Fanitoiminta ja -matkat kaudella 2012–2013

  • 210 788
  • 528

zoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Mistä tämä muutamien henkilöiden yht'äkkinen Stadin Kingit-viha on lähtenyt? Joku huusi vihaavansa turkua turussa?! Turussa muuten kymmeniä, etenkin nuorempia faneja, tuli Kingien katsomoon ihan vaan sen takia, että siellä oli parempi meininki. Jostain syystä Kingit eivät saaneet lippuja faniklubin sekaan... Mikä mielestäni olisi ollut parasta kannattamisen kannalta, ehdottomasti.

Kotipelien meininki on kyllä tällä hetkellä todella heikkoa. Esimerkiksi Espoon hmv-seuralla on aktiivisempi ja luultavasti äänekkäämpi fanikatsomo tällä hetkellä kuin Suomen hienoimmalla urheiluseuralla. Narreilla on yli 1000 hengen fanikatsomo. Meillä olisi potentiaalia täysin samaan ja parempaan. Miksei mitään tehdä että meininki parenee? Vai riittääköö nykyinen "meininki" faniklubille?

Jotain tarttis tehdä..

Kom igen IFK
 

Viuhahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Pittsburg Penguins, Charlestown Chiefs.
Johtuisiko nämä antipatiat kingejä kohtaan siitä, ettei kingit osaa käyttäytyä?
Vierasmatkoilla riehutaan, lauletaan / pidetään älämölöä hiljaisten hetkien aikaan, huudetaan vittusaatanaa lauluissa ja pilkataan vastustajia jne..

Antaa mielestäni huonon kuvan kaikista HIFK kannattajista.
Hyvää meininkiä tosi osaavat luoda mutta negatiivinen julkisuuskuva on suurempi.

Edit: unohdin nuo rähinät ja joukkotappelut.
En tiedä, onko ne kingien tekemisiä, mutta sellainen kuva niistä on jäänyt.
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kun nyt vissiin ensimmäistä kertaa kirjoitan tähän ketjuun, niin miksi fanikatsomo on piippuhyllyllä, eikä edes vähän alempana?

Yhtenäisyyttä saataisiin fanien keskuuteen, mikäli asialle tehtäisiin myös jotain käytännössä eli itse peleissä (jengiä enemmän samaan paikkaan).

Molemmissa päädyissä on hallin rahakkaimmat pääsyliput eli B- ja D-aitiot. Halvempi fanikatsomo onnistuu vain sillä, että lipunhintoja kompensoidaan muualla hallissa, eikä firmavieraat oikein katso hyvällä edessä heiluvia huligaaneja. Koska fanikatsomo haluttiin näkille seisomapaikoille, rakennettiin D-päädyn pleksin taakse kokonaan uusi seisomakatsomo. Jäähallin rakenteellisista syistä tämä ei onnistunut B-päätyyn. Seisomakatsomon näkyvyys kentälle päin oli rajoitettu, eikä äänikään kuulunut lasien takaa, ja aikaa myöten seisovat fanit muuttivat ensin F1-kulmaukseen. Jotta saataisiin voimat yhdistettyä, myös muu fanikatsomo muutti samaan kulmaan, nykyiselle paikalleen. Tämä oli 'vähän kaikille'-tyyppinen ratkaisu, niin että jokainen saisi osallistua haluamallaan tyylillä. Silloin ei ollut vielä tarpeeksi seisojia, että paikaton seisomakatsomo olisi kannattanut jatkaa ihan eturiviin saakka.

Alakerran fanikatsomo suunniteltiin puoliseisovaksi (lanseeraus) jossa eri riveille oli tarjoitus jakaa kokoajan seisovat, osan matsista seisovat sekä istumaan haluavat. Kolme vuotta myöhemmin värit ovat haalistuneet puoliveltoksi, ja sama porukka onkin mielummin oppinut istumaan penkeissään eikä seisojia löydy kuin parista rivistä.

Nordiksella halli saadaan täyteen korkealla lipunhinnalla, joten joukkueen silmiin on hieman heikkoa bisnestä myydä käytännössä sama määrä halvemmalla. Ainakaan yleisömäärää ei pysty kasvattamaan nin paljoa että lipputulot kerättäisiin takaisin suuremmalla keskiarvolla. Ja viimeisenä palana on hallin omistaja Jääkenttäsäätiö, joka tarvitsee nykyistä katsomojärjestelyä muissa tapahtumissaan. Sokeri pohjalla, eli viimeinen kappale kertoo tärkeimmät syyt siihen, miksi Fan Club "ei halua" järjestää paikkoja paremmin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen pohtinut miksei seisomakatsomo voisi olla B5-kulmassa?

Suurin jarruhan tässä ei ole HIFK fan club, vaan itse seura, jolla ei ole halua viedä fanikatsomoa keskeiselle paikalle. Kun katsoo hallin katsomokarttaa, niin fanikatsomo on kaksi säälittävää pilkkua jossain nurkassa. Olkaa siellä häpeämässä, ettette häiritse bisnesasiakkaita. Ei ihme, että homma laimenee. Mielestäni mikään ratkaisu ei kuitenkaan olisi se, että B5 muuttuisi joksikin seisomakatsomoksi. Juuri mikään ei muuttuisi. On se Turkunkin seisomakatsomo aika vaisu viritys, jos vertaa Hartwall-areenan fanikatsomoon. Tarvittaisiin paljon merkittävämpiä muutoksia. Nyt pitäisi olla suuruudenhullu, eikä tyytyä keskinkertaisiin kompromissiratkaisuihin.

HIFK todella tarvitsisi 1000-hengen fanikatsomon ja nimenomaan seisomakatsomon. Ei sellaista, jossa on penkit ja lupa seistä, vaan vanhat kunnon betonirappuset kaiteineen. Ihanteellinen tilannehan olisi se, että sijainti olisi B-päädyssä B2, B3, B4. Niinhän sen pitäisi olla. Aluksi vaikka B3 ja siitä sitten kausittain tarpeen mukaan laajentaen. Tiedän aitioiden olevan siinä yläpuolella, joka on "este". Penkit pois ja vaikka kaksi viimeistä riviä ylhäältä pois käytöstä, niin päät eivät ylety aitoiden tasolle. B3-katsomon lippujen hinnat ovat 32 euroa. Hinta voisi olla tyyliin 14 euroa fan clubilaiselle. Katsomoon mahtuu nykyisin noin 300 katsojaa ja se seisomakatsomoksi muutettuna noin 600 ja tästä pois 2 ylintä riviä. HIFK ei edes rahallisesti tässä merkittävästi häviäisi. Pitkässä juoksussa varmasti maksaisi itsensä takaisin uusien elinkautisten muodossa.

Jos edellä mainittu malli on jostain kumman syysyä mahdoton toteuttaa, niin vaihtoehtoisesti E6, E7 katsomot seisomakatsomiksi. Sillä puolen hallia ei ole edes aitioita takana häiritsemässä, joten seisomakatsomo voisi olla täysimittainen.

Se minkä takia pitäisi nimenomaan olla iso seisomakatsomo on se, että tämä on ainoa tapa saada lippujen hinnat ihan jokaisen lompakolle sopivaksi. Lisäksi HIFK:n kotihallista tulisi oikeasti ikävä paikka vastustajan kannalta pelata. Viime vuosinahan nordiksesta on tullut paikka, josta on kiva käydä hakemassa pisteet pois yleisön huokaillessa. Sijainnissa E6, E7 fanikatsomo ei olisi niin näkyvästi esillä, mutta olisi nykyistä parempi ratkaisu. B3:ssa taas fanikatsomo antaisi jatkuvaa painetta vastustajan päädylle ja varmasti antaisi lisäpotkua omille pelaajille.

...mutta kun ei ole sitä aitoa halua. Selityksiä voi aina keksiä.
 

zoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Johtuisiko nämä antipatiat kingejä kohtaan siitä, ettei kingit osaa käyttäytyä?
Vierasmatkoilla riehutaan, lauletaan / pidetään älämölöä hiljaisten hetkien aikaan, huudetaan vittusaatanaa lauluissa ja pilkataan vastustajia jne..

Tässä nyt yleistät yhden turku-reissun tapahtumat ja harva väitteistäsi on edes totta. Hiljaisena hetkenä oli täysin hiljaista kingien katsomossa, tosin alkukuulutusta en ainakaan itse kuullut katsomoon, koska katsomossa laulettiin kovaäänisesti... Yhdessäkään IFK:n lauluissa ei esiinny sanoja vittu eikä saatana. Mielummin itse ainakin pilkkaan vastustajia, kuin omia, mitä täällä näytetään harrastavan.

Apassilta hyvä kirjoitus.
 

Channe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Snadisti tuo seisomakatsomon tämänhetkinen paikka kyllä kyrpii. Ei kuulosta oikealta että meidän fanien otteluelämystä ja hauskanpitoa rajoittaa jotkut firmat jotka haluavat ruokkia syöttöporsaitaan ilman häiriöitä. Vituttaa se, ettei fanikatsomo näy eikä kuulu koko halliin juuri tämän takia. Viime kaudella saksalaiset vieraani hämmästelivät juuri tuota toimintaa, heillä kun faniporukat ovat aina keskeisellä paikalla, juurikin sen takia että ovat aktiivisia ja tuovat stadionille/halleille tunnelmaa.

Tähän olisi pakko saada jotain muutosta, F1 on sijaintinsa puolesta fanikatsomolle yksi helvetin vitsi. Ei siinä paljoa satanen tai enemmän paina lompakossa jos päästäisiin oikeasti hyville paikoille.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Mielummin itse ainakin pilkkaan vastustajia, kuin omia, mitä täällä näytetään harrastavan.

Tää on niin totta! Pystytyään Hirsolle sun muille huutamaan juutalaishuoraa dissataan omia jatkuvasti kiro ja alentavin sanoin, mutta kun haukutaan vastustajaa niin hirveä ölinä alkaa kuulumaan Fan Clubista. Tää yks kaljumaisteri on pahin ja ainakin hengailee HFC kanssa en tiedä kuuluuko, mutta aivan sama. Muutenkin joku linja pitäisi tehdä Kingien ja HFC kanssa meinaan Kingit sitä meininkiä pitää ja sitä tarvitaan tällä hetkellä meidän kirkossa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
On se Turkunkin seisomakatsomo aika vaisu viritys, jos vertaa Hartwall-areenan fanikatsomoon.

Pienestä siellä Ilmalassakin ollaan liikkeelle lähdetty, ei siellä heti ole koko päätyä seisomakatsomoksi vedetty, puhumattakaan siitä että siellä 1000 jannua olisi huutamassa. Turunkin seisomakatsomo on nyt ollut kasassa 5 peliä vasta että turha vetää vielä mitään johtopäätöksiä sieltäkään.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Onko sen fanikatomon pakko olla seisomakatsomo? Muistelen että B2:n aikoihin tunnelma oli aika hyvä vaikka kaikilla oli omat penkit? Tietysti fanikulttuuri on mennyt eteenpäin noista ajoista, silloin tunnelma oli hyvä kun huudettiin IFK - tap tap tap - IFK...
Toisaala silloin hallissa soi katkoilla rock, joka sai helposti koko hallin taputtamaan tahdissa.

Tunnelmaan vaikuttaa moni asia ja pieni herätys myös fan clubin suuntaan lienee paikallaan. Kun tätä palstaa lukee paistaa läpi B2 redsien ja Kingien välisten suhteiden tulehtuneisuus. Mikä ei tietenkään ole hyvä asia, toisaalta se kertoo siitä että kummallakin porukalla on vahva näkemys siitä mitä katsomokulttuuri on. Itse olen enemmän B2 redsien puolella tässä, ehkäpä siksi että lienen aika samaa ikäluokkaa kuin ko. ryhmän jäsenet keskimäärin. Olen enemmän tuntenut ylpeyttä kuulua tuohon porukkaan kuin että olisi pitänyt hävetä.
 

Viuhahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Pittsburg Penguins, Charlestown Chiefs.
Tässä nyt yleistät yhden turku-reissun tapahtumat ja harva väitteistäsi on edes totta. Hiljaisena hetkenä oli täysin hiljaista kingien katsomossa, tosin alkukuulutusta en ainakaan itse kuullut katsomoon, koska katsomossa laulettiin kovaäänisesti... Yhdessäkään IFK:n lauluissa ei esiinny sanoja vittu eikä saatana. Mielummin itse ainakin pilkkaan vastustajia, kuin omia, mitä täällä näytetään harrastavan.

Apassilta hyvä kirjoitus.

Turussa en ollut paikalla, joten faktoja en valitettavasti tiedä.
Tänne joidenkin fanien toimesta tuosta turun tekemisestä kirjoiteltiin alun perseilyistä jne. Mutta ilmeisesti nuo väitteet eivät pitäneet paikkaansa.

Vieläkö kingit vihaa vitun narrei? Eikö se ole laulu?

Ja eikö tuollaisia Turun reissun kaltaisia tapahtumia tuolla jalkapallopuolella esiinny enemmänkin?

Ja ei, mieluummin jätetään kaikki pilkat pois. Sekä omien että vastustajien. Kuulostaa kovasti JRuutu meiningiltä ettei vastustajaa osata kunnioittaa.

Kuten tuossa aiemmin mainitsin, diggaan Kingien tavasta luoda meininkiä katsomossa. Sieltä pitäisi ne huonoimmat rosot saada kitkettyä pois niin ei kellään olisi nokankoputtamista.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Vieläkö kingit vihaa vitun narrei? Eikö se ole laulu?

Älä ole naivi. Ihan samallailla HFC on sitä laulua laulanut sillon kun penskoja ei ollut jaloissa pyörimässä. Helvetin naurettavaa jeesustella täällä, että kaikki olisi Kingien vika. Toi lauluhan on iki vanha tuskin Kingejä silloin edes vielä oli kun laulu on keksitty. Vitun huono provo.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurin jarruhan tässä ei ole HIFK fan club, vaan itse seura

Apassilta hyvä kirjoitus.

Eikö vuosittain FanClubin edustajat ja IFK:n johto tapaa ja ovatko nämä asiat olleet siellä tapetilla? Mutta edistystä ei ole tapahtunut/tapahtumassa? Vaatisiko kovempaa otetta tai ultimatumia vai onko meininki vaan paheksuvan hyväksyvä?
 

Masentaja

Jäsen
Huutelen vähän vieraisiin pöytiin, pahoittelut siitä...

Mutta, uskoisin että myös se että on ns. "framilla" kuten Eteläpääty, niin se että on esillä edesauttaa huomattavasti porukan huutoihin, taputuksiin yms lähtöä. Satunnaisempikin katsomo tajuaa että missäs se "huutosakki" on kun ne näkyy. Mutta jos on jossain ilmastointiputken takana piilossa, niin aika heikkoa on.

Mutta kuten tässä mitä nopsasti lukaisin, niin paljon on ollut puhetta että halli on nordiksella ihan liian pieni, koska ei ole kapasiteettia kasvattaa yhtään ylöspäin katsojamäärää. Jokerit on nyt jo pitkää saanut kerättyä uusia katsojia sillä, että halpoja/ilmaisia lippuja on jaettu edellisen toimarin aikana todella avokätisesti ryhmille. Itsekin ennen kävin useita useita kertoja katsomassa "ilmaisia pelejä", vaikka kauan olen Jokereita kannattanut niin kyllä se että pääs peliin vaan syvensi suhdetta. Nyt on jo pitempään ollutkin kausari ja kaikki pelit käyn mitä mahdollista. Eli se markkinointi ja myös uusien kannattajien "koukuttaminen" on todella tärkeää jos jengi haluaa jatkuvuutta katsomoihin. Vai onko miljoonan tulos kolmella kaudella tärkeämpi kuin se että saadaan uutta jatkumoa katsomoon. Me se lysti kuitenkin isolta osalta maksetaan. Kyllä nordikseltakin tiistai-saipa-kalpasta varmasti löytyisi tilaa ilmaisille lipuille. Tärkeinhän noissa on se, että saadaan lisämyyntiä oheistuotteista, safkat, juomat ja fanikamat. Lippu ei jengille maksa mitään, se että siellä parisataa tennaria kuluttaa lattioita ei ole sen rinnalla mitään mitä se parisataa tennaria tuo rahaa oheismyynnillä.

Ja kyllähän se harmittaa kun esim areenalla ei ole "kunnon" hifkilaumaa toisessa päässä, tuo se sitä tunnetta ihan erilailla katsomoon. Vaikka kyseessä onkin hifk :D Meteliä kehiin... Helppoa se uuden tuominen omaan ryhmään ei ole, ei todellakaan, muutos tapahtuu pikkuhiljaa. Mutta Rauman ja Turun suuntaan pitää antaa peukkua että EDES YRITETÄÄN.
 

scholl

Jäsen
Hieno ele hienolle, vanhalle seuralle. En ollut paikalla mutta TV:stäkin katsottuna lämmitti. Toivottavasti Ilves nousee ongelmiensa yli ja pysyy liigakartalla. Kuka keksi tämän tempauksen IFK: n puolelta? LOISTAVAA. Respectit hänelle ja respectit Ilvekselle.

Täytyy täältäkin nostaa virtuaalinen hattu päästä tuolle idealle ja toteutukselle. Mahtavaa.

samaa mieltä. Kerrankin faneilta noin ihan yleisesti joukkueesta riippumatta todella hienoa toimintaa. Erittäin tyylikkäästi toteutettukin. Yhtä monta läpyskää kuin Ilveksellä mestaruuksia ja niiden mestaruusläpysköiden näköisiä. Todella loistava kannustus niille tamperelaisseuran kannattajille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö vuosittain FanClubin edustajat ja IFK:n johto tapaa ja ovatko nämä asiat olleet siellä tapetilla? Mutta edistystä ei ole tapahtunut/tapahtumassa? Vaatisiko kovempaa otetta tai ultimatumia vai onko meininki vaan paheksuvan hyväksyvä?

Niin jos mitään ei tee, niin mikään ei muutu. Nykyinen meno on todella valjua. Tietysti jos HIFK ei tässä asiassa mitenkään halua vastaan tulla, niin onhan olemassa sellainenkin vaihtoeho, että uudelleenorganisointi tapahtuisi fanien omalla päätöksellä.

Tässä mallissa pohjana olisi edelleen B5/C1 kulma ja F1 johon ydinfaniporukka kerääntyisi, mutta tähän ympärille F2, F3, B4 katsomoihin. Alkaisi omatoimisesti kerääntymään porukkaa. Tämä tietysti vaatisi vähän markkinointia. Ei tietysti olisi läheskään niin näkyä sijainti, kuin kokonainen B-pääty. Suurin osa F2 katsomon paikoistakin taitaa tosin olla kausikorttilaisten.

On muuten sinänsä hauska katsoa esim. Ilves-HIFK ottelun faniporukkaa, jota näytettiin Urhon lähetyksessä. Siellä oli sellaista porukkaa, joka kotipeleissä istuu ns. "bisneskatsomossa" siviileissä, mutta vierasmatkoilla on sitten pelipaidat päällä ja pelissä seisotaan, joten potenttiaalia löytyy fanikannassa kyllä. Samoin Talviklassikot ovat näyttäneet, että jopa valtavasti. Kyllä se vaan niin on, että suomalainen vaatii sitä sosiaalista painetta, että uskaltautuu kannustamaan.

Vähintä mitä tässä kannattaisi tehdä on se, että HIFK:n kanssa edes keskusteltaisiin siitä, että mitä tämän asian kanssa voitaisiin tehdä. Nyt on menty näin useampi vuosi ja kehitys ei ole mennyt toivottuun suuntaan. Haluaako HIFK fanitoiminnan hiipuvan hiljalleen lähes olemattomiin? Kannattaisi HIFK:n johtoportaankin jalkautua vaikka Ilmalaan tai käydä viikonloppuna Porissa katsomassa miten seisomakatsomo vaihtoaitioiden yläpuolella lämmittää tunnelmaa.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Eikö vuosittain FanClubin edustajat ja IFK:n johto tapaa ja ovatko nämä asiat olleet siellä tapetilla? Mutta edistystä ei ole tapahtunut/tapahtumassa? Vaatisiko kovempaa otetta tai ultimatumia vai onko meininki vaan paheksuvan hyväksyvä?

McJugille vastaus ylempää Pate 00:n viestistä:

Molemmissa päädyissä on hallin rahakkaimmat pääsyliput eli B- ja D-aitiot. Halvempi fanikatsomo onnistuu vain sillä, että lipunhintoja kompensoidaan muualla hallissa, eikä firmavieraat oikein katso hyvällä edessä heiluvia huligaaneja. Koska fanikatsomo haluttiin näkille seisomapaikoille, rakennettiin D-päädyn pleksin taakse kokonaan uusi seisomakatsomo. Jäähallin rakenteellisista syistä tämä ei onnistunut B-päätyyn.

Nordiksella halli saadaan täyteen korkealla lipunhinnalla, joten joukkueen silmiin on hieman heikkoa bisnestä myydä käytännössä sama määrä halvemmalla. Ainakaan yleisömäärää ei pysty kasvattamaan nin paljoa että lipputulot kerättäisiin takaisin suuremmalla keskiarvolla. Ja viimeisenä palana on hallin omistaja Jääkenttäsäätiö, joka tarvitsee nykyistä katsomojärjestelyä muissa tapahtumissaan. Sokeri pohjalla, eli viimeinen kappale kertoo tärkeimmät syyt siihen, miksi Fan Club "ei halua" järjestää paikkoja paremmin.

Sitä mä en ymmärrä, kun Kingitkin peräänkuuluttavat perinteitä ja historiaa. Niin aivan älytön kalabaliikki siitä, että osa IFK faneista haluaa antaa henkisen tukensa toiselle The Original jengille, joka on todellisessa ahdingossa. Ilves, Tappara ja TPS nyt vaan sattuu kuulumaan liigaan ja Ipa tuntuu olevan monille ifklaisille se seura, mille annetaan tsemppipeukku.

-Tappara, TBK:n jälkeläinen työväenseura. Vähän niin kuin jokerit.
-Ilves, se siistimpi ja sivistyneempi seura Tampereelta.

Mitä vittua siinä on, että Kingien pitää hölmöillä? Ja ei koske kaikkia. Kun Kingit saavat sitä palautetta mistä tuutista ikinä saavatkin, niin heti huudetaan, että ketkä tuovat fiilistä ja ketkä pitävät meteliä. Mutta eivät siinä tilanteessa muista ääliöintejään, vai eivätkö vain tiedä? Ei Kingien alkuaikoina ollut tommoista apinameininkiä, kun Jaska oli vielä puikoissa. Kingit tuovat hyviä chänttejä ja nuoruuden brenoa katsomoon. Siitä propsit! Ääliönnit pois ja halliin ääntä pitämään sekä hyviä IFK-aiheisia chänttejä vetämään. Yhdessä!

En gång IFK, alltid IFK!
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Sivusta seuranneena tätä fanikatsomo keskustelua ehdottaisin HIFK Fan Club:lle, että koettaisi järjestää yhteistapaamisen seuran johdon, Jääkenttäsäätiön ja fanien kesken. Tällöin kaikille tulisi selväksi seuran ja Jääkenttäsäätiön kanta tähän asiaan ja voisitte yhdessä pohdiskella eri vaihtoehtoja, sekä niiden toteutuksia.

Seuralla kulkee vielä tässä vaiheessa taloudellisesti hyvin, mutta muutama huonompi kausi lisää niin ihmiset häviäviävät katsomoista pitkäksi aikaa pois. Luulisi, että seurakin olisi halukas 'sijoittamaan' tulevaisuuteen? Saatan toki olla hyvinkin väärässä tässä asiassa...
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainaamaani osioon haluan puuttua.


Kingeissäkin on varmaan ihan fiksua ja asiallista porukkaa, mutta ikävällä tavalla näkyvin osuus on onnistunut pilaamaan kaikkien maineen.

Fan clubissakin on varmaan ihan fiksua ja asiallista porukkaa, mutta ikävällä tavalla vastustajalle tifoilu ja sillä leijuminen onnistuu pilaamaan kaikkien maineen. Samoin jatkoajallekin varmaan kirjoittaa joitain fiksuja IFK-kannattajia, mutta osa onnistuu pelaajia ja valmentajia haukkumalla ja potkujen huuteluilla pilaamaan kaikkien maineen.

Ei pitäisi olla kovin vaikeaa tiedostaa, että katsomokulttuuri on pitkälti nuorten aikuisten varassa. Nuoret aikuiset ovat nuoria aikuisia joka suhteessa, eli isosti mennään, yhdessä vedetään ja joskus läikkyy myös yli. Useimmiten tulee kuitenkin kiitosta kuten kingienkin tapauksessa. Tärkeintä on luonnollisesti tunnelma, breno. Se on ainoa mittari. Niin kauan kun se on kunnossa, ei tarvetta muutokseen ole. Siinä vaiheessa kun breno ei ole kunnossa (siis N-Y-T!), pitäisi tarkastella mikä mättää.

Jos narreja vastaan 100 kannattajaa stondiksessa haluaa kerran matsissa chantata vitun narreista, niin ongelmaa ei pitäisi olla. Miksi IFK:n pitäisi olla joku hyveellisen moraalin esikuva maailmalle? Ollaan isosti omien puolella ja vittuillaan isosti niille, kenelle halutaan, jos halutaan.

Fan clubin hjk-kannattajien kannattaisi tarkastella omaa jääviysastettaan. Niillä ei pitäisi olla mitään asiaa puuttua diktaattorimaisesti IFK:n kannattajakulttuuriin millään tavalla.

Miksi tämäkin keskustelu käydään palstalla jonne kirjoittelee ties mitä narreja ja turkulaisia. Olisiko IFK-kannattajien aika elvyttää fan clubin foorumi ja lopettaa jatkoajalle kirjoittelu?

Omalta osaltani sanon että pidetään kaikki yhtä. Kannattajajoukon on täysin mahdotonta edustaa jokaisen ajatusmaailmaa. Siksi jokainen joutuu omalla tahollaan sopeutumaan. Jokaisen pitää tehdä valinta, haluaako kuulua siihen vai ei. Kun sanon siihen, tarkoitan fanaattista ydinporukkaa joka näkyy ja kuuluu isosti. Tällä hetkellä todella pieni joukko Nordiksella valitsee kuulua siihen, sori vaan. Tärkeintä on tunnelma ja katsomokulttuurin näkyvyys ja kuuluvuus.

Ja jotta kenellekään ei jää epäselväksi, tarjoan ikuisesti tuoppia fanclubin 80- ja 90-luvun pioneereille.
 
Viimeksi muokattu:

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Fan clubissakin on varmaan ihan fiksua ja asiallista porukkaa, mutta ikävällä tavalla vastustajalle tifoilu ja sillä leijuminen onnistuu pilaamaan kaikkien maineen.

Mitä vikaa siinä oli, että toiselle perinteikkäälle ja pitkän historian omaavalle seuralle tekee tsemppauksen, joka on aivan tuuliajolla tällä hetkellä? Ja vastaukseksi ei käy, että omille pitää ensin tehdä. Omille on tehty jo isot ja näkyvät tifot. Ei tartte mennä pitkällekkään. KVG, jos et muista.

Toinen kysymys, kuka tai ketkä tifon tekijöistä on leijunut ko. tifosta?
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Fan clubissakin on varmaan ihan fiksua ja asiallista porukkaa, mutta ikävällä tavalla vastustajalle tifoilu ja sillä leijuminen onnistuu pilaamaan kaikkien maineen. Samoin jatkoajallekin varmaan kirjoittaa joitain fiksuja IFK-kannattajia, mutta osa onnistuu pelaajia ja valmentajia haukkumalla ja potkujen huuteluilla pilaamaan kaikkien maineen.

Ihanko vakavissasi rinnastat katsomoväkivallan ja vastustajalle tifoilun ihan yhtä tuomittaviksi asioiksi?

Hiljaiseksi vetää, ei voi muuta sanoa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tuskin kukaan, mutta haluisin kuulla lisää tästä katsomoväkivaltakortista?

Lue aiempi viestini tästä ketjusta. Juuri se, jota Kuvernööri lainasi.

Jalkapallon saralla ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun kingit ovat käyneet vastustajan fanien kimppuun ennen peliä, pelissä tai pelin jälkeen. Jos et tiedä, KVG; tuoreita esimerkkejä löytyy ihan viime kesältäkin useita, kun seura on joutunut maksamaan sakkoja kingien tötöilystä.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
No eipä tuolta hirveän montaa väkivalta tapausta löytynyt. Tasan yksi Vaasankadulla HJK faneja vastaan ja näistäkin suurin osa oli Kingien "ulkomaalaisia vieraita". Eihän noi aina käyttäytyä osaa, mutta nämä "väkivalta" puheet ei oikein kohdistunut mielestäni oikein.

E: Ainiin ensimmäisen Talviklassikon jälkeinen hevoskenttälarppaus!
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Eihän noi aina käyttäytyä osaa, mutta nämä "väkivalta" puheet ei oikein kohdistunut mielestäni oikein.

Viime kesältä löytyy myös mm. järjestyksenvalvojan pahoinpiteleminen Oulussa.

Ja lue se aiempi viestini kingien käytöksestä muita IFK:n faneja kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös