Gabriel Fontaine Lukkoon

  • 75 149
  • 423

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Fontaine tekee ihan hirveän määrän voittavia asioita kentällä per ottelu. Huonot ratkaisut on todella minimissä. Täydellinen sentteri kolmosketjuun mestaruutta havittelevalle joukkueelle. Hyökkäyspään avut eivät riitä siihen ykkössentterin rooliin mutta ehdottomasti pidettävä Raumalla pidempäänkin oikeanlaisessa roolissa.
Tais muuan Aaron Gagnon vetää ekaan kuuten peliin 0+1, 1+0 tai 1+1. Ei sekään silloin vielä näyttänyt siltä mitä lopulta oli ja saatiin. En mä nyt sano että Fontaine tulee samaan pystymään kuin Gagnon, mut en kyllä vastaankaan laittaisi.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Fontaine on erittäin fiksun oloinen pelaaja. Käyttää kroppaansa ja mailaansa oikea-aikaisesti kaksinkamppailuissa. Niitä edellä jo mainittuja pieniä voittavia ratkaisuja ja tekoja kertyy pelissä iso määrä.

Uskoisin, että pisteitäkin vielä tulee.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Omaan silmään klassinen P-Amerikkalainen alempien ketjujen hyökkääjä. Hyvä luistelemaan, tekee kovasti duunia ja ajaa maalille. Veto lähtee heti, kun on paikka, eikä edes katsella syöttöä.
Veto lähtee usein joo, mutta siinä sitä sitten onkin kaverin yksi suurimmista kehityksen paikoista. Järjestään vetää todella reilusti ohi tai yli eikä se veto muutenkaan kyllä häikäise yhtään.

Muuten kyllä hyvän oloinen pelaaja alempien kenttien sentteriksi ja siihen rooliin toivottavasti myös kiinnitetään vähintään loppukaudeksi.
 

aimohemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Säppi ja California Golden Seals
Tiedä sitten muista, mutta itse olisin kyllä antamassa jatkoa Fonzielle. Tekee paljon duunia, eikä selkä suoristu. Ja nyt tuli se ensimmäinen maalikin.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Neuvottelutaktiikkaan ei kuulu näyttää, että innoissaan. Naama peruslukemilla, luvataan harkita jatkoa, jos saa Tompan jäämään myös.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Hieno alku tälle kaverille! Avausmaalikin eilen tuntuu varmasti hyvälle

Fontainen tavoin moni muukin hankinta nykypäivän Liigassa on aika tuntematon. Tämän tyypin "tiesin" ainoastaan noista Parryn listoilta.

Onneksi Lukossa oli valmiina jo iso side Gregoiren muodossa. Se on tärkeää, koska se lisää sitä kuuluisaa "chemistrya" ja sopeutuminen on huomattavasti helpompaa. Lisäksi Mattila vaikuttaa niin paljon tolkun jätkältä, että on varsinainen koossa pitävä voima henkisellä puolella. Maininta tästä myös Piipposelle.

Pakko kehaista Fontainen asennetta. Ei ole mennyt säästelemään Raumalle mitään. Luistelee pirusti ja ottaa osumaakin joukkueen puolesta. Ei ole ihan kädetön kiekollakaan. Helppo tietysti olisi sanoa, että tekee sen, koska on try-outilla, mutta minusta tuossa on jotain enemmän. Toisinaan nuo P-Amerikan veijarit ovat tulleet Suomeen ainoastaan turistimatkalle. En usko Fontainen kohdalla tätä turistimatkalla oloa, vaan pelaamaan on tullut joukkueelle, sekä kehittämään itseään.

Aika näyttää miten homma alkaa toimia arjessa pidemmällä otannalla. Nyt voi jo sanoa, ettei se asenteesta jää kiinni. Tuskin on kallis pelaaja ja voi olla tällä kertaa low risk - decent reward tyylinen vahvistus.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Lisäksi Mattila vaikuttaa niin paljon tolkun jätkältä, että on varsinainen koossa pitävä voima henkisellä puolella.
Tästä olen täysin samaa mieltä. Väittäisin jopa Mattilan olevan Lukom tärkein pelaaja. Sopeutuu pelillisesti rooliin kuin rooliin, ei tee itsestään suurta numeroa, tulee toimeen kaikkien kanssa jne...

Saattaa olla jopa koko Lukon organisaatiossa yksi tärkeimmistä henkilöistä Sahlstedtin ja kumppanien kanssa. Mattila olisi äärimmäisen tärkeä pitää Raumalla pitkään.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet

Samanlaiset penselit, ulkonäkö ja pelityyli. Kokeneemmat muistanee Jopen, Fontsista tulee "Deja vu" ilmiö.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Beech oli helvetin hidas ja kankea puukäsi.
Kentällä ei mitään samaa Gaybrielin kanssa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika vähän muistuttaa Beechiä. Pelityyli, asenne ja luistelu ainakin aivan eri sfääreissä. Enemmän tulee mieleen VandeVelde, mutta paremmalla luistelulla.

Olen miettinyt samaa ja siksi oikeastaan pakko myös todeta, että ei ykkössentteriksi ole ainakaan niillä spekseillä, mitä odotan. Tietysti, jos saadaan kovan tarjoilun omaava laituri jengiin, niin kai se miehistö kevään peleihin riittänee. Mielummin silti ottaisin sen ykkössentterin jostain ihmeellä.
 
Ei ainakaan jää try-out pelaaja Fontainelle jossiteltavaa siitä, että saiko Lukossa mahdollisuuden näyttää koko potentiaalinsa. En usko, että on montaa kertaa esim. AHL:ssa viilettänyt ykkösen keskellä. Peliaikaa lähemmäs 17. minuutin keskiarvolla ja kovien pelaajien rinnalla (tänään Kestner ja Repo).

Hienoa, että saa tilaisuuden, mutta samalla mietin, että toivotaanko tässä nyt hieman liikaa?
Ei Fontaine ole junnusarjoissa (4 kautta) (QMJHL), eikä AHL:ssa (5 kautta) osoittanut sellaisia merkkejä, että kantasi keväällä ykkös-sentterinä Lukon Suomen mestariksi.

Jos näin tapahtuu, niin vien henkilökohtaisesti Kallelle sulkakokoelmani suurimman sulan ja siihen sopivan hatun.

En siis tarkoita, että miehestä pitäisi luopua - on mielestäni erinomainen leveyspelaaja ja tuo Lukkoon oman lisämausteensa ja kokemuksensa. Eli kannatan Fontainen jatkoa.
Mutta toivon, ettei hänestä olla tekemässä liian isoihin kenkiin ja toiveisiin mahtuvaa palasta - koska epäilen, että ihan siihen ei riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös