Evakon kautta takaisin huipulle? Keskustelua HPK:n runkosarjan otteista

  • 123 751
  • 437

Fakap

Jäsen
Mitäs viddua tehdään tolle ykköselle?
Kuten edellä jo mainittiin, Salonen Virran paikalle. Virta voisi mennä kolmoseen Kemppaisen ja Kolehmaisen vierelle.

btw. Roolituksen merkityksen nykykiekossa kieltänyt Rautakorpi käytti av:ssa Loikasta, joka ei muuten pelannut ollenkaan ja Hämäläistä, joka hänkin aika vähän tasakentin pelasi.

Rautakorpi tarkoitti todennäköisesti näillä roolituspuheillaan tasaviisikoin pelaamista. Eli Rautakorven ihannekokoonpanossa ei ole 1-2 kenttää, jotka hyökkäävät ja pelaavat kaikki ylivoimat. Ei ole kolmoskenttää, jossa olisi 5 jokapaikanhöylää, eikä ole pelkästään puolustamiseen erikoistunutta nelosketjua. Ihannetilanteessa kaikki kentälliset pystyvät tasapainoiseen hyökkäys- ja puolustuspeliin. Kyllä tuo mielestäni näkyy tämän päivän Kerhossa. Ennen kolmos- ja etenkin neloskenttien pelaajat olivat todella niitä jämäpelaajia, niihin rooleihin haluttiin mahdollisimman halvat pelaajat, että saatiin kovat nimet 1-2 kenttiin. Enää ei mielestäni ainakaan hyökkäjien osalta näin ole. Johtuen tietenkin myös siitä, että nykyään pelaajien taso on laajempi. Huippuja on vähemmän, mutta kokonaisvaltaisia pelaajia enemmän. Puolustajissa tämä jämäpelaaja-käytäntö on vielä näkyvissä, johtuen suurilta osin kiekollisten pakkien puutteesta Suomen jääkiekossa.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Otetaan nyt silti ensin loogisesti ne HPK:n epäonnistujat: Viitaluoma, Virta, (Kariya), Laamanen, Mäenpää. Kaikki nämä enemmän tai vähemmän alisuorittavat. Eli varmaan lähellä puolet koko pelaajabudjetista ei anna sitä panosta mitä odotetaan.

Aika lailla näinhän se homma meni.

Viitaluomasta en nyt ihan niin hirveitä odottanut, mutta parempaan on kyllä pystyttävä. Jotenkin vain tuntuu, että onko Kerhon rosterissa oikeita laitureita Viitaluoman rinnalle ja onko pelikirja sopiva Viitaluoman peliin. Ainakaan vielä ei ole sopivaa settiä löytynyt.

Mäenpää on silti suurin pettymys. Tällä hetkellä se toissa kauden hurmos tuntuu tähdenlennolta ja miehen otteet ovat todella hämmentäviä. Sinällään ihan mukiin menevää pelaamista, mutta itse odotin paljon enemmän, varsinkin, kun muusta pakkikalustosta pitäisi olla nyt vain tukea. Mutta fyysisyys on poissa, viivapelote on poissa, eikä toi pelin liikkuminen ja avaaminenkaan ihan liian jouhevalta näytä. Liike ei siis hidasta, mutta muuten se ei ole aivan kuosissa. Paljon voi siis Mäenpää parantaa.

Tapparaa vastaan pahoja virheitä tuli muutenkin pakeille. Ekassa maalissa Tikkanen säntäilee aivan käsittämättömästi maalin taakse ja vielä väärältä puolelta. Onhan siinä vähän muutakin, mutta ei pakki voi noin lähteä höntyilemään perkele sentään.

Toisessa maalissa aivan oikein pakkien apuna hääräävä Hämäläinen ei saa sitten kiekkoa kiinni ja sitten se onkin jo omissa. Laamanenkin siinä konttailee maalin edessä ja Nieminen saa taiteilla kiekon maaliin.

Kolmannessa Tapparan maalissa Tuuski antaa sitten Savianolle ihan hyvää hyvyyttään vetopaikan omalla yv:llä ja kaveri kiittää. Tuuskin hidas, mutta kankea liikkuminen tulee tilanteessa esille, kun ei edes mailan lapaa saa vetoon väliin. Vai osuiko sittenkin aivan hitusen verran? Lassilan olisi kuitenkin odottanut tämän nappaavan, mutta nyt se meni sisään. Onneksi tästä vielä noustiin.

Onnistujia oli tietysti yli kaiken kakkosketju Vihko-Makkonen-Sailio.

Näitten herrojen ansiosta Kerho sai ensimmäisen voittonsa, vaikkei vielä täyttä kolmea pistettä tullutkaan. Makkoselta mahtava väläytys osaamisestaan ja Sailiohan teki sitä normaalia duuniaan. Onneksi Sailio ei tehnyt siitä läpiajosta, olisihan se ollut väärin tehty maali, varsinkin siis duunarille, jonka tavaramerkkiä ovat juuri nuo kakkoskiekoista heitetyt byyrit maalin edestä. Vihko täydensi tätä kaksikkoa juuri oikealla tavalla nopeudellaan.

Mitäs viddua tehdään tolle ykköselle?

Niin, JR:n Kerhossahan ei taida olla vahvoja rooleja, joten onko sitä ns. ykkösketjuakaan? Ja jos/kuten sillä tässä tarkoitetaan Viitaluoman ketjua, niin on kenties aiheellista heittää tässä ilmoille kysymys, että mikä vitun ykkösketju?!! Ei se ainakaan pelilliseti ole ollut ykkösketju moneen peliin. Ykkösketju se on silloin, jos sille halutaan sellainen leima antaa, kenties juuri Viitaluoman tähden.

Tapparaa vastaan Viitaluoman ketju ei, taaskaan, ollut "ykkösketju" ja siksi tässä tulikin sellainen taka-ajatus mieleen, että vieläköhän ne venäläiset olisivat kiinostuneita ostamaan Viitaluoman kalliilla meiltä pois?! Muita jamppoja ylöspäin hierarkiassa ja Loikas pelaamaan, muutenkin kuin vain alivoimaa.

Kariya on hyvä, siitä ei päästä mihinkään, mutta hukkaanhan tuo menee, jos kaverin täytyy itse tehdä työt edes maalipaikkojen luomiseksi.

Ja mites se Kerhon todellinen pelote eli ylivoima. WTF!!? Jonkun verran parannettavaa löytyy tästä suuresta aseesta. Alivoimakaan ei ole ihan niitä kaikkein agressiivisimpia, joita olen nähnyt. No eihän siinä kauheeta agree tarvitse olla, jos se muuten vaan toimii. Hiomista löytyy kuitenkin erkoistilanteistakin.

Salonen väläytteli ottelun alussa ja hieman siellä välissäkin. Pari hyvää haastoa kiekollisena, mutta vaipui kuitenkin pimentoon pelin edetessä. Myös Karlsson oli alussa hyvä.

Seuraavaan peliin Salonen ja Karlsson Viitaluoman rinnalle. Kariyalle ihan ketä vaan ketjuun, koska saman se hoitaa kuitenkin, ilman Viitaluomaakin.

Mutta muistakaa, vielä ei olla voitettu mitään...

Niin, voittojan teillä ei vielä ole yhtään. Teillä on kaksi häviötä, kaksi tasapeliä ja yksi säälipiste jatkoajalta.

Voitosta saa meilläpäin 3 pistettä.

Tosin sitten kun ollaan hankittu Robert Kantor, niin sitten alkaa tapahtumaan.

EDIT. Lähtipäs se viesti ilmoille kumman nopeasti, ilman lupaa. Näppiksissä jotain vikaa, kele. Täähän vaatii jo näköjään asennuskaljaa. Löytyyköhän kirjoitusvirheitä vielä paljonkin, noiden kymmenen korjatun lisäksi. Ja vitut...
 
Viimeksi muokattu:

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Mielestäni olisi mielenkiintoista kokeilla Salosta Virran paikalla, sillä hänellä on mielestäni enemmän juonikkuutta kuin Tokella, mikä saattaisi olla etu Kariyan vierellä.

Juuri tälläistä itsekin ajattelisin. Salonen on energisempi ja vielä kun Hämeen Sanomien mukaan Virralla on selkä on pahassa jamassa, ei hänen alipeluuttamisensa olisi niin huolestuttavaa tällä hetkellä.

Siispä:

Sailio - Makkonen - Vihko
Salonen - Viitaluoma - Kariya
Kolehmainen - Kemppainen - Karevaara
Virta - Hämäläinen - Karlsson
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Mä en usko, että Tokea kannattaa peluuttaa yhtään, jos selkä vaivaa. Kuitenkin noita hyökkääjiä riittää jaettavaksi useampaankin Mestis-seuraan ja yksi liigatason peluri ei vedä kuin av-vaihtoja. Eli Virralle täyslepo peleistä niin kauan kun selkä on kunnossa, Loikas neloseen ja vaikka sitten se Salonen ”ykköseen” kuten edellä on ehdotettu.

e. Virran saikun aikana Tuulola on kapteeni, pitäisi mielestäni olla muutenkin, kun on parempi narisemaan tuomareille ja puhumaan kakkossyöttöjä.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Virran saikun aikana Tuulola on kapteeni, pitäisi mielestäni olla muutenkin, kun on parempi narisemaan tuomareille ja puhumaan kakkossyöttöjä.[/FONT]

Kummankaan näistä ei pitäisi olla kapteenina. Kapteeniksi pitäisi hankkia Jokereissa hyllylle joutunut Jyrki Louhi.

Muuten kyllä joutuu hävettävästi vain nyökkäilemään Tuuskille. Salonen osoitti mielestäni Tapparaa vastaan ansaitsevansa yrittää korkeammalla. Kariyalle PITÄÄ LÖYTÄÄ arvoisensa ketjukaverit. Ei ole varaa heittää tuollaista sälliä hukkaan!
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
tuuski kirjoitti:
Nyt kuitenkin yllätän ja sanon että tämä on hieno juttu! Nimittäin, uskon että nämä nousevat satavarmasti kauden mittaan. Jos siihen mennessä on saatu lentoon nämä "alemmat" ketjut, niin eihän tätä joukkuetta pysäytä mikään.
Enpä voisi olla enempää samaa mieltä. Niiden huipputason jätkien taso kyllä tiedetään ja nyt vaan pitää odottaa, että se taso taas löytyy. Kaikki eivät voi samaan aikaan taitojaan kai kadottaakaan.
Vele kirjoitti:
Kariya kyllä painaa, <clip>
Heh, tästähän on puhuttu jo ennen kauden alkua. Näkisin Karajan (© by Jore-setä) jalkojen kuitenkin toimivan jo tässä vaiheessa mukavasti vaikka painoa olisikin vielä liikaa.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Mä en usko, että Tokea kannattaa peluuttaa yhtään, jos selkä vaivaa. Kuitenkin noita hyökkääjiä riittää jaettavaksi useampaankin Mestis-seuraan ja yksi liigatason peluri ei vedä kuin av-vaihtoja. Eli Virralle täyslepo peleistä niin kauan kun selkä on kunnossa, Loikas neloseen ja vaikka sitten se Salonen ”ykköseen” kuten edellä on ehdotettu.

Selkävaivat saattavat olla pitkäikäisiäkin ja niihin monesti paras lääke on juuri tekeminen. Ja eiköhän Kemppainen ja Sulin pistä selän kuntoon, niin hyvin kun se on mahdollista.

Että sikäli en usko, että esim. Muhosta nostetaan takaisin rinkiin ennen kuin Virta on täysin lasaretti kunnossa.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Selkävaivat saattavat olla pitkäikäisiäkin ja niihin monesti paras lääke on juuri tekeminen. Ja eiköhän Kemppainen ja Sulin pistä selän kuntoon, niin hyvin kun se on mahdollista.

Että sikäli en usko, että esim. Muhosta nostetaan takaisin rinkiin ennen kuin Virta on täysin lasaretti kunnossa.
On totta, että selkävaivoihin ei kovinkaan usein sängyssä makaaminen auta, mutta en ole kyllä kuullut, että niitä jääkiekollakaan hoidetaan. Sinänsä tuo täyslepo on väärä sana, joku kuntoutus päälle, mutta jos ja ilmeisesti kun se selkä jonkun verran vaivaa, niin mielestäni ei kannata väkisin peluuttaa ja varsinkaan noin isolla peliajalla.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
On totta, että selkävaivoihin ei kovinkaan usein sängyssä makaaminen auta, mutta en ole kyllä kuullut, että niitä jääkiekollakaan hoidetaan. Sinänsä tuo täyslepo on väärä sana, joku kuntoutus päälle, mutta jos ja ilmeisesti kun se selkä jonkun verran vaivaa, niin mielestäni ei kannata väkisin peluuttaa ja varsinkaan noin isolla peliajalla.

Luistelu on ihan hyvää reeniä selälle, mutta ei ehkä ihan tuollainen SM-liiga -vauhtinen luistelu. Ihmettelen myös, että miksi ei noita muita jannuja nostella tuohon ja anneta Virran levätä. Ehkäpä halutaan pitää jonkinlaista pysyvyyttä tuossa vieraspelien sarjassa ja ehkäpä Virta tunsi voivansa pelata, mutta sitten on turha selitellä selällä.

Että silleen...
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Niin vaikeeta sanoa täältä käsin mikä on Virran selän todellinen kunto, mutta jos kerta kaveria koitettiin peluuttaakin, niin ei se varmaan niin vaarallinen voi olla? Tuskin täällä nyt esim. viime vuotisia ruotsalaisia lääkäreitä Kariyan tapaan ole.

Koska ei sillä voi perustella, että oltiin pakkoraossa pisteiden suhteen. Kausi on kuitenkin joka tapauksessa alkutaipaleella, vaikka pisteitä kaivattiinkin.
 
Suosikkijoukkue
Hpk, HcRaPo
Ajatuksia...

Lauantaina suoraan Kuopion sykkeestä Jari Sailio luistelee paikallisen tanssi- ja painiravintola metropolin parketille kultaisessa kypärässään!

Tony Selkä on ollut todella vaatimaton, mutta suunta on ollut kauden lopussa näin vanhampana. Tuuskilla ei ollut viime kaudella suuntaa ollenkaan. Jos Kariya on lihava, niin eikö niin lyhyt kaveri ole pallo!?

Takavuosina JJ aikoina hommattiin potentiaalisia jätkiä pääkaupungista ja ne onnistu lähes 100%. Santala, Somervuori... tai sitten mentiin hakeen mestiksestä Pärssinen ja Hentunen...

Nyt otetaan iänkuluttamat, lonkkavikaiset "paluumuuttajat" takasin isolla rahalla ja odotetaan, että mestaruus tulee..

Tuliskohan Kivelä ja Peltola vielä?

Miksi ostetaan rosteri täyteen hyökkääjiä ja painitaan kuudella liigakelpoisella pakilla?
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tuuskilla ei ollut viime kaudella suuntaa ollenkaan. Jos Kariya on lihava, niin eikö niin lyhyt kaveri ole pallo!?

On. Nimimerkillä kauhistunut katsoessaan kokovartalopeiliin.

Takavuosina JJ aikoina hommattiin potentiaalisia jätkiä pääkaupungista ja ne onnistu lähes 100%. Santala, Somervuori... tai sitten mentiin hakeen mestiksestä Pärssinen ja Hentunen...

Nyt otetaan iänkuluttamat, lonkkavikaiset "paluumuuttajat" takasin isolla rahalla ja odotetaan, että mestaruus tulee..

Tuliskohan Kivelä ja Peltola vielä?

Miksi ostetaan rosteri täyteen hyökkääjiä ja painitaan kuudella liigakelpoisella pakilla?

Niinpä. Tälle kaudelle Kerho tosiaan vahvisti rivejään hankkimalla monta kokenutta peluria ja sinällään käytti itselleen aivan uudenlaista tyyliä hankkia pelaajia. Kenties haluttiin olla varmoja viime kauden flopin jälkeen että pelaajahankinnat onnistuvat?

Kerholla on myös mielenkiintoiset ja vastakkaiset dilemmat toistensa kanssa. Ensimmäinen ja akuutein on se, että pakkeja on liian vähän ja toinen vähemmän akuutimpi on se että hyökkääjiä on paljon ja kaikille ei pysty tarjoamaan edes peliaikaa. Lasketaan 1+1=2. Voisiko olla mahdollista, että tässä kohtaa jonkun joukkueen kanssa tehtäisiin treidi jossa joku pakki siirtyis tänne ja yks hyökkääjä meiltä sinne, tyyliin Pasi Salonen, Roni Anderson? Potentiaalisia kavereita molemmat, mutta eivät tunnu saavan tarpeeksi peliaikaa.
 

d2uce

Jäsen
Takavuosina JJ aikoina hommattiin potentiaalisia jätkiä pääkaupungista ja ne onnistu lähes 100%. Santala, Somervuori... tai sitten mentiin hakeen mestiksestä Pärssinen ja Hentunen...

Viime kaudelle hankittiin Salonen&Andersson pääkaupungista, potentiaalisia jätkiä molemmat. Jatkavat vielä tälläkin kaudella. Tälle kaudelle hankittiin pari potentiaalista pelaajaa Mestiksestä; Muhonen & Karlsson.

Parannusta kuitenkin viime kauteen on se, että nyt näyttäisi niitä liigakelpoisia pakkeja sentään olevan ja ulkomaalaisosastokin näyttää hieman paremmalta, kuin männäkausien Seydouxit ja Svenssonit. Tosin pari paikkaa on flopeille vielä tarjolla, onneksi Pena jatkaa samoilla apajilla.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Takavuosina JJ aikoina hommattiin potentiaalisia jätkiä pääkaupungista ja ne onnistu lähes 100%. Santala, Somervuori... tai sitten mentiin hakeen mestiksestä Pärssinen ja Hentunen...

Nyt otetaan iänkuluttamat, lonkkavikaiset "paluumuuttajat" takasin isolla rahalla ja odotetaan, että mestaruus tulee..

Tuliskohan Kivelä ja Peltola vielä?

Miksi ostetaan rosteri täyteen hyökkääjiä ja painitaan kuudella liigakelpoisella pakilla?

Niin paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia...

Pärssinen, Hentunen, Somervuori ja Santalahan hommattiin jo ennen JJ:tä.

Mutta pointtihan oli nämä "lonkkavikaiset" pelaajat ja he ovat kyllä flopanneet koko rintamalla. Nykyisten lisäksi muistuvat mieleen nimet Tuominen, Nurminen ja Hassinen. Eivät olleet mitään huikeita kaikki odotukset ylittäneitä kukaan heistä. Joko näitten konkareitten suhteen ovat vaan odotukset liian korkealla tai sitten he ovat vaan yksinkertaisesti flopanneet, kuka mistäkin syystä. Nurminen ei ainakaan liian montaa tervettä päivää viime kaudella nähnyt, mutta floppi silti, siis odotuksiin nähden ja odotuksethan ratkaisevat, tulosurheilussa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viime kaudelle hankittiin Salonen&Andersson pääkaupungista, potentiaalisia jätkiä molemmat. Jatkavat vielä tälläkin kaudella. Tälle kaudelle hankittiin pari potentiaalista pelaajaa Mestiksestä; Muhonen & Karlsson.

Kilpailu nuorista lupauksista on kiristynyt siihen malliin, että lahjakkaimmat ovat kiertäneet kerhon parin viime kauden aikana. Haataja, Saarenheimo, Enlund, Lehterä, Salmela ovat niitä kavereita, jotka seuranvaihdoksen jälkeen ovat nousseet liigan kärkipelaajien kastiin. Kerhon viimeisimmät onnistuneet kaappaukset ovat Pihlstöm ja Mäenpää. Muhonen, Karlsson..? Kemppainen on oikeasti se nimi, joka pitää nostaa esiin tällä kaudella. Ihan eri potentiaali kuin Salosella tai varsinkaan flegu-Anderssonilla.

Kerhon menestyksen kulmakivi on usein ollut kerhoon tulon jälkeen breikanneet pelaajat, joidenka sopimukset ovat viimeisinä vuosina halpoja verrattuna pelaajan tasoon. Viime kaudella näitä kavereita ei ollut yhtäkään(okei, Mäenpää palasi). Tällä kaudella Makkonen ja Sailio saattavat mennä tähän kategoriaan, Mäenpään pahvista en tiedä. Sailio tosin on melkeinpä oma poika, niitäkään ei ole liikaa ollut.
 

d2uce

Jäsen
Kemppainen on oikeasti se nimi, joka pitää nostaa esiin tällä kaudella. Ihan eri potentiaali kuin Salosella tai varsinkaan flegu-Anderssonilla.

Kemppainen on kyllä loistava hankinta. Rautakorven merkitystä tämän siirron takana ei voi vähätellä. Andersson on mielestäni menetetty tapaus ja ihme on, jos ei syksyn aikana siirry muualle.

Kerhon menestyksen kulmakivi on usein ollut kerhoon tulon jälkeen breikanneet pelaajat, joidenka sopimukset ovat viimeisinä vuosina halpoja verrattuna pelaajan tasoon. Viime kaudella näitä kavereita ei ollut yhtäkään(okei, Mäenpää palasi). Tällä kaudella Makkonen ja Sailio saattavat mennä tähän kategoriaan, Mäenpään pahvista en tiedä. Sailio tosin on melkeinpä oma poika, niitäkään ei ole liikaa ollut.

Lisäisin tähän listaan vielä oman pojan, Joona Karevaaran. Näitä HPK:n kyvykkäimpiä omia junnuja aina vähätellään ja heti jos jostain muualta on joku edes vähän potentiaaliseksi mainittu junnu tulossa, menee hän jotenkin heti automaattisesti listan kärkeen.

Tämän ja tulevan kauden aikana sitten nähdään kuinka hyvin nämä hankinnat ovat onnistuneet. Ensimmäisistä peleistä ei kannata liian hätäisiä johtopäätöksiä vetää. Mitään varmoja paikkoja kokoonpanossa ei varsinkaan alemmissa ketjuissa ole tarjolla, joten terve kilpailutilanne auttanee erottamaan jyvät akanoista.

Lähinnä lisäsin tuon Muhonen&Karlsson -kaksikon, koska joidenkin Mestislöytöjen perään haikailtiin. Niitä kun on piisannutkin niin pirusti Hentusen ja Pärssisen jälkeen.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kilpailu nuorista lupauksista on kiristynyt siihen malliin, että lahjakkaimmat ovat kiertäneet kerhon parin viime kauden aikana. Haataja, Saarenheimo, Enlund, Lehterä, Salmela ovat niitä kavereita, jotka seuranvaihdoksen jälkeen ovat nousseet liigan kärkipelaajien kastiin. Kerhon viimeisimmät onnistuneet kaappaukset ovat Pihlstöm ja Mäenpää. Muhonen, Karlsson..? Kemppainen on oikeasti se nimi, joka pitää nostaa esiin tällä kaudella. Ihan eri potentiaali kuin Salosella tai varsinkaan flegu-Anderssonilla.

Kerhon menestyksen kulmakivi on usein ollut kerhoon tulon jälkeen breikanneet pelaajat, joidenka sopimukset ovat viimeisinä vuosina halpoja verrattuna pelaajan tasoon. Viime kaudella näitä kavereita ei ollut yhtäkään(okei, Mäenpää palasi). Tällä kaudella Makkonen ja Sailio saattavat mennä tähän kategoriaan, Mäenpään pahvista en tiedä. Sailio tosin on melkeinpä oma poika, niitäkään ei ole liikaa ollut.
Mäenpää ei varmasti ole halpa, eikä sitä ollut viime kaudellakaan. Voisi kuvitella miehen tehneen uuden sopimuksen viime kaudella, tai vaikkei olisikaan, niin all-star - pakki mies oli edelliskaudellakin sopimuksen tehdessään.

Tuohon listaan voisi lisätä myös Kolehmaisen, kyllä siitäkin pelimies vielä tulee. Korhosesta olisi tullut hyvä kaappaus, mutta kaikki tietää Noutajan loukkaantumiset. Ja Syväsalmesta voi hyvinkin tulla ihan mainio Mestis-kaappaus. On se parempi kuin Erholtz.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tony Selkä on ollut todella vaatimaton, mutta suunta on ollut kauden lopussa näin vanhampana. Tuuskilla ei ollut viime kaudella suuntaa ollenkaan.

Virran selän kunto herättänyt vähän keskustelua, mutta onhan tässä taas ollut välipäivinä aikaa parannella vammoja, kenellä niitä sitten on/ollut.

Tästä saakin mukavan aasin sillan siihen, että aika harvakseltaan Kerholla noita pelejä tässä kauden alussa on ollut. Ja muutenkin jengeille tulee pelejä hirvittävän epätasaiseen tahtiin. Kerholla seuraava peli torstaina ja edellinen ollut lauantaina. Muut pelit huomioiden ennen torstaita, on muutamat jengit pelanneet jo yhdeksän peliä, kun Kerholla pelejä alla viisi.

En tiedä sitten, että kuinka hyvin tämä ns. älykkäisiin algoritmeihin perustuvalla atk-ohjelmistolla tehty otteluohjelma toimii, mutta mielummin sitä näkisi kaikilla jengeillä olevan suurin piirtein saman verran otteluita pelattuna. OK, laadinnassa tietenkin otettava huomioon mm. Kerhon vierasputki ja CHL:n pelipäivät.

Ja viimein asiaan. Eli Kerholla tullut siis pelejä harvakseltaan ja pelien välissä useita päiviä. Tästä voi olla tietenkin montaa eri mieltä, että vaikuttaako tämä jollain tapaa pelaamiseen vai ei. Itse näkisin kuitenkin tilanteen niin, että muutama peli enemmän voisi olla jo pelattuna. Olisiko tällöin pelituntuma parempi vai ei ja olisiko jo voitto alla, jää vain arvailujen varaan, mutta pelituntuma säilyy vain pelaamalla.

"Normaalissa" tilanteessa alla olisi luultavasti myös pari kotipeliä, joten eiköhän tämä tilanne tästä hallin remontista johdu. Seuraavat neljä peliä tulevatkin jo sitten vähän tiiviimmässä ryppäässä, joten saa nähdä, että miten se vaikuttaa pelaamiseen.

J-P Laamasen ja Mikko Mäenpään nostaisin myös ihan samantason flopeiksi kyllä kuin Viitaluomankin.

Ja niinkuin tuolla ketjuloton puolellakin todettu, niin vähitellen olisi muutamien luottomiesten aika nostaa tasoaan ja herätä pelaamaan.

Rautakorpi ei näköjään kovin helposti haluaisi ketjuja muokkailla, mutta välillä sitä voisi koittaa antaa vastuuta vähemmälle peliajalle jääneille jannuille, kun ei oikein muutamilla tunnu peli löytyvän millään. Etenkin Loikas ollut pienellä vastuulla ja pelannut lähinnä vain alivoimaa. Taitaa vain olla vaikea päästä Rautakorven koirankopista pois.

Lappeenrannasta avausvoittoa hakemaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rautakorpi ei näköjään kovin helposti haluaisi ketjuja muokkailla, mutta välillä sitä voisi koittaa antaa vastuuta vähemmälle peliajalle jääneille jannuille, kun ei oikein muutamilla tunnu peli löytyvän millään.

Sen toisaalta ymmärtää, että jos Virran selkä prakailee, niin eihän se pelikään silloin kovin kummoisesti voi kulkea. Sitä puolestaan ei voi oikein ymmärtää, että miksi miestä roikotetaan ykkösessä. Jonkun Salosen saappaiden kokoa voisi tosiaan ihan hyvin koittaa nyt. Kaverilta on nähty ihan luottamusta herättäviä suorituksiakin lähipeleissä.

Viitaluoman voisi myöskin siirtää alemmaksi ja synnyttää sellaista tervettä kilpailua ykkösenun paikasta. Kuvio voisi parhaimmillaan sytyttää Viitaluomankin pelaamaan ja antaisi mukavan näytönpaikan Kemppaiselle uudestaan Kariyan kanssa.

Ja tosiaan Laamanen/Mäenpää pakkipari. Tuota ei oikestaan voi mielestäni hajoittaa, ainakaan tällä hetkellä. Joten ei auta kuin toivoa parasta. Onneksi kavereiden potentiaali kuitenkin tiedetään. Piakkoin kyllä olisi vain aika alkaa tapahtua jotain konkreettista.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mutta kaikkein ihmeelllisintä on Kerhon aneeminen ilme. Ei ole yritystä, ei agressiivisuutta ja pelaajat näyttävät haluttomilta. Suurinta esimerkkiä tästä näyttää meidän kokenut kapteenisto.

Lainaus tuolta Levottomuuksia pelaajarintamalla ketjusta, koska mielestäni asia kuuluu paremmin tänne.

Ja viimein asiaan. Eli Kerholla tullut siis pelejä harvakseltaan ja pelien välissä useita päiviä.

Nämä asiat liittyvät aika vahvasti yhteen. Esitykset vaihtelee paljon ja kuviot ei meinaa toimia ei sitten millään. Toisaalta otteluita on harvakseltaan ja tällöin jokaiseen peliin joudutaan lähtemään tavallaan "nollista". Useiden välipäivien aikana pelituntuma kerkii jo vähän katoamaan ja sehän ei ole hyvä ja vaikuttaa peliin. Ollaan ehkä kyllä levänneitä ja sinällään jalan pitäisi liikkua, mutta ei olla sitten siinä pelirytmissä. Pelaaminen ja treenaaminen kuitenkin aivan eri asioita.

Tämänhän totesi myös Kaakku Kerhon nettisivuilla SaiPa pelin ennakossa seuraavasti, "Kyllähän pelirytmiin pääseminen on näin aina vaikeampaa. Ollaan huomattu, että neljän viiden päivän tauon jälkeen ei ole niin helppoa tulla takaisin. Jos pelattaisiin kolmea peliä viikkoon, niin joukkue olisi tavallaan koko ajan pelirytmissä ja otteluihin siirtyminen olisi helpompaa, valmentaja Jari Kaarela miettii joukkueen erikoisia haasteita".

Sitä en sitten tiedä, että miten esim. Viitaluoman otteisiin ns. normaali pelirytmi vaikuttaa, mutta odotellaan nyt, että päästään rempan keskellä pelaamaan myös niitä kotipelejä. Nythän tässä tulee jo muutama peli tiiviimmässä tahdissa.

Pisteitä voisi napata silti jo tänään SaiPalta.
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Voitetun JYP-pelin jälken tutkin huvin vuoksi vierasotteluiden piste keski-arvoja alkukaudelta. Tilanne nyt:

1. Blues 1.8
2. Jyp 1.4
3. Kalpa 1.4
4. HPK 1.29

Joten ei ollenkaan hassumpi saldo tähän mennessä. Toki ennakkoon kovimpia ei vielä vieraissa ole kohdattu, mutta sarjan kärkijoukkueita (Lukko, Kalpa, Jyp) kuitenkin.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Itseäni ihmetyttää miksi J-P Loikas ei ole ollut kokoonpanosssa kahdesssa viimeisessä ottelussa onko joku vamma vai onko oikeasti niin huono ettei saa peliaikaa??

Nyt kun pelit menevät hyvin, niin tulee muitakin hyviä uutisia Espoossa mukaan hyppää Janne Laakkonen. Laakkonen kannattaisi istuttaa Kariyan vierelle että saataisiin edes joku peliä tekevä pysymään Kariyan perässä.

Herää nyt Viitaluoma, Lamppu syttyi Mäenpään kanssa jo...

Edit: Mestis lainoillakin on alkanut hyvin:

Tuomas Muhonen SaPKo, Jukurit 5 3 + 5 = 8 +1
Antti Kerälä LeKi, TuTo 5 2 + 4 = 6 +4
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hpk,Leijonat,Team Canada,Ottawa,Rockets&SaloHT
Evakon kautta takaisin huipulle?

Viitaluoman voisi myöskin siirtää alemmaksi ja synnyttää sellaista tervettä kilpailua ykkösenun paikasta. Kuvio voisi parhaimmillaan sytyttää Viitaluomankin pelaamaan ja antaisi mukavan näytönpaikan Kemppaiselle uudestaan Kariyan kanssa.

Ja tosiaan Laamanen/Mäenpää pakkipari. Tuota ei oikestaan voi mielestäni hajoittaa, ainakaan tällä hetkellä. Joten ei auta kuin toivoa parasta. Onneksi kavereiden potentiaali kuitenkin tiedetään. Piakkoin kyllä olisi vain aika alkaa tapahtua jotain konkreettista.[/QUOTE]
..Aika vahvasti ylläolevassa tekstissä asiaa..mutta Mäenpää jo ihan mallikkaasti pelannut jo lauantaina. Mutta Viitaluoma pitäisi ehdottomasti saada jollain tavalla hereille ja havahtumaan tähän päivään..liian kallis mies, jos ei tehoja tule. Pitää myös muistaa, että vanhat vetryvät hitaammin..uskon esim Virrasta ja Tuulolasta olevan paljon apuja vielä Kerholle.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Viitaluoman voisi myöskin siirtää alemmaksi ja synnyttää sellaista tervettä kilpailua ykkösenun paikasta. Kuvio voisi parhaimmillaan sytyttää Viitaluomankin pelaamaan ja antaisi mukavan näytönpaikan Kemppaiselle uudestaan Kariyan kanssa.

Mun mielestä annetaan mieluummin näyttöpaikka VV:n nykyiselle mestalle Kariyan viereen Hämäläiselle. Makkosen ja Kemppaisen kentät ovat olleet ne paremmin toimivat, joten ne rauhoittaisin hetkeksi. Viitaluoma & Hämäläinen olivat ennen kauden alkua lähtökohtaisesti 1- & 2-sentterit, joten voisipa sitä Hämläisellekin antaa näyttömahdollisuuden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös