Evakon kautta takaisin huipulle? Keskustelua HPK:n runkosarjan otteista

  • 123 754
  • 437

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Jos Kariya on vielä puolikuntoinen niin mitä hän tekee täysikuntoisena? Läskin kenttä näkyy olevan kovassa iskussa. Kemppainen on pelannut kaksi hyvää peliä, vaikka onkin joku junnu Ässistä. Tokekin on heräämässä pelaamaan hyökkäävää peliä vaihteestaan.
Lisäksi tulopuolella on Laakkonen, joka tuo lisää taitoa mukanaan ja lisää vaihtoehtoja Rautakorvelle peluutuksen kannalta.

Ykkösketju pitäisi todellakin saada toimimaan ja ehkä siihen auttaisi joko Laakkosen siirto ko. ketjuun tai sentterihankinta, jonka myötä ykkössentterin paikasta/asemasta olisi (tervettä) kilpailua. Voihan se tietenkin olla vaan ajan kysymys että Viitaluoman ja Vihkon peli alkaa kulkemaan. Toivottavasti siihen ei mene turhan paljon aikaa.
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Faktisesti katsottuna HPK on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä. Tiedän, otteluita on pelattu vasta kaksi. On kuitenkin huomioitava, että vierasrundi jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Runkosarjan alkukierroksilla kotietu vielä korostuu, kun kaikki joukkueet ovat kelkassa mukana ja kotiyleisöt huutavat into piukassa voiton puolesta. Tämä ei tietenkään koske turkulaista yleisöä, joka on vieläkin masentuneessa tilassa. Seuraavaksi vastassa on tänään loistavasti pelannut Lukko. Äijänsuo, innoissaan HIFKin kaatamisesta ja monien pelaajien henkilökohtaisista onnistumisista, tulee vaatimaan myös torstaina samanlaista esitystä kuin Helsingissä. HPK:lle jää yllättäjän rooli, mutta mitään dominointia on turha odottaa. Sama meininki tulee jatkumaan myös seuraavissa vieraspeleissä. Tuska kasvaa joukkueen sisällä ja siirtyy kannattajiin.

Sailio oli viime vuonna hyvä tsemppaajan roolissa. Hän ei kuitenkaan ole ratkaisija ja ns. ykköskentän palikka matkalla menestykseen. Hän elää raastamisesta ja väännöstä, ei huikeista kuvioista ja kauniista maaleista. Suunta haussa.

Viitaluoma on hyvä pelaaja, mutta vaipuu kovissa väännöissä ja tiukoissa peleissä maan alle. Suunta lievästi alas.

Vihko on nopea luistelija, mutta jo suht pitkän Kerhouran ajalta ei nouse mieleen yhtään kylmiäväreitä aikaan saanutta suoritusta. Suunta jyrkästi alas.

Tuulola taitaa olla liian vanha. Suunta jyrkästi alas.

Tikkanen on potentiaalinen jos ei viime vuoden tuska taas ala painaa. Suunta haussa.

Virta on hyvä kakkosketjun pelaaja. Balanssissa.

Kemppainen paras Kerhon nuorista hankinnoista. Suunta nousussa.

Kariya on potentiaalinen taikuri, mutta kuinka kauan jaksaa pelata heikossa joukkueessa (siis jos peli ei lähde kulkemaan). Suunta ylös

Mäenpää on monipuolisin pakki, mutta samat sanat kuin Kariyaan. Mäenpään ei todellakaan kannata uhrata uransa nousukautta huonosti pelaavassa joukkueessa. Näkyvyys kärsii (ja maine).

Laamanen on hyvän ylivoimajoukkueen loistava puolustaja. Jos Kerhosta ei tällä kaudella sitä löydy niin käsissämme on Tero Konttisen näköispainos.

Kolehmainen-Hämäläinen-Kaarevaara kolmikko on ratkaisevassa asemassa menestyksen kannalta. Jos heistä löytyy ratkaisukykyä ja huikeaa kehittymispotentiaalia, niin joukkueen suunta saattaa nousta monta pykälää ylöspäin. Mikäli tyytyvät kaartelemaan mukana, niin kunnian kukko ei laula koko joukkueelle.

Mäkelä on oikeastaan hyvä palikka Kerhon rosterissa.

Syväsalmi on toistaiseksi täysin perusteettomasti hehkutettu. Tekisi ensin jotain muistettavaa.

Salonen on mauton. Oli jo viime kaudella, vaikka yllättävän moni pitikin kaverin sinnikkyydestä. Ei hankinta-arvoltaan mikään Hentunen, Pärssinen, Santala, Somervuori...eikä edes Niklas Hede.

Makkonen on iso, mauton ja väritön.

Karlssonista on vaikea sanoa vielä mitään lopullista. Mahdollista potentiaalia nostaa jopa isompaan rooliin???

Laakkonen on taitava, mutta pehmeä. Ei viime vierailullaan mikään sykähdyttäjä, vaikka teki hyvin pisteitä ja nosti itsensä kansalliselle "huipputasolle". Toivottavasti petraa ja alkaa dominoida tervehdyttyään.

Loikas on jo roikkunut liian kauan rosterissa. Loikaksessa ei ole mitään viihdearvoa kentällä. Siviilissä en tiedä.

Leinoselta odotin enemmän. On toki nuori, mutta jotenkin tuntuu, että odotukset eivät tule realisoitumaan.

Maalivahdit on ihan perusosastoa. Ei kaaduta niihin.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Täytyy myöntää, että aikamoisena yllätyksenä tuli tuo tämäniltainen tappio Turussa.

On kuitenkin huomioitava, että vierasrundi jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Runkosarjan alkukierroksilla kotietu vielä korostuu, kun kaikki joukkueet ovat kelkassa mukana ja kotiyleisöt huutavat into piukassa voiton puolesta. Tämä ei tietenkään koske turkulaista yleisöä, joka on vieläkin masentuneessa tilassa. Seuraavaksi vastassa on tänään loistavasti pelannut Lukko. Äijänsuo, innoissaan HIFKin kaatamisesta ja monien pelaajien henkilökohtaisista onnistumisista, tulee vaatimaan myös torstaina samanlaista esitystä kuin Helsingissä. HPK:lle jää yllättäjän rooli, mutta mitään dominointia on turha odottaa. Sama meininki tulee jatkumaan myös seuraavissa vieraspeleissä. Tuska kasvaa joukkueen sisällä ja siirtyy kannattajiin.

Sehän tässä on tosiaan vaarana, että tämä vieraskiertue koituu jopa kohtalokkaaksi joukkueen itseluottamuksen kannalta. Siksi sen ensimmäisen voiton kaivaminen seuraavan kahden pelin aikana on elintärkeää. Muutoin vieraskiertueesta tullee melkoinen farssi.

Kosolti lienee ainakin parantamisen varaa Turun sekoilun jäljiltä. Lahdessahan peli oli ihan lupauksia herättävää.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Itsekin alan olemaan hieman huolestunut vaikka kaudesta on takana vasta kaksi tappiollista peliä. Kuitenkin on huomattava että Kerholla on evakkoreissusta jäljellä vielä 8 peliä ja pelin tasoa saattaa olla vaikea nostaa vieraissa. Tänään olisi pitänyt ottaa täysi pistepotti, vastassa oli kuitenkin yksi helpommista joukkueista tämän vierasputken aikana ja pisteitä sekä erityisesti onnistumisia olisi kaivattu. Nyt seuraavat pelit on Raumalla kovakuntoista Lukkoa vastaan ja Tampereella rakasta paikallisvastustajaamme Tapparaa vastaan eli helppoja pisteitä ei ole luvassa kahdesta seuraavasta pelistä. Sitten kun ajattelee asioita ihan pelillisesti niin ykköskenttä on yhä kiikareilla ja ylivoima ei ole toiminut niin hyvin kuin sen olisi voinut olettaa näillä pakeillakin toimivan sekä tuntuu siltä että tehot on liikaa kakkoskentän varassa ja sentterikalusto tuntuu sittenkin liian kapealta ja nimenomaan tarvitaankin kakkossentterin sijasta laadukas ykkössentteri. Noh, kausi on vasta alussa ja toivotaan että onnistumisia tulisi sekä Vihko ja Viitaluoma heräisivät Raumalla...
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Lahdessahan peli oli ihan lupauksia herättävää.

Olin katsomassa Lahdessa kauden avauspeliä ja jälleen täytyy ihmetellä, mistä ihmeestä lähtevät nämä näkemykset, että peli oli hyvää. Verrattuna viime kauteen? Harjoituspeleihin? Katsojan humalatila sumentanut arvostelukyvyn? Se Pelicans-HPK ottelu, jonka minä näin oli sekavaa pörräämistä ilman hallittuja kuvioita ja järkeä - molemmilta joukkueilta.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Olin katsomassa Lahdessa kauden avauspeliä ja jälleen täytyy ihmetellä, mistä ihmeestä lähtevät nämä näkemykset, että peli oli hyvää. Verrattuna viime kauteen? Harjoituspeleihin? Katsojan humalatila sumentanut arvostelukyvyn? Se Pelicans-HPK ottelu, jonka minä näin oli sekavaa pörräämistä ilman hallittuja kuvioita ja järkeä - molemmilta joukkueilta.

Siihen nähden, että kyseessä oli kauden avauspeli, niin esitys oli mielestäni jos nyt ei hyvä... niin lupauksia herättävä. Ei se lauantainakaan tosiaan hyökkäyssuuntaan ja hyökkäyspäässä mitenkään valmista ollut, mutta vaikka nyt viime syksyn avauspeliin verrattuna (IFK vieraissa) kokonaisuutena selvästi parempaa. Ja muistini mukaan on niitä surkeampia avauspelejä ollut muitakin.

Humalatila saattanut kylläkin sotkea arvostelukykyni.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Nimim. nastamuumion elisvuorokauden viestit ovat varmasti ihan vakavissaan kirjoitetut, mutta jotenkin ne vaan naurattavat. Onhan siellä joitain hyviä pointtejakin, mutta ne jäävät kyllä tuon kaiken yltiöpessimistisyyden alle.

TPS-pelin nähneenä olen kyllä huolissani joukkueen pelaamisesta, mutta edelleenkin muistan sen Lahden ottelun (selvin päin nähty) nöyrän pelaamisen. Tänään kakkosvitja löysi pelaamiseensa uutta ideaa, mutta yleisesti ottaen joukkue oli monessa tilanteessa liian kärsimätön ja hyökkäsi hölmön lailla.

Puolustuksen tehomiehiksi kaavaillut Mäenpää ja Laamanen ovat olleet tehoiltaan ihan nollia ja puolustuspäässä TPS:aa vastaan ihan lapasia. Avaukset kestävät ja siksipä hyökkäykset omasta päädystä eivät lähde tarpeeksi nopeasti ja vastustaja ehtii asettua omaan pakettiinsa. Kiekonriistojen jälkeen lähtevät kyllä ihan vikkelästi, mutta nekin päättyvät liian usein ilman laukausta tai sitten laukausten taso on heikko.

Joukkueessa on kokeneita ja osaavia pelaajia, eivätkä ne taidot voi olla kadonneet yhtään minnekään. Siksi minä olen edelleen ainakin melko luottavaisella mielellä.

Vierasputken riskit ovat kyllä tiedossa ja siksi en nyt jaksa siitä sen enempää.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Avaukset kestävät ja siksipä hyökkäykset omasta päädystä eivät lähde tarpeeksi nopeasti ja vastustaja ehtii asettua omaan pakettiinsa. Kiekonriistojen jälkeen lähtevät kyllä ihan vikkelästi, mutta nekin päättyvät liian usein ilman laukausta tai sitten laukausten taso on heikko.

Tämä seikka kummastuttaa minua kaikista eniten. Olin katsomassa Hyvinkäällä harkkapelin JYPiä vastaan ja sarja-avauksen Pelsuja vastaan katselin juottolan töllöstä ja täytyy todeta, että suurin pettymykseni Kerhon pelaamisessa on ollut juuri nuo avaukset.

Pakit eivät saa/pysty/kykene tai jotain antamaan sitä nopeata ensimmäistä syöttöä omille, vaan homma menee kuskaamiseksi. Tästä seuraa se, että kiekollisen pakin heittäessä punaiselta kiekon päätyyn hyökkääjät seisovat hyökkäyssinisellä suorilla klabeilla ja homma onkin siinä. Tästä ei päästä kunnolla karvaamaan, eikä kiekonriistoihin. Viitaluoma muistaakseni hakee kiekkoa alhaalta, mutta hänelläkin menee sitten usein kuuskamiseksi se touhu. Perus avauksissa siihen keskelle ei taideta edes pyrkiä pelaamaan.

Tuosta, lähinnä pakkien, kuskaamisesta johtuen Kerhon pelaaminen menee helvetin usein tukkoon juuri keskialueella, kun vastustaja on saanut ohjauspelinsä kuntoon. Ja siitä saattaa silloin tulla niitä vaarallisia vastaiskuja. Eihän se tietenkään hyvältä kuulosta, jos Turustakin vielä tätä samaa uutista kantautuu korviin.

Useammin toivoisi tietysti hyökkäyksien päättyvän laukauksiin ja niistä sitten vielä ripareita survomaan sisään. Sellaista perussimppeliä hokia näin vieraissa. Laukauksista muuten puheenollen, niin eipä yv:säkään pakeilta kovin herkästi vetoa viivasta ole lähtenyt, kun kerran nyt niitä jannuja pitäisi siellä olla. Johtuuko nämä sitten siitä, että yleensäkin hyökkäyspelaamista treenattu vielä vähän, yv:tä treenattu vähän tai jotain. Vähän se paistaa nyt silmään, että on pelattu kaksi peliä ja tehty kaksi maalia. Maali/peli tahdilla ei kauheasti voittoja voi odottaa.

Puolustuksen tehomiehiksi kaavaillut Mäenpää ja Laamanen ovat olleet tehoiltaan ihan nollia ja puolustuspäässä TPS:aa vastaan ihan lapasia.

Kerhon kokeneet pakit ihan yössä ja erityisesti meikäläisen silmiin osui Mäenpään surkea pelaaminen. Siitähän menee ohi kaikki.

Jotenkin sekin pisti silmään, että Pelsut pelissä Tuukka oli Kerhon näkyvin pakki. Ei siinä mitään, iso kaveri ja kaikkee, mutta kyllähän sieltä muiden nimien pitäisi pompata esiin.

Mäenpäästä odotan tuon Kerhon pakiston selkeää liideriä, sellaista selkeää pelillistä johtajaa, joka osaa pystyy taklaamaan, syöttämään ja tekemään pisteitä. Toivottavasti tulee sieltä. Muista ei ole tällaiseen rooliin, kun aina jokin osa-alue huonompi. Tuuski kävisi muuten, mutta alkaa kyllä olemaan niin saatanan hidas, että välillä oikein hirvittää.

Ja niinkuin tätä pakkikalustoa ehdittiin hehkuttaa kesän aikana...

Yön puolella myös ykkösketju. Herätys, kausi on alkanut!

Plussat vain Kemppaisen ketjulle, Kariyakin alkaa vertyä. No, Lassila oli myös ok.

Hyökkäyspelaamisen on jatkossa parannuttava, se on kai ihan itsestään selvää. Seuraavana vastassa Lukko, joka voittanut kaikki kolme peliään, joista yhden jatkoajalla. Maalisuhde on 12-2, joten siinä pelissä myös puolustuksen on toimittava tai... Lassilalle tulee paljon töitä. Saarenheimon kenttä ollut aikalailla tulessa ja toisaalta Kerhon ykkönen on tainnut työntää kädet pakastimeen.

Nyt on ainakin pari päivää aikaa hioa pakettia kasaan ennen tuota perjantain kohtaamista Lukon kanssa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kävin kattomassa noi maalit Nelosen netistä ja ihan hiukan pisti naurattamaan toi TPS:n eka maali!!! Mitä vittua siinä tapahtuu!!!

Rautakorven sanomaa pelin jälkeen, "En oikein ymmärrä, miksi annoimme vastustajalle helpot johtomaalit ja jouduimme koko ajan takaa-ajajaksi. Ilmeisesti pelaajilla oli nyt liikaa intoa hyökätä, sillä edellisessä ottelussa puolustuspelimme oli todella hyvää."

Ai että ilmeisesti liikaa intoa hyökätä! Eikä meinaan ihan niin vähääkään! Ekassa maalissa TPS:n lähtiessä vastahyökkäykseen on neljä(4) Kerhon pelaajaa TPS:n päätyviivan takana!!! Siis neljä! Ja näistä kaksi on pakit Tuulola ja Tikkanen!!! Sailio on sitten viidentenä TPS:n maalin edessä... Ja TPS tulee 2-0 vastahyökkäykseen. Ei hyvää päivää sentään mitä sekoilua! Tuuskikin päätti lähteä sitten tukemaan hyökkäystä noilla jaloilla, vielä kun pakkipari nousee kiekon kanssa laidassa... Takas omiin Tuuski ei sit kerinny ihan samalla tahdilla.

Loppupeleistähän toi oli kuitenkin Lassilan maali...

En ole varmasti liigatasolla koskaan nähnyt tuollaista aloitusta ottelulle, varsinkaan vierasjoukkueelta. Äijät lähti sit näköjään tosissaan vallottamaan Turkuhallia. Suoraan pelikirjan sivulta 1, näin lyöt vastustajalle totaalisesti luun kurkkun heti alussa.

Ei tolle voi muuta kuin nauraa!!! Ihan tuli Kummeli ja Mr. Beginning mieleen.

Joopa joo. Toivottavasti Rautakorpi saa nyt ajettua sitä Pelsut pelin puolustamista takaisin tohon touhuun. Maaleja kyllä tulee jossain vaiheessa, se on ihan varma! Ainakin aivan älytön halu maalintekoon näyttää kavereilla olevan ja se on hyvä se!
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerho on osoittanut jo nyt kuuluvansa heikomman neljänneksen joukkueisiin. Voi olla kuoleman isku pienen kaupungin joukkueelle jos ensimmäisen kotiottelun alkaessa ketään ei enään kiinnosta joukkueen pelaaminen. Uutuutta hohtava Patria-areena kiinnostaa ehkä pelin tai kaksi, mutta sen jälkeen voi olla hieman hiljaisempaa. Jotain pitäis keksiä!

Vähän samanlaiset kauhuskenaariot tässä on... Peli ei näytä ollenkaan edes sinnepäin ja kaikki joiden on epäilty epäonnistuvan ovat sen tähän mennessä tehneet. ainoastaan Kariya ja Lassila ovat pelanneet tähän asti hyvin. Tähän asti on ollut kaksi helppoa vieraspeliä joissa vastiustaja on ollut todella huono ja kerho on hävinnyt nekin. Seuraavaksi onkin sitten ne vaikeammat vieraspelit...
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Hätähousut jalkaan

Niin, jos nyt kuitenkin pelataan vaikka tämä ensimmäinen neljännes ja aletaan vasta sen jälkeen kaatamaan tuhkaa päälle, jos aihetta on.

En tiedä olenko yksin mielipiteeni kanssa siitä, että porukka on nykyään paljon hätäisemmin vetelemässä johtopäätöksiään etenkin kaikesta pessimismiin liittyvästä?

Ennen wanhaanhan "me ollaan hävitty tää kausi-kortti" kaivettiin esiin aikaisintaan siinä Pyhäinpäivän korvilla. Joskus saattoi mennä jopa Janikan päivään asti.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onhan se kieltämättä huolestuttavaa, että mennään häviämään Tepsille (siis nyky sellaiselle). Fakta on kuitenkin, että tämä joukkue on materiaaliltaan useamman valovuoden viimevuoden Kerhoa edellä, joten katsellaan nyt hieman pidempään ennen ranteiden auki viiltelyviestejä.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerho on osoittanut jo nyt kuuluvansa heikomman neljänneksen joukkueisiin. Voi olla kuoleman isku pienen kaupungin joukkueelle jos ensimmäisen kotiottelun alkaessa ketään ei enään kiinnosta joukkueen pelaaminen. Uutuutta hohtava Patria-areena kiinnostaa ehkä pelin tai kaksi, mutta sen jälkeen voi olla hieman hiljaisempaa. Jotain pitäis keksiä! Ehkä Patrialla pitäisi sittenkin järjestää ensimmäiseksi Slovenia - Suomi maaottelu. Kiekon pudottaa Slovenian puolustuministeri.
Mihin enää tarvitsemme vastustajia, kun kannattajissakin löytyy. No joo, tunnekuohuissa ilmeisesti voi ilmeisesti joskus tulla kirjoitettua mitä sattuu. Kaksi vieraspeliä pelattu, niistä piste saalistettu. Eilistä peliä en nähnyt, mutta lauantaina oli yritystä ja pieni maalinteon vaikeushan erotti silloin kolmesta pisteestä, oman näkemykseni mukaan. Ollaan kauden alussa, pari peliä voi olla mitä sattuu. Toki voittamisen pakko tulee kasvamaan peli peliltä, joten kyllä seuraavan kolmen pelin aikana olisi erittäin tärkeää saada ainakin yhdestä pelistä se kolme pojoa, mieluusti ainakin 4-6 pistettä, että fiilis pysyy hyvänä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Niin, jos nyt kuitenkin pelataan vaikka tämä ensimmäinen neljännes ja aletaan vasta sen jälkeen kaatamaan tuhkaa päälle, jos aihetta on.

En tiedä olenko yksin mielipiteeni kanssa siitä, että porukka on nykyään paljon hätäisemmin vetelemässä johtopäätöksiään etenkin kaikesta pessimismiin liittyvästä?

Ennen wanhaanhan "me ollaan hävitty tää kausi-kortti" kaivettiin esiin aikaisintaan siinä Pyhänpäivän korvilla. Joskus saattoi mennä jopa Janikan päivään asti.

Täältä tähän

Onhan tämä aikaista hätäilyä mutta onko se mikään ihme toisaalta viime kauden radikaaliflopin jälkeen? Ja vaikuttaa tuohon hätäilyyn varmasti myös tämä evakkoretki.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onhan tämä aikaista hätäilyä mutta onko se mikään ihme toisaalta viime kauden radikaaliflopin jälkeen? Ja vaikuttaa tuohon hätäilyyn varmasti myös tämä evakkoretki.

Varmasti näinkin. Mutta pitää ottaa tosiaan huomioon minkälainen harppaus on viimekauteen nähden tapahtunut ihan pelaajamateriaalissakin. Kärki tuntuu ehkä tällä hetkellä kapealta, mutta tuollaisia 35-40 pisteen potentiaalin omaavia on kuitenkin useampia. Kunhan nyt niitä onnistumisia vain tulisi.

Itse osasin odottaakin tällaista hankalaa kauden alkua. Vaikea tilanne on kaikkiaan ja jos siellä liigan keskivaiheilla edes porukka olisi tämän vieraskiertueen jälkeen, niin voi sitä omasta mielestäni pitää ihan hyvänä suorituksena.

Pikku hiljaa eteenpäin ja halliremontin valmistumista odottaen.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Maitoa, pullaa ja päänsilitystä

Ja vaikuttaa tuohon hätäilyyn varmasti myös tämä evakkoretki.

Niin, on huomattava myös, että jossain vaiheessa Kerho möllöttelee tämän vieraspeliputken sijasta kotipeliputkessa, eli eiköhän ne puntit saada tasoihin.

Itse näkisin tämän kaiken vain alkuna jollekin suurelle. Paskastahan tunnetusti sikiää paremmin kuin ex-espoolais- / ruotsalaishenkisestä "maitoa, pullaa ja päänsilitystä" -mallista.

Täältä tähän
 

SaHPKo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Ei ne kaudet Jalosen aikanakaan aina alkaneet ruusuisesti. Nyt on kyseessä kuitenkin eri joukkue, kiertävä sirkusryhmä, joka opettelee pelaamaan yhteen. Peli ei voi olla vielä valmista, mutta avauspelissä pisti sentään silmään Kerhon korkea kiekonriistojen määrä heti hyökkäyssinisellä sekä positiivinen ero viimekauden avausotteluun. Kuitenkin, jos jää avauspelissä nollille, hyökkäysinto voi kostautua esim. Turussa. Oppia alkukausi kaikki. Paniikinomaisten viestien määrä ketjussa yllätti. Näille nostradamuksille varattakoon "I told you so" -kortti, jota sopii käyttää, jos kausi menee ihan alataloiluksi. Toistaiseksi se pidettäköön hihassa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Niin, on huomattava myös, että jossain vaiheessa Kerho möllöttelee tämän vieraspeliputken sijasta kotipeliputkessa, eli eiköhän ne puntit saada tasoihin.
Toki. Toisaalta pohjalta saattaa olla vaikea siinä vaiheessa ponnistaa ylöspäin. Ja kuka viisas se lausuikaan että runkosarjan 10 ekan pelin jälkeen voidaan vetää jo aika hyviä johtopäätöksiä siitä miltä runkosarja kauden lopussa näyttää... Mutta ei tässä ole kuin 2 peliä takana joista eka oli omiin silmiini varsin lupauksia antavia joten tuskin vielä kannattaa pahemmin panikoida...
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ei ne kaudet Jalosen aikanakaan aina alkaneet ruusuisesti.
Eihän ne alkaneet. Lisäksi tuo avauspeli oli myös ongelmallista Jalosen aikanakin. Silloinkin tuskailtiin kun avaukset kestivät ja vastustaja pääsi liian helposti iholle. Hyökkäyksiin lähdöt olivat tämän takia hitaita tai vastustaja ehti ryhmittyä eikä päästy hyökkäysalueelle kunnolla.

Tuo Turussa nähty hyökkäysinto varmasti selittyy Lahden nollapelillä ja joukkueen halulla saada tulosta aikaiseksi. Eiköhän Lukkoa vastaan taas luistele kurinalainen joukkue. Näin ainakin uskon.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onko Kerholla painanut jaloissa nyt nähdyissä otteluissa vai onko jalat jo "auki"? Tuli vaan mieleen, että miten kesäharjoittelu on näkynyt vai onko näkynyt? Kenties jonkinlaista tukkoisuutta löytyy vielä muutamalta pelaajalta ja kun kausi etenee hieman pidemmälle alkaa Kerho runnoa ylivoimaisesti väsyneet vastustajat.

Itse alku on ollut tähän mennessä heikko, mutta uskoisin kun vastaan asettuu kovempia joukkoja, alkaa myös meitin poijat pelata väkevämmin. Ilolla on huomattava Lassilan ja Kariyan reippaat otteet. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, pakko tulla.
 

chieffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Koska Kerho vetelee pitkän vieraspeliputken, niin heitän pitkän vuodatuksen omin silmin koettuna asiasta kiinnostuneille tuosta TPS pelistä...

Jos nyt käyn osa-alueittain:

Ykkönen oli kyllä ihan yössä. Sailiolla tuntui olevan kymmenen kilon punnukset jaloissa lisäpainoina, niin raskaalta näytti luistelu. Viitaluoma ei pystynyt rakentaan peliä oikeastaan ollenkaan ja suurin syy löytyy mielestäni koko ketjun suurista välimatkoista kärkiäijän ja alimmaisen (Yleensä VV) välillä. Miljoona pystysyöttö yritystä, mutta vaikka niitä oltaisiin saatu kiinni, niin mitä mahdollisuuksia sillä kaverilla voisi olla toimittaa sitä muuta kuin päätyyn, jos vastustajalla tilanteissa aina ylivoima. Vihko kyttäili ihan hyvin, mutta kokonaisuutena kannattaako tuolla tavalla pelata on sitten eri juttu.. Tukka-Jukan aikana tosin tuntuu näimmä olevan tarkoituksellista.

Kakkonen oli selvästi paras, mutta johtui lähes yksinomaan Kariyan loistavasta pelinlukutaidosta. Kun kaveri saa itsensä huippukuntoon, niin on kyllä järjetön vahvistus tohon nippuun. Tosin voi olla, että pelaa väärässä kentässä, koska Kemppaisesta paistoi monessa tilanteessa, että "ota sä tää kiekko ku saat yli 100k kaudesta ja oot mun idoli".. Muuten Kemppainen pelas hyvän matsin ja Kerhon toiseksi paras hyökkääjä, mutta toiseen kenttään pitäisi sijoittaa.. Virta oli sitten kentän heikoin lenkki ja älyttömiä hätäilyjä ja lopussa vielä jälkipelijäähy YV:llä, kun piti tasoihin tulla.. Kapteenilta aika heikko esitys tuollaiseen saumaan.

Kolmosen kokoonpano hiukan eli pelin aikana, mutta kohtalainen esitys kuitenkin laidoilta.. Hämäläinen veti kyllä alta riman ja laittaisin kyllä kemppaisen pelaan tähän takaisin. Kolehmainen tekee kyllä hyvin töitä, mutta hiukan liikaa Tukka-Jukalle pelaamista siittä aisti.. Eli vois rauhottua ja käyttää energiaa fiksummin, mutta tietenkin jos käsky on tullut, että kaikkee vaan päin, niin kaippa sitä niin sitten tehdään. Muutenkin, jos näistä potentiaalisista nuorista halutaan tänä vuonna saada Jalosen aikaisesti oikeasti laatupelaajia liigaan, niin rakentavampaa peliä on pakko pelata vaikka välillä omissa kolisisikin.

Nelonen ei kauheasti päässy näyttään edes, mutta perus päinluistelua sieltä tuli ja se monesti neloselta riittää... Tietenkin esim. salonen olisi kyllä kaveri, jolle pitäis jokin muu rooli saada, koska nyt on ihan väärässä paikassa. Tosin mihin siirtää ja kuka tilalle.

Loikas tais pelata kolme vaihtoa ja eipä tuossa paljoa ehdi toteuttaan itseensä , mutta laittaisin silti neloseen jo pelkän kokemuksen perusteella.. Makkonen ei tosin sohlannut mitään..

Pakistossa oikeastaan Tuulola ja Laamanen pystyi rahoittaan pelia ja jakeleen jollakin tasolla. Mäenpää oli hiukan sekasin ja tuntui, että se alkupelin selkään ajelu ja sinisellä keräily sekoitti jo heti pelin alussa pääkopan. Tikkasen taso vaihtelee kyllä jo pelkästään yhden vaihdon sisällä hirveästi.. Niskakyyryssä puurtaa, mutta virheitä tulee. Mäkelä tuo kyllä kokoa, mutta tarvitsisi kiekollisen pakin rinnalle. Syväsalmi veti ok peruspeliä, mutta muutama virhe mahtui sekaan.

Leinonen pääsi boksiin, kun Laamanen sai kympin ja oli kyllä sen verran sekaisin, että kylmät käy, jos joku noista kuudesta loukkaantuu.. Ensimmäisessä vaihdossa mm. sai loistavan irtokiekon hyökkäyspäässä, silmitön roiskaisu kaveria munille, joka avasi muistaakseni filppulan läpi..

Lassila, vaikka päästikin ehkä helpohkosti sen YV maalin, oli kyllä itse varmuus ja maalivahtiin ei tänä vuonna ainakaan kaaduta.

Aktiivisesta AV:stä ei ole kuin muisto vain ja nyt ollaan sellaisessa perseen reiän kokoisessa sumpussa maalin edessa ja sit ryntäilään myöhässä kahdella miehellä peitteleen laukauksia ja maalinedusylivoima muuttuu alivoimaksi, kun kiekko sinne tulee. Muutenkin TPS pääsi luvattoman helposti tilanteisiin siinä vaiheessa kun pyöritys alkoi YV:llä..

YV:llä ei ollut kuin yksi kuvio.. "Sivukolmio", jossa jakaja yrittää pelata Mäenpäälle viivaan. Maalilla toinen pakki ja hyökkääjä, johon tulee kolmas kaveri nurkasta hakkaan ripareita.. Toivottavasti on jotain muitakin suunnitteilla.. =)

Tiivistettynä: Rautakorpi jutteli pelin jälkeen erien alussa tulleista maaleista ja syytti oikeastaan tappiota niistä.. Rehellisyyden nimissä, vaikka siellä olisi tullut enemmänkin noita takaiskumaaleja, niin kylmä fakta on se, että tämän hetkisen Palloseuran yli olisi pitäny jo peruspelillä kävellä yli. Tämä tietenkin silloin, jos ihan oikeasti halutaan palata sinne neljän sakkiin..

Olisi mukava tietää tarkalleen millaista pelitapaa Rautakorpi ajaa takaa, koska sellaista ei kyllä nyt kentältä pystyny näkemään. Sellaisia neljän tai viiden syötön hyökkäyksiä ei tullut käytännössä yhtään, vaan keskialuetta yritetään ylittää yhdellä syötöllä ja jos sinne alueelle kiekkokontrollissa päästiin, niin siellä oli tilanne vähintään 2-3 ellei 2-4 jne.. Ja sitten joudutaan kiireellä roiskimaan jotain epätoivoista.. Eli siis sellaista systemaattista rakentelevaa hyökkäyksiin lähtöjä ei näy ja hyökkäyspään pyörrityksetkin oli sellaisia "jokainen soveltaa parhaakseen katsomalla tavalla" settiä. Kakkonen pystyi pari kertaa pyörittään, mutta mielestäni täysin Kariyan henkilökohtaisen taidon takia.. Eli huonolta näyttää..
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tiivistettynä: Rautakorpi jutteli pelin jälkeen erien alussa tulleista maaleista ja syytti oikeastaan tappiota niistä.. Rehellisyyden nimissä, vaikka siellä olisi tullut enemmänkin noita takaiskumaaleja, niin kylmä fakta on se, että tämän hetkisen Palloseuran yli olisi pitäny jo peruspelillä kävellä yli. Tämä tietenkin silloin, jos ihan oikeasti halutaan palata sinne neljän sakkiin..

Olisi mukava tietää tarkalleen millaista pelitapaa Rautakorpi ajaa takaa, koska sellaista ei kyllä nyt kentältä pystyny näkemään. Sellaisia neljän tai viiden syötön hyökkäyksiä ei tullut käytännössä yhtään, vaan keskialuetta yritetään ylittää yhdellä syötöllä ja jos sinne alueelle kiekkokontrollissa päästiin, niin siellä oli tilanne vähintään 2-3 ellei 2-4 jne.. Ja sitten joudutaan kiireellä roiskimaan jotain epätoivoista.. Eli siis sellaista systemaattista rakentelevaa hyökkäyksiin lähtöjä ei näy ja hyökkäyspään pyörrityksetkin oli sellaisia "jokainen soveltaa parhaakseen katsomalla tavalla" settiä. Kakkonen pystyi pari kertaa pyörittään, mutta mielestäni täysin Kariyan henkilökohtaisen taidon takia.. Eli huonolta näyttää..

Olen kanssasi samaa mieltä kauden molemmat pelit nähneenä ja muutaman harjoituspelin. En itse jaksanut lähteä kirjoittamaan noin pitkää analyysiä mutta johonkin ketjuun jo lyhyesti mainitsinkin että peli ei näytä olevan edes sinnepäin ja nimenomaan, meillä oli oikeastaan helpoimmat vieraspelit mitä voi toivoa tähän alkuun ja kun nekin hävittiin surkealla pelillä, niin olen huolissani.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meillä oli oikeastaan helpoimmat vieraspelit mitä voi toivoa tähän alkuun ja kun nekin hävittiin surkealla pelillä, niin olen huolissani.

Pelicans helpoin mitä voi toivoa?? En kyllä jaa tätä näkemystä kanssasi.

Tuosta Pelicans-pelistä voisi todeta, että liigan laatuporukoihin kuuluvan sakin kuviot olivat ihan yhtä sekaisin vielä kuin Kerhollakin.

Chieffi kirjoitti:
Muutenkin, jos näistä potentiaalisista nuorista halutaan tänä vuonna saada Jalosen aikaisesti oikeasti laatupelaajia liigaan, niin rakentavampaa peliä on pakko pelata vaikka välillä omissa kolisisikin.

Toki sitten pikkuhiljaa, nyt olisi olennaista omaksua se pelitapa ja mieluummin vaikka pelata simppelimpää peliä. Kyllä se hurlumhei tulee sitten jos on tullakseen.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
meillä oli oikeastaan helpoimmat vieraspelit mitä voi toivoa tähän alkuun ja kun nekin hävittiin surkealla pelillä, niin olen huolissani.

Aika uskomatonta paskaa tämä. TPS nyt olisi varauksin mennyt "helpot"-kategoriaan, mutta Pelicanshan on yksi suosikki peräti kotietujoukkueeksi runkosarjan päättyessä.

Itse näin vain Pelicans-ottelun, joka ei missään nimessä ollut surkea vieraspeli. Maalinteko oli toki tehotonta ja jäähyjä otettiin liikaa, mutta viidellä viittä vastaan oltiin mielestäni jopa niskan päällä.

Ei mikään joukkue lähde vieraissa pelaamaan siten, miten kotiyleisön edessä.
 

Teemu Aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HC Andersen
meillä oli oikeastaan helpoimmat vieraspelit mitä voi toivoa tähän alkuun ja kun nekin hävittiin surkealla pelillä, niin olen huolissani.

Pakko kommentoida itsekin. Pelicans: joukkue, joka kuuluu omiin suosikkeihini jopa mitaleita jaettaessa. Ei todellakaan ole helppo varsinkaan kun pelataan Arajuuren kotistadionilla. TPS on huono, mutta harmi vaan ku oltiin itse huonompia. Sitten Lukko vielä kaupan päälle perjantaina, niin se on melkein "hei-hei" niillekin pisteille. Saarenheimo-Mustonen-Haataja kun alkaa pyörittämään niin hohhoijaa. Siellä vedetään kahdeksikkoa meidän vihkojen ja viitaluomien ympärillä puolustuspäässä varsinkin jos pelataan samanlaista peliä kuin Turussa tiistaina.
Itse en olisi alun vastuksia noin kovin sanoin aliarvioinut. Katsellaan nyt kuitenkin miten homma alkaa toimia ja ollaan tarpeen mukaan huolissaan vasta ensimmäisen neljänneksen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös