Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 256 269
  • 10 946

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Joo-o, aikamoinen pannukakku tämä Liigan avaaminen lopulta on. Kiekko-Espoo noussee ilman karsintoja ja sen jälkeen käytännössä Jokereilla mahdollisuus nousta karsintojen kautta, mutta eipä tämä paljon muita Mestis-seuroja sitten lämmitä. Ehdottomasti olisi pitänyt joukkuemäärää karsia myös.
Kyllä Jokerien pitäisi koittaa nousta myös tässä ensimmäisessä ikkunassa. Näillä tiedoilla mitä on niin Mestikseen liigatasoisen rosterin luominen on äärimmäisen haastavaa. Kärpät siinä onnistui, mutta haastavaa se on. Liigajoukkue saa jo pelkästään TV-rahaa sen verran, että pienempikin seura pystyy rakentamaan taloudellisesti paremman jengin.

Sitten vielä joku IPK pistää Jokerit lauluun seiskan jatkoajalla ja Jokerien nuoret lupaavat pelaajat siirtyy liigajengeihin, kun liigaoptiot laukeavat. Siinä sitten rakennat uudestaan.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllä Jokerien pitäisi koittaa nousta myös tässä ensimmäisessä ikkunassa. Näillä tiedoilla mitä on niin Mestikseen liigatasoisen rosterin luominen on äärimmäisen haastavaa. Kärpät siinä onnistui, mutta haastavaa se on. Liigajoukkue saa jo pelkästään TV-rahaa sen verran, että pienempikin seura pystyy rakentamaan taloudellisesti paremman jengin.
Jos Jokerit muuttaisi mieltä ja hakisi nousua jo ensi kaudeksi kabinetin kautta, niin joukkuemäärän suhteen menisi tilanne Liigassa kimurantiksi. Siis jos myös K-Espoo hakee nousua ja 2025 alkavalla kaudella Liigassa voisi olla maksimissaan 16 joukkuetta. Kaksi lisää ei nykyisten lisäksi mahdu.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Jos Jokerit muuttaisi mieltä ja hakisi nousua jo ensi kaudeksi kabinetin kautta, niin joukkuemäärän suhteen menisi tilanne Liigassa kimurantiksi. Siis jos myös K-Espoo hakee nousua ja 2025 alkavalla kaudella Liigassa voisi olla maksimissaan 16 joukkuetta. Kaksi lisää ei nykyisten lisäksi mahdu.
Kai liiga voisi sitten valita niistä "paremman paparin" Tuolla on jo nyt sellaisia pykäliä, että Liiga halutessaan voi päättää saako nousta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kai liiga voisi sitten valita niistä "paremman paparin" Tuolla on jo nyt sellaisia pykäliä, että Liiga halutessaan voi päättää saako nousta.

Ei Jokerit täytä tällä hetkellä voimassa olevia kriteerejä, siksikään se ei voi hakea.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Koska Liiga on paisunut kokoaan suuremmaksi, täytynee silloin harkita uuden kokonaisuuden luomista. Tämä merkitsee Liigan ja Mestiksen yhdistämistä tietenkin siten, että myös Suomi-sarjasta voidaan nousta tähän karsintojen kautta.

Ensi alkuun voisi olla paikallaan luoda enemmän kilpailua järjestelmään. 10+10 systeemi aluksi, tällä saadaan aikaan kovatasoinen kilpailullinen kokonaisuus. Top 10 pelaa runkosarjan 36 ottelua, jonka jälkeen kaksi huonointa tipahtaa Mestikseen. Mestiksessä runkosarjan kaksi parasta nousevat Liigaan.

Nyt seuraa jatkosarja, 18 ottelua. Tämän sarjan kaksi huonointa tipahtaa Mestikseen. Josta taas nousee kaksi joukkuetta, jotka samalla osallistuvat säälipleijareihin, sijoilla 7-8 olevia joukkueita vastaan. Mestiksessä pelataan lopuksi karsintasarja suomisarjan joukkueita vastaan.

Näin ollen, saadaan dramatiikkaa urheiluun. Kuvitellaan joukkue "HSK", joka panostaa kauteen kovasti, mutta alku menee suoraan sanoen ketuiksi. Joukkue tipahtaa runkosarjan jälkeen Mestikseen ja sen jatkosarjaan. Nyt HSK:ssä tapahtuu: pestataan uusi valmentaja, joka saa vuorineuvokset liikkeelle. Jatkosarja lähtee nollilta. Mutta HSK on murskaavan ylivoimainen Mestiksessä.

Niinpä se voittaa jatkosarjan, nousee takaisin Liigaan ja menee samantien säälipleijareihin. Siellä lento jatkuu, ja se pääsee varsinaisiin pleijareihin. Joukkue on elementissään ja lopulta nostaa Kanadamaljaa. Mitä draaman kaarta, minkälaisia otsikoita. Lätkähanut ovat aivan haltioissaan.

Toisaalta, kuvitellaan joukkue, "TaPa". Joukkue on jo pitemmän aikaa koetellut Liigan kärsivällisyyttä. Jotenkin se on aina onnistunut viime tipassa ryhdistäytymään eikä ole vielä pudonnut 16 joukkueen megaliigasta. Mutta kun sarjauudistus tuli, seurassa ei vaan pantu asioita eteenpäin. Luotettiin tuuriin tai johonkin. Oltiin virkamiespalkalla duunissa.

Niinpä TaPa on 36 ottelun jälkeen 10. ja vaihtaa sarjatasoa. Mestiksen jatkosarja ei suju sen paremmin. Fiilikset eivät ole katossa ja loppukausi menee aivan vituralleen. Lopulta TaPa on yhdeksäs ja Mestiksen karsinnassa. Tämäkään ei herätä johtoa, koska eihän "suomisarjasta meitä kukaan voita, ollaan kato liigajoukkue". Mutta niin vain käy, että joukkue tipahtaa suomisarjaan. Kaksi sarjatasoa kerralla alas, aika hyvin.

Tässä vaiheessa TaPan johto ja valmentajat ulkoistavat itsensä Kuwaitiin kehittämään paikallista lätkää. Fanit eivät ole tyytyväisiä kauteen. Joukkue menee konkkaan, sponsorit kaikkoavat ja kaikki on lopussa. Sitten joku ostaa brändin ja aloittaa kaiken alusta, terveemmältä pohjalta.

Toki, ei liene realistista odottaa, että Liigan joukkueet noin vain luopuisivat runkosarjan pisteistään. Siispä jonkinlainen sijoitukseen perustuvaa hyvityspistejärjestelmää joudutaan varmaan käyttämään.

Joku voisi sanoa, että taloudenpito on vaikeaa, jos putoaa Mestikseen. Mutta sieltä voi myös nousta saman kauden aikana. Eivät fanit hylkää tosissaan pelaavaa joukkuetta, vaan haluavat nähdä sen vielä Liigan pudotuspeleissäkin. Ja kassa kiittää.

On tässä tietenkin se ongelma, että monelta organisaatiolta vaaditaan tosi paljon koko kauden ajan. Tarkoittaa sitä, että työtä on paiskittava rankasti. Ei voida enää makuuttaa porukkaa loppukauden ja rahastaa faneja ja suunnitella yhteistä etelänmatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Hitto tää olisi helppoa.

Liiga 12 joukkuetta

Tappara
Ilves
Lukko
HIFK
TPS
Pelicans
Ässät
KalPa
--------
HPK
JYP
--------
KooKoo
Sport

Mestis 12 joukkuetta

Jukurit
SaiPa
Jokerit
K-Espoo
Ketterä
IPK
JoKP
TUTO
--------
RoKi
Hokki
--------
Hermes
Kärpät

55 runkosarjaottelua, kahdeksan joukkueen pudotuspelit. Liigan viimeinen putoaa ja Mestiksen voittaja nousee. Liigan toiseksi viimeinen karsii Mestiksen toiseksi tullutta joukkuetta vastaan. Sama Mestiksen ja Suomi-Sarjan välillä.

Mestiksessä olisi useita seuroja, joilla aito mahdollisuus pelata Liigaa ja samalla nousisi Mestiksen taso reilusti.

Tokihan asiat ei tule ikinä menemään lähellekään noin, mutta saa sitä haaveilla.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Minua ei haittaa jos suurella osalla joukkueita ei ole tekemistä runkosarjan jälkeen. Viimeinen karsintaan ja mielestäni paras kolmesta karsinta olisi paras. Mestikselle yllätysmahdollisuus ja sitten liigapelaajat pääsee ennemmin lomalle jos ovat selvästi parempi. Sitten playoffseihin kuusi parasta . eli eka kierros on 3-6 ja 4-5 ja sitten voittajat runkosarja kahta parasta vastaan. eka kierros paras kolmesta. semifinaalit paras viidestä ja finaalit paras seitsemästä.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
12 joukkuetta liigassa ja mestiksessä. Liigan kaksi huonointa ja mestiksen kaksi parasta pelaa karsinta sarjan, jokaisella joukkueella olisi kolme koti ja kolme vieras ottelua. Sarjan kaksi parasta jatkaa liigassa.

Liigan joukkue määrän tiputus nykyisestä voisi mennä samalla kaavalla.
Säälit Play off joukkueet 8- 10
Karsinta sarjaan loput 11- 15 sijoilla olevat joukkueet. Johon pääsisi mestiksen kaksi parasta runkosarjasta.
jokainen joukkue pelaisi toisiaan vastaan kotona kuin vieraissakin. Sarjan kaksi parasta pelaisi liigaa seuraavalla kaudella 12 joukkueen liigassa.
Olisi varmaan draamaa ja jännitystä runkosarjan alusta alkaen ja joka ottelulla olisi todella merkitystä niin loka-, marraskuun harmaasta säästä huolimatta. Välillä nämä syksyn pelit ovat sellaisia läpsyttelyjä.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihmettelen tuota liigaseurojen pomojen laskelmia "maksaa ainakin 10 miljoonaa hissiliike sarjojen välillä." Silloin kun karsinnat oli vielä käytössä viimeksi, montako kertaa tällainen hissiliike tapahtui?
Tasoero liiga- ja mestisjoukkueiden välillä oli silti suuri, vaikka toinen oli oman sarjansa jumbo ja toinen mestari. Jos kyseisessä liigaseurassa vedetään niin huonosti kausi että tippuu vielä mestisjoukkueelle, niin siinäpähän on palkinto. Jos sarjaa laajennetaan 14->16 joukkueeseen niin onhan se selvää että mitkä joukkueet sieltä nousee ja sen jälkeen taas jatketaan melko varmasti samalla mihin jäätiin 2010-luvun alkupuolella.

Silti erinomaisen hyvä että karsinnat palautettiin. Olkoonkin kiristyvä taloustilanne, mutta ennustettakoon että moni Mestisseura hyötyy tästä merkittävästi.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ei kait sentään Koovee ole lyömässä lusikkaansa Liiga-soppaan. Halli ja historiaa kyllä löytyy, mutta mahtaako Tampereelle mahtua kolmatta Liiga-seuraa? 1960-luvulla tuli menestystä ja vuonna 1977 vielä SM-liigan pronssikin, mutta tuolloin pääsarjakiekkoilu ei ollut Suomessa vielä ammattimaista. Toki hienoa, jos Koovee pystyy nostamaan tasoaan ja saamaan pöhinää aikaan, vaikka ei Liiga-paikkaa tavoittelisikaan.

Tamperelaisen artikkelissa Kooveen toimitusjohtaja Pekka Hemmilä sivuaa mielenkiintoisia pointteja Mestiksestä yleensä. Liigan avaaminen antaa organisaatioille enemmän mahdollisuuksia kehittää toimintaansa ja PK-seudun joukkueiden tuoma pöhinä kiinnostaa myös yhteistyökumppaneita. Liigan avaaminen saattaa olla jopa enemmän karhunpalvelus Mestikselle kuin Liigalle. PK-seudun joukkueiden mahdollinen poistuminen kuitenkin saattaa näivettää Mestistä jälleen, joten on tärkeää että jollakin on oltava myös putoamisuhka.

Hemmilä nostaa esille myös Mestiksen mahdollisten tasoerojen kasvamisen ja pikkupaikkakuntien joukkueiden tilanteiden muuttumisen haastavammaksi. On hienoa, että Keuruun kaltaisessakin paikassa on päästy juhlimaan välillä mestaruutta ja saamaan eloa pikkupaikkakunnalle, mutta kasvavassa Mestiksessä KeuPan resursseilla ei haasteta Liigaan jossain vaiheessa hamuavia. Mielestäni Mestis-joukkueenkin täytyisi täyttää tietyt ehdot ja pystyttävä pyörittämään edes puoliammattimaista joukkuetta. Esimerkiksi Peliitat oli sitä enää hädin tuskin viime kaudella.

 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ei kait sentään Koovee ole lyömässä lusikkaansa Liiga-soppaan. Halli ja historiaa kyllä löytyy, mutta mahtaako Tampereelle mahtua kolmatta Liiga-seuraa? 1960-luvulla tuli menestystä ja vuonna 1977 vielä SM-liigan pronssikin, mutta tuolloin pääsarjakiekkoilu ei ollut Suomessa vielä ammattimaista. Toki hienoa, jos Koovee pystyy nostamaan tasoaan ja saamaan pöhinää aikaan, vaikka ei Liiga-paikkaa tavoittelisikaan.

Tämähän se koko avaamisen pihvi oli koko reilun 20v ajan, mitä Liiga oli kiinni. Nyt uskaltaa taas unelmoida sekä satsata seuroihin. Kyllä kait Koovee tekee kaikkensa ollakseen ykkönen siellä missä pelaa ja jos karsinnoissa nousee, niin sekin varmasti kelpaa. Urheilullisuus palasi ja nyt voi alkaa kehittää toimintaa pelkän Mestiksen sijaan kohti Liigaa. Tampere kyllä elättäisi varmasti myös Kooveen, mutta kyllä vaikeaa tulisi seuralla olemaan siinä markkinassa. Ja entäs sitten viattomia Tamperelaisia, jotka on tottunut aina kysymään Tappara vai Ipa. Ei ole helpot ajat Tampereella jos Koovee tulee sinne Liigaan sotkemaan.

Suomi-Sarjassa Pyry on tehnyt nousua jo pitkään ja johtaa nytkin sarjaa. Siellä myös on ihan hyvissä asemissa LeKi. Kohtahan Liigaa pelataan vain Hämeessä tätä menoa.

Oikeasti moni seura on nyt ilmaissut varovaisen optimistisia lausuntoja Liigan avaamisesta. Osittain niiden on tietenkin pakko, jotta fanit ja sidosryhmät ovat tyytyväisiä, mutta osittain varmasti aidosta ajatuksesta. Nyt on lupa unelmoida noususta ja kehittää organisaatiota. Ei ne Mestis-jengit huvikseen ole siellä hommanut miljoonamiehistöä Mestistä pelaamaan, kun pienemmillä resursseilla on pärjätty. Tämä on mahdollistanut mm. KeuPan nousun ja menestyksen. Nyt jos oletetaan joukkueiden kasvattavan maltilla budjetteja, niin kärki voi kasvattaa sitä hieman pohjaa nopeammin ja silloin voi KeuPan kaltaiset seurat jäädä jälkeen ja tippua Suomi-Sarjaan. Toisaalta KeuPa voi yllättää, mutta realistista se ei ole.

Jos nyt budjetit ovat kärjen osalta pienet ja Liigaa jäljessä, niin vaikkapa 200t vuosinostolla voitasiin päästä miljoonan nostoon viidessä kaudessa. Kyllä Liigassakin pyritään kehittymään, mutta ehkä se ammottava kuilu Liigan ja Mestiksen väliltä saadaan kurottua kiinni. Kiinni ei kuitenkaan tarvi Liigaan päästäkseen saada mestareiden budjetteja kiinni, vaan riittää, että pääsee Liigan kehnoimpien tasalle ja ohi. Yli 20v oltiin kiinni ja tervehdyttämiseen voi mennä ehkä kymmenisen vuotta. Ja kuten jutussa mainittiin, niin Liigan olisi nyt syytä pysyä auki, jotta kehittämiseen kannattaa ryhtyä. Lause kuvastaa hyvin asenteita sekä epäluottamusta Liigan päätöksien pysyvyyteen. Pitäkää nyt se Liiga auki tästä ikuisuuteen. Sekä supistakaa karsinnoilla joukkueita. Kilpailu ja pöhinä on palannut jääkiekkoon. Yleisöä se kiinnostaa. Ja se kiinnostavuus on ilmeistä jos kerta Liiga sekä Mestis ovat molemmat lisänneet katsojia. Mistä ne uudet katsojat ovat tulleet? Siitä, että viimein jääkiekosta taas puhutaan positiivisissa asioissa. Enkä tarkoita tällä näitä rikostapauksia.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Kauden mittaa peleissä ehtii käydä monia tuhansia aaveita.
Alkaisi olla kohtalainen kysyntä kansalaisjournalismin muodolle, jossa joku porukka ottaisi valokuvat Liiga- ja Mestisotteluissa katsomon ympäri jossain toisen erän alun paikkeilla todellisten katsojalukujen selvittämiseksi.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi

Nyt se tapahtui, Kiekko-Espoo hakee Liigaan, ja veikkaanpa että sinne ensi kaudeksi pääsee. Tämä tarkoittaa siis 16 joukkueen Liigaa. Se on kieltämättä aivan liian iso.

Nyt suosittelen Kiekko-Espoon faneja olemaan lukematta, sillä seuraava teksti ei varsinaisesti mairittele seuraa. Kiekko-Espoosta tulee minun mielestä sarjan tylsin joukkue. Logo, nimi ja historia ei sykähdytä millään tavalla, ei negatiivisesti eikä positiivisesti. Tai no, nimi ja logo nyt saa aikaan lähinnä häpeän tunteen, sillä sekä nimi että logo ovat mielestäni kehnoja. Lisäksi se, ettei se pääse pelaamalla Liigaan on mielestäni seikka, joka tekee tästä koko projektista vielä tylsemmän. Urheilun seuraaminen kun on tunnetta, ja kun tunnetta ei yksi seura minulle anna, niin sen kokee hieman turhana. Kuitenkin kaikki muut seurat aiheuttavat sentään jotain tunnetta minulle, olkoot se sitten positiivista tai negatiivista.

Yhtä kaikki, tervetuloa Liigaan. Hienoa ammattityötä on tehty, jotta se pääsee tähän tilanteeseen. On paikka mielestäni täysin ansaittu, vaikka valitettavasti seura ei herätä minussa oikeasti minkäänlaisia tunteita.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Yhtä kaikki, tervetuloa Liigaan. Hienoa ammattityötä on tehty, jotta se pääsee tähän tilanteeseen. On paikka mielestäni täysin ansaittu, vaikka valitettavasti seura ei herätä minussa oikeasti minkäänlaisia tunteita.
Jos pystyy ajan kanssa hilautumaan Liigan kärkikahinoihin mukaan, niin kyllä sitä tunnettakin alkaa varmasti löytyä. Ja jos tulee pudotuspeleissä turpaan, niin se on ainakin varma jackpot! :)

Tervetuloa vaan Espoo liigakartalle takaisin!
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Jos pystyy ajan kanssa hilautumaan Liigan kärkikahinoihin mukaan, niin kyllä sitä tunnettakin alkaa varmasti löytyä. Ja jos tulee pudotuspeleissä turpaan, niin se on ainakin varma jackpot! :)

Tervetuloa vaan Espoo liigakartalle takaisin!
Tunnetta löytyisi siinäkin tapauksessa, että Kiekko-Espoon runkosarja menisi täysin vihkoon ja kohtaisivat Jokerit liigakarsinnassa. Urheilun draamaa on tarjolla Kiekko-Espoon sijoituksesta riippumatta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt suosittelen Kiekko-Espoon faneja olemaan lukematta, sillä seuraava teksti ei varsinaisesti mairittele seuraa. Kiekko-Espoosta tulee minun mielestä sarjan tylsin joukkue. Logo, nimi ja historia ei sykähdytä millään tavalla, ei negatiivisesti eikä positiivisesti. Tai no, nimi ja logo nyt saa aikaan lähinnä häpeän tunteen, sillä sekä nimi että logo ovat mielestäni kehnoja. Lisäksi se, ettei se pääse pelaamalla Liigaan on mielestäni seikka, joka tekee tästä koko projektista vielä tylsemmän. Urheilun seuraaminen kun on tunnetta, ja kun tunnetta ei yksi seura minulle anna, niin sen kokee hieman turhana. Kuitenkin kaikki muut seurat aiheuttavat sentään jotain tunnetta minulle, olkoot se sitten positiivista tai negatiivista.
Aivan jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja kokemuksesi seurasta on subjektiivisesti täysin totta. Itteäni ei sinänsä ihan hirveästi edes kiinnosta se miten seura muualla koetaan, fokus on täysin omassa tekemisessä. Mutta se mikä on yksi hienoimpia aspekteja on tuo mahtava nimi, joka on kotikutoisuudessaan niin suomalainen kuin voi olla kaikenmaailman muovinimien sijaan - niitäkin on täällä nähty. Etkö usko? Mutustele sitä, sano se ääneen, anna tavujen virrata ja lyödä kitalakeen: Kiekko-Espoo. Ei mitään sulavasti soljuvaa pehmeää pumpulia vaan raadollista, kulmikasta ja turhia selittelemätöntä ehtaa suomea vieraskielisten, omaa perintöään häpeävien seuranimien sijaan.

Kiekko-Espoo. On se hieno.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mestiksen puolella spekuloidaan ajatuksesta karsintojen pelaamisesta 7+1 järjestelmällä.

Eli niin, että Mestiksen playoffeissa pelaisi runkosarjan 7 parasta Mestis jengiä + Liigan jumbo. Mestiksen playoffien voittaja lunastaisi paikkansa Liigassa.

Jos runkosarja päättyisi nyt, niin Mestiksen playoffit (eli karsinnat) pelattaisiin playoffeina ja ekan kiekan parit olisivat:

SaiPa - KOOVEE
IPK - JoKP
K-Espoo - Hermes
Ketterä - Jokerit

Systeemi olisi tasapuolinen Liiga- ja Mestisjengien välillä siltä osin, ettei Liigajengi pääsisi lepäämään Mestiksen playoffien aikana. Jos runkosarjan voittaja ja Liiga-jengi kohtaisivat finaaleissa, niin antaisin runkosarjan ykköselle kotiedun.
 

Co.

Jäsen
Kiekko-Espoosta tulee minun mielestä sarjan tylsin joukkue. Logo, nimi ja historia ei sykähdytä millään tavalla, ei negatiivisesti eikä positiivisesti. Tai no, nimi ja logo nyt saa aikaan lähinnä häpeän tunteen, sillä sekä nimi että logo ovat mielestäni kehnoja.
Hassua, itse taas sanoisin että Kiekko-Espoo on heittämällä, siis aivan heittämällä, huomattavasti kiinnostavampi kuin vaikkapa HPK tai Jyp. Ja jos näin pikkuruisiin asioihin tartutaan, niin on heittämällä edellä myös nimen ja logon osalta. Toki kaupunkina Espoo ja ihmisinä espoolaiset ovat juuri sitä kädenlämpöistä tuhnua mitä tuossa kuvailit. Itseäni epäilyttää eniten se, miten espoolaiset jaksavat kiinnostua seurasta pidemmällä tähtäimellä, historia kun ei tuolla suunnalla ole mikään kovin hyvä. Siinä mielessä pidänkin hyvänä asiana, että projektia lähdettiin viemään nimenomaan Kiekko-Espoon nimen, historian ja brändin pohjalta, eikä jonkin muovisen viritelmän (Blues, Espoo United) turvin.
 

Kepponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz & Eintracht Frankfurt
Mestiksen puolella spekuloidaan ajatuksesta karsintojen pelaamisesta 7+1 järjestelmällä.

Eli niin, että Mestiksen playoffeissa pelaisi runkosarjan 7 parasta Mestis jengiä + Liigan jumbo. Mestiksen playoffien voittaja lunastaisi paikkansa Liigassa.

Jos runkosarja päättyisi nyt, niin Mestiksen playoffit (eli karsinnat) pelattaisiin playoffeina ja ekan kiekan parit olisivat:

SaiPa - KOOVEE
IPK - JoKP
K-Espoo - Hermes
Ketterä - Jokerit

Systeemi olisi tasapuolinen Liiga- ja Mestisjengien välillä siltä osin, ettei Liigajengi pääsisi lepäämään Mestiksen playoffien aikana. Jos runkosarjan voittaja ja Liiga-jengi kohtaisivat finaaleissa, niin antaisin runkosarjan ykköselle kotiedun.
Eli jos tää nyt tapahtuisi ja SaiPa on vaikka se liigajumbo, mutta voittaa Mestiksen playoffit miin onko SaiPa sitten Mestiksen mestari? :D
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liiga siis "avattiin", mutta joukkuemäärää kasvatetaan ja potentiaalisia nousijajoukkueita on entistä vähemmän. Mestis-seuran pitää ilmoittaa ennen kauden alkua, onko edellytyksiä nousta kauden päätteeksi. Jos kaikki ilmoittaa (niin kuin tulee tapahtumaan usean vuoden ajan, kunhan Jokerit on noussut), että edellytyksiä ei ole, sama panoksettomuus ja tyhjennysmyyntien karkelot jatkuvat Liigassa. Kerran viidessä vuodessa joku on aina saanut organisaationsa nousukuntoon, kunnes seinä tulee vastaan Liiga-joukkueen voittamisessa neljästi. Ja taas seuraavat viisi vuotta Liiga saa järjestää tyhjennysmyyntejä, sekä pelata panoksettomia pelejä.

Tämä oli varsinainen baby step ja täysin omaa pesää suojeleva päätös Liigalta. Perustelut kaikesta muusta ontuvat. Pelkkä savuverho.

Jos oikeasti muutosta olisi haluttu, vähintä mitä oltaisiin voitu tehdä, olisi että Liigan viimeinen ja Mestiksen voittaja karsii aina. Ja vaikka nousua ei tapahtuisi, tippuisi Liiga-joukkue tappion tullen sarjasta. Vaikka edellytyksiä nousuun ei ole, Mestis-joukkueella olisi mahdollisuus pudottaa Liigasta joukkue omaan sarjaan. Lisäisi huimasti mielenkiintoa jumbotaisteluun, sekä joka vuosi olisi mielenkiintoa karsinnoissa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Liigassa pitäisi siirtyä tasaisiin pelipäiviin. Nykyinen tilanne, jossa on aina eri määrät pelejä pelattuna ja toisen joukkueen selkeät lepoedut on jatkoajan kolumnin välisarjakritiikkiä suurempi ongelma. Toki välisarjat pitäisi poistaa ensimmäisenä. Paikallispelien arvo nousisi entisestään kun niitä olisi neljä runkosarjassa.
 

sohvakoutsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hermes
Liigassa pitäisi siirtyä tasaisiin pelipäiviin. Nykyinen tilanne, jossa on aina eri määrät pelejä pelattuna ja toisen joukkueen selkeät lepoedut on jatkoajan kolumnin välisarjakritiikkiä suurempi ongelma. Toki välisarjat pitäisi poistaa ensimmäisenä. Paikallispelien arvo nousisi entisestään kun niitä olisi neljä runkosarjassa.

Ensi kaudella kun on tasamäärä joukkueita ei pitäisi olla vaikeata pelata nelinkertaista sarjaa päivillä ti,to,la.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös