Finaalisarja HPK - Ässät

  • 77 584
  • 554

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Fortuna kirjoitti:
- hienommat kampaukset =)
Pääsiäisen Ilta-Sanomien urheiluosiossa oli hauska askartelupaskartelutehtävä molempien joukkueiden faneille. Kerhon fanit saivat hienon Ritarinaamarin ja Ässä-kannattajille sitten sellainen irokeesinoloinen epämääräisyys. Tälläkin osastolla Kerho vei 100-0. Itse tosin askartelen sen vasta tiistain otteluun.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään:1-6
Ässät näyttää miksi Kärpät ja Tappara kukistuivat.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ässät vie sarjan. Näin uskon ja olen uskonut jo jonkin aikaa. IFK:lla olisi ollut saumat taistella kannusta, mutta HPK on liian kevyt.

Perusteet:

- HPK horjutettavissa fyysisellä pelillä, Ässät tekee tämän paremmin ja systemaattisemmin kuin IFK

- HPK:n maalivahtipelaaminen ei vakuuta, Ässät ollut tähän saakka leveämmällä rintamalla kuin IFK maalinteossa

- Riksman parempi kuin Lundell, Ässät puolustaa muutenkin paremmin kuin IFK

- HPK samantyylinen joukkue kuin Kärpät, astetta heikompi jopa

Otteluvoitoin 3-1 Ässille, kannu matkaa Poriin pitkän, pitkän tauon jälkeen.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Kääntää påsken

Torstaiyöstä asti ollut aikaa luodata finaaliketjun arvoista syväanalyysiä, mutta eihän sieltä tyhjästä päästä mitään löydy. Uudelle tahi vähän vanhemmallekin asiakirjoittajalle sopivaa poikkitieteellistä arviota. Ja onhan tuolla Jatkoajan ammattimainen harrastelijaporukka jo nakuttanut semmoisen määrän kirjainta toisensa perään, että niissä on hetkeksi pureksimista.

Pajunkissat ropisseet risuista, nyt paiskitaan pyllynposkille vai pitäisikö sanoa patamaisille lihasmuodostumille paljailla koivuniemenherroilla. Siitä ne tykkää koska niissä on se porilainen hulluus. Sulle vitsat mulle palkka.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
HPK liigan viihdyttävin joukkue? HPK:n pelit runsasmaalisia? Yeah right, pale!

Ei onnitteluja ensimmäisestä voitosta. Onnittelut hoidetaan vasta sarja jälkeen, kävi miten kävi. Sota jatkuu tiistaina.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Oli kyllä hirveää pashaa tuo ensimmäinen finaali. Ässät ei käyttänyt mitään niistä keinoista mitä heiltä odotin; kovaa taklauspeliä ja maalinedustojen hallitsemista. Toivottavasti Porissa pistävät rytinän päälle. Mave Kivenmäkeä taas en halua ainakaan Ilveksessä nähdä koskaan, naurettavaa ruikuttamista ketjukavereille jatkuvalla syötöllä.

HPK taas on loppujen lopuksi melko tylsä joukkue, joka tosin pelaa loistavasti johtoasemassa, se on vähän kuin Ruotsin peliä katsoisi. Erittäin tiivis viisikkopuolustus, mutta helwetin tylsää. Vieraissa sumputetaan se 60min, kotona hyökkäävät sentään ensimmäisen erän, ja siihen asti toistakin, kunnes ovat johdossa. Weakmanilla käy uskomaton joulu, mutta pelaakin kyllä yllättävän mainiosti.

Toivottavasti tämä nyt tästä vielä paranisi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pärde kirjoitti:
Ässät vie sarjan. Näin uskon ja olen uskonut jo jonkin aikaa. IFK:lla olisi ollut saumat taistella kannusta, mutta HPK on liian kevyt.

Perusteet:

- HPK horjutettavissa fyysisellä pelillä, Ässät tekee tämän paremmin ja systemaattisemmin kuin IFK

- HPK:n maalivahtipelaaminen ei vakuuta, Ässät ollut tähän saakka leveämmällä rintamalla kuin IFK maalinteossa

- Riksman parempi kuin Lundell, Ässät puolustaa muutenkin paremmin kuin IFK

- HPK samantyylinen joukkue kuin Kärpät, astetta heikompi jopa

Otteluvoitoin 3-1 Ässille, kannu matkaa Poriin pitkän, pitkän tauon jälkeen.

Ei voisi paremmin "ennustustuksesi" kusta tän ekan pelin perusteella.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HPK oli parempi ja onnittelut erävoitosta sinne. Jokainen varmaan tietää sen, että Ässät ei tänään pelannut lähelläkään parsasta tasoaan, HPK:ta en ole aiemmin seurannut, joten en heistä osaa sanoa.

Kaikki maalit lasketaan, mutta olisi vituttanut vähemmän, jos Kerho olisi tehnyt sen ainokaisensa edes kunnolla. Ainoa positiivinen asia on se, että Riksman pelaa edelleen huikeasti. Maalia ei molarin piikkiin saa millään ja numerot säilyivät noin tasaisina lähinnä Riksmanin ansiosta ja lisänä molempien joukkueiden tehottomuus (Ässille voitto edes tässä ja aloituksissa... ja jäähyissä). Wiikman pelasi toki hyvin, nollapeliä ei huono molari saa, mutta ei oikein päästy näkemään Miikan virettä.

Ja tuomari... peliä ei päässyt ratkaisemaan, mutta sellaisia jäähyjä tuli molempiin suuntiin, että ei finaalipeleistä ymmärrä mitään tuo mies.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
HPK pelaa kyllä niin jäätävää puolustuspeliä, että a) onko Jalonen muuttanut pelitaktiikkaa sen Helsingin jatkoaikahäviön jälkeen paljonkin puolustusvoittoisemmaksi? Ja b) onko Jalonen oppinut voittamaan? Minusta vastaus kumpaankin kysymykseen on kyllä.

Ässien fyysisyys on kyllä taas yksi turha myytti, kun liike ei riitä taklaamaan, sitä fyysisyyttä ei ole muualla kuin maalinedustalla pullistellessa. Ässien ainut toivo on saada huomattavasti kovempi liike aikaan, muuten ei päästä maalipaikoille ja fyysistä olemusta ei pystytä käyttämään hyväksi, etenkin kuten tässä on jo aiemmin todettu, että kaukalot ovat samankokoisia.

HPK on tällä hetkellä hieman edellä, tiistaina taas Ässät on enemmän valmiimpi, toivotaan ihan finaaleiden arvon kannalta näin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Esimmäinen taisto takana, muutamaan vuoteen oli taas eri kokemus katsoa finaalia kun ei ollut se "Oma" joukkue mukana.
Itsellä jäi selainen kuva matsista, että jännitys oli kova molemmilla joukkueilla, alitajunnassa takoi, että hävitä ei kestä, vaikka ensimmäinen peli oli kyseessä.
Ihan ymmärrettävä asia, ei ole kummallekkaan tuttu paikka pelata finaaleissa.
HPK oli lähempänä sitä omaa peliään, Ässät ei päässyt niskan päälle omilla vahvuuksillaan. Verratuna Kärpät-sarjaan, nyt Ässät ei saanut kiekkoja HPK:n maalin eteen niin, että siellä olisi ollut miehiä survomassa irtokiekkoja väkisellä sisään mikä pitäisi olla Ässien vahvuus. Pelissä Ässille tulleissa paikoissa kädet jäätyivät aika totaalisesti Hiseyn alivoimatilannetta lukuunottamatta.
Samaa voi sanoa kyllä myös HPK:n tilanteista, jonkinlainen finaalijännitys vei kaiken rentouden ratkaisuista.
HPK yllätti allekirjoittaneen ns. fyysisyydesssä, he pystyivät välillä horjuttamaan Ässien pelaajia kovilla, varsinkin keskialueen, taklauksilla, siitä propsit kerholle.
Maalivahtipelissä ei ollut eroja, Riksmanilla oli enemmän töitä, maalille hän ei voinut mitään, noita "ohjureita" ei torju kuin tuurilla. Wiikman otti eleettömästi kaiken, mikä kohti tuli. Kolmas perättinen nollapeli tässä vaiheessa kautta on hatunnoston arvoinen juttu.
Miten sarja jatkuu? Ässien on kotonaan saatava pelin painopiste pois omalta alueelta, jalat eivät vain riitä kun Kerho pääsee hallitsemaan kiekkoa hyökkäysalueella. Kiekkoja pitää saada Kerhon maalineteen niin, että omien hyökkääjien pelisuunta on myös sinne, muuten hukka perii.
Mielenkiinnolla odotetaan seuraavaa peliä.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Hömppäkerhoa ja varmaa, voitot maksivoivaa pleijarilätkää ei ole tottunut yhdistämään toisiinsa, mutta kyllä HPK pelaa nyt samanlaista tylsää, varmaa ja näppärää vastaiskulätkää kuin Tshekki. Ei tietysti ole yhtä paljon luovuutta ja kiekollista taitoa hyökkäyksessä, mutta kädettömämpiä jengejä vastaan riittää tuokin. Jukkaakin kiinnostaa nyt voittaminen eikä viihdearvot, joten kyllä se mies on.

Toivottavasti Ässät kuitenkin laittaa täysrähinän päälle HPK:n maalille Porissa ja peli ratkeaa muuhun kuin tuomareihin(mitä ei siis tänään käynyt.) Mutta eipä riitä porilaisille kotivoitot ja näillä näkymin Hämeenlinnassa Ässien liike ja taito ei vaan riitä edes fyysiseen dominointiin. Kuntopuolikin näyttää vähän HPK:ta huonommalta, mutta niinhän se raskaammilla kavereilla aina.

Erittäin hyvä ja viihdyttävä 1. erä, mutta sen jälkeen aika tylsää pään seinään lyömistä molemmilta. Kiekollisesti ainakin kädettömin finaali miesmuistiin.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Homma alkoi justiinsa niin hienosti kuin vain voi. Nolla omiin ja voitto kotiin. Lisäksi Ässät selvästi jonkin verran häkeltyi kun Kerho pystyi pistämään ns. kovan kovaa vastaan. Sanotaan nyt vaikka niin, että Kerho ei pillittänyt. Toisesta joukkueesta en ehkä sanoisi niin.

Selvää on että Pata tulee seuraavaan otteluun kovempaa. Sen Kerhon leiri tietää ja siihen varautuu. Paineet alkavat silti varmasti näkymään Pata-leirissä mitä pidemmälle Wiikman nollansa pitää. Hulluudella ei näissä peleissä tee mitään, kun vastassa on fiksut ja komeet.

Ensimmäisen ottelun viimeinen erä näytti suunnan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
mtmela kirjoitti:
Ässien fyysisyys on kyllä taas yksi turha myytti, kun liike ei riitä taklaamaan, sitä fyysisyyttä ei ole muualla kuin maalinedustalla pullistellessa.
Aika oikeaaseen osunut kommentti, sillä jos ei oikeaan aikaan pysty taklaamaan, niin sitten hommasta on vaan haittaa omalle pelaamiselle. Kivenmäkeä pisteltiin tänään kuin mitäkin hiekkasäkkiä ja mitään vastausta ei kunnolla löytynyt. Kerho tosiaan halutessaan pystyy antamaan niittejä huomattavasti enemmän. Samaa oli havaittavissa tuossa hifkisarjan lopussa. Ei niistä parista onnistuneesta pommista paljoa hyötyä ole(vaikka yleisön mielestä moiset tekevätkin joukkueesta fyysisemmän) , kun vastustaja osuu lähes joka tilanteessa.

Tosin kerho vähensi selkeästi taklauspeliä johtoasemassa, mutta tämähän oli vain hyvää pelin lukua. Ässille kuitenkin näytettiin heti alkuun ettei fyysisyydellä joukkuetta pysty horjuttamaan. Hifkihän ymmärsi yskän ja viimeisessä pelissä ei enää "rähinäjengiä" näkynyt kokoonpanossa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Fortuna kirjoitti:
- liigan paras nelosketju
En vaihtaisi ikipäivänä Sailio-Wirtanen-Lappalaista Ässien nelosketjuun.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ossi kirjoitti:
En vaihtaisi ikipäivänä Sailio-Wirtanen-Lappalaista Ässien nelosketjuun.

Hyvä. Onneksi meidänkin nelosketjulla taitaa olla kaikilla jo sopimus pataan ensi kaudeksikin (Kupru ja Patu varmana, Kinustakin promenadi.net jo puheli). On eri asia olla Kerhon mies kuin Ässissä seisomakatsomosta kentälle tullut oma poika. Ja niinhän sen kuuluukin olla, joka seuralla oma tekeminen. Ei valittamista.

By the way, jos maalivahtien taso säilyy, tästä tulee huikea sarja, vaikka voittava kiekko ei aina olisikaan kauhean avointa päästä päähän-hurlumheitä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ossi kirjoitti:
En vaihtaisi ikipäivänä Sailio-Wirtanen-Lappalaista Ässien nelosketjuun.

Täytyy näin sivullisena sanoa, että Ässien nelonen oli koko joukkueen vaarallisin osa ja välillä todella näkyvästi esillä. Sen sijaan Kerhon nelonen oli tänään varsin hyvin pimennossa.
 

räpsä

Jäsen
Kyllä se on niin, että tossa pelissä ei fyysisyyttä ollut kun sikakatsomossa. Ässien liike oli selvästi heikompaa kuin kerhon, pirusti pitää pystyä parantamaan jos aikoo edes yhden ottelun voittaa. Wiikmania kerhon maalilla Ässät ei pystynyt kunnolla testaamaan. Eniten ihmettelen herra Kivenmäen vaisuutta. Kaikki Kärppä pelitkin meni jotenkin puolivaloilla. Maven luistelu on parhaimmillaan todella nautinnollista seurattavaa, mutta nyt näyttää ettei se pääse minnekään. Suu kyllä tuntuu käyvän entiseen malliin. Tiedä sitten onko vähän luokkaantunut vai ottaako vastustaja vaan tilan ja ajan pois. Kyllähän Kerho Mavea taklailikin, mutta on sitä ennenkin niittailtu eikä se sitä ole estänyt pelejä ratkomasta.
Mutta uusi yritys tiistaina ja patasydän mukaan niin nähdään ainakin kunnon taistelua!
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Ossi kirjoitti:
En vaihtaisi ikipäivänä Sailio-Wirtanen-Lappalaista Ässien nelosketjuun.

Ässien nelonen ei aina vieraissa syty (Missä tunnelma munkkirinkeli?). Seuraappa seuraavassa kamppailussa Porissa, miten pojat pellaavat. Tietysti näkemysero voi olla suuri.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pêr un pugno di dolari kirjoitti:
(Missä tunnelma munkkirinkeli?).
Niin, en nyt ihan heti ymmärrä, että mitä tämä kysymys tarkoittaa, mutta olin kyllä tänään jääkiekko-ottelussa, jossa tunnelma oli todella hyvä. Ei varmastikaan sentään Porin pauhun vertainen, mutta loistava kuitenkin. Missäs sinä tästä tunnelmasta nautit?

Ässien nelonen pelaa ihan eri tyylillä kuin Kerhon vastaava, vaikka toki yhtäläisyyksiäkin löytyy. Kerholla siinä vaan on kiekollisesti aikas paljon lupaavampi jätkiä kuin Ässillä. Hieno nelonen silti Padallakin.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Wiikman ei ole nyt kuulemma kolmeen peliin joutunut tekemään yhtään kunnon torjuntaa. On se paska, säkällä tulee nollia. Ja Riksmani vähintään sen pellerantasen 10x parempi.

Kerholaisilta puuttui jälleen se tappamisen meininki maalipaikoissa, joita todentotta oli jälleen aivan helvetisti. Ei vaan pomppinut kuin kerran, onneksi riitti. Tosin olen aivan varma, että vaikka Ässät olisi kolmannessa erässä noussut tasoihin, niin Kerho olisi vaan lisännyt pökköä pesään ja painanut väkisin uudestaan johtoon.

Kirjoittelin täällä ennen peliä joukkueiden erikoistilannepelaamisista. Ero oli juurikin sellainen, kuin odotettavissa oli. Eihän noilla Ässien viivamiehillä ylivoima voi kovin tehokasta ollakaan. Kerholla taas pyöri ihan näppärästi, mutta viimeinen terävyys puuttui. Tulipahan se ainoa maali kuitenkin ylivoimalla.

Tästä on jokatapauksessa hyvä lähteä tiistaina Poriin. Paineet ovat kovat kotijoukkueella, ja mikäli Kerho saa vastaiskulla iskettyä ensimmäisen häkin ja jäädytettyä pelin kuten torstaina Helsingissä, niin 2-0 tilanne on lähellä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuamas kirjoitti:
Jos Ässät vie sen yhdenkin voiton Hämptonista, niin nakkikattila tulee Poriin.

Vai nakkikattila...Saatana, hieman kunnioitusta palkinnolle, jota olette haaveilleet puoli elämää:)
 
hohhoijaa...eka erä oli hyvää peliä mutta sitten meinasi uni tulla. Noloa, jos jääkiekko alkaa olla tällaista jalkapallolukemiin ja taktiikkaan päätyvää peliä. Ässät oli yllättävän vaisu, etenkin sen ykkönen. Hpk vaikutti jotenkin valmiimmalta ja ei uskoisi, että tuo porukka on täynnä ensikertalaisia finalisteja. Hpk:n pelissä näkyi jotenkin finaalikokemus, vaikka sitä tosiaan ei ole. Johtuiko sitten samassa asemassa olevasta vastustajasta, kun ässistä huokui jonkinnäköinen liiallinen yliyritys ja ensikertalaisuus finaaleissa näkyi selvästi.

Hpk:n peli oli sitä samaa keskialueen futispuolustamista johtoasemassa, mihin se hifk-pelissä jäi. Ässillä ei ollut keinoja siihen ja peli oli yllättävän hampaatonta. Jäljellä oli kovin vähän sitä Ässää, jolla kaatui Tappara ja Kärpät. Mikäli seuraavassa pelissä sama jatkuu, niin täytynee todeta että ehkä Hpk:lla on joku lääke löytynyt siihen, mutta tän pelin perusteella ei voi sanoa mikä se on. Silmiin pistävää oli muuten hpk:n harjoittama kiekottoman estäminen, jolla blokattiin kärkikarvaajaa ja välillä myös hyökkäyspäässä kiekolliseen kiinni käyvää puolustajaa. Kivenmäen mussutus omille tarttui myös negatiivisena silmään. Ja Wiikmanin tolkuttoman isot suojat.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
JanJ kirjoitti:
Ihanaa, osumat ja uppoamiset.
Et perustellut omaa kantaasi muuten kuin että Makkonen on väärässä. Jos lähdetään sille tielle, Makkosella on uskottavuutta enemmän kuin Sinulla.

Lähinnä kaipasin perusteluja sinulta. Jos se taas on "koska sanon niin" niin uskon mielummin jääkiekon ammattilaista kuin sinua.
Nyt ei uponnut kuin riksmanin taakse, vaikka hienon pelin pelasikin. Riittäisikö 9 erää ilman takaiskuja perusteluksi. Tosin viestisi aikaan niitä ei ollut kuin kuusi. Maalivahtien PO määrissä ei pahemmin ole eroja, joten tasaisesta kaksikosta on kysymys. Kritiikkini kohdistuikin siihen miten riksmania pidettiin "yliverataisena". Ilmeisesti olin väärässä kun kerran Makkosella on enemmän uskottavuutta.

Nyt näyttääkin sitä, että aika tasaiselta näyttää maalivahtirintamaalla ja ratkaisevaa onkin se miten pelurit pystyvät laadukkaita kuteja tuottamaan. Tänään ei oikein kummaltakaan laadukkaita vetoja tullut. Maila puristaa selvästi.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Rontti kirjoitti:
Missäs sinä tästä tunnelmasta nautit?

Päädyn seisomakatsomossa. Pari kertaa kuului Kerho huudot, mutta muuten sai aika rauhassa katsella. Tai sitten on liikaa tottunut Porin huumaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pêr un pugno di dolari kirjoitti:
Päädyn seisomakatsomossa. Pari kertaa kuului Kerho huudot, mutta muuten sai aika rauhassa katsella. Tai sitten on liikaa tottunut Porin huumaan.
Varmasti osaksi jälkimmäistä ja sitten osaksi se, että ei siellä omien metelin keskellä paljon mitään muuta kuulekaan. Kyllä se teidänkin kannustus kivasti alle jäi toisessa päädyssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös