Englanti jalkapallon MM-kisoissa 2006

  • 14 262
  • 131

Jeihki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Blackie kirjoitti:
Pari päivää sitten Emile Heskey ilmoitti tavoittelevansa vielä maajoukkuepaikkaa. Hyviä uutisia kantautuu siis jatkuvasti Englannista päin, vaikka itse kisoista tiputtiinkin turhan aikaisin. Edes onnistuneet anelut Shearerin paluusta maajoukkueeseen eivät olisi aikoinaan tuoneet tällaista hyvänolon tunnetta.

Peter Shilton on myös ilmaissut halukkuutensa, sekä tietysti Chris Waddle.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täällähän on hauskaa juttua.

Vieläkö Bobby Charlton jaksais innostua maajoukkuepeleistä? Tai vielä parempi jos velipoika Jack "kirahvi" Charlton tulisi mukaan. Vapiskaa Nevillet.

Eiköhän YLE24 niitä karsintapelejä näytä. Digiboksista alkaa olla hyötyä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HN kirjoitti:
Toivottavasti McClaren tuo maajoukkueen peliin takaisin sen asian, josta brittifutis tunnetaan ja joka on Englannin paras ase, eli kovan pelitempon.
Tänään kaatui Kreikka 4-0 ja kuulemma nimenomaan tuo pelitempo oli se seikka, joka oli aivan eri luokkaa kuin Svenniksen aikakaudella. Gerrard ja Lampard oli raporttien mukaan kuin toiselta planeetalta verrattuna MM-kisoihin. Eikä ollut mittarikaan mikään heikko, vaan hallitseva Euroopan mestari. Nuo lukemat olivat taululla jo ensimmäisen jakson jälkeen, joten Englanti säästi Kreikan totaaliselta selkäsaunalta.

Englannin maalintekijät: Terry, Lampard, Crouch 2

Tämän otsikon voisi muuten laittaa muotoon Englannin jalkapallomaajoukkue. Itse olen kyllä avannut sellaisen ketjun joskus, mutta itse sen myös pilasin spämmäilyllä, josta kuittasin pelikieltoa seuraavana päivänä, joten olisi hyvä, jos tässä ketjussa voitaisiin jatkossakin puida tätä aihetta.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse näin vain toisen puoliajan tuosta pelistä mutta se oli ihan mitätöntä pelailua ja vaihtoja tehtiin varmaan kymmenittäin. McClarenille pitää nostaa hattua todella nerokkaasta avauskokoonpanosta, kerrassaan loistavaa pelisilmää. Downing-Hargreaves-Lampard-Gerrard keskikenttänä, todella fiksu ratkaisu. Lennonin kohtalo taitaa olla edelleen penkin kuluttaminen, fakta on kuitenkin se että Gerrard on Englannin ylivoimaisesti paras oikea laita, jos miestä siellä vaan halutaan peluuttaa. Tällä tavalla Lampardkin pystyy parempaan, tuntuu vähän siltä että kaikki nämä paineet ja puheet Lampard-Gerrard akselin toimimattomuudesta on vaikuttanut jo miehiin itseensäkin. Ihan hyvä että Stevie pelaa laidalla, sillä paikalla se on maailman parhaita kuitenkin. Ehkä tuo paikka on Stevielle se oikea ja paras pelipaikka maajoukkuetasolla. Downingia itse dumasin pitkään mutta täytyy myöntää että hän on ehdottomasti parempi vaihtoehto vasemmalle kuin Joe Cole, joka on loistava pelaaja mutta ei vaan luontainen vasen laituri. Downing pelaa leveällä, on vasuri, antaa hyviä keskityksiä ja myönnettävä on että hän on myös erittäin taitava pelaaja. Olen tainnut vähän turhaankin dissata häntä muinaisten Valioliigapelien takia, myös viime keväänä Downing oli Boron UEFA-cup peleissä ihan eliittiä.

Tokasta jaksosta pisti lähinnä silmään John Terryn virhealttius. Jotain on tapahtunut sille parin vuoden takaiselle Terrylle, se on varmaan kidnapattu tai jotain.
 

Sinisointu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuvernööri kirjoitti:
Noniin, pulkassa on tämäkin homma. Svenniksen piikkiin voidaan laittaa aika paljon, epäonnistui joukkueen kasaamisessa, oikean kokoonpanon valitsemisessa, taktiikan rakentamisessa, roolittamisessa, valmistautumisessa ja pelin aikana toimimisessa ja oikeastaan kaikessa missä maajoukkuevalmentaja voi suinkin epäonnistua. Näiden kaikkien virheiden myötä hurri epäonnistui siinä kaikkein tärkeimmässä - saada koko kansan varaukseton tuki ja sitä kautta "me teemme sen"-fiilis koko joukkueeseen ja maahan. Tuntuu siltä että monelle oli tärkeää Svenniksen epäonnistuminen ja yhtä lailla faneille tärkeää "kilpailevien leirejen" pelaajien epäonnistuminen. Avainpelaajien suorituksissakin aika karmeita puutteita:

Rooney, miksi?

Lampard, maailman toiseksi paras pelaaja? Miten huono voi olla? Ehkä tämän kundin taso on nyt vihdoin selvä kaikille.

Gerrard, täysin saamaton Portugalia vastaan ja tuntui siltä että pääkoppa ei kestänyt. Hurja työmäärä, mutta enemmän odotin, paljon enemmän. Takki oli aivan tyhjä vuoden pituisesta kaudesta.

Terry, virhealtis läpi turnauksen, silti hurjaa taistelua.

Rio, puolustuksen kuningas ja joukkueen tukipilari.

Ashley Cole, pahasti keskenkuntoinen, näkyi hyökkäyssuuntaan kun joutui varmistelemaan.

Beckham, mukava mies mutta aika on ohi.

Crouch, oli taas hyvä Portugalia vastaan, arvokas roolipelaaja mutta ei kansainvälisen tason pelaaja missään tapauksessa.

Owen Hargreaves, nousi keskikentän tähdeksi ja oli lopulta tärkein pelaaja Rion ohella.

Owen ja Neville, keskenkuntoisia, loukkaantuneita, epäonnekkaita.

---

Jos avainpelaajista noin moni epäonnistuu tai pelaa keskenkuntoisena, niin mitä voi odottaa. Portugali oli paremmin valmennettu ja vaikka niillä ei ole edes yhtä kunnon kärkipelaajaa (!), on se silti parempi jengi kuin Englanti.

McClarenin aikakaudelta tuskin uskaltaa paljoa odottaa. Se missä hän onnistuu varmasti paremmin kuin Svennis, ihan jo englantilaisuutensa takia, on rakentaa se "koko Englannin oma joukkue" ja kova yhtenäisyyden tunne, sekä epäilemättä löytää Englannille se toimiva englantilainen pelisysteemi. Näillä lähtökohdilla Englantilainen jalkapallojoukkue on aina menestynyt, myös maajoukkuetasolla B-luokan valmentajien johdolla, kuten on nähty esim. Venablesin aikana.

PS. Rio Ferdinand on päällikkö. Nesta vai Rio? Rio ihan koska vaan.

Nesta on luokkaa parempi kuin hehkutettu Rio jonka britti lisä tuossa hehkutuksessa on toki huomattava. Kannattaa katsoa Italialaisen topparin peliä ennen moisia julistuksia. Nesta on parempi niin sijoittumisessa, jalalla pelaamisessa kuin pelinlukemisessakin. Harmi vain, että Nesta oli loukkaantuneena melkein koko MM-kisojen ajan. Olisi muuten varmasti taistellut Cannavaron kanssa kisojen parhaan pelaajan tittelistä.

PS. Lisäksi Nesta ei ole koskaan " unohtanut " doping testiin menemistä.
 

Sinisointu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Blackie kirjoitti:
Eli eilen tuli listaa TOP 5 seksimmäistä pelaajista pronssiottelun tauolla. Beckham oli tietenkin ykkösenä, eikä tästä voida edes syyttää YLEn muka puolueellista toimitusta, vaan jotkut Hietaniemen naiset toimi raatina. Ihan oikein Italia-faneille tämä tulos! Tyytyväisyyttä lisää se, että todennäköisesti englantilainen olisi löytynyt listan ykköspaikalta, jos rumimmat pelaajat olisi pistetty järjestykseen.

No niin, vakavasti ottaen. On se muuten kumma, kun YLE saa paskaa niskaan siitä, että näyttää Englannin EM-karsintojen kotipelejä. Eikös se ollut kuitenkin niin, että Canal+ tarjosi sen verran enemmän riihikuivaa, ettei YLEllä ollut varaa siihen vastata? Jos siis YLEn vaihtoehdoiksi jäi, etteivät näytä mitään karsintaotteluja tai Englannin, niin eipä sen luulisi keneltäkään futisfanilta olevan pois, kun päädyttiin jälkimmäiseen.

Edit: Itse rupesin vasta pari päivää sitten miettimään tuota, että miten tuo lähetysoikeus-kuvio menikään, eikä siitä YLElle kovin paljon voikaan heittää paskaa niskaan, vaikka itsekin asiaa ihmettelin.


On se hyvä jos englanti fanit repivät iloa tuollaisista asioista itse pelimenestyksen sijaan. Italian kannattajana on paljon kivempi tuulettaa maailmanmestaruutta. Mites ne englannin kisat meni...?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös