Espoo Blues kaudella 2015–2016

  • 394 013
  • 1 907

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Tai sitten toimittaja on kysynyt väärältä henkilöltä asiasta?

Ainahan toimittajat kyselevät kaikilta saadakseen jonkun vastaamaan. Missä tahansa ammattimaisessa organisaatiossa on perusvastaus tyyliin "Pelaajien sopimuksia koskevia asioita kommentoi toimitusjohtaja/urheilutoimenjohtaja". Mutta toki tämä ei ole Bluesin nykytilassa suurin puute...
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tai sitten toimittaja on kysynyt väärältä henkilöltä asiasta?
Toimittaja on omasta näkökulmasta kysynyt ihan oikealta henkilöltä. Tero Lehterä on näköjään sellainen hölösuu että ei tajua milloin pitäisi pitää turpaansa kiinni. Jos kerta Lehterä oli niiden viime talven Aho juorujen takana niin nyt tää on jo toinen kerta viimeseen 9 kk aikana kun Lehterä hölöttää asioita toimittajille joita ei pitäsi. Oikeasti Bluesin toimistolla rupeisin vakavasti harkitsemaan voiko tollaisen valkun varaan rakentaa yhtään mitään jolla ei ole edes hoksottimia siihen mitä saa puhua iltapaskan toimittajille ja mitä ei.
 
Siis...Malmivaaralle on ilmoitettu että palveluksiasi ei enää tarvita mutta hänelle vasta etsitään uutta työnantajaa. Seurajohto on kieltänyt laittamasta häntä pelaavaan kokoonpanoon. Palkkaa maksetaan, tiettävästi aika hyvääkin ja on satavarma ettei kukaan tule sitä summaa enää Ollin palveluksista maksamaan. Täällä voi jotkut sanoa että Malmivaaraa ei pelillisesti tarvita mutta olenko ainoa jonka mielestä työnantaja on tässä toiminut sikamaisesti ja tästä hommasta on kehkeytymässä kunnon farssi. Aivan uskomatonta miten tässä organisaatiossa eräillä on otsaa kohdella kokenutta kiekkoammattilaista ja joukkueen varakapua! Oikeastaan pitäisi kirjoittaa joko Vitutusketjuun tai Hallitsematon alasajo -ketjuun koska molemmista on aika paljolti nyt kyse.

Noloilta ja surullisinta on, että Blues ei ehkä tästä sotkusta tule taloudellisesti hyötymään senttiäkään mutta seuran maineesta menee rippeetkin. En tosin tiedä onko sillä saralla enää mitään mitä menettää. Mitta alkaa olla tämän näppiksen takana aika täynnä tämän organisaation perseilyä.
 
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tehdäänkö byroolla päätöksiä jurrissa? Uskomatonta paskaa. Vähintä, mitä Malmi olisi ansainnut, olisi ollut tyylikäs lähtö. Jos Piidöör Ahoula on tämän takana, niin keksi itselles uusi harrastus. Bluesin tuhoaminen alkaa jo riittää.
 
Tuossa linkki toimari Koskisen haastatteluun. Jutun kirjoittajaa en viitsi mainita. Mutta ei nuo vastauksetkaan nyt oikein vakuuta. No, kai se on mentävä lauantaina taas matsiin. Saas nähdä ketä siellä vielä silloin on joukkueessa mukana.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Aivan käsittämätöntä tohelointia! Uskomattoman mautonta ja samalla typerää toimintaa, koska eihän tuo Malmi mitään kuumaa kamaa markkinoilla ole.
Ottaisko Jokerit, kun Väänänen varmaan joutuu vankilaan?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No siis.

Kaikki kunnia Ollille, mutta Bluesissa mies oli aina aika paska jos rehellisiä ollaan. Pelillisesti ei siis menetetä mitään koska nyt Veeti Vainio mahtuu kokoonpanoon. Toinen juttu on sitten imgo: vaikka asia näyttää (etenkin IS:n okulääreillä) surkealta, on pakko vain todeta se fakta, ettei tässä ole mitään uutta ja toisaalta myös se, ettei tämä ammattilaisurheilussa mitenkään ennenkuulumatonta ole. Vai mitä Jan Lundell?

Huonosti hoidettu, mutta ei potkujen takia (itse olisin myynyt Malmivaaran jo vuosi sitten) vaan siksi, että tällainen shöy pääsi jälleen turhaan julkisuuteen. Minkäs tietysti teet jos jengiä Blegi kiinnostaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tiedä sitten mikä on oikea tapa kohdella pelajaa josta on päätetty päästä erooon. Kun Ahola haluisi päästä Ikosesta eroon niin se että oli Ikosen selän takana kaupitellut pelajaa tuomittiin laajasti varsinkin ton samaisen toimittajan toimesta. Nyt taas pelaajalle kerrottiin kasvotusten missä menään ja sekään ei ole hyvä juttu.

Kyllä mä ymmärrän myös sen että Malmivaara ei saa treenata jengin mukana. Varmaan potkut vituttaa joten turha siellä on pitää hapannaamaa mukana. Kuten Malmivaaran kauden alussa saama luistin viilto ranteseen osotti niin aina voi harkoissa loukaantua joka taas heikentää myyntiaikeita. Joskus noita pelaajia koitetaan savustaa jengeistä ulos jotta purkisivat itse sopparinsa ja se vasta tylyä toimintaa onkin.

Loppupeleissä aika moni pelaaja vaihtaa kauden aikana seuraa ja osalla on ihan vastaa prosessi takana kuin mitä Malmivaaralla. Ainakin paperilla Ahola on tehnyt mielestäni ihan oikeat asiat vrt case Ikoseen. Tietenkin millä sanoilla ja äänesävyillä asiat on asianomaisille infottu on tietenkin oleellista. Mutta onhan se aina karua kertoa jollekulle että "sä olet muuten flopannut aika pahasti ja tuumattiin että nyt ois aika vaihtaa maisemaa".

Tässä casessa nyt vaan Malmivaaralla on kuitenkin kaikki kortit. Muistini mukaan hänen ei tarvii siirtyä saman talousalueen ulkopuolelle joten ainoa seura minne Blues voisi Malmivaaran myydä on Hifk. Kaikki muut osotteet vaativat sitten Malmivaaran hyväksynnän. Tietenkin jos Ahola on sanonut rumasti palaverissa niin voi vähentää Malmivaaran halukkuutta yhteistyöhön.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Malmi on ollut jengin kalleimpia pelaajia viime vuodet. Harmi, että lähtö tapahtui näin tökerösti, mutta pelisuorituksia en jää kaipaamaan. Niin monta kertaa tullut kirottua Malmin peliesityksiä. Sitä ei voi kukaan kiistää, siis jos yhtään ymmärtää tätä lajia ja tsiigannut suurimman osan peleistä.

Työelämässä tänä päivänä luuta lakaisee aika usein tulospaineiden edessä ja ihan samalla tavalla se urheilussa menee. Ei siellä mitään läksiäisiä ja kakkua syödä vaikka persoonana kuinka kiva kaveri joutuukin lähtemään. Usemmiten joutuu lähtemään alisuorittajat. Siinä mietitään usein, että mitä sillä liksalla pitäisi saada aikaan. Näin se vaan on. Niin ja tällä varmistetaan se, että ne ketkä pelaa liksan vaatimalla tasolla saavat liksansa

Voitto kuitenkin tänään. Sarjasijoituksen puolesta yleisöllä ei enää syytä vältellä Bluesin matseja. Uskon lauantain peliin tulevan ihan ok yleisömäärä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Barcelona haastelee tuossa edellä identtisesti omien aatoksieni kanssa. Voisi tuohon vielä lisätä, että kun kyseessä on valmentajan luottopelaaja, ei kyseisen pelaajan sirklailu treeneissä varmaan nostattaisi valmentajankaan mielialoja. Nyt Ahoa pännii varmasti, mutta se pääsee siitä nopeammin yli, kun Malmivaara ei ole kuvioissa mukana.

Ja mitä itse irtisanomussuoritukseen tulee, niin en tiedä mitä törkeätä tuossa nyt on tapahtunut, ellei ne ole kusseet sen niskaan samalla. Pelaajille etsitään uusia seuroja jatkuvasti, ja tuskin nuo informaatiotilaisuudet mitään halihali-tilaisuuksia muuallakaan ole.
 
Pelaajille etsitään uusia seuroja jatkuvasti, ja tuskin nuo informaatiotilaisuudet mitään halihali-tilaisuuksia muuallakaan ole.

Erikoista tässä on se että Malmivaaralle "annettiin potkut" ennen kuin uutta seuraa on olemassa. Lainausmerkit sen takia, koska seura on velvollinen maksamaan liksaa koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi vaikea nähdä miten seura on tällä paikkaamassa talouttaan.

Naurettavaa verrata case Ikoseen. Siinä oli valmennus vs. kiukutteleva junnu joka nakersi joukkuehenkeä. Tottakai on selvää että jälkimmäinen saa lähteä. Nyt seura on taloudellisista syistä laittanut ulos joukkueen varakapun ja luottopelaajan, joka tyyppinä on varmasti kaikkea muuta kuin joukkuehengen pilaaja.

Eivätkä nämä "potkut" ole tähän Malmivaaraan jäämässä kuten Koskisen kommenteista saattoi lukea. Vois perustaa spekulaatioketjun "kuka lähtee seuraavaksi".
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Erikoista tässä on se että Malmivaaralle "annettiin potkut" ennen kuin uutta seuraa on olemassa. Lainausmerkit sen takia, koska seura on velvollinen maksamaan liksaa koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi vaikea nähdä miten seura on tällä paikkaamassa talouttaan.

Joo, olisin odottanut toisenlaista marssijärjestystä tässä. Malmivaara ei ole mikään kiukutteleva junnu, vaan ammattimies. Mutta vaikka tämä yllättävä tapahtuma olisikin, ei se mielestäni törkeä ole, kuten Tuomisen Eero väittää. Ja uskon, että Petterillä ja kumppaneilla oli syynsä tehdä kuvio tällä tavalla, koska ei sillä irtopisteitä Aholta kalastella. Varmasti vaikea päätös.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se onko pelaajalla A rinnassa vai ei on ihan yks hailee. Fakta on, että peliesityksiin nähden rankasti ylihintainen pelaaja lähtee ja itse en osaa siitä olla pahoillaan. Tässä on hoidettu ainostaan se huonosti, että Tero Lehterä (ja ilmeisesti joku muukin) on puhunut asioista joista ei pitäisi vielä julkisesti puhua. SE on puuhastelua, ei muu.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Erikoista tässä on se että Malmivaaralle "annettiin potkut" ennen kuin uutta seuraa on olemassa. Lainausmerkit sen takia, koska seura on velvollinen maksamaan liksaa koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi vaikea nähdä miten seura on tällä paikkaamassa talouttaan.

Tuo tässä jutussa näin ulkopuolisen silmin tyhmimmältä vaikuttaa, hyvällä tuurilla seuraa pitää etsiä monta viikkoa ja palkka juoksee, pelaajaa ei voi käyttää ja lopulta saa vain murto-osan palkasta. Hyvällä tuurilla säästö on sitten sen verran että hyvä jos peruspakkia löytyy rahalla tilalle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Naurettavaa verrata case Ikoseen.
Se miksi jostain pelaajasta halutaan eroon ei olu tässä se pointti, vaan se miten ja milloin pelaajalle asia informoidaan. Nyt Malmivaaralle kerrotiin rehdisti missä menään ja se nyt on mielestäni ihan oikea tapa menetellä tämöisessä tilanteessa. Olen kuullut että kaudella 2008-09 Holtari menetteli juuri päinvastaisella tavalla kun koitti ratkaista Bluesin ulkkariongelmaa ja etsi kaikessa hiljasuudessa Dale Clarkelle hänen selän takanaan uuden seuran. Sitten kun Hole oli ehdottanut Clarkelle siirtoa Ruotsiin niin Dale ja hänen agenttinsa vetivät herneen nenään eikä toi siirto koskaan toteutunut.

Tuo tässä jutussa näin ulkopuolisen silmin tyhmimmältä vaikuttaa, hyvällä tuurilla seuraa pitää etsiä monta viikkoa ja palkka juoksee, pelaajaa ei voi käyttää ja lopulta saa vain murto-osan palkasta.
On ihan bussines as usual lätkäpiireissä. Esim. Kärpät oli jo kesän alussa päättänyt että Davis, Spang ja Glenn saa lähteä vaikka herroilla oli voimassa olevat sopparit tästä kaudesta. Itselle jäi myös Antti Kerälän tapaus kaudella 2013-14 mieleen kun Kalpa kenki Kerälän kesken kauden veke ja ilmoitti tidotteesaan että "soppari on purettu yhteisymmäryksessä". Tosin sitten kun Kerälä teki myöhemin sopparin HPK:n kanssa niin paljastukin että kyseessä oli lainapesti eli Kerälä olikin edelleen Kalpan palkkalistoilla.

Joo, olisin odottanut toisenlaista marssijärjestystä tässä.
Ois kyllä sitten kiva kuulla miten sitten olisit hoitanut homman. Siis kyllä joukkueen GM:lle tulee aina tilanteita jolloin joku pelaaja pitää pistää pihalle kun ei vastaa odotuksia, fygyt on loppu tai pelaaja käyttäytyy jollain tavalla sopimattomasti. Liigassa/euroopassa kun ei voi pelaajia tosta vain kaupata pois kuten NHL:lässä. Siksi tää on euroopassa ihan yleinen käytäntö että pelaaja potkitaan joukkueesta ulos kotiin istumaan jotta se sitten suostuu lopulta vaihtamaan seuraa.

Kyllä Aholaa ja Bluesia saa mun puolesta haukkua niin paljon kuin lystää, mutta tuntuu vaan hieman hoopolta kun nyt haukutaan Bluesia toimintavaoista jotka on ihan yleisiä liigassa/euroopassa. Se että joku negaatio uutisiin erikoistunut iltapaskan toimittaja sai nyt jengin uskomaan että tässä on nyt jotain poikkuksellisen törkeetä tapahtunut lähinnä huvittaa mua.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kyllä Aholaa ja Bluesia saa mun puolesta haukkua niin paljon kuin lystää, mutta tuntuu vaan hieman hoopolta kun nyt haukutaan Bluesia toimintavaoista jotka on ihan yleisiä liigassa/euroopassa. Se että joku negaatio uutisiin erikoistunut iltapaskan toimittaja sai nyt jengin uskomaan että tässä on nyt jotain poikkuksellisen törkeetä tapahtunut lähinnä huvittaa mua.
Tämän takia minusta olisi ollut järkevintä hoitaa asian tiedotus itse. Malmivaara oli poissa Jyppipelistä, joten hänelle on varmaankin kerrottu asiasta sen päivän aamulla tai kenties edellisenä päivänä. Mikä olisi estänyt Bluesia tiedottamasta itse, että taloustilanteesta johtuen Malmivaaralle etsitään uutta seuraa, kiitos menneistä kausista jne jne. Nyt AINOA tiedonlähde tälle koko hommalle on iltapaskalehdet, jotka tietenkin repivät kaiken irti koko sopasta ja kääntävät totuuksia haluamaansa suuntaan. Kun tätä asiaa pohtii ihan ajatuksella, eikä tunteella, Blues on tosiaan toiminut ihan oikein eli tiedottanut asiasta ensin päävalmentajaa ja sitten pelaajaa itseään. Häntä ei tietenkään peluuteta enää, eikä oteta harjoituksiin mukaan, koska se vasta olisi erikoinen tilanne... Ainoa moka tuli siis asian tiedottamisessa julkisuuteen. Eikö toimistolla ole vieläkään opittu, että nämä asiat tulevat julki ennemmin tai myöhemmin? Onneksi nyt Ahola, Koskinen, Lehterä tms. ei aluksi kieltänyt koko asiaa, kuten joskus aiemmin "ei Malmivaara ole minnekään lähdössä, pientä nuhaa vaan"....
 
Se onko pelaajalla A rinnassa vai ei on ihan yks hailee. Fakta on, että peliesityksiin nähden rankasti ylihintainen pelaaja lähtee ja itse en osaa siitä olla pahoillaan. Tässä on hoidettu ainostaan se huonosti, että Tero Lehterä (ja ilmeisesti joku muukin) on puhunut asioista joista ei pitäisi vielä julkisesti puhua. SE on puuhastelua, ei muu.

Oleellista on huomioida että määräaikaisella sopimuksella seura on sitoutunut maksamaan ylihintaa kauden loppuun saakka. Merkittävää säästöä tulee vain jos joku muu ottaa saman liksan vastattavakseen. Uskotko siihen?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei keskeneräisistä asioista kuulukaan tiedottaa mitään. Virhettä ei ole tehnyt kuin se taho (Lehterä?), joka asiasta on medialle puhunut.
 

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mulle tuli tästä Malmivaaran tapauksesta mieleen Haatajan tapaus viime kauden Kärpissä. Molemmissa kovapalkkainen pelaaja alisuorittaa palkkaansa nähden, joukkueenjohto ilmoittaa kaverille, että hänen palveluksiaan ei enää tarvita, valmentaja ei enää peluuta pelaajaa sen jälkeen ja pelaajalle aletaan etsiä uutta seuraa. Ainoa ero tapahtui siinä vaiheessa, kun media alkoi kyselemään tapahtumista. Junno ja Marjamäki eivät kommentoineet mitään ennen kuin uusi seura oli löytynyt, kun taas Lehterä kommentoi heti, kun joku vaan tajusi hänelle soittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös