Finaalisarja HPK - Ässät

  • 77 576
  • 554

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
mikkoz kirjoitti:
Itse en usko että tappeluita nähdään, mutta ylilyönnit ovat kuitenkin aina kivoja.


Kyllä yhden Pyllykkä vs. Nicke voitaisiin nähdä. Kiekko-Pasi ei ole Mattin kanssa varsinaisesti vielä pudotuspeleissä hurmannut, joten ei mitään menetetä, jos kiekko-Jarmo päättää rankaista pelin kiellolla. Joten mää toivon tätä matsia.

Ja ennen kaikkea Ässien voittoa. Nielikäistä ketuttaa entistä enemmän, jos Ässät vie sarjan.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
paze17 kirjoitti:
Niin, montako peliä Ässät on tämän vuoden playoffeissa kotona hävinnyt?
Tuossahan sanottiin että Ässät on voittanut tasaisesti kotona ja vieraissa. Kerholle kotiedun menettäminen olisi suurempi isku kuin Ässille on se että sillä ei ole kotietua. Siis muutenkin kuin että tilanne olisi 0-1.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Twite kirjoitti:
Tuossahan sanottiin että Ässät on voittanut tasaisesti kotona ja vieraissa. Kerholle kotiedun menettäminen olisi suurempi isku kuin Ässille on se että sillä ei ole kotietua. Siis muutenkin kuin että tilanne olisi 0-1.


Perkele, se on finaaleissa ihan sama, jos kotona tahi vieraissa häviää. Se on pääasia, kumpi ensin saa kolme voittoa. Mieluummin toki omalla kotikentällä voitonjuhlat.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Arnold kirjoitti:
Perkele, se on finaaleissa ihan sama, jos kotona tahi vieraissa häviää.
Ei minusta. Minun mielestäni vierasvoitto on arvokkaampi kuin kotivoitto, myös finaaleissa.

Edit: Loppui rautalankavarastosta paksuudet.
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Twite kirjoitti:
Ei minusta. Minun mielestäni vierasvoitto on arvokkaampi kuin kotivoitto, myös finaaleissa.


Edelleen.. Kolme riittää mestaruuteen. Ehkä se ratkaisee kuitenkin? Vai mitä, esa?
 
Onhan tämä hieno huipennus kiekkokaudelle, viimeinkin finaalissa kohtaavat seurat "perinteisten" (HIFK, TPS, Jokerit, Tappara) ulkopuolelta. Mukavaa ajatella, että tänä keväänä kultajuhlia vietetään joko Porissa tai Hämeenlinnassa- ei sitä ensi alkuun tahdo edes uskoa todeksi.

Ässien mestaruus olisi siinä mielessä hieno homma, että joukkue kävi jopa divarissa välillä ja monenmoista sähellystä on Porin kiekkohommissa ollut toimitusjohtajia myöten. HPK:n voitto taas olisi "ikuisen kolmosen" nousu Suomen parhaaksi, koska porukka on kuitenkin tehnyt kansainvälisen tason pelimiehiä (P.Nurminen, Pärssinen, Santala, Hahl, Hentunen) sekä osannut hankkia loistavia ulkomaalaisvahvistuksia (mm. Tenkrat ja Rafalski). Ässien yllätys olisi hieno, mutta HPK:n pitkäjänteinen työ ansaitsi viimein palkinnon.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Pataan

Noniin, tässä sitä nyt sitten ollaan. Vähän tuntuu erikoiselta kirjoittaa finaaliketjuun muunkin kuin outsiderin roolista, mutta niin se nyt vaan on. Pallokertsi - Ässät, kannu tarjolla. Ässiä kohtaan löytyy varsin paljon sympatiaa, mutta eiköhän ne sympatiat saada unohtaa ensimmäisen pelin jälkeen. Enemmän sota kuin IFK-sarja.

Todettakoot heti kärkeen Kerhon erilaiset pelityylit. Kotona mennään eikä meinata - kiekko liikkuu, äijää lentää seinille ja kansa juhlii. Vieraissa pelataan keskialueen trappia, ei taklata, isketään vastahyökkäyksistä ja pyritään pitämään vihulainen pois laukaisusektorilta. Kerho tulee pelaamaan täsmälleen samalla taktiikalla, joka toimi Nordiksella kuusi erää. Kolmea erää se ei toiminut, mutta pistäisin tämän enemmänkin henkisen kynnyksen piikkiin. Se ylitettiin, ja lisää esteitä on ylitettävänä Porissa.

Hyvä uutinen kuitenkin Kerholle on, että Porissa ei ole pakko voittaa. Kotiedun pitäminen riittää. Tässä parissa en kuitenkaan pidä kotietua huomattavassa merkityksessä, sillä molemmat ovat kyenneet jo tällä kaudella ottaa pisteet vieraista. Totta on, että runkosarjan jäljiltä Porin kotitaika on noussut seuraavalle asteelle, mutta näkisin Kerholle olevan tähän astisista joukkueista kaikista vakuuttavimmat aseet sen rikkomiseen. Erinomainen tiivis keskialueen peli, joka ei tosiaan ole mitään viihdekiekkoa, mutta on osoittanut tehokkuutensa. Kerhon tehtävä ei ole lähteä Poriin viihdyttämään, vaan voittamaan.

Minun on hyvin vaikea uskoa, että kankea porilaispakisto pysyy mukana Kerhon vauhtipelissä - varsinkaan Rinkelinmäellä kotijäällä. IFK:n kankeahko pakisto oli hädässä Rinkelillä, ja ainakin minun silmääni Ässien pakisto on vielä IFK:takin kankeampi. Ainakin patakannattajana toivoisin, että Atte Pentikäinen pysyisi pitkälti penkin päässä. Mika Rontilla lienee kuitenkin enemmän valmiuksia pysyä luistimilla mukana.

Eikun, onkohan sittenkin se kotitaika voimassa? Nyt kun tuli kirjoiteltua jo ristiin sanomisteni kanssa, good going, eh...

Ässät varmasti tulee karvaamaan syvältä aivan kuten IFK:kin ja vie taklaukset loppuun asti, mikä tuo pienen hädän kiekollisille pakeille. IFK:ta vastaan HPK:n pakeilla oli välillä todellinen kiire päästä kiekosta eroon ja usein ratkaisuna olikin vispaus pitkäksi, joten hyökkäyspään aloituksia tulee patapakalle, jos se kykenee painamaan karvauksensa riittävän syvälle Kerhon kiekollisen puolustajan iholle.

Yksi suurimmista aiheista tulee varmasti olemaan Matt Nickersonin peli, jonka halonhakkuutalkoisiin Pasi Nielikäisellä on varmasti jotakin sanottavaa. Se on sitten eri asia, miten Pasi aikoo Nickersonia pitää aisoissa. Varmasti tappelu on täysin poissuljettua, koska tuskin Nickerson kuitenkaan lähtee sattuneesta syystä. Toivottavasti muuten Pasi on pelikunnossa, sillä olisi mukava nähdä varsinkin pari ensimmäistä vaihtoa Rinkelillä, kun Nielikäinen ajaa kaikkea liikkuvaa. Toivottavasti vielä maali tai kaksi kimpoaisi maalin edessä maskissa olevan Nielikäisen perseestä. Sepäs porilaisia vituttaisi.

Hyökkäyspäässä näkisin HPK:lla olevan enemmän pudotuspeleihin vaadittavaa kurinalaisuutta ja leveyttä, kun taas Ässät painaa menemään hurmoksella. Vaikka miten pelattaisi mestaruudesta, niin pomminvarmaa on, että Ässillä on ainakin tällä hetkellä kovempi tahtotaso hurmoksensa ansiosta. Tässä vaiheessa kehiin tulevat kotiyleisöt, sillä jos Rinkeli alkaa rokata hyvissä ajoin ja Kerho saa pelinsä myrskyämään, saattaa Kerho nousta sille samalle tasolle tahtotasolla missä Ässät on nyt. En usko hetkeäkään, että Ässien maha olisi täynnä finaalipaikasta, varsinkin kun 6500 porilaista huutaa kurkku suorana aina kun pleksi vähän kolisee. Luulin Ässien mahan olleen täynnä puolivälierien jälkeen, mutta tulipa taas oltua kunnolla väärässä.

Maalissa toivottavasti Kerholta löytyy terve molari. Rämö on ilmeisesti puolikuntoinen ja Wiikmanin iskusta mulla ei ole harmainta käsitystä, mutta ei sillä kai kovin paskana paikat voi olla, kun nollasi IFK:n pari kertaa putkeen. Wiikman ei muuten näissä kahdessa pelissä sylkenyt lainkaan, jota pidän pienenä ihmeenä. Ehkä jopa mestaruuteen johtavana ihmeenä, sillä Rämöä tuskin maaliin saadaan vammoistaan johtuen. (<= mutua, tietopohja 0) Riksmanista tuskin tarvitsee paljoa kirjoittaa, sillä kaveri on ollut aivan maaginen läpi kauden. Miksei olisi finaaleissa? Toivottavasti ei lähdetä IFK-sarjan tapaan maalivahdin ajelutalkoisiin, sillä tässä hommassa häviäjä löytyy Ässien maalilta - luonnollisesti. En halua finaaleiden ratkeavan tällaiseen oman joukkueeni aloittamana. Eri asia tietenkin on, jos komarovit ynnämuut alkavat ajella Wiikmania, niin siinä vaiheessa tulee marssittaa telaketjut Riksmanin päälle. Vuoroin vieraissa, jota ei IFK-sarjassa meidän osalta koskaan (valitettavasti) tapahtunut. Varmaankin turhaa spekulointia, mutta en kauheasti yllättyisi moisesta aktiviteetista. Kuumat pelit kuitenkin.

Ennalta erittäin mielenkiintoinen sarja varmasti myös ulkopuolisten vinkkelistä. Pannaan Kerholle 3-0... tai 3-2. Taitaa se kotietu sittenkin pitää. Toivottavasti ratkaistaan kuitenkin Hämeenlinnassa. Se olisi hienoa, viimeisen päälle.
 
Viimeksi muokattu:

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kävi tässä ottelusarjassa ihan miten vaan niin kumpikin joukkue voittaa. Kerho saa katki pronssisarjansa ja enää ei tarvi muistella vain Marko Palon maalia. Ässille tämä playoffkevät on ollut yhtä juhlaa. Lisäksi kauden päätteeksi ainakin Porissa tullaan tiskiin lyömään aika jäätävät talousluvut.

Toivottavasti tässä unohdetaan itkut ja annetaan pelata. Kumma kun Kärppäsarjassa ei tarvinnut itkeä mutta Tappara sarjassa täytyi.... Kovaa rehtiä peliä. Sitä tämä sarja kaipaa ja uskon että sitä tullaan näkemään. Kerhon tuntien sieltä puolelta on tulossa vauhdikasta peliä.

Veikkaan että sarja ratkeaa neloskenttiin. HPK:lla tuossa enemmän yllätyksellisyyttä. Sieltä voidaan tulla ja tullaankin puuntakaa. Ässienkin nelonen tulee puuntakaa mutta eri kantilta katsottuna.

Päätän tämän kirjoituksen ammattilaisen mielipiteeseen jatkoajan päätoimittajan Hiitelän jäätävään analyysiin:

http://hiitela.blogspot.com/2006/02/sst.html

Nyt pitäisi tämä kirjoitus äkkiä saada Ässien pukukopin seinään.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
UPEAA nähdä kaksi "pientä" seuraa finaaleissa. Tämä on todella piristysruiske koko liigalle. Kävi finaalissa miten tahansa niin ei ihmeemmin harmita. Kumpikin jengi on mielestäni mestaruuden arvoinen. Toivon kuitenkin kun olen seurannut porilaista hurmosta, että se vie loppuun asti. Parempi voittakoon. Onnenpotku kuitenkin ÄSSILLE.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
SM-liigan finaaleissa on joka kevät nähty vähintään yksi vierasvoitto. Ihmeenä pitäisin, ellei nähtäisi nytkin. Vierasvoittoja voidaan nähdä useitakin molempien joukkueiden ottamina.

Erikoisena tilastokummajaisena voisi todeta, että aina kun maksimiottelumäärään on menty (1979, 1981, 1983, 1985, 1995), ratkaiseva viides finaali on päättynyt vierasvoittoon. Pelkkä kotietu ei siis tuo mestaruutta. Toki ennemmin tai myöhemmin nähdään SM-liigassa myös se viides (tai seitsemäs) finaali, jonka kotijoukkue voittaa.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Ässien matka finaaleihin on kulkenut samanlaista reittiä kuin Tapparalla keväällä 2003.

Puolivälierät
2003: Runkosarjan vitonen Tappara voittaa runkosarjan nelosen Bluesin
2006: Runkosarjan vitonen Ässät voittaa runkosarjan nelosen Tapparan

Välierät
2003: Tappara voittaa runkosarjan uudella piste-ennätyksellä voittaneen HPK:n
2006: Ässät voittaa runkosarjan uudella piste-ennätyksellä voittaneen Kärpät

Finaalit
2003: Tappara voittaa runkosarjan kolmosen Kärpät.
2006: Ässät kohtaa/voittaa runkosarjan kolmosen HPK:n

Ässien mestaruutta puoltaa vielä se toisiasia, että 2000-luvulla se joukkue, joka on voittanut Kärpät ottelusarjassa, on aina pokannut kultamitalit.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kovin tuntuu katkeralta ruveta tänään näitä finaaleja seuraamaan. No, tässä ollaan eikä sille mitään voida joten otetaan sitten kaikki irti tästä sarjasta.

Minulla ei kyllä sen suurempaa suosikkia ole, kerhon suvereeni voitto ehkä hieman nostasi IFK:n suorituksen arvoa, mutta eipä silläkään nyt sen isompaa merkitystä ole. Ässät taas on pelityyliltään lähempänä suosikkia.

Toivottavasti tulee hyvät ja kiihkeät finaalit, enkä nyt näe mitään syytä miksei tulisi. Nauttikaa molempien fanit nyt, seuraavaan kertaan voi mennä aikaa. Veikataan nyt sitten lopuksi, että Ässät vie kannun 3-1 voitoin.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei pysty ymmärtämään mitä tämä nykyinen joukkueemme on tehnyt. Kiitos siitä jo tässä vaiheessa. Ei kai me finaaleihin turhaan tietämme raivattu. Nälkä kasvaa syödessä: vain voitto kelpaa!

Tämän sarjan ratkaisu nähdään Rinkelinmäellä. Ei välttämättä tänään, mutta kuitenkin. Tällä tarkoitan sitä, että Ässät käy sen tarvittavan vierasvoiton Hämeenlinnasta kaapimassa! Porissahan ei meille pärjää kukaan. Syksyllä veikkaisin finaalin Kärppiä ja Tapparaa. Ei ihan osunut.

Antaa palaa!
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt se alkaa!

Ei tässä oikein osaa mitään sarjasta sanoa. Niin on epätodellinen fiilis. Ja siis mahtavan sellainen.

Vaikka kaikki on jo analysoitu, kai vielä pitää. Sarjan ratkaisevat tekijät allekirjoittaneen mukaan:
- Miten joukkueet ovat henkisesti palautuneet omista finaalisarjojen voitoistaan? Onko jollakulla jo liian hyvä olo? Onko hypetetty jo liikaa? Tässä lienee hieman suurempi vaara kuitenkin Ässillä.
- Kai HPK osaa käsitellä sen, että nyt ei olekaan vastassa joku "suuri"? Ässät on voittanut kauden suurimmat suosikit ja pelannut vakuuttavinta peliä. Ei siis luulisi olevan mitään ongelmaa, mutta se nähdään tänään. Ässät voidaan nähdään sitäpaitsi tällä hetkellä jonkinnäköisenä ennakkosuosikkina, mikä ei sinällään edellämainituista asioista johtuen ole mikään vääryys.
- Maalivahdit. Kummalle pomppii ja kumman kantti pitää paremmin.
- Fyysisyys ja liike, niitä on molemmilla riittävästi. Nyt ratkaisee tahto ja psyykkinen kovuus. Se kuinka pystytään noudattamaan sovittuja suunnitelmia. Ja vähän se on tuuristakin kiinni.
- Toivon rehtiä ja runsasmaalista sarjaa. Ja sellaiseen uskon.

Elän täysin siinä uskossa, että Kerho vie mestaruuden. Tässä olen, hallille menen, kannustan ja muuta en voi.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Huhhuh. Ei ole masu täynnä ei, mutta kyllähän on edelleen hieman epätodellinen olo. Hallilla tulee varmasti ihmeteltyä pariin otteeseen, notta mitäköhän vittua minä täällä teen tähän aikaan vuodesta.

Kerholla on ehkäpä kaikkien aikojen paras mahdollisuus viedä kannu. Enkä aliarvioi Ässiä, joilla on erinomainen JOUKKUE. Kolme ottelua ei riitä, mutta siltikin Kerho on mielestäni ennakkosuosikki sarjaan lähdettäessä.

Kun Ässät pelasivat Tapparaa vastaan, ehdin jo haukkumaan osan porilaisfaneista. Nyt täytyy myöntää, että hieno finaalipari on tasoittanut tunteita. Porilaisille todella suon tämän hetken, vaikka samalla toivonkin, että omat homman kotiin hoitavat. Sanasota tulee varmasti olemaan kova finaalien ajan, mutta....

....Hämeenlinnassa ja Porissa voidaan olla erittäin ylpeitä tästä keväästä. Oli lopputulos mikä tahansa!

Let's Play Hockey!
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kummasti on onnistuttu sivuuttamaan yksi ehkä koko sarjan ratkaiseva osa-alue näissä ennakkospekulaatioissa, nimittäin erikoistilanteet. Niin tylsältä kuin erikoistilannepelaaminen kuulostaakin kaiken maailman draivien ja porilaisten huulluksien rinnalla, niin kyllä ylivoima- ja alivoimapelaaminen tulevat näyttelemään erittäin suurta roolia näissä finaaleissa.

Tilastot ovat tilastoja, mutta kyllä ne kuitenkin osviittaa antavat joukkueiden erikoistilanteiden tasosta. Kerhon ylivoima on toiminut 14,93% tarkkuudella ja alivoimaa on tapettu 91,8% teholla. Ässien vastaavat prosentit ovat 10,29 ja 85,06. Asiantuntevampi kaveri voisi sanoa, jotta aikamoiset erot Kerhon hyväksi.

Sen vähän, minkä Ässät mahdollisesti maalivahtipelissä voittaa, niin Kerho kuittaa kyllä erikoistilannepelaamisella.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
lece kirjoitti:
Kummasti on onnistuttu sivuuttamaan yksi ehkä koko sarjan ratkaiseva osa-alue näissä ennakkospekulaatioissa, nimittäin erikoistilanteet. Niin tylsältä kuin erikoistilannepelaaminen kuulostaakin kaiken maailman draivien ja porilaisten huulluksien rinnalla, niin kyllä ylivoima- ja alivoimapelaaminen tulevat näyttelemään erittäin suurta roolia näissä finaaleissa.

Tilastot ovat tilastoja, mutta kyllä ne kuitenkin osviittaa antavat joukkueiden erikoistilanteiden tasosta. Kerhon ylivoima on toiminut 14,93% tarkkuudella ja alivoimaa on tapettu 91,8% teholla. Ässien vastaavat prosentit ovat 10,29 ja 85,06. Asiantuntevampi kaveri voisi sanoa, jotta aikamoiset erot Kerhon hyväksi.

Sen vähän, minkä Ässät mahdollisesti maalivahtipelissä voittaa, niin Kerho kuittaa kyllä erikoistilannepelaamisella.


Toisaalta kiekon sisäänvieminen Kärppiä vastaan on suurinpiirtein yhtävaikeaa kuin maalin tekeminen Ilvestä vastaan. Eli näillä tilastoilla ei ole mitään merkitystä.

Ässien henki on edelleen sen laatuinen, että HPK:lla jo yhdenkin ottelun voittaminen on kova temppu.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ensiksi jakelen muutamia kiitoksia. Kiitos muutamille kerhokirjoittajille, jotka ovat ihan asiaakin suoltaneet tänne. Jatkoajassa on niin paljon uusia kirjoittajia, jotka eivät vielä ole tottuneet jatkuvaan mukahauskuuteen, että nämä ketjut menevät ihan hulinaksi.

Seuraavaksi kiitän toimitusta, joka on saanut upean lukupaketin kasaan ennen finaaleja. Tuosta löytää varmasti jokainen niitä pieniä juttuja seurattavaksi, josta saa lisää iloa itse katsomiseen - mikäli vaan fanilla pää kestää kasassa jännityksen ollessa molemmissa leireissä melkoinen.

Täällä on puhuttu kotiedusta ja sen merkityksestä/merkityksettömyydestä. Harvoin olen välierissä nähnyt vastaavaa eroa koti- ja vieraspelaamisessa kuin IFK:n ja kerhon kohtaamisessa. Hämeenlinnassa IFK oli todella kovassa kyydissä. Yksi syy tuohon saattoi olla IFK:n materiaalin kapeus, jota joukkue kompensoi kotonaan kovalla taistelulla, mutta vieraissa alkoi luistin painaa väkisinkin. Tässä on yksi osa-alue, jossa Ässät on IFK:ta vahvempi. Ässien peluutus on ollut tasaista, ja neloskenttä ei tuloksellisesti ole ollut nimensä mukainen, vaan jotain paljon parempaa. Mielenkiintoista myös nähdä, että millä tavalla valmentajat hyödyntävät kotietuaan peluutuksen suhteen. Jos tuo ennakossa mainittu Ässien kolmosen heikkous omassa päässä on selkeää, niin mielenkiintoista nähdä tänään, mikä kenttä pelaa tuota vastaan (oma veikkaus on Sprukts-Leino-Louhi, josta löytyy vääntövoimaa). Ässiltä pelin avaa SM-Liigan sivujen perusteella nelonen.

Itse uskoisin, että tänään peli ei lähde käyntiin tunnustelemalla. Ässät yrittää pehmentää kerhoa kovalla taklauspelillä ja kerho yrittää näyttää, että kakkosiksi ei jäädä tuollakaan osa-alueella.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
vero kirjoitti:
Toisaalta kiekon sisäänvieminen Kärppiä vastaan on suurinpiirtein yhtävaikeaa kuin maalin tekeminen Ilvestä vastaan. Eli näillä tilastoilla ei ole mitään merkitystä.

Ässien henki on edelleen sen laatuinen, että HPK:lla jo yhdenkin ottelun voittaminen on kova temppu.
Niin, seisoihan siellä Kärppien maalilla huikea muuri nimeltään Mika Pietilä. Ehkä numeroilla ei ole merkitystä, mutta kun ne vaan kertovat karua kieltään siitä, että Kerhon erikoistilannepelaaminen on ollut parempaa kuin vuosiin. Torjunnatkaan ei varmaan veron mielestä kerro, kumpi on ollut ottelussa painostavampi osapuoli?

Pyhällä hengellä kuvittelette sitten vievänne pytyn. Sen kun. Kerhostahan ei henkeä löydy, eikä henkistä vahvuutta.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
lece kirjoitti:
Kerhon ylivoima on toiminut 14,93% tarkkuudella ja alivoimaa on tapettu 91,8% teholla. Ässien vastaavat prosentit ovat 10,29 ja 85,06. Asiantuntevampi kaveri voisi sanoa, jotta aikamoiset erot Kerhon hyväksi.
Ja joku toinen asiantuntija voisi miettiä sitä onko HPK:n ja Ässien pudotuspelien vastapelureissa ollut sellaisia tasoeroja jotka voisivat osaltaan selittää noita tilastoja.
 

Tuamas

Jäsen
Sarja lähtee tänään käyntiin ja Ässät vetää hurmoksella ja parin lepopäivän ansioista sarjan alkuun 1-3 vierasvoiton.

Se mitä kukaan ei ole vielä spekulaatioissaan huomioinut, on se että myös Rinkelinmäellä on kohtalaisen pieni kaukalo. Joten tämäkin osaltaa tasoittaa kotietua. Kärppiä ja Tapparaa vastaan Ässät oli selvästi vaikeuksissa isommassa kaukalossa, mutta kotona pienemmässä kaukalossa Ässät hallitsi pääasiassa myös itse peliä, eikä vain maalintekokilpailua.

Jos Ässät vie sen yhdenkin voiton Hämptonista, niin nakkikattila tulee Poriin.

ÄSÄSÄSÄSÄSÄSÄSÄSÄSÄSSÄ
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
lece kirjoitti:
Kummasti on onnistuttu sivuuttamaan yksi ehkä koko sarjan ratkaiseva osa-alue näissä ennakkospekulaatioissa, nimittäin erikoistilanteet. Niin tylsältä kuin erikoistilannepelaaminen kuulostaakin kaiken maailman draivien ja porilaisten huulluksien rinnalla, niin kyllä ylivoima- ja alivoimapelaaminen tulevat näyttelemään erittäin suurta roolia näissä finaaleissa.

Tilastot ovat tilastoja, mutta kyllä ne kuitenkin osviittaa antavat joukkueiden erikoistilanteiden tasosta. Kerhon ylivoima on toiminut 14,93% tarkkuudella ja alivoimaa on tapettu 91,8% teholla. Ässien vastaavat prosentit ovat 10,29 ja 85,06. Asiantuntevampi kaveri voisi sanoa, jotta aikamoiset erot Kerhon hyväksi.

Sen vähän, minkä Ässät mahdollisesti maalivahtipelissä voittaa, niin Kerho kuittaa kyllä erikoistilannepelaamisella.

Tottahan se on että erikoistilanteet tulevat olemaan maalivahtien ohella ratkaisevassa asemassa. Prosentit kuitenkin valehtelevat sen verran että Ässien alivoima on ollut aivan erinomaista koko playoffien ajan. Perustan tämän sille että vaikka lukemat eivät niin hienoja ole, niin kun katsoo sitä määrää jäähyjä jonka Ässät on tappanut niin päästään lähemmäksi totuutta. Sekä Tapparaa että Kärppiä vastaan Ässät jäähyili enemmän ja silti selvitti kunnialla molemmat joukkueet. Kerhon ylivoima on tökkinyt koko kauden eikä se vakuuttanut myöskään HIFK:ta vastaan. Ilves-sarjasta en nähnyt kuin yhden ottelun joten siitä en lähde sen enempää jauhamaan.

Toisekseen ainakin minä olen sitä mieltä että Ässät kuittaa maalivahtiedun kyllä todella selkeästi nimiinsä. Riksman on nimittäin ollut todellakin aivan häikäisevän hyvä eikä playoffien parhaan pelaajan titteli voi käytännössä mennä minnekään muualle. Wiikmanin (todennäköinen aloittaja) pelit ovat edelleen ailahdelleet huonon ja mahtavan välillä, nyt ne mahtavat osuivat oikeaan paikkaan. Aiemmissa HIFK-peleissä Wiikman ei kuitenkaan ollut mitenkään järin hyvä ja se tietää ongelmia Kerholle. Kun vielä muistetaan että Ässät pelaa oikeasti järkevää jääkiekkoa toisin kuin pelkällä hengellä raivonnut HIFK niin HPK nojaa todella paljon maalivahtipeliinsä.

Itse haluan nostaa esiin myös HPK:n fyysisen valmiuden. Enkä tarkoita tässä mitään noutamisia sun muita jääkiekkoilun ulkopuolisia asioita vaan sitä todellista fyysisyyttä. Avainkysymyksiä on kuinka Kerho jaksaa/pystyy vääntäämään Ässien puskutraktorien kanssa kulmissa ja maalien edessä. Ässä-pakisto on varsinkin pelannut aivan erinomaisesti ja etunenässä Toivonen, Peltonen ja Nickerson hoitavat hommansa ihailtavalla nöryydellä. Jos Ässät saa ajettua HPK:n kulmiin niin sieltä pois tuleminen on äärettömän vaikeaa. Kerho yrittänee pitää vauhtia yllä ja ennenkaikkea liikuttaa kiekkoa sillä siinä se hakkaa Ässän mennen tullen. Leinolta kaipaisin suoraviivaisuutta ja nopeampia ratkaisuja sillä turhan usein Ville tekee vielä sen yhden kiemuran, joka lopulta on liikaa.

Toinen asia on sitten oman pään pelaaminen. Kuten P.Sihvonen valaisi niin Ässät tulee erittäin vauhdikkaasti rintamassa keskialueen yli ja lopulta isot ja pienetkin kaverit pääsevät "pahoinpitelemään" vastustajan pakkeja. Nelosketjun panosta on turha korostaa. HPK:lla on toki liikkuvia pakkeja mutta niin oli Tapparalla ja Kärpilläkin. Mielenkiintoista nähdä miten HPK vastaa tähän Ässien hyökkäyspelaamiseen ja ennenkaikkea millä se tekee lisäaikaa omille puolustajilleen. Toisaalta HIFK-sarja osoitti että HPK on erittäin hyvä purkamaan paineen omalla alueella nopeilla ja lyhyillä syötöillä.

Kaksinkamppailupelaaminen on myös suuressa arvossa ja myös tässä kohtaa näkisin että avainasemassa on HPK:n fyysinen voima ja sen riittävyys. Jalkojen on jaksettava polkea kulmissa tehokkaasti jotta joukkue ei jäisi Ässien isojen nallekarhujen syleilyyn. HPK:lla onkin kenties Suomen paras kalusto tältä osin. Isotkin miehet ovat hyviä liikkumaan, puhumattakaan Voutilaisen, Louhen ja kumppaneiden kaltaisista erinomaisista luistelijoista. Ässät on hyökkäysalueella huonompi kuin Kerho mutta joukkue iskeekin lähinnä silloin kun on iskun paikka. Ja silloin se tulee nopeasti ja tappavasti. Näennäinen hallinta on todennäköisesti HPK:lla mutta mikäli se ei pääse tulostaululle on enemmän kuin todennäköistä että Wiikman kaivelee mustaa selkänsä takaa useammin kuin virkaveli toisessa päässä.

Itse veikkaan että Ässät vie homman loppuun asti ja voittaa sarjan 3-0 tai 3-1. Perusteluina Riksman, saumattomasti toimivat viisikot, tehokkaampi hyökkäyspelaaminen, kurinalainen puolustuspelaaminen ja fyysinen etu. Olen kuitenkin varma että tulemme näkemään yhden viime vuosien tasaisimmista finaaleista, eikä sen mielenkiintoa vähennä se että parhaat pelaajat ovat jo lomalla.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Tuamas kirjoitti:
Se mitä kukaan ei ole vielä spekulaatioissaan huomioinut, on se että myös Rinkelinmäellä on kohtalaisen pieni kaukalo. Joten tämäkin osaltaa tasoittaa kotietua. Kärppiä ja Tapparaa vastaan Ässät oli selvästi vaikeuksissa isommassa kaukalossa, mutta kotona pienemmässä kaukalossa Ässät hallitsi pääasiassa myös itse peliä, eikä vain maalintekokilpailua.

Itse en niinkään näe kotiedun koskevan varsinaista kaukaloa. Olkoonkin, että mitoissa voi paikkakunnasta riippuen olla pieniä heittoja, kyllä minä laskisin kotiedun nimenomaan koskemaan sitä mölisevää ja hurmoshenkistä väestönryhmää, joka kiekon pudotessa jäähän on hallille vääntäytynyt. Muu on mittoja ja merkityksettömiä lukuja.

HPK pelasi äärimmäisen järkevästi HIFK:ta vastaan, ja varmasti jatkaa samalla systeemillä finaaleissakin; kotona aktiivista ja sähisevää menokiekkoa ja vieraissa systemaattista ja maltillista tulokiekkoa. Ja siis niin: menot + tulot = liikevaihto, ja hei, liikehän on selkeästi Kerhon puolella.

Tää on meidän kevät!
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Heitetään nyt hieman omiakin kommentteja / arvauksia, kun ei juuri nyt muutakaan tekemistä ole illan peliä odotellessa:

Jos jokin muu joukkue esim. HIFK olisi pelanut samanlaiset pleijarit, kun Ässät nyt, niin se olisi mediassa selkeä suosikki prosentein 80 - 20. Ässät on näyttänyt huikeita otteita molemmissa sarjoissa. Ensin Tappara laitettiin sekaisin ja itkuhan siinä Tampereen pojille (Leinonen ja kumpp.) tulikin. Positiivista tuossa sarjassa oli etenkin Ässien pärjääminen kulmaväännöissä eli juuri siellä missä Tapparan piti olla selkeästi vahvempi. Ässät pystyi myös hyvin vastaamaan Tapparan liikkeeseen ja vahvaan luisteluun. Kerho on etenkin kulmapelaamisessa valovuoden Tapparaa jäljessä, joten Ässillä on tässä selkeä etu. Forsbacka, Kuparinen, Kiilholma ja Rautee tulevat luomaan lukuisia maalipaikkoja voitettujen kulmavääntöjen ansiosta. Puolustuspäässä etu on Ässillä vielä suurempi eli Toivonen, Nickerson, Peltonen heittänevät Leinot, Louhet ja muut neidit selkeästi seinille.

Ässillä ei myöskään huipputaitavaa Kärppäjoukkuetta vastaan ollut mitään vaikeuksia. Pidän Kärppiä huomattavasti HPK:ta taitavampana joukkueena, joten jos Ässät pystyi vastaamaan Kärppien taitopeliin ei myöskään HPK:ta vastaan pitäisi olla sen suurempia ongelmia. Oikeastaan, jos oikein alkaa ajattelemaan, niin Ässäthän on HPK:ta taitavampi joukkue esim. Hiseyn ja Kivenmäen tapaisia mailataitureita ei Kerhosta taida löytyä. Ja ennen kuin joku Kerhon pelaaja on tehnyt esim. ilmaveivillä maalin, en mielipiteestäni jousta =).

Veikkaus on, että Pata ottaa kattilan kotiin voitoin 3-1 perustuen:
- parempi maalivahti
- liigan paras nelosketju
- parempi kulmapelaaminen
- liigan paras pelaaja (Mave)
- parempi kotiyleisö
- hienommat kampaukset =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös