Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 397 403
  • 1 765

Apheu

Jäsen
Kuten aiemmin kirjoitin, onnittelut Ässille helposta mestaruudesta.

Menee 0/1-4. Lukkokin pystyi haastamaan Tapparan kahdessa ekassa pelissä ennen kuin bensa loppui. Tämä on Ässille vain suupala.

Tappara ei ole kyllä missään vaiheessa joutunut antamaan kaikkeansa tai edes pistämään sen viimeisen vaihteen silmään. En tiedä mitä sitten odotat, säälittäviähän nämä playoffit ovat jos ei joukkueet yhtään toisia pysty haastamaan? Eiköhän JYP haastanut Ässät hyvin ja Lukko Tapparan hyvin, mutta jatkoon menijät ovat ihan selkeitä. Ässät ja Tappara eivät ole kohdanneet pitkään aikaan, joten haastava sanoa kumpi on niskan päällä. Ässät lienee ennakkosuosikki Tapparan loukkaantumisten johdosta, mutta sitten taas valmennusrintamalla Rautakorpi vs. Kivi luotan Jukkaan kyllä.

Tämän päiväistä peliä katsomalla Ässät ei ollut mikään erityisen kummoinen. Hyvää plaoyffhokia, mutta täysin lyötävissä. Ei välttämättä ole kaukana game 7 tässä sarjassa.

Pakko vielä sanoa, että unelmafinaali kyllä! :D
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kuten aiemmin kirjoitin, onnittelut Ässille helposta mestaruudesta.

Menee 0/1-4. Lukkokin pystyi haastamaan Tapparan kahdessa ekassa pelissä ennen kuin bensa loppui. Tämä on Ässille vain suupala.

Tapparan ainut mahdollisuus on siinä, että Raanta tekee Kilpeläiset.

"Kyllä nää on huippu-urheiijoita, ei näillä kunto lopu kesken"

Kaksi ottelua, maalit 8-0:

"Yhyy, Lukolla loppui bensa, muuten olis kyllä menty heittämällä jatkoon".

Lukko oli tosiaan rotsi, nyt sitten isojen kimppuun.
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Toistaiseksi näyttää hyvältä Tapparalle. Esko Seppänen laittoi twiitissään hashtagin #PataEiPysähdy, joten mikäli muutoksia ei tule, Tappara voittaa mestaruuden.

Odottava tunnelma kyllä. Seppäsindikaattoria lukuunottamatta ei tästä mitään oikein osaa/halua sanoa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät
kahden tulen välissä

Voi pojjaat, kyllä meille on nyt luvassa herkkua niin että ei millään malttais varrota maanantaita. Tuskinpa sarja kummallekaan menee 4-0, game 7. on todennäköinen ja jopa toivottava. Molemmat kylät ovat varronneet niin kauan tätä. Pelataan, nautitaan, setvitään ja keulitaan. Nyt saa fanittaa. Sääli ettei Barkov ole kekkereissä mukana. Armia vs Barkov olisi ollut herkkua. Nyt katsotaan Savinainen vs Nieminen. Puolustus menee Tapparalle, hyökkäys Ässille. Molarit eivät kummallakaan petä. Pieniä mahdollisuuksia, suuria riskejä... voiko kiekkokevään asetelma enää hienommaksi muodostua? Patasydän sykkii ja Tapparan miähet kerääntyy yhteen... Viimenen Ässät-Tappara oli 15.1. ja silloin mentiin coast-to-coast. Toivottavasti nyt saadaan samanlaiset säpinät.
 

jude70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut ensin Ässille upeasta Jyp-sarjasta.
Unelmafinaalit edessä...kaksi lähes voitosta voittoon kulkenutta joukkuetta höystettynä kahdella parhaalla maalivahdilla...huh.
Tämä sarja ei varmasti mene 4-0 eikä 4-1 kummalekkaan.
Toivotan onnea molemmille joukkueille ja paras voittakoon...kumpi sen tekeekin, on sen varmasti ansainnut.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Neljättä kertaa nämä jengit vastakkain finaaleissa liigahistorian aikana, eli voidaan puhua klassisesta kohtaamisesta huoletta. Syvemmät analyysit myöhemmin, parin päivän henkinen breikki tulee fanillekin hyvään paikkaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Perinteisesti ketjuun nyt se eka viesti, missä toivotetaan molemmille joukkueille hyviä finaaleja. Melkein (muttei ihan) toivoisi että voittajasta viis nähtäisiin vihdoinkin tänä keväänä finaaleissa seitsemän pelin sarja. Tosin pystyn elämään minkä tahansa Ässien voittaman sarjan kanssa.

Palataan asiaan kun on aika onnitella vuoden 2013 Suomen mestaria.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaksi parasta maalivahtia kohtaa.

Metsola on pelannut virheettömät pudotuspelit, jos lasketaan vain maalia kohti tulleet vedot. Sen yhden päätykiekoksi tarkoitetun ohjasi vahingossa omiin.

Raantaa en ole seurannut niin tarkasti, mutta Puheella kertoilivat, että hänkään ei ole ainakaan välierissä päästänyt yhtään helppoa.

Toisaalta kun katsoo laukaisukarttoja, sekä Tappara että Ässät ovat olleet tänä keväänä ne joukkueet, jotka eivät liiemmin ole edes päästäneet kavereita vetelemään paraatipaikoilta maalin edestä, ja ovat puolestaan itse röyhkeästi käyneet pistämässä maaleja juuri maalin edestä vastustajalle.

Se, että paraatipaikoilta ei ole päästetty vetämään tarkoittaa tietenkin sitä, että Metsola ja Raanta ovat päässeet vieläkin selvemmin esiintymään edukseen ja ovat jättäneet mm. Vehasen, Tarkin ja Ortion varjoonsa, vaikka nämäkin ovat olleet todella hyviä.

Ortiolta 1-2 imua, samoin Vehaselta 2 imua viimeisessä pelissä. Tarkillakin kai jokunen. Näihin verrattuna siis Raanta ja Metsola ovat kuitenkin olleet omaa luokkaansa.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Katselin tuossa tulevaa ohjelmaa ja valaistuin.

Keskiviikko, Game 6. Ässät kotona, Isomäki pauhaa ja pata vie mestaruuden voitoin 4-2 meikäläisen syntymäpäivän kunniaksi. Kiitos pojat, tätä on odotettu.

Ai perskules kun tulee hieno ja ikimuistoinen sarja. Parempi tietysti voittaa, mutta eikö se nyt olisi meidän aika juhlia?! Ei tämä jengi häviä tällä kaudella enää neljää peliä, kun ei ole siihen pystynyt viimeiseen 25 peliin...
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt meni sit kaikki jännitys. Kiitos Esko Seppänen! Tapparan mestaruus on nyt taattu!

Vinkkinä; Johtava (se on hei kuitenkin se The Johtava) on maininnut useasti Raannan vielä sulavan keväällä sekä uskoo myös, että parista Metsola/Raanta se on juuri Raanta joka sulaa. Esko ei tiedä mitään paitsi, että on rakastanut Anttiin.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässillä kova saldo kyllä tuossa putkessa. Tapparalla 29 peliä, 24 voittoa ja 5 tappiota. Tappioista kolme on tullut varsinaisella ja kaksi voittomaalikisan jälkeen.
Perkele, että on oikeat joukkueet mukana näissä karkeloissa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Finaalisarjassa nähtäneen varmuudella ainakin yksi hyvin häkeltynyt pelaaja, joka ei välttämättä tiedä mitä ajatella: Dragan Umicevic. Tuskin saattoi mies Ässistä lähtiessään (joukkuehan oli tuolloin täydellisesti henkisessä kaaoksessa) edes villeimmissä unissaan mitenkään kyetä aavistamaan, että nyt finaalisarjassa tilanne on tämä mikä se on :D
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Finaalisarjassa nähtäneen varmuudella ainakin yksi hyvin häkeltynyt pelaaja, joka ei välttämättä tiedä mitä ajatella: Dragan Umicevic. Tuskin saattoi mies Ässistä lähtiessään edes villeimmissä unissaan mitenkään kyetä aavistamaan, että nyt finaalisarjassa tilanne on tämä mikä se on :D

Draganhan vaihtoi Ässät Tapparaan sillä periaatteella, että pääsisi menestyvään joukkueeseen :) No kukapa olisi silloin arvannut mikä laukka lähtee Dixonin myynnin jälkeen liikenteeseen....
 
Vaikeahan tätä on objektiivisesti arvioida, kun on nähnyt vain Ässien viimeisimmät pelit. Juuri nyt on edellä mainitun havaintoaineiston pohjalta vaikea uskoa, että Tapparan vaurioitunut hyökkäyskalusto kykenisi murtamaan Ässien keväistä viisikkopuolustusta riittävässä määrin. Tämän pohjalta kai pitäisi odottaa, että Ässät vie otteluita lukemin 1-0, 2-0, 2-1 ja näiden kautta etenisi mestaruuteen lukemin 4-1. Tästä lähdetään, olen toki valmis yllättymään.
Ei tarvitse viisikkopuolustusta murtaa, jos saa aiheutettua jäähyjä Ässille. Tapparan ylivoima on ollut ihan hyvässä vedossa. Mutta eiköhän Koskiranta ja kumppanit jonkun maalin saata tasakentällisinkin tehdä. Tiukkaa se tulee olemaan.
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
Noniin, nyt vain odotellaan Seppäsen kirjottelua siitä kuinka Hifk eikun Lukko, eikun Jyp... ai niin Jypille ei edes tullut mahdollisuutta pudottaa Tapparaa. Ässät voittanee Eskon mielestä Tapparan 4-1 tai 4-2.

On mielenkiintoista nähdä kuinka Ässät pärjää Tapparan viisikkopuolustukselle ja leveälle hyökkäykselle, tasonnostajia kun on esim. Palola ja Peltola mainittavina.
Ässen pelikin on perustunut tiiviiseen puolustamiseen ja maalivahdeissa ei ole kummallakaan ollut ongelmia. Armian otteita on kiva seurata kun panokset kasvavat. Kannu taitaa Eskon harmiksi matkustaa Tampereelle voitoin 4-1, Ässien voitto ei olisi ainakaan minulle harmittava, mutta en sitä iloa kyllä voisi mitenkään ES:lle suoda.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oman joukkueen tippuessa sitä toivoo aina mestaruutta jollekin sympaattiselle seuralle jota menestys on kiertänyt jonkin aikaa ainakin. Kumpi ikinä voittaakaan, tekee se hyvää liigalle ehdottomasti! Bluesin ihmeet, viime kauden Pelicans, TPS yllätysmestaruus, tämän kevään mestari. Mukavaa että sarja on aidosti ollut jo tasainen monta kautta.

Tappara nyt näytti ennen kauden alkua jo hyvältä, mutta jos totta puhutaan niin en olisi silloin vielä lyönyt rahoja kirvesrintojen finaalipaikan puolesta. Ehkä välierän enemmänkin. Ässät on tullut kyllä aika puskista ihan hirmuiseen kevätvireeseen! Tuskin kukaan uskalsi sinisin silmin väittää siinä kohtaa kun Dixon lähti menemään, että nyt Ässille alkaa sellainen vaihe mitä ei liigassa miltään jengiltä olla hetkeen nähty. Aikamoisessa hurmoksessa siellä pelaavat vaikka nimet eivät ole kaikkein kovimpia siellä selässä.

Itse toivon Ässille voittoa. Ollut aina sellainen sympatiaseura mulle heti Jokereiden jälkeen. Vaikka en itse paikanpäällä sitä kevään 2006 porilaishuumaa ollut milläänmuotoa kokemassa muuta kuin television välityksellä, oli se meininki aika vaikuttavan näköistä! Kiekkokaupunki ja hienoa suomalaista lätkäkulttuuria. On siellä Mansessakin varmaan tunnelma aika mukava (ainakin puolella kaupunkia) kun ottaa huomioon tamperelaisseurojen surulliset viimeiset vuodet. Hienoa että juuri nämä joukkueet pelaavat kullasta tänä keväänä kun Jokereiden tie tyssäsi aivan ennenaikaisesti. Ässät vie 4-2, game 6:ssa ratkeaa, Joel Armia heittää 2+0 ja maalissa Raanta pelaa nollat. Ei se mikään silmitön vääryys olisi myöskään jos Tappara veisi, sen verran jämerää tekemistä läpi kauden jos ei alkukauden pientä nukkumista lasketa. (Vai muistanko ihan omiani...)
 

Burns Red

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Los Angeles Kings, HIFK, ManC
Sinänsä erikoista, että Ässien ykkösketjua ainoastaan pidetään vaarallisena, mutta Tapparan hyökkäyksen leveys lopulta ratkaisee mestaruuden. Sanooko nimet Ryan, Elo, Brodin, Pihlman mitään? Samalla Tapparan viisikkopuolustus sitä ja tätä, mutta eiköhän nyt Ässätkin ihan miehekkäästi ole puolustanut.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Huh huijaa! Miten tässä nyt pyöritään viikko????

Vaikka olenkin tuollainen oman elämäni Lahtinen, mottona tuo "pienempikin into riittää", niin vaikea tässä on housuissa pysyä, perkele!

Vaikka nöyränä pitää aina lähteä, niin kun JYP-sarjaan lähdettiin, oli suurin pelko tuo Padan järkyttävä historia Hippoksella. Melko pitkään tätä touhua seuranneena voin kyllä sellaista viestiä Epilään lähettää, että kova on hööki täälläkin. Kairattiin kolme kertaa hallitsevaa mestaria perseeseen sen kotikentällä, siinä on saatanan kova statement.

Tässä on nyt kaksi seriesiä ennustettu aina game seveniin asti ja päin persettä on mennyt. Mutta nyt se taitaa olla kätösillä....
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kannu taitaa Eskon harmiksi matkustaa Tampereelle voitoin 4-1, Ässien voitto ei olisi ainakaan minulle harmittava, mutta en sitä iloa kyllä voisi mitenkään ES:lle suoda.

Voiko yksi median urpo oikeasti päästä noin vahvasti ihon alle? Parempi voittaa, vitut minä välitän mistään analyyseistä. Eiköhän nuo miehet asian selvitä jäällä.
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
No ei todellakaan pääse minun ihoni alle, kunhan lisäsin vähän kiimaa.

Odotan todellakin kovasti tätä neljättä finaalisarjaa näiden joukkueiden välillä, muistissa vieläkin hyvin se tiivis tunnelmä Isomäen hallissa noin 12000 muun kanssa kun Ässät mestarutta juhli keväällä -78 ja sitä tappion tuskaa -79 ja varsinkin -84 jatkoaikatappiota. Tunnelma Isömäessä tulee olemaan mahtavaa ja sitä odotellen.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tästä tulee kyllä mahtava sarja ja siinä pääosassa kiistatta tämän kauden kaksi parasta joukkuetta !
Kuten jo aikaisemmin on mainittu on kumpikin joukkue ollut jo pitkän jakson huikeassa vireessä eivätkä ole kohdanneet toisiaan sen aikana.
Maalivahdit ovat sarjan parhaat mutta annan Raannalle ehkä pienen edgen. Tapparaa vastaan Raanta tosin joutuu ihan erilaiseen testiin kun vetoja ei tule summittaisesti joka puolelta heti siniviivan ylityksen jälkeen vaan pyritään pelaamaan se hyvä maalipaikka. Ylivoimallekin Tapparalla on heittää viivalle ihan eri tason tulivoimaa kuin mitä Jypiltä löytyi.
Puolustus on mielestäni Tapparalla Ässiä laadukkaampi vähän joka osaalueella.
Hyökkäysketjuja vertailtaessa on Ässillä mielestäni parempi ykkösnyrkki kun taas Tapparan kolme muuta ketjua ovat mielestäni parempia.

Jyp oli kyllä todella väsynyt viimeisessä välierässä ja se näkyi kyllä aivan kaikessa tekemisessä. Tapparaa ei Ässät (eikä mikään muukaan joukkue) saa väsytettyä, niin kovassa tikissä joukkue on ja tie finaaliin ei ollut kovinkaan voimia syövä.
Molemmissa joukkueissa on sellainen draivi päällä että näistä tulee kyllä todella mielenkiintoiset karkelot...

Toivottavasti keskustelu pysyy asiallisella tasolla tällä foorumilla ja kentän ulkopuolellakin vältytään turhilta ylilyönneiltä sillä kummankin joukkueen faneille tarjotaan nyt sellaista herkkua että näistä pitää osata vaan nauttia !

Alkais JO !!
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Etukäteen hämmästyttävän tasaista. Kaksi huippumaalivahtia, joiden takana kummallakin OK kakkonen. Raanta kuitenkin omissa laskelmissa Metsolaa edellä.

Puolustuksesta löytyy kummaltakin kahdeksan liigatason pakkia, joten tällä osastolla on pientä reserviä kummallakin. Eniten kunnioitusta Tapparan pakeista herättävät etukäteen kaksikko Mäntylä/Kankaanperä. Jotenkin vastaavasti tuntuisi, että Ässillä voisi olla iskunpaikka Aaltoa, Clarkea ja Leimua kohtaan. Saravo on jäänyt jonkilaiseen paitsioon meikäläisen ogulaareissa viime vuosina, ilmeisesti on kuitenkin nostamassa tasoaan lähellä sitä mitä se joskus muutaman vaisun vuoden jälkeen. Ässien pakeista Jyri Marttinen ja Ville Uusitalo ovat vedossa. Heshka toivottavasti löytää lepäämällä oman parhaan vireensä, oli suorastaan huono parissa viimeisessä JYP-pelissä. Malkamäen toipuminen nimenomaan Tapparaa vastaan on tärkeä juttu, tässä sarjassa Honkasen jalka ei oikein riitä. Tapsa on tapsa ja Taimi sitten sellainen kaveri, johon varmaan Tappara pyrkii painetta pistämään.

Itse en pakistoon kovin suurta eroa suuntaan jos toiseen saa. Riippuu hyvinkin paljon päivästä. Ylivoimalla Tapparan pakisto lienee melko selkeästikin Ässien vastaavaa edellä, mutta toisaalta jotenkin uskon, että viisi/viidessä Ässien peräpää voi olla vähän edellä.

Hyökkäyksessä kummallakin vain yksi reservimies käytössä, joten hyökkääjien loukkaantumiset voivat nousta isoon rooliin. Kummallakaan ei ole mitään ehdottoman varmaa superkenttää, ehkä Ässien ykkönen on askeleen verran Koskirannan kenttää edellä, etenkään Erkinjunttia en millään miellä pudotuspelipelaajaksi. Kakkosessa Tapparalla on sitten Ville N, johon aika paljon tämä sarja kumuloituu. Hyvänä päivänään pitelemätön, mutta sitten aina välillä homma lähtee lapasesta ja lavan sijaan käy vain leuat. Ryan ja Elo ovat Ässien puolella kysymysmerkkejä, aina välillä napsuu mukavasti, mutta sitten herrat voivat olla montakin peliä täysin pimennossa. AUK sitten tasapainottaa välissä. Kolmosessa Tapparalla Luceniuksen ja Umin muodossa paljon taitoa, Ässillä taas Mutanen ja Brodin suoraan kohti maalia ilman sen kummempia hienouksia. Neloseen Tapparalla vielä Makkosen ja Venäläisen tyyppistä kokenutta peluria, Ässät vastaa Pihlmannilla. Kaikenkaikkiaan tasainen on hyökkäys ja kuten sanottua mahdolliset loukkaantumiset voivat sotkea tätä osastoa pahastikin.

Erikoistilanteissa Tappara on paljon Ässiä edellä ja tämä osa kääntää sarjan lähtökohtaisesti Tapparan suuntaan. Kotiedulla en usko tässäkään sarjassa olevan suurta merkitystä, Ässät on periaatteessa parempi vieraissa kuin kotona.

Jos Ässät aikoo kannua nostella, Raannan tulee voittaa Metsola selkeästi ja selvitä erikoistilannepelaamisesta mahdollisimman vähillä vaurioilla. Ensimmäiseen teesiin uskon, toista pelkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös