Ei minkäänlaista tasoa

  • 1 274
  • 3

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
nimittäin maajoukkueesta käydyssä keskustelussa. Ohessa muutama hajahuomio asiallisemman keskustelun pohjaksi:

1. ns. Teletappivouhotus

On totta, että HPK-ketju (ei siis mitkään vitun teletapit, vaikka Jokeri-TPS-media mielellään haluaisikin tietyt asiat lakaista maton alle: "TPS:n sentteri Niko Kapanen...") ei ole pelannut omalla tasollaan, mutta yhtälailla on totta, että se oli Suomen paras ketju ainoissa todellisissa peleissä (Slovakia, USA) toistaiseksi. Samoin se on Suomen ainoa ketju, jolla ei ole yhtään, toistan, yhtään kertaa kolissut omissa koko turnauksessa. Samaa ei voi sanoa Juha Ylösen "imuriketjusta"

On totta, että poikia on vaivannut tehottomuus, mutta paikkoja on luotu ja asia voi muuttua yön yli. Jos esim. Pärssinen olisi saanut kaikki tolppakudit sisään, kukaan ei valittaisi. Myös Hentusella on käynyt ns. huono munkki.

Maalien tekoon tarvitaan myös hieman jääaikaa. Tähän mennessä sitä on herunut tasan kahdelle ketjulle, nimittäin Helmisen ja Ylösen ketjuille. Mukavasti ne ovatkin pelanneet - Japania ja Ukrainaa vastaan.

Mitä pahaa Kapanen, Hentunen ja Pärssinen ovat tehneet ansaitakseen A-J. Niemen "tukemaan" hyökkäyksiään? Jos ketju on alunperin roolitettu tekemään pisteitä, eikö sille voisi antaa edes yhden offensiiviseen peliin kykenevän pakin taustalle (mieluiten Petteri Nummelin).

=> Eiköhän katsota ensin loppuun ja sitten arvioida ketjun panosta.


2. Aravirran peluutus - 70-luvun peruja.

Tänä päivänä Aravirran tyyliin peluuttava SM-liigavalmentaja olisi takuuvarmasti ennen joulutaukoa työkkärin luukulla. Laskin melkoisen joukon yli minuutin mittaisia vaihtoja Suomi-Usa -pelissä ja aina ei ollut kyseessä ns. pakkotilanne. Esim. Helmisen ketju oli pelannut 40 sekunnin vaihdon ja eikös Raipe vaan silti kyykisty muina miehinä uuteen aloitukseen. Vaihtorytmiä on pakko tiivistää tai nopeampia ja teknisempiä maita vastaan tulee armotta noutaja.

Mitä helvetin järkeä on peluuttaa seitsemää puolustajaa rotaatiojärjestelmällä. Kuusi ukkoa laatikkoon per peli. Vaihdot pelien välillä. Mieluiten siten, että Antti-Jussi Niemi vaihdetaan vaikka Lada 1200:n kampiakseliin tai mihin vaan muttei helvetissä jäälle.


3. Suomen asema nokkimajärjestyksessä

Kenenkä valopään idea on, että Suomi on automaattinen ennakkosuosikki Slovakiaa ja USA:ta vastaan? Molemmissa joukkueissa runko muodostuu NHL ammattilaisista, jotka eivät, sanoi Mertaranta aivan mitä tahansa, ole mitään jämäukkoja? Uskoisin, että kymmenen pelin sarjassa Suomi häviäisi Slovakialle 3-4 peliä ja voittaisi saman verran. Mertaranta, Tamminen ja kumppanit voisivat pikkuhiljaa herätä huomaamaan, että enää ei olla vuoden 1995 Tukholmassa, jossa kaikilla muilla oli jämäjengit jäällä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jussih puhuu paljon asiaa, mutta...

...katsonee HPK-ketjun (tasapuolinen nimi, ihan sukunmien mukaan) peliä hieman ns. Kerho-lasien läpi. Tässä vaiheessa korostan, että tämä on vain epäily..

Ketjun pelissä on ilman tunnelatausta katsottuna 2 ongelmaa verrattuna aiempiin turnauksiin:
1) Niko Kapanen on taantunut TPS:ssä. Ei ole miehessä samaa fjongaa kuin HPK:n aikoina. Kapanen putosi jossain vaiheessa TPS:ssä jopa kolmos-nelossentteriksi - eli jopa yliarvostetun Joni Liuksen taakse. On toiveunta, että huonohkon (tasoonsa nähden) kauden pelannut kaiffari automaattisesti nousee vanhaan loistoonsa, kun saa tutut ketjukaverit rinnalleen. Ja kun sentterin peli ei oikein kulje, pyörivät laiturit nurkissa ihan tyhjän pantteina. Mutta Kapanen on huippusälli, joka ilmeisesti ei oikein tullut toimeen Jortikan liidaamassa tunnetusti diplomaattisessa ja rakentavassa ilmapiirissä. Siinäkö syy? Tuollainen taitelijaluonne olisi welcome HIFKiin.
2) Jukka Hentunen pelaa NHL-scouteille eikä joukkueelle. Seurauksena hampaat irvessä tapahtuva yliyrittäminen ja siitä seuraavat tehottomuus ja turhautuminen.

Pärssinen on asiaa, kuten aina. Jos tuolla asenteella varustettu pelaaja omaisi vaikkapa Laiska-Lasse Pirjetän raamit niin a´vot! Eiku NHL:ään.

Eli jos 2/3 ketjusta ajaa puolivaloilla, niin kokonaisuus kärsii. Se, että heille ei ole tehty yhtään maalia, osoittaa kuitenkin hemmojen perustasokkuuden. Kaikki edellä esittämäni kritiikki kohdistuu nimenomaan siihen, miten he pelaavat tasoonsa/potentiaaliinsa nähden. Ja eihän näitä nyt herranjumala ole tilattu kisoihin jarruketjuksi 0-0:aa pelaamaan?

Jos Ara olisi oikeasti velho ja kova lukemaan peliä, hänen kannattaisi kylmän rauhallisesti hajottaa ko. vitja ja kokeilla esim. viime kisoissa toiminutta Hentunen-Kapanen-Lind -kombinaatiota. Pärssinen olisi puolestaan hieno nähdä Ylösen ja S.Kapasen rinnalla esmes. Tai sitten Jakke Ruudun ja Antti Laaksosen kanssa, Sihvonen keskellä.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Minäkin naureskelin noille Mertsin lausunnoille USA:n mukamas nimettömästä joukkueesta. Laskeskelinkin tuossa aikani kuluksi USA:n ja Suomen joukkueessa pelaavien NHL-miesten pistepörssin tämän kauden osalta.

Hyökkääjät:
Kapanen (FIN) 20+37=57
Halpern (USA) 21+21=42
Legwand (USA) 13+28=41
Connolly (USA) 10+31=41
Wilson (USA) 18+13=31
Parrish (USA) 17+13=30
Hendrickson (USA) 18+11=29
Darby (USA) 12+16=28
Laaksonen (FIN) 12+16=28
Kallio (FIN) 14+13=27
Ylönen (FIN) 9+14=23
Brown (USA) 9+13=22
Campbell (USA) 9+11=20
Knuble (USA) 7+13=20
Lind (FIN) 3+4=7
Ruutu (FIN) 3+3=6

Puolustajat:
Housley (USA) 4+30=34
Weinrich (USA) 7+24=31
Tanabe (USA) 7+22=29
Timonen (FIN) 12+13=25
Quint (USA) 7+16=23
Hedican (USA) 5+15=20
Salo (FIN) 2+16=18
Nummelin (FIN) 4+12=16
Väänänen (FIN) 4+12=16
Eaton (USA) 3+8=11
Gill (USA) 1+10=11
Niemi (FIN) 1+1=2

Ihmeellisesti vain nuo "nimettömät" usalaiset tekivät enemmän pisteitä maailman kovimmassa kiekkoliigassa, kuin suomalaiset NHL-vahvistukset.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Eiköhän tuo USAn joukkueen nimettömyys johdu lähinnä siitä, että sitä ei mitenkään voi verrata vaikkapa Naganossa tai World Cupissa pelanneisiin joukkueisiin. Olisihan sinne nytkin ollut tarjolla mm. Roenick, Leclair ja Weight, mutta tuli Hendrickson, Knuble ja Darby. Tuosta joukkueesta ainoastaan Housley pelaa Salt Lake Cityssä. Kanadan joukkueessa on sama tilanne, mutta siellä ei taida olla edes sitä yhtä olympiajoukkueen pelaajaa mukana.

Suomeltakin puuttuu S.Kapasta lukuunottamatta kaikki parhaat, mutta Salt Lake Cityssä tulee pelaamaan sentään kymmenkunta tuosta joukkueesta. Slovakiallakaan ei ole Svehlaa tai Bondraa ja parhaat pelaavat vielä playoffeja, olympiajoukkue tulee näyttämään aivan toisenlaiselta.

Kaikilla siellä on jämäjoukkueet, mutta Suomen jämäpelaajat jostain syystä syttyvät MM-kisoissa ja pärjäävät hyvin isossa kaukalossa. Kyllä minä väittäisin, että jos noilla joukkueilla pelattaisiin kymmenen peliä USAta ja Slovakiaa vastaan, niin tuloksena olisi molemmista sarjoista vähintään viisi voittoa, luultavasti enemmänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös