Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 172 823
  • 9 663

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos NHL:ää aidosti kiinnostaisi saada nämä tahalliset ja pelaajien terveyttä uhkaavat taklaukset pois lajista, niin noista pitäisi tuomita vielä paljon kovempia rangaistuksia. Silloin kun missattavien otteluiden määrä rupeaisi olemaan kaksinumeroisia, niin se rupeaisi aidosti kitkemään näitä pois. Pelaajat tietäisivät itse sen, että tuosta kun tuossa kuolleessa tilanteessa vedän jonkun idioottimaisen jytkyn suojatonta pelaajaa päin, niin saatan olla kuukaudenkin peleistä sivussa.

Ja joo, jääkiekko on pelinä sellainen, että loukkaantumiseen johtavia taklauksia ei koskaan saada kokonaan pois. Se on ihan mahdotonta. Mutta näistä McAvoyn ja Anderssonin tyyppisistä tilanteista puhun.

Nämä 1-4 pelin rangaistukset ovat ihan naurettavia.

 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän kun nuist antaisi sen 10+ peliä niin sehän olisi jo 1/8 koko kaudesta / palkasta. Kun eikös pelikiellot ole palkattomia? Eli tulee palkanpidätys ko ajalta. Jos nyt miettii vaikka 8milj. tulojakin ja siitä lähtee semmonen 600k oman hölmöilyn mukana niin ehkä sitä joskus oppisi jotain. Ja 800k tienaavalle "neloskentänjyrälle" 60k olisi myös suuri summa.

Mutta tosiaan kun NHLssä ollaan niin ei tule tapahtumaan. Pitkissä pelikielloissa tulee pelaajienliitto mukaan ja NHL ei mitään riitoja halua.

Mutta imo tuo Laineen tapahtuma ja tämäkin olisi hyvin voitu välttää. Isomman rangaistuksen ja palkanpidätyksen pelko tekisi ihmeitä. Vahingot vahinkoja ja välillä sattuu. Mutta tämmöset "huolimattomat" ja vastustajan kunnioitta jättämiset varmasti vähenisivät. Ja se tärkein. Turhat osumat päähän.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuota taklausta kun katsoo Player Safetyn videolta, niin siinä tosiaan ei ole juuri tekosyitä sille miksi osutaan päähän. Vaikka OEL:n pään asento muuttuukin ennen taklausta niin se nousee ylöspäin, ei laske alaspäin. Ja näyttää siltä että McAvoy nostaa itseään ylöspäin samalla osuakseen kunnolla yläkroppaan.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Neljä peliä McAvoylle.

Ihan linjassa sen Anderssonin pelikiellon kanssa. turhia niittejä molemmat ja päähän.

Yleisellä tasolla näistä pitäisi tietysti saada enemmän, mutta sitä ei hetkeen tule tapahtumaan. Askel oikeaan suuntaan kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kumman vastuulle tämä Pastrnakin töötti menee? Pihalle lensi laitataklauksesta, joten tuskinpa tulee mitään lisäsanktioita.



Tästä aiheesta varmaan viime viikon jokaisessa NHL-podcastissa puhuttiin.

Friedman ja Marek puhuivat, että pelaajat nykyään aika hanakasti kääntävät selkää ja osa tekee sen vielä tietoisesti hankkiakseen kaverille jäähyn.

Tässäkin Lindgren on kylki laitaa vasten, kun Pasta tulee taklaamaan ja yrittää viimeisen asti hakea kontaktia olkapäähän mutta aika mahdotonta kun kaveri kääntyy… näkyy hyvin tuosta Pastarnakin reaktiosta, että ei varmasti yrittänyt taklata selkään.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän tuosta näkee, että Pastalla on vain ja tarkoitus ajaa kaveri paskaksi. Kelaa maksimaalisen vauhdin ja tavoite vetää levyksi. Kunnolla. Ja numeroihinan se tulee.

Puolustaja. Vähän ikävä tilanne, kun pelaa sinällään oikein. Eli kiekkoa ja saa tökättyä sen eteenpäin. Mutta. Ethän sä nyt voi selkää pelille nuin kääntää? Luulisi, että NHLssä tämän viimeistään oppisi.

Näitä selänkääntöjä, huonosti taklaukseen valmistautumisia, löysästi laidan lähellä pelaamisia on mielestäni nähty tällä kaudella jo poikkeuksellisen paljon. Oma terveys ei ole tärkeä? Vai halutaan vain saada se 5min YV? Olipa kumpi tahansa niin vaarallinen on tämä suuntaus. Peli kun kokoajan tuntuu vain nopeutuvan niin vauhti-ja liikevoimat vain kasvavat. Ja sitten sattuu joskus isommin.

Ollaanko tosiaan menossa siihen, että kohta et uskalla enää NHLssä edes taklata? Toivottavasti ei. Tai sitten on sama lähteä katsomaan ringetteä tuohon 50km päähän Lapinlahdelle.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Jos unohdetaan numeroihin taklaaminen, niin eikös tuo täytä ryntäyksen tunnusmerkit ihan täysin?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Minun simiin päivänselvä selkään taklaus + ryntäys ja ihan oikea tuomio pistää pois pelistä. Näillä kavereilla on historiaa ja Pastrnak taklasi Lindgreniä koko pelin ajan normaalia kovempaa ja haki kontaktia eli kyseessä oli selvästi ns. hampaankolomeiningit. Oli päättänyt että antaa ainakin saman verran takaisin kuin mitä itse yleensä saa.

Tykkään tuosta Lindgrenistä joka pelaa kovaa ja taklaukset on usen siellä harmaan alueen rajoilla. Harmi että ura Bostonissa ei ollut korteissa. Kun McAvoy on telakalla ja Clifton vaihto maisemaa ei Bruinsissa taida olla yhtään hyvää taklaajaa.
 

ipaz

Jäsen
Kumman vastuulle tämä Pastrnakin töötti menee? Pihalle lensi laitataklauksesta, joten tuskinpa tulee mitään lisäsanktioita.



Sekä että. Leftin pakkina olisi voinut tökätä kiekon pois yhdellä kädellä ja ottaa taklauksen vastaan. Toisaalta taasen tilanteet pyritään pelaamaan aina varman päälle, joten molemmat kädet mailassa ja sitten selkä kääntyy kentälle. Pasta olisi voinut pelata myös pelkästään kiekkoa, mutta päätti nyt kolata Lindgrenin kunnolla.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
En ymmärrä miten porukka löytää tuohon Pastan taklaukseen jotain lieventäviä näkökulmia. Täältä katsottuna ihan selvästi taklaa numeroihin. Eikä tuossa mitään viime hetken selän kääntöä ole. Näyttää myös hyvin tarkoitukselliselta.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Viimeksi muokattu:

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Tuo Pastrnakin tilanne nyt oli aika huonoa tuuria, kun tuo Rangersin pelaaja päätti kääntää selkää.

Aika sama kuin tämä aiempi tilanne, tässä vaan puuttui vauhti ja ei tullut jäähyä kun Bruins oli vastaanottava osapuoli



 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Lindgren vedetty nyt 3 ottelussa putkeen täysin levyiksi. Nämä kaksi aikaisempaa taklausta nyt täysin puhtaita ja varsinkin McCaben taklaus on todella hieno näyte siitä miten voit taklata vastustajaa kroppaan ilman pää kontaktia vaikka vastustaja on jäänyt ihastelemaan syöttöä.
Alkoi omakin rintalasta jo vähän räsähtelemään pelkästään noita Lindgreniin kohdistuneita puhtaita niittejä katsellessa. Ei käy kateeksi miehen työ, noiden lisäksi melkoinen määrä blokkauksia ja kiekonsyömisiä kauden aikana..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös