Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 920
  • 1 765

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
3 ja puoli peliä nähneenä sama analyysi kuin viime vuotisesta JYP-Jokerit sarjasta. Metsola vs. Raanta on tällä hetkellä suurin kilpailu ja kun Metsola päästää niitä puoliksi otettavia, Raanta ei näitä tee.

Ihan kuin minun kirjoittamaani tekstiä, tosin olen nähnyt kaikki viisi ottelua. Ei sillä, että Metsola olisi eilenkään pelannut huonosti, mutta kun toisessa päässä maalivahti pelaa virheetöntä peliä, niin vaikea on Tapparan voittaa. Nyt sanoisin jo, että mahdotonta, koska Ässät ei Porissa häviä. Ässillä on ollut tässä sarjassa tapana kotihallissaan rokottaa Metsolaa ylipelaamisesta. Syystä tai toisesta Tampereella se on tainnut onnistua "vain" pari kertaa. Sääli Ville Niemisen kannalta, mutta minkäs paremmalleen voi.

Kyllähän mestaruuden Antti Raannalle suo, aivan legendaarista maalivahtipeliä. Lisäksi, kun muistetaan, että Ässät ei ole mikään yltiöpuolustava joukkue, niin ihan uskomattomat nuo miehen tilastot, otteista puhumattakaan. Minun silmissäni tämän kauden paras Euroopassa pelannut maalivahti. Jos kykenee pitämään tuon tason useamman kauden, niin pelaa aika vilkkaasti Pohjois-Amerikassa ja ihan NHL:ssa asti.

Onnea Ässille eilisestä, eiköhän se siihen ratkennut. Aika katkera tappio Tapparalle.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Voi olla toki noin, mutta näissä erissä Metsolalla oli 31 torjuntaa Raannan 16 vastaan, eli voisi kuvitella että myös toisessa päässä oltaisiin käyty.

En ota kantaa kummassa päässä peli enemmän pyöri, mutta kyllähän noissa Metsolan torjunnoissa koko ottelu huomioon ottaen on ilmaan vähintään puolet. Vaikka Ässät laukoikin joka paikasta, niin ei niitä torjuntoja voinut olla noin paljon enemmän kuin Raannalla.

Ja sitten siihen toisessa päässä käymiseen, Tappara pyöritti kulmapeliä Ässien päässä noin puolitoista erää, Ässät tuli hyökkäyssinisen yli ja laukoi. Jälkimmäinen taktiikka toimi paremmin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Uskonkin, että huominen peli on tasaisempi kuin aiemmat ja Tapparalla on, paitsi pakkorako, niin erinomainen mahdollisuus sarja vielä tuoda takaisin Tampereelle. Nyt kun palattiin tuohon vanhaan, kiekottelevaan kontrollipelaamiseen, nosti se Tapparan pelin uudelle tasolle näissä finaaleissa. Ja sitä tietenkin edesauttoi Ässien puutuminen. Mikäli Ässät ei jostain huoltikselta löydä mystistä lääkelaukkua, voi keskiviikkona juhlat jäädä vielä juhlimatta. Nimittäin Pekka Saravokin luisteli eilen Ässä-karvauksen alta pois. Ja se on paljon se.

Niin kauan kuin se pysyy ennen kaikkea pelaajien mielessä mahdollisuutena, ei pakkona, peli lienee edellisiä Porin pelejä tasaisempi. Tässä kohdassa kokemus näistä peleistä ja Rautakorven kiistaton osaaminen nostavat varmasti päätänsä. Niin tai näin, kyllä tämä laulu ja leikki on saamassa arvoistansa päätöstä.

Niin hyvä maalivahti kuin Metsola onkin, Porissa pelaamisen tuska voi realisoitua tulostaululla. En tiedä Tapparan maalivahtivalmennuksesta muuta kuin sen, että nyt siellä on iso työmaa. Viidennen pelin ennakossa heitin Norosen aloittavan, mutta myönnän, että se oli lauantaihuumassa ajateltua tyhmyyttä.

Tappara osoitti vahvuutta, kun pääsee pelaamaan sillä omalla mukavuusalueellansa. Se ei ole yhdellekään pelejä seuraavalle salaisuus, että Rautakorven Tappara osaa asiansa, jos saa vain mahdollisuuden toteuttaa sitä. Nyt nousee rooliin se, että Porin metrin suuntaansa pienemmässä kaukalossa Tapparan pelin tuhoaminen on hieman helpompaa. Ei helppoa mutta helpompaa kuin Hakametsässä.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmetyttää nämä "sarja on jo ratkennut" kommentit. Mitään ei ole vielä voitettu.Tappara tulee vielä kerran lyömään kaiken peliin Porissa, hävittävää sillä ei enää ole, kun kotietu on mennyt ja sarja katkolla. Isomäessä on odotettavissa jälleen huikea näytelmä. Nyt jos koskaan Ässät!
 
Ässillä on ollut tässä sarjassa tapana kotihallissaan rokottaa Metsolaa ylipelaamisesta.

Itse näkisin, että tämä on ainakin osaksi porilaisten hillostuksen ansiota. Ei Metsolalla varsinaisesti ole värisemään alkanut, mutta yleisön grillaus on johtanut juuri tuohon ylipelaamiseen - uhkarohkeisiin ulostuloihin ja turhan näyttävien ratkaisujen hakemiseen. Seuraavassa pelissä näihin ei ole varaa.

Moni on jo Ässiä onnitellut jopa punaisin boldatuin kirjaimin - osa jo ekan Porin matsin jälkeen - mutta ei kannata nuolaista liian aikaisin. Tappara pelasi eilen ehkä ehjimmän pelinsä tässä sarjassa, eikä se todellakaan ole vailla mahdollisuuksia huomenna.

Metsolalta hyvä ilta ja terävyyttä viimeistelyyn, niin pelit jatkuvat.

Mistä niitä seitsemännen finaalin lippuja voi ostaa?
 

Tuamas

Jäsen
Voi olla toki noin, mutta näissä erissä Metsolalla oli 31 torjuntaa Raannan 16 vastaan, eli voisi kuvitella että myös toisessa päässä oltaisiin käyty.

Niinno, Ässät kävi sinisellä laukomassa.
Eilisessä pelissä korostui ero hyökkäysfilosofioissa, Ässät laukoi paikasta kuin paikasta, oikeastaan vaikkei laukaisupaikkaa ollutkaan. Tappara näpräsi ja siirteli ja siirteli kunnes laukoi.

Jos laukauksilla mitataan pyöritystä tai pärjäämistä ottelussa, niin Ässien eilisistä laukauksista pitäisi pudottaa ~puolet pois jotta saadaan realistinen kuva pelistä.
 
Niinno, Ässät kävi sinisellä laukomassa.
Eilisessä pelissä korostui ero hyökkäysfilosofioissa, Ässät laukoi paikasta kuin paikasta, oikeastaan vaikkei laukaisupaikkaa ollutkaan. Tappara näpräsi ja siirteli ja siirteli kunnes laukoi.

Jos laukauksilla mitataan pyöritystä tai pärjäämistä ottelussa, niin Ässien eilisistä laukauksista pitäisi pudottaa ~puolet pois jotta saadaan realistinen kuva pelistä.
Juuri näin. Tuota asiaa mietin, että miksi näin. Joko a) Ässät halusi vain laukoa joka paikasta, josko Metsolalle kävisi hama tai b) ei vain ollut virtaa lähteä myllyttämään hyökkäyspäähän ja painimaan kulmiin.

Voi hyvin olla, että linssit vääristää, mutta etenkin noissa jatkoerissä (2&3) joukkueiden liike näytti olevan eri tasoilla. Esimerkiksi juuri Armian kohdalla tuli nopeasti kaksi ukkoa kiinni ja kiekko pois, siinä missä aiemmin Armia oli pystynyt kiekkoa pitämään ja viemään/syöttämään.

No, huomennahan se nähdään kenellä putki kulkee. Avausmaalin merkitys jälleen valtava ja Tapparan on onnistuttava radikaalisti paremmalla prosentilla paikoistaan. Eikä noita eilisenkaltaisia ilmaisia maaleja nyt enempää tarvitsisi antaa.

Edit. Ja tuosta otteluketjusta luettuna, niin todellakin taisi olla niin, että Ässät menikin paljolti kolmella ketjulla ja 5 pakilla (Miliisi keskittyi vaihtopenkin vartiointiin), Tapparan pyörittäessä täyttä kiertoa. Esimerkiksi Makkosen nelonen oli varsin hyvällä pelipäällä ja tuoreemmilla jaloilla.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Huikeaa oli, Tapparalla oli paikkoja ratkaista samoin Ässillä niinhän tasaisissa peleissä usein, mietein jatkoerien tuoksinnassa niitä tunteita mitä tulee jos Tappara tekee maalin tai mitä teen jos Ässät sen tekee, siinä jo tuli semmonen olo että miten jääkiekko voi vaikuttaa näin paljon ihmiseen, vaikka aina olen tunteella ollut mukana niin pelatessa kuin katsomossa.

Kävi miten kävi molemmat joukkueet ovat pelanneet upeasti ja nyt voi jo sanoa että saappaat jalassa häviäjä kaatuu ja hopea ei todellakaan ole tällä kaudella häpeä, vaikka vain voittajat usein muistetaan...on ollut mahtava matka Ässien kannattajana tämä kausi jo tähän asti ja varmasti Tappara faneista tuntuu samalta, en usko että tämä tuntuisi lähellekkään tältä jos tätä saisi maistella vaikka joka 3 vuosi.

Ei ollut vakuuttava analyysi ottelusarjasta, mutta siitä tämä Jatkoajan keskustelu foorumi on hieno paikka että täällä saa jakaa tunteitaan saman henkisten ihmisten kanssa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Oli se vaan makea peli, vieläkin huvittaa ne fiilikset kun taulussa on 100 minuuttia, jalat ja selkä huutaa hoosiannaa ja helvetin kuuma siellä parvella. On se vaan prkl, että taas jouduin todistamaan Ässien voittoa tällaisessa matsissa, nyt jos taas olisi Matti Kaipainen tehnyt maalin niin olisin vaatinut valtiolta jo korvauksia henkisestä kivusta. Mukavan tästä tekee se, että sen yhden kerran kun Tappara voittaa niin tunne on luultavasti hieno. Täytyy Tappara-faneilta siis pyytää anteeksi, en enää tule halliin näihin peleihin, mikäkin talismaani.

Tapparalta tosiaankin erinomainen ottelua alkua lukuunottamatta. Ensimmäinen erä oli ihan järkyttävää roskaa mutta sitten tahti muuttui ja Ässiä vietiin ja lujaa. Silmiinpistävin muutos oli Tapparan parantunut keskialueen ylitys, nyt se pääsi pelaamaan keskustan kautta hyviä hyökkäyksiä ja varsinkin Koskirannan pelissä se näkyi, oli kuin uusi mies. Samalla heräsi Erkinjuntti ja Järvinen jatkaa edelleen loistavia playoffeja.

Tapparan pahin kanto kaskessa on edelleen se hyökkäyspelaaminen, sikäli, että maalipaikkoja ei osata hyödyntää. Aivan liikaa jäävät laukaukset piippuun. Nyt kyllä raastettiin pitkät pätkät hyökkäyspäässä ja jokunen huipputonttikin sieltä avautui.

Se on tullut selväksi, että Raantaa ei yllätetä suorilla laukauksilla vaan hänet on pakko saada poikittaisliikkeeseen. Koskirannan maalissa näin kävi ja Mäntylä antoi myös toisen jäätävän passin mutta Luceniuksen kuti jäi vähän torsoksi, siinä oli eväät myös. Umicevicin kuti viimeisellä sekunnilla meni muuten n. 2 cm maalin ohi. Olisihan se taas ollut.

Metsola näytti pyllyä kaikille arvostelijoille, okei, amatöörivirheellä päästi Ässät mukaan mutta sille sulamiselle voi edelleen antaa lähinnä huutonaurua. Ässät koitti koko jatkoajan pommittaa kiekkoa logon läpi maaliin, eikä se siitä mene vaikka laukoisi 200 kertaa samaan kohtaan.

Tämä sarja on osoittanut ettei edellisellä matsilla ole mitään merkitystä. Siksi on mahdoton arvioida kuka on väsynyt ja kuka ei, kun keskiviikkona lyödään kiekko jäähän. Tapparan kannalta muutamien pelaajien ratkaisuhalukkuus on ilahduttavaa ja voi tuoda matsin vielä Tampereelle.

PS. Ja Ässien selkeä tarkoitus lienee ollut se, että peliä rytmitetään jatkoerissä tuolla tavalla, että otetaan aloituksia Tapparan päätyyn. Sehän onnistui etenkin ensimmäisessä jatkoerässä mainiosti ja pelin virtaus totaalisesti vierailla. Se on myös puolustuspelaamista.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu että väsyttää.

Oli illalla taloyhtiön hallituksen kokous, kesti puoli kymmeneen ja pysyin siinä näppärästi uutispimennossa joten ajattelin pitää tuloksen loppuun asti salassa ja katsella JIMiltä matsin jälkilähetyksen 22.00 alkaen.

No, katselin sitten loppuun asti ja puoli kahdelta pääsi jo nukkumaan. Hieno matsi, Metsolalta yksi harmittava puolitiehen jäänyt ulostulo ja siitä Ässät ja Elo rankaisi surutta. Tapparallakin omat paikkansa, mutta kun ei niin ei ja homma vaan jatkui toukkana puolikuolemaan saakka.

Nyt uskon Ässien olevan todella vahvoilla, tuollaisen työvoiton kun punnertaa ja ottaa samalla finaalisarjan ensimmäisen voiton vieraissa, on jengi henkisesti ja sitä myötä fyysisesti todella vahvoilla huomenna kotihallissaan. Siinä matsissa maalin johto heti lähdöstä ja alkaa olla Tappara todella ahtaalla.

En tiedä olenko täysin väärässä, mutta mielestäni esim. Ville Niemiseltäkin alkaa olla paras terä jo syöty. Tai no, toisaalta tuo on itsestäänselvyys kun mennään kauden viimeisiä matseja ja samalla todella kiihkeää finaalisarjaa, ei siellä samalla virralla jaksa kuin koneet. Kiitettävästi Nieminenkin raastaa, taistelee ja liikkuukin edelleen, mutta esim. harhasyöttöjen määrä on mielestäni ollut nyt huomattavasti nousussa ja eilenkin niitä tuli muutamia. Eilen mainitsemastani parista Koskiranta vs. Armia ensin mainittu onnistui avaamaan maalitilinsä, mutta veikkaan että se ei Armiaa paljon häiritse kun jenginsä on sen yhden suuren askeleen lähempänä kattilaa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En kyllä vieläkään käsitä miten täälä pystytään analysoimaan se, että Ässät oli puhki ja kusessa jatkoerissä? Katsokaa nyt vaikka huviksenne laukausukartaa ekasta sekä toisesta jatkoerästä. Ässillä on, jollei ole jopa enemmän, saman verran vetoja maalintekosektoreista kuin Tapparalla. Miten se voi olla jos on täysin kusessa? En ymmärrä... Kuten sanottu, Tappara ehkä piti kiekkoa enemmän mutta kiekon pitämisellä ei voiteta vaan maaleilla.

Tietty saahan sitä analysoida mitä tykkää, toivottavasti Tapparan pelaajat luottavat myös siihen, että Ässien puolella ollaan jotenkin erityisen väsyneitä heihin verrattuna.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo, josko nyt yön yli nukuttuaan (mitä nyt välillä heräsin ja patalogo välkkyi silmissä) pystyisi jotain kirjoittamaan.

Eilinen peli oli kyllä ihan järjetön, ehkä 2006 Ässien karsintamatsien jälkeen hirveintä mutta samalla nautinnollisinta katseltavaa mitä on jääkiekon saralla tullut nähtyä. Jännitys pysyi kuitenkin jatkoajalla hanskassa sillä konstilla, kun ajattelin ettei tässä ainakaan Mestikseen pudota jos Tappara maalin tekee, kuten tilanne oli Sportin kanssa karsintojen 6.pelissä.

En millään pysty ymmärtämään muutamien Tapparan kannattajien väitettä siitä, että Ässät oli olleet jotenkin selkeästi ottavana osapuolena eilen. Tappara kyllä pelasi paremmin kuin aiemmissa peleissä, mutta siellähän ne kulmissa pyöri, kuten kaikki muutkin Ässien vastustajat tässä kevään aikana. Toki aina tulee ne pari tuhannen taalan paikkaa, mutta niin tuli Ässillekin ja Savinainen käytti omansa ja esim. Umicevic ei. Minusta peli oli siis hyvin tasainen, ja sen olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Suurin ero nyt vaan on maalivahdeissa, vaikka Metsola onkin hyvä leipätyössään, niin Raanta on loistava.

Ja nyt sitten jäitä hattuun itse kukin, Ässät ei ole voittanut vielä yhtään mitään. Nyt on ainoastaan hyvät saumat voittaa, ja siinä kaikki. Huomenna jatkuu!
 

Jack Ace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huhhuh. Ei meinannut uni tulla, kun kävi ottelun jälkeen melko kierroksilla.
Pienestä ne asiat ovat kiinni. Hyvä niin, on nimittäin melko legendaariset finaaliottelut menossa.
Olikos se 1-0 vai 1-1 tilanteessa kun Umisevic pääsi yrittämään tyhjään maaliin tällaisella selkänsä takaa ujutuksella. Onneksi ei saanut / yrittänyt kääntä lapapuolelta sisään. Olen sitä mielrä, että peli olis mennyt sen jälkeen Tapparalle, Ässät oli sen verran purjeessa siinä vaiheessa.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Huhhuh. Ei meinannut uni tulla, kun kävi ottelun jälkeen melko kierroksilla.
Pienestä ne asiat ovat kiinni. Hyvä niin, on nimittäin melko legendaariset finaaliottelut menossa.
Olikos se 1-0 vai 1-1 tilanteessa kun Umisevic pääsi yrittämään tyhjään maaliin tällaisella selkänsä takaa ujutuksella. Onneksi ei saanut / yrittänyt kääntä lapapuolelta sisään. Olen sitä mielrä, että peli olis mennyt sen jälkeen Tapparalle, Ässät oli sen verran purjeessa siinä vaiheessa.

Se oli jatkoajalla, joten peli olis loppunut siihen.
 

Tuamas

Jäsen
En kyllä vieläkään käsitä miten täälä pystytään analysoimaan se, että Ässät oli puhki ja kusessa jatkoerissä? Katsokaa nyt vaikka huviksenne laukausukartaa ekasta sekä toisesta jatkoerästä. Ässillä on, jollei ole jopa enemmän, saman verran vetoja maalintekosektoreista kuin Tapparalla. Miten se voi olla jos on täysin kusessa? En ymmärrä... Kuten sanottu, Tappara ehkä piti kiekkoa enemmän mutta kiekon pitämisellä ei voiteta vaan maaleilla.

Peliä katsomalla näki että Ässät oli nesteessä ja Tapparaa väsyneempi ensimmäisen jatkoerän puolestavälistä pelin loppuun asti.

Laukaisukartta vääristää tässä pelissä melkoisen paljon, koska Ässät laukoi kaikista mahdollisista paikoista ja Tappara ei oikeastaan mistään.
Jatkoerissä taidettiin Ässien osalta säästellä energiatasojakin sillä että suosiolla siniseltä lyötiin veto maalille ja aloitus Tapparan päätyyn.

Edit.
Tappara pääsi jatkoerissä pelaamaan enemmän sitä omaa peliään, kun Ässät ei jaksanut enää paineistaa.
Keskiviikon avainsana onkin Ässien jaksaminen, eli jos Ässät jaksaa antaa jatkuvan paineen karvauksella Tapparan pakeille ja onnistuu häiritsemään avauspelaamista pelaamatta itseään ulos, niin sarja menee poikki.
Tätä onneksi helpottaa Isomäen askin 56m2 pienempi koko.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Mielenkiintoisin asia huomista silmällä pitäen on vireys-/energiataso. Eilen Ässät oli väsyneempi. Tämä on fakta. Esimerkiksi Joel Armia - missä oli?

Armia rakensi tosiaan varsinaisella peliajalla ja kaikissa kolmessa jatkoerässä jokusen laatupaikan, sekä pohjusti Savinaisen voittomaalin, mutta siinä olet oikeassa ettei Armiaa näkynyt niinä hetkinä joina istui vaihtopenkillä.

Olin päättänyt, etten kirjoita tähän ketjuun ennen kuin mestaruus ratkeaa, mutta en enää voinut pysyä poissa. Sillä onhan tämä finaalisarja nyt saanut aivan eeppiset mittasuhteet.

Tämä on heittämällä parasta lätkää, jota olen koskaan päässyt todistamaan. Miten tämä taistelu ikinä päättyykään, niin sen joka tapauksessa sanon, että siellä jättää kaksi helvetin kovaa jengiä joka ilta kaikkensa kaukaloon. Se lienee selvää millaisia tuntemuksia oma jengi saa aikaiseksi, mutta kunnioitus tämän kauden Tapparaa kohtaan on noussut myös taivaisiin.

Tammikuussa 2008 olin työkeikalla Kajaanissa ja ajelin sieltä illaksi Ouluun katselemaan vieraspeliä, joka hävittiin mennen tullen. Kuten tuolla kaudella suurinpiirtein kaikki muutkin pelit. Silloin sitä takaisin Kajaaniin ajellessa tuli mietittyä mitä helvetin järkeä tässä on. No, viimeiset kolme kautta ovat muistuttaneet miksi niitä pelejä tulee käytyä katsomassa silloinkin kun ei menestytä.

Tietynlaista ironiaa on siinä, että olen keskiviikkona Kajaanissa. Nyt pitää päättää katselenko pelin hotellilla tai paikallisessa baarissa, vai lähdenkö ajamaan ensitilassa täysillä kohti Poria jolloin ehtisin kolmanteen erään telkun ääreen.

Vaikeaa.
 
Viimeksi muokattu:

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peliä katsomalla näki että Ässät oli nesteessä ja Tapparaa väsyneempi ensimmäisen jatkoerän puolestavälistä pelin loppuun asti.

Laukaisukartta vääristää tässä pelissä melkoisen paljon, koska Ässät laukoi kaikista mahdollisista paikoista ja Tappara ei oikeastaan mistään.
Jatkoerissä taidettiin Ässien osalta säästellä energiatasojakin sillä että suosiolla siniseltä lyötiin veto maalille ja aloitus Tapparan päätyyn.

Ainakin ekaa jatkoerää Ässät vei 100-0, toinen ja kolmas olivat tasaisempia joissa Tappara piti kiekkoa enemmän. Laukaisukartta ei nimenomaan valehtele siinä, että Ässillä oli saman verran maalintekosektorista vetoja kuin Tapparalla, torjunnat tai pelkkien laukausten määrä valehtelee. Ja maalintekosektorista tulevat vedot eivät kuitenkaan ole mallia "kiekkoa päätyy ja vaihtoon".

Kuten sanoin, Tappara piti kyllä kiekkoa enemmän ja pörräsi sen kanssa mutta tehottomasti. En sanoisi, että tuollaisen pörräyksen takia Ässät olisi jotenkin nesteessä ollut vaan ihan tavallista peliä mitä ollaan tässä keväällä nähty Ässiltä. Antaa kaverin pörrätä kulmissa, ei sieltä maaleja saa.
 

Patalappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytys varmaan alkaa tekemään lapsia nyt heti että voisi parinkymmenen vuoden päästä hehkuttaa tätä sarjaa lapsenlapsille. Ennennäkemätöntä touhua ja nyt vielä sattuu oma joukkue olemaan, ei siis Maalin Päässä Mestiksestä, vaan Matsin Päässa Mestaruudesta.

Tää on ollut niin kokonaisvaltaista kauhua/euforiaa että ei oikein tiedä mitä keskiviikon peliltä odottaa. Sarjojen katkaisemiset ei ole kertaakaan Padalta onnistunut ekalla kerralla mutta oltaisko niistä sitten opittu jotain. Toivoisi tietysti että joukkue pelaisi hurmoksessa täysin suvereenin ottelun jonka uusintoja ässäfanit katselisivat vuosienkin päästä. Voi tapahtua siis aivan mitä tahansa.

Ässät oli koko ajan lähempänä voittoa Hakametsässä ja nyt se realisoitui. Tappara on vastaavasti tulosten valossa Porissa koko ajan huonommin, ekassa pelissä saivat yhden maalin ja toisessa ei yhtäkään. Toivottavasti tän ottelusarjan trendi jatkuu kuten tähänkin asti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinno, Ässät kävi sinisellä laukomassa.
Eilisessä pelissä korostui ero hyökkäysfilosofioissa, Ässät laukoi paikasta kuin paikasta, oikeastaan vaikkei laukaisupaikkaa ollutkaan. Tappara näpräsi ja siirteli ja siirteli kunnes laukoi...

Tämä ero on ollut joukkueiden pelitavoissa koko sarjan ajan, Ässät hakee vedoilla kakkoskiekkoja, niitä "pomppuja".

Joukkueet ovat olleet jo pari peliä fyysisesti heikossa hapessa, niin eilenkin. Tämä näkyy hyökkäyspelaamisessa, maalintekosektoriin päästään harvemmin ja harvemmin. Tappara pyörii laidoilla ja kulmissa, Ässät laukoo paljon sektorin ulkopuolelta. Eikä tämä mihinkään muutu, keskiviikkona mennään samalla sapluunalla.

Ässät tulee panostamaan alkuun, jolloin jalka vielä liikkuu ja yleisö antaa energiaa. Mikäli Ässät pääsee tuolloin johtoon, mestaruus on lähellä. Mikäli taas mennään tasoissa, maalintekemisestä tulee erittäin vaikeaa ja pomppu sinne tai tänne ratkaisee.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Paljon on puhuttu eilisestä pelistä, yhtäältä tamperelaiset ovat ylistäneet Tapparan eilistä esitystä parhaaksi, toisaalta tilastomiehistä nimim. henkka laski maalintekosekorin paikat Ässille ja siffa (huoh...) ylisti sitä, miten Ässät kontrolloi kiekkoa Tapparaa enemmän.

Nämä asiat sikseen, tuskin täällä ketään tamperelaistakaan on, joka mitenkään superyllättynyt tästä tilanteesta on: sarja on alusta asti näyttänyt siltä, että Ässät on lähellä voittoa Hakametsässä ja nyt se sitten tuli. Tappara taas ei ole ollut lähelläkään voittoa Isomäessä.

Tiukka peli tulee huomenna, näen Tapparan ainoaksi mahdollisuudeksi jo ketjussakin mainitun asian: mikäli Ässien lataus menee yli ja Tappara saa lyötyä pari häkkiä.
 

Tuamas

Jäsen
Ilmeisesti nuo Ässien jäähyt ja Tapparan ylivoimapyöritykset saivat sinut tuntemaan näin.

Ilmeisesti sitten.

Oman näkemykseni mukaan Tappara pääsi pelaamaan omaa peliään paremmin jatkoerissä ja Ässät keskittyi pistohyökkäyksiin jotka päätyivät todella usein vetoon välittömästi siniviivan jälkeen.

Tappara oli nähdäkseni ensimmäisen jatkoerän loppupuoliskosta pelin loppuun asti paremmalla jalalla liikkeellä, mutta peli meni näpräämiseksi kun olisi pitänyt ratkaista.
 
En kyllä vieläkään käsitä ...
Katso sitä peliä ja opettele ymmärtämään näkemääsi. Nimimerkki Tuamas asiaa sinulle jo varsin hyvin valottikin. Nickille näköjään sama homma.

TosiFani on oikeassa siinä, että Ässien paras sauma on huominen avauserä. Siihen maali tai pari, niin saunan voinee laittaa jo päälle. Muuten voi käydä kuinka vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös