Että tämäkin vielä...

  • 2 595
  • 27

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina 27.10:

Suomalaisten suosima Turun Sinappi valmistetaan pian Ruotsissa. Kansainvälinen Unilever-ythtiö on ilmoittanut siirtävänsä sinapin tuotannon Uppsalaan keväällä 2003.

Turun Sinappia on valmistanut sopimuksella pieni turkulainen perheyhtiö Lunden Food. Merkki ja markkinointi ovat kuuluneet Unileverille. Unilever sanoo nyt siirtävänsä tuotannon Ruotsiin "turvatakseen Turun Sinapin säilymisen Suomen markkinoilla.

...jutussa myöhemmin

Turun Sinapin tuotemerkki ei kuitenkaan katoa, yhtiö vakuuttaa. Sillä on vankka asema ja lähes 60% markkinaosuus Suomessa.

- - - - -

Meinasi aamupala mennä väärään kurkkuun. Tätä voisi jo sanoa pyhäinhäväistykseksi. Tähänkö on menty että markkinavoimat vaan jyllää ja mikään ei ole kuin ennen. Entä mitä seuraavaksi? Voi vaan arvailla. Uskaltaako ko. tuotetta enää syödä ensi kesänä ???
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sikäli vähän oudon tuntuinen päätös, että eikös tuo nykyinen tuotantotapa (alihankkijan käyttö lähellä markkinoita) ole aivan nykyisen talousdogmin mukaista? Mitäs säästöä Ruotsiin siirtämisellä saavutetaan? Palkkataso on korkeampi kuin täällä ja kuljetuskustannuksetkin nousevat.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jarschka
Mitäs säästöä Ruotsiin siirtämisellä saavutetaan? Palkkataso on korkeampi kuin täällä ja kuljetuskustannuksetkin nousevat.

Niinpä niin. tuli vaan itsellekkin mieleen että haluammeko me suomalaiset tukea Ruotsin teollisuutta ostamalla Turun Sinappia. Mahtaako 60% markkinaosuus säilyä? En minäkään todella keksi mitään järkeviä säästöjä tällä tavalla. No voihan olla että tuotanto tapahtuu sellaisessa tehtaassa, jossa tehdään jotain muutakin. Näin voitaisiin saavuttaa joitakin säästöjä ja mahdollisesti vauhdittaa ko. tehtaan vajaata kapasiteettia. En tiedä kunhan vaan arvailen.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
EVVK, sillä vaimo leipoo niin leivät, kuin tekee itse sinapitkin kotoisessa keittiössä. Viekööt vaan svedut teollisesti tuotettavan sinapin mennessään. Todellinen, oikea Turun Sinappi on paljon väkevämpää ja parempaa, kuin tuo metalliputkiloon sullottu tahna.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Viestin lähetti Oloneuvos
EVVK, Todellinen, oikea Turun Sinappi on paljon väkevämpää ja parempaa, kuin tuo metalliputkiloon sullottu tahna.

Voisikos arvon Oloneuvos hieman valaista asiaa sinapinystävälle tuosta "todellisesta Turun sinapista".
Onko kyseessä joku Turun palon ajoilta oleva resepti, vai Hellaneuvoksesi oma ja salainen ohje ?
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Kaiser Soze,

Kyllä kyseessä on Hellaneuvoksen oma resepti. Turun palo saattaa tosin sijoittua reseptin synnyn kanssa jopa aika lähekkäin, sillä tämäkin ohje on ymmärtääkseni kulkenut hänen suvussaan monessa polvessa äidiltä tyttärelle.

En usko sen ohjeen olevan kovin salainen. Voin kysyä, mikäli olet asiasta kiinnostunut. Maussa on eroa, kuin ruotsalaisen ykköskaljan ja Karhun kolmosen välillä.
 

Jet-Ace

Jäsen
Kyllähän ne parhaat sinapit ovat kotitekoisia. Maustetaan osein konjakilla, kermalla, kylmällä kahvilla. Ja ovat yleensä makeita sinappeja.

Reseptejä on lukemattomia ja niitä löytyy vaivattomasti. Turun Sinapin reseptiä en ole kyllä missään nähnyt. Mikä niistä ylipäätänsä on "se alkuperäinen"? Niitähän on ainakin sininen, punainen ja vihreä.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti Jet Ace
Kyllähän ne parhaat sinapit ovat kotitekoisia. Maustetaan osein konjakilla, kermalla, kylmällä kahvilla. Ja ovat yleensä makeita sinappeja.

Juuri niin. Jet Ace on itse loistava kokki ja tuntee varmasti nämäkin salaisuudet. Tuttuja aineita ovat ja isännän maun mukaan meidän huushollissamme se on sitten tulista, ei mitään litkua.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Viestin lähetti Oloneuvos
Voin kysyä, mikäli olet asiasta kiinnostunut.

Olen kiinnostunut !
Varsinkin kun tuo joulu taas väkisinkin tekee tuloaan, kinkullekkin kelpaa uusi sinappihuntu..

Jos kyseisen reseptin saat Hellaneuvokseltasi udeltua, niin ilomielin sen otan vastaan.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Oloneuvos


Juuri niin. Jet Ace on itse loistava kokki ja tuntee varmasti nämäkin salaisuudet. Tuttuja aineita ovat ja isännän maun mukaan meidän huushollissamme se on sitten tulista, ei mitään litkua.

Tismalleen!

Turun teollisista voisi sanoan, että sama se, missä tekevät. Ainoa syomäkelpoinen niistä on se Sininen: makea ja väkevä (vähän niinkuin allekirjoittanut :])

Sinapissa pitää olla sen verran luonnetta, että heikommalla tulee syödessä vedet silmiin, jolloin mix on oivallinen. Konjakki mausteena on myös verraton iisimpiin laatuihin. Ainoa mikä tässä enää jännittää on se, mahtaako Jet Ace hyvän päälle ymmärtävänä gourmet-kokkina valmistaa joulusinapit lahjoiksi asti? Joulu ilman joulusinappia kun on sama, kuin orava ilman käpyä.
 

Jet-Ace

Jäsen
Viestin lähetti Senior
Ainoa mikä tässä enää jännittää on se, mahtaako Jet Ace hyvän päälle ymmärtävänä gourmet-kokkina valmistaa joulusinapit lahjoiksi asti? Joulu ilman joulusinappia kun on sama, kuin orava ilman käpyä.

Minulla on viime vuosina ollut tilanne se, että useat naispuoliset yhteistyökumppanit lahjoittavat minulle Jouluksi sinappia, marjahyytelöitä yms. Minulla ei siis ole ollut tarvetta itse tehdä sinappia, vaan konjakki on säästynyt siihen oikeaan osoitteeseen eli konjakkilasiin.

Pointti tuli kuitenkin noteerattua.

Edit: Typo
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti Kaiser Soze


Olen kiinnostunut !
Varsinkin kun tuo joulu taas väkisinkin tekee tuloaan, kinkullekkin kelpaa uusi sinappihuntu..

Jos kyseisen reseptin saat Hellaneuvokseltasi udeltua, niin ilomielin sen otan vastaan.

Älä edes puhu kinkusta ja sinapista...tuli vesi suuhun!

Itse asiassa vaimo rupesi juuri tekemään sitä sinappia pyynnöstäni. Varsinainen resepti kun on kuulemman tässäkin sotkotusta näppituntumalla, mutta hän lupasi laittaa vähän määriä ja aineita ylös. Pistän tulemaan vaikka yv:llä, jahka saan selkokielisen ohjeen.

edit: tuossapa on kuitenkin jäljempänä.
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti Jet Ace



useat naispuoliset yhteistyökumppanit

Kivan nimen Sinä tyttöystäville keksit!?

edit; Esimerkiksi erilaisissa marinadeissa lilluvia, itse purkitettuja valkosipuleita on mukava antaa lahjaksi. Toistaiseksi ovat olleet tervetulleita.
 
Viimeksi muokattu:

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti Oloneuvos
Älä edes puhu kinkusta ja sinapista...tuli vesi suuhun!

Itse asiassa vaimo rupesi juuri tekemään sitä sinappia pyynnöstäni. Varsinainen resepti kun on kuulemman tässäkin sotkotusta näppituntumalla, mutta hän lupasi laittaa vähän määriä ja aineita ylös. Pistän tulemaan vaikka yv:llä, jahka saan selkokielisen ohjeen.

Sunnuntai aamupäivä ja jääkaapissa tietysti vain valo ja tottakai kun tulee jatkoaikaa lukemaan niin täällä puhutaan sitten kinkusta. Hirveä nälkähän tässä tulee :)
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Kyllä nuo esiintyvät taiteijat osaavat tehdä selvistä asioista monimutkaisia! Pannaan nyt sitten jakoon muittenkin nälkäisten riemuksi.

-2 dl sinappijauhoa
-1 dl sokeria
-1 dl kahvia
-1 dl kermaa
-2 rkl hunajaa
-1 rkl etikkaa
-reilusti (?) valkopippuria
-tilkka konjakkia, tai jos haluaa Jet Acen tapaan säästää sen parempaan tarkoitukseen, niin vaihtoehtoisesti puristetaan tuoretta valkosipulia sekaan.

Seos keitetään ja annetaan jäähtyä.

edit: Kahvi siis lisätään viimeiseksi valmiiseen jäähtyneeseen seokseen. Ei sitä pahuksen myrkkyä tarvitse enää keittää, vaan se lisätään siis kylmänä.
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Oloneuvos

-reilusti (?) valkopippuria
Mielenkiintoista!!! Mutta, meikäjäppinen kun on kylän noloin keittiössä - paljonko on reilusti?

Ja sitten asiaan. Hyviä sinappeja löytyy vaikka millä mitalla. Ei minusta Turun sinapissa ole mitään ihmeellistä. Ihan hyvää sinappia, ei sen puoleen, mutta kyllä niitä parempiakin löytyy.

Tästä kotimaisuudesta. Mikään ei ole enää pyhää. Esim. Kallen Kaviaari Ruotsin lipun väreineen on aina yhdistetty maahan, samalla tavalla kuin esim. Turun sinappi - ehkä vielä enemmänkin! Monikaan ei varmasti Suomessa tiedä, että norjalaiset omistavat Kallen Kaviaaria valmistavan tehtaan.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Kiitos ja kumarrus Oloneuvokselle.
Tänään tarttee sitten käydä hieman aineksia hakemassa ja tehdä ensimmäinen koesatsi..

Kaiser
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Ei kestä. Vaimo käski vielä sanoa, että jos sinappi ei ole mielestäsi tarpeeksi juoksevaa, niin lisää vähän kahvia. Väkevyyttä voit "säätää" halusi mukaan sillä pippurilla. Kokeile eri määriä, niin löydät varmasti mieleisesi kinkunpäällisen jouluksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No enää ei sitten tarvi olla vaihtamatta kuin yhtä (vai se mainos menikään).
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kahta en...

Viestin lähetti dana77
No enää ei sitten tarvi olla vaihtamatta kuin yhtä (vai se mainos menikään).

Se mainos meni että kahta en vaihda. Toinen on tää Turun Sinappi ja toinen on tää...(tätä ei koskaan sanottu vaan annettiin ymmärtää että toista yhtä hyvää ei ole olemassakaan...eikä mielestäni olekkaan.)

Tosin maisteri Frangen väänsi lauseen aikoinnan muotoon: Kahta en vaihda...Sukat !

Ai niin...Juttu on muuten uutisoitu aika laajasti iltapäivälehdessäkin.

http://www.iltalehti.fi/2002/10/28/20021028_uuSinappi.shtml

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa.asp#id444864
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taytyy myontaa, etta jossain asioissa olen hyvinkin herkkanahkainen ja kotimaiset elintarvikkeet ovat yksi niista. Voin ihan suoraan sanoa, etta MTK:n propaganda on minulle mennyt sukkana sisaan silla, jos valittavana on espanjalaisia tai Suomalaisia tomaatteja ostan varmasti Suomalaisia jos kilohintaero on edes hiukankin jarkeva. Joissain toisissa asioissa minulle kotimaisuus onkin sitten pelkaan silmanlumetta kuten vaatteissa tai kannykoissa.
Tassa ei kuitenkaan ole kysymys pelkastaan siita missa tama tuote valmistetaan vaan lahinna se missa sita ei valmisteta. Turun sinapin kuuluu tulla Suomesta, ihan samanlailla hun HK:n sinisen on oltava samettisen pehmeaa tai koskenkorvan on mentava alas niin kylmana kuin taskulampimana mukavan pehmeasti. Minusta on havaistys jos snapsi rapukekkereilla on vodkaa tai viela pahempaa jotain halpisviinaa (suomessahan tunnetusti sellaisia onkin paljon). Suomalaista makkaransyojaa pistetaan kylla nyt niin vahvasti perseeseen tuolta ruotsin suunnalta, etta mina ainakin jatan taman upsalalaisen "turun sinapin" kaupan hyllylle ja ryhdyn ostamaan jotain muuta, tai sityten kehittamaan omaa reseptia. No ei siina mitaan onhan tota omaa reseptia jo jonkin aikaa kehiteltykin, mutta turkulaista on aina ollut sen HK:n paalle kaapissa.

"Toisen niista vaihdan"

edit: nakojaan kansanliikkeelle aukeaa nettisivut lahipaivina osoitteeseen www.prosinappi.com
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti erpe

Minusta on havaistys jos snapsi rapukekkereilla on vodkaa tai viela pahempaa jotain halpisviinaa (suomessahan tunnetusti sellaisia onkin paljon).

Ainoa oikea snapsi kunnon rapukekkereissä on muuten Stolishnajan vodka. Hakkaa kossun mennen tullen maussa, sopii erityisen hyvin hienon aromin omaavien kotimaisten rapujen seuraksi. Tämä Ryssän ainoa kelvollinen teollinen vientituote (optiikan lisäksi) on kerrassaan mainiota tavaraa ja saa finlandiat, kossut ynnä muut smirret ja absolutit maistumaan rapupöydässä paloviinalta. Kyseinen tavara on siksi hyvää, että en käytä sitä kuin snapsina ja sekoittelen muita mainittuja rojuja kolan ja toisten lantrinkien seuraksi.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti erpe
Suomalaisia tomaatteja ostan varmasti Suomalaisia jos kilohintaero on edes hiukankin jarkeva.

En tiedä epsanjalaisista tomaateista, mutta oletko maistanut kreikkalaisia? Isoja ja mehukkaita. Ei tulisi mieleenikään valita kotimaisia, jos on krekulaatikko nenän edessä.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Oloneuvos


Ainoa oikea snapsi kunnon rapukekkereissä on muuten Stolishnajan vodka. Hakkaa kossun mennen tullen maussa, sopii erityisen hyvin hienon aromin omaavien kotimaisten rapujen seuraksi.

Tuohon on kylla sanottava oma eriava mielipide, eli juuri napuna kossu on ehdottoman hyvaa ja varsinkin rapukekereilla tai Sitseilla on parasta napsujuomaa.
Vodkasta olen kylla kanssasi samaa mielta, paitsi siita etta Stoli olisi parasta mita ryssanmaalta tulee silla kylle esimerkiksi Moskovskaja hakkaa Stolin mennen tullen. iltaisin lasin pohjalle kunnon siivu vodkaa ja pari jaapalaa ja avot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös