Euroviisut 2011

  • 125 830
  • 790

Kihaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Olipas typerä veto laittaa poika istumaan

Taidan nyt tehdä itsestäni pellen menemällä johonkin vanhanaikaiseen koijaukseen, mutta eikös tuo Oskar nyt kuitenkin seissyt esiintyessään? Jos tosissasi tuon heitit, niin se käytännössä varmisti käsitykseni siitä, että harva näitä viisuja selvin päin katsoo.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Hyvin lauloi mutta toivon tosissaan ettei isompaa menestystä viisuista tule. En jaksa sitä saatanan samaa paskaa mitä silloin Lordin voiton myötä tuli, viisu sitä ja viisu tätä. Plus seuraavana vuonna karmea floppi.

Ainahan Suomea kannatetaan mutta rajansa kaikella.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Itse näkisin että Oskari kärsii ekana soitostaan. Parin eurojumputuksen jälkeen biisi olisi erottunut paremmin muista. Tykkään vieläkin, biisissä on tuore yleismaailmallinen ekoviesti, esiintyminen voisi olla hieman skarpimpaa. Jossei Oskari niin sitten Georgian rokkibiisi, siinä oli taas muuten hyvää meininkiä, joskaan ei mitenkään omaperäistä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä tuli eilistä selostajamummelia kuunnellessa Jaanaa ja Heikkiä ikävä kuten myös Askon asiantuntijakommentointia. Ei jumalauta kun lähes jokaisesta biisistä piti kuuluttaa oma mielipiteensä ja lähinnä haukkua sitä sun tätä. Jaanan ja Heikin huumorisävytteinen selostus oli ja on paljon parempaa tuota tätiä kuunnellessa ei tiedä pitäisikö vetää ranteet auki heti vai vasta kohta. Voi elämä.

Mitä tulee eilisiin semeihin niin Paratiisi Oskarin jatkoonmeno oli mukava ylläri, ei sillä etteikö Oskari olisi esiintynyt hyvin ja biisikin oli varsin tyylikäs pelkistetty mies (poika) ja kitara tekele. Hyvä että upposi Eurooppaan sen verran että jatkopaikka tuli. Saa nähdä mihin se finaalissa riittää, kympin sakkiin olisi hienoa päästä mutta veikkaisin että löydymme sijan 15 alapuolelta. Eilen liputin Suomen lisäksi Turkin ja Armenian puolesta, kumpikin jäi valitettavasti semeihin. Turkilla toimi biisi ja Armenian laulajatar (Emmy) sai ajatukset "boom boom" harhailemaan ties minne "chaka chaka", ai niin Unkarillakin oli ihan toimiva biisi. Georgialla oli vahvaääninen laulaja mutta biisi ei kyllä kolissut tippaakaan. Kreikan ja Venäjän tie olisi noilla kuraesityksillä saanut loppua eiliseen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Georgiassa ollut näköjään pieni skandaali tai ainakin kohu tuon esiintyjän suhteen. Karsinnoissa oli ollut eri nainen laulamassa joka ei sitten kuitenkaan ollut suostunut allekirjoittamaan taustavoimien kanssa sopimusta joka olisi hänen mielestään rajoittanut liikaa ja liian pitkäksi aikaa hänen omia esiintymisiään ja samalla toimeentuloa. Tämän seuraksena laulaja oli sitten saanut potkut ja tilalle otettu tämä joka nyt lauloi. Mielestäni kyllä tämän uuden voimakkaampi ääni sopii ainakin kyseiseen kappaleeseen paremmin, vanha oli tosin nätimpi ja ihan hyvä laulaja hänkin.

Youtube: euroviisubiisi kummankin esittämänä
Youtube: juttu ja haastatteluita tapahtumaan liittyen
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Oskari oli loistava, mutta 12 pistettä menee tälle selostajallemme; aivan mahtava tyyppi. Monen, monen vuoden jälkeen oikea vanhan ajan euroviisutäti. Tuli lapsuuden viisut mieleen, kun Suomella oli heittää sekaan Kirkaa ja Sorsan Rikiä, ja kansainvälisessä kuvayhteydessä oli aina jotain pientä häikkää.
Nautin.

Mahtava mummu, mistä lie löydetty! Hauskaa tarinaa heitteli kylmiltään kännykkään. Hymistellessä meni ne välispiikit. En tiedä tuleeko tässä vanhemmaksi kun tuntuu, että viisutkin paranee hiljalleen vuosi vuodelta.

Se täytyy myöntää, että kun FST:n ruotsalaisten tekemässä ennakkokatselmuksessa näin Oskari P:n videon ensimmäistä kertaa, niin pieni takinkääntö tapahtui siinä kohtaa. Suomen karsinnassa olin kuullut tuon ja silloin se ei sytyttänyt.

Vähän ohi aiheen pitää ihmetellä miksi ruotsalaiset tekevät nuo ennakkolähetykset niin hyvin, että niitä pitää joka vuosi katsella, mutta suomalaista vastaavaa ei löydy. Luultavasti ainoa ohjelma, jota katson vakituisesti FST:ltä, olkoonkin että tulee vain neljä kertaa vuodessa keväisin. Mietin jo taannoin, että näinkö ehti nämäkin showt missata, mutta tulihan ne sieltä.

Hieno homma että finaalipaikka napsahti Poskarille ja vielä kun live-esiintymistä tuli pelättyä sen videonkin jälkeen, niin pakko sanoa, että oli aika nappisuoritus kaikkine maapalloineen ja kameraherutuksineen. Noin tuo varmaan pitikin tehdä.

Toivottavasti pystyy finaalissa yhtä sympaattiseen esitykseen.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oliko vetovinkkejä voittajan suhteen, missä voisi vetää, PAF?

Betfairessa yleensä on aika lähelle parhaimat kertoimet, esimerkiksi Pafilla Suomen kerroin taitaa olla 10 kun betfairissa se on todennäköisesti yli 20, kun taas unibetillä 18, eli kertoimissa on eroja. Kannattaa siis jos vetoja meinaa pistää käydä eri paikat läpi, erot voi olla suuriakin ja varsinkin jos kappale ei ole aivan ennakkosuosikkeja. Vielläpä jos johonkin uuteen vedonlyöntipaikkaan tekee tunnukset voi yhdistää vaikkapa jonkun boonuksen viellä vetoon, toki kannattavintahan olisi aina vastavedoilal vetää boonukset läpi, mutta jos ei muuten noita harrasta niin joku uusi paikka vain kun joissakin saa lisärahaa käyttöön tai toisen vastaavan vedon ym.. Paf toki rahansiirossa ja tunnuksien tekemisissä se helpoin paikka..
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Ei ollu pöllömmän näkösiä nuo slovakian kaksostytöt. Biisi ei mitenkään kummonen ollu, mutta kyllähän siinä kuola pikkasen suupielistä valu kun tota esitystä katseli.
 

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Ei ollu pöllömmän näkösiä nuo slovakian kaksostytöt. Biisi ei mitenkään kummonen ollu, mutta kyllähän siinä kuola pikkasen suupielistä valu kun tota esitystä katseli.

Ei olisi hassumpaa herätä noiden tyttösten välistä :)

No Ukrainan hiekkataitelijan työskentelyä oli upea seurata. Biisi unohtui kyllä täysin tuon kaiken muun keskellä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Ruotsin viimevuotinen kappalehan tuntuu mestariteokselta tähän verrattuna. Ruotsilla kävi kyllä perinteinen munkki kun pääsi tähän helpompaan semifinaaliin, ekasta olisi voinut käydä taas kylmät.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Ei olisi hassumpaa herätä noiden tyttösten välistä :)


Hah. Mä en taas panis pahakseni, jos heräisin ton Ericin vieressä, vaikka biisi onkin ihan surkea. :)

Tästä alkupään esityksistä oon tykänny lähinnä Itävallasta. Ukraina ja Slovakiakin ihan ok.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Joo tämä Närhi on kyllä aivan pihalla,nyt se täytyy myöntää. Aivan liian vanhanaikainen nykyeuroviisuihin. Kyllä tässä kaipaa Jaanan, Heikin ja Peltsin huumorintajuisempaa linjaa, liian vakavasti kun näitä viisuja ei voi ottaa.

En siis allekirjoita selostuskaksikon väitettä että tämä olisi parempi erä kuin ensimmäinen, itse nautin ykkös semeistä paljon enemmän. Tässä toisessa aika paljon HMV esityksiää ollut paljon enemmän.

EDIT: Rupeaa tämä Närhen Paradise Oskar sitä ja tätä ottamaan kyllä päähän ja pahasti. Hienoa että kannustetaan omia, mutta joku raja sentään.
 

Kaivanto

Jäsen
Valko-Venäjällä oli maailman huonoin laulaja. Onneksi Euroopan huonomaineisinta maata ylistävä kansalliskiihkoilusanoitus pelasti kokonaisuuden.
 

J.Petke

Jäsen
Voittaja on Irlanti tai Viro.

Tai ainakin heidän puolestaan lyön huomenna vetoa.

Ei mikään järin korkea taso ollut tässä toisessa semifinaalissa vaikka alunperin tätä hehkutettiin parempana. Yhdentekeviä lallatuksia oli suurin osa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
2. osan jatkoonmenijöitä ei vielä ole tiedossa mutta veikkaan että Tanska voittaa. Simppeli piisi, sanat, tarttuva kuin flunssa. Tykkäsin tosin itse enemmän Bulgarian omakielisestä rokista sekä Moldovan Madness-meiningistä, Kypros ja Romania ihan jees myös.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Hannu hanhet toki finaalissa. Minun puolestani Ruotsi olisi saanut pudota, oli aika hirveä kappale. Tästä toisesta ryhmästä ei oikein kuin Tanska ja Viro jäänyt positiivisesti mieleen. Mutta tulee kyllä superviikonloppu kun luvassa on lätkää ja viisufinaalia tarjolla.
 

motamoro

Jäsen
Hannu hanhet toki finaalissa. Minun puolestani Ruotsi olisi saanut pudota, oli aika hirveä kappale. Tästä toisesta ryhmästä ei oikein kuin Tanska ja Viro jäänyt positiivisesti mieleen. Mutta tulee kyllä superviikonloppu kun luvassa on lätkää ja viisufinaalia tarjolla.

Jaa, meikäläisen mielestä Ruotsi sen sijaan oli päivän paras heti Viron jälkeen. Nyt kun kaikki* on nähty niin viisi parasta ovat seuraavat Suomea mukaan lukematta, koska kappaleesta on hankala saada objektiivista kuvaa. Kyllä muuten harmittaa jos kolmannen vuoden putkeen (-10 Lena ja -09 Rybakin viulu) voittaa suursuosikki, joka tänä vuonna siis on Ranska, kertoimet pyörivät 2,50 paikkeilla.

1. Viro 2. Azerbaijan 3. Ruotsi 4. Georgia 5. Moldova

Kaiken kaikkiaan huomattavasti heikompi taso, mihin on viime vuosina totuttu.

* paitsi tietysti nämä viisi suoraan finaaliin päässyttä, joista on vain nähnyt pätkän musiikkivideosta, mikään niistä ei kuitenkaan suoraan vakuuttanut.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo Lenan tämänkertainen biisi on kyllä luvalla sanoen ihan karsea. Kuuma neitokainen kyllä ja ehkä jotenkin vähän häijyt sanat, mutta ei tuosta kyllä viisuihin sopivaa, saatika laadukasta biisiä saa millään tasolla. Lenallahan on muutamia rallatteluja jotka ovat jopa ihan kuunneltavaa, ns. radiokamaa, mutta että tällaiseen päätyi sitten...

Itse en käsitä miksi Eric Saade pääsi finaaliin. Jätkän ääni hukkui täysin liian kovaan jumputukseen ja muutenkaan ei kyllä millään tasolla vakuuttanut. Sanomakin, joka viisuissa ainakin konservatiivisten katsojien mielestä on tärkeässä roolissa, oli järjettömän paska. Aika egoistinen veto kaiken kaikkiaan, ja tosiaan kun tuo toteutus jäi noin valjuksi niin aika farssi, että on jatkossa.

Ranskan viisu on mitä on, tuollaista mahtipontista mutta silti jotenkin niin latteaa ja nähtyä pauhaamista. Voisi kuitenkin kuvitella, että vanhoilliset ja kypsämielisemmät, sekä kokeneemmat viisukatsojat havaitsevat tämän jotenkin poikkeavan hyväksi, ja äänestävät. Toivon hartaasti ettei tällaisella voiteta.

Samaa mieltä jo mainitusta tasosta, tai sen erosta, semien välillä. Eilinen oli erittäin radikaalisti huonompi viisu-iltama, ja tiistainen semifinaali kaikessa huonoudessaankin pesi eilisen mennen tullen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Toinen semifinaalikin takana ja ihan hyviä kipaleita sielläkin pyöri. Omina suosikkeina olivat Bosnia&Herzegovina, Viro ja Moldova, jotka onneksi kaikki pääsivät jatkoon. Muutenkin kymmenestä jatkoonmenijästä peräti seitsemän olivat samoja kuin omalla listallani. Ainoastaan Itävallan, Slovenian ja Irlannin tilalla olisivat saaneet olla Alankomaat, Bulgaria ja Makedonia. Etenkin tuo Alankomaat iski yllättävän hyvin. Suurin harmistus kahden semifinaalin jälkeen on kuitenkin Turkin putoaminen.

Kertokaa joku mikä tuosta Irlannin esityksestä teki niin hyvän, että on jopa suurin ennakosuosikki? Kaksoispojat hyppivät eri tahtiin, vaikuttavat lievästi sanoen ylivilkkailta (ADHD?) ja laulavat huulipunista kirkkaan punaisissa asuissaan. Minua tuo esitys ärsytti suunnattomasti ja kun kappalekin oli huono, niin Irlanti on päässyt hyvin lähelle inhokkilistan kärkeä. No, makuja monia ja ilmeisesti joku tykkäsi? Tuo Tanskan biisin kertosäe vaikuttaa jostain kovinkin tutulta, osaisiko joku auttaa? Muuten kyllä hyvä biisi, jolle uskallan povata hyvää sijoitusta.

Finaalin esiintymisjärjestyksen voisi myös tähän kopioida:

1. Suomi
2. Bosnia&Herzegovina
3. Tanska
4. Liettua
5. Unkari
6. Irlanti
7. Ruotsi
8. Viro
9. Kreikka
10. Venäjä
11. Ranska
12. Italia
13. Sveitsi
14. Iso-Britannia
15. Moldova
16. Saksa
17. Romania
18. Itävalta
19. Azerbaidzan
20. Slovenia
21. Islanti
22. Espanja
23. Ukraina
24. Serbia
25. Georgia

Omat suosikkini löytyvät listan alkupäästä ja uskon, että sieltä tulee voittajakin. Jännä nähdä, että ainakin joidenkin vedonlyöntifirmojen suurimmat suosikit Unkari, Irlanti, Ruotsi ja Viro laulavat perätysten, joten mahtaakohan tuo vaikuttaa jotenkin. Paradise Oskarin kannalta harmi, että hänen sympaattisen esityksensä jälkeen tulee toinen, eri tavalla sympaattinen esitys tältä Bosnian papalta. Mielummin tuossa hänen jälkeensä olisi nähnyt jonkun muun.

Ennakkohypetykseen nähden veikkaan suurimmaksi flopiksi Ranskaa. Kaunis kappale mielestäni, mutta tuskin riittää ainakaan viiden joukkoon. Vähän samalla tavalla kävi viime vuonna Israelille, joka niin ikään oli yksi ennakkosuosikeista, mutta romahti lopulta neljänneksitoista. Myös Lena joutunee pettymään, sillä tämänvuoden kappale on selvästi viime vuotista huonompi ja omasta mielestäni jopa surkea. Ei kymmenen joukossa. Paradise Oskar sijoittuu kahdenneksitoista.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Minun mielestäni eilinen semi oli huomattavasti parempi kuin tiistainen. Tiistaina lähes jokainen kappale paratiisioskaria lukuun ottamatta tuntui olevan samasta puusta veistettyä viisupoppia. Toisessa semissä kliseinen viisupoppi oli vähän heikommin edustettuna (vaikka muita kliseisiä kappaleita olikin).

Ei tästä toisestakaan semistä silti mitään maata mullistavaa esiin noussut. Makedonia olisi saanut kyllä mennä finaaliin, josta puolestaan olisi ulkopuolelle saanut jäädä ainakin Irlannin hirvitys. Ruotsinkin kappale oli aika karsea. Ukrainan hiekkataiteilija oli hieno ja ihan syystäkin vei huomion pois mitään sanomattomasta laulusta.

Suoria finalisteja en ole kuullut kuin ne näytetyt pikkupätkät eikä niistä ainakaan sen perusteella mikään ihmeemmin vakuuta. Eiköhän finaalissa silti itsellekin yksi tai useampi suosikki löydy.
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Kertokaa joku mikä tuosta Irlannin esityksestä teki niin hyvän, että on jopa suurin ennakosuosikki? Kaksoispojat hyppivät eri tahtiin, vaikuttavat lievästi sanoen ylivilkkailta (ADHD?) ja laulavat huulipunista kirkkaan punaisissa asuissaan. Minua tuo esitys ärsytti suunnattomasti ja kun kappalekin oli huono, niin Irlanti on päässyt hyvin lähelle inhokkilistan kärkeä. No, makuja monia ja ilmeisesti joku tykkäsi?

Varmaa suosioon vaikuttaa ainakin vähän se, että nuo pojat oli Britannian X-Factorissa mukana ja ovat ihan tunnettuja sen takia.
 

Kaivanto

Jäsen
Kertokaa joku mikä tuosta Irlannin esityksestä teki niin hyvän, että on jopa suurin ennakosuosikki? Kaksoispojat hyppivät eri tahtiin, vaikuttavat lievästi sanoen ylivilkkailta (ADHD?) ja laulavat huulipunista kirkkaan punaisissa asuissaan. Minua tuo esitys ärsytti suunnattomasti ja kun kappalekin oli huono, niin Irlanti on päässyt hyvin lähelle inhokkilistan kärkeä. No, makuja monia ja ilmeisesti joku tykkäsi?

En mäkään biisistä pidä. Ei vaan taideta olla kohderyhmää. Irlannin kertoimet syöksyivät alaspäin siinä vaiheessa, kun harjoitukset alkoivat ja päästiin vertailemaan esityksiä eikä vain kappaleita. Ja onhan tuossa äärimmäisen hyvin hyödynnetty videotaulua, toiminnallisuutta ja muita ulkomusiikillisia mahdollisuuksia, mihin asema yhtenä suosikeista varmasti perustuu. Kontrastina eilen esimerkiksi Hollanti, jonka biisikään ei ollut "ihan kiva"-osastoa kummempi, mutta esillepano oli kaikessa päämäärättömyydessään melkein legendaarista luokkaa.

Tokkopa Irlanti voittaa, koska biisi lienee liikaa joko-tai-mallia kerätäkseen ääniä tarpeeksi laajalla kauhalla. Kritisoimasi Ranskan taas arvelen olevan riittävän universaalisti pidetty ja kelpaavan sekä yleisölle että raadeille, minkä vuoksi selvä suosikin asema on perusteltu. Biisi ei ole napakymppi, mutta pelkästään tyylilajin ja järkevästi karsitun esillepanon ansiosta tämä tullee nousemaan joukosta esiin hyvin selvästi.
 

Talentti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spurs, SaPKo, Ässät
Ruotsin viimevuotinen kappalehan tuntuu mestariteokselta tähän verrattuna. Ruotsilla kävi kyllä perinteinen munkki kun pääsi tähän helpompaan semifinaaliin, ekasta olisi voinut käydä taas kylmät.

Siis tämä toinen oli PAAALJON tasokkaampi... Muutama tippunutkin olisi mennyt heittämällä 1. semistä jatkoon. Myös kertoimien perusteella 2. semifinaali oli parempi tasoinen ; )
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös