Esko Seppänen

  • 591 788
  • 1 264

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Seppänen seuraa ihan kohtalaisen laajalla skaalalla urheilua. Itse asiassa tuntuu, että pitäisi lisätä tunteja vuorokauteen, jotta pystyisi seuraamaan tuosta enemmän. Ei voi siis sanoa, etteikö olisi omistautunut tässä mielessä työlleen.

Siitä en sitten, kuinka paljon tämä mustavalkoisuus on Röngän brändäystä. Samoin Jarkko Ruudun tekemisten intensiivinen seuranta vaikuttaisi täysin strategiselta vedolta. Siksi hieman hymyilyttikin, kun jossain Ruutu-aiheisessa jutussa Seppänen kirjoitti, että "Kun Ruutu lopettaa uransa, niin ketään ei kiinnosta." Paitsi tietysti Urheilulehteä, joka kirjoittaa asiasta kymmenen aukeaman jutun.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seppänenhän hyppii kukasta kukkaan seoten milloin kustakin pelaajasta, joka on sitten pinnalla ollessaan maailman paras/ihanin/kaunein/loistavin. Milloin se on Antti Raanta, milloin Sakari Salminen. Fanipojan fanitusta, nothing else.
Tuntuu tosiaan hullaantuvan aika pahasti kustakin pinnalla olevasta pelaajasta.

Päällimmäisenä tulee mieleen Teemu Rinkinen, kaveri oli Seppäsen kirjoissa joskus lokakuussa aikalailla noussut sinne liigan laatuhyökkääjien kategoriaan, eikä siinä mitään kun ihan hyvät tehot Rinkinen teki joka tapauksessa loppukauden täydestä hyytymisestään huolimatta. Olisi vaan mielenkiintoista tietää, mitä mieltä Seppänen oli kaverin loppukaudesta jossa mentiin muistaakseni pahimmillaan parikymmentä matsia lähes kiikaritehoilla. Alkukaudesta oli suurinpiirtein tuleva maajoukkuemies loppukaden EHT:lle.

Tuntuu, että nämä Seppäsen nostamat ilmiöt ovat yhtenä hetkenä ihan jumalia ja suurinpiirtein kategoriassa "KHL kutsuu ja loppukaudesta ei näissä kaukaloissa enää nähdä", ja pari-kolme kuukautta myöhemmin kyseiset pelaajat ovatkin siellä ns. omalla tasollaan taas perustekijöiden joukossa.

Seppäsen ulkopuolelta jos mainitaan Urheilulehteen liittyen, minua on jo useamman kauden vaivannut lehteä lukiessa, kuinka se ja se nuori kotimainen futaaja "lähtee todennäköisesti kesällä tai tammikuussa ulkomaille." Tuntuu, että yhdessä vaiheessa joka toinen vähänkin lupaavampi pelaaja kategorioitiin kausiennakoissa ja muissakin jutuissa seuraavan siirtoikkunan ulkomaille lähtijöiksi. Ihan kivasti sinne toki on viime aikoina äijiä lähtenytkin, mutta siinäkin asiassa voisi ottaa hieman realismia kehiin ja miettiä, millä prosentilla noita ulkomaan läpimurtoja tehdään tai on syytä edes odottaa Veikkausliigan kulloisistakin 18-20 -vuotiaista pelaajista.

Toisin sanoen, onkohan Urheilulehden toimittajilla joku pakko aina päästä ensimmäisenä julistamaan ja ennustamaan, kuka lähtee NHL:ään, KHL:ään tai futiksen puolelta mihin tahansa ulkomaille, ajattelematta asiaa sen pidemmälle ja ottamatta huomioon että ihan jokaista yhden kauden ihmettä nuoresta iästään huolimatta ei välttämättä täältä heti muualle raahata.
 
Viimeksi muokattu:
Seppäsen ulkopuolelta jos mainitaan Urheilulehteen liittyen, minua on jo useamman kauden vaivannut lehteä lukiessa, kuinka se ja se nuori kotimainen futaaja "lähtee todennäköisesti kesällä tai tammikuussa ulkomaille."

Innastahan taidetaan pitää futispuolella koomisen huonona toimittajana. Tässä juurikin yksi pääsyy.

Aika tökeröä kuvaa Seppänen levitti eilen twitterissään, noihin Pirkkapilakuviin liittyen..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Heh, jatkan Seppäsen kehumista saman asian tiimoilta: hyvä kirjoitus hänen "Avoin kirjeensä" Kimmo Kuhdalle uusimmassa Urheilulehdessä.

Seppänen osaa selkeästi kirjoittaa parempia henkilökuvia, kuin tehdä syvällistä kiekkoanalyysia.
 
Esko Seppänen käyttää tuoreimmassa urheilumedian pläjäyksessä seuraavaa lausetta:

"Näin ainakin lapsenuskoni haluaa sanoa."

Mielestäni ko. lause hänen kannattaisi lasauttaa jokaisen tuotoksen loppuun, jossa: lähdetään liikkeelle, nostetaan lavetille, napataan kiinni, ehdotetaan, arvuutellaan, uskotaan, toivotaan, varmistetaan, todetaan, otaksutaan...saa jatkaa...
 

Mace

Jäsen
Ihmettelen aika kovasti tuota Seppäsen halukkuutta tahallisesti vääristellä tapahtunutta ja julistaa asioita, joille ei ole mitään totuuspohjaa. Enkä siis puhu nyt siitä, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, niitähän saa tietysti olla eikä siinä ole mitään vikaa. Puhun esimerkiksi siitä, että Seppäsen mukaan Tapparalla on ollut kevään playoffeissa kaikki pomput omalla puolellaan. Tuo ei ole mielipidekysymys, vaan puhdasta faktojen vääristelyä. Jos esimerkiksi Lukko-sarjaa katsoi, tietää tilanteen olleen todellisuudessa juuri päinvastainen: Tapparan pompputuuri oli tuossa ottelusarjassa todella huono. Maanantaina Ässiä vastaan tuohon oli tulossa jatkumoa Ässien tasoitusmaalin myötä, kunnes Peltola ohjasi sen voittomaalin tuurin siivittämänä.

MustatKortit tuossa edellä jo aihetta sivusikin ja myös minun mielestäni Seppäsen vahvuus tuntuu olevan sellaisissa tunnepitoisissa "hengennostatusteksteissä". Syvällistä kiekkoanalyysiä hänen ei kannattaisi enää yrittää, koska hän ei siihen kykene. Syy tuohon kykenemättömyyteen on siinä, että hän elää noissa asioissa liikaa tunteella. Ei analyyttisestä tarkastelusta voi tulla mitään, jos ajatusmaailma ja lähestymistapa asioihin ovat fanipoikamaisen tunteellisia ja objektiivisuutta ei ole nimeksikään. Nykyisellään nuo Seppäsen "analyysit" ovat kuin kenen tahansa Jatkoajan fanipojan vouhotuksia, toki sillä erotuksella, että kielellisesti ne ovat keskimääräisen tekstintuottajan väännöksiä korkeammalla tasolla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
MustatKortit tuossa edellä jo aihetta sivusikin ja myös minun mielestäni Seppäsen vahvuus tuntuu olevan sellaisissa tunnepitoisissa "hengennostatusteksteissä". Syvällistä kiekkoanalyysiä hänen ei kannattaisi enää yrittää, koska hän ei siihen kykene. Syy tuohon kykenemättömyyteen on siinä, että hän elää noissa asioissa liikaa tunteella...

Kyllä, juuri tätä tarkoitin itsekin. Seppäsen uusin fanipoikamainen kolumni oli todella erikoinen ja kiinnitin huomiota samoihin asioihin kuin sinäkin.

Kaikista erikoisimmaksi tilanteen tekee se, että Seppäsestä on tulossa (Röngän myötävaikutuksella?) samanlainen "kahtiajakautuva" toimittaja, kuin Sihvosesta aikoinaan: välillä laitetaan provo- tai fanitusvaihde silmään ja keulitaan kunnolla. Toisinaan taas ollaan ihan asialinjalla.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Porin Ässien hienon voiton myötä Esko Seppäsen vitsi-status vain kasvoi jälleen.
Ei ole hirveän paljoa väärin sanottu jos väittää, että tällä palstalla 80% tietää enemmän lätkästä kuin Esko ja "urheilu"lehden klovnit.

Harmi että paperimuodossa ei enää löydy Suomessa uskottavaa jääkiekkomediaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvinhän se Esko taas meni, olisiko hieman vähempi määrä sitä reaaliaikaista kiihkoa paikallaan, ei siinä sinänsä mitään että kirjoittaa ja on hetkessä mukana jälkiviisauden sijaan, mutta jossain aisoissa näissä pahimmissa tuomiopäivän julistuksissa voisi pysyä kulloisenkin tunneryöpyn aallonharjasta huolimatta. Ja tällaisissa tapauksissa ei malta olla jälkiviisastelematta kun on noin pahasti menty metsään julistusten kanssa.

Ässät ja Karri Kivi floppasivat, Teemu Rinkinen ja Henrik Haapala ja jenginä Jokerit olivat vissiin ne kauden ykkösonnistujat joitain kirjoituksia muistellen. Eikun, ei se kausi saatana loppunutkaan vielä vuodenvaihteessa...

Näinhän se Ässien kausi meni, välikausi menossa, Kivestä ei ole johtamaan Ässiä mihinkään ja Armiakin piti päästää muualle menestymään.

Ote artikkelista, jos ei linkkiä jaksa availla:

Esko Seppänen @ Urheilulehti 26.1.2013

"Tämän kauden luovuttaminen unohtuu hyvin nopeasti hitsareiden keskuudessa, kun kaukalossa viilettää parikin uutta zaborskya ensi syksystä alkaen. Toivola tietää, että Ässät ei nouse taistelemaan menestyksestä Karri Kiven johdolla. Kun päävalmentajan kasvot kuluvat ensimmäisen kerran, on niitä mahdoton meikata mielenkiintoisemmiksi.

Apuvalmentajat Pasi Kaukoranta ja Mikael Kotkaniemi voivat meuhkata taustalla miten tahansa, mutta se on turhaa siinä vaiheessa, kun päävalmentaja on menettänyt 100-prosenttisen otteensa joukkueesta. Kivi kunnioitti perinteitä ja jatkoi Pekka Rautakallion työtä. Kivi ei missään nimessä polkenut tai nolannut Rautakallion perintöä. Hän ei vain ollut riittävän kovan kaliiberin päävalmentaja tälle jatkumolle. Ässät yritti kaikkensa, mutta taso on tämä. Rehellistä porilaista toimintaa. Nostan hattuani.

Esitän luovutetun loppukauden osalta vain yhden huolenaiheen: Kuka on se taho, joka katsoo Joel Armian perään? Kuka pitää huolen siitä, että Veli-Matti Savinaisen myöhäisherännäinen kehitys ei tyssää? Etenkin Armian tiimoilta olen huolissani.

Olen itse asiassa peräti sitä mieltä, että Ässien pitäisi päästää Armia Porista pois. Hänet pitäisi päästää suomalaisen jääkiekon nimissä johonkin kilpaurheiluseuraan pelaamaan loppukauden ajaksi. Se on totta kai selvää, että kärkijoukkueisiin Armia ei mahdu. Mutta nyt on olemassa akuutti vaaratilanne, että 19-vuotias mieliala-Armia lyö loppukeväänsä täysin läskiksi.

Ässät voi suhailla kautensa loppuun ilman sinivalkoisen jääkiekon huipputalenttiakin."
 

Kyle

Jäsen
Aiheuttaa kyllä tämä mies harmaita hiuksia, ei sen takia mikä mies ja mitä tekstiä suoltaa, vaan lähinnä sen takia että "jotkut" ottaa kirjaimellisesti hänen tekstinä. Tällä tarkoitan, että tuo kultti-hahmo miksi hän on itsensä luonut, verrannollistetaan urheilua sivusilmällä seuraavien mielessä monesti samaan kategoriaan kuin urheilu-vaikuttajat joilla on oikeesti painavaa sanottavaa. Tähän taas omaltaan osaltaan vaikuttaa toki se, että ES itse rinnastaa itsensä heihin.

Loppujen lopuksi Seppästä ei erota paljon huomiota saaneista youtube-persoonista, cs-nörtistä, cola-ollista tai muista kyseenalaista huomiohuorista, muutakuin se että hän on orjentoitunut urheiluun. Twitterissä 24/7 ja +60 000 viestin verran, odottaen uudelleen twiittejä ja tykkäämisiä. Ehkä pahinta on vielä ettei hän edes yritä olla omaitsensä(tai mistäpä minä tiedän millainen hän on) vaan lähtee mielistelemään kaikkia ja haisteleen mitä isommat edessä, sitä ite perässä. Kaikkein eniten myötähäpeetä aiheuttaa, noiden muutamien pinnan kertoimella osuneiden betsien esittely.

Väitän että Jatkoajan 50 000 käyttäjästä kuka vain voi tehdä samanlaisen uran toimittajana, kun vain muuttaa nimimerkin omaksi nimeksi ja kirjottaa kaikesta mahdollisesta urheilusta mitä vain ja ymäpärivuorokauden. Kyllä sinne aina joku hyvä- tai tunteita herättävä tarina väliin osuu.
 

Wire

Jäsen
Hyvinhän se Esko taas meni, olisiko hieman vähempi määrä sitä reaaliaikaista kiihkoa paikallaan, ei siinä sinänsä mitään että kirjoittaa ja on hetkessä mukana jälkiviisauden sijaan, mutta jossain aisoissa näissä pahimmissa tuomiopäivän julistuksissa voisi pysyä kulloisenkin tunneryöpyn aallonharjasta huolimatta. Ja tällaisissa tapauksissa ei malta olla jälkiviisastelematta kun on noin pahasti menty metsään julistusten kanssa.

Itse olen koko playoffien ajan ihmetellyt Kiven puolivillaisia kommentteja joista saa vaikutelman että Kivi ei johda joukkuetta vaan katupojat pelaa ja Karri hengaa mukana. Tämä Ässistä tunnettu tavaramerkki tuotti ensimmäisen kerran tulosta.

Armian playoffit: 120 laukausta ja 3 maalia, se on floppi kun kysymys on maalintekijästä.
 
Kaikkein eniten myötähäpeetä aiheuttaa, noiden muutamien pinnan kertoimella osuneiden betsien esittely.

Tästä kaipaisi jotain mustaa valkoisella. Seppäsellä on tapana esitellä lähinnä niitä pieleen menneitä betsejään. Onnistuneiden vetojen esittely on harvinaista. Hän on useasti myös korostanut sitä, että hän ei tee pelivihjeitä, vaan esittelee betsivalintojaan. Seppäsen erottaa monista muista tippaajista se, ettei hän yritäkään väittää pystyvänsä voitolliseen vedonlyöntiin. Säännöllisin väliajoin hän myös muistaa valistaa vedonlyöjiä realismiin niin kuin tässä kirjoituksessa omassa fb-ryhmässään:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356289461157547&set=a.267204913399336.60083.263296553790172&type=1&theater

"Laitan tänne enemmän epäonnistuneita lappuja kuin osuneita. Miksi? Vain siksikö, etten yksinkertaisesti osu mihinkään? Ei. On mielestäni erittäin kyseenlaista postata tällaisessa ryhmässä pelkästään "JEE! JEE! OSUMA-CAMA!" -lappuja kehiin, ja antaa nuorten seuraajien ymmärtää, että tämä homma on helppoa kuin heinänteko. Itseäni ainakin suorastaan vituttaa sellaiset "betsitipsaajat", jotka tuovat tästä bisneksestä täysin väärän kuvan esiin. Tämä on helvetin vaikeaa touhua. Itse en ole tästä vuodesta voitolla - eikä sen tosiasian myöntäminen saa tehdä lainkaan pahaa."

Pisteet Seppäselle myös siitä, että osaa myöntää virhearvionsa, kuten tässä Ässät-ennustuksessa ja vetää homman jopa huumorilla läpi Raanta-haasteineen. Joskus Seppäsen jutut menevät yli, mutta pidän arvostettavampana sitä, että uskaltaa ottaa kantaa kuin jälkiviisastella ja huudella nimimerkkien takaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En ymmärrä miksi Seppäsen innokkuus on niin valtavan hirveää joillekin. Parempi se välistä ottaa näkemystä (hyvää tai huonoa) ja hehkuttaa kuin kirjoitella varovasti ympäripyöreitä. Seppänen on liigan suhteen tietotasoltaan jatkoajan hyvää keskitasoa, mutta sekin on enemmän kuin monella itsensä vakavasti ottamalla kiekkotoimittajalla. Antaa pojan soittaa suuta, ei ne suuret sanat suuta halkaise.
 
En ymmärrä miksi Seppäsen innokkuus on niin valtavan hirveää joillekin. Parempi se välistä ottaa näkemystä (hyvää tai huonoa) ja hehkuttaa kuin kirjoitella varovasti ympäripyöreitä. Seppänen on liigan suhteen tietotasoltaan jatkoajan hyvää keskitasoa, mutta sekin on enemmän kuin monella itsensä vakavasti ottamalla kiekkotoimittajalla. Antaa pojan soittaa suuta, ei ne suuret sanat suuta halkaise.

En kanssa hiffaa, ihan hellyttäväähän se poikamainen fanittaminen ja pelaajien kanssa kaveeraaminen on. Jos Seppäsen jutut tosissaan ottaa niin kyllä se syy ennemmin peilistä löytyy. Se vasta huvittavaa on kun Seppänen pistää menemään auringon varmaa saati naulaa kirkon oveen ja mitä näitä muita on hetkeä ennen kuin valuu pitkin reisiä. Esko ei tiedä juuri mistään lajista mitään mutta tapailee kaikkia vähän sinne päin ja sitä on huvittava seurata. Kai se twitterin perusteella on vähän sipannutkin tähän tietämättömyyteen univelkoineen, mutta kuten todettua, parempi Seppäsen kanssa kuin ilman.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
No, pakkohan se on taas tulla avautumaan tuosta Seppäsestä. Rupesin tässä miettimään, että eikös se ole omituista, kun yhtäältä Seppänen moittii Kummolaa ja kumppaneita ahneudesta ja toisaalta hän puolustelee suomalaisia NHL- ja KHL -miljonääripelaajien kieltäytymisiä vedoten siihen, että he ovat vain bisnesmiehiä, jotka maksimoivat voittonsa lyhyellä urallaan. Niinhän se Kummolakin vain maksimoi voitot lyhyissä kotikisoissa. Ei tajua.

Molemmista asioistahan on tavalliselle fanille haittaa. Korkeat lipun hinnat tietysti käyvät tavallisen ihmisen kukkaron päälle aika ikävästi ja ovat monelle tavoittamattomissa (ellei sitten koe asiaa niin tärkeäksi, että säästäisi). Mutta myös näiden miljonäärien kieltäytymiset tekevät fanille hallaa. Jokainen katsoo mieluummin Kimmo Timosta kuin Ilari Melartia tai Sami Lepistöä (siis pelillisessä katsannossa!). Yhtä lailla fani on voinut päättää, että no maksetaan nyt Kummolan kiskurihinta, kun onhan se nyt jotain, kun päästään näkemään huippupelaajia Suomen paidassa. Sitten tuleekin märkä rätti naamalle ja kentällä viilettää kakkossentterinä V. Viitaluoma.

Onhan se toki in haukkua Kummolaa kaikesta kaikissa asioissa, mutta toivoisi silti jonkinlaista johdonmukaisuutta. Kyllä minäkin ymmärrän ihan hyvin, miksi kiekkomiljonäärit eivät jaksa kisoihin tulla tai miksi se ei ole järkevää heidän kannaltaan, mutta ei heitä silti sen enempää tee mieli puolustella. Samalla lailla ne kieltäytymiset nakertavat kuin Kummolan kiskurihinnatkin. Ja faktahan on, että niillä kiskurihinnoilla kerätyistä rahoista menee aika paljon juniorikiekkoilun kehittämiseen. Änäripelaajan kieltäytyminen ei hyödytä pelaajan lisäksi ketään (paitsi hänen paikkansa saanutta pelaajaa).
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Media tulee aina näissä "väännöissä" olemaan pelaajien puolella. Syykin on yksinkertainen; suomalaisille jääkiekkotoimittajille ja -medialle on elintärkeää, että suhteet NHL-pelaajiin on kunnossa - muuten jää haastattelut saamatta ja insidejutut kuulematta. Ja kyllä, pelaajat, heidän agenttinsa ja muu lähipiiri seuraa tarkasti, mitä missäkin heistä kirjoitetaan.

Kummola ja liitto taas ovat vähän kaikkien silmissä ja joka asiassa pahiksia, joten sinne on helppo lyödä kritiikkiä, oli se ansaittua tai ei.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Media tulee aina näissä "väännöissä" olemaan pelaajien puolella. Syykin on yksinkertainen; suomalaisille jääkiekkotoimittajille ja -medialle on elintärkeää, että suhteet NHL-pelaajiin on kunnossa, muuten jää haastattelut saamatta ja muut insidejutut kuulematta.

Näin se juuri menee, kuten kuvailit. Lisäksi kansa rakastaa sitä, kun "rötösherroja" (esim. Kummola) haukutaan, joten se on varmaa kasvua lehden levikille. Muutenkin tämä populistisuus ärsyttää yleisesti mediassa, mutta ennen kaikkea tuossa Seppäsen meuhkaamisessa. Helpointa olisi tietysti olla lukematta kaverin tekstejä, mutta eipä tuo laatu hurmaa kilpailevissa aviiseissakaan.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
SM-liigakevään paukku - Jonne Virtanen siirtyy HIFK:hon | Jääkiekko | Urheilulehti.fi

Niinpä niin Esko. Hemmetin hyvin ennustettu. Jonne Virtanen jatkaa siis Jypissä eikä siirry IFK:hon, kuten U-lehti ennusti.

(Linkki U-lehden siirtohuhuun koskien Jonne Virtasta)

No, miten sen nyt ottaa. Hifk ja JYP väittävät molemmat, että ovat tehneet sopimuksen Virtasen kanssa. Eli UL oli oikeassa. Ei vain tiennyt, että Jonne meinaa pelata kahdessa eri joukkueessa.

Linkki keskisuomalaiseen
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kun on kuunnellut kaikenlaista kermaläppää, liirumlaarumia ja historiakertausta mm-kisojen tiimoilta, oli virkistävää kuulla, millaisella kysymyksellä Sihvoselle Seppänen aloitti mm-kisastudion: 'aika puukätinen nippu kasassa'. Siinä mentiin suoraan asian ytimeen. Tämä on tiettyyn lajiin erikoistuneen mediavälineen voima ja kunnia, kiitos siitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös