Euroviisut 2024 ja UMK 2024

  • 226 526
  • 3 020

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Jos summailen omat fiilikset tähän mennessä tulleista:

1. Sara Siipola
2. Cyan Kicks
3. Jesse Markin
4. Sexmane
5. Win95

Kolmen kärki sellainen, jonka voisin nähdä Euroviisuissa.

Nyt on tullut aika päivittää suosikkilistaus

1. Sara Siipola
2. MG x nublu
3. Cyan Kicks
4. Jesse Markin
5. Sini Sabotage
6. Sexmane
7. Windows95män

Top 4 minusta on euroviisulavalle mahdollisia. Näin kokonaiskuvana sanon, että ainoastaan tuo win95 on itselleni ihan mahdoton kappale. UMK:n suomiräpin yliannostelu tökkii myös vaikka kappaleet sinänsä on ihan ok. Enemmän genrejä olisi kaivattu ja silloin ne pari nuoriso-räppiäkin saisi paistatella omassa valossaan. En ihmettelisi vaikka CK tuosta lähtisi Ruotsiin kun räpit syövät toistensa ääniä. Rockahtavat kappaleet uppoavat Suomessa kuitenkin niin hyvin eikä kilpailua samassa genressä ole.

Vox Populi on näistä räppikappaleista paras. Yksinkertainen kertsi ja virolais-suomalainen kansojen ystävyys on aina hyvä kulma Euroviisuihin. MG esittäjänä tökkii ja kaipaisin häneltä isoja lausuntoja omista näkemyksistään sekä Putiniin (josta jo irtisanoutui) että muihin hähmäisiin salaliittoteorioihin.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Ja semmoinen oli MG. Vähän jäi sellainen kuva kaikista tämän vuoden biiseistä, että ei kukaan näistä halua lähteä tosissaan voittamaan Euroviisuja vaan lähinnä hakemaan lisää Spotify-kuuntelijoita ja festarikeikoille yleisöä. Tähän viittaisi myös kun Cyan Kicks taisi sanoa jotenkin, että tavoitteena on "UMKn voitto" ja Markinin sanoma, ettei lähde koko kisoihin jos Israel on mukana. Tai ehkä Yle ei halua uutta Käärijää-ilmiötä, jota pitää roudata joka paikkaan kisoissa niin pidetään tälläinen tasapaksu välivuosi biiseissä mitä otettiin mukaan.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
MG:n biisi selkeästi paras ja uskoakseni potentiaalisin menestyjä näistä, mutta esittäjän kyseenalaisuus tuo kuvaan niin paljon epävarmuutta, että enpä tiedä voisinko tuota äänestää... Pitää selvitellä noita MG:n kantoja tarkemmin.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Täältä lähtee ääni Sara Siipolalle. Olen antanut itseni ymmärtää että hän myös osaa oikeasti laulaa. Se on melkoinen plussa tässä tämän vuoden kattauksessa jos näin on. Noh, 10. helmikuuta se sitten kuullaan.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Jos nyt pitäisi veikata lopputulosta niin

1. Sara Siipola
2. Cyan Kicks
3. Windows95man
4. Mikael Gabriel x nublu
5. Sini Sabotage
6. Sexmane
7. Jesse Markin

Katsotaan vähän myöhemmin muuttuuko mielipide/veikkaus :D
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Vähän pettynyt tohon MG / Nubluun, kun odotin semmosta Universum vol. 2 bangeriä, vaikka oli tossa ihan hyviä juttuja mukana mm. C-osa ja kertsin sahaavat syntikat vaikka vihasin kyllä tuota biittiä ja MG laulua. Jotain plussaa, niin tossa on tommonen universaali hoilaus Cha Cha Cha tapaan.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Vikassa vedossa oli ihan kivasti sekoilua mukana, mutta lopulta sekin taantui kertsinsä osalta täysin samaksi humoristiseksi eurodance-hölkäksi kuin W95 aiemmin, ja vähän jopa huvittavaa että seitsemästä ehdokkaasta kolme (nämä kaksi plus Cyan Kicks) käytti kertosäkeissään täysin samaa sointuakiertoa, jota on toki hyödynnetty populaarimusiikissa muutenkin vuosikymmenestä toiseen ihan tylsyyteen saakka. Vähän sellainen helppo valinta kun halutaan jotain mollissa menevää ja tarttuvaa, mutta ei todellakaan omaperäistä. Muistelisin myös Siipolan biisin säkeistöjen käyttävän täysin samaa kiertoa, eli ei ihmekään että tarjotuista ehdokkaista jäi siis vähän tasapaksu maku, vaikka sovitusten puolelta hajontaa olikin enemmän. Ihan puhtaasti sävellyksellisesti tämän vuoden sato oli siis harmittavan tylsä ja itseääntoistava.

Jännä myös sinänsä huomata tässä vaiheessa että Paskana on tämän vuoden ehdokkaista ainoa jonka voisi luokitella perinteisemmäksi pop-biisiksi ihan sovitusta ja genreä myöten. Kaikki muut ovat vähän sitä sun tätä ja paikoitellen melkoista crossoveriakin.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Vox Poppuli ei nyt valitettavasti lähde. Lähden siitä, että joku kolmikosta Sini Sabotage, Windows95man tai Sara Siipola lähtee. Varmaankin Siipola, jos laulu livenä lähtee, mutta itse valkkaisin toisen kahdesta ensinmainitusta.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
MG & Nublu toimi mulle todella hyvin. Selvästi oma suosikkibiisi tämän vuoden skabasta ja on lisäkuunteluilla vain parantunut. Siitä en kuitenkaan tiedä vastaako oma makuni sitä, mikä viisuissa oikeasti pärjää.

Olen ulkoistanut oman pohdintani Eurovisionworld.com-sivustolle. Siellä on Siipola hyvin lähellä maksimipisteitä ja Cyan Kicks siinä heti perässä. Loput ovat siinä nelosen pinnassa kaikki, eli selkeitä floppeja ei ainakaan aktiivisesti viisuja seuraava kv. yleisö tästä löytänyt. Vox Populi on ollut ulkona vasta kymmenisen tuntia, joten sen arvosana voi tuosta vielä vähän heilua. Kansalliset finaalit eivät aina noudattele näitä pistejakaumia, koska sivustolla äänestävät pääosin muut kuin suomalaiset, mutta varsinaisesta viisumenestyksestä ne kyllä toimivat indokaattorina. Se pitää toki aina ottaa huomioon, että yleensä on parempi olla joko suurin suosikki tai inhokki, kuin sellainen tasainen top-10. Käärijä hävisi viime vuonna arvosanoissa mm. Benjaminille, Keiralle ja Kuumaalle. Äänestettäessä sitä kenen pitäisi voittaa, oli Käärijä kuitenkin ylivoimainen. Tällä hetkellä Sara Siipolalla on 39% osuus, jolla luonnollisesti ollaan UMK:n kärjessä.

UMK:n yleistä tasoa voikin verrata selailemalla muiden maiden jo käytyjä/kesken olevia kansallisia karsintoja. Siipolaa ja Cyan Kicksia kovempia pisteitä saavat todella harvat ja toisaalta peräpäästä löytyy yleensä useita kolmosella ja kakkosellakin alkavia arvosanoja. Jatkiksen raati ei tänäkään vuonna ollut kovin vakuuttunut, mutta viisufanit ovat jälleen sitä mieltä, että UMK oli kauttaaltaan kovatasoinen skaba tälläkin kertaa. Toki livevedot vielä voivat muuttaa itse kunkin näkemyksiä biiseistä.

Mulle kelpaa kuka tahansa kolmikosta Siipola, CK ja MG&N. Siinä mielessä ihan hyvä tilanne, että mitään valtavaa katastrofia ei Tampereelta todennäköisesti ole tulossa, vaan kevyesti finaalitasoinen esitys Ruotsiin saadaan lähes varmasti lähetettyä.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Nyt kun on kaikki biisit julkaistu, niin piti kuunnella ne läpi. Lyhyet kommentit:

Cyan Kicks - Dancing With The Demons
- Geneerinen biisi omassa genressään. Onnistuessaan voi päästää finaaliin, mutta ei odotettavissa menestystä.

Sexmane - MANIA
- Ideana hyvä sekoitella eri genrejä, mutta toteutus ei toiminut. Geneeriset lyriikat ja puuttuu koukuttavat elementit. Kerran olen festareilla nähnyt osan Sexmanen keikasta livenä ja se kuulosti melko hirveältä ilman autotunea.

Sara Siipola - Paskana
- Teksti on hyvä, mutta toteutus vähän geneerinen. Pakko itse liittyä myös siihen porukkaan, jolle tuo hänen lauluäänensä ei toimi. Tekstissä olisi ollut potentiaalia, mutta tuolla toteutuksella en usko menestykseen viisuissa.

Jesse Markin - Glow
- Ei Jessen parhaimmistoa, mutta ihan menevä biisi. Kuulostaa ihan joltain futiksen arvokisojen kisabiisiltä. Finaalin varmaan riittäisi, mutta menestystä ei olisi odotettavissa.

Windows95man - No Rules!
- Herättää ainakin jotain reaktioita verrattuna valtaosaan ehdokkaista. High risk - high reward -vaihtoehto. Joko vitsillä kärkikamppailuun tai semeissä ulos. Ei ole ainakaan kädenlämpöinen, josta plussaa.

Sini Sabotage - Kuori mua
- En pystynyt kuuntelemaan loppuun. Se kertoo varmaan kaiken.

Mikael Gabriel x Nublu - Vox Populi
- Tässä on potentiaalia. Tarttuva biisi, jossa on onnistuneesti yhdistelty eri genrejä, eesti tuo hauskan lisämausteen ja tässä näen visuaalisesti isoimman potentiaalin. MG jakaa luonnollisesti henkilönä paljon mielipiteitä, mikä voi auttaa siinä, että Suomi ei jää kisoissa harmaaseen massaan. Putin-tatuointi on tahra, mutta menee lähes varmuudella yksinkertaisesti tyhmyyden piikkiin.

Ranking menee muotoon:

1. Mikael Gabriel x Nublu - Vox Populi
2. Windows95man - No Rules!
3. Jesse Markin - Glow
4. Cyan Kicks - Dancing With The Demons
5. Sara Siipola - Paskana
6. Sexmane - MANIA
7. Sini Sabotage - Kuori mua

Mieluummin haetaan riskillä voittoa ja tiputaan semeissä kuin lähdetään hakemaan varmaa pistesijaa.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Aloin miettimään et tuo Viron ja Suomen yhdistäminen on siitä jännä veto et näiden maiden ulkopuolella monelle noi kuulostaa varmaan samalta kieleltä.

Kerran kun puhuin suomea tyttöystävän kanssa Berliinissä, niin joku tuli kysymään et puhutaanko me eestiä.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Mitä se voks poppuli muuten tarkoittaa? Siinähän oli meininkiä ja ihan voisin tuolla melkein viisuihin lähteä. Mutta kyllä se Cyan Kicks lähtisi edustamaan Suomea tänä vuonna selkeästi.

Lopullinen listani ennen livejä:

1. Cyan Kicks
2. Windows95man
3. Mikael Gabriel x nublu
4. Sexmane
5. Sara Siipola
6. Sini Sabotage
(7. Jesse Markin)
 

FatalAnoxia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä se voks poppuli muuten tarkoittaa? Siinähän oli meininkiä ja ihan voisin tuolla melkein viisuihin lähteä. Mutta kyllä se Cyan Kicks lähtisi edustamaan Suomea tänä vuonna selkeästi.

Lopullinen listani ennen livejä:

1. Cyan Kicks
2. Windows95man
3. Mikael Gabriel x nublu
4. Sexmane
5. Sara Siipola
6. Sini Sabotage
(7. Jesse Markin)
2 sekunnin googlaus
"Vox populi on latinalainen lause, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "kansan ääntä". Sitä käytetään englanniksi merkityksessä "ihmisen enemmistön mielipide". Journalismissa vox pop tai mies kadulla viittaa lyhyisiin haastatteluihin yleisön kanssa. Wikipedia (englanti)"
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
2 sekunnin googlaus
"Vox populi on latinalainen lause, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "kansan ääntä". Sitä käytetään englanniksi merkityksessä "ihmisen enemmistön mielipide". Journalismissa vox pop tai mies kadulla viittaa lyhyisiin haastatteluihin yleisön kanssa. Wikipedia (englanti)"
En sitten jaksanut kvg... turhaa kirjoittelua minulta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3

Jees tuohan toimii ja menee samalla mun kärkikolmikkoon jonka järjestystä en ole vielä päättänyt.

Eli nyt kun kaikki on kuultu niin oma ranking tällä hetkellä:
1. Sara Siipola / MG x nublu / Windows95man
4. Jesse Markin
5. Cyan Kicks
6. Sini Sabotage
7. Sexmane

En revi peliverkkareita kenenkään valinnasta mutta toivon edustajan löytyvän tuosta omasta kärkikolmikosta.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aloin miettimään et tuo Viron ja Suomen yhdistäminen on siitä jännä veto et näiden maiden ulkopuolella monelle noi kuulostaa varmaan samalta kieleltä.
Mitenköhän Mikael Gabrieliin suhtaudutaan Virossa? Periaatteessa hänet helppo nähdä ns. omana poikana, siinä missä meidän Daniel Ståhlin, mutta hänen aiempaan Putinin kannattamiseen en usko virolaisten suhtautuvan kovin hyvällä.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Tuota Eurovisionworld-sivua kun katsoo niin Sini Sabotage on saanut tällä hetkellä 4,5/5 arvion. Jotenkin uskon ja toivon että tuo on nimenomaan semmoinen biisi joka voi meitä suomalaisia cringettää, mutta joka toimii sitten ulkomailla paremmin.

Kusipulli Malmöön!
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Yllättävän monen mielestä tuntuu Vox Populilla olevan parhaat mahdollisuudet pärjätä viisuissa, vaikka itse näen asian aivan toisin. Sexmanen kanssa ainoa UMK-kappaleista, jonka uskoisin jäävän karsintaan. Muutoin Suomella on hyvät saumat ottaa TOP-15 sijoitus, vaikkei viime vuoden superonnistumista todennäköisesti olekaan luvassa. Paras menestyspotentiaali on Saralla, jos laulu lähtee livenä lähellekään samalla tavalla kuin musiikkivideossa. Sabotagen, W95manin ja Cyan Kicksin uskoisin olevan varmoja finalisteja. Näistä kahdella ensimmäisellä mahdollisuuksia jopa kymmenen sakkiin loistavalla lavashowlla. Cyan Kicksin kappale ei tähän riitä. Jesse Markin on papereissani myös finaaliainesta, joskin siellä häntäpäässä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tuota Eurovisionworld-sivua kun katsoo niin Sini Sabotage on saanut tällä hetkellä 4,5/5 arvion. Jotenkin uskon ja toivon että tuo on nimenomaan semmoinen biisi joka voi meitä suomalaisia cringettää, mutta joka toimii sitten ulkomailla paremmin.

Kusipulli Malmöön!
My Eurovision -appissa tilanne:

1. Cyan Kicks 18545
2. Sara Siipola 18305
3. Sini Sabotage 15518
4. Sexmane 13418
5. Windows95man 13290
6. Jesse Markin 13078
7. MG & Nublu 12212

Tuossa vielä Gabrielin ja Nublun kohdalla näkyy varmaan jonkin verran biisin julkaisuajankohta, mutta muuten kyllä sama huomio että Sini Sabotage tuntuu kolahtavan kansainvälisesti paremmin kuin Suomessa, tai ainakaan tällä palstalla.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Suurena Cyan Kicksin fanina oma suosikki UMK:ssa nyt lienee päivänselvä, mutta enpä oikein jaksa uskoa että kukaan tämän vuoden ehdokkaista Euroviisuissa olisi kärkikahinoissa, kun pitäisi olla muutakin kuin yleisesti hyvä kappale. Windows95manissa olisi ollut potentiaalia, mutta jotenkin jää vaisuksi tuo biisi.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Sabotagen biisistä vaan semmosta fundeeraasin, että aika rohkeaa sotkea tällainen 'ihminen on kuin sipuli, jolla on monta kerrosta ja puolta jne' -tyylinen henkinen sanoitus ja sitten taas kaksimielinen vihjailu. Helposti tulee mieleen kuunnellessa, että onko se sipuli tässä laulun tarinassa naisen alakerran värkki ja kun sitä kuorii niin pitää varautua kyyneliin. Että onko intiimihygienia ihan kunnossa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sabotagen biisistä vaan semmosta fundeeraasin, että aika rohkeaa sotkea tällainen 'ihminen on kuin sipuli, jolla on monta kerrosta ja puolta jne' -tyylinen henkinen sanoitus ja sitten taas kaksimielinen vihjailu. Helposti tulee mieleen kuunnellessa, että onko se sipuli tässä laulun tarinassa naisen alakerran värkki ja kun sitä kuorii niin pitää varautua kyyneliin. Että onko intiimihygienia ihan kunnossa.
Ehkä. Mitä ilmeisimmin kuitenkin, kun kuorii tuosta naisesta tarpeeksi monta ”layerii” niin vaarana on, että se on tuon toisen osapuolen sipuli, joka ei kestä, kun nainen pistää sen itkemään.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Sabotagen biisistä vaan semmosta fundeeraasin, että aika rohkeaa sotkea tällainen 'ihminen on kuin sipuli, jolla on monta kerrosta ja puolta jne' -tyylinen henkinen sanoitus ja sitten taas kaksimielinen vihjailu. Helposti tulee mieleen kuunnellessa, että onko se sipuli tässä laulun tarinassa naisen alakerran värkki ja kun sitä kuorii niin pitää varautua kyyneliin. Että onko intiimihygienia ihan kunnossa.
Tai sitten itku pitkästä ilosta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös