Euroviisut 2008

  • 128 293
  • 900

Fakap

Jäsen
Lisätäänpä Lordia edeltävään listaan Kanadan lahja Euroviisuympyröihin elikä Celine Dion, jonka viisut vuonna 1988 voittanutta kipaletta myytiin singlenä parin päivän aikana 200.000 kappaletta. Ja levyjähän on mennyt kaupaksi sen jälkeen kiitettävää tahtia.

Aivan totta. Miten tämä rääkyvä diiva pystyikin unohtumaan.
 

M.K.M. 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames, Suomen maajoukkue, Pelicans
Suomen osalta tulos ei mikään yllätys, kappale - kuten ulkomaisen lehdistön esittämäistä Lordi-kysymyksistä jo viittasi - kuitenkin liian lähellä kahden vuoden takaista, että asiaa tuntemattomampi korva eron huomaisi. Todennäköisesti aiheutti mielikuvan saman kappaleen uudelleen lämmityksestä.


Olenko muuten ainoa, jonka mielestä Venäjän biisin säkeistöjen melodiakulku on aika tarkalleen sama kuin Rafaelin enkelissä?
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Perussuomalainen viisutuloshan sieltä pamahti. Tällä kertaa vain vituttaa enemmän koska biisi oli oikeasti hyvä eikä mikään jarisillanpää-oksennus. Itse diggaan biisistä kyllä helvetisti.

Enemmän ehkä oksettaa itäblokin tapa äänestää, ei biisin hyvyyttä vaan naapuruutta. Huoh, olisi äänestystulos varsin erinäköinen jos elettäisiin 1980-lukua. Enemmän ihmetyttää vielä Suomen antama 10p Venäjälle, vaikka lätkäkisoissa tuli just turpaan ja kunnolla ;) Missä se kuuluisa ryssänviha/pelko joka tähän maahan niin kovasti on juurtunut?

Harmittaa kun huono biisi voitti. Akkaviihdekolmikosta Armenia, Ukraina ja Kreikka olisin mielummin nähnyt voittavan. Hyviä biisejä jotka toimii muutenkin kuin viisuissa. Secret Combination olikin tänä(kin) vuonna Suuri ja Mahtava ja sen perintö.
 

MacLean10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terveet pelaajat, Espoo Blues
No eipä siellä menestytty suomalaiselle hevilläkään. Kroatiakin pärjäsi paremmin omalla " iskelmällään".
Hevillä seuraavat vuodetkin? Herätkää!
Ihan hyvinhän tuo menestyi, jos kerta finaaliin asti pääsi.
Jos Suomi joskus haluaa vielä voittaa Euroviisut taikka menestyä kunnolla, niin sen pitää lähettää kisoihin jokin erittäin tunnettu bändi, mahtavalla kappaleella. Tämä on kuitenkin vain utopiaa.

Ei hevillä eikä rockilla pärjää sen paremmin kuin muillakaan tyyleillä. Viime vuoden Tsekki sekä tämän vuoden Suomi ja Turkki osoittavat sen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perussuomalainen viisutuloshan sieltä pamahti. Tällä kertaa vain vituttaa enemmän koska biisi oli oikeasti hyvä eikä mikään jarisillanpää-oksennus. Itse diggaan biisistä kyllä helvetisti.
No, miten sen nyt ottaa. Taisi saada, mitäs... 30 pistettä, sinnepäin? Lisäksi monena vuonna ei olla päästy edes finaaleihin, nyt tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, toki viimevuonna oli kotikisat, mutta kuitenkin. Onhan nämä kolme viimeisintä vuotta olleet varsin menestyksekkäät, katsoan siihen, mitä niitä edeltävinä aikoina kun oli Sillanpäät, Rönningit ja Voutilaiset etc. nolaamassa itseään huolella.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Euroviisut?! Hah! Parempi nimi lienee Itä-Euroopan viisut. Tällä menolla 10-15 vuoden kuluttua kaikki itäblokin maat ovat vuorotellen voittaneet kisan. Jugoslavia ja Neuvostoliitto pitää varmasti viimeiseen asti yhtä. Sama asia kuin Suomesta lähetettäisiin kisaan lääneittään edustajat.
Pientä huhua on ollut liikkeellä, että suurimmat rahoittajat olisivat mahdollisesti tekemässä samanlaista temppua kuin Itävalta teki tänä vuonna (boikotti).
 

myerz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jaa-a
biisi oli oikeasti hyvä .

Biisihän oli täyttä huttua aina frederikilta kopioitua huha myöden. Islannin edustama genre iskee itselle, tuo piisi nyt vaan ei ollut mikään ihmeellinen. Norjalla oli myös hyvä piisi ja sehän sai 12 pistettä meiltä näköjään. Jos halutaan joskus vielä noissa kekkereissä pärjätä, niin a) ei kummallakaan kotimaisella kiitos b) Jos pakko sitä iänikuista metallia niin pistäkää ees joku joka ei koita ottaa itseään vakavasti, ei kukaan muukaan euroopassa metallia ota vakavasti, paitsi me c) ei metallia kiitos
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen reippaat pojat
Rapiat parikymmentä pinnaa tuli naapuriskansojen säälipisteistä. TB:n esitys taisi olla hieman liian laimea näihin karkeloihin ja biisikin oli keskinkertainen "Missä lampaat laiduntaa... miehet ei voi vastustaa" kolisee varmaan jossain Uudessa-Seelannissa. Harmi etteivät he voineet äänestää vaikka ovatkin lähes yhtä Eurooppalaisia kuin Israelkin.

Suomen esitys ei ollut mielestäni tarpeeksi camppiä. Ensi keväänä jos mielitään olla taas kiinni kultakannassa, on esiintyjän ja kappaleen oltava tarpeeksi euroviisutasoa. Mielestäni Suomella on vain yksi todellinen vaihtoehto, joka on tietenkin Ylöjärven veitsenterävä musiikin ja viihdemaailman monitoimiosaaja. Puhun siis myös urheilun alalla jonkinlaista mainetta muinoin niittäneestä miehestä, Matti Nykäsestä.

Kolehmaisen Makilta tilataan sävellykseksi 80-luku henkinen tilu-lilu-lii syntsärällätys, Ruonansuun Jope sanoittaa sen ja Perä-Pielajärven ala-asteen 6B-luokka kääntää tekstin luokkaretkitalkoina joillekin Euroopan kielille. Mielummin sekasin englantia, venäjää ja saksaa, jolla saadaan kalastettua suuret kielialueet tehokkaasti. Kertsi voisi olla "Rukiver, Rukiver! Jump, Jump, ski-jump! Holmen-Kollen gehen wollen!" Tulisipa siinä samalla myös pisteet Norjasta.

Masa olisi tietysti pukeutuneena vuoden 1988 Calgaryn hyppyhaalareihin, kultamitalit kaulassa. Puolessa välissä biisiä Masan päälle heitettäisiin lakana (ala Azerbaitsan tjsp) ja hoplaa, alta paljastuisi Matti kiiltäväksi rasvattuna leopardinnahkatangoissa! Näin myös Euroopan naisten äänisaalis tippuu suoraan Suomen laariin. Tietysti viisujen virallinen kohdeyleisö, eli b-rapun pojat pitää ottaa esityksessä myös huomioon. Taustalaulajaksi olisikin hyvä saada vaikka Teuvo Loman ja Jari Sillanpää. Molemmat voisivat laulelun lomassa miekkailla Tapolan mustalla mörköpötköllä pikkusormet ojossa, että aina Georgian kaappihomppeleillekin asti tulee selväksi mihin numeroon pinkillä puhelimellaan pitää äänensä antaa.

Näillä eväillä eteenpäin ensi kevääseen. Sitten saamme taas kuulla kyllästymiseen asti fraasia "..and twelve poits go to Finland!!"
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Biisihän oli täyttä huttua aina frederikilta kopioitua huha myöden.

Frederikin biisihän on toki käännösbiisi, joten kopiot on otettu Dschinghis Khanilta samannimisestä kappaleesta, joka siis sijoittui viisuissa neljänneksi vuonna 1979.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Frederikin biisihän on toki käännösbiisi, joten kopiot on otettu Dschinghis Khanilta samannimisestä kappaleesta, joka siis sijoittui viisuissa neljänneksi vuonna 1979.

Itävallan TV:n juontaja sanoikin TB:n biisistä, että tunteikkaimmat "hu-ha":t sitten Dschingis Khanin.
 
Pikkuisen taisi mennä viisufaneilta ohi teräsbetonin kappaleen homoeroottinen sanoma. Ehkä sittenkin olisi pitänyt laulaa englanninkielellä, tai vaikka edes saksaksi. Koreografiassakin olisi voinut vähäsen hinkuttaa niitä öljyttyjä vartaloita vastakkain. Vaikeaahan se on tietenkin soittimien kanssa, mutta edes hitusen pyllyjä vastakkain.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoinen yksityiskohta, että vaikka Ruotsi voittikin meidät viisufinaalissa, pääsi se finaaliin vain villin kortin turvin. Charlotten kappale oli nimittäin omassa semifinaalissaan vasta kahdestoista.

EDIT: Olinpa hidas, Alamummohan jo mainitsi asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Sekin on suhteellisen mielenkiintoista että viisut voittanut Venäjä oli omassa semi-finaalissa vasta 3. Edessä olivat Kreikka ja Armenia. Tuo Venäjän Dima on jotenkin niin oksettava ihminen että tekisi mieli vähän muokata hänen kasvonpirteitä. Ei tosin taitoluistelijassakaan tai Unkarilaisessa viulistissakaan ollut kehumista.
 

Kaivanto

Jäsen
Muutama varjotulos. Viiden kärkeen ei näissä tunkeudu uusia maita. Ilman ex-neuvostotasavaltoja Venäjä putoaa ylivoimaisesta voitosta kärkikolmikon ulkopuolelle.

Pol. Länsi-Euroopan (Andorra, Belgia, Kypros, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Islanti, Irlanti, Malta, Hollanti, Norja, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Britannia, San Marino) äänet jakautuivat näin:

Koodi:
3. Kreikka 	91
4. Armenia 	85
5. Norja 	85
2. Ukraina 	74
1. Venäjä 	71
7. Turkki 	68
13. Portugali 	62
6. Serbia 	60
14. Islanti 	58
11. Latvia 	54
10. Bosnia-H. 	51
16. Espanja 	50
15. Tanska 	44
9. Israel       42
18. Ruotsi 	37
20. Romania 	27
18. Ranska 	25
22. Suomi 	22
16. Albania 	21
8. Azerbaidzan 	20
11. Georgia 	17
23. Puola 	14
23. UK  	14
21. Kroatia 	8
23. Saksa 	2

Numero maan edessä = loppusijoitus

Seuraavaksi tulos Albanian, Andorran, Belgian, Tanskan, Suomen, Ranskan, Saksan, Kreikan, Islannin, Irlannin, Maltan, Hollannin, Norjan, Puolan, Portugalin, Romanian, Espanjan, Ruotsin, Sveitsin, Turkin, Britannian, Bulgarian, Unkarin, Tshekin ja San Marinon äänillä. Tässä on siivottu pois Neuvostoliiton ja Jugoslavian uusjaossa syntyneet maat, joissa valtioiden rajat eivät erota kansoja samalla tarkkuudella kuin vanhemmissa valtioissa.

Koodi:
3. Kreikka 	136
4. Armenia 	123
2. Ukraina 	118
1. Venäjä 	113
5. Norja 	112
7. Turkki 	96
6. Serbia 	88
8. Azerbaidzan 	66
13. Portugali 	62
9. Israel 	60
10. Bosnia-H. 	58
14. Islanti 	58
11. Latvia 	57
16. Espanja 	50
15. Tanska 	48
18. Ruotsi 	40
18. Ranska 	26
20. Romania 	24
22. Suomi 	24
16. Albania 	22
11. Georgia 	18
23. Saksa 	14
23. Puola 	14
23. UK  	14
21. Kroatia 	9

Lopuksi tulos, jossa on eliminoitu pohjoismainen äänestysmafia, Vallonian ja Ranskan sekä Flanderin ja Hollannin sukurutsa, brittiläinen kansainyhteisö, romaaninen kieliperhe, I ja II maailmansota sekä Suuri skisma:

Koodi:
Albania 	0
Armenia 	0
Azerbaidzan 	0
Bosnia-H. 	0
Espanja 	0
Georgia 	0
Islanti 	0
Iso-Britannia 	0
Israel  	0
Kreikka 	0
Kroatia 	0
Latvia  	0
Norja  	        0
Portugali 	0
Puola   	0
Ranska  	0
Romania 	0
Ruotsi  	0
Saksa   	0
Serbia  	0
Suomi   	0
Tanska  	0
Turkki  	0
Ukraina 	0
Venäjä  	0
 

Kaivanto

Jäsen
Ihmetyttää Puolan jatkon ihmettely. Tarkoitukseensa onnistunut, helposti omaksuttava balladi. Täysin korni tekele tietenkin, mutta nämähän ovat korniuskilpailut. Tavallisesti yksi tällainen on kärkipäässä. Veikkaan finaalissa top 5:een.

Enemmän ihmetyttää Norjan jatkaminen. Sekava ryväs puolittaisia koukkuja ilman kunnollista huippukohtaa.

Olipa tiukkaa analyysia! Täytyy kyllä olla positiivisesti yllättynyt, että balladi-sarjassa kaikkein imelin ei pärjännyt. Erityisesti Israelin kappale oli hieno.

Ruotsin romahdus oli suurin yllätys. Genren sisäisen kilpailu selittänee aika paljon. Ukraina ja Kreikka veivät kohderyhmän pisteet.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Armenia ja Bosnia-Herzegovina olivat suosikkejani. Ensimmäinen oli todella mukaansa tempaava ja jälkimmäinen hauska.

Teräsbetoni herätti lähinnä myötähäpeää, sijoitus sen mukainen.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kolehmaisen Makilta tilataan sävellykseksi 80-luku henkinen tilu-lilu-lii syntsärällätys, Ruonansuun Jope sanoittaa sen ja Perä-Pielajärven ala-asteen 6B-luokka kääntää tekstin luokkaretkitalkoina joillekin Euroopan kielille. Mielummin sekasin englantia, venäjää ja saksaa, jolla saadaan kalastettua suuret kielialueet tehokkaasti. Kertsi voisi olla "Rukiver, Rukiver! Jump, Jump, ski-jump! Holmen-Kollen gehen wollen!" Tulisipa siinä samalla myös pisteet Norjasta.

Tää on tehty jo.

"Hello world, I am Matti. Nykaenen is my name."
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laiskottaa sen verran etten jaksa itse etsiä, mutta onko jollain kätevästi saatavilla sellaista pistetaulukkoa jossa nähdään kuka antoi kenellekin pisteitä semifinaaleissa. Tähän asti olen nähnyt vain nuo kokonaispistemäärät.
 
Laiskottaa sen verran etten jaksa itse etsiä, mutta onko jollain kätevästi saatavilla sellaista pistetaulukkoa jossa nähdään kuka antoi kenellekin pisteitä semifinaaleissa. Tähän asti olen nähnyt vain nuo kokonaispistemäärät.

Voisin laittaa ne tähänkin helvetin upeaan taulukkomuotoon, mutta säästän itseäni ja annan sinun ja muiden lukea ne tuolta juurovisionin virallisilta sivuilta. Olkaa hyvät.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos Suomi nämä kisat vielä joskus meinaa voittaa niin vaihtoehtoja ei ole montaa. Joko täytyy repäistä kunnolla tyyliin Lordi, mutta nyt kun sekin on jo tehty niin samanlaista omaperäisyyttä on vaikea keksiä enää jatkossa, tai sitten sinne täytyy suostutella HIM & Nightwish yhdessä lavalle vetämään ihan mitä vaan, jotta haluttu kohderyhmä saadaan äänestämään.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Armenia olisi saanut voittaa, mutta eipä ollut Venäjäkään huono. Suomella on loppujenlopuks ihan hyvä sijotus. Hevi on varmasti jo nähty ja nyt kun balladit on isketyt läpi niin Suomi vois sellaista kokeilla. Ekana mieleen tulee Metsäketo ja Italian kielel, jos laulun vetäis niin vois pisteitä tulla. :) Olis kiva tietää, jos Dima ois Suomee kyseisellä kappaleella edustanut, että olisiko voitto melle tullut.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jos pysytään valitulla tiellä, niin ehkä viisuihin olisikin pitänyt lähettää tämän suomenkielisen (huumori-)sankarihevi-genren tiennäyttäjä (perustettu 2000 ja TB 2002, viimeeksi tammikuussa 2008 Suomen virallisella albumilistalla #38) eikä ripoff-Teräsbetoni. Toinen on hyvällä tavalla camp ja toinen vaan yrittää liikaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomella on loppujenlopuks ihan hyvä sijotus.

Vaikka finaalissa jäikin vain kolme maata taakse niin kyllä se tosiaankin oli ihan kelpo suoritus. Pitää kuitenkin muistaa että 80-90-lukujen jälkeen on viisuihin tullut mukaan yli 20 uutta maata ja ainoastaan kolme-neljä on poistunut niiden tieltä. Eli 22 sija nykyviisuissa vastaa hyvinkin sijoittumista kymmenen kärjen tuntumaan "vanhoissa viisuissa". Finaalipaikka suomenkielisellä kappaleella oli hyvä saavutus ja finaalissakin taakse jäi kuitenkin Iso-Britannia ja Saksa. Tänä vuonna ei vaan ollut tuon tyylisen musiikin vuoro, ja ei se Teräsbetonin kappalekaan ollut tarpeeksi hyvä vaikka itse esitys olikin onnistunut. Tänä vuonna kärjessä oli selkeästi paljon tanssimusiikkia ja näyttäviä esityksiä, ensi vuonna voi olla taas ihan jotain muuta. Toivottavasti Suomi ei ainakaan lähde ensi vuonna lähettämään viisuihin mitään Kreikka/Ukraina/Armenia -tyylistä koska yleensä samanlaisella musiikilla ei ole kahta kertaa peräkkäin pärjätty. Mutta kukapa sen osaa aina ennakoida minkätyylinen menee minäkin vuotena läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös