FutisForum² – huumorilla höystettyä asiakeskustelua

  • 97 753
  • 448

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
- tämä nyt vain on osa suomalaista urheilukulttuuria, urheilumaailmaa, jossa on paljon hienojakin puolia, ja jota meillä ei välttämättä ole syytä aina pelkästään hävetä vaikka ollaankin paljon vähemmän riehakkaita urheilukatsoimoissa ja täällä on vähemmän pakkomielteenomaista fanaattista faniutta.

Tässähän tämä on aika hienosti kiteytetty. Suomessa ei ole sinällään mitään urheilukulttuuria, siis nimenomaan kun puhutaan joukkuelajeista ja niihin kiinteästi liittyvästä fanikulttuurista. Menestyjä- ja henkilöpalvontakulttuuri meillä on.

Jääkiekon SM-liiga on onnistunut jalkapalloa paremmin markkinoimaan itsensä katsojille. Iso helpotus siinä on ollut näyteikkunan, eli maajoukkueen nousu harrastajamääriin suhteutettuna oikealle tasolle sekä muutamat ehdottomat supertähdet Kurrin, Selänteen, ja Koivun johdolla.

Lisäksi jalkapalloseurakenttä on suomessa paljon hajanaisempi kuin se on jääkiekossa. Esim. pääkaupunkiseudulla Jokerit ja HIFK ovat selkeitä tavoitteita varmaan jokaiselle 50km sisällä pelaavalle pelaajalle.
He eivät välttämättä tee asioita juurikaan eri lailla (uskoisin ainakin näin, en tosin ole hyvin perillä junnujääkiekosta), kuin vaikkapa HJK jalkapallossa, mutta siinä missä Jokerit ja HIFK ovat "saaneet" paikkansa alueen lippulaivoina, niin HJK:ta enimmäkseen vihataan, koska värväävät parhaat pelaajat muista alueen joukkueista ja vaikeuttavat siten pikkuseurojen toimintaa.
Hongalla oli puolestaan pitkään helvetin hyvä maine, mutta selkeää asennemuutosta on ollut havaittavissa heitäkin kohtaan, nyt kun ovat edustustasollakin "iso seura".

Ts. Se keravalainen pikkupoika, joka pelaa Shakersissa ja fanittaa Jokereita tai HIFK:ta fanittaa niitä todennäköisesti uransa loputtuakin. Sen sijaan se KP-75:ssa fudista pelaava pikkupoika, jota faija kuskaa Klubin matseissa näkee vuosi vuodelta Klubin enemmän vihattuna vastustajana ja sinä jenginä joka vei meidän jengiltä parhaat palikat, että oltaisiin päästy pidemmälle. Ts. Jokerit ja HIFK ovat tehneet jonkun asian lajipiirissä paremmin kuin HJK, tai sitten jääkiekossa ne kuskin paikalle haluavat seurat ovat huomattavasti harvemmassa kuin jalkapallossa, ja muut alueen seurat ovat purematta nielleet sen totuuden, että Jokerit ja HIFK vievät ja muut vikisevät.
 
Uskomatonta, kuinka joku tahtoo tehdä itsensä noin näkyvästi tyhmäksi kuin Toejoen Veikko on tehnyt. En nyt viittaa niinkään hänen suomalaista jalkapalloa ymmärtämättömään asenteeseen, vaan siihen, kuinka kylmät faktat voidaan kääntää ihan nurinperin. Tuolla ymmärryksen tasolla maailma näyttää varmasti aika erilaiselta siihen nähden mitä se todella on.

Et sitten suuressa viisaudessasi katsonut tarpeelliseksi mainita kylmiä faktojasi. Kyllä se nurinperin kääntäminen tulee juuri siltä puolelta. Ei kertaakaan arvokisoissa ja seurajoukkue mukana CL:n lohkovaiheessa yhden kerran. Siinä on sellaista faktaa, jonka muuttaminen nurinperin vaatii jonkinlaiset värilasit. Olisin toivonut, että jalkapallofaneiksi itseään kutsuvat haluaisivat oikeasti jonkinlaista kehitystä. Ymmärrän toki popa-faneja, että ehdotus 10 joukkueen Veikkausliigasta ei oikein houkuta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässähän tämä on aika hienosti kiteytetty. Suomessa ei ole sinällään mitään urheilukulttuuria, siis nimenomaan kun puhutaan joukkuelajeista ja niihin kiinteästi liittyvästä fanikulttuurista. Menestyjä- ja henkilöpalvontakulttuuri meillä on.

Ei, meillä on urheilukulttuuria, tietysti, se on vain aika tavalla erilaista kuin esimerkiksi brittiläisissä työväenluokkaisissa urbaanilähiöissä. Se että on erilaista kuin ulkomailla ei tarkoita sitä, että kaikkea omaa pitää hävetä. (Yksi häpeän kohdehan lienee, että täällä arvostetaan mäkihyppyä ja pitkän matkan hiihtoa paljon enemmän kuin Liverpoolissa tai Barcelonassa. Eikö se nyt juuri ole sitä jotain paikallista ja omaa, josta ollaan ylpeitä Manchesterissä, mutta josta ei saisi olla ylpeitä Tampereella?) Toki olisi mukavaa, jos olisi enemmän väriä ja elämää katsomoissa, mutta kyllä näilläkin ihan hyvin pärjää. En muutenkaan usko, että meillä suhde hardcore-fanien ja suuren yleisön (joka liikkuu lähinnä menestyksen ja median perässä) olisi mitenkään poikkeuksellinen.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Et sitten suuressa viisaudessasi katsonut tarpeelliseksi mainita kylmiä faktojasi. Kyllä se nurinperin kääntäminen tulee juuri siltä puolelta. Ei kertaakaan arvokisoissa ja seurajoukkue mukana CL:n lohkovaiheessa yhden kerran. Siinä on sellaista faktaa, jonka muuttaminen nurinperin vaatii jonkinlaiset värilasit. Olisin toivonut, että jalkapallofaneiksi itseään kutsuvat haluaisivat oikeasti jonkinlaista kehitystä. Ymmärrän toki popa-faneja, että ehdotus 10 joukkueen Veikkausliigasta ei oikein houkuta.

Koen turhaksi alkaa ladella sinulle tässä faktoja, kun muut ovat sitä tehneet jo usean sivun verran. Valitettavasti täysin turhaan.
 

Erik Loka

Jäsen
Et sitten suuressa viisaudessasi katsonut tarpeelliseksi mainita kylmiä faktojasi. Kyllä se nurinperin kääntäminen tulee juuri siltä puolelta.

Kyllä tässä on nyt niin päässyt käymään, jotta Toejoen Veikko on hukassa, ja pahasti.

----

Itse seuraan kumpaakin lajia tiiviisti, tosin nuoli kallistuu jatkuvasti enemmän jalkapallon suuntaan. Aikaisemman elämäni olen suorastaan asunut kaukaloissa ja katsomoissa niiden ympärillä, eikä tosiaankaan ole mitään jääkiekkoa vastaan. Ainoa, mikä koko lajissa inhottaa, on keskivertokannattaja, joka on päästetty puhumaan jalkapallosta. Faktat on yleensä niin pahasti hukassa että melkein oksettaa.

Ei se suomalainen jalkapallo ole niin kauheaa, etteikö sitä olisi kiva katsella. Ei todellakaan. Ei ole mitään maagista rajaa, jonka jälkeen se olisikin yhtäkkiä riittävän viihdyttävää. On vain ennakkoasenteita.

En mä sano että kaikkien pitäisi nauttia samalla tavalla kesäillan kakkosdivarikamppailusta kuin meikäläisen, mutta kyllä nyt voi tunnustaa tosiasiat, tai ainakin koittaa ottaa selvää mistä tässä hommassa on kyse.

----

Äskeinen ei tosin liity millään tapaa ketjun aiheeseen, mutta siitäkin vielä pari sanaa.

Monta vuotta tuli Jatkoajalle kirjoiteltua, mutta pikkuhiljaa kypsyin koko palstaan. Älytön moderointilinja, joka pakottaa jaarittelemaan jotain aivan turhaa bännien pelossa, on hanurista. Toisekseen, on kohtalaisen naurettavaa "seuloa" kirjoitusoikeuksien myöntämistä, kun täällä on silti taso yleensä (etenkin kiekkokeskusteluissa) kamala.
Futisforumilla tulee toistoa, mutta eipä se haittaa. Ilmapiiri on mukavan rento, kuten pitääkin. Silti asiakeskustelua löytyy.

Eikä tarvitse ottaa sitä kendojanariläppää aina niin tosissaan. Minäkin olen kendojanari! Eikä haittaa yhtään!

Ei kannatus voi olla pelin tai sarjan tasosta kiinni. Ja mikä se taso edes on? Kuka sen määrittelee? Mää olen katsonut monta vuotta JJK:ta kakkosdivarissa ja JYPin rämpimistä liigan hännillä. Kyllä monesti turhautti mutta en kyllä edes ajatellut että pystyisin jäämään kotiin. Alasarjapelit ovat sitäpaitsi usein ihan hauskoja tapahtumia, joissa on ihan erilainen fiilis kuin pääsarjoissa. Kesällä tulee taas käytyä Blackbirdin ja FC Vaajakosken matseissa, kun niissä pelaa tuttuja ja kuten sanoit, futis on parasta paikan päällä.

Niin, ja tähän pätkään tismalleen sama! :)
 

SL#35

Jäsen
Koko potkupallo-kendo -vastakkaisasettelu on tavallaan hauskaa läppää, mutta asiat turhan vakavasti ottavat tekevät tästäkin turhaa jankkaamista. Jatkoaikaa on tullut luettua vuosia ilman kirjoittelua, kun taas futisfoorumeilla on kirjoittelu ollut paljon vireämpää. Olen kendojanari, mieshuora ja SMJK:lainen Veikkausliigaa paikanpäällä seuraava futisniilo samassa paketissa ja uskon, että kaltaisiani ovat molemmat foorumit täynnä.

Toisaalta minua välillä oudoksuttaa FF:llä jääkiekon yletön haukkuminen, mutta vieläkin enemmän harmittavat suomalaisen jalkapallon arvostelijat. Veikkausliiga ei todellakaan pärjää tasoltaan edes Allsvenskanille, toisin kuin täällä joku väittää, mutta se ei tee Veikkausliigasta tylsää paskaa. Kyse todellakin on ennakkoluuloista; onhan SM-liigakin hidastempoista ja huonotasoista, jos sitä vertaa NHL:n huippuotteluihin. Suomalaisen jalkapalloilun nousu ansaitsemalleen tasolle on pitkä prosessi, joka kuitenkin mielestäni on koko ajan tapahtumassa.

Jos poimitaan summittain x määrä suomalaisia kyselytutkimusta varten, löytyy suurimmalta osalta heistä varmasti jonkinasteinen suosikkiseura SM-liigasta. Sen sijaan Veikkausliigasta oman suosikkijoukkueen samasta otannasta osaa nimetä vain murto-osa. Tässä kohtaa suomalainen jalkapallo on paljon kiekkoa jäljessä ja monia jalkapalloniiloja tämä pistää harmittamaan; myös minua. Kiekkoseuroilla on pitemmät perinteet eivätkä kotimaisen jalkapallon sekoilut muoviseuroineen ole ainakaan edistäneet seurauskollisuuden ja kannattamisen perinteiden kehittymistä.

Kuitenkin jääkiekon syyttäminen jalkapallon alakynnestä on itsensä huijaamista. Joka maassa muut urheilumuodot vievät lahjakkaita nuoria pois futiskentiltä. Varmasti Huuhkajat olisivat menestyneet paremmin, jos kaikki lätkänpelaajat olisivatkin nuorina pelanneet vain futista. Moni lahjakas kiekkoilija on myös lahjakas futaaja ja päinvastoin: tästä köyhän miehen esimerkkinä vaikka Hasekin suku.

Itse aion jatkaa ylpeänä suomalaisen jalkapallon puolestapuhumista ilman häpeäntunnetta siitä, että sydän sykkii myös IFK:n kiekkojoukkueelle sekä Leijonille.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko potkupallo-kendo -vastakkaisasettelu on tavallaan hauskaa läppää, mutta asiat turhan vakavasti ottavat tekevät tästäkin turhaa jankkaamista.
...

Niinpä ja huvittavinta koko jutussa on se, että kyseessä on makuasia; "minkä urheilulajin/urheilulajien seuraamisesta kukin nauttii eniten". On ehkäpä jopa hieman surullista, jos joku kokee, että on tarve perustella se, miksi joku laji on itselle se mieluisen/läheisin.

Ehkä suuri osa näistä "jääkiekko/jalkapallo" tai "SM-liiga/Veikkausliiga" -vänkääjistä on pienemmiltä paikkakunnilta, joissa toisen urheilulajin tai urheilusarjan joukkueen suosio on oikeasti pois siltä omalta suosikkilajilta/-urheilujoukkueelta. Helsingissä en ikinä ole kokenut tuota kilpailutilannetta ongelmana etenkään SM-liigan ja Veikkausliigan kohdalla - toinen on suosituin kesä- ja toinen talvisarja. Enemmän olen huolestunut siitä, että tällä hetkellä oikeastaan mikään kotimainen urheilusarja ei tunnu erityisemmin kiinnostavan helsinkiläisiä tai ainakaan niin suurissa määrin, että sen tuntisi kaupungilla, työpaikoilla, koulussa jne.. Mielenkiintoista nähdä muuttaisiko jomman kumman helsinkiläisseuran jääkiekkomestaruus mahdollisesti tilannetta.

...
Tässähän tämä on aika hienosti kiteytetty. Suomessa ei ole sinällään mitään urheilukulttuuria, siis nimenomaan kun puhutaan joukkuelajeista ja niihin kiinteästi liittyvästä fanikulttuurista. Menestyjä- ja henkilöpalvontakulttuuri meillä on.
...

Tämä nyt on melko puhasta paskaa ja sen voin jo ihan ifk:laisena todeta. Uskallan väittää, että merkittävä osa nykyisistä IFK-kannattajista ja kausikortin ostajista ovat kasvaneet osaksi kyseistä yhteisöä sitä kautta, että isä tai isoisä vei heidät pikkunassikkana IFK-peleihin. Monia yhdistää myös se, että kotona puhutaan ruotsia. Monelle etenkin iäkkäämmälle, pitkän linjan kausikorttilaiselle Nordis ja IFK:n ottelut ovat nykyään ennen kaikkea elämäntapa ja mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja tai viettää aikaa lähisukulaisten kanssa. Hyvä esimerkki suomalaisesta urheilukulttuurista, jossa ei ole mitään väliä sillä, sattuuko miljardi kiinalaista pelaamaan samaa lajia tai menestyykö Suomen jääkiekkomaajoukkue keväällä viiden maan MM-höntyilyissä.
 
Viimeksi muokattu:
Koen turhaksi alkaa ladella sinulle tässä faktoja, kun muut ovat sitä tehneet jo usean sivun verran. Valitettavasti täysin turhaan.


Olen saanut vastauksina ainoastaan erinäisiä mielipiteitä jalkapallon kannattajilta.

Erik Loka:
Olen katsonut joitakuita satoja tai tuhansia kotimaisten jalkapallosarjojen otteluita vuosien varrella, joten jonkinnäköistä perspektiiviä siihenkin on. Kuten aiemmin totesin, niin tässä ei ole kohdaltani kyseessä mikään jalkapallofani vs. jääkiekkofani-vääntö. Vaikuttaa vain siltä, että jalkapallo-fanit eivät sokeassa uskossaan kykene näkemään kuinka surkeata suomalainen pomputtelu kansainvälisellä tasolla on.
Ja itse FutisForum-palstan tasosta sain varsin odotetunlaisen kuvan Vaasan suunnasta, jossa rallateltin ja palstalle kirjoitettiin VPS:n "kannatuslaulu" Cup-ottelussa Jazz-j:tä vastaan, jossa laulettiin mm. "Tenun" kuolemasta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä nyt on melko puhasta paskaa ja sen voin jo ihan ifk:laisena todeta. Uskallan väittää, että merkittävä osa nykyisistä IFK-kannattajista ja kausikortin ostajista ovat kasvaneet osaksi kyseistä yhteisöä sitä kautta, että isä tai isoisä vei heidät pikkunassikkana IFK-peleihin. Monia yhdistää myös se, että kotona puhutaan ruotsia. Monelle etenkin iäkkäämmälle, pitkän linjan kausikorttilaiselle Nordis ja IFK:n ottelut ovat nykyään ennen kaikkea elämäntapa ja mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja tai viettää aikaa lähisukulaisten kanssa. Hyvä esimerkki suomalaisesta urheilukulttuurista, jossa ei ole mitään väliä sillä, sattuuko miljardi kiinalaista pelaamaan samaa lajia tai menestyykö Suomen jääkiekkomaajoukkue keväällä viiden maan MM-höntyilyissä.

Itse olen ollut Haalin kentällä katsomassa Nurmon Jymyä jo ennen kuin osasin kai puhua. Olen sittemmin muuttanut kaiken maailman hmv ei-eteläpohjalaisiin paikkoihin (Espoo, Helsinki, Dublin jne.) eikä kannatus ole muuttunut mihinkään. No, pesäpallo nyt on sellainen laji, jonka urakalla häpeäminen (kun ulkomaalaiset ei sitä harrasta yhtään, vain sudet Inarissa) on laajemmalla kuin pelkästään suomalaisissa jalkapallopiireissä. Ei kiinnosta, vapaa maa - mutta mielestäni tämä on juuri sellaista paikallista kulttuuria josta niissä ihquissa ulkomaissa osataan olla ylpeitä, eikä niitä välttämättä kauheasti kiinnosta, että mitä muut ajattelee. Ulkomaalaisethan on vähän kuin eteläpohjalaisia! Aika omialtaasta porukkaa oikiastansa.
 

Erik Loka

Jäsen
Erik Loka:
Olen katsonut joitakuita satoja tai tuhansia kotimaisten jalkapallosarjojen otteluita vuosien varrella, joten jonkinnäköistä perspektiiviä siihenkin on. Kuten aiemmin totesin, niin tässä ei ole kohdaltani kyseessä mikään jalkapallofani vs. jääkiekkofani-vääntö. Vaikuttaa vain siltä, että jalkapallo-fanit eivät sokeassa uskossaan kykene näkemään kuinka surkeata suomalainen pomputtelu kansainvälisellä tasolla on.
Ja itse FutisForum-palstan tasosta sain varsin odotetunlaisen kuvan Vaasan suunnasta, jossa rallateltin ja palstalle kirjoitettiin VPS:n "kannatuslaulu" Cup-ottelussa Jazz-j:tä vastaan, jossa laulettiin mm. "Tenun" kuolemasta.

Kyllä suomalaisen jalkapallon ongelmat ja taso on varmasti tiedostettu myös jalkapalloväen puolella, mutta ei se toki ole ihan niin "surkeaa pomputtelua", kuten väität. Taso on toki heikompi, mutta olosuhteet ja "hieman" erilainen taloudellinen tilanne saavat sen näyttämään huonommalta mitä oikeasti onkaan. Ei täällä pelata Old Traffordilla, mutta mitä väliä sillä oikeasti on? Ei mitään.

Ja itse FutisForum-palstan tasosta sain varsin odotetunlaisen kuvan Vaasan suunnasta, jossa rallateltin ja palstalle kirjoitettiin VPS:n "kannatuslaulu" Cup-ottelussa Jazz-j:tä vastaan, jossa laulettiin mm. "Tenun" kuolemasta.


Hui kamala. Tuollaiset lauluthan taitaa olla arkipäivää eurooppalaisessa futiksessa, mutta se taitaakin olla ihan OK?
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Erityisesti aamuisin haluaa jotain kevyttä luettavaa ja avaan yleensä Yleisen keskustelun (tai Vapaan keskustelun); Jatkoajassa on päivästä toiseen aina samat ketjut pinnalla kun taas FF2:lla on ketjunavaamiskulttuuri paljon järkevämpi. Uusia ketjuja tulee ja uutta keskustelua syntyy.
Pidän kyllä FF2:n Jatkoaikaa matalammasta ketjunavauskynnyksestä, mutta sillä on varjopuolensakin, kun parin päivän foorumilta poissaolon jälkeen mielenkiintoisten ketjujen löytämiseksi pitää kahlata läpi Yleisen keskustelun puolella kymmenkunta sivua ja aktiivisimmissa ketjuissakin (esim. HJK- ja TPS-ketjut) on edetty samat kymmen sivua. Tällöin lukeminen muuttuu väkisinkin nopeaksi selaamiseksi.

Yhdessä asiassa FF2 on valovuoden Jatkoaikaa edellä ja se on alasarjoista käytävän keskustelun laajuus. Täällä jo muutamien Mestis-joukkueiden osioissa on hiljaista ja alemmista sarjoista jonkinlaista keskustelua syntyy vain Suomi-Sarjasta, mutta FF2:n puolella on omat kausiketjunsa jopa alueiden alimmille divareille ja juniorisarjoille. Samanlaista aktiivisuutta toivoisin myös Jatkoajan puolelle.

Esimerkkinä vielä FF2:n alempien sarjojen osiot:
Ykkönen
Kakkonen
Muut sarjat (alakategoriat Naiset, Nuoret, Harrastefutis, Futsal)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja itse FutisForum-palstan tasosta sain varsin odotetunlaisen kuvan Vaasan suunnasta, jossa rallateltin ja palstalle kirjoitettiin VPS:n "kannatuslaulu" Cup-ottelussa Jazz-j:tä vastaan, jossa laulettiin mm. "Tenun" kuolemasta.
"Pori yks vitun peräsuoli,
täynnä pelkkaa paskaa kun Tenukin kuoli"

Tenuahan tuossa tavallaan kehutaan, eikä millään tavalla pilkata, Poria sitäkin enemmän (siis pilkataan).
 
Hui kamala. Tuollaiset lauluthan taitaa olla arkipäivää eurooppalaisessa futiksessa, mutta se taitaakin olla ihan OK?

Kyseisenlaisten ääliömäisyyksien tyhmyyaste ei ole riippuvainen tekijän kansallisuudesta.

Blackie:
Tavallaan ja tavallaan.
Kyseinen rallatus kertoo kuitenkin tekijästään riittävästi, vaikkei tosin porilaisten "jalkapallofanien" kannatuslaulut ja - huudot järin korkealle tasolle myöskään nouse.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Kyseisenlaisten ääliömäisyyksien tyhmyyaste ei ole riippuvainen tekijän kansallisuudesta.

Blackie:
Tavallaan ja tavallaan.
Kyseinen rallatus kertoo kuitenkin tekijästään riittävästi, vaikkei tosin porilaisten "jalkapallofanien" kannatuslaulut ja - huudot järin korkealle tasolle myöskään nouse.

Siniveriset aikoo osallistua ryhmänä tämän vuoden Timo Mustakallio -laulukilpailuun yleisen uskottavuuden nostamiseksi kultakorvaisen suomalaiskansan silmissä. Sanoitukset tuleviin kannatuslauluihin tekee Olli Lindholm, jotta lauluille saataisiin porilaiselle tuulipukukansalle kelpaava leima.
 
Siniveriset aikoo osallistua ryhmänä tämän vuoden Timo Mustakallio -laulukilpailuun yleisen uskottavuuden nostamiseksi kultakorvaisen suomalaiskansan silmissä. Sanoitukset tuleviin kannatuslauluihin tekee Olli Lindholm, jotta lauluille saataisiin porilaiselle tuulipukukansalle kelpaava leima.

Tälle varovaiset ennakkorespectit. Toivottavasti Olli hoitaa homman himaan, ettei tarvitse kokea entistä ankarampaa myötähäpeää.
 

scholl

Jäsen
Paavo Arhinmäen ihailu kertoo kaiken Futisforum2:sta. Eivät ne mitään oikeita futiskannattajia ole pääasiassa, vaan jotain kommari/vihreä anarkisteja, jotka rymyävät jossain Skavstan metsissä. Jos seuraa futista kuten vaikkapa Klubin tai Bayern Münchenin pelejä niin siellä on ihan fiksuja porvarillisia kannattajia, jotka ovat seurannut matseja kymmeniä vuosia, eikä sellaista roskasakkia.

Parasta Futisforum2:ssa on kuvaketjut, mitkä on tehty esim. jostakin sarjakuvista. Selaamalla sellaista pari minuuttia saa ihan hyvät naurut.
 

Viljuri

Jäsen
Paavo Arhinmäen ihailu kertoo kaiken Futisforum2:sta. Eivät ne mitään oikeita futiskannattajia ole pääasiassa, vaan jotain kommari/vihreä anarkisteja, jotka rymyävät jossain Skavstan metsissä.

Mitä siten itsensä ihaileminen ihmisestä kertoo?

Jos vaikka Internet mahdollisti ennen itse itsensä kanssa riitelemisen, niin hieman jäljessä ajasta ollaan, vaikka nämä jälkilöylyt onkin onnistuneesti siirtyneet Jatkojalle.

Himanen (tai joku toinen kotimainen filosofi/mediapersoona) "vaahtosi" vielä takavuosina, että Internetissä kuka tahansa voi omaksua vaikka 7-vuotiaan tytön identiteetin ja/tai roolin. Ei ehkä ollut perehtynyt vielä tuossa vaiheessa rikoslainsäädäntöön, tai jotakin.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jos seuraa futista kuten vaikkapa Klubin tai Bayern Münchenin pelejä niin siellä on ihan fiksuja porvarillisia kannattajia, jotka ovat seurannut matseja kymmeniä vuosia, eikä sellaista roskasakkia.

Ilmeisesti Juha Valjakkala ei kuulu tähän roskasakkiin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Haha. Jos on tunnukset niin kannattaa käydä lukemassa vapaan puolelta jääkiekon MM-kisat maikkarille ketjua. Tapausta juhlitaan lähes kuin maailmanmestaruutta. Huikeeta settiä kertakaikkiaan!

Itselle ei mikään ongelma seurata jalkapalloa. Veikkausliigaakin katsoisin varmasti silloin tällöin jos ilmaiseksi näkyisi. Jalkapallon MM-karsintoja sekä tietysti varsinaisia kisoja tulee varmasti katsottua sekä myös mestareiden liigaa vahdattua.

Mutta niin se taitaa olla että iso ja paha jääkiekko on vissiin kussut eräänkin FF2:laisen muroihin pahemman kerran. Sponssirahat rosvottu, junnut ryövätty sekä naiset raiskattu. Ilman jääkiekkoa Suomi olisi vähintään Brasilian tasoinen futismaa, joten ainoa johtopäätös foorumilla näkyy olevan että: Kendo vittuun Suomesta! :)
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mutta niin se taitaa olla että iso ja paha jääkiekko on vissiin kussut eräänkin FF2:laisen muroihin pahemman kerran. Sponssirahat rosvottu, junnut ryövätty sekä naiset raiskattu. Ilman jääkiekkoa Suomi olisi vähintään Brasilian tasoinen futismaa, joten ainoa johtopäätös foorumilla näkyy olevan että: Kendo vittuun Suomesta! :)

Onneksi täällä jatkoajalla osataan olla dosentti maisen analyyttisen objektiivisiä ja täällä ei koskaan esiinny tuota lajien välistä vastakkain asettelua. Täällä nimimerkit ovat kaiken sen lapsellisuuden yläpuolella. Lisäksi jatkoajan nimimerkkejä on nähnyt naisseurassa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onneksi täällä jatkoajalla osataan olla dosentti maisen analyyttisen objektiivisiä ja täällä ei koskaan esiinny tuota lajien välistä vastakkain asettelua. Täällä nimimerkit ovat kaiken sen lapsellisuuden yläpuolella. Lisäksi jatkoajan nimimerkkejä on nähnyt naisseurassa.

No jaa, tuskinpa täällä jatkiksessa vastaavat bakkanaalit syntyisi, jos vaikka CL tai EM-kisat menisi maikkarille. Todennäköisesti päinvastoin, vitutusketjussa olisi asiaa itsellänikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös