kohta aivan uuden tyyppinen kampanja. Osta DrPepper-tölkki ja saat kaupan päälle Chinese Democracy-albumin!

Ensi vuonna tulemme näkemään alkuperäisen GnR:n paluun, tästä voin lyödä vetoa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Täällä parempi versio Axlin jättipostauksesta. Teksti lyhentämättömänä, mutta kysymykset lisätty oikeisiin väleihin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Levystä puhutaan nyt jo yhdestä kaikkien aikojen kaupallisista flopeista. Kolmantena viikkona on sijalla 29 Billboardin listalla ja kokonaismyyntimäärä jenkeissä n. 350 k. Tullee hädintuskin saavuttamaan kultalevyyn oikeuttavan määrän ja maailmanlaajuinen myynti tullee olemaan n. miljoonan luokkaa, eli suurinpiirtein samaa kuin HIMin myynein levy.

Totta. Levyn myynti on ollut luvattoman huonoa oikeastaan kaikkialla, vain innokkaimmat ovat noukkineet levyn heti ilmestyttyään, toista aaltoa ostajia ei sitten olekaan ollut. Sinänsä harmi, koska kyseessä on loistava levy, mutta kyllä tämä menee Axlin piikkiin - sanoin hän mitä sanoi. Hän olisi helposti ollut jokaisen lehden kannessa, radiossa ja TVssä, mutta miehellä ei ollut halua tehdä sitä. Kunnon promootiolla ja kiertueella myynti olisi ollut varmasti ainakin tuplat tuosta.

Kiertue ja promootio tulevat vasta siis ensi vuonna, Axl ei halunnut heti promota. Moni levyhän on alkanut myymään toden teolla vasta hetken aikaa julkaisun jälkeen, en oikein usko siihen nyt, mutta kaikki on mahdollista jos vähän edes yritettäisiin.

Kiinnostusta kuintekin selvästi on, siitä hyvänä esimerkkinä uusi ylivoimainen MySpace soittokertaennätys. Ehkä se olikin virhe laittaa koko levy sinne useammaksi päiväksi ylös. AC/DC veti tiukan linjan ja myi levy ainoastaan levynä - ei missään digitaalisessa muodossa, kunnon promootio päälle ja heillä onkin yksi vuoden myydyimmistä levyistä.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Saa nähdä starttaako uusi nousu kunhan video saadaan ulos ja Axl jaksaa jossain vaiheessa vääntäytyä julkisuuteen muutenkin kuin keskustelupalstoilla. Siinä mielessä Axl näyttää kyllä olevan sama tyyppi kuin ennenkin, että ei paljon muiden pillin mukaan tanssi ja pistää näköjään tahallaan levymyynnitkin perseelleen ennemmin kuin luopuu periaatteistaan. Ennen sitä kutsuttiin vaarallisuudeksi, nykyään joksikin muuksi.

Tuosta olen samaa mieltä, että Chinese Democracyn kaltaista levyä ei kannattaisi laittaa ennakkokuunteluun nettiin. Toimii jollain kevyillä renkutuksilla, jotka jäävät päähän soimaan ekalla kerralla. CD:n tapauksessa biiseistä en ainakaan minä ekalla kuuntelukerralla saanut kiinni kovin hyvin vaikka osa upposikin ihan mukavasti siinäkin vaiheessa. Nyt kun kuuntelukertoja on takana useita niin toimii todella loistavasti.

Kuitenkin suurin syy huonoon myyntiin on varmasti tuo todella olematon markkinointi.
 

Sic

Jäsen
Musavideota Betteristä ei näy vielä, joku vois pistää tosta tietoa jos uutta infoa on tullut.

Sain tosiaan joululahjaksi ton Mick Wallin W.A.R. - kirjan, eli Axl Rosen elämänkerran. Nyt olen menossa jossain päin vuotta 1999, ja kyllä tossa monia mielenkiintosia juttuja on itselle auennut. On mielenkiintoista katella samalla youtubesta sen ja sen keikan pätkiä kun tietää mitä Axl on tehnyt sinä päivänä ennen tai jälkeen keikan ja millä fiiliksillä hän on vetänyt settiä etc. Eka kerta kun luen mitään Guns N' Rosesiin näin paljon viittaavaa kirjaa, oli hienoa että viimeistään nyt sai tän luettavaksi. Ja itteänikin ihmetytti miten nopeasti tätä on tullut parin viime päivän aikana luettua. Toki Mick Wallin pieni katkeruus paistaa tossa Axlia kohtaan, mutta onneksi hän ei ole lähtenyt mitään omia tietääkseni tohon keksimään, vaan vähintään melko luotettavat on lähteet.

Reckless Road vois olla kans mielenkiintoinen kirja, mutta sain tästäkin kirjasta jo aika hyvän kuvan Gunnareiden alkukaudesta ja AFD:stä. Eniten kiinnostaa vuodet 1994-2000 ja toki Chinese Democracyn teko, toivonkin syvästi että noista tulee vielä kunnolla materiaalia, ja eiköhän näin vielä joskus ole.

Pistän lopullista kuvaa tosta kirjasta kun saanut luettua sen.

Tästä vielä luettavaksi Classic Rockin 16 sivunen bookletti Chinese Democracyn tekovuosista, pitääpä tuokin tässä samalla lukea loppuun: http://www.chinesedemocracy.com/for...g_of_chinese_democracy_19942008-t40797.0.html
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jonkun tiedon mukaan videon julkaisu on kiinni Lars Ulrichista. Axlin henkilökohtaisen avustajan lähisukulainen oli kirjoittanut jossain, että Lars näkyy videolla jossain kohtaa ja levy-yhtiön pitää saada hänen kirjallinen suostumuksensa videolla esiintymiseen ennen kuin se voidaan julkaista. Muuten video on siis julkaisua vaille valmis.

Rolling Stone rankkasi Chinese Democracyn sijalle 12. listatessaan vuoden 50 parasta levyä: http://www.rollingstone.com/news/story/24958695/albums_of_the_year/31
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nyt tuli Brainin sivuilta lisää dataa, eli harjoitukset ovat kuulemma alkaneet kesäkiertuetta varten. Kiertueen ensimmäisenä suuntana näyttäisi olevan Eurooppa, Italiasta oli promoottirilta tieto, että sopimus on loppumetreillä sekä Sonisphere (?) festarin K-Euroopaan kokoonpanoon yriteään GnR:ää myös kammeta. Olisihan se kiva, mutta saas nähdä taas peruuko Axl homman. Täytyy muistaa, että Axl ei ole taas pariin vuoteen kohta näyttäytynyt julkisuudesta - vuodelta 2008 ei taida esimerkiksi olla hemmosta yhtään kuvaa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niimpä niin, mutta mikähän mahtaa olla bändin kokoonpano? Jatkaako kahdella kitaristilla (Richard, Bumble), koska eikös Robin ole nyt virallisesti ulkona bändistä? Tai niinhän se mies on ollut parikin kertaa aikasemmin ja tehnyt aina paluun, joten tiedä häntä. Robinia bändi kyllä tarvitsisi. Miehen rosoinen saundi on bändin selkeitä kulmakiviä.

Jos kiertue tulee pystyyn, niin toivottavasti myös setti laitetaan uusiksi. Itse samoihin toki loistaviin biiseihin kyllästyneenä uusisin setin rankasti.

1. Welcome To The Jungle (CD:n kunniaksi myös tittelibiisi sopisi tähän, mutta Jungle avaajana on niin omaa luokkaansa)
2. It's So Easy
3. Mr. Brownstone (nämä kolme AFD:n loistobiisiä jatkakoon yhä)
4. Better
5. Oh My God (tämä putosi aivan liian nopeasti pois setistä. Omasta mielestäni hyvä biisi, vaikka ei kaikille uppoakaan)
6. You Could Be Mine (ei toimi aina uuden bändin käsissä niin hyvin kuin voisi toivoa, mutta ei voi pudottaa setistä)
7. Street Of Dreams (ollut jokaisella 2000-luvun keikalla, jatkoon)
8. This I Love/November Rain (aiemmin Axl soitellut alussa Prostituten pianokuviota, nyt voisi alkuun soitella TIL, jonka jälkeen vanha klassikko käyntiin)
9. Riad N' The Bedouins (oli jo mukana 01-02 ja nyt tekee paluun)
10. Shackler's Revenge (uutta musaa settiin ja tämä nyt ainakin pitää tulla)
11. Coma (soitettu livenä vain muutaman kerran ja yllättäisi pahemman kerran jos ottaisivat mukaan. Saa kai sitä kuitenkin toivoa)
12. There Was A Time (paras uudelta levyltä. Olettaa sopii olevan mukana kiertueella, vaikka visiitti viimeksi settiin jäikin lyhyeksi)
13. Perfect Crime (bändin soittolistalla mukana, mutta ei vielä soitettu. Nyt on jo aika tehdä paluu)
14. Rocket Queen
Encore:
15. Chinese Democracy (tähän paikkaan voisi päittäin vaihtaa myös Junglen)
16. Estranged (olisi liian hyvää ollakseen totta. Slashin käden jälki liian suuri)
17. Nightrain (toimii kuin häkä. Loppuosa saisi jatkua vaikka 10 minuuttia)

Eli huilivuoroon ainakin Heaven's Door, Patience, Paradise City, Sweet Child O' Mine, jotka alkaa olla meikäläiselle täysin puhkikulutettuja biisejä. Olisin kyllä ällikällä lyöty jos tällainen setti tulisi eteen, vaan eiköhän siellä pysy nämä suurimmat vanhat tutut + uutta materiaalia. Pääasia kuitenkin, että vanhaa materiaalia alettaisiin edes kierrättämään joidenkin biisien osalta, koska eiköhän ne nostalgia-setit ole jo kuultu. Nyt on uuden bändin ja uusien biisien vuoro.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Niimpä niin, mutta mikähän mahtaa olla bändin kokoonpano? Jatkaako kahdella kitaristilla (Richard, Bumble), koska eikös Robin ole nyt virallisesti ulkona bändistä? Tai niinhän se mies on ollut parikin kertaa aikasemmin ja tehnyt aina paluun, joten tiedä häntä. Robinia bändi kyllä tarvitsisi. Miehen rosoinen saundi on bändin selkeitä kulmakiviä.

Uutta gitaristia selkeästi haetaan. Tällainen muutama vuosi Appetiten jälkeen syntynyt poikanen kuin Nick Sterling on ilmeisesti nyt tryoutilla. Tässä kaveri sanoo itse tuoreessa viideossa, että menee soittelemaan Guns N' Rosesin kanssa. http://www.youtube.com/watch?v=2L-kzk7ArL8

Ja bändi tosiaan taitaa treenata Losin suunnalla muutenkin, että eiköhän sieltä Euroopan kesäfestareille irrota. Saunaan tappelemaan Vince Neilin kanssa?
 

kovalev

Jäsen
Eli huilivuoroon ainakin Heaven's Door, Patience, Paradise City, Sweet Child O' Mine, jotka alkaa olla meikäläiselle täysin puhkikulutettuja biisejä.
Olen ihan samoilla linjoilla.
Tosin Patiencen säilyminen setissä ei olisi niin kauhea asia. Nuo kolme muuta ovatkin sellaisia, joita en ole enää vuosikausiin pystynyt kuuntelemaan, joten en kaipaa livenäkään.
Enemmän kaipaisin unohdettuja helmiä Illusioneilta, oli nyt sitten säveltäjä kuka tahansa.
 

Sic

Jäsen
Olishan se hienoa jos GNR saataisi ihan suomeen asti tänä vuonna, sitä tässä on itse nyt odotellut. Sonisphere festivaaleilla esiintyminen ois hieno juttu GNR:lle, olis ollu aika unelma lineuppi jos kaks vikaa esiintyjää on GNR ja Metallica. Mutta katotaan nyt jos ne vielä saa laitettua GNR:n mukaan jollekkin Sonisphere keikoista, suomeen tuskin ovat tolle festarille tulossa?

Mut näyttäs että kiertävät siis muutamia festareita tänä kesänä, toisaalta kitaristitilanne arveluttaa, kun näköjään Finckin paikkaajaa ollaan nyt etsimässä. Sterling on aivan liian nuori GNR:ään, ja minusta tuollainen blues-kitaristin tyylinen ei oikein sovi tähän gunnariporukkaan, ehkä Axlilla on kuitenkin toinen näkemys, who knows.
 

axe

Jäsen
Ja uusi kitaristi on löydetty, ei ollut teini-Sterling. Robin Finck on nyt sitten virallisesti out ja tilalla on DJ Ashba, joka on aiemmin tunnettu yhteyksistään Mötley Crüehun ja Nikki Sixxin sivurojekteihin kuten Sixx AM. Tai siis tunnettu ja tunnettu, mää kuulin nyt ekaa kertaa. Asiasta kertoo ihan viralliset GNR-tahot, kuten nettisivu ja MySpace-sivu.

Samalla vihjaillaan kiertueella, josta ei kuitenkaan ole sen kummempaa infoa. Noi keskustelupalstahuhuthan kertoo kesäisestä yhteiskiertueesta Van Halenin kanssa.

Chinese Democracy on muuten edelleen helkkarin hyvä levy. Sääli ettei siitä oo kerrottu ihmisille.
 

kovalev

Jäsen
Chinese Democracy on muuten edelleen helkkarin hyvä levy. Sääli ettei siitä oo kerrottu ihmisille.

CD kestää kuuntelua erinomaisesti. Olen erittäin tyytyväinen levyyn. Kaksi täysin turhaa täytebiisiä olisin itse jättänyt pois, ja levy hipoisi jo täydellisyyttä.
Se että levystä mitä ilmeisemmin tuli kaupallinen floppi, ei liikuta minua muuten tippaakaan, paitsi jos se vaikeuttaa seuraavan levyn julkaisua?

Kiertuetta kehiin!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
CD kestää kuuntelua erinomaisesti. Olen erittäin tyytyväinen levyyn. Kaksi täysin turhaa täytebiisiä olisin itse jättänyt pois, ja levy hipoisi jo täydellisyyttä.

Samaa mieltä. Tämän levyn menestymättömyys kertoo taas surullisesti siitä, millä perusteella suuri yleisö levyjään ostaa. Nyt kun levystä ei tehty hienoa musiikkivideota ja Axl ei jakanut lukemattomia haastatteluja eri julkaisuille, ei kiekko käynyt kaupaksi. Tuostahan se jäi kiinni, ei musiikista.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kaksi täysin turhaa täytebiisiä olisin itse jättänyt pois, ja levy hipoisi jo täydellisyyttä.

Lienee turha kysyä, If the World ja Riad?

Paikallisen jukeboksissa oli toivomuslista uusista levyistä ja laitoin sinne tietenkin CD:n. Eipä mennyt kuin kuukausi ja levy pamahti paikalle, näköjään palautteen anto kannattaa.

Olen nyt kolme kertaa kuunnellut sen alusta loppuun järjestyksessä. Vielä ei ole kukaan valittanut.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aika mielenkiintoinen ja yllättävä valinta oli DJ Ashban palkkaaminen kitaristiksi. Ei sinällään mitään vikaa, hyvä kitaristihan Ashba on, mutta olen pitänyt heppua vähän enemmän tuollaisena Tommy Lee -tyylisenä, joka kokeilee aina sitä mikä milloinkin on in.

Aika vaisua on/oli tosiaan tuon albumin myynti, mutta varsinkin Better on saanut yllättävän paljon radiosoittoa. YleX:n himotuimmat -listallakin kappale oli pidemmän aikaa ihan siellä kolmen joukossa ja edelleen top 10:ssä.
 

Sic

Jäsen
Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kitaristilta, ite en toki ole kuullut miehestä aiemmin, joten taidan odottaa näyttöjä kunhan pääsee vetämään livenä bändin kera. Ulkonäön perusteella näyttää tosiaan joltain Nikki Sixxiltä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mainiosti tosiaan toimii levy edelleenkin. Miinuspuolena mainittakoon se, että vähempikin biisimateriaali olisi riittänyt. Siitä taas tulisi riitaa, mitkä ne pari biisiä ovat täytemateriaalia. Itselle ne ovat If the world ja Catcher in the rye, joihin en ole missään vaiheessa saanut otetta vaikka etenkin jälkimmäinen on sävellykseltään ihan kelpo luokkaa.

Madagascarista on jotenkin tunnelma meikäläiselle kadonnut mikä oli ennen. Jotenkin en tykkää tuossa levyn versiossa Axl:n laulusta siinä ollenkaan. IRS:ssä taas on menty metsään päinvastoin. Siihen olisi kaivannut sitä samanlaista rohinaa mitä livenä Aksun äänessä on. Nyt se käy vähän tylsäksi kun aikansa kuuntelee.

Nämä näitä juttuja, jotka olisin tehnyt toisin mutta on siellä onnistuneita juttuja sitten sitäkin enemmän. Varsinkin Betterin "vruuuumm"-kitarat ennen lopun Finckin sooloa oli loistava uudistus. Mietinkin ennen aina, että jotain siitä puuttui. There Was A Time on mielestäni levyn paras biisi, sävellyksenä uskomaton ja soolotkin hoidettu viimeisen päälle. Sen jälkeen Shackler, Street Of Dreams ja Sorry toimii parhaiten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös