Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 837 159
  • 2 865

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näistä ehdoista kuulisin mielelläni lisää, koska itse en ole moisista ehdoista kuullut ikinä.
Niin. Tottakai yleisötilaisuuteen osallistuvan henkilön täytyy saada viedä mukanaan kyseiseen tilaisuuteen vaikkapa likainen pommi, jos ei kyseiselle henkilölle ole pommin kuljettamisen kieltämisestä erikseen kerrottu.

Vai onko kenties niin, että fasisti-Tyni voi koska tahansa keksiä, että jos joku pieraisee jäähallissa ja tai huutaa "Bob Hope", sinut persraiskataan 50 järkkärin toimesta ja kannetaan munista ulos?
Onko noin käynyt? Tämän jonkun kannattaa mielestäni tehdä rikosilmoitus, jos noin tapahtuu.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tarkennus, et ymmärtänyt edes vähää alusta. Otetaan vähän yksinkertaisemmin sitten. Kun minä nyt seuraavan kerran ostan lipun jääkiekko-otteluun, niin millaisen vastuun kannan muiden ventovieraiden ihmisten käyttäytymisestä siellä? Mitkä ovat nämä ehdot jotka kaikki muut tuntuvat tietävän, mutta joiden suhteen minä olen täysin tietämätön. Ihan vaan pelkkä vastaus, ilman omaa pahanolontunteenpurkausta, riittää.

Jos kuulut ryhmään, joka on turvallisuusriski järjestäjälle, lennät luonnollisestikin pihalle kyseisen kaltaisesta tapahtumasta, olitpa maksanut lippusi tai et. Tällä kertaa, vaikka tämä ryhmänne ei tunnetusti kykene syyllisiä joukostanne löytämäänkään, oli järjestyksestä vastaavat kuitenkin hereillä ja sinulla ja muilla "vääryyttä kärsineillä" viattomilla on mahdollisuus saada kompensaatiota lipuista ja matkakustannuksista näiltä peeloilta, mikäli niiden iskät ja äiskät kykenee vaan kustannukset kuittaamaan. Voi olla, että siellä on jo perstasku tyhjänä, kun palolaitos kuittaa ensin muutaman tonnin tahallisesta häiriöstä ja hälyytyksestä.

Väistämättä kannat tapahtumissa osaltasi sellaisen vastuun, että pidät kaikin tavoin huolta, ettei joukkionne syyllisty laittomiin tyhmyyksiin jatkossa. Keinoja saat miettiä vaikka kannattajakaveriesi kanssa tuopposen ääressä ja jos mikään ei asian eteen säteile, voit vastuullisesti omalta osaltasi lopettaa koko porukassa veljeilyn, sillä, jos on niin kuinka täälläkin useat kannattajat vakuuttavat, että suurin osa on puhtaita kuin pulmuset kaikenmoiseen hölmöilyyn, jää jäljelle lopulta vain kourallinen vajakkeja, jotka on sitten helppo hoitaa päiväjärjestyksestä pois.

Pahanolon purkausta tämä ei ole, mutta kylläkin vakavaa ihmetystä herättävää, että aikuiselle ihmiselle ei vieläkään ole valjennut, että kielletty tarkoittaa, että kielletty, eli ehto on: ole ihmisiksi ja katso matsi, hölmöile ja ole katsomatta. Ei noin yksinkertaista asiaa voi kertakaikkiaan olla ymmärtämättä, jos ihmiskuntaan kuuluu, tai ainakaan pitäisi.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viime kotipelissä tepsukoita vastaan oli juuri tällaista kannustusta. Paikallispeleissä Julleja vastaan on ollut tällä kaudella loistomeininki. Mitä vielä kaipaat kannustuksen osalta?

Entäs ne loput ~95% kauden matseista jossa ollaan kuin kirkossa?
Kyllä tuossa on siis parantamista THEeteläpäädyllekin ihan tarpeeksi, hoitakaa ensin oma hiekkalaatikkonne kuntoon.
Sen jälkeen hoidatte kunnon säännöt reissuillenne, ja VASTA SITTEN lähdette niille reissuille.
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Entäs ne loput ~95% kauden matseista jossa ollaan kuin kirkossa?
No en nyt sanoisi että kirkossa, mutta parempaa se meinkinki on kuin missään Näätä-ottelussa.

On se hyvä, kun aina satun harvoin näitä ketjuja seuraamaan, niin aina on sama kaveri provoilemassa. On se hyvä että joillakin on aikaa kytätä tätä ketjua ja käydä "keskustelemassa" aina tilaisuuden tullen.

":)"

Miksi muuten yhtäkkiä faniyhdistys lopetti sen säännön fanimatkoilla, että matkalle pääsee ainostaan yhdistyksen jäsenet? Olisi voinut ehkä estää tapahtuneen.

En kyllä mäkään ihan "jees jees" -meiningillä poistuisi hallista jos mut poistettaisiin ilman mitään syytä. Luulisi että joku näkisi kuka sen sytytti. Ei taida ihan näkymätöntä toimintaan sen soihdun sytyttäminen. Toivottavasti nyt kuitenkin saatiin se syyllinen kiinni, kuten jossain uutisessa todettiin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi tapa ehkäistä tällaisia tapahtumia olisi järjestää se ensimmäinen turvatarkastus omin voimin ennen bussiin astumista. Eli tutkittaisiin laukut ja kaikki taskut ennen kuin päästetään mukaan.

Nyt koki vääryyttä ne viattomatkin. On se kumma kun toiset eivät ajattele yhtään mitä haittaa omasta käytöksestä on muille. Jos ei osaa juoda alkoholia niin sitten sitä ei kannata juoda...
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Viime kotipelissä tepsukoita vastaan oli juuri tällaista kannustusta. Paikallispeleissä Julleja vastaan on ollut tällä kaudella loistomeininki. Mitä vielä kaipaat kannustuksen osalta?

Ikävä kyllä TPS-ottelu ja helmikuun HIFK-ottelu ovat jääneet meikäläiseltä väliin ja muissa otteluissa en ole tuollaista kannustusta havainnut.

Lauantain peleissä on yleensä mukavasti porukkaa, ja olisi mahtavaa jos joka la pelissä olisi tuon tapainen tunnelma.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jumalauta mikä idiotti täytyy olla että tekee tällaista. Toivottavasti ansaitun virallisen tahon rangaistuksen lisäksi tuolle idiootille tulee potkua munille hallista poistetulta ryhmältä.

Toivoisin itse Jokerifaneilta äänekästä omien kannatusta positiivisessa hengessä. Tällaiset ylilyönnit ja muille jengeille/faneille haistattelu voitaisiin jättää omaan arvoonsa ja antaa muiden hoitaa hulinointi ja provoaminen.

Ja toivon myös että jos tällaista tapahtuu ikinä Areenalla vastustajajoukkueen fanien toimesta, on meidän järkkäreillä tarpeeksi älliä, taitoa ja pelisilmää hoitaa katsomosta ja hallista pois ainoastaan syylliset, ei koko katsomoa sen perusteella minkä joukkueen pelipaita fanilla on päällä. Olisipa ollut hauska nähdä kutakuinkin koko hallin tyhjenevän kotijoukkueen kannattajista jos syyllinen eilen olisikin ollut JYP paita päällä.

Surullisinta tässä on että tuo koko katsomon tyhjentäminen johtuu vain ja ainoastaan Jokerikannattajien paskasta nykymaineesta. Viime kausien aikana on tapahtunut niin paljon idioottimaisia tapahtumia, että menee todella kauan ennenkuin maineen saa puhdistettua. Nykytoiminta ei palvele joukkueen menestystä mitenkään ja mielestäni ryhmän johtajat voisivat kenties miettiä mikä on faniyhdistyksen tarkoitus. Varmasti siellä on fiksua jengiä, joilla rinnassa sykkii aito Jokerisydän. Jos sydän TODELLA Jokereille sykkii niin silloin idiootit pitää pistää ruotuun ja potkia helvettiin hallilta ennenkuin tällaista tapahtuu.
 

Orange

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Packers
Järjestyksenvalvojia koskevassa laissa sanotaan, että vaaraa aiheuttava henkilö voidaan poistaa, mutta missään ei puhuta ryhmästä, joka voidaan poistaa paikalta. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla perustelut, jonka nojalla koko porukka on poistettu. Mikäli syy on se, että tunnustaa jokerivärejä, niin tässä tapauksessa kyseessä on syrjintä".

Lakia voidaan myös tulkita sen valmisteluosien kautta ja siihen liittyvien muiden lakien ja normistojen kanssa. Kun laki tuli voimaan, avattiin sitä esim. seuraavalla tavalla:

"Uhkaava käyttäytyminen ja turvallisuuden vaarantaminen ampumalla tai esineitä heittämällä on myös kiellettyä. Kielletty uhkaavaa käyttäytyminen on sellaista, jonka johdosta henkilöllä on syytä pelätä turvallisuutensa olevan vaarassa tai joka herättää pelkoa. Pelkoa voi herättää esimerkiksi jengin tai ryhmän uhkaava käyttäytyminen."

Nyt mennäänkin sitten siihen tulkintakysymykseen. Jos syyllistä ei tiedetä, mutta järjestäjä katsoo, että syyllisen kiinnisaanti on edellytys tapahtuman turvalliselle jatkamiselle, niin miten edetään? Keskeytetäänkö ottelu, kunnes tekijä on selvillä? Vai poistetaanko "ryhmä" (tässä kohtaa fanit, koska erottelua fanien keskuudessa olevian sisäisten ryhmien välillä voi järjestäjän toimesta olla mahdoton tehdä), jonka keskuudesta tötöily on toteutettu ja jatketaan ottelua?

Joku ehtikin jo aiemmin sanoa, että konsertin tai esim. ralli-ek:n keskeyttämistä jonkun yleisön jäsenen käytöksen ei voi verrata eiliseen tapaukseen, koska kärsijänä on silloin koko yleisö. Minusta voi hyvinkin siinä tapauksessa, kun tekijää ei ole saatu kiinni. Silloin yksilön tempusta kärsii koko yleisö, joista jokainen (kärjistetysti) voi olla syyllinen (Vaikkakin jos esim. lavalle on heitetty pullo aivan lavan edestä, niin takimmainen rivi on varmasti syytön. Mutta mihin sitten vedetään raja? 1, 2 vai 5m lavasta?).

Tiivistetysti:

-Koko ryhmän poistamiselle on lain puolesta edellytykset, jos syyllistä ei löydy.
-Ryhmän rajaaminen järjestäjän toimesta erittäin vaikeaa.
-Eilen tässä ei onnistuttu, vaan viattomatkin joutuivat sijaiskärsijöiksi varsinkin, kun tekijä oli siis tiedossa.
-Jatkossa ko. pösilöt tulisi heti ilmiantaa kanssakannattajien/-katsojien toimesta.

Tietääkö joku, antoiko joku eilen ko. tyypin ilmi vai oliko kiinnioton perustana järjestäjien spottaus?
 

Sundis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Internazionale, Stavros Flatly
Olisiko jo aika rankaista Jokereita fanien toiminnasta? Eikä mitään 8000€ sakkoja vaan ensin yksi ottelu tyhjille katsomoille ja sen jälkeen vastaavista tapahtumista rankaisukerroin olisi 2. Eli jos perseily toistuu niin sitten kaksi peliä tyhjille penkeille ja sen jälkeen neljä... Uskoisi että Jokereiden kassanhoitaja kävisi sen jälkeen vaikka itse skalpeeramassa nämä aivopierut sieltä ihmisten joukosta pois.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Olisiko jo aika rankaista Jokereita fanien toiminnasta? Eikä mitään 8000€ sakkoja vaan ensin yksi ottelu tyhjille katsomoille ja sen jälkeen vastaavista tapahtumista rankaisukerroin olisi 2. Eli jos perseily toistuu niin sitten kaksi peliä tyhjille penkeille ja sen jälkeen neljä... Uskoisi että Jokereiden kassanhoitaja kävisi sen jälkeen vaikka itse skalpeeramassa nämä aivopierut sieltä ihmisten joukosta pois.

:D kerran vuodessa savupommi -> satojen tuhansien tappiot?

Ei ehkä ihan oikein kun yksi henkilö, joka väittää suosikkiseurakseen Jokereita perseilee.

Henkilöä rangaistava - ei joukkuetta.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Olisiko jo aika rankaista Jokereita fanien toiminnasta? Eikä mitään 8000€ sakkoja vaan ensin yksi ottelu tyhjille katsomoille...

Miksi Jaffalassa pitäisi pelata tyhjille katsomoille, jos Hippoksella pettää turvajärjestelyt? Eikös ne kotijoukkueet yleensä vastaa näistä otteluiden järjestämisistä.
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Näistä ehdoista kuulisin mielelläni lisää, koska itse en ole moisista ehdoista kuullut ikinä. Onko kyseessä universaalit ehdot vaiko kenties vain SM-liigassa voimassa olevat ehdot? Vai onko kenties niin, että fasisti-Tyni voi koska tahansa keksiä, että jos joku pieraisee jäähallissa ja tai huutaa "Bob Hope", sinut persraiskataan 50 järkkärin toimesta ja kannetaan munista ulos?

Menipä viestisi eilen ohi, joten vastataan vasta nyt.

Voisi käyttää termiä jäähallin järjestyssäännöt. Mulla ei rehellisesti sanoen ole pienintäkään aavistusta mistä nämä löytää.

Laki järjestyksenvalvojista 7§ antaa kyllä ihan oikeuden poistaa henkilö joka aiheuttaa häiriötä, 6§ taas antaa oikeuden estää sellaisen henkilön pääsy jolla on syytä epäillä olevan lain, tilaisuuden järjetsäjän tai poliisin kieltämiä esineitä tai aineita.

Käytännössä jos mainitsemasi fasisti-Tyni päättäisi kieltää kenkien käytön tai vaikkapa veden juomisen JYPin peleissä, hän voisi niin tehdä.

OK, eli et tiennyt koko asiasta mitään, vaan heitit mutua. Fair enough.

Olet selvästi niistä kahdesta porttivahdista se joka osaa kirjoittaa, muttei lukea.

Kyllä olen tietääkseni osannut lukea ihan tarpeeksi. Henkilökohtaisuuksiin meneminen antaa aina kivan kuvan :)

Vilkaiseppa vaikka tuo laki järjestyksenvalvojista ja keskustellaanko sitten siitä lukemisesta? Voit sinä tästä valittaa vaikka lehtien yleisönosastoilla, mutta viranomisille et tätä saa millään. Jos epäilet ettei tällainen lukutaidoton tiedä asiasta mitään, konsultoi juristia.

Tarkennus, et ymmärtänyt edes vähää alusta. Otetaan vähän yksinkertaisemmin sitten. Kun minä nyt seuraavan kerran ostan lipun jääkiekko-otteluun, niin millaisen vastuun kannan muiden ventovieraiden ihmisten käyttäytymisestä siellä? Mitkä ovat nämä ehdot jotka kaikki muut tuntuvat tietävän, mutta joiden suhteen minä olen täysin tietämätön. Ihan vaan pelkkä vastaus, ilman omaa pahanolontunteenpurkausta, riittää.

Et kanna mitään vastuuta. Jos kuitenkin sinut yhdistetään tähän porukkaan millään tavalla, voi jäädä peli katsomatta. Nämä ehdot ovat varmasti saatavilla jostain, olettaisin lipunmyyntiä. Ei niitä kukaan koskaan kysy, mutta vähän sama kuin Makuunin vuokrausehdot, jotka asiakas hyväksyy kun ne löytyvät nettisivuilta.

Olihan tämä ratkaisu vähän tykki kärpäslätkänä, mutta toivottavasti ainakin jokerifaneissa opitaan että parempi panostaa itsekin siihen ettei moista enää tapahdu. Ongelmia on muillakin joukkueilla, ja näkisin mieluusti saman linjan ihan joka hallissa kaikkien peleissä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
:D kerran vuodessa savupommi -> satojen tuhansien tappiot?

Ei ehkä ihan oikein kun yksi henkilö, joka väittää suosikkiseurakseen Jokereita perseilee.

Henkilöä rangaistava - ei joukkuetta.

Tuota, siellä keski-euroopassa, minkä fanikulttuuria ja tötöilykulttuuria niin ihailette ja tänne suomeenkin haluatte istuttaa, seuraa nimenomaan rankaistaan ja joutuvat todellakin pelaamaan tyhjille lehtereille, jos eivät saa hommaa haltuunsa. Eikö siis ole vain oikeus ja kohtuus, jos vammaisuus apinoidaan tänne, niin tuodaan myös sanktiotkin?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Käytännössä jos mainitsemasi fasisti-Tyni päättäisi kieltää kenkien käytön tai vaikkapa veden juomisen JYPin peleissä, hän voisi niin tehdä.
--------
Et kanna mitään vastuuta. Jos kuitenkin sinut yhdistetään tähän porukkaan millään tavalla, voi jäädä peli katsomatta.

No niin, tulipahan vaihteeksi ihan järkevän kuuloista puhetta tähänkin ketjuun, eikä pelkästään tuollaista ala-arvoista nollatason filosofiointia kuvitellun intellektuaalisuutensa pönkittämiseksi.

Eli asia taitaakin sitten olla niin, että jokainen altistaa itsensä sille, että joku Tynin kaltainen olio täysin rasisitisin ja olemattomin perustein päättää kenet tahansa ottelusta mielivaltaisesti poistattaa. Onko muuten näin käynyt missään muualla kuin Jyväskylässä ja kenenkaan muun kuin Tynin toimesta?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
No niin, tulipahan vaihteeksi ihan järkevän kuuloista puhetta tähänkin ketjuun, eikä pelkästään tuollaista ala-arvoista nollatason filosofiointia kuvitellun intellektuaalisuutensa pönkittämiseksi.

Eli asia taitaakin sitten olla niin, että jokainen altistaa itsensä sille, että joku Tynin kaltainen olio täysin rasisitisin ja olemattomin perustein päättää kenet tahansa ottelusta mielivaltaisesti poistattaa. Onko muuten näin käynyt missään muualla kuin Jyväskylässä ja kenenkaan muun kuin Tynin toimesta?

Tässäkin taisi käydä näin nimenomaan Virmasen vaatimuksesta, eli sen sijaan, että solvaat toisia rasisteiksi, keskity miettimään, miksi suomessa on seura, joka ei voi sietää kannattajiaan. Seuran vika varmaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kokolailla turhaa vänkäilyä asian tiimoilta. Edellisen savupommipelleilyn jäljiltä Jyväskylässä ollaan todennäköisesti tehty ratkaisu siitä mitä tehdään, jos tapaus toistuu. Ihan asiallinen ratkaisu. Jos fanit eivät osaa käyttäytyä ja jos ryhmäkuri puuttuu, on aivan ymmärrettävää, että koko joukkoa rankaistaan. Toivottavasti oppi menee perille ja syyllinen saa porttikiellon fanien vierasmatkoille tulevaisuudessa. Jos ei saa, oli rangaistus täysin ansaittu. Toivottavasti sakko on myös sen suuruinen, ettei sämpylästä riitä jaettavaa ihan heti.

Millainen haloo nousisi, jos Jypin tai minkä tahansa muun seuran fanit heittelisivät soihtuja Jaffalan jäälle ennen peliä ja pelin alku viivästyisi sen takia? Ainakin allekirjoittanutta vituttaisi huolella. Jos tapaus olisi kaikenlisäksi toistuma viimekaudelta nousisi vitutus potenssiin.

Ihan helvetin hienoa kannatusta ollut muuten viimekausina tifoineen, kannatuslauluineen jne. On jopa myönnettävä, että osittain tunnelman vuoksi on tullut vääntäydyttyä areenalle silloinkin, kun joukkueen peli on ollut täyttä kuraa (enemmän sääntö kuin poikkeus) Tuollaisella toiminnalla, mitä Jyväskylässä tapahtui, pyyhkiytyy kaikki hyvä kerralla pois. Fanit ovat joukkueensa näköisiä, potentiaalia on, mutta perseillään mieluummin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kokolailla turhaa vänkäilyä asian tiimoilta.

Jyväskylässä ollaan todennäköisesti tehty ratkaisu siitä mitä tehdään, jos viimekautinen tapaus toistuu. Nyt, kun se toistui, oli toimintamalli valmiina ja hyvä niin. Toivottavasti myös muilla paikkakunnilla otetaan oppia.

Ihan asiallinen ja oikea ratkaisu jo senkin kannalta, että järjestyksenvalvojat eivät voineet tietää sitä, löytyykö savupommeja kenties lisää. Jos fanit eivät osaa käyttäytyä ja jos ryhmäkuri puuttuu, on aivan ymmärrettävää, että koko joukkoa rankaistaan. Toivottavasti oppi menee perille ja syyllinen saa porttikiellon fanien vierasmatkoille tulevaisuudessa. Toivottavasti sakko on myös sen suuruinen, ettei sämpylästä riitä jaettavaa ihan heti.

Millainen haloo nousisi, jos Jypin tai minkä tahansa muun seuran fanit heittelisivät soihtuja Jaffalan jäälle ennen peliä ja pelin alku viivästyisi sen takia? Ainakin allekirjoittanutta vituttaisi huolella. Jos tapaus olisi kaikenlisäksi toistuma viimekaudelta nousisi vitutus potenssiin.

Ihan helvetin hienoa kannatusta ollut viimekausina tifoineen, kannatuslauluineen jne. On jopa myönnettävä, että osittain tunnelman vuoksi on tullut vääntäydyttyä areenalle silloinkin, kun joukkueen peli on ollut täyttä kuraa. (enemmän sääntö kuin poikkeus) Tuollaisella toiminnalla, mitä Jyväskylässä tapahtui, pyyhkiytyy kaikki hyvä kerralla pois. Fanit ovat joukkueensa näköisiä, potentiaalia on, mutta perseillään mieluummin.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kokolailla turhaa vänkäilyä asian tiimoilta. Edellisen savupommipelleilyn jäljiltä Jyväskylässä ollaan todennäköisesti tehty ratkaisu siitä mitä tehdään, jos tapaus toistuu. Ihan asiallinen ratkaisu. Jos fanit eivät osaa käyttäytyä ja jos ryhmäkuri puuttuu, on aivan ymmärrettävää, että koko joukkoa rankaistaan. Toivottavasti oppi menee perille ja syyllinen saa porttikiellon fanien vierasmatkoille tulevaisuudessa. Jos ei saa, oli rangaistus täysin ansaittu. Toivottavasti sakko on myös sen suuruinen, ettei sämpylästä riitä jaettavaa ihan heti.

Millainen haloo nousisi, jos Jypin tai minkä tahansa muun seuran fanit heittelisivät soihtuja Jaffalan jäälle ennen peliä ja pelin alku viivästyisi sen takia? Ainakin allekirjoittanutta vituttaisi huolella. Jos tapaus olisi kaikenlisäksi toistuma viimekaudelta nousisi vitutus potenssiin.

Ihan helvetin hienoa kannatusta ollut muuten viimekausina tifoineen, kannatuslauluineen jne. On jopa myönnettävä, että osittain tunnelman vuoksi on tullut vääntäydyttyä areenalle silloinkin, kun joukkueen peli on ollut täyttä kuraa (enemmän sääntö kuin poikkeus) Tuollaisella toiminnalla, mitä Jyväskylässä tapahtui, pyyhkiytyy kaikki hyvä kerralla pois. Fanit ovat joukkueensa näköisiä, potentiaalia on, mutta perseillään mieluummin.

Mielestäni koko porukan poisto hallilta oli erittäin ikävää. Mutta ajatellaan Jypin kannalta: Viimeksi Jyp sai varoituksen ja saiko sakkoja? kun Jokerileirissä savuteltiin. Varmasti tulee taas Jypille sanktioita. TV-Peli ja jos savuttelu olisi jatkunut ja ottelu olisi taas keskeytetty niin johan Jypin touhu olisi ollut pelleilyä. Löytyköhän savuja lisää??
Tuommoisen savun saa vietyä halliin, jos haluaa turvatarkastuksesta huolimatta. Sen saa melkein vietyä lentokoneeseenkin jos haluaa. Jypin halli on niin pieni, että savu riittää ottelun keskeytymiseen, sen ovat savuttelijat huomanneet. Nyt kaikki pihalle --> Savuttelu jäi siihen.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Tässäkin taisi käydä näin nimenomaan Virmasen vaatimuksesta, eli sen sijaan, että solvaat toisia rasisteiksi, keskity miettimään, miksi suomessa on seura, joka ei voi sietää kannattajiaan. Seuran vika varmaan.
Vai onko se nyt ihan näinkään? Itse juttelin Virmasen kanssa pelin aikana useaan otteeseen ja hän olisi ollut ottamassa Jokerikannattajat sisälle kun epäillyt oli kerran kiinnikin ja oli selvinnyt se että eivät edes yhdistyksen fanireissulla olleet. Seppänen sekä Tyni eivät vain suostuneet asiasta edes keskustelemaan.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Jotain ennaltaehkäisevää toimintaa toivoisi, kun nämä ongelmat eivät voi enää tulla yllätyksenä. Tarkemmat turvatoimet ovelle ja järkkäreitä/poliiseja porukan ympärille sen verran, ettei savuja uskalleta sytyttää.

Tottakai se on ensisijaisesti tekijöiden vika ja vasta toissijaisesti järjestäjien. Paikalla olleiden, mutta tapahtumaan liittymättömien Jokerifanien syy tämä oli yhtä paljon kuin minun tai sinun tai Juuso Riksmanin.

Ennaltaehkäisevälle toiminnalle iso kyllä,mutta missä muodossa tuo toiminta tulisi toteuttaa? Asioiden on annettu kehittyä liian pitkälle jos ennaltaehkäisynä joudutaan JV/poliisivartiota käyttämään.

Mielestäni nyt olisi liigalla yhdessä seurojen&faniryhmien kanssa paikka tempaista hyvien katsomokäytöstapojen puolesta,tuoda selkeästi kanta esiin ettei mikään taho noista kolmesta hyväksy lauantain kaltaista toimintaa. Ja jokaisen faniryhmittymän jonka reissuilla on ollut/epäillään olleen mukana näitä häiriökäyttäytyjiä,tulisi ottaa selkeä pesäero näihin häiriköijiin.

Tiedän, että idea voi kuullostaa "Jeesustelulta" yms. mutta vakaa uskomukseni on, että vain asenteisiin vaikuttamalla tässä asiassa voidaan saada aikaan jotain kestävää ja pysyvää kehitystä. Siellä katsomossa kun voi olla ja onkin hauskaa myös ilman savuja tai kattoon kiipeilemisiäkin.

Tuo "yksi hölmöilee-kaikki kärsii"-mentaliteetti kun ei pitkässä juoksussa ole kovin kauaskantoista.
 

Handyy

Jäsen
Ja toivon myös että jos tällaista tapahtuu ikinä Areenalla vastustajajoukkueen fanien toimesta, on meidän järkkäreillä tarpeeksi älliä, taitoa ja pelisilmää hoitaa katsomosta ja hallista pois ainoastaan syylliset, ei koko katsomoa sen perusteella minkä joukkueen pelipaita fanilla on päällä.
Noinhan Jyväskylässäkin on toimittu, monta kertaa jo. Nyt vain tuli kerta kiellon päälle. Nyt onkin jatkossa mielenkiintoista nähdä kuinka käy, sillä oma veikkaukseni on että kukaan ei enää aio tuoda savupommeja Synergialle yhteisön painostuksen ja faniryhmien sisäisen valvonnan takia. Jos päästään lopputulokseen ettei savuja enää nähdä, niin silloin voidaan todeta järkkäreillä olleen tarpeeksi älliä, taitoa ja etenkin pelisilmää.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos päästään lopputulokseen ettei savuja enää nähdä, niin silloin voidaan todeta järkkäreillä olleen tarpeeksi älliä, taitoa ja etenkin pelisilmää.

Todellakin, olen täysin samaa mieltä. Toivottavasti Jokereiden (ja muidenkin) fanit keskittyvät nyt ja tulevaisuudessa positiiviseen omien tsemppaamiseen täysillä.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On se helvetin vaikeaa tuollaisesta karnevaaliryhmästä havaita, että keneltä tällainen pommi lentää. Jos nyt käy niin kova tuuri, että katse edes kohdistuu juuri oikein ja oikealla hetkellä.

Ne pommit kun on kiellettyjä, niin silloin ne on. Kyllä te ryhmässänne tiedätte satavarpisti, että kuka sen heitti ja onhan pollaritkin nämä jo ponganneet. Minä antaisin näille sankareille ikuisen kiellon fanimatkoille.

Kun täällä on kerrottu, että savupommit heitettiin katsomon ylimmälle riville, kuinka monen luulet nähneen räjäyttäjät? Taitaa olla vaikeampi nähdä heittäjiä selän takaa kuin järkkäreillä, joista osalla ainakin pitäisi olla katse katsomoon päin.

Kerropa, kuinka ´satavarpisti´ fanimatkalla olleiden pitäisi tietää ja tuntea heittäjät, jotka eivät fanimatkalla eli bussireissulla olleet.
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennaltaehkäisevälle toiminnalle iso kyllä,mutta missä muodossa tuo toiminta tulisi toteuttaa? Asioiden on annettu kehittyä liian pitkälle jos ennaltaehkäisynä joudutaan JV/poliisivartiota käyttämään.

Mielestäni nyt olisi liigalla yhdessä seurojen&faniryhmien kanssa paikka tempaista hyvien katsomokäytöstapojen puolesta,tuoda selkeästi kanta esiin ettei mikään taho noista kolmesta hyväksy lauantain kaltaista toimintaa. Ja jokaisen faniryhmittymän jonka reissuilla on ollut/epäillään olleen mukana näitä häiriökäyttäytyjiä,tulisi ottaa selkeä pesäero näihin häiriköijiin.

http://www.jokerifanit.net/n/?m=pages&a=showpage&t=551

Linkin takana Eteläpääty ry:n kannanotto viime kauden alkuvaiheilta. Jakelu: SM-liiga, SM-liigaseurojen toimitusjohtajat, hallien turvallisuuspäälliköt

Vastauksia ja yhteydenottoja 0 kpl. Ketään ei siis liigassa oikeasti kiinnosta, kun asioita yritetään ennaltaehkäistä ja kehittää hyvässä hengessä, mutta sitten, kun tapahtuu, niin ollaan puuttumassa kovalla kädellä. Asioista on kannanottojen ohella keskusteltu myös viime keväänä liigan turvallisuuspäällikkö kanssa, jonka lupaus oli viedä asiaa eteenpäin. Puheiden tasolle vain jäi jälleen kerran Siiran toimet.
 

Luikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
http://www.jokerifanit.net/n/?m=pages&a=showpage&t=551

Linkin takana Eteläpääty ry:n kannanotto viime kauden alkuvaiheilta. Jakelu: SM-liiga, SM-liigaseurojen toimitusjohtajat, hallien turvallisuuspäälliköt

Vastauksia ja yhteydenottoja 0 kpl. Ketään ei siis liigassa oikeasti kiinnosta, kun asioita yritetään ennaltaehkäistä ja kehittää hyvässä hengessä, mutta sitten, kun tapahtuu, niin ollaan puuttumassa kovalla kädellä. Asioista on kannanottojen ohella keskusteltu myös viime keväänä liigan turvallisuuspäällikkö kanssa, jonka lupaus oli viedä asiaa eteenpäin. Puheiden tasolle vain jäi jälleen kerran Siiran toimet.

Sinällään ihan hieno kirjoitus ja paljon asiaa. Mutta ihan oikeasti, mitä Eteläpääty Ry on ITSE valmis tekemään, jotta voitaisiin ennaltaehkäistä ikäviä tapahtumia? Kovasti ollaan vaatimassa kalliita toimenpiteitä vain ja ainoastaan sen takia, että Etepääty Ry:n pelireissujen aikana sattuu ja tapahtuu. Ovatko Eteläpääty Ry:n jäsenet valmiita maksamaan nuo ylimääräiset järjestelyt, mitä esimerkiksi ei Synergia-areenalla ole tarvinnut järjestää kolmellesadalle kierolle savolaiselle?

Pitäisikö seuraavalla kerralla Eteläpääty Ry:n kysyä SM-Liigalta, SM-Liigaseurojen toimitusjohtajilta sekä hallien turvallisuuspäälliköiltä, miten he toivoisivat Eteläpääty Ry:n jäsenten saapuvan halleille ja käyttäytyvän vieraspelimatkoilla? Mite Eteläpääty Ry voisi auttaa, jottei kalliisiin järjestelyihin olisi tarvetta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös