Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 837 059
  • 2 865

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
No kukin tyylillään: joku ostaa olutta, toinen kahvia. Joku käy tupakalla ja joku vessassa. Lapset ostavat ehkä karkkia. Ja joku hurja tekee nämä kaikki.
Miksi katsomot pitäisi eristää, jos erätauoilla on mahdollisuus poistua katsomoista? Mikä estää kahnauksien syntymisen erätuoilla?
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi katsomot pitäisi eristää, jos erätauoilla on mahdollisuus poistua katsomoista? Mikä estää kahnauksien syntymisen erätuoilla?
Tätä kysymystä ei minulle ole suunnattu mutta vastaanpa silti.
Ei mikään, mutta se vähentää kahnauksia todella paljon koska ajasta joka hallilla vietetään on paljon suurempi osa peliaikaa kun erätaukoja.
Ja vaikka se vähentäisi edes vähän niin eikö sitä silti kannattaisi tehdä jos sillä säätyttäisiin edes yhdeltä tappelulta vuodessa ?
Miksi vastustajille ei voida omaa katsomoa kaikkialta antaa ? Käsittääkseni mikään joukkue ei saa edes 1/5 peleistä myytyä täyteen , joten miksi ei voitaisi hallin kapasiteettiin suhteutettua osaa varata täysin vastustajille ?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan alkuun varoituksen sana: Tämä kirjoitus on pitkä kuin nälkävuosi.

Sitten asiaan. Jokerien ultras –porukan käsitys ”kannattajakulttuurista” on halpahintainen kopio alkujaan Italiasta kotoisin olevasta jalkapallohuliganismin muodosta. Niin sanottu ultras –kulttuuri alkoi 1960-luvulla kun seurat pyrkivät saamaan jalkapallokatsomoihin hieman elämää tarjoamalla halvempia lippuja järjestäytyneille, seuran värejä kantaville kannattajaryhmille. Aluksi kyse oli todellakin pitkälti seuran siipien suojassa tapahtumasta toiminnasta.

Ajan oloon yhteiset värit, voimakas me-henki ja nuorten miesten testosteroni-henkinen uhoamisen halu johtivat yhteenottoihin muiden seurojen kannattajien kanssa. Italiassa erityisen väkivaltaisen värin ultrien välisiin erimielisyyksiin ovat tuoneet historialliset ja poliittiset syyt. Historiallisista syistä mainittakoon esimerkiksi Firenzen ja Sienan kaupunkien vuosisatainen vihanpito, joka heijastuu myös näiden kaupunkien futisjengien kohdatessa. Politiikka puolestaan näyttelee roolia esimerkiksi fasistisiin ajatuksiin kallellaan olevien Lazion ultrien ja kommunististen Livornon ultrien välisissä yhteenotoissa.

Ultrien ja samanhenkisten (firmat yms.) kannattajajoukkojen toiminta alkoi varsin pian vetämään puoleensa epäsosiaalisia loosereita, joille ainoa elämänsisältö oli hulinointi. Seurauksena on ollut lukemattomia yksittäisiä kuolemantapauksia (ensimmäinen Italiassa vuonna 1963) ja Heyselin kaltaisia suurempia katastrofeja. Vuosittainen futisväkivallan saldo on Euroopassa kymmeniä kuolonuhreja huolimatta viranomaisten kiristyneistä otteista rikollisuuden karkoittamiseksi katsomoista.

Jokerien äärikannattajat (= lapselliset, huonosti koulutetut pösilöt) ovat siis omaksuneet ultras-nimityksen toisen lajin eli jalkapallon puolelta. Myös vihakulttuuri laulunsanoineen on lainatavaraa, ensimmäisenä sitä lienee viljellyt lontoolaisen Millwall Football Clubin kannattajayhdistys legendaarisessa laulussaan, jonka sanoituksen keskeinen sisältö oli kai suurin piirtein: ”Nobody likes us/Everybody hates us/We don't care”. Mutta hei, eihän kukaan voi tyypeiltä, jotka saavat päähänsä nimetä kannatusyhdistyksensä italialaisten futishuligaanien mallin mukaan voi mitään omaleimaista odottaakaan.

Nämä ”ultrat” uhoavat niin lätkän kuin futiksenkin puolella haluavansa tuoda Suomeen ”eurooppalaista kannatuskulttuuria”. Ultra-kannatuskulttuuria ei Euroopassakaan ihannoida suuren enemmistön taholta, vaan sitä pidetään jalkapallon suurimpana syöpänä, josta ei tavalliselle kannattajalle ole mitään muuta kuin harmia. Seuraukset ovat näiden ”kannattajien” joukkeille suuria sakkoja ja kotipelejä tyhjille areenoille. Sehän ei pikkunilkkinarkkareita haittaa, kun hauskinta futiksessa on leikkiä pyrotekniikalla ja leipoa väärää ihonväriä olevia tai väärää jengiä kannattavia pataan. Vitut siitä pelistä, sehän on vain oheisilmiö.

Henkilökohtainen kantani on, että sillä rauhallisella perheellä, joka maksaa satasen lipuistaan lätkäpeliin, on oikeus katsoa peliä tarvitsematta pelätä turvallisuutensa puolesta. Heidän ei myöskään tarvitse luovuttaa kausikorttipaikkaansa, jotta apinoille, jotka kieltäytyvät olemasta
ihmisiksi muiden keskellä, saadaan rakennettua ihan ikioma häkki.

Tämä ei tarkoita sitä, että kaiken kannatuksen tulisi olla kannustavaa. Tietynlainen vittuilu ja nälviminen kuuluu lätkämatsissa pelin henkeen. Homman tulee kuitenkin jäädä verbalistiikkaan, ja jokaisen, joka päätään aukoo, on myös kestettävä vastakuittaaminen. Syyksi handuesperanton aloittamiseen järkkärin kanssa ei riitä, että ”edessä heiluva raumalaismies provoilee”. Silloin pitää provota takaisin ja sillä hyvä.

Sitten lopuksi:

Tässä ketjussa on eräiden taholta leimattu Rauma junttilaksi. Kannattaisi muistaa, että Rauman kaupunkioikeudet ovat pari vuosisataa Helsinkiä vanhempia. Kun Kustaa Vaasa hetkellisessä mielenhäiriössä perusti Helsingin, pakkosiirrettiin sinne asukkaita Raumalta ja Porista. Monet näistä toki heti kruunun silmän välttäessä palasivat kotiseudulleen. Pointti on siis, että ne harvat alkuperäiset stadilaiset ovat raumalaisten perillisiä, suurin osa kuitenkin, kuten tiedämme ja valitettavan usein jokerifanien maakunnissa esiintyessä näemme, kuuluu ryhmään sudeettisavolaiset gloryhuntterit.

Vihatkaa jokeriultrat vaan meitä juntteja ja maalaisia niin paljon kuin haluatte ja itkekää kuinka janarilehdet tekevät aina kärpäsestä härkäsen, mutta älkää sitten tulko valittamaan kun joku reagoi teidän tyyliinne ja jotakuta oikeasti sattuu. Se päivä ei välttämättä (ikävä kyllä) ole tuolla tyylillä kaukana. Vai kenties onkin niin, että ultra-uskottavuuden lisäksi tännekin tarvitaan vähän ruumiita?
 

soPupeLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jokerifanit Raumalla

Olisi kiva kuulla tämän todellisen Jokerifaniporukan mielipiteitä tästä Rauman episodista(ei ultras).Itse seurasin tapahtumia hyvin läheltä,joten tiedän mitä tapahtui ja mitä ei.

A. Faniryhmän kannustus oli äänekästä ja hyvää.Siitä pisteet teille!
B. Muutama idioottimaisesti käyttäytynyt (uhoilu,provoilu,järjestysmieheen kajoaminen)"fani " tahrasi koko porukan maineen.Toiminta oli aloitettu jo päivällä pitkin Rauman katuja.
C. Ekalla erätauolla nämä "fanit" poistettiin ja loput 2 erää +jatkoaika suosikkijoukkueenne kannustus oli näin raumalaissilmin LOISTAVAA.


En suosi väkivaltaa,mutta fanittamisen ymmärrän hyvin.Näillä kahdella on kuitenkin sanakirjan mukaan aikamoinen ero...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jee. Täällähän on oikein älykköjäkin palstalla, jotka ylemmyydentunnossaan, vaiko sittenkin alemmuuskompleksista kärsivänä, osaa tulla kaikille palstan idiooteille kertomaan karmaisevan paljastuksen, että UJ ei olekaan keksinyt kannatuskulttuuria maailmassa. On se hyvä että jostain löytyy näin hienoja ihmisiä jotka vielä esittävät asiansa noinkin fiksusti ilman yhtään yleistämistä, neutraalisti ja itsään jalustalle nostamatta. Lopussa vähän lipsahti ja taisi todellinen karvansa paljastua.
 

soPupeLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Luetun ymmärrys ei tainnut olla se vahvin osa-alueesi..Pyysin kommentteja todellisilta faneilta,en UJ:n edustajilta!

over and out
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Typerää edes miettiä jotain eristämisiä. Tälläisen ihmisen jolla on jotain tarvetta käydä toisen kimppuun kannattaa hakea itselleen jotain apua. Psyykkisesti terve ei ensinnäkään lyö toista ja tämä pitäisi olla jokaiselle selvä asia. Jos tälläistä ilmenee niin silloin virkavalta paikalle ja rajuilla keinoilla kaveri ulos että oppii. Virkavaltahan ei turhaan miekkaansa kanna. Ja turha laittaa alkoholin syyksi taas tätäkin asiaa kun sitä ei ole kenenkään pakko juoda.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
No tulee sitä monesta suunnasta juu mutta et kai nyt oikeesti väitä, että tässä joku salaliitto Jokereita vastaan on?

Ei ole salaliittoa, mutta maakunnissa Jokerit myy ja maakunnissa on työtään tekeviä maakuntatoimittajia. Lauantain ottelussa ei ilmeisesti ole käytännössä tapahtunut juuri mitään, mutta muutama innokas maakuntamedian edustaja saanut tälläisen kohun tyhjästä. Osittain valehtelemalla. Siihen vielä maakuntajoukkueen yhteyspäällikön itkuraivarit mm. porttikielloista.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jotta Jussih:n kuvaama kehitys saadaan vietyä Suomessakin lakipisteeseen, ei vaadita kuin:

- Eristetty katsomonosa joka hallista, johon ei myydä kausikortteja -> tappiota kotijoukkueelle
- Eristetty katsomonosa istumakatsomosta (jossa kuitenkin seistään) -> todennäköisesti tappiota kotijoukkueelle
- Eristetty katsomonosa niin, ettei yläpuolella ole paikallisia -> todennäköisesti tappiota kotijoukkueelle
- Eristetty katsomonosa, jota ei myydä täyteen, vaan ensimmäinen rivi jätetään tyhjäksi houkuttelevan pleksin turvallisuuden takaamiseksi -> tappiota kotijoukkueelle
- Eristetyn katsomonosan ympärille järkkärivalvonta ja lippusiimaa/kanahäkkiä -> resurssikysymys + vahingossa hajonneista rajaustarvikkeista tappiota kotijoukkueelle
- Oma sisäänkäynti vierasfaneille (!) ->…

Listaa saa päivittää vapaasti.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Tuletonta savuako?

Ei Lauantain ottelussa ei ilmeisesti ole käytännössä tapahtunut juuri mitään, mutta muutama innokas maakuntamedian edustaja saanut tälläisen kohun tyhjästä. Osittain valehtelemalla. Siihen vielä maakuntajoukkueen yhteyspäällikön itkuraivarit mm. porttikielloista.


Niin tai näin. Totuus on kuitenkin se, että esimerkiksi Rinkelinmäelle Jokerifaneilla on jo nyt jonkintason porttikielto siihen saakka, kunnes viime kevään pleijarihuumassa syntyneille vahingoille löytyy maksaja.

Ilmeisesti tässäkin tapauksessa on kyse valehtelusta ja tyhjästä nouseessa kohussa?

Täältä tähän
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Tää on kyllä huikee ketju! Kokosin omaksi huvikseni Lukko-ottelun jälkeisiä kommentteja, ja sain aikamoisen kavalkadin hienoja ohjeita ja asiallisia ideoita kasaan. Saa aika hyvän kuvan siitä, millaista on matkustaa Jokerifanina johonkin katsomaan otteua.

Näistä voi jokainen sitten katsoa ja päätellä että onko tämä se hieno pohja jolle luomme yhdessä rauhallista kannattajakulttuuria ja ystävyyttä Suomeen.

(En käyttänyt lainaustoimintoa koska se olisi vienyt liikaa tilaa, mutta ehkä modet sallivat sen tämän kerran. Jokainen voi varmasti itse poimia oman helmensä listalta)

“Turha enää selittää mistään yksittäistapauksista, tälläinen toiminta osoittaa Ultras Jokerit ja heidän toimintansa jatkumoksi johon tulee puuttua rankalla kädellä”
“Helsingissä saa siis lyödä toisia katsomossa”
”Ultras Mulkkus saa siis ihan luvan kera rähinöidä pikkukaupungissa.”
”Kun poliisit taluttivat toista ultrasia pois hallilta, toiset kävivät poliiseihin kiinni. Toiset tyytyivät uhkailemaan median edustajille”
”Jokereilla onkin nyt melkoisen hankala tehtävä, kun ne on antanut syöpäläisten pesiytyä toimintaan noin vahvasti. Nyt olis nimittäin sädehoidolle kyllä käyttöä”
”kaljupäät sedät matkustelee sossun rahoilla maakunnissa ja tuhoaa kaiken mitä eteen sattuu ja tappelee kaikkien kanssa, jopa virkavallan”
”Tulee sääli näitä teinejä, jotka eivät ymmärrä mitä yhteiskunnallista aatetta he edustavat tietämättään.”
”Jokerit on liigan väkivaltaisin kannattaja ryhmä, se on fakta.”
”Onko tärkeintä itse peli, vai tuo totaalinen "kannustus" kaikkine jakomielitauti- oireiluineen”
”Ultras Jokerit kannattaa katsomoväkivaltaa”
”Se on näille Itä-Helsinkiläisille ja -Vantaalaisille päähänpotkituille yhteiskunnasta syrjäytyneille huono-osaisille vain tekosyy päästä riehumaan ja purkamaan sitä pahaa oloaan”
”Virkavallan väkivaltaista vastustamista, tappelua, viha -huutoja ihmisille, uhkaavaa käytöstä.”
”savupommeja autojen päälle”
”selkeästi yleisten hyvien tapojen vastaista, lisäksi erittäin mautonta”
”eivät ole valinneet Jokereita rakkaudesta jääkiekkoon vaan käyttävät sitä keppihevosena toiminnalleen jonka perustavaa laatua oleva motiivi on kaiken vihaaminen”
”jos ei pysty omaa käytöstään hallitsemaan siinä suunnattomassa vihanpuuskassa, niin eikö kannattaisi vaikka oman porukan kesken järjestää joukkotappelu ennen matkaanlähtöä, niin saisi isoimmat aggressiot purettua?”
”Ehdottaisin järjestysmiehille aseeksi pesäpallomailaa, ja täydet valtuudet käyttää sitä huligaaneja vastaan”
”eikö järkkärien potkiminen ole väkivaltaa? Joku idiootti vielä kehuskeli sillä käytävillä”
”Jokerien fanitoiminnassa on nyt se ongelma, että sinne tulee vääränlaista porukkaa”
”muiden joukkueiden fanit eivät ole aiheuttaneet lähemmäksikään tällaisen mediahuomion saanutta mellakkaa”
”Tai sitten se on vaan sitä, että pieni osa tätä sinänsä ihan OK-jokerikannattajajoukkoa -luultavasti ensimmäisen tai toisen polven "hesalalaisia", jotka on repäisty juuriltaan maaseudulta liian äkkiä liian kauas- on pikkuisen pihalla ja orpona täällä isossa kaupungissa ja purkavat angstiaan hieman "oudolla" tavalla”
”Jyväskylässä taidettiin olla polttamassa bensa-asemaa”
”onko tämä aggressio aivan välttämätöntä, että kykenee kannattamaan Jokereita?”
”Suurin osa ihmisistä haluaa tulla toimeen toistensa kanssa. Ei luoda anarkiaa ja uusia anarkistisia käyttäytymismalleja joiden on tarkoitus olla uhka toiselle ihmiselle.”
”sitä leimaa viha, aggressio ja äärikäyttäytyminen niin sehän on kuin verta kaivaa tarkoituksella nenästä. Kukaan ei ota suosiolla turpaansa vaan ainakin varustautuu sotaan ja siitä taas seuraa se seuraava vaihe.”
”Siinä on sitten kiva tavallisen kiekkofanin, tai vastaavan ulkopuolisen saapua hallille, kun ilmassa lentää kiviä ja pulloja tai ihan mitä vaan käteen näille kahjoille sattuu”
”olisiko parempi pysyä poissa tapahtumasta, asenne ainakin viittaisi siihen. En käsitä sitten ollenkaan, että täältä löytyy henkilöitä, jotka puolustelevat väkivaltaista käytöstä jääkiekkokatsomossa”
”Ultras ja muut. Ei teitä kukaan pelkää vaikka vihaattekin kaikkia....”
”Joku roti se tuossakin hommassa on oltava. Jokerifanit eivät päätä muiden puolesta miten asioita on hoidettava.”
"Aggressiiviset ja intohimoiset" kannattajat saavat sopeutua siihen, etta valtaosa normaalikannattajista, seuroista, jarjestysmiehista ja virkavallasta pitaa naiden fanien toimintaa alyttomana. Samoin kuin rikollisten taytyy sopeutua siihen etta heidat tuomitaan samojen yhteiskunnan lakien mukaan”
”itselläni (163/54) on se tilanne,että pelottaa jos kookkaat ja humalaiset Jokeri-Ultrat. ei näin. eikö kannattamista voi tehdä kivasti ja hyvällä maulla??”
”Jos kerran apinat haluavat häkkiin, niin pitäähän niille sellainen järjestää. Jokaiseen liigahalliin pitää rakentaa mahdollisimman pian rikkoutumaton apinahäkki.”
”Mielestäni on kuitenkin suuri ero järjestyneen järjestön toiminnalla vrt. muutama raumalainen/porilainen känninen tappelemassa”
”Hypitään perse pystyssä päin kenttää oman joukkueen johtaessa. Jos joku tämän pystyy selvittämään niin mielellään selitystä otetaan vastaan? ”
”Jokerien äärikannattajat (= lapselliset, huonosti koulutetut pösilöt) ovat siis omaksuneet ultras-nimityksen toisen lajin eli jalkapallon puolelta.”
”rauhallisella perheellä, joka maksaa satasen lipuistaan lätkäpeliin, on oikeus katsoa peliä tarvitsematta pelätä turvallisuutensa puolesta. Heidän ei myöskään tarvitse luovuttaa kausikorttipaikkaansa, jotta apinoille, jotka kieltäytyvät olemasta
ihmisiksi muiden keskellä, saadaan rakennettua ihan ikioma häkki.”
”älkää sitten tulko valittamaan kun joku reagoi teidän tyyliinne ja jotakuta oikeasti sattuu. Se päivä ei välttämättä (ikävä kyllä) ole tuolla tyylillä kaukana. Vai kenties onkin niin, että ultra-uskottavuuden lisäksi tännekin tarvitaan vähän ruumiita?”
”Tälläisen ihmisen jolla on jotain tarvetta käydä toisen kimppuun kannattaa hakea itselleen jotain apua.”
 
Tää on kyllä huikee ketju! Kokosin omaksi huvikseni Lukko-ottelun jälkeisiä kommentteja, ja sain aikamoisen kavalkadin hienoja ohjeita ja asiallisia ideoita kasaan. Saa aika hyvän kuvan siitä, millaista on matkustaa Jokerifanina johonkin katsomaan otteua.

Näistä voi jokainen sitten katsoa ja päätellä että onko tämä se hieno pohja jolle luomme yhdessä rauhallista kannattajakulttuuria ja ystävyyttä Suomeen.

Oletko sitä mieltä, että joidenkin antipatiat ovat täysin keksittyjä vai voiko olla, että välillä mennään vähän yli? Minusta huonoin puolustus millekään on "no eihän vielä ole oikeasti mitään sattunut". Ei yleistäminen ole kumpaankaan suuntaan hyvä asia, mutta tällaisen maineen saa varmasti osittain aiheestakin. Ymmärrän kyllä täysin, että omia ja tavallisia kannattajia puolustetaan, mutta ei se tarkoita sitä, että otetaan sitten jyrkkä toinen kanta, jossa ummistetaan silmät kokonaan ja todetaan, että mitään ei vain tapahdu ja kaikki on vain janarien syytä.

Sanatarkasti et muita pelkästään syytäkään, mutta rivien välistä sellainen tunne välittyi. Ja kyllä.. harmittaa todella paljon yksittäisten Jokeri-fanien puolesta, koska yksittäisille fanipaidoille on sitten muidenkin paljon helpompi huudella, kuin useammalle järjestäytyneelle.
 

bizkit78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Lukematta sivuja taaksepäin, niin eiköhän tämä ole ollut vaan ajan kysymys milloin näitä ns. ylilyöntejä alkaa Jokeriporukasta tulemaan. Kai tämä on sitten sitä "lutuuria" mihin halutaan panostaa ja minkä eteen tehdään töitä. Aika säälittävää..
 
Raumalta ja katsomokäyttäytymisestä yleisempään suuntaan..

Olen kovasti ihmetellyt sitä, että tosiaan istumapaikoilla seistään.. mutta enemmän olen ihmetellyt sitä, että halleissa ei ole mitään "vieraskatsomoita". Ei niiden tarvitse olla mitenkään virallisia katsomoita vaan tarkoitan sellaista totuttua tapaa (niin.. pitää olla niitä vierasfaneja, että saadaan totuttuja tapoja) mihin vierasfanit yleensä menevät ja koti kaupungin porukka hieman välttää. Itselläni on raksilasta sellainen kuva, että vierasfanit ovat hyvin mahtuneet seisomapaikoille ilman, että tarvitsee istumapaikoille mennä seisomaan. Onko väärä mielikuva? Aina on 2 neljästä nurkasta kuta kuinkin väljempänä ja monesti siellä näkee vierasjoukkuiden, niin Jokereiden kuin vaikka Bluesin, lippuja liehumassa. Ainahan niilläkin paikoilla joku on vieressä, mutta eipä tarvitsisi istukaa, nämä on istumapaikat huutoja kuunnella.

Sitten tyhmempi mietintä. Miksi istumapaikkalippuja ostetaan ja ennen kaikkea.. jos hallissa tiedetään, että joku ryhmä seisoo joka tapauksessa niin miksi he myyvät istumapaikkalippuja? Eikö olisi sama sanoa sitten suoraan (ja ottaa persnettoa), että sori, ei ole seisomapaikkoja enää ja istumapaikoille ei mahdu seisomaan. Aika tolloahan se olisi, että lippuja ei myytäisi, tai ei haluttaisi ostaa ellei ne ole optimaaliset paikat, varsinkin jos haluaa peliä katsoa ja käydä katsomossa tunnustamassa väriä.

Sitten se järkevämpi pohdinta.. miksei sitä lippusiimaa voi käyttää? Suomalaiset ovat perinteisesti niin lampaita, että jos alue rajataan niin sinne ei ilman lupaa mennä. Jos yksittäinen meneekin niin ei ole hirvittävän vaikea järkkärillä sanoa, että tuuppa pois sieltä. Ei mahdu jakeluun sekään, että ei onnistu tällainen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival

Mielenkiintoisin pätkä:

Helsingin Jokerien virallisen faniklubin nimi on Jokerifanit ry. Yksi sen hallituksen jäsenistä vakuutti lauantaisen ottelun jälkeen, ettei klubilla ole mitään tekemistä ultrien kanssa.

No nyt ei voi sitten enää syyttää pelkästään muiden paikkakuntien ja hallien porukkaa antipatioista kun virallinen Jokerifanipoppookin haluaa pestä kätensä tästä. Pitäisiköhän nyt vielä Jokeripelaajienkin antaa lausunto asiasta notta Ultras älyäisi potkia pahimmat ylilyöjät porukasta pois vai onko tarkoituksena kerätä koko sarja, joka hallista porttikielto, sen pienen porukanosan takia?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Jokereiden kannattajat ovat lähes poikkeuksetta ihan samanlaisia, kuin kaikki muutkin, mutta nuo muutamat häiriköt leimaavat koko ryhmää tällä hetkellä ja olisi aika tyhmää kieltää ongelman olemassaolo. Eikö olisi järkevää näiden
99%:n oikeita faneja ottaa ohjat käteen ja jättää tuo kieltämättä aika pienellä älykkyysosamäärällä varustettu joukko ulkopuolelle tästä hienosta lajista.

Jokainen meistä tietää mihin tämä johtaa ja se ei kuulu jääkiekkoon. Kuinka voimme viedä nuoria lapsiamme, jotka olisivat jatkossa lajin potentiaalisia katsojia, näihin otteluihin? Jokainen meistä myös tietää, että aina löytyy vastus kelle tahansa ja ns. "nenänvääntökisat" ovat lähitulevaisuutta ellei tätä lopeteta hyvissä ajoin. Nyt järki käteen ja pistäkää nuo muutamat häiriköt kuriin ja lopettakaa niiden puolusteleminen ja tällä ei ole mitään tekemistä seuratunnuksien kanssa oli ne sitten HIFK:n, jokereiden tai minkä tahansa seuran värejä kantavia idiootteja. Jo liikkuminen kaduilla huudoin vihaamme kaikkia pitää kieltää, se jos mikä on provosointia, eikä kuulu normaaliin yhteiskuntaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders

Ei vittu, mitä paskaa: "Osa "Ultras Jokerit" -ryhmän kannattajista käännytettiin jo hallin ovelta ulos lisähappea hakemaan, osa poistettiin ensimmäisen erän aikana ja osan veivät poliisit."

Täynnä "faktoja", jotka eivät pidä paikkansa. Ainoa, jonka kytät veivät, ei ollut UJ. Yhtään UJ:ta ei poistettu ekan erän aikana, yksi taisi lähteä vapaaehtoisesti tämän putkahepun mukaan. Ketään ei käännytetty ovelta. Roskalehden juttu on suoraan satakunnankansasta. Onko Raumalla tosiaan niin helvetin tylsää, että tällaisista kärpäsistä pitää tehdä härkänen?
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Roskalehden juttu on suoraan satakunnankansasta.

"Voi vittu mitä paskaa", miksi päästät ilmoille valheita? Nyt menit ihan hakoteille, eli limeisesti et tiedä yhtään mistä puhut. Kirjoittajalla ei ole mitään kytköksiä Satakunnan Kansaan. Ja jos sinä olit paikalla, niin minäkin olin myös.
 
Suosikkijoukkue
AIK
"Voi vittu mitä paskaa", miksi päästät ilmoille valheita? Nyt menit ihan hakoteille, eli limeisesti et tiedä yhtään mistä puhut. Kirjoittajalla ei ole mitään kytköksiä Satakunnan Kansaan. Ja jos sinä olit paikalla, niin minäkin olin myös.

Öh, tota Ikijokeri oli paikalla ja kirjoitti myös ihan totuudenmukaisesti tapahtumista. Ei millään pahalla.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
"Voi vittu mitä paskaa", miksi päästät ilmoille valheita? Nyt menit ihan hakoteille, eli limeisesti et tiedä yhtään mistä puhut. Kirjoittajalla ei ole mitään kytköksiä Satakunnan Kansaan. Ja jos sinä olit paikalla, niin minäkin olin myös.

Olkoon miten tahansa, mutta jos kirjoituksessa on faktat pielessä alkaen faniclubin nimestä(joka on siis oikeasti JF-club ry), niin eipä tuohon paljoa luottamista ole.

Missä päin hallia sinä muuten istuit? Minä istuin samassa katsomossa, missä "mellakka"(:D) tapahtui ja näin kaiken kohtalaisen läheltä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Iltalehti kirjoitti:
Helsingin Jokerien virallisen faniklubin nimi on Jokerifanit ry. Yksi sen hallituksen jäsenistä vakuutti lauantaisen ottelun jälkeen, ettei klubilla ole mitään tekemistä ultrien kanssa.
Jos tämä pitää paikkansa, niin on otettu se peräänkuulutettu askel eteenpäin. Oikein.

edit. Minkä takia ultrat peittävät kasvot noissa kotisivujensa kuvissaan... :)
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Missä päin hallia sinä muuten istuit? Minä istuin samassa katsomossa, missä "mellakka"(:D) tapahtui ja näin kaiken kohtalaisen läheltä.

Voitko kuvailla sun näkemystäsi tapahtumien kulusta puolueettomaksi? Media ainakin lähtökohtaisesti on puolueeton. Fanit vs media -kaksintaistelu on jotenkin hulvaton idea. Itse olin jäähyaitioiden takana kun poliisit raahasi erätauolla yhtä pois, toiset ryntäsi poliisien perään ja repi hihasta. Sitten kasa näitä aivopieruja seisoi yhtäkäkiä mediakatsomossa. Heistä oli jotenkin väärin että kaveri viedään ulos hallista. Lopuksi alkoi vielä hirveä itkeminen valokuvaajille jonka kruunasi jengin "rekrytoiminen" kuvaajia vastaan "Kato noi vittu otti kuvia meistä".

Muutenkin tässä on mietittänyt, että jos Ultras Jokerien toimintaan ei missään nimessä kuulu väkivalta ja he ovat niin puhtoisia ettei rikoksiakaan voi missään nimessä syntyä, niin miksi heidän omissa kuvissaan naamat ovat mustattu/pikselöity ja myös mediaa kohtaan ollaan vihamielisiä? Naamioutuminen, kasvojen peittäminenhän on anarkian peruslähtökohta. JOS Ultras Jokerit ovat aidosti Jokereiden kannattajia, haluavat viedä fanitoimintaa eteenpäin, olla näkyvästi ja positiivisesti esillä, niin naamat näkyviin. Ilmeisesti vaan ei ole kanttia seistä tekojensa takana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös