Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 918
  • 1 765

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tämä ero on ollut joukkueiden pelitavoissa koko sarjan ajan, Ässät hakee vedoilla kakkoskiekkoja, niitä "pomppuja".

Ei. Kyse on Amok-juoksun ja kiekkokontrollijääkiekon hybridi-pelikirjasta. Ässien voitto perustui viivelähtöihin, Ässät voitti myös tällä sektorilla ja selvemmin kuin tulostaululla, joka on maallikkomoukkia varten. Kyllä peli kertoo kaiken ammattilaiselle, viivelähdöt Ässille 26-16.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Tapparalta tosiaankin erinomainen ottelua alkua lukuunottamatta. Ensimmäinen erä oli ihan järkyttävää roskaa mutta sitten tahti muuttui ja Ässiä vietiin ja lujaa. Silmiinpistävin muutos oli Tapparan parantunut keskialueen ylitys, nyt se pääsi pelaamaan keskustan kautta hyviä hyökkäyksiä ja varsinkin Koskirannan pelissä se näkyi, oli kuin uusi mies. Samalla heräsi Erkinjuntti ja Järvinen jatkaa edelleen loistavia playoffeja.

Tapparan pahin kanto kaskessa on edelleen se hyökkäyspelaaminen, sikäli, että maalipaikkoja ei osata hyödyntää. Aivan liikaa jäävät laukaukset piippuun. Nyt kyllä raastettiin pitkät pätkät hyökkäyspäässä ja jokunen huipputonttikin sieltä avautui.

Tapparan kone ei vieläkään käy kaikilla sylintereillä, mutta tämä oli jo selkeästi paras ottelu monelle pelaajalle. Makkosen kenttä oli ensimmäistä kertaa pelipäällä. Nieminen pelasi tasollaan (toisin kuin kaksi edellistä peliä). Järvinen nosti vielä tasoaan päästyään 1.-kenttään. Mäntylä oli ihan kingi, vaikka on ollut hyvä kaikissa peleissä, niin eilen näki, että hän on valmis ratkaisemaan pelin vaikka itse. Harmi, että kaikki eivät olleet hänen asenteellaan liikkeellä, saati tasolla. Osalle se on tosin mahdotonta. Saravo ja Leimukin olivat parempia kuin aiemmissa peleissä (lue vähemmän vaikeuksissa). Myös Tapparan av-pelaaminen oli nyt parempaa.

Koskirannalta ja Erkinjuntilta tarvitaan enemmän, mikäli mestaruus halutaan voittaa. Ylivoimaan pitää saada selkeyttä ja ratkaisuhalukkuutta. Minua häiritsee yv:ssä Umicevicin huolimattomat syötöt ja Erkinjuntin hidastelut. Ensimmäinen aiheuttaa sen, että Ässät pääsee paineistamaan kiekkoa, mistä seuraa kiire ja kiekkokontrollin katoaminen. Toinen aiheuttaa sen, että Aalto on helppo pelata pois ja vedot jäävät kokonaan puuttumaan.

Hieno sarja, mutta yhä enemmän minua häiritsee se, että Ässäpelaajien peilaamiset eivät ole pelin hengen mukaisia. Yksi kerta menee läpi ja toinenkin joten kuten, mutta kolmeen peliin jo isot "jurkat" ovat pelin aliarvostamista.

Mitäs nyt jos Tapparankin kopissa sovitaan, että heitetään sitten isosti pitkäkseen, jos tulee kyseenalainen kontakti? Tämä hieno sarja menee ihan farssiksi. Rautakorvella oli joskus ennen muinoin tapana huuta pelaajille rangaistavan laitataklaukseen jälkeen, että: "älä nouse". Näitä juttuja en halua enää nähdä uudelleen. Toivoisin, että myös Ässäkopissa ymmärrettäisiin tämä. Kaikilla on vastuu pelistä. Nämä pelit ovat aivan liian hienoja uhrattavaksi pelleilylle, vaikka sillä voitaisiin saada 1-2 jäähyä enemmän vastustajalle. Se Marttisen juttu oli kyllä pohjanoteeraus; isku pohkeeseen, vilkaisu tuomariin ja kuolema. Ainakin Marttisen Ykä oli aikanaan kova jätkä. Pojasta tuli sitten myöhemmin klovni (kunnes toisin todistaa).

Kaukorannan Pasin psyykkaus näyttää tuottaneen tältä osin ja muutenkin tuomarilinjan suhteen tulosta. Ennen finaaleja Pasi lanseerari jo unohtuneen Rautakorven liaanikiekon. Totta on, että Tappara pelasi niin 2000-luvun alussa, mutta siitä on yli 10 vuotta. Pelaamisen tapa on sittemmin hieman muuttunut. Katsokaapa nyt puolustusalueen kulmissa kumpi joukkueista roikkuu enemmän ja kumman puolustuspelaaminen siihen perustuu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei. Kyse on Amok-juoksun ja kiekkokontrollijääkiekon hybridi-pelikirjasta. Ässien voitto perustui viivelähtöihin, Ässät voitti myös tällä sektorilla ja selvemmin kuin tulostaululla, joka on maallikkomoukkia varten. Kyllä peli kertoo kaiken ammattilaiselle, viivelähdöt Ässille 26-16.

Sihvonen voi keksiä uusia nimityksiä vanhoille asioille niin paljon kuin jaksaa. Ässät on pelannut käytännössä samalla pelitavalla koko kauden, keväällä vaan toteutus on ollut parempaa.

Ässien pelitapaan on kuulunut hitaat lähdöt koko kauden ajan. Eilen jouduttiin palauttelemaan väsymyksen takia paljon, koska kääntäminen ei onnistu ilman liikettä. Lisäksi Tappara passivoitui ihan samasta syystä eli väsymys esti karvaamisen lähes kokonaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katso sitä peliä ja opettele ymmärtämään näkemääsi. Nimimerkki Tuamas asiaa sinulle jo varsin hyvin valottikin. Nickille näköjään sama homma.

No selitäs nyt sitten: Jos laukaukset maalintekosektoreista menee tasan (tai Ässät jopa taisi voittaa ne), miten se täyttä Tapparan hallintaa? Kulmassa pörräämisellä edelleenkään voiteta mitään, kysy vaikka Kuopiosta lisätietoja tästä. Ja jottei verisuoni puhkea päästä, niin en yritä väittä, että Ässät olisi näitä jatkoeriä vienyt vaan kyseenalaistan sen väittämän minkän mukaan Ässät oli täysin nesteessä jatkoerissä.

EDIT: tilastoja löytyy Henkan viestistä: Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Ma 22.4.2013 Tappara-Ässät (5.finaali)
 
Viimeksi muokattu:

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katso sitä peliä ja opettele ymmärtämään näkemääsi. Nimimerkki Tuamas asiaa sinulle jo varsin hyvin valottikin.

Tästä olen kyllä vahvasti eri mieltä.

Ässät toki laukoi lähes joka paikasta, mutta pelkästään jo tuo torjuntojenkin ero on tässä niin huima, että vaatii melkoisia värilaseja (tai ymmärtämättömyyttä) väittää etteikö Ässät vienyt jatkoeriä.

Tottakai siellä sai n. 90 minuutin kohdalla avata peliä hieman rauhallisemmin kuin pelin alussa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Hieno sarja, mutta yhä enemmän minua häiritsee se, että Ässäpelaajien peilaamiset eivät ole pelin hengen mukaisia. Yksi kerta menee läpi ja toinenkin joten kuten, mutta kolmeen peliin jo isot "jurkat" ovat pelin aliarvostamista.

Mitäs nyt jos Tapparankin kopissa sovitaan, että heitetään sitten isosti pitkäkseen, jos tulee kyseenalainen kontakti?...

Eilisessä pelissä Lucenius yritti hankkia Marttiselle jäähyä "jurkalla" ja joku toinen tapparalainen onnistui tuossa toisessa jatkoerässä, hankkien Sammalkankaalle kakkosen estämisestä. Molemmin puolista, molemmin puolista.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Minua vähän hämmästyttää, kuinka monet vuosikymmeniä lajin parissa toimineet ovat maininneet, että tässä sarjassa ei ole filmauksia juuri näkynyt. Sen jälkeen on aika ihmeellistä lukea täältä kymmeniä sivuja siitä, miten tuo tai tämä filmasi. Yleensäkin minua on hämmentänyt melkein koko Tappara-kaartin voimakas protestointi jokaisesta jäähystä filmaamisena, lähes jokaisesta maalista väärin tehtynä tai pomppuna. Minun nähdäkseni jokainen voitto on ollut ansaittu, nyt voitot ovat Ässille 2-3 ja huomenna matka jatkuu.

Lohdutukseksi voin kertoa kaikille teille, rakkaat ystävät, että voittaa kumpi tahansa, se on mielestäni ansaittua. Valitsemastaan aiheesta voi vinkua jokainen koko pitkän kesän, ei vaikuta mopon ohjaukseen.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ilmeisesti sitten.

Oman näkemykseni mukaan Tappara pääsi pelaamaan omaa peliään paremmin jatkoerissä ja Ässät keskittyi pistohyökkäyksiin jotka päätyivät todella usein vetoon välittömästi siniviivan jälkeen.

Tappara oli nähdäkseni ensimmäisen jatkoerän loppupuoliskosta pelin loppuun asti paremmalla jalalla liikkeellä, mutta peli meni näpräämiseksi kun olisi pitänyt ratkaista.

Juuri näin pelin itsekin näin. Tappara pyrki tekemään peliä jatkoerissäkin ja jauhoi pitkiä hyökkäyksiä, kun Ässät lähinnä roiski ja heitti maalille kiekkoa. Vaarallistahan tuokin tosin on ja pari kertaa meinasi sydän pysähtyä, kun kiekko siellä Tapparan maalilla pyöri.

Pelitapojen eron vuoksi torjunnat ja laukaukset vääristävät pelin kulkua, sillä Tappara yrittää hieroa sitä huippupaikkaa ennenkuin laittaa laukaisunappia pohjaan. Toisaalta ihan hyväkin Raannan tasoista veskaa vastaan, mutta kyllä sinne maalille voisi välillä kiekkoa useammin heittää, jos saadaan vaan maskia tehtyä. Eilisessäkin pelissä tuli muutama maukas irtokiekko, jotka olisivat paremmalla onnella päätyneet maaliin.

Huippupaikkoja mielestäni oli Tapparalla enemmän. Makkonen aivan yksin maalin edessä, Luceniuksella tyhjä maali poikkarissa, Aallon vetopaikka YV-hyökkäyksessä, Umicevicin tyhjä maali...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleensäkin minua on hämmentänyt melkein koko Tappara-kaartin voimakas protestointi jokaisesta jäähystä filmaamisena, lähes jokaisesta maalista väärin tehtynä tai pomppuna.

No ei joka tilanteessa voi olla filmiä. Aivan samalla tavalla ei Lucenius filmaa aina kun kaatuu. Eilen kääntäessään selän pakille kaatui varmasti ihan tosissaan kontaktissa. Jäähyä ei ole kuulunut viheltää kuin korkeintaa toisen Ässäläisen lavan kärjellä tökkimisestä, kun kiekko jäi Luceniuksen alle.

Ei siellä eilenkään sen kummemmin filmattu, mitä nyt maalivahdit kaatuivat muutaman kerran todella näyttävästi pienen kontaktin jälkeen.

Ja noihin pomppumaaleihin jos palaa, niin kun katsoo näiden pudotuspelien aikana Tapparalle tehdyt maalit, niin joskus vaan alkaa tuntumaan, että kyllä pomppii. Fakta on, että kun kiekkoa toimittaa tarpeeksi maalille ja sinne luistelee oikea-aikaisesti yhdestä kahteen hyökkääjää päällystakit mukanaan pomppii kiekko joskus maaliin. Toisessa finaalissa pomppasi yhden ottelusarjan pomput kerralla kuten silloin totesinkin. Siltikin ne pomput pitää ansaita ja laukomatta niitä pomppuja harvemmin tulee.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minua vähän hämmästyttää, kuinka monet vuosikymmeniä lajin parissa toimineet ovat maininneet, että tässä sarjassa ei ole filmauksia juuri näkynyt. Sen jälkeen on aika ihmeellistä lukea täältä kymmeniä sivuja siitä, miten tuo tai tämä filmasi. Yleensäkin minua on hämmentänyt melkein koko Tappara-kaartin voimakas protestointi jokaisesta jäähystä filmaamisena, lähes jokaisesta maalista väärin tehtynä tai pomppuna. Minun nähdäkseni jokainen voitto on ollut ansaittu, nyt voitot ovat Ässille 2-3 ja huomenna matka jatkuu.

Lohdutukseksi voin kertoa kaikille teille, rakkaat ystävät, että voittaa kumpi tahansa, se on mielestäni ansaittua. Valitsemastaan aiheesta voi vinkua jokainen koko pitkän kesän, ei vaikuta mopon ohjaukseen.
Ennen kuin nyt taas koko Tampereen kaartia lyttäät, niin lukaiseppa edelliseltä sivulta viestini nro 1504.
Mitä tulee mahdollisiin filmeihin, kyllä niitä tulee ja niitä tulee molemmilta. Kukaan, jos on joskus kiekkoa pelannut ei voi väittää, että ei filmaisi vastustajalle isoa jäähyä jos vastustaja antaa siihen niin selkeän mahdollisuuden kuin esim. Umi viimeksi Porissa. Kyllä jääkiekossakin filmataan se vain on fakta. Ei, en edelleenkään väitä etteikö sattuisi tuollainen ja ei, en edelleenkään väitä etteikö olisi ollut oikea tuomio.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peliä katsomalla näki että Ässät oli nesteessä ja Tapparaa väsyneempi ensimmäisen jatkoerän puolestavälistä pelin loppuun asti.

Laukaisukartta vääristää tässä pelissä melkoisen paljon, koska Ässät laukoi kaikista mahdollisista paikoista ja Tappara ei oikeastaan mistään.
Jatkoerissä taidettiin Ässien osalta säästellä energiatasojakin sillä että suosiolla siniseltä lyötiin veto maalille ja aloitus Tapparan päätyyn.

Ei Ässät missään nesteessä ollut jatkoajalla lukuunottamatta toisen jatkoerän lopun jäähyjä. Kulmissa saa pyöriä ja väitän, että kaikkialla muualla jääkiekkoilevassa maailmassa kuin Suomessa Ässien tapa ampua, voittaa minimissään aloituksia hyökkäysalueelle on voittavaa kiekkoa. Laukauksessa kiekko kulkee lähes aina omasta päästä kohti vastustajan maalia, joka on jo lähtökohtaisesti turvallista, kunhan ei vedä päin ekaa vastustajaa. Kulmapyöriyksestä joutuu yleensä vähintään syöttämäään poikittain tai jopa kohti omaa maalia, tämä syöttö poikki ja oma seuraava tilanne on jo pitkälti rakennettu.

Muutenkin jatkoajalla pelin jaksottaminen on yksi kaikkein tärkeimpiä asioita ja hyökkäyspään aloitus on aina aivan erinomainen tapa ottaa tuoretta jalkaa jäälle. Silmiinpistävää on Metsolan arkuus pistää kiekkoa takaisin peliin, johtuuko sitten siitä, että torjunnan jälkeen kiekko ei kuitenkaan ole ihan parhaassa kontrollissa vai mistä, mutta todella helposti niitä hyökkäyspään aloituksia sinne Tapparan päätyyn saa.

Porin pelissä on nyt täysin uusi tilanne. Ässät aivan varmasti lähtee suunnitelmassaan karvaamaan kovaa, nähtäväksi jää mikä on toteutuksen taso. Rautakorpi ei ole missään tapauksessa parhaimillaan silloin, kun selkärankaan ajettu pelisysteemi ei tuota tulosta. Uskaltaako muuttaa mitään, tuskin, jolloin ratkaisun avain jää tavallaan Ässille.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Täytyy vielä nukutun yön jälkeen vähän analysoida. Ensinnäkin: Vittu mikä peli! Aivan loistavaa viihdettä. Toisaalta ottaa kuuppaan, että Tappara ei vienyt, mutta toisaalta tämä sarja on jo itsessään niin hieno, ettei jaksa oikein vituttaakkaan.

Toisekseen: Raantaa rakkaampaa on jo kehuttu, eikä suotta ja samoin Savinaista, mutta minä nostan Ässistä esiin puolustajan Shaun Heshkan. Aivan loistavaa pelaamista kumpaankin suuntaan. Samoin Tapparasta Jan-Mikael Järvinen. Pitkä loukkaantuminen takana ja eilen hänen nousu ykköseen herätti Koskirannan päiväunilta. Samoin Mäntylä pelaa uskomattomasti. Vaikka hän oli siinä mielessä antisankari, että hänen jäähyn jälkeen Ässät ratkaisi (tosin jäähyn olisi voinut jättää myös viheltämättä), mutta sitä ennen aivan loistavaa peliä kumpaankin suuntaan. Metsolan sulamisesta on huudeltu, mutta turhaan. Pieni virhe, jonka jälkeen kokosi itsensä. Maali oli enemmän Clarken, kuin Metsolan vikaa.

Kolmannekseen: Eilen sanoin, että tulee game seven ja olen vielä varovaisesti samaa mieltä. Tappara heräsi eilen ja on varovaisesti parantanut peli peliltä. Jos peli vielä paranee Porissa, niin ryöstö on hyvinkin lähellä. Ässät näytti väsyneeltä, eikä pysynyt jalalla Tapparan perässä. Tapparan pelaajia olis joka puolella ja syötöt napsui lapaan. Kysymys on nyt siitä, että paraniko Tapparan peli liian myöhään? Onko Ässät voittojen ja oman tekemisen kautta saavuttanut jo henkisesti sellaisen tason, että Tapparan on sitä vaikea enään horjuttaa? Huomenna ollaan viisaampia, uskoa on silti vielä talella.

Neljännekseen: Sodassa ei saisi kaatuneita surra, eikä loukkaantumisien taakse mennä, mutta en voi olla myöskään ajattelematta, sitä, että mikä olisi sarjan tilanne, jos Tappara ei olisi kokenut niin kovia menetyksiä Hifk:ta vastaan. Miltä kuullostaisi Connolly-Koskiranta-Erkinjuntti ja Järvinen-Barkov-Nieminen? Joskus vaan kiekkojumalat pyllistää....

Hieno sarja joka tapauksessa. Tässä jopa tuntee tiettyä veljeyttä porilaisia kohtaa, kun vielä 2006 pidin porilaisuutta vedenpaisumukseen verrattavana rangaistuksena, jolla jumala haluaa rankaista ihmiskuntaa synneistä.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ennen kuin nyt taas koko Tampereen kaartia lyttäät, niin lukaiseppa edelliseltä sivulta viestini nro 1504.
Mitä tulee mahdollisiin filmeihin, kyllä niitä tulee ja niitä tulee molemmilta. Kukaan, jos on joskus kiekkoa pelannut ei voi väittää, että ei filmaisi vastustajalle isoa jäähyä jos vastustaja antaa siihen niin selkeän mahdollisuuden kuin esim. Umi viimeksi Porissa. Kyllä jääkiekossakin filmataan se vain on fakta. Ei, en edelleenkään väitä etteikö sattuisi tuollainen ja ei, en edelleenkään väitä etteikö olisi ollut oikea tuomio.

Sanoinkin melkein koko kaarti, en käynyt yksilöimään poikkeuksia. Jokaisen Ässien voiton jälkeen keskimäärin syyt ovat seuraavat:

- Ässä-henkiset tuomarit
- Ässien filmaaminen
- säkäpomput tai tuurimaalit

Eikö muuta löydy, oikeasti?

----

En ymmärrä ajatusmaailmaa "tuo filmasi ison rangaistuksen", jos teko ansaitsee helposti sen ulosajon. Lähteenmäki dramatisoi, kyllä, mutta Luceniuksen temppu ansaitsi ulosajon. Marttisen kohdalla jo filmaamisen perustelu on ollut kuin yläkoulun tupakkapaikalta, mutta sille on oma ketjunsa.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanoinkin melkein koko kaarti, en käynyt yksilöimään poikkeuksia. Jokaisen Ässien voiton jälkeen keskimäärin syyt ovat seuraavat:

- Ässä-henkiset tuomarit
- Ässien filmaaminen
- säkäpomput tai tuurimaalit

Eikö muuta löydy, oikeasti?

----

En ymmärrä ajatusmaailmaa "tuo filmasi ison rangaistuksen", jos teko ansaitsee helposti sen ulosajon. Lähteenmäki dramatisoi, kyllä, mutta Luceniuksen temppu ansaitsi ulosajon. Marttisen kohdalla jo filmaamisen perustelu on ollut kuin yläkoulun tupakkapaikalta, mutta sille on oma ketjunsa.

Oikeasti. Ässät on ollut hyvä, niin muistaakseni kirjoitin viestiin 1504.
En näistä filmistä jaksa tämän enempää. Edellisessä viestissä kirjoitin sen mitä olen mieltä. Minulle on loppujen lopuksi ihan sama filmaako vai ei. Ei nämä pelit niihin ratkea.
 
. Katsokaapa nyt puolustusalueen kulmissa kumpi joukkueista roikkuu enemmän ja kumman puolustuspelaaminen siihen perustuu.

Liaanikiekkokin on taitolaji. Tappara antaa tuomareille liikaa helppoja paikkoja viheltää. Ässät, josta Jyri Marttinen priimusesimerkkinä, malttaa mennä ensin iholle ja vasta sitten sidotaan vastustaja liaaneihin.

Tapparalta homman osaa jäähykuningas Kankaanperä. KAHDEKSAN minuuttia jäähyä playoff-peleissä. Ja nyt jos sävyneutraalein lasein katsellaan herran peliä, niin eihän se ihan kliinistä ole... Jyssy Marttisen 10 minuuttia on niinikään uskomaton suoritus, sillä ns. nollatoleranssilla hän saisi jäähyn jokaisessa vaihdossa.

Mutta linja on tuomareiden osalta annettu ja melko määrtietoisesti pitänyt, joten sen mukaan pitää osata pelata. Liaanikiekkokin on taitolaji.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuvittelin, kun Lukko-Ässät-peli ei toteutunut, että tulee haukotuttava finaali Tappuran takia, mutta mitä vielä. Värikkäitä tapahtumia on riittänyt kosolti.

Vaikka olen Kärppien fani, niin kyllä mä olen nauttinut näistä peleistä ja katsonut jokaisen. En tiedä miten muut, mutta mä jännitän ihan helkkaristi k-viikkoa, sillä toivon koko sydämestäni mestaruutta Ässille. Ne juhlat olisivat aivan uskomattomat, ihan varmasti, niin kauan siitä edellisestä mestaruudesta on aikaa.

Jos Tappara kampeaa vieläkin niskan päälle, niin olkoon sitten niin. Parempi aina loppujen lopuksi kai voittaa, mutta nyt on varpaatkin pystyssä Ässien puolesta;)
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En tiedä miten muut, mutta mä jännitän ihan helkkaristi k-viikkoa, sillä toivon koko sydämestäni mestaruutta Ässille. Ne juhlat olisivat aivan uskomattomat, ihan varmasti, niin kauan siitä edellisestä mestaruudesta on aikaa.

Jos Tappara kampeaa vieläkin niskan päälle, niin olkoon sitten niin. Parempi aina loppujen lopuksi kai voittaa, mutta nyt on varpaatkin pystyssä Ässien puolesta;)

Kutakuinkin samat fiilikset. Suhtauduin ennen finaanlisarjaa näihin joukkueisiin aika neutraalisti mutta päivä päivältä on mieli kääntynyt enemmän Porin suuntaan koska jotenkin kaikesta näkee ja kuulee että siellä janotaan kannua enemmän.

Tapparalla on kuitenkin mahdollisuutensa. Suorastaan hämmästelin eilen miten hyvin Niemisen ja Mäntylän luistin liikkui vielä kolmannessa jatkoerässäkin. Tuumin silloin että jos Ässät ei maalia tee, loppuu siltä bensa ja Tappara ottaa kannun keskiviikkona. Tukka-Jukan joukkue sen sijaan on aina niin kovakuntoinen että pienoinen oljenkorsi heillä vielä on. Se on paljolti ässien mahdollisen ylilatautumisen varassa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Hieno sarja tämä on ollut ja olisihan tuo ollut aikamoinen game #7 eilen !

Ässät on ollut kova ja heillä on nyt kiinnitys mestaruuteen. Jos sen voittavat ovat sen ansainneet !
Se tässä on hienoa että jos Tappara ei vie mestaruutta tänä vuonna niin ainakin pytty menee tällä kertaa sellaiselle joukkueelle jolle sen ilomielin suon !

Eilisessä pelissä Tappara oli mielestäni vihdoin niin hyvä kun mitä olen odottanutkin mutta kyllä kai suurin syy tähän oli yksinkertaisesti se että Ässät ei vaan jaksanut enää pelata omaa peliään. Tappara ei niinkään mielestäni siis parantanut peliään vaan Ässät ei pystynyt enää ylläpitämään omaa tasoaan.
Huomenna varmaan taas jaksavat painaa päätyihin ja päädyissä ja tästä pitää Tapparan selvitä, muuten pytty jää Poriin.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinno, Ässät kävi sinisellä laukomassa.
Eilisessä pelissä korostui ero hyökkäysfilosofioissa, Ässät laukoi paikasta kuin paikasta, oikeastaan vaikkei laukaisupaikkaa ollutkaan. Tappara näpräsi ja siirteli ja siirteli kunnes laukoi.

Jos laukauksilla mitataan pyöritystä tai pärjäämistä ottelussa, niin Ässien eilisistä laukauksista pitäisi pudottaa ~puolet pois jotta saadaan realistinen kuva pelistä.

Samaa mieltä, mutta lähinnä siksi otin kantaa, kun viestissä jota lainasin sanottiin että pelattiin aivan yhtä päätä. Tämä saattaa pitää paikkaansa, mutta jos näin olisi ei edes siniseltä käytäisi laukomassa yli 30 kertaa kahdessa erässä.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Eilisessä pelissä Tappara oli mielestäni vihdoin niin hyvä kun mitä olen odottanutkin mutta kyllä kai suurin syy tähän oli yksinkertaisesti se että Ässät ei vaan jaksanut enää pelata omaa peliään. Tappara ei niinkään mielestäni siis parantanut peliään vaan Ässät ei pystynyt enää ylläpitämään omaa tasoaan.

Samaa mieltä. Tappara alkoi viimein saamaan sellaisia tekopaikkoja joita ei ollut tarjolla neljässä ekassa pelissä, enkä usko että se johtui varsinaisesti siitä että Tappara paransi peliään.

Se mikä Ässien pelissä oli ennallaan on kyky tehdä maali silloin kun paikka on. Tähän Tappara ei eilen kyennyt ja Ässät vei ansaitusti voiton.

Nyt kun Ässät pääsee taas pelaamaan hurmoksellisen kotiyleisönsä eteen niin en usko että väsymyksellä on enää merkitystä. Tapparan on sen sijaan nyt käytettävä ihan jokainen maalipaikka hyväkseen jos aikoo Ässät vielä kaataa.

Pieni toivonkipinä vielä on...
 

Tuamas

Jäsen
Samaa mieltä, mutta lähinnä siksi otin kantaa, kun viestissä jota lainasin sanottiin että pelattiin aivan yhtä päätä. Tämä saattaa pitää paikkaansa, mutta jos näin olisi ei edes siniseltä käytäisi laukomassa yli 30 kertaa kahdessa erässä.

Ei toki mitään yhtä päätä.
Tappara oli hiukan niskan päällä, mutta tässä ottelussa laukaustilastot eivät sinänsä korreloi täysin pelin hallinnan kanssa.

Ehkä aiemmin käyttämäni termi nesteessä oli kovempi kuin todellinen tilanne, mutta niskan päällä Tappara nähdäkseni jatkoerissä oli.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tapparan kone ei vieläkään käy kaikilla sylintereillä, mutta tämä oli jo selkeästi paras ottelu monelle pelaajalle.

Pelaajatkin paransivat kyllä mutta selkeästi parempaa näin itse sellaisissa pienissä pelin sisäisissä asioissa. Esimerkkinä ihan sellainen yksittäinen tilanne missä Pekka Saravo tutussa paikassa maalin takana kahden Ässä-pelaajan paineistaessa. Nyt sieltä osattiinkin tulla hallitusti pois, sen sijaan, että olisi heti roiskittu sinne tänne. Se vain osoittaa sen, että pelaajat ovat tietoisia näistä asioista ja toisaalta sen, että Saravokin osaa sen paineen purkaa. Oli malttia, vähän jujuun sitä ykköskarvaajaa, toinen reagoi siihen ja sitten onkin jo syöttöväyliä auki. Se on helppoa kun se kulkee, mutta vaikeaa jos itseluottamus on vähänkin hakoteillä.

Samoin siinä hyökkäysalueen kulmapelissä alkoi näkyä merkkejä "vanhasta" juuri ykkösketjun osalta, hyvää kolmiopelaamista kulmissa, Erkinjuntin vahvaa kiekon suojaamista ja yleensä sitä, että hyökkäykset pidettiin elossa. Eihän se täydellistä ollut missään nimessä mutta tuolla pelillä alkaisi sentään olla aihiot kunnossa.

Edelleen, sen lisäksi, että keskustaa pystyttiin hyödyntämään näkyi ihan selvä muutos esim. Juha Leimun pelaamisessa, ilmeisesti nyt oli annettu lupa nostaa jalalla rohkeasti ja pari kertaa Ässien "kärki" pelattiinkin helposti vipuun keskialueella. Juuri tällaisia pieniä signaaleja joukkue kaipaa. Koskiranta toi hyvin kiekkoa sisään ja oli useampaan otteeseen jo hyvin hollilla maalin edessä, omalla paikallaan.

Summa summarum, tämä oli lähellä sitä Tapparaa jonka olisi pitänyt olla kehissä jo ensimmäisessä mutta vähintään kolmannessa ottelussa. Nyt voi olla, että aika yksinkertaisesti loppuu kesken sillä noista kulmapaineista on vielä matkaa siihen, että ne muutetaan maaleiksi.

Erikoistilanteista ylivoima on surkeaa vastuun siirtelyä. Ylivoimilla Tapparalla on ollut paikka muuttaa tämän sarjan luonnetta mm. viimeksi Porissa mutta se ei ole siinä onnistunut.

Positiivinen merkki, että peliä pystyttiin parantamaan sekä taktisesti, että yksilötasolla. Nyt tarvittaisiin tuohonkin vielä napsu tai kaksi lisää niin sarja jatkuu, samaa puuroa se Ässätkin kuitenkin syö.
 
...
Erikoistilanteista ylivoima on surkeaa vastuun siirtelyä. Ylivoimilla Tapparalla on ollut paikka muuttaa tämän sarjan luonnetta mm. viimeksi Porissa mutta se ei ole siinä onnistunut.
...
Siirtelisivät edes nopeammin. Varsinkin Umicevicilla kestää ja kestää. Ainoa ratkaisu sen leipomisen jälkeen on yrittää lättyä neliön läpi. Missä on ne pienet syötöt? Käyttö syvässä tai nopea kierrätys, niin saisi sinne viivaan tilaa. Ei se Uusikartano voi koko aikaa Aallon vieressä seistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös