Espoo United kaudella 2016–2017

  • 502 127
  • 1 784
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Liiga on suljettu sarja. Ei Mestiksen "dominointi" anna mitään takeita pääsystä liigaan, sille on ihan toiset kriteerit. Sulaa hulluutta olisi tehdä millin tappioita Mestiksen voiton tavoittelu mielessä. Ja samalla todistaisi siitä ettei tuhlaajapoika oppinut retkillään mitään.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kannattaa muistaa että muutama vuosi sitten sarjassa oli myös Sport, KooKoo, Jukurit, TuTo ja Jokipojat jotka kaikki haaveilivat liiganoususta ja siksi joukkueisiin panostettiin huomattavasti enemmän.

Kannattaa myös muistaa, että ainakin Sportin ja KooKoon osalta Mestiksen keskiarvoon nähden huomattavasti korkeammat katsojamäärät mahdollistivat nuo kovemmat satsaukset joukkueeseen. Uskon, että "Blues" olisi aika kirkkaasti Mestiksen seuratuin joukkue, joten ihan kohtalaisella pelaajabudjetilla (300-500 k€) varmasti lähdetään liikkeelle.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Liiga on suljettu sarja. Ei Mestiksen "dominointi" anna mitään takeita pääsystä liigaan, sille on ihan toiset kriteerit. Sulaa hulluutta olisi tehdä millin tappioita Mestiksen voiton tavoittelu mielessä. Ja samalla todistaisi siitä ettei tuhlaajapoika oppinut retkillään mitään.

Samaa mieltä olen. En sano, että liiga budjetilla lähtis mestikseen tai että pitäisi tuhlata muutenkaan, muttei myöskään tarvitse lähteä "vesi-näkkileipä" linjalla seuraavaan kauteen. Pitää löytää hyvä balanssi eri tekijöiden välille.

Ei Mestiksen voitto ainakaan pahaa tee tulevaisuuden mahdollista nousua ajatellen, varsinkin jos noususta päättää komitea tai saunakerho, tällöin ei voida haukkua urheilullisuuden puuttumisesta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tämän lisäksi jääkiekon suosio Suomessa vaikuttaa olevan tapissaan, silti useat joukkueet tekevät tappiota eli potentiaalia markkinoiden kasvussa ei ole (ellei Liiga laajene esim. hypoteetisesti Viroon tai jos joukkue saa uuden kylän kansan liitettyä aktiivisiin kannattajiinsa kuntaliitoksien myötä).
Eri mieltä. Jääkiekon suosio on tapissaan ehkä maajoukkueen ja liigafinaalien osalta, mutta pitkän runkosarjan ajan on todella paljon yleisöä, keitä ei pystytä tavoittamaan illasta toiseen ja lisää putoaa katsomoista pois koko ajan. Korjausliikkeitä pitäisi tehdä ja nopeasti, muuten jääkiekon suosio perussarjan osalta voi romahtaa pelottavan alas. Karsintojen palauttaminen olisi omasta mielestäni ensimmäinen oikea liike, silloin jokaisella runkosarjan pelillä olisi oikeasti merkitystä, kun kukaan

1. Satsata/investoida (rahaa) heti urheilullisen tuloksen maksimointiin, näin taaten paikallisen media näkyvyyden ja urheilullisen uskottavuuden seilaamalla voitosta voittoon sekä antaa selkeä viesti sm-liigaan kuulumisesta. ns. suuri yleisö rakastaa voittamista ja tällöin hallille saadaan varmasti myös mestikseen suhteutettuna hyvä määrä katsojia. Investoinnin tarkoitus on maksaa itsensä takaisin liigaan päästäessä.

2. Aloittaa hitaampi tai ainakin vaikeampi prosessi nojaten pelkästään ulkopuolisiin sponsori tuloihin ja/tai rakentaa joukkue pelaajista, joille ei tarvitse maksaa palkkaa. Tässä tilanteessa dominointi voi olla vaikeaa, jolloin media arvo jää luultavasti tavallisen pulliais katsojan mielestä alhaisemmaksi. Joukkue ei ole yhtä media seksikäs. Ehkä parin kolmen kauden jälkeen sponsoreita on saatu haalittua sen verran, että talous on voitollista ja joukkuekkin menestyy Mestis tasolla.

En osaa sanoa kumpi tässä on oikea ratkaisu. Itse kallistun 1. vaihtoehtoon toki tietämättä uuden taustayhtiön ja Jussin rahoitustilanteesta. Se, että investoidaan rahaa toimintoihin ja tuotteen kehitykseen alkuvaiheessa ei mielestäni ole mitään "perse edellä puuhun ajamista" jos sillä saavutetaan jotain rahan arvoista. Uskon, että JSää ei kiinnosta jäädä omistelemaan hitaasti Mestiksestä nousevaa seuraa, jolla on 7000 katsojan hallin ylläpitokulut taakkaanaan, vaan hän tiedostaa sen, että taloudelliseen tasapainoon päästäkseen hän tarvitsee joukkueen liigaan.

"Raha tulee rahan luokse" on aika kliseinen sanonta, mutta varsinkin markkinointi ja myynti mielessä voi osoittaa uskottavuutta. Toki jos Espoo United olisi varainhoito firma, voittoatavoitteleva rahasto tai startup yritys asia olisi toisin. Tuskin kaikki sponsorit tekevät päätöksensä iltalehden otsikoiden perusteella vaan neuvottelupöydässä uuden yhtiön kanssa, kun saadaan myynti toimimaan. Toki tässä lähestymisessä on riskinsä kuten kaikessa yrittämisessä ja mitä enemmän rahaa on kyseessä niin sitä enemmän riskiä. Tietynlaista riskinottamista tarvitaan, mikäli yritys haluaa menestyä ja kasvaa (esim. Rovion leffa projekti). Pienille yrityksille riittää luultavasti tavallinen voitto ja se, että saa firman nimiin auton ja sitä kautta veroetua, veikkaan, että jussilla on enemmän kunnianhimoa.
Lainaan nyt melkein koko tekstin ja lihavointi on minun lisäämä.

Ainakin minusta tuntuu, että päättyneen kauden jälkeen urheilullinen menestys on aika monella viimeisenä mielessä, kun mietitään tavoitteita ensi kaudelle. Toki Mestiksessä pitää pystyä voittamaan useammin kuin häviämään, mutta sitä ei saa lähteä tekemään talouden tasapainottamisen kustannuksella. Meistä kellään (tuskin edes Jussilla) ei ole varmaa tietoa siitä, mitä Liiga aikoo tehdä. Onko Liiga nyt kiinni, pyritäänkö sinne saamaan se yksi jengi lisää ja sitten kiinni vai mieluummin yksi jengi lisää pois ja karsinnat takaisin. Tällöin investoinneilla ei voi saavuttaa oikeastaan mitään rahanarvoista.

Uskoisin, että monella vähänkin isommalla sponsorilla on yhtenä ehtona uuden seuran tukemiselle se, että taloutta hoidetaan tällä kertaa paljon paremmin kuin aiemmin. Jussi on itse antanut lausuntoja mediassa, että hän kyllästyi maksamaan tappioita pois. Toki nyt alkuinto saisi sokeutumaan suuriltakin tappioilta, mutta silloin hän toistaisi samat virheet taas uudestaan, enkä usko yhteistyökumppaneiden lähtevän enää tällaiseen mukaan.

Raha tulee varmasti rahan luo ja on selvää, että jonkinlaista markkinointia on tehtävä, mutta paras lähestymistapa tähänkin olisi yhteisöllisyys. Tiivis yhteistyö kannattajien, sponsoreiden, junioreiden ja muiden sidosryhmien kanssa olisi ilmaista markkinointia. Ensi kaudella olisi ehdottoman tärkeää päästä pois siitä ajatuksesta, että "rahalla ei ole väliä, koska Jussi on seuran takana". Tuo tie johtaa taas uuteen turmioon ennemmin tai myöhemmin.

Joukkue olisi järkevää koota maltillisesti ja järkevästi unohtamatta muutamaa mielenkiintoista nimeä ja oikeaa taisteluasennetta kaukalossa. Positiiviset asiat luovat lisää positiivista, negatiiviset asiat luovat lisää negatiivisuutta ja uskoisin viime kauden tuoneen pohjakosketuksen ainakin tuohon negatiivisuuteen. Nyt on syytä keskittyä positiivisuuteen (ja tätä yritän toistella itselleni, mutta oma kynnyskysymys tuohon liittyy oleellisesti seuran nimeen ja Jussin signaaleihin kannattajien suuntaan) ja koko seuran ryhtyä toimimaan minun sijasta meidän hyväksi. Itse hyppään tuohon kelkkaan samantien kybällä mukaan, jos tietyt asiat ratkeavat oikealla tavalla. Ja vaikka eivät ratkeaisi, en suolaa heitä, ketkä ovat jo hypänneet kelkkaan. Silloin siirryn kaikessa hiljaisuudessa takavasemmalle.

Nyt en aio olla hiljaa, sillä nyt on aika pyrkiä vaikuttamaan asioihin ja totta kai yritän ajaa omaa näkökulmaani läpi. Ainakin osa sanoo, että nyt pitää odottaa maltillisesti ratkaisuja, jotka varmasti ovat hyvä, mutta itse en jaa tätä näkemystä. Pieni painostus pitää olla olemassa koko ajan, kunnes tulee lopullisia päätöksiä. Turha niistä on sitten enää valittaa, kun päätökset on tehty. Vähän sama kuin valittaa kunnallisvaalien tuloksista, vaikka itse ei ole äänestänyt ollenkaan.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Porukka huutaa avoimen sarjajärjestelmän perään täällä, mutta kuinka se voisi edes olla mahdollista jos budjetit on täysin eri maailmoista? Olen entistä enemmän sitä mieltä että sarjajärjestelmät on muutettava ainakin kärjen osalta muotoon 10+10 tai 12+12 ja nämä kaksi sarjaa on saatava saman organisaation alaisiksi tv sopimuksineen. Muuten on täysin järjetöntä edes haaveilla jonkun pienemmän paikan noususta liigaan vaikka se karsinnat voittaisikin. Espoossa on todella vaikeat ajat edessä vaikka Jussi saapui rahoineen joukkueen taakse. Naapurissa pelataan Liigaa ja KHL:ää, samalla olisi rakennettava joukkue joka toisi katsojia halliin muttei olisi liian kallis. Omista junioreista terävin kärki on menetetty mutta sieltä saadaan kyllä vielä jonkinlainen porukka kasaan. Tämän tueksi onkin tärkeää saada joku liideri jengiin ja Hirso olisi mitä parhain vaihtoehto tälle paikalle jos vain mahdollista. On tämä vaan tuskaista tämä jatkuva odottelu. Tule jo Jussi median eteen!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Porukka huutaa avoimen sarjajärjestelmän perään täällä, mutta kuinka se voisi edes olla mahdollista jos budjetit on täysin eri maailmoista? Olen entistä enemmän sitä mieltä että sarjajärjestelmät on muutettava ainakin kärjen osalta muotoon 10+10 tai 12+12 ja nämä kaksi sarjaa on saatava saman organisaation alaisiksi tv sopimuksineen. Muuten on täysin järjetöntä edes haaveilla jonkun pienemmän paikan noususta liigaan vaikka se karsinnat voittaisikin.
Siis häh, järjetöntä haaveilla noususta, vaikka voittaisi karsinnat? Silloinhan nousu tapahtuisi, oli seura missä jamassa tahansa. Kaikenmaailman auditoinnit ja lisenssihakemukset tappavat urheilun merkityksen ja sen takia jääkiekko on menettämässä katsojia. Ei ketään kiinnosta seurata, nouseeko joku seura kabineteissa vai ei, kyllä nousun pitää tapahtua pelaamalla ja ainoastaan sillä tavalla. Se lienee selvää, että nykymuodossaan Mestiksestä ei löydy kuin yksi tai kaksi seuraa, joilla olisi mahdollisuuksia nostaa budjettiaan liigatasolle nousun tapahduttua, ja sen takia Liigan joukkuemäärää olisikin pienennettävä radikaalisti ennen karsintojen palauttamista lopullisesti. Tuo ei vaan taida tapahtua ikinä, koska liian monta asiaa estää moisen. Tämä on kyllä väärä ketju puhua tästä aiheesta, pitäisi melkein siirtää tämä tuonne yleiselle puolelle..
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Siis häh, järjetöntä haaveilla noususta, vaikka voittaisi karsinnat? Silloinhan nousu tapahtuisi, oli seura missä jamassa tahansa. Kaikenmaailman auditoinnit ja lisenssihakemukset tappavat urheilun merkityksen ja sen takia jääkiekko on menettämässä katsojia. Ei ketään kiinnosta seurata, nouseeko joku seura kabineteissa vai ei, kyllä nousun pitää tapahtua pelaamalla ja ainoastaan sillä tavalla. Se lienee selvää, että nykymuodossaan Mestiksestä ei löydy kuin yksi tai kaksi seuraa, joilla olisi mahdollisuuksia nostaa budjettiaan liigatasolle nousun tapahduttua, ja sen takia Liigan joukkuemäärää olisikin pienennettävä radikaalisti ennen karsintojen palauttamista lopullisesti. Tuo ei vaan taida tapahtua ikinä, koska liian monta asiaa estää moisen. Tämä on kyllä väärä ketju puhua tästä aiheesta, pitäisi melkein siirtää tämä tuonne yleiselle puolelle..
Sen takia tuo sarjajärjestelmän muutos tarvittaisiinkin ennenkuin voidaan haaveilla urheilullisen nousun puolesta, ei ole mitään järkeä edes nousta jos ei pysty budjettiaan nostamaan lähes 10 kertaiseksi. Mutta tämä tästä.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Täytyy muistaa että Blues ja halliyhtiö ovat omistuksen osalta naimisissa. Yleisömäärä vaikuttaa sekä seuran että halliyhtiön tuloihin. Näin ollen yleisön houkutteluun kannattaa satsata vähän enemmän kuin normaalitilanteessa. Lisäksi halliyhtiön näkökulmasta kannattaa pyrkiä nousemaan Liigaan mahdollisimman nopeasti.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Sieltähän saamme oikein liiga kelpoisia pelureita kohta halvalla kun kerran ei lisenssiä heru ja pelata pitäis jossain jos meinaa jatkaa ammatinharjoittamista. No ei vaan, ikävä jos näin käy. Liiga on ottanut opikseen ja ei halua heti uudestaan kokea viimekautista nöyryytystä. Josko tämä herättäisi jääkiekkoihmiset miettimään järjestelmän uusintaa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En kyllä jaksa uskoa, että Ilves jäisi ilman lisenssiä. Tämä on nyt vaan Liigan yritys lisätä uskottavuutta. Lisäselvityksiä ovat pyytäneet ja ne saatuaan myöntävät lisenssin. Tai sitten Ipalla on asiat oikeasti todella huonosti.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Täytyy muistaa että Blues ja halliyhtiö ovat omistuksen osalta naimisissa. Yleisömäärä vaikuttaa sekä seuran että halliyhtiön tuloihin. Näin ollen yleisön houkutteluun kannattaa satsata vähän enemmän kuin normaalitilanteessa. Lisäksi halliyhtiön näkökulmasta kannattaa pyrkiä nousemaan Liigaan mahdollisimman nopeasti.

Juurikin näin olen tämän itsekkin ajatellut. Toki edustusseuran kirjanpidossa ei näy suoraan, ellei hallin ylläpitokuluja lyhennetä suoraan vuokran muodossa edustusseuran kirjanpidossa. Vaikka näin ei tehtäisi, tulisi siitä huolimatta JS:än listalla olla korkealla houkutella jengiä hallille ja nousta liigaan mahd. nopeasti, sillä omistajan kukkarossa se lopulta näkyy. Tai sitten areenan kunnossa.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Voisikohan Jussilla olla sen verran pelisilmää että olisi hakeutunut BFC:n risteilylle ja julkistaisi joukkueen pelaajistoa sekä joukkueen nimen merillä?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
joukkueen nimen merillä?
Äänestys on käynnissä kesäkuun loppuun saakka, joten ellei tuota muuteta toistamiseen, tuskin julkistaa ainakaan tätä. Siis jos päättää kiivetä samaan laivaan kannattajien kanssa, mitä epäilen suuresti. Sen sijaan median välityksellä muutama ensimmäinen pelaajasoppari saisi kohta tulla julki, saisi edes jotain osviittaa siitä, mihin päin tätä seuraa ollaan viemässä ensi kaudella.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Voisikohan Jussilla olla sen verran pelisilmää että olisi hakeutunut BFC:n risteilylle ja julkistaisi joukkueen pelaajistoa sekä joukkueen nimen merillä?
Tää olis huikiaa. Itekin tullu mietittyä tätä vaihtoehtoa, tosin erittäin iso pilke silmäkulmassa. Siinähän vois ensin julkaista joukkueen ja sit aamuyön hämyisinä ja sekavina tunteina joukkueen nimen.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse asiassa mietittiin että kutsuttaisiin Jussi risteilylle...
Mutta voin ilokseni kertoa, että Jussi laittoi juuri äsken viestiä että voisimme yrittää tavata lähitulevaisuudessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan ilolla tervehdin Jussinkin aktiivisuutta kannattajien suuntaan, toivottavasti jengi molemmin puolin pöytää ymmärtävät tällä kertaa toisiaan.
 
Suosikkijoukkue
KK
Itse asiassa mietittiin että kutsuttaisiin Jussi risteilylle...
Mutta voin ilokseni kertoa, että Jussi laittoi juuri äsken viestiä että voisimme yrittää tavata lähitulevaisuudessa.
Todella hienoa Jussilta ja uskon, että tässä on Sinulle sitä motivaatiota jatkaa omaa toimintaasi. Kyllä Jussi varmasti ymmärtää, että nyt jos koskaan Teitä faneja pitää lähestyä aivan eri intensiteetillä, kuin aikaisemmin.
 

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Joona Tolvanen valitsi IPK:n. Entisiä junioreita ja pelaajia riittää mutta pikku hiljaa nekin käyvät vähiin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse asiassa mietittiin että kutsuttaisiin Jussi risteilylle...
Kannattaahan se kutsu esittää vaikka Salonoja tod.näk kutsusta saataisi kieltäytyä. Hyvä kuitenkin lähettää Salonojalle jatkuvasti viestiä että fanit-haluavat tehdä yhteistyötä.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Onkos kukaan nähnyt virallista tietoa, että P.Pakaslahti olis perinyt uudessa organisaatiossa Aholan paikan? Tämä on tieto eikä huhu, mutta omaan silmään ei tuollaista ole tullut.

Aika heikosti mitään infoa on tulevasta ollut missään. Ehkä sieltä tullaan sitten ryminällä, kun niikseen tulee. Pakaslahti varmasti ihan asiallinen valinta ja lienee myös "edukas" ja kehittyvä vaihtoehto.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Eli kytkös Tampa Bayn suuntaan vaihtuu Pittsburghiin, koska Aholan kanssa yhteistyötä tehnyt Kari Kettunen ei varmaankaan jatka tehtävässään ja Pakaslahti on näköjään toiminut osa-aikaisena scouttina Penguinsille. Nyt vaan virallista tiedotetta kehiin, jossa mukana ensi kauden valmennustiimi ja pari ekaa pelaajasopparia, kiitosh!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös