Evakon kautta takaisin huipulle? Keskustelua HPK:n runkosarjan otteista

  • 123 751
  • 437

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Välittämättä siitä mitä peli on ollut (se on ollut huonoa, juuri niin kuin chieffi asian ilmaisi), Kerhon on PAKKO alkaa voittamaan. Siis aivan PAKKO. Seuraavat kolme peliä vieraissa on Tappara, Kalpa ja Saipa.Näistä on PAKKO voittaa vähintää kaksi että joukkueen itseluottamus ei täysin murene ja että pysytään vielä jotenkin mukana pelissä. Kuvitelkaa te, jotka sanotte että ei tässä ole mitään hätää, tilannetta jossa kerho aloittaa pelaamaan kotona ja takana on 9-10 tappiota vieraissa. Mitkä paineet joukkueella on siinä vaiheessa kun jokainen tietää että nyt viimeistään on PAKKO voittaa kotona. Ja sekään ei riitä sillä taustalla on paljon hävittyjä vieraspelejä ja fakta on ,että pärjätäkseen liigassa, joukkueen on PAKKO voittaa myös vieraissa. Jos kerhon häviää alkuun 1/3 kaudella pelattavista vieraspeleistä niin loppukaudesta siihen ei ole paljon varaa. Toinen kysymys on taloudellinen, jos HPK häviää alkukaudesta liikaa, hiipuu kiinnostus sitä kohaan luonnollisesti kannattajien ja varsinkin satunnaisseuraajien parissa. Tästä päästään hyvään oravanpyörään katsojamäärissä ja euroissa säästölippaassa. Varsinkin kun halli on vielä pahasti kesken seuraavat neljä kuukautta.

Eli en ymmärrä yhtään niitä jotka vaan hyssyttelevät ja sanovat että ei se mitään vaikka kauden alku ei menisi kovin hyvin. Se on ehdottoman tärkeää että se menee edes kohtalaisesti.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Uusi valmentaja, liuta uusia pelaajia ja vierasputki vasta alussa. Ongelmia toki on, pahiten maalinteossa ja jäähymäärissä.
Olen sinänsä samaa mieltä kanssasi siitä, että uusi valmentaja ja uudet kujeet sekoittavat peliä ja kestää aikansa ennenkuin peli on ns. paketissa. Sama ongelmahan on nähtävissä muissakin joukkueissa joissa valmentaja on vaihtunut, joten tämän universaalin peruslähtökohdan luulisi olevan kaikkien tiedossa. Mutta se mikä minua tässä sinun lausahduksessasi hiukan hiertää, on tuo viimeinen lainaamani lause. Varsinkin jälkimmäinen hiukan kummastuttaa eli jäähymäärät. Tämä on asia johon uuden valmennuksen sinänsä ei pitäisi kauheasti vaikuttaa ja aika vähän ensimmäiseenkään eli maalintekoon, sikäli kun maalintekopaikkoja siunaantuu. Eli se mitä tahdon tässä yrittää sanoa on, että mikäli sinun mainitsemasi asiat ovat tällä hetkellä suurin ongelma, saattaa olla että piiloutuminen valmentajavaihdoksen taakse on, niin, piiloutumista ongelmilta.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Jäähyjä tulee silloin, kun annetaan vastustajalle ohjat. Rauman ottelun kolmannessa erässä niitä alkoi tulla vastustajalle, kun peli muuttui aktiivisemmaksi. Ne Kerhon jäähyt kolmannessa olivat sitten siinä lopussa sellaisia turhautumisesta johtuvia.

Alun kymmenestä vieraspelistä on voitettava (melkein pakko, jos tällä kaudella aioitaan menestyä) vähintään kaksi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jäähyjä tulee paljon myös silloin, kun pelaaja tekee vääriä asioita väärään aikaan. Enkä puhu nyt mistään simppeleistä koukuista, joilla estetään vastustajan maalintekoa yms., vaan siitä, että pelaaja on esim. sijoittunut väärin ja kompensoi virhettään jollain epätoivoisella säntäilyllä. Nuo ovat aika usein suoraa seurausta siitä, että pelaaja ei ole sisäistänyt joukkueen pelitapaa oikein. Saattaa olla Jokeri-miehille liian korkeata matematiikkaa.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Välittämättä siitä mitä peli on ollut (se on ollut huonoa, juuri niin kuin chieffi asian ilmaisi), Kerhon on PAKKO alkaa voittamaan. Siis aivan PAKKO. Seuraavat kolme peliä vieraissa on Tappara, Kalpa ja Saipa.Näistä on PAKKO voittaa vähintää kaksi että joukkueen itseluottamus ei täysin murene ja että pysytään vielä jotenkin mukana pelissä.

Neljästä tämän putken viimeisestä vieraspelistä kaksi on Espoossa, yksi Jyväskylässä ja Lahdessa. Joten siis näin on, kolmesta seuraavasta pelistä vähintään kahdesta pelistä on kolme pistettä napattava. "Helpointa" voittojen ottaminen on Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Niidenkin pelien "helppous" riippuu paljolti siitä, onko tiistain reissulta kotiintuomisina muutakin kuin selityksiä.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Neljästä tämän putken viimeisestä vieraspelistä kaksi on Espoossa, yksi Jyväskylässä ja Lahdessa. Joten siis näin on, kolmesta seuraavasta pelistä vähintään kahdesta pelistä on kolme pistettä napattava. "Helpointa" voittojen ottaminen on Kuopiossa ja Lappeenrannassa.
Aika varmaa on se, että ainakaan joukkue ei mieti asiaa tuolla tavalla lainkaan. Nyt on aika tärkeää elää hetkessä, ja keskittyä ainoastaan siihen seuraavaan peliin. Ihan turha alkaa rakentaa ihan omatoimisesti niitä apinoita sinne selkään.

Jokaista peliä tulisi pelata nyt kuin viimeistä. Kaikki fokus ensi tiistain Tappara-peliin. Jos siitä tulee voitto, niin varmasti helpottaa tosi paljon. Jos taas sama tahti jatkuu, niin sitten on vaan pakko jatkaa sitä voiton metsästystä.

Kova jätkä ottaa vastaan pari iskua, mutta tosi kova jätkä nousee kunnon turpaanvedon jälkeen vielä pystyyn ja antaa samalla mitalla takaisin, tai jotain.. Mikäli Kerhon selkäranka ja usko tähän kauteen menee 10 ottelun vierasputken aikana, niin sitten ei edes anssaita mitään. Kaikki tietävät, että vaikka Kärpät on hävinnyt kolme matsia putkeen, ja tänään saattaa tulla neljäs (Ässät!), niin silti on aivan saletti että se sieltä nousee vielä mitalitaisteluun. Sama pätee HIFK:hon. Kyllä Kerhokin vielä voittaa, nyt olisi vaan aika tärkeä saada se oma paketti kuntoon.
 

chieffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Jäähyjä tulee paljon myös silloin, kun pelaaja tekee vääriä asioita väärään aikaan. Enkä puhu nyt mistään simppeleistä koukuista, joilla estetään vastustajan maalintekoa yms., vaan siitä, että pelaaja on esim. sijoittunut väärin ja kompensoi virhettään jollain epätoivoisella säntäilyllä. Nuo ovat aika usein suoraa seurausta siitä, että pelaaja ei ole sisäistänyt joukkueen pelitapaa oikein. Saattaa olla Jokeri-miehille liian korkeata matematiikkaa.

Juurikin näin.. Kerho suuri jäähymäärä ei ole ollut mitenkään sellainen juttu, että niitä vaan otetaan, vaan ne ovat seuraus yleisestä sekasorrosta kentällä. Hyökkäyspelistä puuttuu se punainen lanka ja sitten koitetaan väkipakolla estää vastustajaa, jotta saataisiin jotain kontrollia peliin. Toiset jäähyt ovat sitten tulleet oman pään sählingeistä, kun ei olla saatu vastustajaa kontrolliin. Omanpään sählingit on taasen seurausta tuosta heikosta hyökkäyspelistä, kun ei pystytä pitämään kiekkoa, vaan ollaan koko ajan ottavana osapuolena. Kerho nykyisellä rosterilla mielestäni puolustavan pelitavan pelaaminen 60 minuuttia on itsemurha.

Sekava hyökkäyspelitapa yhdistettynä mun mielestä sen tyyppiseen joukkueeseen, joka elää kiekosta johtaa siihen, että joudutaan koko ajan puolustavalle kannalle ja se on kuluttavaa varsinkin vieraissa. Edelleenkin korostan, että näissä nähdyissä peleissä tilanteet eivät ole oikestaan tulleet oman hyvän hyökkäyseen lähdön tai rakentelun seurauksena, vaan tilanteissa on ollut joko vastustajan karkea virhe tai ihan puhdas tuuri.. Näillä eväillä voidaan yksittäisiä pelejä voittaa, mutta ihan oikeasti taisteleminen kärjessä vaatiisi muutakin. Huolestuttavinta tässä on vielä se, että Rautakorpi itse ei edes tunnusta mitään ongelmia olevan, vaan kuittaa, että pikkasen onnea mukaan niin hyvää tulee. Rautakorpi on itse vielä maininnut ennen kautta, että rakenteleva hyökkäyspeliin painottuva pelitapa on väistymässä nykykiekossa... Mikä nyt on nimenomaan täysin päinvastoin.

Tilanne on mun mielestä tosi hankala, koska jos peli ei lähde kulkemaan, niin alkaa sellainen ahdinko, ettei sieltä ole mikään helppo homma nousta. Nyt kun tietää vielä seuran tilanteen muutenkin, niin mikäli tämä kausi floppa täysin, tuhotaan sillä tulevaisuudenkin pelimerkit. Uskotaan nyt vielä, että homma kääntyy, mutta huonolta minun mielestä näyttää..
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Muuten en halua tähän ketjuun puuttua, ennen kun olen nähnyt useamman pelin, mutta pari juttua:
Kaikki tietävät, että vaikka Kärpät on hävinnyt kolme matsia putkeen, ja tänään saattaa tulla neljäs (Ässät!), niin silti on aivan saletti että se sieltä nousee vielä mitalitaisteluun. Sama pätee HIFK:hon. Kyllä Kerhokin vielä voittaa, nyt olisi vaan aika tärkeä saada se oma paketti kuntoon.
Minä en tiedä sitä. Itse asiassa ihmettelen, miten Kärppiä on edes veikattu tuolla porukalla ja valmentajalla mestaruustaistoon. Enkä oikein jaksa Hifkiinkään uskoa, vaikka joukkue onkin parhaiten rakennettu vuosiin.

Edelleenkin korostan, että näissä nähdyissä peleissä tilanteet eivät ole oikestaan tulleet oman hyvän hyökkäyseen lähdön tai rakentelun seurauksena, vaan tilanteissa on ollut joko vastustajan karkea virhe tai ihan puhdas tuuri..
Miksei luottaisi, koska näillä plus silloisten sääntöjen hyväksikäytöllä ko. valmentaja on kannuksensa hankkinut ;)

Huolestuttavinta tässä on vielä se, että Rautakorpi itse ei edes tunnusta mitään ongelmia olevan, vaan kuittaa, että pikkasen onnea mukaan niin hyvää tulee. Rautakorpi on itse vielä maininnut ennen kautta, että rakenteleva hyökkäyspeliin painottuva pelitapa on väistymässä nykykiekossa... Mikä nyt on nimenomaan täysin päinvastoin.
Pari kommenttia tässä kauden alla on kyllä herättänyt kummastusta, toinen on juuri tämä. Kun kaikki "nykyaikaiset", menestyneet valmentajat, kuten Jaloset, Matikainen, Ara ja Uramakin vannovat kiekkokontrollin ja hyökkäämisen nimeen, niin Rautakorpi heittää tällaisen kommentin. Toinen on se että roolitus ei ole tämän päivän kiekkoa, vaan 2000-luvun alun kiekkoa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Huolestuttavinta tässä on vielä se, että Rautakorpi itse ei edes tunnusta mitään ongelmia olevan, vaan kuittaa, että pikkasen onnea mukaan niin hyvää tulee.

Tämä itseänikin pisti silmään. Toki ei millään panikoimisellakaan varsinkaan julkisella sellaisella mitään voiteta, mutta hivenen turhankin optimistiselta ja iloiselta kuulostaa kun tilastoissa on jo kaksikin maalitonta ottelua kolmesta pelistä. Ei tilanne nyt kuitenkaan aivan ideaali ole. Toisaalta on hyvä että valmentaja esiintyy itsevarmasti ja luottavaisesti ja siten varmasti heijastaa positiivista ilmapiiriä ympärilleen tai ei nyt ainakaan negatiivista lietso. Tälläisessa tilanteessa se juuri on hyväksi ettei mitään "meidän pitää nyt pohtia ja syvällisesti omaa peliämme" heittojakaan heitellä mikä nyt tässä vaiheessa mediassa heitettynä olisikin jo jotain. No kausi on vasta alussa, joten sikäli mitään ei ole hävitty ja eikun Tappara peliä kohti vaan. Lisäksi uudistumisen seurauksena monesti kangertelua esiintyykin mikä ei yllätä ei, mutta toi maalittomuus juuri meikäläistä hivenen hiertää. Olisi tärkeää että niitä onnistumisia tulisi ja mieluusti laajalle rintamalle vaikka hävittäisiinkin ettei liikaa paineita ja puristusta kenellekkään ala kertymään.

Itse en ole vielä peliäkään liigaa livenä tai muutenkaan (eli siis kuvaruudun välityksellä) Kerholta tällä kaudella nähnyt, joten en sen enempää halua stressata enkä voikkaan kun en sen paremmin asioista tiedä, mutta ei tilanne mikään ideaalikaan missään nimessä ole ja siten Rautakorven mielestäni liiallinenkin huolettomuus ja onnikortit hivenen kummastuttavat. Mutta eiköhän Jukka parhaiten tilanteen tiedä ja jos luottamus on hyvä niin eiköhän se kentälläkin realisoidu vielä ihan hyvin. Toki se avausvoitto olisi hyvä tulla jo pikkuhiljaa ettei voittamisenkynnys nyt aivan liikaa rupea kasvamaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kausi onkin hyvin nuori, on on viime kauden muistot hiukan liian hyvin muistissa. Silloinkin aika pitkään odoteltiin sen koneen käynnistymistä, kunnes huomattiin, että paskanahan se kone olikin.

No en kuitenkaan lähtisi vertaamaan nykytilannetta viime kautiseen. Ihan selvää tietenkin on, että niitä voittoja olisi alettava tulemaan tavalla tai toisella, koska muuten ollaan hyvin nopeasti tuhoutuneen itseluottamuksen ja epäonnistumisten toinen toisiaan ruokkivassa noidankehässä, josta pois pääsemiseen ei auta, vaikka joukkueessa olisi menneiiden kausien pistepörssivoittajia. Viime kaudellakin se nähtiin, että vaikka kuinka hoettiin, että siitä noidankehästä pääseminen vaatii vain "pitkäjänteistä ja kurinalaista työntekoa", ei siitä pääseminen todellisuudessa kovin helppoa ole. Sen takia onkin erittäin tärkeätä, että edes lähelle sitä kurimusta ei missään vaiheessa jouduta. Vaikka joukkueessa on hyvin paljon kokemusta, niin silti hiukan arveluttaa onko joukkueessa silti tarpeeksi kunnollista johtajuutta yksilötasolla nostamaan joukkue pahasta kierteestä. Tämä varsinkin hyökkäyspelin osalta, johon nuo ongelmat ensinmäisinä heijastuvat heikkona viimeistelynä. Kariya on loistava tehopelaaja, mutta onko joukkuetta kannatteleva johtaja? Viitaluoma ei mielestäni ole koskaan ollut mikään johtotähti, enkä usko hänestä varsinaista sellaista koskaan tulevankaan. Virran Tokelta taas ei yksinkertaisesti taida rahkeet riittää nostamaan joukkuetta suosta, vaikka kokemusta löytyykin. Siinä oikeastaan ne pelaajat hyökkäyksessä, joilta vaikeina aikoinakin olisi syytä odottaa tasaista, hyvää suorittamista. Viime kauden perusteella nostaisin toki joukkoon mukaan Sailionkin. Vihko, Salonen, Hämäläinen ja Laakkonen ovat kaikki hyviä runkopelaajia, mutta heidän suorituksensa taso taitaa liiaksi seurata joukkueen yleistä trendiä.

Puolustuspäässä taas pitäisi johtajuutta ja kärkiosaamista olla aivan tarpeeksi, siitä en ole huolissani. Täytyy kuitenkin huomioida se, että vaikka puolustus onkin varsin tulivoimainen, on sieltä turha odottaa kovia tehoja, jos hyökkäyspää on tukossa. Mielestäni puolustuksen tulivoimaisuuden täysi potentiaali on kunnolla saatavissa vasta, kun hyökkäyspää toimii kunnolla. Kerhon menneet kaudet - varsinkin viime akusi - ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Haluaisin vielä nostaa esille yhden asian, joka on mielestäni jäänyt aika vähälle huomiolle. Nimittäin itsenikin kyseenalaistama maalivahtipeli. On ollut varsin hienoa nähdä, että Lassila on pelannut todella vahvasti. Jos ei vain väsymys iske liiallisesta pelirumbasta, niin kevättä aatellen Lassilan vahvat otteet ovat jopa hyökkäspeliäkin - josta nyt, tosin syystäkin, ollaan huolissaan - tärkeämpi asia.

Todettakoon loppuun, että ainuttakaan peliä en harmikseni ole livenä nähnyt, joten sen paremmin en osaa analysoida onko pelillisesti kuinka paljon huolen aihetta tällä hetkellä. Tuloksellisesti kylläkin on. Viime kädessä pelilliset asiat ovat tulosten rinnalla toisarvoisia, koska tuloksilla on niin vahva psykologinen vaikutus loppukauteen. Jos ei ole uskoa omiin kykyihinsä tai pelitavan toimivuuteen, niin on sinäänsä se ja sama kuinka paljon pelitapaakin hiotaan - oli se sitten kontrollikiekkoa tai roiskimista - kun henkiset seikat estävät sen toteutumisen kunnolla.
 

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Mites muuten Andersson pelasi?

Puolikuntoinen, haluton, pehmee, mauton. Omassa päässä miehet kadoksissa, hyökkäyspäässä ei saanut aikaan mitään, vaikka ei kyllä koko ketjukaan. Olisikohan ollut 2-0 maali, mikä lähti Anderssonin huonosta avauksesta joka katkaistiin, tämän jälkeen lipuili omaan päähän tuttuun tyylinsä selkä suorana ja Ronin mies teki vielä maalinkin. 3. erässä pelasi mielestäni yhden vaihdon ja hyvä niin.

sellainen suoritus mitä oli odotettavissakin. Varsinkin kun mies oli pelannut viimeksi n. vuosi sitten..

Aivan paska siis.
 

Luiro

Jäsen
Huolestuttavinta tässä on vielä se, että Rautakorpi itse ei edes tunnusta mitään ongelmia olevan, vaan kuittaa, että pikkasen onnea mukaan niin hyvää tulee.

Muistaakseni Rautakorven Tappara aloitti kauden 1999-2000 kuudella peräkkäisellä tappiolla. Jääkiekossa kun on niin paljon merkityksettömiä otteluita, ettei tässä nyt pitäisi vielä tehdä mitään johtopäätöksiä.
 

Gustaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Totta! Kun Team Canada tulee pelaamaan MM-turnausta, sillä on tavoitteena voittaa oikeat pelit. Mitään HPK ei ole vielä hävinnyt (paitsi kolme ekaa peliä) mutta aletaan olla tilanteessa, jossa seuraava peli alkaa olla aina kauden tärkein peli.

Voisi kuvitella, että tilanne on tiedossa joukkueenjohdossa ja valmennuksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Muistaakseni Rautakorven Tappara aloitti kauden 1999-2000 kuudella peräkkäisellä tappiolla. Jääkiekossa kun on niin paljon merkityksettömiä otteluita, ettei tässä nyt pitäisi vielä tehdä mitään johtopäätöksiä.

Tässä taitaa olla ketjun ensimmäinen realistinen ajatus. Kerhon alku ei ole helppo johtuen vierasotteluista ja isosta vaihtumisesta. Malttakaahan nyt hetki ootella koska se on selvä että Kerho tulee sieltä vielä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Totta! Kun Team Canada tulee pelaamaan MM-turnausta, sillä on tavoitteena voittaa oikeat pelit. Mitään HPK ei ole vielä hävinnyt (paitsi kolme ekaa peliä) mutta aletaan olla tilanteessa, jossa seuraava peli alkaa olla aina kauden tärkein peli.

Voisi kuvitella, että tilanne on tiedossa joukkueenjohdossa ja valmennuksessa.
On ne siellä Canadassa kyllä fiksuja. Miksiköhän mikään muu joukkue ei ole hoksannut tätä? SM-liigassa veikkaisin, että yksi syy on sellainen, että ei pääse pelaamaan niitä oikeita pelejä, jos ei voita tiettyä määrää vääriä pelejä. Tästä hyvänä esimerkkinä viime kausi. En ole ikinä ymmärtänyt tätä pelien turhiksi luokittelua. Sarjan alussa ”ei näillä ekoilla peleillä nyt…”, keskivaiheilla ”no nää marraskuun pimeät nyt…” lopussa ”no ennen pleijareita nyt voi…” jne. Muistan nekin ajat, kun Kerho oikeasti ajoitti ekan kuntohuippunsa alkukauteen, koska tämä oli se hetki kun altavastaaja saattoi raapia niitä tarvittavia pisteitä. Samaa käytti Jyp muutama kausi sitten. Tällä kaudella olisi tietysti hieno ratkaisu sellainen, että kuntohuippu on ajoitettu tuohon ekan kymmenen pelin jälkeen ja kotipeleissä aloitettaisiin voittoputki. Tällä voitaisiin tehdä se säännön vahvistava poikkeus ”sarjataulukko 10 pelin jälkeen => lopputulos” –tilastoon. Vaikeaksi sekin tosin tulee vailla itseluottamusta.

Pitkän alustuksen jälkeen tulen siihen lopputulokseen, että voittoja pitää tulla jo näissä alun vieraspeleissä siihen malliin, että ollaan ainakin keskivaiheilla kymmenen kierroksen jälkeen. Ja helpointa ne on raapia esimerkiksi näistä kolmesta seuraavasta pelistä.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Jääkiekossa kun on niin paljon merkityksettömiä otteluita, ettei tässä nyt pitäisi vielä tehdä mitään johtopäätöksiä.
Itsekin olen sitä mieltä, että syytä paniikkiin ei vielä ole, mutta tuo lause sai kyllä nauramaan. Joillakin otteluilla voi olla suurempi merkitys kuin toisilla, mutta täysin merkityksettömiä otteluita tuskin on olemassa. Etenkään sellaisia, mistä jaetaan kolme pistettä voittajalle. Kerho ei ole tänäkään vuonna niin kova (ei ole moni joukkue koskaan ollut), että kääntäisi esim. 8 ottelun tappioputken hetkessä samanpituiseksi voittoputkeksi.

Ja johtopäätöksiä alkukauden heikoista tuloksista joukkue varmasti tekee. On ihan saletti, että koko valmennustiimi miettii tällä hetkellä, miten se pelitapa saataisiin selkeämmäksi ja ennen kaikkea voittavaksi. En vieläkään usko, että joukkueessa ei olisi riittävästi käsiä, tai että ei pelattaisi riittävän hyökkäävästi. Se on aika veteen piirretty viiva, milloin on järkevää ottaa riskiä hyökätessä, ja milloin kannattaa kiekosta luopua. Tätä Kerho nyt etsii, hyökkäyksen ja puolustuksen tasapainoa. Ihan kuten Kerho etsi sitä mestaruuskaudella. Lehkonen junttasi Jaloselle väkisen ajatuksen hieman passiivisemmasta pelitavasta, ja tulos oli aika loistava.

Itsellä on ollut aina pikkaisen ristiriitainen fiilis kun Rautakorpi antaa kommentteja mediassa. Suoraa vastausta ei saa juuri mihinkään, ja sitten välillä saattaa saada monen minuutin monologin jääkiekon evoluutiosta ja uusista virtauksista. Joskus Jukka saattaa olla voitetun pelin jälkeen kuin perseeseen ammuttu karhu, ja joskus tappioputken keskellä yllättävän positiivinen ja hämmästyttävän rento. Yksi ottelu ei muuta hänen mielipiteitään suuresti, ja fokus tuntuu aina olevan vain ja ainoastaan niissä kevään suurissa peleissä. Medialle kohtuu tylsä hahmo, mutta valmentajana on kannuksensa hankkinut loistavasti.

Toivotaan että Rautakorpi nytkin tietää jotain, mitä me ei välttämättä nähdä. Usko Rautakorpeen ja tämän kauden Kerhoon on omalta osaltani jopa pikkaisen sokeastikin suuri. Katsotaan nyt vielä. Seuraavat kolme peliä on kieltämättä aika isoja pelejä, niin pelillisen suuunnan kuin pistepotinkin suhteen. Ja siinä Tuuski on ehdottoman oikeassa, että tietty määrä pelejä pitäisi runkosarjassakin voittaa, että pääsee niihin tosipeleihin. Usein niiden voittojen hakeminen tasaisesti on helpompaa kuin kymmenen pelin putkissa.
 

Luiro

Jäsen
Itsekin olen sitä mieltä, että syytä paniikkiin ei vielä ole, mutta tuo lause sai kyllä nauramaan. Joillakin otteluilla voi olla suurempi merkitys kuin toisilla, mutta täysin merkityksettömiä otteluita tuskin on olemassa. Etenkään sellaisia, mistä jaetaan kolme pistettä voittajalle. Kerho ei ole tänäkään vuonna niin kova (ei ole moni joukkue koskaan ollut), että kääntäisi esim. 8 ottelun tappioputken hetkessä samanpituiseksi voittoputkeksi.

Vertaa vaikka jalkapalloon, jossa pari tappiota kaataa koko homman ja mestaruus karkaa lopullisesti. Jääkiekossa voi runkosarjan kymmeneskin voittaa mestaruuden (aika pieni todennäköisyys tosin). Ja vaikka ei käännä kahdeksan ottelun tappioputkea saman mittaiseksi voittoputkeksi, mutta se voi lopuista otteluista jatkaa voittaen vaikka neljä putkeen ja häviten yhden tai kaksi. Eipä siinä kovin kauaksi kärjestä jäätäisi lopulta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vertaa vaikka jalkapalloon, jossa pari tappiota kaataa koko homman ja mestaruus karkaa lopullisesti. Jääkiekossa voi runkosarjan kymmeneskin voittaa mestaruuden (aika pieni todennäköisyys tosin). Ja vaikka ei käännä kahdeksan ottelun tappioputkea saman mittaiseksi voittoputkeksi, mutta se voi lopuista otteluista jatkaa voittaen vaikka neljä putkeen ja häviten yhden tai kaksi. Eipä siinä kovin kauaksi kärjestä jäätäisi lopulta.

Ihan sama homma se on jääkiekkossakin. Enemmänkin on kyse sarjassa olevien joukkueiden tasaisuudesta. Sen vuoksi esim. nykyisessä palkkakaton aikaisessa NHL:ssä, jossa pelataan 82 (kyllä aivan HELVETISTI) runkosarjaottelua ja silti muutama tappio voi ratkaista pääsyn pudotuspeleihin.
SM-liigassakin jokaisessa ottelussa on jaossa se 3-pistettä.
e. SM-liigasta voi toki ajatella, että joillekin joukkueille pelit ovat muuttuneet merkityksettömiksi, koska sarjassa ei ole ollut pelkoa putoamisesti.
Näin kävi esim. viime vuonna Kerholle, jolle jo hyvissä ajoin kautta selvisi, ettei pudotuspeleihin ole mahdollisuutta.
Onneksi kiekkopomot ovat heränneet ja SM-liiga avattu.
 
Viimeksi muokattu:

Luiro

Jäsen
SM-liigasta voi toki ajatella, että joillekin joukkueille pelit ovat muuttuneet merkityksettömiksi, koska sarjassa ei ole ollut pelkoa putoamisesti.
Näin kävi esim. viime vuonna Kerholle, jolle jo hyvissä ajoin kautta selvisi, ettei pudotuspeleihin ole mahdollisuutta.
Onneksi kiekkopomot ovat heränneet ja SM-liiga avattu.

HPK:lle runkosarjan loppu oli koko Jalosen ajan ihan täysin merkityksetön.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tänään 2p voitto pääosin hyvällä pelillä ja varsinkin taistelu miellytti silmää.

Otetaan nyt silti ensin loogisesti ne HPK:n epäonnistujat: Viitaluoma, Virta, (Kariya), Laamanen, Mäenpää. Kaikki nämä enemmän tai vähemmän alisuorittavat. Eli varmaan lähellä puolet koko pelaajabudjetista ei anna sitä panosta mitä odotetaan. Kariya tuossa suluissa koska ei saanut mitään aikaan, mutta oli ainoa em. herroista joka edes näytti siltä, että olisi voinut saada.

Nyt kuitenkin yllätän ja sanon että tämä on hieno juttu! Nimittäin, uskon että nämä nousevat satavarmasti kauden mittaan. Jos siihen mennessä on saatu lentoon nämä "alemmat" ketjut, niin eihän tätä joukkuetta pysäytä mikään.

Onnistujia oli tietysti yli kaiken kakkosketju Vihko-Makkonen-Sailio. Myös kolmosen KKK ja nelonenkin väläyttelivät. Mitäs viddua tehdään tolle ykköselle? Odotellaan että Kariya voittaa yksin jonkun pelin? Ei noihin muihin ketjuihin hirveästi haluaisi koskea.


btw. Roolituksen merkityksen nykykiekossa kieltänyt Rautakorpi käytti av:ssa Loikasta, joka ei muuten pelannut ollenkaan ja Hämäläistä, joka hänkin aika vähän tasakentin pelasi.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Otetaan nyt silti ensin loogisesti ne HPK:n epäonnistujat: Viitaluoma, Virta, (Kariya), Laamanen, Mäenpää.

Ja näistä ylivoimaisesti pahiten nähdäkseni Viitaluoma, jonka pelaaminen on yhtä nysväystä. Kariya oli yksin, mutta pääsi muutaman kerran luomaan silti hyviä maalipaikkoja ja ampumaan 1-1-tilanteista. Laamanen ja Mäenpää ovat toki kaukana siitä tasosta, missä pitäisi, mutta kausi on vasta nuori.

Nyt kun se kaivattu kakkossentteri on löytynyt (Makkonen), niin mieleen päällimmäisenä juolahtaa kysymys, onko Viitaluoma riittävä ykkössentteriksi. Toki lopullista ratkaisua on tässä vaiheessa turha tehdä, mutta väkisinkin mainittu kysymys nousee mieleen, ellei niitä tehoja ala pikkuhiljaa tulla.

Ei tosin Vihkokaan mitään ihmeitä esittänyt, enemmänkin pääsi elämään siinä Sailion ja Makkosen siivellä. Pitää kuitenkin muistaa vanha viisaus: Jos se toimii, älä koske siihen. Pelaajatyypiltään hän sopii mielestäni paremmin Makkosen ja Sailion kanssa kuin esim. Viitaluoman ja Kariyan taitoketjuun, joka ehkä onkin mukataitoketju tällä hetkellä.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Makkosesta leivotaan näillä esityksillä kyllä selvää ykkössentteriä kerholle. Aivan pitelemätön ja paremmalla onnella se kolmaskin olisi tullut. Vihko antoi siimaa heti alussa Tapparalle, mutta paransi kyllä huomattavasti pelin edetessä. Sailio oli myös Makkosen tapaan ihan liekeissä. Tässä siis oiva kolmikko.

Mutta, mitäpä tuolle "ykköselle" pitäisi tehdä? Kariya kyllä painaa, mutta ei saa sitten yhtään apuja ketjukavereilta. Paha siinä on yhden miehen saada aikaan tämän päivän kiekkoilussa.

Lassila oli sitä yhtä lipsahdusta kyllä itse varmuus. Kyllä sen yhden voi antaa anteeksi jo silläkin perusteella, että pelasti parilta muulta takaiskulta. Ja se mikä oli huomioitavaa, ei peli romahtanut tähän yhteen maaliin vaan Lassila pysyi hyvin koossa sen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa vierasturneeta. Se tärkein eli voitto tuli ja tiettyjä palasia saatiin ainakin tällä erää koottua.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mutta, mitäpä tuolle "ykköselle" pitäisi tehdä?
Itse odotan Viitaluoman syttymistä edelleen, ja voin hänelle vielä muutaman pelin antaa siihen aikaakin.
Mielestäni olisi mielenkiintoista kokeilla Salosta Virran paikalla, sillä hänellä on mielestäni enemmän juonikkuutta kuin Tokella, mikä saattaisi olla etu Kariyan vierellä.
 

M10

Jäsen
Viitaluoman pelaaminen on käsittämättömän hidasta. Onko se aina ollut tuollainen? Ei ole ykkössentteriksi tästä miehestä nyt nähdyn perusteella. Annetaan miehelle kuitenkin aikaa ennen kuin tuomitaan lopullisesti. Harkkapeleissähän se oli kuitenkin ihan ok.

Virta on myös ollut kaikin puolin pettymys, vaikka pariin otteeseen riplasi ihan hyvin. Edelleen olen sitä mieltä, että oli väärä hankinta Kerhoon. Tai sanotaan näin, että olisi huippuäijä kolmosen laidassa, mutta ei todellakaan oikea mies pisteitä tekevään rooliin.

Kariya oli tänäänkin mielestäni hyvä. Minkäs sille mahtaa, jos ketjukaverit oli paskoja. SM-liigassa ei yksinään juuri tulosta saa aikaiseksi.

Sailio-Makkonen-Vihko oli loistava. Vihkon esityötä 3-3-tasoitukseen ei voi liikaa hehkuttaa. Vihko-Viitaluoma-pari on so last season.

KKK suoriutui hommistaan myös hyvin. Kolehmaiselta muutama todella vahva vaihto.

Rautakorvelle pointsit jatkoajan taktisesta vedosta, jossa lähdettiin pienellä riskilläkin hakemaan voittomaalia.

Tästä on erittäin mukava jatkaa. Varsinkin, kun maailma meinasi jo kerran kaatua päälle (Savianon av-maali).
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mielestäni olisi mielenkiintoista kokeilla Salosta Virran paikalla, sillä hänellä on mielestäni enemmän juonikkuutta kuin Tokella, mikä saattaisi olla etu Kariyan vierellä.

Komppaan tätä. Voisi edes joku pysyä Kariyan mukana, jos ei riitä niin odotetaan Lakua siihen. Roolitukset on hukassa tuossa kentässä, kukaan ei pelaa tilaa toiselle ja Kariya pyörii yksin, hänellekin tarvitsisi jonkun kiekkoa jakaa. Viitaluoma vaikuttaa kyllä tukkoselta, onkohan ollut Rautakorven tehovalmennuksessa? Kakkonen toimii hyvin ja on todella ilo nähdä Makkosen onnistuvan. Sitten kun saadaan oikeasti se YV toimimaan ja Mäenpään ja Laamasen ruoska puhumaan, niin tästä voi tulla vaikka mitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös