Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Eroon EU:sta?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Lert, 21.12.2016 klo 23.21.

?

Miten Suomen pitäisi toimia EU:n suhteen?

 1. Kannatan pysymistä EU:ssa

 2. kannatan eroamista EU:sta

 3. Jäsenenä olemisesta pitäisi järjestää kansanäänestys

Voit antaa useamman äänen.
Results are only viewable after voting.
 1. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Kannatan EUssa pysymistä mutta Suomen pitäisi ottaa samanlainen kanta EU säädöksiin kuin eteläisemmät maat eli "ohjeita" ne vain ovat.
  Ottaa päähän rajusti ne vtun populistit ja EU gun ban jossa laillisesti hankitut harrastusvälineet halutaan rajoittaa ja kieltää koska terroristit käyttivät Pariisissa laittomasti hankittuja sota-ajan rynnäkkökiväärejä. Siinä on riittävä syy poistaa aseet lainkuuliaisilta kansalaisilta.
  VMP
   
 2. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  En kannata eroa EU:sta mutta eurosta luopuisin jo toissapäivänä jos vain mitenkään mahdollista. Euro on Suomen taloudelle pysyvä ja vakava potentiaalinen uhka.
   
 3. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  @mjr; kirjoituksessasi olisi jotain järkeä, mikäli Saksa siirtyisi takaisin DM-aikaan. Muutoin kannattaa olla samassa valuutassa kuin suurimmat EU-maat. Euroalueen keskeinen ongelma on se, että osa maista ei kuuluisi tähän osajoukkoon lainkaan mukaan (Espanja, Italia, Kreikka). Euromaiden "puhdistaminen" pitäisi tehdä ennen mitään muuta päätöksentekoa.

  Itse olen seuraillut valuuttajärjestelmiä ja niiden (osa)vaikutusta yksittäisten Euroopan maiden talouteen. EU-jäsenyys ja euroon kuuluminen ovat pitäneet korkotason alhaisena jo 20 vuoden ajan. Tavallisten kansalaisten elämässä tämän tosiseikan merkitystä ei voi aliarvioida.
   
 4. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Meidän taloutemme tilalla ei ole käytännössä mitään vaikutusta euroalueen kokonaistalouden tilaan - eli euron vahvuus tai heikkous ei tule heijastelemaan taloutemme suhdanteita. Myöskään euroalueen korkotaso ei tule näin tekemään. Tästä seuraa pysyvä riski Suomen talouden ylikuumentumisesta (kuten tapahtui ongelmamaille) nousukaudella tai taantuman syventymisestä lamaksi koko euroalueen kireän talouspolitiikan ja korkeiden korkojen myötä. Tämä tilanne on täysin sisäänrakennettu euroon ja asettaa Euroopan ydinalueiden ulkopuolella olevat pienet taloudet jatkuvaan riskialttiiksi.