Euroviisut 2023 ja UMK 2023

  • 368 209
  • 3 678

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Käy kyllä vähän sääliksi. Eihän tämä tilanne nyt Loreenin vika ole. En pidä Loreenista mitenkään erityisesti, mutta sääliksi käy silti.

Joskus sitä on onnellinen että uni voittaa vaikka olisihan tämän jännitysnäytelmän voinut myös kokea loppuun saakka. Ehkä parempi että jää se positiivinen fiilis mitä Käärijä tiimeineen kauttaaltaan tarjosi. Ja samaten että Loreen kesti paineet joiden on täytynyt tuntua aika helvetiltä pitkin matkaa. Olkoonkin kokenut artisti jo.

Ei tullut voittoa, kyllähän sen kuuluukin närästää kun oli "ihan kivat" mahdollisuudet.

En puhu nyt Jatkoajasta, mutta itselläni ei ole suurempaa mielenkiintoa pohtia millainen likaämpäri Loreenin ympärille vielä keksitään. Toivon hänelle hyvää ja onnea matkaan.

Nyt ei ole Euphoria käsissä ja tuota biisiä pidin sellaisen "pienen hitin" kuin Titaniumin suuntaisena 2012. Taidettiin frendien kanssa sanailla että Loreenista tulee maailmantähti. Tuota ei voinut sössiä.

No, jokainen voi tsekata faktat ja sille lienee syynsä miksi hän kiertää Viisuja eikä automaattisesti päädy edustajaksi edes kotimaansa karsinnoista. Ja tämän enempää en löylyä häneen heitä. Se kyllä hoituu muutenkin. Ehkäpä Tattoo nyt sitten avaa isommat ovet.

Team Käärijä nyt äkkiseltään katsottuna jaksoi hoitaa homman loppuun saakka mallikkaasti. Kaikkea hyvää herralle jatkoon.

Voittajalle vielä onnittelut ja toivottavasti ei parin vuoden kuluttua ihmetellä kun Loreen pyrkii Viisuihin. Ehkäpä tuplavoittajana löytyy viimein se mitä ikinä etsiikään.

Kiitos kanssakirjoittajille vielä. Ei liene liioittelua todeta että melkoinen pöhinä lähti siitä hetkestä kun Käärijä tiputti biisinsä julki. Hieno matka, ei se haluttu lopputulos.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Olihan nuo jury-pisteet melkoinen farssi. Se vielä menee, että Ruotsi otti niistä kovat pisteet. Olihan Loreenin veisu tehty juuri miellyttämään juryja kaikin osin. Taktiikka toimi. Kuitenkin korpeaa tuo, kuinka Käärijä sai nollaa ja jämäpisteitä niin monelta maalta. Juryilla on kuitenkin määrätyt arviointikategoriat ja Käärijä pärjäsi niistä 3/4:ssä hyvin/erinomaisesti, vaikka laulutaito ei ollut kisojen parhaasta päästä. Ei tuolta todellakaan voi katsoa löytyneen 8-12 Käärijää parempaa esitystä.

Juryja oli 37. Yksi oli Suomi, Norja ja Ruotsi antoivat Suomelle 12 p. Käärijän voittoon olisi riittänyt se, että muut raadit olisivat antaneet keskimäärin 2 p/raati enemmän eli toisin sanoen nuo räikeimmät poisjätöt korjattu 4-5 pisteeseen edes.

Väkisin tässä haisee se, että joko tiettyjen juryjen "ammattilaiset" eivät tajunneet Käärijän esitystä ollenkaan tai sitten äänestivät vahvan taktisesti ja jättivät suosikkinsa vahvimman haastajan pisteittä/minipisteille.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Euroviisujen facessakin iso osa "tykkäyksistä" on nyt vihahymiöitä. Tässä ei ihan oikeasti voittanut nyt kukaan ja toivottavasti edes saa muutettua jurysysteemiä.

Valitettavaa että isoin keskustelu viisujen jälkeen on tällaista.
Tämä. Käärijän saama tuki on ja jopa kansainvälinen ilmiö on jotain, minkä ei pitänyt olla suomeksi lauletulle laululle mahdollista. Harmillista, jos pettymys kanavoidaan Loreenin niskaan. Se siitä "united by music"-sloganista. Olkaamme edes hyviä häviäjiä.

Epäsuosittu mielipide, mutta Loreenin esitys oli kuitenkin oikeutettu voittaja. Kokonaisuus oli niin ammattimainen kuin ruotsalainen viisukoneisto vain sen osaa tehdä. Sovitettu tarkasti euroviisujen pistelaskun raameihin. Eikä tämä yllätä ketään. Ja siinä on syy, miksi Loreenin voitto kuohuttaa.

Ruotsi ei osaa tai uskalla yllättää. Se on surullista.
 
Viimeksi muokattu:

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
No kyllähän se vituttaa. Minä kyllä muokkaisin raadin pisteiden painoarvoa, vaikkapa 25% ja loput sitten yleisöäänistä. Koska yleisölle tätä touhua tehdään, tulisi yleisön määrittää voittaja. Ihan perseestä, että yleisön ylivoimainen suosikki jää raatien pisteissä niin kauas, ettei mahdollisuuksia ole voittaa.

Käärijälle hattua päästä. Kova kaveri.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Vituttaa kyllä enemmän kuin ajattelin. Aluksi ajattelin, että kaikki top 5 sijoituksessa olisi ihan mahtavaa mut nyt kun jäi näin lähelle niin ottaa kupoliin. Varsinkin kun se nyt jäi kuin jäikin niistä naurettavista jury- äänistä kiinni.

Vituttaa kun ei tiedä milloin olisi taas yhtä hyvät saumat voittoon, sekin että juryn äänet haisee taktikoinnilta. Kyllä ärsyttää sekin ettei se Loreenin biisi edes ollut niin ihmeellinen.

Käärijälle kyllä kaikki kunnia, ei olisi voinut tehdä mitään paremmin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Eurooppalainen yleisö halusi Käärijän voittavan, vieläpä ylivoimaisesti. Sen sijaan raadit, joissa istuu oikeasti lähinnä kansainvälisten levy- ja tapahtumayhtiöiden edustajia, halusi antaa voiton musiikintuottajasuurmaalle ja kisan suurimmalle staralle. Ja ensi vuonna on ABBAn ja Waterloon 50-vuotisjuhlavuosi.

Ihan sattumaa kaikki, tietty.

No, Loreen sai laulaa sen biisinsä jonka nimen kaikki loputkin ovat jo huomenna unohtaneet kuulemalla yleisöstä pelkkää cha cha chaata. Varmaan hieno fiilisi "voittaa".
 

Spire

Jäsen
Ennen viisuja en ajatellut että lopputulos menisi millään lailla tunteisiin ja sanoin vaimollekin ennen lähetyksen alkua että Loreen voittaa raatipisteiden ansiosta muutaman kymmenen pisteen marginaalilla.

Olin väärässä, meni tunteisiin ihan helvetin pahasti ja olen suorastaan raivona edelleen. Paha mieli ja ehkä neljä tuntia unta takana, pitkä päivä edessä. Ei rigattua peliä voi voittaa, eikä Suomi varmaan lähetä menestyvää edustajaa seuraavaan kahteenkymmenee vuoteen.

Sanon nyt vielä rangaistuksenkin uhalla että VOI VITTU ETTÄ VOI VITUTTAA, LEVY- JA TAPAHTUMAYHTIÖIDEN POMOT HAISTAKAA VITTU.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mihinkään salaliittoteorioihin en lähde mukaan, mutta ainoa mielipiteeni on ettei pitäisi edes olla mitään raatien äänijä, vaan ainoastaan yleisöäänet saisi ratkaista voittajat. Yleisölle kun tätäkin paskaa sataprosenttisesti tehdään.

Euroviisujen ongelma on vieläkin - mielestäni on aina ollut - liiallinen politisointi ja hyvävelikulttuuri, minkä tähden ei ole kyseinen formaatti ikinä oikein napannut.

Tyhmäkin sen näkee, kuka oli ylivoimainen suosikki ja oikea voittaja koko Euroopan kansan silmissä.

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Well, that's was a one hell of a ride!

Melko urheilijan mentaliteetti ja kommentit Käärijällä tuossa aamuyön tunteina instastoryssa, naamasta huokui aidon tuntuinen pettymys. "Harmittaa rehellisesti, mutta pelin henki on tää. Ehkä parempi voitti, tai siis parempi voitti tällä kertaa. Mutta elämä jatkuu".

En oo jaksanut lähestyä tappiota erityisellä tunteella, kaiketi koska myötäelin niin lyhyen ajan. Mutta nyt toki kun asiaa hieman miettii niin ei se oikeusmurha-kortin käyttö ihan väärinkään olis. Toisaalta, järjestelmän etu, jäähytasapaino ja peliohjelma on ollut selvä jo pitkään.

Ehkä sitten kuitenkin enempi posin kautta miettii kuinka helvetin hieno ilmiö on ollut. Ja nyt jatkoajalla hylätyn mestaruusmaalin jälkeen hopeasijaltakin kirjotetaan tarinaa. Kun kevät on taittumassa kesäksi ja ulkoilmatapahtumat alkavat rullaamaan niin eiköhän Käärijästä kuulla vielä. Ja Käärijää kreisibailataan illan vietoissa syksyn taitteeseen.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin periaatteessa jopa toivoisinkin. Vuoden kuluttua joka tapauksessa Ruotsi pistänee parastaan näyttäessään kansankodin iloja, Loreen pääsee framille jne. Löydä sitten Käärijälle slotti tästä.
Ei Käärijä tarvitse slottia ensi vuonna. Cha Cha Chata vedetään tämä kesä ja ensi talvi klubeilla ympäri Eurooppaa ja siitä kehitellään remix versio. Loreenin kipale ei kelpaa Mynämäen diskossa edes välihitaaksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihan tämmönen hassu ajatus:

Euroviisut on Euroopan yleisradioliiton järjestämä kilpailu. Nämä yleisradiot taitaa pyöriä veronmaksajien eli niiden kansalaisten rahoilla jotka niitä yleisöääniä antavat.

Silti käytännössä jury pystyy päättämään voittajan.

Ihan on toimiva systeemi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo "tappio" korpeaa.
Ja onhan se hassua puhua tappiosta, kun Suomi on juuri sijoittunut toiseksi Euroviisuissa suomenkielisellä kappaleella.

Käärijä oli kaiken sen hypen arvoinen. Esitys oli juuri niin hyvä tai "hyvä", kuin sen odotti olevan ja se myös upposi isoon yleisöön ja osin myös raatiinkin.
Liekö Suomi raatipisteissäkään ikinä ole ollut noin korkealla? Taidettiin olla neljänsiä tai viidensiä raatipisteiden jälkeen. Se itsessään on jo aika kova suoritus, vaikka niihin raatipisteisiin tämä tavallaan kaatuikin.

Paljon puhutaan siitä, kuinka Ruotsi vain osaa tämän. Tekee juuri sellaisen tasavarman suorituksen oikealla esiintyjällä, jolla pärjätään.

Mielestäni Suomi onnistui nyt myös tässä täydellisesti, juuri sillä tavalla, jolla Suomi näissä voi ainoastaan pärjätä. Sopivasti erilainen ja ennen kaikkea hyvin omaperäinen kappale ja tämän ympärille luotiin hype ja buumi.
Ja se buumi levisi myös ulkomaille ennen Euroviisuja!

Vaikka tappio korpeaakin, niin kyllähän tuo Käärijän ylivoimainen voitto yleisöäänissä on sellainen, joka kantaa vielä pitkälle. Kappale on juuri täydellinen tanssibiisi, joka tulee rokkaamaan ympäri klubeja, ympäri maailmaa.
Loreenin kappale on myös varsin hyvä, mutta se on juuri sellainen tasainen suoritus, joka soi siellä paikallisten "radionovien" ja vaateliikkeiden taustamusiikkina.
Toki onhan nuo kategorioiltaan myöskin erityylisiä ja tarkoitusperäisiä.

Uskomaton suoritus Suomelta ja Käärijältä. Esitys, show, hype. Kaikki!

Tällä konseptilla ja omaperäisyydellä myös jatkossa.
Me ei tulla ikinä pärjäämään millään balladeilla tai nyyhkybiiseillä.

Wikipedia tietää kertoa, että Suomi voitti oman semifinaalinsa ylivoimaisesti.

Suomi sai myös itse finaalissa yhteensä 18 maalta täydet 12 pistettä puhelinäänestyksissä. Ruotsi ei yhdeltäkään.
Seuraavaksi eniten täysiä potteja näissä keräsi Israel ja Ukraina, neljältä maalta kumpikin.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Käärijää muuten oikeasti vituttaa tuo tulos aika paljon. Mies pyytää avoimesti anteeksi sitä ettei voittanut ja miehen kaikista kommenteista huomaa sen, että miestä korpeaa tuo miten nuo juryn pisteet vaikuttaa niin paljon.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennen finaalia mietin itsekseni, että Suomen on saatava juryltä 150pts säilyttääkseen edes pienet mahdollisuudet voittoon. No Suomi sai juuri tasan tämän minimin, mutta en kuvitellut, että Ruotsi taas saa noin murskaavat pisteet ylittäen yli 300pts reippaasti. Jos Ruotsi olis jääny vaikka 280pts, mitä ennakkoon pidin mahdollisena, niin Käärijähän olis vielä voittanut. Jos ja jos tietenkin, kyllähän tää aina on hauska jossitella.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Tästä kuvasta selviää hyvin miten äänet jakautuivat. Kieltämättä hieman korpeaa tuo raadin valta vaikuttaa, vaikka yleisö on selkeästi suosikkinsa valinnut.
 

Liitteet

  • viisujen äänet.jpg
    viisujen äänet.jpg
    479,7 KB · kertaa luettu: 328

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai että harmittaa Jeren puolesta, tuntuu ottavan raskaasti tappion. Huutava vääryys ja karmea farssihan tämä koko finaali oli, mutta eiköhän mies tuolla asenteella pääse vielä todella pitkälle ja sen Jerelle kyllä suo. Mahtava persoona eikä pelkää näyttää tunteitaan, tässä tapauksessa valtavaa pettymystään. Kyllä saa olla ylpeä tämän vuoden Suomen edustuksesta!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Minusta tuota on ihan turha itkeä, että "Suomi hävisi juryn takia ja koko juryt pitäisi poistaa". Silloin kun juryja ei ollut, itkettiin sitä kun naapurimaat äänesteli toisiaan ja voittaja oli aina joku itä-Euroopan maa. Juryt otettiin mukaan taklaamaan tätä ongelmaa. Mutta häviäjän mielestähän säännöt on aina väärin ja äänestäjät tyhmiä.

Hyvä tulos kakkonenkin on Suomen euroviisuhistoria huomioiden, ja nyt vaan ei riittänyt kun ruotsalaiset osasivat viedä taas tuon ruotsalaisen laskelmoinnin niin huippuunsa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei muuta kuin Käärijä 2.0 2024 sisään uudella tarttuvalla biisillä. Yleisö ei unohda.
 

444

Jäsen
Tästä kuvasta selviää hyvin miten äänet jakautuivat. Kieltämättä hieman korpeaa tuo raadin valta vaikuttaa, vaikka yleisö on selkeästi suosikkinsa valinnut.
Näyttää myös siltä, että 14 maan ”ammattilaisraati” ei pitänyt Suomea 10 parhaimman joukkoon kuuluvana ja palkitsi meidät näin nollalla pisteellä. Pisteytyksen kriteerit ovat julkista tietoa, ja sen perusteella ihmetyttää, miten Ruotsi oli lähes kaikkien mielestä täysin ylivoimainen, mutta Suomi ei tosiaan mahtunut edes 10 parhaimman joukkoon.
Yleisö sen sijaan oli täysin toista mieltä.

Illan suurin yllätys oli se, että Kreikan raati antoi Kyprokselle vain 3 pistettä. Onneksi meillä sentään oli järkeviä naapurimaita 2 kpl, mikä ei valitettavasti riittänyt.
 

axe

Jäsen
Tää oli korporaatiovoitto, Starbucks syrjäyttämässä kulmakahvilan, ABC viemässä asiakkaat Lissun baarilta.

Tuollaiset raadit on väkisinkin aina varman päälle pelaamista, kun pitää olla se asiantuntija omalla nimellä ja naamallaan. Siitä tulee sellaista levy-yhtiöiden musiikkiasiantuntemusta, jossa ei oteta riskejä, panostetaan hyvin tehtyyn perushuttuun joka myy vaikkei jää mieleen. Valitsemalla sellaisen ei erotu, eikä varsinkaan negatiiviseen suuntaan, vaan kuuluu "asiantuntijoihin" kun ratsastaa samalla peräaallolla kuin muutkin samanlaisiksi nimitetyt.

Sellaiseen musiikkituntijuteen Loreen oli varmasti juuri nappivalinta erittäin laadukkaalla geneerisyydellään, joka ei herätä oikein mitään tunnetta missään, mutta soi sujuvasti hississä. Loreenin 12 pinnan raatipisteitä voi sanoa ihan ansaituiksikin, mutta probleema tulee siitä että tällänen trendiseuranta-musiikkiasiantuntijuus ei uskalla ottaa oikein yhtään mitään sen mukavuusalueensa ulkopuolelta. Siksi Käärijä jäi liian monessa paikassa jopa nollille ja hävisi sen takia kokonaispotissa. Markkinavarovainen "asiantuntijuus" tulee sitten vähän myöhässä uuteen trendiin, jota tää Euroviisukansa nyt jo ilmiselvästi syleili Käärijä-vimmallaan, mutta sittenhän se on jo kisan suhteen myöhäistä.

Ja tosiaan onhan tää naapuripistesysteemi tosi väsynyt, mutta se on tiedetty jo Kekkosen ajoista lähtien eikä se tule siitä muuttumaan. Saapahan Suomikin sitten yleensä ne muutamat säälipisteensä vaikka lähettäisi mitä tahansa jollotusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös