Espoo Blues kaudella 2015–2016

  • 393 988
  • 1 907

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tuosta asiasta eri mieltä. Pelasi viime kaudella kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja teki pääsääntöisesti ketjukavereistaan parempia. Oli hyvä myös puolustussuuntaan. Ylivoimassa parempi kuin kung Perrin. Vähemmän harhasyöttöjä ja enemmän oivalluksia. Jos parantaa edes hiukan ja ketjukaverit on tasoa hyvä nakkaa ens kaudella 40-50 pinnaa.
Toivottavasti, ei mulla ole mitään Juusoa vastaan. Kuitenkaan 0,5p/matsi ei ole ylivoimaa pelaavalle hyökkääjälle mikään maaginen lukema. Pelikaveritkin oli Liigan kärkeä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Vähemmän harhasyöttöjä ja enemmän oivalluksia. Jos parantaa edes hiukan ja ketjukaverit on tasoa hyvä nakkaa ens kaudella 40-50 pinnaa.
40 pistettä teki viime kaudella 16 pelaajaa Liigassa. En usko että Ikonen tähän pystyy. Ja kuten @Blöö tuossa mainitsi niin 0,5ppg ei nyt ole mikään ihmeellinen lukema hyökkääjälle joka on tulosyksikössä. 30 pistettä on on mielestäni Juusolle realistinen luku mikä tietty 20-vuotiaalle on jo erittäin kova suoritus.

Janne Puhakasta olen taas siinä mielessä innoissani että nyt on sitten "ensimmäinen paluumuuttaja" näistä rapakon taakse lähteneistä. Toivottavasti onnistu jolloin tässä on hyvä signaali vaikkapa Kalle Kossilalle että takaisin voi tulla. Miksei Ahti Oksasellekin mutta hän taitaa ensi kauden jälkeen kyllä tehdä NHL-sopimuksen.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Blues kotiutti Janne Puhakan.

Pari vuotta sitten Bluesin nuorista QMJHL ja nyt sitten takaisin Espooseen. Tässä tapauksessa tämä siirto meni siis juuri niin kuin sen Bluesin kannalta pitäisikin, eli sen uuden mantereen kokemuksen jälkeen palataan kotiin, Espooseen (nuorena tai vanhana).
Mielenkiintoinen paluumuuttaja. Uskoisin, että voi yllättää todella monet koska pelannut kovaa juniorisarjaa ja varmasti lähtee etumatkalta moneen nuorten liigaa pelanneeseen verrattuna.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mielenkiintoinen paluumuuttaja. Uskoisin, että voi yllättää todella monet koska pelannut kovaa juniorisarjaa ja varmasti lähtee etumatkalta moneen nuorten liigaa pelanneeseen verrattuna.
Olen varmasti nähnyt Puhakan pelejä, mutta eipä ole mieleeni jäänyt. Plussaa espoolaisuudesta ja halusta edustaa Blegiä. Kysymysmerkkinä pieni koko. Takavuosina (ja yhä?) meidän junnut oli vähän smurffiarmeija. Pieniä vipeltäjiä kenttä täys. Toivottavasti on tarttunut kovuutta otteisiin Kanadassa.
Edit. Eikä 33 pointsia ole kovin paljoa sarjassa, jossa parhaat takoo kevyesti yli sataa pistettä. Mutta tervetuloa takaisin, yllätä mut!
 

Droppen12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, persoonat
Olen varmasti nähnyt Puhakan pelejä, mutta eipä ole mieleeni jäänyt. Plussaa espoolaisuudesta ja halusta edustaa Blegiä. Kysymysmerkkinä pieni koko. Takavuosina (ja yhä?) meidän junnut oli vähän smurffiarmeija. Pieniä vipeltäjiä kenttä täys. Toivottavasti on tarttunut kovuutta otteisiin Kanadassa.
Edit. Eikä 33 pointsia ole kovin paljoa sarjassa, jossa parhaat takoo kevyesti yli sataa pistettä. Mutta tervetuloa takaisin, yllätä mut!

Hyvä nosto tuo 33 pointsia QMJHL:ssä. Tiedän sattuneesta syystä aika paljon Kanadan ja USAn junnusarjoista ja Kanadan puolella OHL ja QMJHL perustuu lähes ainoastaan hyökkäyspeliin. Jos teet pinna/peli tahtia näissä sarjoissa niin se ei kerro minkäänlaisesta tähtipelaajasta. Itse nostan WHL:ssa pisteitä tekevät kaverit todella korkealle. Siellä puolustetaan tarkasti ja pelataan todella fyysisesti, kuten pienemmät pistemäärät pörssien kärkipäässä kertoo. Jenkkien puolella USHL:ssä sama, todella tiivistä puolustuspeliä ja maaleja tulee todella vähän.

Meni vähän OT:ksi joten muutama sana myös Puhakasta. Suomessa pelatessaan oli tosiaan pehmeä kaksinkamppailuissa kuin mikä ja räjähtävyys puuttui luistelusta. Kolikon toisella puolella onkin todella tekninen luistelija ja hyökkäyspäässä ovela pelaaja ja pehmeät kädet. Oli junioreissa todella viihdyttävä seurattava, teki jos jonkinmoisia poikkeuksellisia asioita kiekon kanssa, mutta ei ollut järin tehokas. Toivottavasti on saanut Kanadasta agressiivisuutta lisää ja päämäärätietoisuutta lisää.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Puhakasta vielä sen verran, että minulla on ollut ilo valmentaa kaveria EKS:n junnuissa ja sanoisin, että kyseessä on erittäin tervepäinen nuori jääkiekkoilija. Janne suhtautuu harjoitteluun intohimolla ja antaumuksella, on persoonana valmentajan toivepelaaja -siis ainakin junnuna oli enkä usko, että seepra raidoistaan pääsee- ja oli kova harjoittelemaan itsenäisesti jo nuorellakin iällä. Mielenkiinnolla odotan toivottavasti tapahtuvaa esiinmarssia liigaympyröihin.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Näistä muiden jengien hankkimista ECHL sun muista arvoista voi jokunen hankinta osoittautua hyväksikin muttei voi olla, kuin tyytyväinen siitä, kuinka hyvässä kuosissa Bluesin jengi on jo ollut jonkin aikaa. Vaihtuvuutta ei ole paljoa ja Kantolalla&Talajalla on terveenä pysyessään paljon potentiaalia parantaa ja joukkue on kaiken lisäksi halpa. Jos veskat eivät petä täysin niin Blues on kevyesti kuuden joukossa runkosarjassa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tässä taloustilanteessa aika huikea jengi on kasassa. Lisäksi veikkaan että meillä on yksi historian halvimmista MVP:stä Liigassa (suhteutettuna yleiseen liigapelaajien palkkoihin). Silti uskon että Hirso on tyytyväinen, kun saa olla niin tärkeässä roolissa. Kun saadaan hyvä syksy alle, niin voidaan runkosarjan lopussa antaa loukkaantuneiden pelaajien kuntoutua kunnolla playoffseja varten. Tilalle otetaan junnuja kehittymään, vaikka sitten sarjapisteissä vähän hävittäisiinkin. Seuraavien kausien ja pelaajien kehittymisen kannalta tämä olisi varsin ideaalista.
 
Sanoisin että mahdollisuuksia on olla runkosarjassa korkeallakin. Laittaisin kriittisiksi tekijöiksi seuraavat herrat, eli Bluesin sijoitus määräytyy paljolti sen mukaan millaisen kauden he pelaavat:

- Somervuori
- Kantola
- Engstrand

Hirsoa en tuohon nimennyt koska pidän häntä melkoisen varmana, samoin Korhosta, Liivikiä, Talajaa ja puolustuksesta Rantakaria sekä Kuukkaa. Mutta kun katsoo keitä meiltä on lähtenyt sekä Somervuoren tilastoja on helppo päätellä, että hänet on hankittu tänne pisteiden tekijän rooliin ja niitä on myös tultava. Kantolan osalta kysymysmerkki liittyy lähinnä siihen miten ehjän kauden saa pelattua. Ja maalivahtipeli on tietysti krittinen tekijä, siksi Engstrand joka lienee lähtökohtaisesti ykkösveskarimme.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mä näen ihan hyvät mahdollisuudet saada syksyllä aikaan positiivinen kierre, joka kantaa pitkälle. Ai miksi, pitääkö muka perustella? No hyvä on:

-Joukkue on hyvissä ajoin valmis, vaihtuvuutta on vähän ja rinki on laaja & varsin tasokas.
-Valmennus ei ole mikään arpa tai kääntämätön kortti.
.CHL lisää mielenkiintoa Bluesiin.
-Otteluohjelma on merkittävästi parempi. Viimeksi alun konttaaminen haavoitti koko kautta.
-Talous on ilmeisesti jonkin verran paremmalla pohjalla, eikä paskaa tule niskaan ainakaan viime kauden mitalla.

Eli kun CHL ja Liiga saadaan kunnialla käyntiin, luulisi yleisöäkin kiinnostavan. Vielä kun pidetään huoli siitä, etteivät mitkään talouskuprut pääse sabotoimaan sponsorikuvioita ja kausarikauppaa. Nyt on minun mielestäni uuden johdon kausi numero1. Edellinen oli vielä vuosi nolla. Nyt pitää tulla tulosta. Mutta ilon kautta hei, ilon kautta...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ja maalivahtipeli on tietysti krittinen tekijä, siksi Engstrand joka lienee lähtökohtaisesti ykkösveskarimme.
Näen itse tärkeimpänä asiana sen että Engstrand saa hyvän alun. Tällöin Kähkönen voidaan ajaa alussa rauhallisesti sisään eikä miestä jouduta heittämään ns. bussin alle. Eli kunhan Engstrand pelaa tasaisesti niin ollaan jo hyvällä tiellä. Alkuun pitää muutenkin saada voittoja. Nyt on vaihtuvuus hyvin vähäistä joten ei pitäisi olla syytä jäädä telineisiin. 10 ekaa ottelua pitää pystyä menemään sillä yli 1,5 pisteen keskiarvolla eikä samalla tavalla kontaten kuin kaksi edellistä kautta.

Muista pelaajista mulla kohdistuu katse siihen ketkä pystyvät lunastamaan itselleen sen toisen tulosta tekevän ketjun roolit. Olisin yllättynyt jollei ykkösketju ole muodossa Korhonen-Hirso-Somervuori jolloin painetta tulee ainakin herroille Liivik, Makkonen ja Kantola. Talajaa pidän varmana suorittajana ja lähtökohtaisesti Poukkula, Sailio ja Rooba lienevät sitten kolmos-nelosketjussa. Ei sille voi mitään että tuohon haluaisi vielä yhden varman kortin mutta oletan ettei tällaista ole tiedossa.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Tässä Mikko Kuukan uraa käsittelevässä uutisessa mainitaan Kuken kantavan varakapteenin A:ta rinnassaan. Tarkoittaakohan tämä sitä että Malmivaara on lähtökohtaisesti kauden alussa sivussa, vai uudistetaanko tulevalle kaudelle kapteenistoa? Ei siinä, mielestäni Kuukka olisi todella pätevä valinta ihan vakituiseksikin varakapteeniksi. (Linkki vie blues.fi uutiseen)
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Kuukkahan kantoi A:ta rinnassaan jo viime kaudella (Hirschovits - C, Liivik - A, Malmivaara - A ja Kuukka - A), joten en usko mihinkään Malmivaaraan poissaoloon, vaan eiköhän kyse ole normaalista varakapteeniuuden kierrätyksestä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuukka oli varavarakapu. Eli sai aina A:n rintaantsa jos joku Hirschovits, Malmivaara taikka Liivik oli kokoonpanossa poissa. Malimvaarahan taas kanotoi C:tä ne pelit kun Hirschovits oli poissa joten siitä voi päätellä mikä toi marssijärjestys noissa kapuasioissa on. Varmaan samalla kapteenistolla mennään ellei nyt se mahdollinnen 6 kk ulkkari oli joku uskomaton johtajapersoona.
 

Migufutuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Hernesaaren Näädät, Blackhawks, Lugu
Tässä on puoltoista kuukautta ollut ilman jääkiekkoviihdettä saatika ilman Blegi-viihdettä ollut jo 4kk.. 45 päivää on vielä kauden kotiavaukseen! Kolmanteen erään lähdetään Hell's Bellsin soidessa tilanteen ollessa 2-2.. Tuoppi ja hodari on kumottu ja sormet on kylmänä jännityksestä.. Simo pommittaa rannarin yläkulman ja koirat on vapaana! Siitä sitten lähdetään himaan tai yöhön syysillan kalsean raikkaassa kelissä.. Ai että alkaispa jo.
 
Nopea vilkaisu voimasuhteet -ketjuun: yleisesti jengi tuntuu olevan sitä mieltä että Blues on vahva kenttäpelaajiston osalta mutta mv-osasto nostattaa kysymysmerkkejä. Vertaisin tilannetta kauteen 2011-12 jolloin lähdettiin kaksikolla Koivisto-Volden. Myös silloin veskariosasto nähtiin Akilleen kantapäänä. Alkuvaikeuksien jälkeen Koivisto osoittautui jopa todella hyväksi kassariksi mutta sitten muut syyt veivät hänet ulos peleistä ja loppukaudesta menetettiinkin paljon pisteitä kun ensin kokeiltiin Voldenia, sitten kutsutiin toinen veskari Mestiksestä, sitten kun saatiin kohtalainen tuuraaja (Galbraith) pamahti hän klesaksi ja loppukaudeksi löydettiin Mestiksestä Ore joka oli ok.

Kaapo Kähkönen on lupaava veskari, mutta kuitenkin vasta junnuikäinen ja tarvitsee harjaantumista liigatasolle. Eihän hän ole vielä edes pelannut yhtään liigapeliä. Siksi yhdynkin nimimerkin Nikke kommenttiin, että tärkeintä olisi Engstrandin saada hyvä alku ettei Kähköstä olla heti "heittämässä bussin alle". Toivotaan siis että Engstrand onnistuu tasaisuudellaan poistamaan Bluesin MV-osaston ylle ripustetun kysymysmerkin. Silloin voi joukkueella olla mahdollisuuksia vaikka mihin. Minkä lisäksi avainpelaajien - ennenkaikkea Hirson - on syytä pysyä ehjänä läpi kauden.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Pavlovin Koiran kanssa samoilla linjoilla täälläkin mennään. Tärkeintä olisi tosiaan saada Engstrandille hyvä startti kauteen jotta itseluottamus pysyisi kunnossa läpi koko kauden, mutta samalla myös toivon että Kähkönenkin pystyy pelaamaan nuoresta iästään huolimatta paineettomasti jottei maalivahtiosastolle tulisi liikaa kysymysmerkkejä. Sen mitä Engstrandista itse tiedän niin kyseessä on suht varma ja kokenut kehäkettu vaikka joitakin lipsahduksia on tosiaan sattunut matkan varrelle. Ja kuten todettua, jos kenttäpelaajat eivät onnistu maalintekopaikoissa niin kyllä maalivahtiosastollakin riittää siihen hommaan tekijöitä.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Heitänpä näin juuri ennen ensimmäisen harjoituspelin alkamista veikkauksen, että Jere Seppälästä tulee olemaan paljon iloa tulevalla kaudella. Viime kaudella joutui sylkykupiksi, osin aiheestakin. On kuitenkin mielestäni paljin parempi kuin tämän palstan perusteella voisi luulla.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Heitänpä näin juuri ennen ensimmäisen harjoituspelin alkamista veikkauksen, että Jere Seppälästä tulee olemaan paljon iloa tulevalla kaudella. Viime kaudella joutui sylkykupiksi, osin aiheestakin. On kuitenkin mielestäni paljin parempi kuin tämän palstan perusteella voisi luulla.
Hope so. Meidän puolustus oli viime kaudella aivan liian kiltti ja pienikokoinen. No oli siellä joku kiltti ja hidaskin. Mä haluaisin sen hampaattoman kanukin siivoamaan maalinedustaa. Kiekollinen peli on meidän pakeilla Liigan eliittiä. Laukaukset ja kyky/halu siivota maalinedustaa taas eivät.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Heitänpä näin juuri ennen ensimmäisen harjoituspelin alkamista veikkauksen, että Jere Seppälästä tulee olemaan paljon iloa tulevalla kaudella.
Nyt kun jatakoaika pelataan 3 vs 3 systeemillä niin Seppälän luisteluvoima saattaa nousta arvoon. Toi jatkoaika muutos taas aiheuttaa sen että Olli Malmivaaraa tulee joko istumaan penkillä sen jatkoajan tai sitten se on todella kusessa kentällä. Muutenkin toi jatkoaika muutos voi olla "mielenkiintosta" katsottavaa kun Espoossa on tunnetusti yksi liigan suurimmista kaukaloista.
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Liigassa jatkoaika pelataan ensi kaudella yhä 4 vs 4 kokoonpanolla, eli liiga ei lähtenyt Mestiksen tavoin matkimaan NHL:ää.
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
My bad. Kesällähän liigahan ilmoitti, ettei moista uudistusta oteta käyttöön tulevalle kaudelle kun NHL siitä uutisoi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
My bad. Kesällähän liigahan ilmoitti, ettei moista uudistusta oteta käyttöön tulevalle kaudelle kun NHL siitä uutisoi.
Niinhän ne ilmotti. Mutta eihän se nyt yllätä yhtään että liigapomot on tässäkin asiassa tuuliviirejä.

Omasta mielestä tää uudistus on todella paska Bluesille. Viime kaudella (kiitos Hirson) noista rankkariskaboista kun tuli yleensä se voitto. Nyt taas 3 vs 3 peli sopii Bluesille mielestäni todella huonosti kun hyviä ja nopeita luistelijoita ei ole joukkuessa montaa. Keskivertoja kyllä löytyy ja sitten muutama pelaaja joista voisi käyttää termiä hidas ja kankee. Kuten tossa pari viestiä kirjotin niin veikkaan että Olli Malmivaara tulee olemaan pulassa tän sääntöuudistuksen kanssa. Ja koska Malmivaara luekutuu Ahon suosikkeihin niin en usko että on ihan heti penkittämässä Malmivaaraa jatkoajalla.
 
Omasta mielestä tää uudistus on todella paska Bluesille. Viime kaudella (kiitos Hirson) noista rankkariskaboista kun tuli yleensä se voitto. Nyt taas 3 vs 3 peli sopii Bluesille mielestäni todella huonosti kun hyviä ja nopeita luistelijoita ei ole joukkuessa montaa. Keskivertoja kyllä löytyy ja sitten muutama pelaaja joista voisi käyttää termiä hidas ja kankee. Kuten tossa pari viestiä kirjotin niin veikkaan että Olli Malmivaara tulee olemaan pulassa tän sääntöuudistuksen kanssa. Ja koska Malmivaara luekutuu Ahon suosikkeihin niin en usko että on ihan heti penkittämässä Malmivaaraa jatkoajalla.

No eihän rankkarivoitoista nyt yksin Hirson ole kiitos vaan veskarien + muidenkin vetäjien. Muistelisin että ainakin Talaja ja Korhonen onnistuivat kovalla prosenteilla rankuissa.

Tuossa 3 vs. 3 -pelissä on huomioitava että puolustajien peliaika pienenee kun luultavimmin pelataan koko ajan kahdella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla. Varmaan tyypillisin kuvio on pakki - sentteri - laituri, joista viime mainitulta olis hyvä löytyä eniten jalkoja. Eli läheskään kaikkia puolustajia ei tarvinne jatkoajalla peluuttaa tai sitten peluutetaan todella lyhyitä vaihtoja.

Muutama mahdollinen jatkoaikakombo vois olla vaikka:

Rantakari - Hirso - Korhonen
Kuukka - Liivik - Sailio
Kaijomaa - Makkonen - Somervuori
Kukkonen - Tiivola - Rooba
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös