Formula 1 – kausi 2008

  • 369 185
  • 2 737

Rankaisija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago,KäRpät
Kimin vauhti hukassa viimeisessä harjoituksessa

Jo perjantaina huolestuttavien vaikeuksien kanssa paininut Räikkönen jäi parhaan ajan iskeneestä Lewis Hamiltonista lähes sekunnin (0,959) ja oli vasta yhdeksäs.

Kaksi viimeisintä GP:tä valloittanut Hamilton oli McLarenillaan jälleen vakuuttava. Hän iski enteellisesti aika-ajon alla viikonlopun nopeimman kierrosajan 1.20,228 ja löi toiseksi yltäneen Ferrarin Felipe Massan peräti 0,339 sekunnilla

Timo Glock venyi Toyotallaan kolmanneksi ja Heikki Kovalainen oli neljäs. Kovalainen jäi tallikaveristaan 0,429 sekuntia.

Itseluottamuksensa Saksan GP:n upealla suorituksella löytänyt Nelson Piquet junior (Renault) ja Nick Heidfeld (BMW Sauber) miehittivät seuraavat sijat. Nico Rosberg oli Williamsillaan kymmenenneksi nopein vain kahdeksan sekunnin tuhannesosaa Räikköselle hävinneenä.

lähde: http://www.iltalehti.fi/formulat/200808028043766_fo.shtml
 

-Mazzi-

Jäsen
Säälittävän surkea suoritus Kimiltä, nyt on peiliin katsomisen paikka tuolla hitaalla etanalla. Kummaltakin Mersulta turpaan, samoin tallikaverilta ja siihen vielä Kubica ja joku vitun Glokki. Ihan turha selitellä että auto ei toimi. Kimiltä on vauhti kadonnut täysin ja Ferrari tuskin edes tarjoaa jatkodiiliä ensi kauden jälkeen jos ei muutosta tapahdu.. ja Alonso saapuu Maranelloon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Säälittävän surkea suoritus Kimiltä, nyt on peiliin katsomisen paikka tuolla hitaalla etanalla. Kummaltakin Mersulta turpaan, samoin tallikaverilta ja siihen vielä Kubica ja joku vitun Glokki. Ihan turha selitellä että auto ei toimi. Kimiltä on vauhti kadonnut täysin ja Ferrari tuskin edes tarjoaa jatkodiiliä ensi kauden jälkeen jos ei muutosta tapahdu.. ja Alonso saapuu Maranelloon.
Joo ei kyllä Kimillä kulje sitten ollenkaan. Kaveri on nyt viime kisat ollut ihan sen oloinen, kun ei edes kiinnnostaisi ajaa. Luultavasti auto ei nyt vain istu kaverille sitten yhtään, kun kerta Massa ajoi kuitenkin noin hyvin eli syynä ei voi pelkästään olla auton hitaus.
Täytyy toivoa, että Kimillä olisi nyt raskas auto alla.
Pelottavasti se Hamilton alkaa karkailemaan noissa mm-pisteissä ELLEI huomenna tapahdu jotain odottamatonta, kuten näissä piireissä usein tapahtuu.

Oma veikkaus kisasta: 1. Hamilton 2. Massa 3. Kovalainen 4. Räikkönen
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Heikille hieno kakkosruutu, Kimi taas kyntää syvällä juuri nyt. Kuitenkin ero 7 pistettä kärkeen. Tämän kisan jälkeen ehkä n. 10-12 pistettä.

Täytyy sanoa että tämä pikku tauko tulee Kimille hyvään paikkaan, saa rellestää pariviikkoa ja uudella iskulla loppukauteen. Kimin puolustukseksi on sanottava että hän ei syytä virheistään muita.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2008/08/682450
 

-Mazzi-

Jäsen

- En pysynyt oikein radalla. Auto on ihan hyvä, mutten oikein saanut koko päivänä mitään aikaiseksi. Olen ajellut vähän miten sattuu. Nopeimmalla kierroksella menin aika pahasti leveäksi betonin puolelle, Räikkönen kertoi MTV3:lle.

Tuo kommentti kertoo jo paljon Kimin nykyvireestä. Ei hyvältä näytä. Ferrari-pomot tuskin kovin tyytyväisiä ovat Kimin tilanteeseen ja hitauteen. Se on kohta puhuttelun paikka.

Kimi on ollut surkea tämän kauden aiko-ajoissa. Lempinimi Iceman ei oikein sovi miehelle jolla pää ei kestä ajaa nopeaa kierrosta virheettömästi.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noh, eipä se aika-ajo mennyt taaskaan Kimin kannalta toivotulla tavalla. Yksinkertaisesti vauhtia ei tunnu millään löytyvän aika-ajossa ja Unkarissa 6. ruudusta ei kyllä kovin korkealle nousta, vaikka kisassa vauhti olisikin kohdallaan. Pallilekaan en usko enää tuolta Kimin nousevan ilman kärkikuskien ongelmia. Neljänneksi pitäisi sentään päästä, mutta ei sekään helppo homma tule olemaan, kun Unkarissa ohittaminen on äärimmäisen vaikeaa.

MM-sarjan kannalta tällainen tulos alkaisi näyttää todelta pahalta, Hämikseen eroa olisi siis jo 12 pistettä ja kisoja tämän jälkeen enää seitsemän jäljellä. Hamilton on vielä tällä hetkellä sen verran lyömättömässä vauhdissa, että piste-eron kaventaminen on äärimmäisen vaikeaa.

Nyt voisi kerrankin Kimillä olla onnea ja muilla puolestaan epäonnea, jotta Kimi pääsisi takaisin peliin mukaan. Kyllähän se mukavasti helpottaisi, jos Hamilton hyytyisi huomenna radan varteen, mutta eipä taida rouva Fortuna hymyillä Kimille tällä tavalla.

Heikiltä ihan hieno aika-ajo, tehtävänä lienee kuitenkin pitää ainoastaan Massa takana, joten voittotaiston voi unohtaa. Muutenkin huomenna taitaa olla tulossa todella tylsä kisa. Hamilton karkaa heti lähdössä omille teilleen, Heikki ja Massa käyvät jonkunlaista kamppailua takana, mutta ohituksia tuskin radalla nähdään, vaan varikkotaktiikat ratkaisevat herrojen järjestyksen. Kimin on saatava lähtö onnistumaan, kauhuskenaariossa Alonsokin tulee vielä takaa ohi. Hyvällä lähdöllä heti Glockin ohi ja haastamaan Kubicaa, josta sitten lopulta stoppien aikana ohi neljänneksi.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Pahinta Kimille on se, että nyt kriittisimmillä hetkillä ei kulje. Kisat vähänee ja ero (todennäköisesti myös kärkeen kasvaa). Ja Massa ottaa kokoajan tasaisesti pisteitä ja on Kimin edellä sarjassa.

Jos Massa on Kimin edellä noin 10 pistettä parin kisan päästä ja Hamilton vielä Massan edellä sarjassa. Niin ferrari alkaa panostaa Massan mestaruuteen.
 

Elbowing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA
Täytyy todellakin ihmetellä Kimin nykyvauhtia. Jos toyotalla rookie Glock menee ohi, ja sijat ovat nykyään jatkuvasti 4-6 aika-ajossa, niin kaikki ei ole kohdallaan! Itse odotin Kimin siirryttyä Ferrarille 2-4 maailmanmestaruutta putkeen, esim. Massaa en nähnyt minkäänlaisena uhkana, olihan Kimi nöyryyttänyt aina tallitoverinsa aikaisemminkin(Heidfeld, Montoya, Coulthard).

Nyt on jotain pahasti pielessä. Mihin on kadonnut Kimin nopeus? Jos Massa olisi Kimin takana, niin asian voisi laittaa auton piikkiin, mutta asia ei todellakaan ole näin. Kimi häviää toistuvasti Massalle, ainakin aika-ajoissa, ja näinollen tekee itselleen kisasta todella vaikean. Olisiko Kimin aika pitää paussia sopan juonnissa, vai mikä nyt on??

Kisatilanteessa Kimi on edelleen sarjan nopeimpia kuskeja, mistä kertoo selvä johtoasema nopeimmissa kierroksissakin, mutta nykypäivän formuloissa se ei auta! Lauantaisin on menestyttävä myös, jos meinaa kamppailla maailmanmestaruudesta. Tällä hetkellä tuntuu mahdottomalta, että Hamiltonia kukaan pysäyttää, ainoa kuka siihen kykenisi olisi Kimi, mutta tämän hetkisillä suorituksilla ei ole toivoakaan.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Ehkä nyt pikkasen liioitellaan Kimin vaisuutta, johon toki itsekin sorruin tossa edellisessä viestissä, kun tarkastellaan tapahtumia Monacosta eteenpäin, niin ei se kuuluisa lady Fortunakaan ole Kimin puolella ollut.

Ensin Ferrari munii renkaitten kanssa, josta seuraa läpiajorangaistus Monacossa, toki kimi törmää Sutiliin oman virheen johdosta. Samaan aikaan Hamilton ajaa seinään, mikä loppujenlopuksi aiheuttaa vain optimaalisen varikkokäynti ajankohdan.

Montrealissa Hamilton ajaa Kimin päälle varikolla.

Ranskassa pakoputki vaihtaa varman voiton kakkossijaan.

Silverstonessa rengassähläystä jälleen.

Hockenheim oli huono kisa ja nyt Unkarin aika-ajo oli heikko.

Ei tässä nyt ole kuin yksi vaisu kisa ollut ja jos kerran renkaat toimivat paremmin kuluneena Unkarissa, niin pitkä toinen stintti voisi tuoda kohtuullisen lopputuloksen.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Massalta loistava lähtö! Jos ei Kimi voita niin toivottavasti Felipe edes voittaisi. Kimi sai ihan OK lähdön, mutta jäi Kubican taakse(?) blokkiin ja tipahti seitsemänneksi.
 

InTheYear2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kimi taas vaihteeksi menetti asemiaan lähdössä. Ensimmäiseen mutkaan tultaessa Kimi näytti jarruttavan ensimmäisenä ja näin menetti yhden sijan. Jos olisi vähän myöhemmin jarruttanut voisi Kimi olla nyt neljäntenä tai viidentenä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Toivotaan että Kimi olisi helkkarin painavalla kuormalla ja tykittelisi nopeita kierroksia kun muut ovat poistuneet tieltä. Mutta "painava" kuorma taitaa tarkoittaa nykyään ehkä 2-3 kierrosta vain enemmän kuin muilla.

Nyt Kimi vain ohituksia, jotenkin tuntuu että jos olisi Hamilton tuossa asemassa niin mies puskisi vaikka väkisin ohi. Agressiivisuutta Kimi!
 

scholl

Jäsen
Kiva fiilis, kun viime kauden järkytyksen jälkeen Räkä on takaisin huonommilla sijoituksilla. Ei tule kyllä keskeytyksiä kuten McLarenilla, mutta joku kuudes sija on melkein yhtä jees.

Toyotan keskellä kauden tapahtunut tasonnosto ja Williamsin tasonlasku ovat merkittäviä asioita. Ja vielä erikoisemmaksi asian tekee se, että molemmilla talleilla on Toyotan moottorit. Kukapa olisi ennen kautta ajatellut, että Timo Glock ajaa lähes palkintopallisijoituksista.
 

trap

Jäsen
En saa toimimaan, mitä pitäis tehdä??

Ostaa MTV3 kanavapaketti.

Itse kisa on tällä hetkellä niin tylsää, että mielummin spämmäilen nettifoorumeille. Massalta vahvaa suorittamista, ja Kimistä taitaa vähitellen tulla tämän apukuski mestaruustaistossa. Valenciassa on totuuden hetki.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Hamiltonilla rengas tyhjänä! Voiko tämä olla mahdollista!? Katsotaan vain niin Hamilton nousee silti, kun osaa ja uskaltaa tehdä ohituksia, toisin kuin jäätynyt Kimi boy, perhana siellä taistellaan MM-pisteistä!

Hamiltonille tietenkin silloin ongelmia, kun Kimi saamassa vain muutaman jäännöspisteen. Taitaa ferrarillakin jo tajuta, että Massan tukeminen loppukaudesta olisi järkevää.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika tiukaksi menee vielä Kimin, Alonson ja Hamiltonin välillä. Tällä hetkellä Alonso on sekan Kimiä edellä ja Kimi puolestaan 25 sekkaa Hamiltonia edellä. Eiköhän Kimi ja Alonso tule nytkin ihan samoihin aikoihin sisälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös