Espoo Blues kaudella 2015–2016

  • 393 603
  • 1 907

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyyl se siltä näyttäisi, että huomenissa jotain Ipa tiedottelee. Saa nähdä mitä.

Kaikkeenhan pitää kai nykyisin olla Bluesin kohdalla valmis kun massit ovat loppu. Tällaista tämä on, persaukinen seura on persaukinen seura. Viime kauden Kantolan menettäminen olisi ollut todella ikävä juttu, tällä kaudella Kai on ollut kuin varjo entisestä ja jos siirtyy Ilvekseen, saa toivottavasti uransa taas nousukiitoon.

Kuka seuraavaksi?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
En jaksa nähdä isona menetyksenä jos meiltä lähtee pelaaja joka alisuorittaa eikä ilmeisesti kuulu meillä tulevaisuuden suunnitelmiin. Ainakin vielä jaksan uskoa että tällaisessa tilanteessa vastaavasti sitten haettaisiin korvaavaa pelaajaa tilalle.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jos Kantola myydän vain rahan vuoksi, niin joukkueen tila alkaa olla kestämätön. Sinänsä pelaajaliikenne ei ole pahasta, jos se palvelee joukkuetta ja pelaajaa. Blues vaan saattaa menettää uskottavuutensa, ellei ketään tule myös sisään. Jos valmennuksen ja joukkueen usko tulevaisuuteen alkaa horjua, niin loppu on lähellä. Ja kun samalla hävitään otteluita tekemättä maaliakaan tai vain yksi häkki (5/10 matsia), niin ei tämä hyvältä näytä. Paniikilta näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En jaksa nähdä isona menetyksenä jos meiltä lähtee pelaaja joka alisuorittaa eikä ilmeisesti kuulu meillä tulevaisuuden suunnitelmiin. Ainakin vielä jaksan uskoa että tällaisessa tilanteessa vastaavasti sitten haettaisiin korvaavaa pelaajaa tilalle.

Eipä se korvaava pelaaja taida olla sen kummoisempi kuin Ilmari Pitkänen joka on kutsuttu Jokipojista takaisin.

Tuo Juhaht:n "kuka seuraavaksi?" on siinä mielessä olennainen kysymys että kyllä tätä seuraa on pirun vaikeaa myydä sen paremmin katsojille kuin yhteistyökumppaneillekaan jos se elää jatkuvassa epävarmuuden tilassa. On silkkaa itsepetosta tuudittautua lähtijöiden kohdalla "alisuorittaja, ei menetetä mitään" -puheeseen kun realiteetti on, että jo entisestäänkin kapeaa rosteria kavennetaan. Tilalle joko ei hankita ketään tai hankitaan joitakin täysiä arpoja joiden onnistumistodennäköisyys on noin yksi kymmenestä. Lisätään nyt vielä että itse en todellakaan ottaisi mitään AHL-arpaa vaan nostetaan ennemmin joku junnuista jos miehistöä pitää täydentää.

@Blöö yllä kuvasi aika hyvin omiakin tuntemuksia. Tilanne ei vaikuta olevan hallinnassa. Huolestuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Blues.fi sanoo, että Kantola Ilvekseen

Espoo Bluesin kokoonpanoon kaudella 2014-15 liittynyt hyökkääjä Kai Kantola jatkaa uraansa Tampereen Ilveksessä. Blues ei ole hankkimassa Kantolalle korvaajaa, vaan luottaa omaan juniorituotantoonsa.

Toimistolla on epäonnistuttu. Toivottavasti ne tajuaa sen.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
En tiedä mitä mieltä asiasta pitäisi olla: toisaalta ihan hyvä liiga peluri mutta ei meillä oikein onnistunut ja varmasti säästöä syntyy, joukkueen imagolle taas naarmu kun ollaan lähdetty poistomyyntiin jo nyt mutta jos meinataan saada talous kuntoon niin on tehtävä koviakin päätöksiä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Noni. Kyllä tässä oikeasti huolestua jo pitää. Tyhjennysmyynnit lokakuussa. Tää o mun Espoo. Ja odotukset kaudelle senkuin nousee, huhheijaa. Nyt oikeasti jo hiukan pelottaa tulevaisuus... Pelillisesti evät ole olleet suuria menetyksiä, mutta se kuva mitä annetaan ulospäin... No joo, ei kai sitä huonommaksi sitä julkisuuskuvaa enää voi saada? Ja tätä voi sitten lainata kuukauden päästä kun taas perseillään.
 

sininen haamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kaitsu oli jo ennen kautta enemmän tai vähemmän romuna. Kesällä korjailtiin jotain jalasta ja sen kestävyydestä ei ollut varmaa tietoa. Siltä se on kentällä valitettavasti näyttänytkin, että liike on hidastunut entisestään. Silti olisin mielelläni miehen nähnyt meillä sopimuskauden loppuun.

Eihän tämä tilanne mukavalta tunnu, mutta tämä lienee ainoa tapa saada liigakiekkoilu jatkumaan Espoossa. Kun rahat on loppu ja käännettä parempaan ei ole näköpiirissä, niin on vain sopeuduttava. Toivottavasti Koskisella riittää voimia viedä muutos loppuun. Ja joukkueella halu laittaa itsensä likoon joka ilta. Tämä on ainoa tapa nähdä liigaa Espoossa myös ensi vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tässä pitää nyt erottaa kaksi asiaa:

Fakta 1: Sekä Malmivaaran että Kantolan pelillinen anti on ollut pitkään pieni.

Fakta 2: Myynnit ovat johtuneet taloudellisesta pakosta. Muussa tapauksessa siirtomarkkinoilta haravoitaisiin korvaajia. Oleellista on seuralle koituva imagohaitta mikä seuraa jatkuvasta negatiivisen uutisoinnin kierteestä. Kannattajien kannalta oleellinen kysymys kuuluu: Onko seuran tilanne millään tavalla hallinnassa vai saadaanko koko ajan pelätä että jostakin pelaajasta luovutaan?

Onko Blues nyt niin sanotusti Kreikan tiellä? Sillä ei ole tuloja joilla kattaa menoja minkä seurauksena se leikkaa menoja. Kuitenkaan sille ei enää jää kasvun edellytyksiä, joilla tasapainottaa tilannetta. Pelejä hävitään, rosteri ei kestä loukkaantumisia ja ottelutapahtuma näivettyy. Näin tilanne johtaa entistä pahempaan kurjistumiseen. Jos em. skenaario vastaa nykytilannetta on vaikea nähdä että seuralla olisi nykyisellä omistuspohjalla tulevaisuutta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siis jos jotkut hyvää liksaa tienaavat pelaajat piti myydä niin kyllä itselläkin listalla ois ollu Malmivaara ja Kantola. Ihan vaan sen takia että molempien liike/luistelunopeus on mallia helvetin hidas, joka taas on huono juttu tossa Espoometroareenan suuressa kaukalossa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Oikeat pelaajat on myyty, siitä varmaan on konsensus. Nyt lähinnä mietityttää se miten näitä junnuja tuodaan sisään. Eli ketä, miten heidät sitoutetaan ja miten huomioidaan esim nyt A:ssa pelaavat? Samalla pitäisi kuitenkin rakentaa joukkue ensi kaudellekin.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Itseä ainakin kiinnostaa mikä Tiivolalla on. Oliko tästä tiedotettu jotain ja mennyt minulta ohi? Saari taitaa olla myös loukkaantunut. Iikan näkisin myös todella mielelläni kokoonpanossa. Ultimaattinen junnukokoonpano hyökkäyksen suhteen tässä:

Korhonen - Hirso - Mahbod
Kangasniemi - Tiivola - Rooba
Talaja - Liivik - Sailio
Lahtinen - Saari/Suomela - Puhakka

Kaksi kokeneempaa ja kaksi junnukenttää
Kangasniemi - Tiivola -tutkapari muistaakseni toimi A:ssa, voisi kokeilla liigassakin.

En siis todellakaan toivo että tollasella kokoonpanolla lähdetään yhteenkään peliin, mut jos esim Somervuori ja Makkonen olisi laitettava lihoiksi niin tollaselta mun blegin hyökkäys näyttäisi.
 
Suosikkijoukkue
Detroit, Boston, Chigago
Uskoisin, että nyt on toimittu juuri niinkuin piti kokoonpanosta saatiin nyt paljon dynaamisempi ja valmentajan oloinen. Ei liene epäselvää, että jos poistuneet pelaajat olisivat seurassa jatkaneet olisi heitä asemansa takia ollut miltei pakko peluuttaa. Nyt pöytä on puhdas. Ei ole miehiä enään tulossa (jos ei ulkopuolista rahoitusta löydy) eikä menossa.

Toivottavasti kaikki kommentoijatkin osaisivat nyt auttaa joukkuetta kaikin positiivisin keinoin joita on käytettävissänne. Joukkue on ansainnut ne.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään hallilla, kuten aina. Pää pystyssä poroja turpaan.

Vaikka Kantolan myynti vähän harmittaakin, tärkeämpää on eloonjäänti. Jotta Blues voi vielä joskus taistella mestaruudesta, on talous _saatava_ kuntoon.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Toimittajalta kolumnissa hyviä pointteja joista olen samaa mieltä. Bluesilla on edelleen ihan kilpailukykyinen joukkue kasassa. Seuran urheilullinen uskottavuus kulminoituu tällä hetkellä kahteen asiaan:
- Ei enää pelaajamyyntejä
- Samson Mahbod täytyy pitää joukkueessa kauden loppuun. On Hirson ja Korhosen ohella joukkueen paras hyökkääjä.

Toki voittojakin pitää alkaa tulla, mutta en minä siitä ole huolissani. Ihan hyvin jengi taistelee ja kyllä se alkaa vielä pistesarakkeissakin näkyä.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tj Koskinen kertoi eilen, että tulot ja menot ovat nyt tasapainossa, eli uusia pelaajakauppoja ei ole tarvetta talouden takia tehdä. Hirso myös sanoi, että "tunnelin päässä on jo valoa" ja valoi uskoa jengiin, painottaen joukkueen asennetta.

Ehkä tästä vielä tulee jotain, mutta tosiaan Mahbodille pitäisi rustata kyllä se jatko jo pikkuhiljaa. Siinä on todellinen löytö. En tiedä onko Aholan ansiota, jos on niin siitä kyllä sulka hattuun.
 

JandoKenar

Jäsen
Suosikkijoukkue
MM95
Ehkä tästä vielä tulee jotain, mutta tosiaan Mahbodille pitäisi rustata kyllä se jatko jo pikkuhiljaa.
Mä olen tämän suhteen suht rauhallisilla mielillä ja uskon lähes sata varmasti että lappu on valmis ja allekirjoitetaan heti kun try-out loppuu. Tässä varmaan vaan ollaan ultravarovaisia, että ei käy niin että soppari allekirjoitetaan ennen try-outin loppua ja vikassa matsissa minkä try-out vielä kattaisi Mahbod loukkaantuu ja käteen jää maksettava liksa + kaveri joka ei pysty pelaamaan.
 

Orca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon mikä milloinkin
Ainakin Mahbod on jo nimetty yhden Bluesin junnujengin kummipelaajaksi. Eilinen esitys oli koko tiimiltä positiivinen läpi pelin. Kähkönen on selkeästi parempi maalivahti kuin Engstrand ja pelejä pitää nyt antaa juuri niin paljon kuin poika jaksaa pelata. pientä ylipelaamista vielä välillä nähtävissä. Joukkueen isoin ongelma on ylivoimapeli ja siinä isoin ongelma on Hirschovits, joka ei tunnu saavan itsestään parasta esiin. Sama koskee Hirson koko pelaamista; ajoitus koko ajan hiukan pielessä. Vaikea sanoa, onko viime kauden krapulaa vai onko ulkopelillisten asioiden syytä (esim. seuran tilanne ja siitä seuranneet säätämiset) - vaiko jotakin ihan muuta. Toinen yv-ongelma on Rantakari, joka olikin nyt siirretty kakkos ylivoimaan. Toisen kauden kirous? Jos vielä haalariosasto Talaja ja Liivik etunenässä saisi hiukan lisää juonta peliin, voisi jengi (taas) nousta tuosta suosta. Suomela oli eilen positiivinen yllätys varsinkin ottelun alkupuolella; tosin peliaikakin taisi sen jälkeen vähetä.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Isoin ongelma on ehkä yv-peli. Tosin sitä on vaikea verrata viimevuotiseen koska Aaltosen tasoinen pelimanne sieltä puuttuu.
Ainakin eilisessä pelissä suurin ongelma oli yv:ssa oli muut kuin Hirso. Paha pelata yv:aa kun sitä vedetään kuin 4 vs 4. Poukkula vaan ei kuulu ylivoimalle eikä alivoimalle.
Itse asiassa Poukkulan ei pitäisi kuulua edes pelaavaan kokoonpanoon.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Miten helvetissä jengi jaksaa jauhaa Poukkulasta ihan kun hän olisi suurin syyllinen tähän tilanteeseen ja myös syy miksi Aholle pitäisi antaa potkut? Jos yv:tä mietitte niin kyllä kritisoida pitää myös 0 maalia tehnyttä Somervuorta, kiekkoa liian hitaasti liikkeelle laittavaa Hirsoa sekä huonoja ratkaisuja tekevää Rantakaria.
 
YV ja AV on taas aivan luokatonta. Molemmat taisivat olla sitä viime kauden alussakin ja muistaakseni ennen tuota Bluesin hyvää jaksoa (käytännössä koko loppukausi ensimmäisten 15 pelin jälkeen) pelattiin useampi peli ilman maalia silloinkin. On se taas niin helvetin vaikeeta alkukaudesta, mutta pitää vaan jaksaa uskoo, että tälläkin kaudella täältä tullaan vielä.

Ylivoimalla kovasti koitetaan samaa kuvioo kuin viime kaudella, mutta ei se nyt vaan toimi kun ensinnäkin kiekkoa ei saada alueelle ja toisekseen jos saadaan niin ei ikinä saada rauhotettua, vaan vastustajan pelatessa aktiivista alivoimaa ollaan ihan kusessa. Sitten jos jollain ihmeellä saadaan kuvio toimimaan, niin Hirso syöttää Rantakarille joka pommittaa ekan äijän jalkoihin. Jos se kiekko ei osu jalkoihin vaan jollain ihmeellä menee maalille asti, niin maskissa ei ole ketään ja helppo torjunta. Jos maskissa oli joku, niin sijoittuu väärin irtokiekon kannalta loput pelaajat ja vaikka se irtokiekko tulisi, niin lauotaan logoon.

Poukkula on Bluesin paras hyökkääjä omassa päässä ja aivan ylivoimaisesti onkin. YV:llä en kyllä näe Poukkulalle mitään paikkaa.. tai itseasiassa näen. Bluesin ylivoimalla Poukkula varmistaa, että vastustaja ei saa maalia. Jos maalinteko on vaikeeta, niin haukutaan niitä joilta maaleja olisi odottanut: Somervuori, Talaja, (Kantola), Hirso ja Makkonen tulee ekana mieleen. Poukkulalta en itse ainakaan odottanut mitään pisteiden tekemistä, vaan hyvää duunia kentän molemmissa päissä. Toki Poukkula joutuu fanien hampaisiin, koska Aho peluuttaa miestä tilanteessa kun tilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No siis todellakin Poukkula on ollut ihan hyvä tämän alkukauden, jopa parempi mitä odotin. En ymmärrä lainkaan miksi esim. eilisen pelin takia tänne tultiin avautumaan juuri Poukkulasta kun esim. Hirso pelasi alkukauden paskimman pelinsä. Ja Somervuori on vaellellut varjojen mailla viimeiset kymmenen peliä. Ennemmin olisin muuten luopunut Somervuoresta kuin Kantolasta mutta ilmeisesti Kantolassa nähdään (aivan oikein) enemmän potentiaalia ja siksi hän kelpasi muualle.

Totta hitossa ylivoimallakin tuonne voisi laittaa parempia miehiä jos joukkueessa vain sellaisia olisi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Somervuori on kyllä ollut iso pettymys. En odottanut kuin sellaista n. 10 maalin kautta, mutta äijähän on ihan lapanen. Pyörii maalipaikkojen ulkopuolella, ei haasta eikä onnistu oikein missään.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
... avautumaan juuri Poukkulasta kun esim. Hirso pelasi alkukauden paskimman pelinsä. Ja Somervuori on vaellellut varjojen mailla viimeiset kymmenen peliä. Ennemmin olisin muuten luopunut Somervuoresta...

Totta hitossa ylivoimallakin tuonne voisi laittaa parempia miehiä jos joukkueessa vain sellaisia olisi.
Olisko Hirson peliin vaikuttanut ketjukaverit yhtään?
Joo Somervuori on kyllä kanssa ollut ihan paska ja olisin minäkin mieluummin pitänyt Kantolan kun Eeron.
Ja ylivoimalle ei sit kyllä löydy enään paskempia pelaajia (lue poukkula)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös