Glen Hanlon, Jokereiden valmentaja 2008-09

  • 127 666
  • 425

scholl

Jäsen
En jaksa uskoa, että kukaan länsimainen huippuvalmentaja lähtisi ruokapalkalla töihin keskitason kiekkomaahan, jonka presidentti on viimeinen täysiverinen diktaattori euroopassa.

Taidat unohtaa Putinin. Mies hankki itselleen miljardiomaisuuden, laittoi vastustajat linnaan tai räjäytti heidät ilmaan, hankki itselleen totaalisen vallan joka jatkuu jatkossa pääministerin hommista käsin ja vaaleissa ei paikoitellen ole minkäänlaista vaihtoehtoa tarjolla, vaan kannatusluvut ovat kuin P-Korean Kimeillä konsanaan. Siihen kun liitetään vielä urheilumestaruudet lähes joka lajissa niin mies alkaa olla huikealla tiellä.

Jos tuo Hanlonin ja Ikan ystävyys pitää paikkansa niin onnistumisen mahdollisuudet lienee entistä suuremmat. Mies on seurannut meininkiä täällä ja tietää minne tulee. Tosin Wade kannattaa kyllä laittaa urheilulliselta puolelta organisaatioon vaikkapa fanivastaavaksi tai vip-vierasisännäksi. Ei ole mitään syytä uusia osa porukasta ja jättää tietyille paikoille harrastelijoita. Se ei ole aiemminkaan toiminut.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Helvetin kovan nimen hommasitte. Piti lukea muutamaan kertaan otsikko ennen kuin uskoin. Onhan tämä koko SM-Liigallle hyvä juttu, vielä kun 13 muuta joukkuetta pystyisi tämän tason valmentaja/pelaaja-kaappauksia tekemään niin meillähän olisi eurooppalainen huippusarja.

Hyvä nimikään ei tunnetusti takaa menestystä, varsinkin jos kyse ulkomaisesta. Mutta lähtökohdat ensi kauteen aika hyvät Jokereilla. Mites NHL-purkupykälä sopimuksessa?
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Mites NHL-purkupykälä sopimuksessa?

En usko että moista on. Jokerit.com:"Hän (Hanlon) on NHL:n nähnyt ja on kiitollinen siitä, mitä on sieltä saanut. Enää hänellä ei ole tavoitteet sinne pääsyssä. Hän on todella innostunut tästä hommasta", Virmanen myhäilee.
 

Lucius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikka tämä olikin täysi provo Jukka L:ltä niin ole nyt kuitenkin mies ja heitä edes muutama mielenkiintoisempi valmennuspesti/paikka Euroopasta tai Venäjältä perustelujen kera. Jokeri-pestin etuja ja houkkuttelevuutta on aika hyvin jo edellä perusteltukin ja niihin voisi vielä lisätä vaikkapa olosuhteet areenasta alkaen, taitaa olla vaikea hakea kovin paljon parempaa. Lisää perusteluja löytyisi sitten siitä, että moni P-Amerikkalainen arvostaa Suomea ja turvallisuutta jne. Mutta kerro nyt Jukka L niitä mielenkiintoisempia paikkoja.

Vaikkei minulle ole osoitettukaan ja vaikka Jokereiden päävalmentaja kiistatta on Suomen mielenkiintoisin valmennuspesti, on väite Euroopan parhaasta pestistä kyllä minustakin liioittelua.

Rahan/materiaalin puolesta edelle menevät ison hallin joukkueista ainakin SKA Pietari ja Moskovan joukkueet. Ja katsottaessa sitä mainittua turvallisuutta, olosuhteita ja organisaatiota en ymmärrä miten Jokerit voisi mennä AIK:n, Djurgårdensin tai Frölundan edelle? Sampio perusteli mielenkiintoisuutta mm. isohkolla länsi-euroopalaisella kaupungilla, no Helsinkin on Euroopan 83. suurin kaupunki joten isohko ehkä lievää liiottelua. Tällä peruusteella mm. 20 000 katsojan hallin omaava Köln on vähintää samalla viivalla Jokereiden kanssa.

Jottei mene pelkästään negatiiviseksi niin todetaan, että uskon pestin olevan hyvä ja mielenkiintoinen valinta molemmille Jokereille ja Hanlonille. Vielä jos huhu Ika Lehkosen tulosta kakkosvalmentajaksi pitää paikkansa, väittäisin koossa olevan SM-liigan kaikkien aikojen kovimman valmennustiimin.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan Glen Hanlon valmentajanimenä ihan selkeästi kovin nimi Sm-liigan historiassa.

No eihän kyllä ole. Liigahistorian kovin nimi on kirkkaasti Bob Francis, NHL:n parhaaksi valmentajaksi muutama vuosi sitten valittu viiksivallu.

Valko-Venäjän maajoukkueen oto-päävalmentajuus tai epäonnistuminen capitalsissa eivät riitä päihittämään Francisin meriittejä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Varovainen ok

Olen lähtökohtaisesti samaa mieltä bozikin ja Tommyn kanssa; pidän ulkomaalaisen koutsin palkkaamista SM-liigaan aina riskinä. Ovat kaverin meriitit mitä ovat. Esimerkiksi -krhm- vuoden valmentaja NHL:ssä. Olen satavarma, että ulkomaalaisten valmentajien buumi himmenee viiden vuoden sisään, vaikka Hanlon toisi kultaa ja kunniaa Ilmalaan. Hanlonin nimi tosiaan pyöri HIFK-osiossakin ja totesin silloin HIFK-johdon hakevan valmentajaa seuraavin kriteerein:
1) Valmentajalla pitää olla tuoreita näyttöjä SM-liigasta, ei mistään muista liigoista
2) Valmentajan pitää olla pelaajaimuri eli hänen tulisi ratkaista tasaiset väännöt esimerkiksi niissä tilanteissa, joissa Hannes Hyvönen tai vastaava on kahden yhtä hyvän rahallisen tarjouksen edessä.

Toivoin tuolloin, että oma joukkeeni pitää kiinni näistä kriteereistä ja itse vilpittömästi pidän Nenä Jalosta ja Summasta parempana signauksena kuin Hanlonia. Siis etukäteen tarkasteltuna. Sen sijaan Jortikka ei ole lähelläkään Hanlonin potentiaalia, ei myöskään Ika, jos häntä ykkösenä ajattelee. Mika Toivola olisi ollut Jokereilta rohkea veto, hänessä on potentiaalia kasvaa isoksi kotimaiseksi koutsiksi. Mutta ymmärrän Hanlonin valinnan ja odotan mielenkiinnolla.

Hanlon on NHL-mies voimakkaalla Eurooppa-tatsilla. Kuten hän itsekin on todennut: "Rakastan kansainvälistä jääkiekkoa". Kyseessä ei siis ole Sheddenin tai Baxterin tapainen klassinen AHL-kovanaama. Kumpikaan herroista Shedden ja Baxter ei ole millään mittapuulla ollut erityisen innovatiivinen koutsi. Molemmilla on ollut taktisella alueella selvästi ongelmia Aravirran ja Jalosten tasoisia vastuksia vastaan. Hanlon on tietojeni mukaan huomattavasti monipuolisempi tapaus, hän osaa jo etukäteen eurooppalaisen pelitavan. Hanlonin joukkueissa on aina ollut tilaa yksilötaidolle ja taiteilijoille, hyvä uutinen esimerkiksi Leinolle. Siinä missä Shedden (ja Baxter) sietää mailataiteilijoita sillä klausuulilla että NHL:ssä et saisi samanlaista kohtelua, Hanlon rakentaa joukkueensa ja kentällisensä heidän ympärilleen. Näin olen antanut itselleni kertoa.

Vedonlyöntimäisesti todennäköisyyksiä laskien pidän Hanlonin onnistuminen vs. epäonnistumien lukemia noin 60/40 -tyyppisinä tällä hetkellä. Epäonnistumiseksi lasketaan Jokerien tapauksessa se, että seura luisuu liigakärjen ja Eurooppa-liigan taakse. Samat kriteerit pätevät omaan jengiini. Bluesin parin kauden takainen Sator oli myös tullessaan viiltävän kova nimi, samoin Francis selästään huolimatta. Mike Eaves - kovat odotukset myöskin. Shedden, joka on kiistatta onnistunut SM-liigassa selkeistä pelillisistä puutteistaan huolimatta, on takarivin mies verrattuna Satoriin, Hanloniin, Eavesiin ja Francisiin lähtokohdiltaan. Baxter oli aavistuksen Sheddeniä edellä taustoiltaan, mutta hän on ollut liigassa vaisu. Niinpä kukaan NHL-taustainen koutsi ei ole vielä räjäyttänyt jättipottia SM-liigassa. Koko 2000-luku on mennyt kotimaisten valmentajien komennossa, tästä ei pääse mihinkään. Lukon Tihonov on mielestäni jotenkin objektiivista leikkien kenties paras NHL-taustainen ulkomainen koutsi liigassamme, jengi vaan ei ihan riittänyt.

Hanlon on rohkea veto Jokereilta, mutta kaukana etukäteen varmasta tapauksesta. Kuten totesin, on raaka tilastollinen fakta, että SM-liiga on voitettu kotimaisella valmentajalla. Milloin viimeksi on itse asiassa nosteltu Kanada-maljaa niin, että koutsi on ollut ulkomaalainen?
 

-39-

Jäsen
Suosikkijoukkue
J.Ruutu, MG & Stadin Kingit
Nimi on erittäin kova, mutta aina se nimi ei tuo menestystä mukanaan!
Loistava hankinta jokereilta, mutta aina on pakko etsiä muutama reikä mistä homma voisi kusta jaloille.
Eli kaverilla ei ole kovinkaan kovia näyttöjä mistään sarjasta, paras näyttö taitaa olla valko-venäjä kuudenneksi. Sitä voi pitää hyvänä suorituksena, mutta myös "munkkina".
Mitä kaveri on saanut aikaiseksi Washingtonissa? Ei taida olla ainuitakaan pudotuspelejä, mikä on jo suuri miinus. Tulee vaan mieleen Bob Francis II, Francis oli voittanut jopa NHL:än parhaan valmentajan palkinnon(vai mikä oli..) ja aivan yhtälailla saanut potkut omalta NHL organisaatiolta. Kyseinen kaveri on valmentanut neljä kautta NHL:ssä, ei sitä voi kyllä minusta sanoa jo huippuluokan meritiksi, se mikä osoittaa valmentajan todellisen taidon on menestys, ei NHL!
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Bob Francis on kaikkien aikojen kovin ulkomaalainen valmentajanimi Suomessa. Glen Hanlon ei ole nostellut samoja maljoja kuin Francis. Tämä on faktaa, en tarkoita ainoastaan viinimaljoja, vaan ihan NHL:n kovimpia pystejä.

Erittäin todennäköinen floppihankinta, ei hätää. naapuri kiittää.

Ps. ei lainkaan provoa tai vittuilua, oikeasti. Ei vaan vakuuta tämä nimi. Syy mielipiteeseeni on sekin tosiasia että herra Hanlon vinkui itseään mm Djurgårdeniin ja Linköpingiin (Ottivat onnekseen kovemman koutsin, eli herra Lenerin) jokin aika sitten. Silloinkin oli samat hohhoijaa-lauseet, eli Hanlon haluaa Elitserieniin ja kehittämään Djurgårdenin edustuskiekkoa ja junnuja. Oli itse asiassa TÄYSIN samat lauseet ja maininnat, onneksi DIF jatkaa toisella valmentajanimellä jos kaikki menee putkeen. Höpöhöpömies.

Tämä kommentti kruunaa kaiken:

"Virmanen sai vihiä Hanlonin kiinnostuksesta ensimmäisen kerran viime viikolla."
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikkei minulle ole osoitettukaan ja vaikka Jokereiden päävalmentaja kiistatta on Suomen mielenkiintoisin valmennuspesti, on väite Euroopan parhaasta pestistä kyllä minustakin liioittelua.
Kukaan ei ole minun nähdäkseni missään väittänyt Jokerien päävalmentajan pestiä Euroopan parhaaksi. Koko keskustelu lähti tästä Prof Puck:in kirjauksesta (alleviivaukset omia) "..Nimittäin ei Euroopasta/Venäjältä kovin monta mielenkiintoisempaa paikkaa ole kokonaisuutena kuin Jokerit; edellyttäen, että Jokerit vain saavat itsensä euroopan liigaan selvitettyä."

Eli yksi mielenkiintoisimmista pesteistä sillä edellytyksellä, että Jokerit pelaa Euroopan liigaa. Tämä tästä. Esillekin nostin vain siksi, että mikään ei voita kunnon provoa, mutta se pitää tehdä kunnolla eikä niin kuin Jukka L sitä yritti.

Edit. lisätään vielä, että tuossa ylempänä Renegadelta hyvä viesti. Pitää hankintaa todennäköisenä limbona joka on ihan ok, kun viitsii/osaa perustella ajatuksensa.
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Olen lähtökohtaisesti samaa mieltä bozikin ja Tommyn kanssa; pidän ulkomaalaisen koutsin palkkaamista SM-liigaan aina riskinä. Ovat kaverin meriitit mitä ovat.

Hanlon on rohkea veto Jokereilta, mutta kaukana etukäteen varmasta tapauksesta.

Erittäin hyvä kirjoitus JHagilta. Täysin samoilla linjoilla olen. Olin juuri kirjoittamassa samaa. Pidän Hanlonin mahdollisuuksia onnistumiseen Jokereissa luokassa fifty-sixty.

Kuten JHag totesi, Sheddenin lisäksi on vaikea keksiä yhtään Pohjois-Amerikassa kannuksensa hankkinutta valmentajaa, joka olisi onnistunut SM-liigassa. Francis, Baxter, Sator, Eaves kaikki täysiä floppeja liigassamme.

Itse asiassa Eavesin ja Satorin "näyttöjen" jälkeen olen pitänyt sekä Sheddeniä että myös Francisiä ja Baxteria todennäköisinä floppeina SM-liigassa heidän sopimuksiensa julkaisuvaiheessa. Ja ainoastaan Sheddenin kohdalla olen ollut väärässä. En Halnlonia toki lainkaan valmentajana tunne, mutta kysymys kuuluu, mikä erottaa miehen edellä mainituista herrasmiehistä?

Jos taas Hanlon onnistuu, vain taivas on rajana. Eli toisaalta pidän jopa Hanlonin luomaa dynastiaa mahdollisena. Ika olisi loistava veto kakkoseksi ja opettamaan Hanlonille suomalaista kiekkoa.

Elämme siis mielenkiintoisia aikoja. Mutta pakko myöntää että pelottaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Heh-heh, osa ennen kaikkea naapurin kirjottajista tietää jo nyt, että Hanlon epäonnistuu Jokereissa. Ilmeisesti sukua - Mertarantaa lainatakseni - sille kuuluisalle Sihvoselle, joka tiesi jo ennen ensimmäistäkään peliä Sheddenin epäonnistuvan totaalisesti Jokereissa ja maajoukkueessa.

Aika näyttää Hanlonin osalta. Noin vuoden päästä tiedämme sen, onko Hanlon onnistunut vai epäonnistunut Jokereissa.

Hanlon saa kohtuullisen joukkueen ja koko organisaation tuen. Joka tarkoittaa sitä, että kaikki pelaajat hankintaan jotka koutsi haluaa. Vastaavaan pystyy Suomessa Kärpät, varauksin HIFK.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Rahan/materiaalin puolesta edelle menevät ison hallin joukkueista ainakin SKA Pietari ja Moskovan joukkueet. Ja katsottaessa sitä mainittua turvallisuutta, olosuhteita ja organisaatiota en ymmärrä miten Jokerit voisi mennä AIK:n, Djurgårdensin tai Frölundan edelle? Sampio perusteli mielenkiintoisuutta mm. isohkolla länsi-euroopalaisella kaupungilla, no Helsinkin on Euroopan 83. suurin kaupunki joten isohko ehkä lievää liiottelua.
Isohko, keskisuuri, ihan miten vain. Pointti nyt ei ollut varsinaisesti määrittää Helsingin kokoa suhteessa muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin, vaan todeta vain, että siellä todennäköisesti löytyy oheistoimintoja riittävissä määrin, jotta perhekin viihtyy.

Venäläisjoukkueista moni pieksee Jokerit budjetiltaan yms, mutta Venäjällä valmentaminen on silti oma taiteenlajinsa. Ehkä Hanlon tuota kulttuuria jonkin verran tuntevana pähkäili, että ottaa mielummin sen puoli milliä Suomesta kuin puolitoista Venäjältä. Luvut täysin hatusta vedettyjä, niihin on turha takertua.

En näe montaa syytä sillekään, että mainitsemasi hurrijoukkueet näyttäisivät Jokereiden tarjoamalle kokonaispaketille perävaloja. Ei asia ole välttämättä päinvastoinkaan, vaan muutamalla joukkueella Suomessa, Ruotsissa ja varauksin Sveitsissä on suurinpiirtein samanlaiset edut lätkäistä pöytään. Niissä painotukset ovat ehkä hiukan erilaiset, ja nyt Jokereiden kokonaisuus on miellyttänyt Hanlonia eniten.

Edit: Niin, tai sitten asia on, kuten Renegade tuossa edellä kirjoitti. Aivan sama mulle. Onnistuessaan Suomessa on kovan luokan jengi eurokentille, flopatessaan tarjoaa iloa kai vielä useammalle.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bob Francis on kaikkien aikojen kovin ulkomaalainen valmentajanimi Suomessa. Glen Hanlon ei ole nostellut samoja maljoja kuin Francis. Tämä on faktaa, en tarkoita ainoastaan viinimaljoja, vaan ihan NHL:n kovimpia pystejä.

Erittäin todennäköinen floppihankinta, ei hätää. naapuri kiittää.
Nää renegaden huvittavat provot on kyllä hauskoja lukea. Mukavaa piristystä näin hiihtolomien alkaessa. :)

Kovin ulkomaalainen valmentaja on Suomessa kyllä edelleenkin Vladimir Jursinov Sr., jonka meriitit muihin verrattuna ovat todelle pieniä. Ei yksi selkävaivainen alkoholisti, joka voitti vuoden valmentaja -pystin vaikka joukkueensa ei ole koskaan edes menestynyt, syrjäytä tätä venäläistä kiekkolähettilästä.

Ja mikäs sen parempaa jos jullit pitävät miestä jo todennäköisenä floppina. Voimme sitten altavastaajana näyttää taas mistä kana pissii. Onhan se taas tällä kaudella huomattu kuinka rankkaa tuo pääkaupunkiseudun kolmosjoukkueen kannattaminen on.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Erittäin todennäköinen floppihankinta, ei hätää. naapuri kiittää.

Saa nähdä, minulla on ainakin positiiviset odotukset varsinkin kun Hanlonille Eurooppalainen kiekkoilu ei ole vierasta vaan sitäkin on seurattu ihan vaihtoaitiosta penkin takaa. Nimenä kova, joka auttaa varmasti myös pelaajahankinnoissa. Pidetty valmentaja ainakin Capsin pelaajien taholta, joka sekin on plussaa. Saa nähdä onko positiiviset odotukset väärät, tällä hetkellä kuitenkin olen erittäin tyytyväinen Jokereiden valmentajan valintaan. Ja eipä tullut ainakaan Jortikkaa.

Ja näin sivuhuomautuksena niin pitäisin Nenä Jalosen ja brändin liittoa epävakaampana kuin Jokereiden ja Hanlonin, Nenä Jalonen voi tuoda menestystä brändiin mutta brändikiekkoa Jalonen ei kyllä peluuta, tosin koko brändikiekko lienee kuollut liimahanskan perääntyessä rankaisija-Wilmin edessä - ainakin niin hyväksyvästi brändin miehet tuota perääntymistä perustelivat.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika näyttää Hanlonin osalta. Noin vuoden päästä tiedämme sen, onko Hanlon onnistunut vai epäonnistunut Jokereissa.

Näinpä, annetaan ukon yrittää... Vuoden päästä tätä paskanjauhantaa voi jatkaa :)
Mielestäni ei kuitenkaa voi herraa oikein teilata, mutta eipä häntä nyt heti kannata ihan messiaaksikaan julistaa.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Ylen sivulla olevassa haastattelussa Virmanen vihjaa Immosen jatkavan kakkosena.

Haastattelijan kysyessä kuka on kakkonen vastaa Masa:”...ei liene vaikea arvata ja laskea yhteen mistä hänelle kaveri löytyy, mutta katsotaan sitä sitten kun on nimet paperissa, ei julkaista liian aikaisin.”

Haastattelija: ”Eli Ismo Lehkosesta ilmeisesti on kyse?”
Masa: ”Noo, kyllä mä katsoisin sinne penkin taakse ihan tän vuoden valmentajia.”
Haastattelija: ”Eli Waltteri Immosta?”
Masa: ”Kyllä.”
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Bob Francis on kaikkien aikojen kovin ulkomaalainen valmentajanimi Suomessa.

Ehkä pelkkänä nimenä. Mutta kuitenkin vähän sama kuin Real Madrid hankkisi Ronaldon kärkimiehekseen.

Joka tapauksessa Hanlon kuulostaa profiililtaan erinomaiselta valmentajalta, joten katellaan kuinka poika pärjää.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Tämä kommentti kruunaa kaiken:

"Virmanen sai vihiä Hanlonin kiinnostuksesta ensimmäisen kerran viime viikolla."

Juurikin näin. Normaalitilanteessa urheilutoimenjohtaja tai toimitusjohtaja etsii joukkueelleen sopivan valmentajan. Nyt entinen NHL-koutsi tarjosi palveluitaan ja Virmanen tarttui syöttiin.

Joka tapauksessa, ei näistä koskaan tiedä. Mutta se on myös aika varmaa ettei Jokerit ensi kaudellakaan voita mestaruutta.

Kovin ulkomaalaiskoutsi taitaa kyllä olla Bluesin Barry Smith, Red Wingsien kakkoskoutsi pitkään. Tuli Bluesiin ja ei hävinnyt peliäkään.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Muistan myös kuinka em. kisoissa kärsityn Suomi -tappion jälkeen Hanlon hehkutti lehdistössä suomalaista jääkiekkoa ja etenkin Erkka Westerlundia, jonka Vierumäeltä saatuja tuotoksia he ovat käyttäneet Washingtonissa oppimateriaalina. Eli täysin tuulesta temmatuilta kohteliaisuuksilta kaikkine Ika Lehkosen kanssa kaveeraamisineen nämä Hanlonin Suomi -ihailut eivät tätä taustaa vasten kuulosta.
Viitaten tähän Animalin muisteluun niin olenkin ihmetellyt kuinka kauan kestää ennenkuin kanadalainen ylpeys antaa periksi ja sieltä tullaan katselemaan Suomesta mallia valmennukseen ja erityisesti pelitaktiseen ajatteluun. Hanlonin (ehkä myös Sheddenin ja Baxterin) saapuminen on merkki tämän mielenkiinnon heräämisestä. Sitäpaitsi tämän päivän NHL-kiekkoa katsellessa ei voi kuin ihmetellä joukkueiden pelitavan yksipuolisuutta. Ei ihme että kiinnostusta alkaa nousemaan muunkinlaiseen pelinäkemykseen kuin coast-to-coast kohellukseen. Ja tuskin siellä ison veden on jäänyt vaille huomiota Suomen maajoukkueen kovat esitykset kv. turnauksissa varsin rajallisella ja eritoten kapealla materiaalilla. Varmasti siellä jotkut ovat tätä asiaa miettineet. Uskon että Hanlonilla on kiinnostusta nähdä mitä Suomessa on tarjolla ihan ammatillisen kehityksen kannalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt entinen NHL-koutsi tarjosi palveluitaan ja Virmanen tarttui syöttiin

Jos vaivautuisit perehtymään tämän asian sisältöön, ymmärtäisit ehkä enemmän taustoista. Moneen kertaan on viimeisten viikkojen aikana tuotu esille se, että Jokerien kannalta Sheddenin kieltäytyminen eri syistä jatkosopimuksesta on tilanne, jossa ei hänen peräänsä kannata haikailla, vaan hankkia uusi koutsi. Kun uuden koutsin voi yleensä hankkia vapaana olevien koutsien keskuudesta, kannattaa ensin tehdä lista ehdokkaista. Tältä listalta on sitten pudoteltu nimiä pois ja noin viikko sitten Jokerit olisi päätymässä ruotsalaiskoutsiin. Sen jälkeen tuli kuitenkin Hanlon peliin mukaan ja kun nyt jotain tiedän tuosta listasta, niin kovin nimi ennakkoon.

Kun tavoite on champsit ja sellaiset, miksi valita joku muu kuin Hanlon?

Aika sitten ratkaisee oliko huono vai hyvä valinta. Päätös on kuitenkin etukäteen ajatellen erittäin hyvä myös ns. pelikirjamielessä.

PS. Ihme tapa Jatkoajassa hutkia tuomioita kaikesta mahdollisesta asiaan mitenkään perehtymättä tai taustoja ja tilanteita lainkaan tuntematta.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Vilpittömät onnittelut naapurille, tekee vain hyvää Suomen pieniin valmennusympyröihin saada hieman lisäväriä.

Jätetään se Francis-jutustelu syvälle sinne, minne kuuluukin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Erittäin hyvä kirjoitus JHagilta. Täysin samoilla linjoilla olen. Olin juuri kirjoittamassa samaa. Pidän Hanlonin mahdollisuuksia onnistumiseen Jokereissa luokassa fifty-sixty.

Kiitokset kiitoksista! Aina silloin, kun kyseessä on oma joukkue tai rakas vihollinen Ilmalasta, tunteet tuppaavat menemään järjen edelle kaikessa. Varmaan tuttua sielläkin? :) Näissä tilanteissa pyrin aina palauttamaan itseni kliiniseksi vedonlyöjäksi ja aivan yksinkertaisesti tutkin tilanteen taustat:

-Minkälaisilla valmentajilla on SM-liigassa faktisesti voitettu kultaa? Kotimaiset vs. ulkomaiset.
-Miten ovat SM-liigassa faktisesti pärjänneet NHL-taustaiset valmentajat?
-Miten ovat SM-liigassa faktisesti pärjänneet maajoukkueita valmentaneet koutsit?
-Miten ovat SM-liigassa faktisesti pärjänneet pikaisesti signatut ulkomaalaiset koutsit? Hanlon menee tähän kategoriaan, samoin Baxter. Kuin myös Curre, joka kuuluu nin ikään maajoukkeita valmentaneisiin ulkkareihin. Kovin vähin taustatsekkauksin (joku organisaatiosta olisi käynyt katsomassa kaverin peluutusta ja pelityyliä jo pidemmän aikaa) ovat miehet hyvin nopeassa ajassa duunin täältä napanneet.

Näillä kriteereillä en hyppinyt riemusta, kun kuulin Francisista ja Baxterista. Odotin, että etukäteisriskejä olisi minimoitu, mutta kun Shedden oli ollut hyvä, veti Pena kuin juna samaa rataa. Pakko saada pohjoisamerikkalainen valmentaja, aivan pakko, muita ei ole olemassakaan. Näitä taustoja vasten Hanlonin oddsien ei oikeastaan pitäisi olla niinkään paljon kuin 60/40. Silti pidän hänen kokemustaan ja tatsiaan eurooppalaisesta kiekosta extraplussana ja rohkenen nostaa lukemat tuohon. Mutta sitä faktaa, että SM-liiga on aina vaan voitettu kotimaisella valmentajalla, vaikka muissa jengeissä olisi ollut kehissä NHL-koutseja, ei pysty kumoamaan. Näin se vaan nyt herranjumala sentään on mennyt. Joten kohtuullisen kovalla riskikertoimellakin Jokerit on nyt liikenteessä. Minä en ole keksinyt näitä taustatilastoja, minä vain luin, tutkin ja analysoin ne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös