Elitserien 2009–2010

  • 175 655
  • 834

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyyp kyllä sanoa että surkuhupaisaa katsottavaa on tuo Frölundan peli paikka paikoin. Tänään (eilen) viimeksi oli sellasta turhaa puurtamista ilman maaleja, kyllähän nyt perhana tuolla joukkueella pitäis parempaan pystyä!
Sen verran lisäisin tähän, että tänään tuli toinen peräkkäinen maaliton ottelu, kun vastassa oli Linköping. 4-0 pataan tuli. Tsemppistä jätkät!
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Erik Karlsson on vakuuttanut niin kovasti farmissa, että hän saa jälleen mahdollisuuden Ottawa Senatorsissa.
Jos hän vakuuttaa myös siellä, niin Frölunda jää nuolemaan näppejään.
Mutta ellei hän saa luottamusta, niin hän saattaa ilmestyä nopeastikin Göteborgiin.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaihteeksi vähän erillaista uutisointia Elitserienin puolelta. Frölundan ja Djurgårdenin tasattua pisteet lauantaina lukemin 3-3, vastustajan valmentaja Hardy Nilsson syytti Tomi Kalliota (1+0) sukeltelemisesta. Tästä suuttunut Kallio piti väitettä hulluna ja ehdotti yhteistä videopalaveria Nilssonin kanssa todistaakseen konkarikoutsin olevan väärässä.

Ilta-Sanomien uutinen
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Mitenkäs Arto Laatikainen on pelannut tällä kaudella? Sen verran tiedän että yhdessä vaiheessa oli loukkaantunut, mutta ei nuo pisteet siltikään ole mitään kovin hyviä.
 

Pardus

Jäsen
Makkonen näyttää pelanneen jo ensimmäisen ottelunsa Frölundassa. Saalisti heti debyyttiottelussaan yhden syöttöpisteen, maalin teki Janne Niskala. Pelipaikkakin löytyi hienosti Tomi Kallion ketjun sentterinä, toisella laidalla Niklas Andersson. Toivottavasti onnistuu Elitserienissä, kun ei roolia löytynyt Minskistä.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Mitenkäs Arto Laatikainen on pelannut tällä kaudella? Sen verran tiedän että yhdessä vaiheessa oli loukkaantunut, mutta ei nuo pisteet siltikään ole mitään kovin hyviä.

Lokakuu meni Laatikaiselta lähes kokonaan loukkaantuneena, mutta teki paluun tuossa marraskuun puolenvälin paikkeilla, ei kuitenkaan senkään jälkeen ihan jokaisessa pelissä ole ollut mukana. Tuntuma taisi olla ainakin aluksi vähän hakusessa ja peliaikaa tuli vaihtelevasti. Nyt kuitenkin päässyt taas sinne + 20min per peli ja tulostakin on vähän alkanut syntyä, torstaina nakutti 1+1. Tehotilasto kuitenkin ikävästi pakkasen puolella -4.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Makkonen tehnyt suullisen sopimuksen Frölundan kanssa. Huh huh, paketti sen kun vaan kovenee.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/frolunda/article6231248.ab

Noniin. Nordqvististä ja Fabbesta piti päästä hyökkäyspäässä eroon budjetin takia, mutta silti kesken kauden hankitaan Kudroc, Bäckman ja Makkonen. Toki kahdesta jälkimmäisestä ei liene suurempia valitteluja ainakaan henkilökohtaisesti, mutta silti ihmetyttää mistä yhtäkkiä sitä rahaa löytyykin ja sanomattakin selvää, että suht hintavia kavereita kyseessä. Ninjalta odottelisin lisää raportteja varsinkin Frölundan peleissä, kun allekirjoittanut on vielä intin puolella reippaan kuukauden, jonka jälkeen hyppään ite kuvioihin mukaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Noniin. Nordqvististä ja Fabbesta piti päästä hyökkäyspäässä eroon budjetin takia, mutta silti kesken kauden hankitaan Kudroc, Bäckman ja Makkonen.

Aika helppo antaa näihin selitys. Fabbe tarvitsi kerta kaikkiaan uuden sytykkeen, hän oli ajautunut ahdinkoon Frölundassa, eikä olisi saanut sitä peliaikaa tällä kaudelle, joka tuon tason pelaajalle kuuluu. Ratkaisu on osoittautunut hyväksi. Pelit ovat menneet hänellä hyvin Luulajassa.
Myös Nordqvist ja Kahnberg ovat alanneet loistaa Brynäsissä.

Makkonen hankittiin, koska Riku Hahl leikattiin ja myös Karlssonin poissaolo asettaa vaatimuksia joukkueen kokoonpanolle, varsinkin nyt, kun pelit sujuvat niin penteleen epätasaisesti. Tämä ei ollut tiedossa kauden alussa, kun Fabricius ja Nordqvist lähettiin Luulajaan ja Brynäsiin. Jos joku olisi osannut povata syksyn loukkaantumiset, niin Fabricius ja Nordqvist kuuluisivat varmasti yhä joukkueen kokoonpanoon.

Silloin kun joku NHL:n lähtenyt pelaaja ilmoittaa halukkuutensa paluuseen, löytyy aina rahaa. Veikkaan, että fanit olisivat raivostuneet, jos Bäckman olisi liittynyt johonkin muuhun joukkueeseen. Näin myös, kun kävi selväksi, että Joel Lundqvist ja Per-Johan Axelsson ilmoittivat palaavansa Frölundaan.

Kudrocin hankinta oli myös pakkotilanne. Ville Mäntymaa on ollut paljon loukkaantuneena ja Lehtosen kävi niin kuin kävi. Pakisto olisi yksinkertaisesti ollut liian arka paikka loukkaantumisille. Ja eilenhän loukkaantuivat sitten Kudroc itse ja Niskala.

Jotenkin ymmärrän Frölundan johtoakin. Joukkuehan oli jo valmis, kun Axelsson ja Lundqivist alkoivat tyrkyttämään palvelujaan. Silloin oli mahdotonta pitää myös kahta muuta pelaajaa joukkueessa. Oli pakko valita kaksi, jotka vapautettiin sopimuksestaan ja Frölunda johto (Dahlén) valitsi Fabriciuksen ja Norqvistin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika helppo antaa näihin selitys.

Tietysti nyt on helppo perustella Fabben poistaminen tuolla, että mies tarvitsi kerta kaikkiaan uusia tuulia, mutta mies osoitti jo Frölundassa, että on maajoukkueessakin käyttökelpoinen, mutta Dahlenin aikana ei saanut kunnon mahdollisuutta ja pyöri enimmäkseen nelosessa. Fabriciuksen poisto oli suuri virhe ja mies tekee tällä hetkellä tuhojaan. Toki esimerkiksi Olimbin hankintaa ei tällä hetkellä voi juuri kritisoida.

Karlssonin tilanne oli jo ajoissa selvä ja Jonas olisi ollut ihanteellinen pelaaja siihen rakoon, koska pystyy pelaamaan - toisin kuin Fabricius myös kolmosessa.

Nyt mennään silti sillä, että parhaassa tapauksessa neljä kärkisentteriä on muodossa Lundqvist - Makkonen - Hahl - Karlsson. Kovanlaatuinen, mutta myös hirvittävän kallis. Mestaruus on yksi ja ainoa tavoite.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Kyllä Karl Fabricius sai mahdollisuutensa Frölundassa ja vähän päällekin. Ei Dahlén häntä hyllyttänyt ihan pärstäkertoimenkaan perusteella. Hän oli sentään mukana Dahlénin kokoonpanossa 48 matsia. Ellei siinä ajassa löydä tietä valmentajan suunnitelmiin, niin sitten ei kyllä auta.

Itsekin olin sitä mieltä, että mies oli juuttunut kuvioihinsta, vaikka periaatteessa tykkäänkin tuon tyyppisestä, suurella sydämellä raatavasta työmiehestä.

Uskon kuitenkin, että uusi (vanha) ympäristö teki eniten terää hänelle ja nyt pelit sujuvat. Ja toivon mukaan evribadi häpi!
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Frölunda on muuten ennätysjahdissa.

Yleisöennätys Göteborgissa on vuodelta 1962.
23 192 katsojaa näki silloin ottelun Frölunda - Djurgården.
Ottelu pelattiin Ullevin stadionilla.
Sen jälkeenhän rakennettiin sitten kunnon jäähallit, eikä ole ollut edes mahdollista tehdä uusia yleisöennätyksiä, vaikka lippujen perään ollaan joskus huudettu 30 000 vauhdilla!!

Hommaan tulee kuitenkin nyt muutos. Frölunda väsäilee yhdessä Göteborgin kunnan kanssa Ullevin stadionia jääkiekkokuntoon ja kaikki on pian valmista, joulukuun 28:s päivä pelattavaan otteluun Färjestadia vastaan.

Ja vähän retroa sekaan. Frölunda tulee pelaamaan samanlaisissa paidoissa, kuin 1962. Laidoissa ei tule olemaan mainoksia jne. Lisäksi vaihdetaan puolia jo 10 minuutin pelin jälkeen, aivan kuin silloin, 1962.

Niin, ja se ennätys... Lippuja on myyty 30 000 jo nyt!! Seuran toimitusjohtajan, Mats Ahdrianin mukaan lippuja olisi voitu myydä 40 000!! Siksi he yrittävät muokkailla katsomoja vielä viime tingassa ja tukkia vielä 1000 tuhat katsojaa lisää sekaan.

Tässä kuva melkein pelivalmiista stadionista:

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01095/ull_1095357l.jpg

Web kamerasta: http://www.sportevenemang.se/rm/cam/emil1.jpg

Huomaa läpinäkyvät laidat. Kaikki paremman näkyvyyden puolesta. Vain kaukalon alareuna on maalattu valkoiseksi, jotta pelaajat näkisivät kiekon paremmin - sillä pitäähän siellä pelata jääkiekkoakin....€:-)
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täältä kun löytyy hyvin Frölunda-tuntemusta, niin pitää kysyä teidän mielipidettä, miten Vancouverin viime kesänä varaama puolustaja Peter Andersson on pelannut? Pelejä tullut Frölundassa ainakin enemmän mitä olisin odottanut, mutta noille nyt löytyy syyt ehkä muualta kuin Anderssonista itsestään? Itse näin häneltä yhden pelin ja siinä hän pelasi ihan hyvin, mutta kokonaiskuvaa tuosta yhdestä pelistä ei tietenkään pysty vielä muodostamaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Yllättävän kypsä pelityyli, nuorella miehellä. Jalat maassa, eikä tee mitään tyhmyyksiä, eikä myöskään mitään yliyrittämistä. Sillä pääsee pitkälle.
Mahtuisi minun joukkueeseeni ihan milloin vain! Frölundassa on tosin sen verran kalliita pelaajahankintoja, että häntä käytetään lähinnä loukkaantumisten takia.

Mutta ehdottomasti vakipelaaja ensi kaudella!

Olen erittäin otettu Peterin nopeasta paluusta - noinkin korkealle tasolle. Hänethän taklattiin pari vuotta sitten aika pahasti ja näytti välillä siltä, että pelit on pelattu.

Peterhän pelaa ja harjoittelee eniten Boråsissa, joten konetie Boråsin ja Göteborgin välillä tulee hänelle taatusti tutuksi!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos finnishninja Anderssonin raportista. Kuulostaa ihan hyvältä. Itsekin kiinnitin huomiota tuohon kypsään pelityyliin siinä yhdessä näkemässäni pelissä. Pelasi sen pelin ilman näkyviä virheitä, mikä on tuon ikäiselle puolustajalle aina hyvä asia. Otan mielelläni vastaan lisääkin kirjoittelua Anderssonin kauden kulusta jatkossa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyllä Karl Fabricius sai mahdollisuutensa Frölundassa ja vähän päällekin. Ei Dahlén häntä hyllyttänyt ihan pärstäkertoimenkaan perusteella. Hän oli sentään mukana Dahlénin kokoonpanossa 48 matsia. Ellei siinä ajassa löydä tietä valmentajan suunnitelmiin, niin sitten ei kyllä auta.

Edelleen vikaan. Fabbe ei Dahlenin ensimmäisen kauden alkupuoliskoa lukuunottamatta saanut tarvittavaa roolia missä mies loistaa tällä hetkellä Luleåssa.

Sitten muutama siirtouutinen näin maajoukkuetauolle. Peter Nylander palaa Venäjältä Ruotsiin ja tarkalleen ottaen Timråån riveihin. Sopimus on loppukauden mittainen.

Södertälje on purkanut sopimuksen kahden pelaajan kanssa. Stefan Pettersson ja Ryan Glenn saa pakata tavaransa ja etsiä uutta seuraa. Pettersson toteaa, ettei ole pienintäkään hajua mitää aikoo tulevaisuudessa tehdä ja oikeastaan ei ole edes kerennyt ajatella niin pitkälle.

- Färjestad on tehnyt pitkän jatkosopimuksen Tepsistä ja Pelicansista tutun Marcus Paulssonin kanssa ja se ulottuu aina kauteen 12/13 asti. Tällä kaudella miehen tehot on 9+8 30 ottelussa.

- Brynäsin puolustaja Petri Kokon kausi on paketissa loukkaantumisen takia.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Södertäljen tie, miehin se vie? Nyt vaihtuu joukkueen kapteeni ja uudeksi kapteeniksi nimitettiin 23-vuotias Linus Klasen. Vanha kapteeni Hallin ihmettelee päätöstä mediassa avoimesti ja mielestään teki hyvää työtä kapteenina, mutta tilanteelle ei yksinkertaisesti voi enää mitään.

Klasen ottaa kantaan pelaajiin jotka saivat lähteä ja totesi seuraavasti: Pettersson ei saanut tarvitsemaansa peliaikaa, joten miehelle ei ollut käyttöä ja miehestä ei voitu saada kaikkia irti näillä palikoilla. Glennistä sen verran, että mies ei koskaan noussut tasolle mitä häneltä odotettiin joten päätös tuli varsin helposti.

Mika Hannula puolestaan pääsee joulun tienoilla pelaamaan Djurgården riveihin loukkaantumisten jäljiltä ja DIF;n hyökkäyksestä nuorten MM-kisat vie todellisia tekiämiehiä. Jacob Josefsson, Daniel Brodin ja Marcus Krüger, sekä Mathias Tjärnqvist on loukkaantunut.

Kesällä kahden vuoden sopimukset Luleån kanssa tehneet Abbottin veljekset ovat huhujen mukaan siirtymässä kauden päätteeksi pois seurasta ja ensisijaiset vaihtoehdot on rapakon takana ja KHL;ässä.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Edelleen vikaan. Fabbe ei Dahlenin ensimmäisen kauden alkupuoliskoa lukuunottamatta saanut tarvittavaa roolia missä mies loistaa tällä hetkellä Luleåssa.

Pelipaikkahan haetaan niin eri tavoin, riippuen meriiteistä, iästä, pärstäkertoimesta jne. Mutta joissakin joukkueissa pelipaikkaa ja haluaamansa roolia ei saa, vaan se pitää ansaita.

Pidän kiinni siitä, että Karl Fabricius sai kaikki mahdollisuudet, mutta ei kerta kaikkiaan sitten riittänyt suureen rooliin, eikä ihme, sillä hänhän oli pimennossa muutenkin. Mutta asiaan vaikuttu tietenkin paljon myös se, kun Frölunda (omasta mielestään) onnistui pelaajahankinnoissaan tavalla, joka pakotti pienentämään joukkuetta. Ja toiseksi, Dahlén asetti tietenkin pelaajat listalle järjestykseen, johon itse uskoi. Fabbe joutui sillä listalla paikalle, joka ei rittänyt pelipaikkaan Frölundassa.

Olen myös vahvasti sitä mieltä, että tämä ratkaisu oli kaikille hyvä. Ja myös mies itse näyttää viihtyvän. Joten mikä tässä oikeastaan on ongelmana?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Joten mikä tässä oikeastaan on ongelmana?

Niin, ongelmaahan ei ole, mutta erimielisyyksiä Fabben mahdollisuuksista Dahlenin aikana kylläkin. Eiköhän molempien mielipiteet ole taas muutaman kerran tullut esiin, joten turha siitä spekuloida sen enempää.

Tällä hetkellä ei ole valittamista Intiaanin laituritilanteesta, kun Olimb on myös onnistunut.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Södertäljen tie, miehin se vie? Nyt vaihtuu joukkueen kapteeni ja uudeksi kapteeniksi nimitettiin 23-vuotias Linus Klasen. Vanha kapteeni Hallin ihmettelee päätöstä mediassa avoimesti ja mielestään teki hyvää työtä kapteenina, mutta tilanteelle ei yksinkertaisesti voi enää mitään.

Omasta mielestään juu. Mutta koska hänet vaihdettiin, niin joku, tai jotkut olivat tästä eri mieltä.

Pettersson ei saanut tarvitsemaansa peliaikaa, joten miehelle ei ollut käyttöä ja miehestä ei voitu saada kaikkia irti näillä palikoilla.

Vähän niin kuin meidän Karlssonimme Frölundassa. Vaikea päästä näyttämään keskenkuntoisena, loukkaantumisten jälkeen/välissä.

Södertälje toimii nyt hädissään, sillä ne toimenpiteet, jotka tehdään juuri nyt, ratkaisevat pitkälti sen, missä sarjassa SSK pelaa keväällä.

Kesällä kahden vuoden sopimukset Luleån kanssa tehneet Abbottin veljekset ovat huhujen mukaan siirtymässä kauden päätteeksi pois seurasta ja ensisijaiset vaihtoehdot on rapakon takana ja KHL;ässä

Aika outoa, koska toinen veljeksistä kieltäytyi unelmoimastaan paikasta Kanadan maajoukkueessa juuri, koska halua antaa kaikkensa Luulajan puolesta... Se juttu löytyy täältä!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Södertälje toimii nyt hädissään, sillä ne toimenpiteet, jotka tehdään juuri nyt, ratkaisevat pitkälti sen, missä sarjassa SSK pelaa keväällä.

Todellakin mielenkiintoista nähdä. Viimme aikojen tapahtumat eivät kuitenkaan mitenkään katastrofaalisia tai kauheita aivopieruja ollut. Klaseninkin nostaminen on ihan perusteltua, kun oma kasvatti ja todella kova pelimies. Tämän hetken tilanne on kumminkin sellainen, että ihmeitä pitää tapahtua jos joukkue karsinnat välttää, vaikka allekirjoittaneen mielestä varsin iskukykyinen joukkue onkin kyseessä.

Aika outoa, koska toinen veljeksistä kieltäytyi unelmoimastaan paikasta Kanadan maajoukkueessa juuri, koska halua antaa kaikkensa Luulajan puolesta... Se juttu löytyy täältä!

Aika ristiriitaisia tietoja tulee esiin, vaikka periaatteessa nämä kaksi tapausta ei liity mitenkään toisiinsa. Tuntuu silti aika kovalta panostukselta seurajoukkueeseen, kun ottaa miesten historiat esiin. Kuka tahansa Norjan liigasta tälle tasolle ampaava antaisi varmaan mitä tahansa päästäkseen edustamaan maajoukkuettaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Jotenkin näyttää siltä, että Abbotin veljesten mahdollinen lähtö KHL:n on lähinnä journalisista spekulointia, kun taas faktoihin kuuluu se, että esim. Cam Abbott antaa kaikkensa seuralleen Luulajalle, juuri nyt. Mutta tällähän ei tietenkään tarvitse olla mitään merkitystä tulevaisuudessa, olivathan he ennen aika vakeja Röglen miehiä... Ja olisihan se aika kumma, jos eivät katsoisi pojat itse kauemmaksi tulevaisuuteen.

Veikkaan myös minä, että vaikka SSK tekisi nyt mitä, niin karsintasarja on se seuraava osoite heille. Ei auta.
SSK tekee sen klassisen virheen. He vaihtavat usein valmentajaa ja pelaajia potkitaan pois, heitä lähtee itse ja uusia tulee. SSK:n pitäisi tehdä yhdessä töitä joukkueena. Onhan se nyt jo nähty Malmön ja Leksandin tapauksissa, että pelaajien jatkuva ostelu ja valmentajien vaihtelu ei tuo mitään pysyvää. Frölundakin on ollut vähän samalla tiellä viime aikoina, vaikka omista riveistä ja lähempää löytyisi paljon kehityskelpoisia pelaajia.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jotenkin näyttää siltä, että Abbotin veljesten mahdollinen lähtö KHL:n on lähinnä journalisista spekulointia, kun taas faktoihin kuuluu se, että esim. Cam Abbott antaa kaikkensa seuralleen Luulajalle, juuri nyt.

Näinhän se vähän menee jokaisen pelaajan kohdalla kuka loistaa Elitserienissä tai SM-liigassa. Kuten Immonen IS Veikkaajassa totesi, kyllähän tuo itänaapuri tätä nykyä ottaa ne pelaajat ketä haluaa.

Veikkaan myös minä, että vaikka SSK tekisi nyt mitä, niin karsintasarja on se seuraava osoite heille. Ei auta.

Totta. Silti joukkue näyttää menevän oikeaan suuntaan kuhan malttavat rauhassa laittaa pakan kuntoon, koska realistiset mahdollisuudet playoffeihin on mennyt. Joukkue on paperilla on kohtuullinen ja varmasti tulee ilman suurempia sekoiluja pitämään sarjapaikkansa, kuhan ne radikaaliset ja äkkipikaiset ratkaisut ota valtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös