Fanitoiminta ja -matkat kaudella 2012–2013

  • 210 787
  • 528

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Hieno ele hienolle, vanhalle seuralle. En ollut paikalla mutta TV:stäkin katsottuna lämmitti. Toivottavasti Ilves nousee ongelmiensa yli ja pysyy liigakartalla. Kuka keksi tämän tempauksen IFK: n puolelta? LOISTAVAA. Respectit hänelle ja respectit Ilvekselle.
 

Channe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuosta tempauksesta voi muuta kuin tykätä. On hienoa että osoitetaan vastustajille tukea vaikeina aikoina. Erityisesti Ilveksen kaltaista wanhaa ja perinteikästä seuraa kohtaan, lämmittää mieltä. Hieno duuni, kymppiplus.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Todella hieno tempaus tukea kriisissä olevaa perinteikästä liigaseuraa. Respect! Huomasin muuten kuvasta että näitä tifon osia oli 16 kappaletta. Oliko näin ihan sattumalta vai kuvasiko se kenties Ilveksen kuuttatoista mestaruutta? Ihan mielenkiinnosta kysyn :) Kuitenkin loistavaa toimintaa IFK faneilta!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Taas on hyvä hetki olla ylpeä joukkueestaan ja sen kannattajista.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Todella hieno tempaus tukea kriisissä olevaa perinteikästä liigaseuraa. Respect! Huomasin muuten kuvasta että näitä tifon osia oli 16 kappaletta. Oliko näin ihan sattumalta vai kuvasiko se kenties Ilveksen kuuttatoista mestaruutta? Ihan mielenkiinnosta kysyn :) Kuitenkin loistavaa toimintaa IFK faneilta!

16 kylttiä ei ollut sattumaa.

Kiitokset ja hattu päästä kaikille osallisille. Itse en sattuneista syistä päässyt paikalle; ilomielin olisin toki ollut mukana.
 
Hifk.lla on huomattavasti vähemmän nuoria vihasia miehiä (/teinejä) katsomossa. Ei sitä tälläset vanhat läskit jaksa enää niin kovasti vihata, vaan hienoja saavutuksia alkaa arvostaa puolue- tai joukkuerajoista riippumatta.

Se ettei ole nuoria katsomossa läheskään niin paljoa kuin naapurilla, ei tietenkään ole hyvä asia. Hallin ehdoilla mennään, mutta silti nykyinen suuntaus on huolestuttavaa pitemmällä aikavälillä. Tämä menoa 20-vuoden päästä Nordiksella tarvitaan seisomakatsomoa enää siksi, että sinne on helpompi parkkeerata rollaattori.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enkä nyt puhu mistään säälittävistä "pissa på IFK"-lauluista, vaan äärettömän suurella vaivalla duunatuista tifoista ja uhkaavasta meiningistä suuren maailman tyyliin. Viime lauantain "tsemppiä Ipa" -kaltaisten tempausten jälkeen saa enemmänkin olla häpeissään oman joukkueen fanien toiminnasta...Milloin ison pahan IFK:n faneista tuli vastustajaa paapovia hyvävelidemarivässyköitä?...Nykymenoa kuvaa hyvin esimerkiksi se, että liigakauden avausmatsissa sai toden teolla hävetä sitä, että kotiavauksessa ja derbyssä kotifanit jäivät narreille kakkoseksi katsomon puolella ihan 6-0, vaikka kaukalossa puntit olivat toisin päin.

Nykymeno on kyllä aika huvittavaa. Melkein viikseä kasvavat larppi-jormat puhuu isosta maailmasta ja samalla onanoi toisten faniryhmien tifoille ja "haltuunotoille" omaamatta minkäänlaista tyyliä. Tifo, eikö tuokin omaperäinen sana tule jostain ison maailman juttujen parista? Tampereen teko oli tyylikäs ja vastaavat teot sopivat aina silloin tällöin framille. Nämä larppi-jormat, jotka matkivat asioitansa Euroopan jalkapallokatsomoista, tuntuvat enemmän lopulta orientoituvan itsensä ihannointiin, kuin joukkueensa todelliseen kannattamiseen. Larppi-jormat, nämä kopioinnin mestarit, ovat kovia myös puhumaan kannatuskulttuurista. Siitä kulttuurista, jota on ollut vuosikymmeniä ennen heidän syntymää. Ei jotkut muoviset rätit ja virsikirjojen - vai mitä ne nyt onkaan - sävelet ole mitään ainutta kannatusta. Siellä on ihmiset aukonut päätään hallissa jo vuosikymmeniä. Joo, tosi ihanaa, että te larppi-jormat pidätte ääntä, tosi siistii ja kaikkee, mutta enemmän siinä tuntuu takana olevan muiden hyväksynnän ja selkään tapututusten saaminen loppupeleissä tai sitten kaikkien pitää vihata joitakin tiettyjä larppi-jorma -ryhmiä. Ne toivoo, että niiden äiditkin vihaa niitä. Vähän niinku Millwallissa hei! Superlarpit!

Mulle on ihan sama mikä kannatusryhmä pitää kovinta ääntä, jossain yksittäisessä Nordiksen matsissa. Mä olen käynyt Nordiksella n. 30 vuotta ja mä diggaan sen tunnelmasta niin huonoina kuin hyvinä aikoina. Se juttu on kokonaisuus. Mulle on ihan sama, jos sinne tulee silloin tällöin jotain Itä-Helsingin teinejä onaimaan haltuunotoista. Paras kannatus tulee yhtenäisyydestä, jatkuvuudesta ja yksinkertaisista kannattushuudoista ja metodeista. Talviklassikot ovat helvetin hyviä esimerkkejä miten se toimii. Se todellinen old school -kannatuskulttuuri.
 
Viimeksi muokattu:

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Pakko ihmetellä

Kuinka maailmasi on pelkkää mustaa ja valkoista? Huligaanit vihaa, ruligaanit pitävät hauskaa, ja vain toinen tapa - se, kumpaa itse nähtävästi suosit - on ainoa oikea ja sallittu. Ja miten ihmeessä muiden huomioiminen on hävettävää? Ei kai kukaan tasapainoinen ihminen ole sitä mieltä, että urheilukatsomoon kuuluu uhkaava asenne, vihamielisyys sekä fyysinen väkivalta? Ainut missä tämä toteutuu on 70-luvun lamamaissa sosiaalisten luokkaerojen takia, tai etnisten/poliittisten syiden takia.

Nykyisessä Euroopassa, missä otteluihin mennään viihdearvon vuoksi, on vastustajan vihaaminen pelkkää itsesuggestiota. Peli on kiva nähdä, tuttuja frendejä oli mukava moikata, eikä hallin vastakkaisessa kulmassa nähty vieraspaita herätä mitään raivokohtausta. Miksi ihmeessä herättäisi, mikä tekee Lukko-fanista tai SaiPalaisesta meitä huonomman vääräuskoisen? Onko ihan oikeasti Lappeenrannassakin pakko kannattaa Helsingin IFK:ta, vai onko kyse vain siitä ettet halua päästää erilaisia ihmisiä siihen läheiseen 8.000 katsojan ryhmään, joiden kanssa jaat Jäähallin pyhät rukoustuolit?

Kom igen Ilveksen jälkeen HIFK-fanien urheiluhenki on saanut laajaa hyväksyntää lähes joka suunnalta, eri joukkueilta. Ja silti oma väki tulee sanomaan, että tämä on hävettävää toimintaa. Toiveenasi on siis oikeasti Kingien tyyliin rylläköidä aina pelikaupunkien baareihin, ja hakata epämääräiset vastaantulijat vain siitä syystä etteivät he kannata IFK:ta?

Tämä herättää vastenmielisyyttä ainakin minussa.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Olen aina halunnut ajatella, että urheilussa ollaan vihollisia niin kauan, kun pelikellossa on aikaa. Sitä ennen, ja sen jälkeen voidaan paiskata kättä, olla frendejä ja sanoa, että hyvä matsi. Eikö se kuitenkin ole urheilun ydin?

Kieroksi menee siinä vaiheessa, kun fanien suorittaminen on joukkueen suorittamista tärkeämpää. Itse annan varauksettomat propsit Ilves-tifolle. Ylpeä sai olla omista.

Ps. Patelta pelkkää asiaa.
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Se ettei ole nuoria katsomossa läheskään niin paljoa kuin naapurilla, ei tietenkään ole hyvä asia. Hallin ehdoilla mennään, mutta silti nykyinen suuntaus on huolestuttavaa pitemmällä aikavälillä. Tämä menoa 20-vuoden päästä Nordiksella tarvitaan seisomakatsomoa enää siksi, että sinne on helpompi parkkeerata rollaattori.

Nuoria on alkanut taas löytyä omaankin halliin, yritetään vain osallistua heidän kotikasvatukseen niin saadaan uusi hieno sukupolvi arvostettuja IFK-faneja. Sosiaalihuollossa ei riitä aikaa hoitaa ongelmatapauksia kummankin leirin vihaisista teineistä.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko ihmetellä tätä yltiöpositiivista vastaanottoa minkä fan clubin tempaus on saanut osakseen, etenkin IFK-fanien keskuudessa. Mistä lähtien tifoja on alettu väsäämään jumalauta vastustajille?

En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi. Ilves toki hieno seura ja heidän faneille voi osoittaa tukea baarikeskusteluissa jne. Mutta vastustajalle osoitettu tifo? Tää episodi osoittaa vaan, kuinka irrallaan todellisuudesta fan club elää. Voin kuvitella kuinka 20 vuoden päästä nämä samat tyypit vetää fanikatsomoa ja torppaa kaiken joka ei heidän ideaansa kannattamisesta sovi. Tunnelma on varmaan yhtä huikea kuin nytkin. Ei millään pahalla, mut ei nyt millään hyvälläkään. Fakta on se, että jos halutaan fanaattista katsomokulttuuria, niin välttämättä kaikki ei mene keski-ikäisen perheenisän käytösmoodin mukaan. Onneksi fanikulttuuri Nordiksella elää ja voi hyvin, parantamisen varaa tuskin löytyy, joten mitään ei tarvitse muuttaa. Peiliin ei ole syytä katsoa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Fakta on se, että jos halutaan fanaattista katsomokulttuuria, niin välttämättä kaikki ei mene keski-ikäisen perheenisän käytösmoodin mukaan. Onneksi fanikulttuuri Nordiksella elää ja voi hyvin, parantamisen varaa tuskin löytyy, joten mitään ei tarvitse muuttaa. Peiliin ei ole syytä katsoa.

Mitä hienoa siinä on että käyttäydytään huonosti, siis tyylillä joka ei sovi perheenisälle? Itse en näe mitään pointtia huudella hävyttömyyksiä tai muuta idioottia. Kannustetaan omia ja annetaan vastustajan olla. Sellaiseen faniperheeseen minä haluan kuulua! Se on käsittääkseni se miksi meitä on jopa tituleerattu suomen parhaiksi faneiksi. ilves tifo oli hieno!
Suurenmaailman tyylistä joku puhui, itse olen vieraillut muutamalla isoimmalla futis stadionille (mm. Camp noulla el clasicossa) eikä siellä ole vastustajalle huudeltu tai laulettu mitään. Keskitytty omien kannustamiseen, tunnelma on silti ollut huikea!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Parasta tämäntyylisissä on, että kukaan ei osannut odottaa sen tulevan. Oli se sitten positiivista tai negatiivista.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Kun kerran asiaan päästiin:

-Miksi Fan Club ei ole pystynyt tekemään organisoituja fanimatkoja edes Areenalle? Puhumattakaan megamatkoista. Miksi ryhmäkuri puuttuu?
-Miksi ylipäätään fanimatkojen osallistujamäärät ovat pudonneet vuosien saatossa?
-Missä ovat uudet laulut ja ideat? Homma on ikään kuin ollut pysähdyksissä muutaman vuoden.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kun kerran asiaan päästiin:

-Miksi Fan Club ei ole pystynyt tekemään organisoituja fanimatkoja edes Areenalle? Puhumattakaan megamatkoista. Miksi ryhmäkuri puuttuu?
-Miksi ylipäätään fanimatkojen osallistujamäärät ovat pudonneet vuosien saatossa?
-Missä ovat uudet laulut ja ideat? Homma on ikään kuin ollut pysähdyksissä muutaman vuoden.


Veikkaanpa;
- Osallistujamäärä olisi aika pieni, wanha wanclubi vanhenee, mukavoituu.
- Ks edellinen rivi + fanimatkojen käyttäytymismallia ja osanottoa siistittiin. (kingie kustannuksella, mutta varmaankin hyvä näin)
- Ei ole uutta verta tullut aktiivisesti mukaan toimintaan, ja ne "vanhoistauusistakin" menee wanhan fanclubin prosessilla.

Ei kaikkea tarvitse apinoida muualta, wanhassa, perinteissä on puolensakin, mutta pieni, pienenpieni puolto veeti:n tekstille, tahi siis jos sen ideaa yhtään sain kiinni. Samoin myöskin, melkoista teilausta tulee wanhankaartinosastolta, kun nykymenoa joku arvostelee, miksi näin, eikö asioita saa kritisoida, ja / vai eikö kritiikkiä kestetä menemättä aina ääripäihin? Missä menisi kultainen keskitie?

Siinä oli veeti oikeassa, hima-avaus ja Ilmalan kundit vei menon katsomossa, me onneksi jäällä.. Jännää vain, miten tämä on päässyt muutamassa vuodessa näin päälaelleen?

edit. En siis todellakaan kannata jo keskusteluissa ollutta vihaamis/uhkaamiskulttuuria - ei mun juttu, mutta sillointällöin asioiden kyseenalaistaminen tekee hyvää koko toiminnalle.

On myöskin helppoa hieman huudella takavasemmalta, kyllä siinä saa hommia tehdä, fc:in pyörittämisessä, ilman palkkaa ja vaivanpalkaksi välillä pelkkää vittuilua.. kiittämättömyys ja niineespäin.
 

meiji

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen veetin ja kuvernöörin kanssa samaa mieltä.

Arvostan HIFK Fan Clubia siitä, että se on olemassa ja että joku/jotkut järjestävät kuljetuksia, pitävät netti-sivuja ja käyttävät vapaa-aikaansa sen toimintaan.

Mutta itse siinä "ydin-toiminnassa", eli kannattamisessa ollaan kyllä jääty pysähtyneisyyden aikaan ja narrien jalkoihin. Itse olen tällainen "nuori-mies", joka diggailee kunnon katsomotunnelmasta ja osallistuisin siihen toki itsekkin mielelläni IFK:n matseissa, jos sellaista olisi. Hallissa on pääosin törkeän hiljaista, mitä nyt pari kertaa kuuluu erässä puolen minuutin "taptapu IFK". Lisäksi hieman aiheuttaa jopa häpeän tunnetta kun pelaajat puhuvat Suomen parhaista faneista kun tulevat pelaamaan IFK:hon. Niin oli varmasti kymmenen vuotta sitten, mutta ei varmasti tänäpäivänä.

Ihmettelen mihin se nyt jo monen vuoden takainen Megamatka Jaffalaan meininki hävisi?

Toki seurakin voi mennä itseensä. Opiskelija kun olen, niin paikalle ei ole varaa tulla noilla lippujen hinnoilla kovinkaan usein. Toisaalta enpä siinä paljoa menetäkkään, kun tunnelma on ihan yhtä hyvä netin ääreltä katsottuna/radiosta kuunneltuna.

(Joo ja olen kanssa käynyt Saksan Bundekset ja vastaavat läpi, ja voin sanoa että siellä päätyjen seisomokatsomoissa ei ole pelkkiä nuoria miehiä, vaan myös vanhemmilta (Suomessa kutsuttaisiin vanhuksiksi) lähtee kannatuslaulut komeasti.)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Toki seurakin voi mennä itseensä. Opiskelija kun olen, niin paikalle ei ole varaa tulla noilla lippujen hinnoilla kovinkaan usein. Toisaalta enpä siinä paljoa menetäkkään, kun tunnelma on ihan yhtä hyvä netin ääreltä katsottuna/radiosta kuunneltuna.

Olet täysin oikeassa, lippujen hinnat eivät ole katsojaystävälliset millään muotoa. Mut hei, toimistolla todennäköisesti ajatellaankin, että ne kenellä ei ole varaa maksaa tuota tiketin hintaa, ei olisi muutenkaan tulossa katsomaan pelejä... ahneella on paskanen loppu. Myöskään kausikortit eivät ole edullisia, edes fanikatsomossa. Tuo seisomokatsomo on suurenluokan vitsi, sinne pitäisi päästä ilmaiseksi, koska katsomonosana niin surkea, ettei sieltä näe edes peliä (valotaulusta puhumattakaan).

Ja olet myös oikeassa siinä, ettei Nordiksella ole ollut kunnollista tunnelmaa miesmuistiin (poislukien mestaruuskevät). Hyvin pöhöttynyt tunnelma koko hallissa, virkamiesmäiseksikin sitä voisi kutsua. Osa syy varmasti edellisessä kappaleessa. Tällä kaudella ei ole tainnut kertaakaan olla railakasta fiilistä läpi ottelun. Joukkue ei sytytä katsomoa, eikä katsomo sytytä joukkuetta.
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kun kerran asiaan päästiin:

-Miksi Fan Club ei ole pystynyt tekemään organisoituja fanimatkoja edes Areenalle? Puhumattakaan megamatkoista. Miksi ryhmäkuri puuttuu?
-Miksi ylipäätään fanimatkojen osallistujamäärät ovat pudonneet vuosien saatossa?
-Missä ovat uudet laulut ja ideat? Homma on ikään kuin ollut pysähdyksissä muutaman vuoden.

Organisoituja fanimatkoja on tänä vuonna 13 matsiin, viime kaudella 12. Pleijareissa Jaffalaan oli varattu 1.000 lippua, 0-3 tilanteessa vikan pelin 90 lippua palautui Jokerien myytäväksi. Tämän vuoden Ilves-HIFK megamatka tarkoittaa 700 paikkaa Hakametsään IFK:n tueksi. Viittaustasi ryhmäkuriin en ymmärtänyt.

Fanimatkojen osallistujamäärissä noussut keski-ikä tuo perheellisille muitakin vaihtoehtoja viikonlopun viettämiseen kuin 7 tuntia bussissa ja 7 tuntia baarissa. Pudotus näkyy yhtä suuresti alle 25-vuotiaissa, jotka kuuntelevat SK-propagandaa ja uskovat että vieraskatsomon kannustus olisi yhtä pölyyntynyttä kuin kotihallin fanikatsomo. Voin taata kaikille että pitkä bussimatka ja ajan viettäminen yhdessä, yhteisellä motiivilla, tuo tervettä yhteishenkeä jolla saadaan kunnon ääni IFK:n kannustamiseenkin.

Uudet laulut ja ideat syntyvät Kingien nuorisolla. Koska monessa niissä lauletaan homoista, juoksuttamisesta ja vitun narrien vihaamisesta, ei aikuisemmat tai sellaista esittävät juuri lämpene osallistumaan. Ja koska B2-häpeäpilkkujen lauluissa ei lauleta niistä, ei puolestaan Kingien "haluamme vihata kaikkea, homot" osasto tule mukaan kuoroon. Ja siihen päälle kumpikin osapuoli osoittelee toisen vääryyksiä, joten välimatka kasvaa niin pitkään kunnes opimme hyväksymään muutakin elämää kuin pelkän oman oppikirjan.

IFK:n kuuluisi yhdistää meitä kaikkia, sen sijaan että eri faniryhmät nykyään ovat hajoittamassa yhtenäisyyttä katsomossa.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seurajohtoa ei kiinnosta hallin täyttöasteen maksimoiminen vaan rahantekeminen lyhyellä tähtäimellä. Fanit kannattaa pitää halvoilla mestoilla, jotta muista mestoista voidaan pyytää mahdollisimman korkea hinta. Tämä kehitys johtaa juuri siihen mitä on tapahtunut.

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun yllä puhutaan fanclubin ottavan roolia lasten kotikasvatuksesta.

Pari faktaa:
-missään IFK-lajissa ei suhtauduta kielteisesti toisiin IFK-kannattajiin, paitsi jääkiekossa/Nordiksella
-missään IFK-lajissa ei väheksytä toisia IFK-lajeja, paitsi jääkiekossa/Nordiksella
-missään IFK-lajissa kannattajat eivät hauku omaa joukkuettaan ja pelaajiaan ylenmäärin, paitsi jääkiekossa/Nordiksella
-fudiksessa bortaklackenit ovat isompia jossain seinäjoellakin kuin jääkiekossa lauantaipelissä Hakametsässä
-kaikissa IFK-lajeissa monilajiaate on itsestäänselvyys, paitsi jääkiekossa/Nordiksella.

Pointtini ei ole tehdä vastakkainasettelua vaan herättää keskustelua. En oikeasti meinaa välillä uskoa silmiäni/korviani kun katsoo tätä fanclubin seesteisyyttä, kuin joku Kekkonen yrittäisi saada vielä kahdeksannen presidenttikauden vaikka ei pysty enää kävelemään. Todennäkösesti tämäkin on liian kärkkäästi kirjoitettu, pahoittelut siitä. Pointti on se, että ihmettelen tätä fanclubin tapaa omia hyvin pienellä porukalla oikeus muokata IFK:n kannattajakulttuuria sen kaikkein näkyvimmässä ja volyymeiltaan suurimmassa lajissa.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Organisoituja fanimatkoja on tänä vuonna 13 matsiin, viime kaudella 12. Pleijareissa Jaffalaan oli varattu 1.000 lippua, 0-3 tilanteessa vikan pelin 90 lippua palautui Jokerien myytäväksi. Tämän vuoden Ilves-HIFK megamatka tarkoittaa 700 paikkaa Hakametsään IFK:n tueksi. Viittaustasi ryhmäkuriin en ymmärtänyt.

Fanimatkojen osallistujamäärissä noussut keski-ikä tuo perheellisille muitakin vaihtoehtoja viikonlopun viettämiseen kuin 7 tuntia bussissa ja 7 tuntia baarissa. Pudotus näkyy yhtä suuresti alle 25-vuotiaissa, jotka kuuntelevat SK-propagandaa ja uskovat että vieraskatsomon kannustus olisi yhtä pölyyntynyttä kuin kotihallin fanikatsomo. Voin taata kaikille että pitkä bussimatka ja ajan viettäminen yhdessä, yhteisellä motiivilla, tuo tervettä yhteishenkeä jolla saadaan kunnon ääni IFK:n kannustamiseenkin.

Uudet laulut ja ideat syntyvät Kingien nuorisolla. Koska monessa niissä lauletaan homoista, juoksuttamisesta ja vitun narrien vihaamisesta, ei aikuisemmat tai sellaista esittävät juuri lämpene osallistumaan. Ja koska B2-häpeäpilkkujen lauluissa ei lauleta niistä, ei puolestaan Kingien "haluamme vihata kaikkea, homot" osasto tule mukaan kuoroon. Ja siihen päälle kumpikin osapuoli osoittelee toisen vääryyksiä, joten välimatka kasvaa niin pitkään kunnes opimme hyväksymään muutakin elämää kuin pelkän oman oppikirjan.

IFK:n kuuluisi yhdistää meitä kaikkia, sen sijaan että eri faniryhmät nykyään ovat hajoittamassa yhtenäisyyttä katsomossa.
Homo-huutelut jne pitäisi saada pois Nordikselta, siis hyi vittu. Kuka kehtaa huudella jotain tollasta paskaa punainen päällään? Katsomossa ollaan vääristä syistä, mikäli vastustajaa homoksi haukkuminen kannustushuudoilla on ihan okei.

Kun nyt vissiin ensimmäistä kertaa kirjoitan tähän ketjuun, niin miksi fanikatsomo on piippuhyllyllä, eikä edes vähän alempana? Itse istun yleensä seuraavissa katsomoissa; E8, A7, B1, B2 sekä välillä myös B3ssa. Mun ja varmaan monen muun mielestä tuota fanikatsomoa pitäisi roudata alemmas. Narreilla eteläpääty vetää hyvin alempana, ja tuntuu siltä, että eteläpääty on paljon yhtenäisempi ja tiiviimpi, kuin HIFKn fanikatsomo ylhäällä kaukaisuudessa. Se ei näy siltä mihinkään, usein kyllä kuuluu, mutta silloin sitä meteliä sitten on. Toki ihan hyvin se tuolla nykyiselläkin menee, mutta esim. A7/B5/B4 on vähän sellasta aluetta, jossa okei taputetaan jne ihan hyvin, mutta fanilaulut ja isommat jutut jäävät kokematta. Toisaalta taas jossain E8ssa onkin jo tavallaan oma pienempi porukka vetämässä huutojaan, ja fiilis maalin tullessa on huikea; näkee kuinka halli räjähtää ja jengi nousee seisomaan.

Yhtenäisyyttä saataisiin fanien keskuuteen, mikäli asialle tehtäisiin myös jotain käytännössä eli itse peleissä (jengiä enemmän samaan paikkaan).
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Pointti on se, että ihmettelen tätä fanclubin tapaa omia hyvin pienellä porukalla oikeus muokata IFK:n kannattajakulttuuria sen kaikkein näkyvimmässä ja volyymeiltaan suurimmassa lajissa.

HIFK Fan Club toimii seuran virallisena kannatusyhdistyksenä. Rakentavassa yhteistyössä haluamme toteuttaa HIFK Hockeyn pyynnön asiallisesta käytöksestä ja hyvämaineisesta toiminnasta IFK:n värejä kantaessamme. Arvokkuus ja perinteet voi näkyä myös kannustuksessa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Pari faktaa:
-missään IFK-lajissa ei suhtauduta kielteisesti toisiin IFK-kannattajiin, paitsi jääkiekossa/Nordiksella

Lainaamaani osioon haluan puuttua.

Oma antipatiani kingejä kohtaan syntyi syksyn 2008 fanimatkalla Ilves-peliin, kun kourallinen kingejä julisti jo bussissa, että lätkä ei kiinnosta pätkääkään, kunhan lähtivät ryyppäämään. Sekään ei riittänyt, vaan vielä käytävällä piti heitellä muita IFK-faneja tuopeilla ja tuoleilla - mikä totta kai on joka tapauksessa tuomittavaa, vaikka kohteena olisivat vastustajankin fanit. Tuollaisen tempauksen jälkeen on ihan turha ihmetellä, miksi monella suhtautuminen on kielteinen; sitä saa mitä tilaa.

Kingeissäkin on varmaan ihan fiksua ja asiallista porukkaa, mutta ikävällä tavalla näkyvin osuus on onnistunut pilaamaan kaikkien maineen.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kun nyt vissiin ensimmäistä kertaa kirjoitan tähän ketjuun, niin miksi fanikatsomo on piippuhyllyllä, eikä edes vähän alempana? Itse istun yleensä seuraavissa katsomoissa; E8, A7, B1, B2 sekä välillä myös B3ssa. Mun ja varmaan monen muun mielestä tuota fanikatsomoa pitäisi roudata alemmas. Narreilla eteläpääty vetää hyvin alempana, ja tuntuu siltä, että eteläpääty on paljon yhtenäisempi ja tiiviimpi, kuin HIFKn fanikatsomo ylhäällä kaukaisuudessa. Toki ihan hyvin se tuolla nykyiselläkin menee, mutta esim. A7/B5/B4 on vähän sellasta aluetta, jossa okei taputetaan jne ihan hyvin, mutta fanilaulut ja isommat jutut jäävät kokematta. Toisaalta taas jossain E8ssa onkin jo tavallaan oma pienempi porukka vetämässä huutojaan, ja fiilis maalin tullessa on huikea.

Yhtenäisyyttä saataisiin fanien keskuuteen, mikäli asialle tehtäisiin myös jotain käytännössä eli itse peleissä (jengiä enemmän samaan paikkaan).

Olen pohtinut miksei seisomakatsomo voisi olla B5-kulmassa? Esim. Espoossa fanikatsomo siirrettiin ''vieraspäädystä'' täksi kaudeksi Kotihyökkäyspäädyn kulmaan, meno ilmeisesti sielläpäin parantunut.

Toki kausikortit B5:een olisivat kalliimpia kuin F1:een jne.

Mielestäni yksi asia, mikä HIFK:n jääkiekkopuolen fanitoiminnasta puuttuu on faniryhmän nimi, mikä toisi yhteenkuuluvuuden tunnetta. On Eteläpääty, Raumam Boja, Stadin Kingit futiksessa jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös