Elektroniikkapelit

  • 8 599
  • 18

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
En löytänyt haulla ketjua aiheesta mutta jos joku muu löytää niin liitettäköön tämä siihen.

Nostalgia ja retro ovat minusta hienoa asioita ja elektroniikkapelit kuiluvat omaan lapsuuteeni todella vahvasti. Elektroniikkapelejä olivat siis ne lcd -näyttöiset kädessä pidettävät pelikoneet, joiden yleisimmät merkit lienevät Game & Watch sekä Time & Fun.

Itse omistin G&W -peleistä Donkey Kong:n ja jonkun yksiruutuisen, mitä en kuollaksenikaan muista. Täältä kannattaa noita pelejä käydä tiirailemassa ja muistelemassa aikaa ennen motion capture -animaatioita ynnä muita turhuuksia.

Näiden klassikkojen lisäksi omistin pari harvinaisempaa pelikonetta, joista toinen on vieläkin tallessa. Sports Arena oli kovassa käytössä kun isän kanssa ratkottiin iltaisin mestaruuksia. Tämän olen valitettavasti kadottanut vuosien varrella.

Joululahjaksi aikanaan saamani Zackman on sen sijaan yhä tallessa ja vaikkei pelaaminen nyt niin hauskaa enää olekaan, eihän tästä voi luopuakaan.

Mitä pelejä teillä oli? Mitkä niistä olivat rakkaimpia? Muistelmia kehiin!
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Sain pentuna joululahjaksi Space Shuttle -nimisen elektroniikkapelin. Silloin vuonna yksi se oli jotain aivan käsittämätöntä. Faijan kanssa pelailtiin tätä peliä tosi paljon, mutta pikkuveljeä ei mokoma avaruus surffailu kiinnostanut. Pelin ideana oli väistellä meteoreita, jotka olivat törmäyskurssilla tämän sukkulan kanssa. Mitä pidemmälle pääsit, niin sitä nopeammin meteorit tulivat kohti. Nykyään omistan vaikka minkälaisia pelejä, mutta tuo vaatimaton peli tulee pysymään muistoissani yhtenä parhaista, sillä se yhdisti faijan ja minut kerrankin tekemään jotain yhdessä. Hienona lisänä siinä oli myös kello, jota välillä toljottelin yöllä silmät suurina, sillä vain nappia painamalla koko näyttö tulvi valossa.

Mistäköhän noita pelejä löytäisi?
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselläni oli lapsuudessa sellainen punamusta Nintendon Super Mario -peli, joka oli sellainen ihme laatikko. Sitä tuli kyllä tahkottua hurjasti. Valitettavasti kyseinen kapistus kuitenkin hajosi ennen pitkää, ja sitten tulivat Gameboyt yms.

Kiitoksia Murmeli linkistä, itse asiassa peli olikin tuommoinen Tabletop-tyyppinen Mario's Cement Factory.

Nuo elektroniikkapelit (ainakin vanhat Nintendon) vaikuttavat olevan aika haluttua tavaraa hyväkuntoisina keräilijöiden keskuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Minulla ja veljelläni oli muutama silloin lapsuudessa. Muutama vuosi sitten huomasin että noita on vielä jollain tallessa ja nyt on tällä hetkellä hyllyn päällä jo 23 eri peliä juurikin noista nintendon Game & Watch peleistä. Ihan mukavasti tuo aina lapsuuden mieleen kun silloin tällöin noita kokeilee että pelaako ne enää. Pitäisi hankkia jälleen lisää sitten kun taloudellinen tilanne antaa myöden.

Laitetaan nyt sitten lista tuohon:
  • MULTISCREEN

    MV-64 Multiscreen Goldcliff Boxed
    ZL-65 Multiscreen Zelda Boxed
    BJ-60 Multiscreen Black Jack
    DK-52 Multiscreen Donkey Kong
    BD-62 Multiscreen Bombsweeper
    JR-55 Multiscreen Donkey Kong II
    GH-54 Multiscreen Green House
    OP-51 Multiscreen Oil Panic
    LP-57 Multiscreen Rainshower
    TC-58 Multiscreen Lifeboat
    MW-56 Multiscreen Mario Bros
    DM-53 Multiscreen Mickey & Donald
    DM-53 Multiscreen Mickey & Donald

    WIDE SCREEN

    SP-30 Wide Screen Snoopy Tennis Boxed
    SP-30 Wide Screen Snoopy Tennis
    FR-27 Wide screen Fire Boxed
    YM-105 Wide Screen Super Mario Bros. Boxed
    DJ-101 Wide Screen Donkey Kong jr.
    MC-25 Wide Screen Mickey Mouse
    BF-107 Wide Screen Balloon Fight
    TF-104 Wide Screen Tropical Fish
    PR-21 Wide Screen Parachute
    OC-22 Wide Screen Octopus


    PANORAMA

    PG-97 Panorama Popeye
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Manholea (hm... jälkeenpäin ajateltuna aika gaynimi) tuli pienenä pelattua sormet verille.

Missäköhän laatikossa se mahtaisi olla? Pitäisi kaivaa esille.
 

scholl

Jäsen
Ensimmäinen elektroniikkapeli oli yksiruutuinen futispeli.
Noita kaksiruutuisia mulla oli sininen ja punainen. Oiskohan ollut mikki ja aku sekä donkey kong. En ole ollenkaan kyllä varma.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos joku on kasibittisen Nintendon myymisen lisäksi harmittanut niin se on näiden elektroniikkapelien myyminen. Itselläni oli muistaakseni Nintendon G&W peleistä Donkey Kong Jr, Snoopy Tennis ja Mario's Cement Factory. Ja sitten oli vielä jonkun muun valmistajan kolmiruutuinen peli jossa piti kiipeillä jotain köynnöksiä myöden sellaisella apinahahmolla. Sitten serkulla oli Nintendon kaksiruutuinen Mickey & Donald jossa Mikki ja Aku olivat palomiehinä ja siellä piti paikkailla jotain letkua johon tuli koko ajan reikiä. Sitä tuli myös aika kiitettävästi hakattua kun aika lähekkäin asuttiin serkun kanssa.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Manholea (hm... jälkeenpäin ajateltuna aika gaynimi) tuli pienenä pelattua sormet verille.

Tuttu peli. Tämä taitaa löytyä vieläkin mummolasta. Samoin pitäisi löytyä Bomb Sweeper jota tuli pelattua jopa enemmän kuin Manholea. Lisäksi sieltä löytyy vielä yksi kaksiruutuinen peli jossa otetaan ämpärillä öljytippoja kiinni ettei hellat syty palamaan. Kun ämpäri on täysi niin sisältö pitää viskata alhaalla poukkoilevalle kaverille. Pelin nimi ei muistu mieleen. Tämä ei tosin ole yhtään niin koukuttava peli kuin kaksi edellistä.

Nyt ei muuta kun nappiparistot kaupasta mukaan ja mummolle pelaamaan.
 

scholl

Jäsen
Tuo öljytippapeli kuulostaa niin tutulta, että olisikohan niin, että se sininen peli minulla olisi ollut juurikin se.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mahtaako näitä pelejä saada uutena mistään? Vai onko jokin paikka, missä myydään / ostetaan / vaihdetaan käytettyjä?

Onko kukaan ostanut kirppiksiltä tms. käytettyjä ja ovatko siistissä kunnossa?
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Muutama vuosi sitten huomasin että noita on vielä jollain tallessa ja nyt on tällä hetkellä hyllyn päällä jo 23 eri peliä juurikin noista nintendon Game & Watch peleistä.

WIDE SCREEN

  • PR-21 Wide Screen Parachute

Itselläni löytyi myös tämä Parachute peli. Automatkoilla tai junassa tuli aina hakattua sormet kipeiksi tuota.

Yksinkertainen, mutta aikamoisen koukuttava peli. Nyttemmin taitaa maata kyseinen kapistus jossain kaatopaikalla, koiramme pääsi tuohon vehkeeseen käsiksi ja sen jälkeen ei enää ollut noita punaisia kumisia ohjausnappuloita jäljellä..
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Minulla oli aikanaan Donkey Kong ja tuo Life Boat. Helvetin koukutavia molemmat. Tuli pikkupoikana noita tuntikaupalla päivässä. Näiden jälkeen tuli sitten C-64 ja nämä pelit tuli annettua eteenpäin. Jälkeenpäin harmittaa tuo perseily. Nyt olisi kiva palata noiden primitiivipelien pariin silloin tällöin.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itselläni oli lapsuudessa sellainen punamusta Nintendon Super Mario -peli, joka oli sellainen ihme laatikko. Sitä tuli kyllä tahkottua hurjasti. Valitettavasti kyseinen kapistus kuitenkin hajosi ennen pitkää, ja sitten tulivat Gameboyt yms.

Kiitoksia Murmeli linkistä, itse asiassa peli olikin tuommoinen Tabletop-tyyppinen Mario's Cement Factory.

Aijai, itellä on sama vehje. Ja vielä tallellakin toimivana. Tuota peliä tuli tahkottua niin paljon, että nykyään niiden musiikkien & ääniefektien kuuleminen tuo välittömästi mielettömän määrän muistoja mieleen. Veikkaan että vanhemmilleni puolestaan syntyy lähinnä puistatuksia samoista äänistä :))
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Nostetaanpa tätäkin ketjua. Onkohan jatkislaisissa henkilöitä jotka keräävät tosimielellä Nintendon Game&Watch käsikonsoleja. Varsinkin keski ikäisten ja keski ikää lähestyvien keskuudessa on suosittu keräilykohde maailmanlaajuisestikkin.

Hieman laskutavasta riippuen näitä tehtiin vuosina 1980-1991 60-61 erilaista peliä. Sikälikin kiva keräilykohde, että pelejä on rajallinen määrä, joten ainakin teoriassa on mahdollista saada kaikki hommattua kokoelmaan. Toki hinnat nousseet viime vuosinakin kovasti, joten ihan halpa harrastus tämä ei ole.

Itseltä puuttuu enään Egg ja sitten olisi kokoelma siltä osin täynnä. Muutamista peleistä puuttuu laatikko ja sen lisäksi muutamia ohjeita ym. lappusia uupuu jonkin verran
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Taisi meillä olla Donkey Kong jr, Donkey Kong II ja Punch Out. Ala-asteella nämä oli vielä kovia juttuja esim. luokkaretkien bussimatkoilla ja hammaslääkärin vessassa. Tosin muistan, että viimeisillä luokkaretkillä oli jo muutamilla Game Boyt mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös