Eero Kilpeläinen Jokerimaalille

  • 388 008
  • 1 254

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Torjuntaprosentit runkosarjassa:
  • Kilpeläinen 92.21
  • Tuohimaa 91,23

Torjuntaprosentit playoffseissa:
  • Kilpeläinen 86,84
  • Tuohimaa 96,00

Olisi kyllä ollut syytä peluuttaa Fransia huomattavasti enemmän.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mun mielestä tässä vaiheessa on vain yksi asia tehtävissä: on selvitettävä Eeron kanssa juurta jaksain mikä meni pieleen.
* Jos taustalla on vammaa, fine. Ei muuta kuin mies kuntoon ja sellainen kassari taustalle, että ei tarvitse pelata klesana.
* Jos taustalla on kaukalon ulkopuolella tapahtunut keskittymiseen vaikuttava asia, niin katsotaan miten tulisi toimia jatkoa ajatellen.
* Ja jos kyseessä on sulaminen ilman "hyvää syytä", niin ei muuta kuin tiukat kehityskeskustelut käyntiin ja arvioidaan rooli joukkueessa uusiksi. Ykkösveskarinkaan ei voi olettaa olevan vedossa jos paikat on rikki tai keskittyminen esimerkiksi sairastuneessa lähiomaisessa, mutta ykkösveskari ei voi pettää vain siksi, että oli huono päivä tai vastustajan fanikatsomo sai paskat valumaan huudoillaan.

Näillä ei ole Jokereiden kannalta mitään merkitystä. Se on ihan sama mitä Eero tekee jatkossa, se ei vaikuta Jokereihin mitenkään. Ainoa vaihtoehto on että Eero pakkaa kamansa Areenalta ja lähtee meneen. Eero ei voi jatkaa Jokereissa, ei saa eikä pysty. Eerolla ei ole mitään luottoa Jokereissa ja yksi helppo taas pleijareissa voi helposti käynnistää saman helvetin syöksykierteen. Jokerit ei voi lähteä tuollainen mies veskarina kauteen, ei vain voi.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Kilpeläinen suli tässä sarjassa Lukkoa vastaan ja on yksi suurimmista syistä siihen, että Jokerit sarjan hävisi, mutta "syyllisiä" tappioon ovat myös valmennus ja ennen kaikkea Jokereiden ns. terävin kärki, joka myös floppasi täydellisesti. Valmennus peluutti Kilpeläistä jääräpäisesti, vaikka koppi ei tarttunut. Tuohimaakin olisi ollut parempi vaihtoehto maalinsuulle. Jokereiden puolustus oli sarjan ensimmäistä peliä lukuunottamatta erittäin avoin, eikä sieltä tullut yhtään apuja Kilpeläiselle. Ei puolustajat voi päästää hyökkääjiä hakkamaan ripareita sisään maalinedestä, eikä syöttää totaalisia hasardeja vastustajan lapaan omalla aluella. Summa summarum: Kilpeläisen piikkiin menee suurilta osin, mutta ei kyllä apuja tullut kenttäpelaajiltakaan.

Kekäläisen tekemä kahden vuoden jatko Kilpeläiselle osui pahaan saumaan. Jatketaanko Kilpeläisellä vai uhrataanko leijonan osa pelaajabudjetista uuteen ykkösmaalivahtiin ja Kilpeläisen sopimuksen ulostamiseen. Kilpeläisen kauppaaminen muualle kuin pääkaupunkiseudun joukkueisiin vaatii vielä lisäksi Kilpeläisen suostumuksen.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kilpeläisen sulaminen on yksi pahimmista, ellei pahin, maalivahdin sulaminen mitä olen koskaan nähnyt. Samanlainen koettiin käsittääkseni aikanaan Vokounin kanssa naapurissa mutta sitä en ollut seuraamassa.

Nyt heitettiin niin hyvä täky, että pakko kommentoida. Vokounin tarina on varsin identtinen nyt tapahtuneen kanssa. Oma joukkue hallitsee ja ne maalipaikat jotka vastustaja saa ovat sitten aivan ensiluokkaisia. En nähnyt tästä sarjasta kun kaksi viimeistä peliä ja niissä Lukon Kilvelle tekemistä kolme maalia olivat aivan herkkutonteilta. Neljäs oli torjunta jossa pakit eivät olleet kiinostuneet irtokiekosta. Jokerien viimeinen maali oli IMO huonommalta tontilta kun mikään Lukon maali, mutta niin vaan super-Vehanen ei sitä poiminut. Kahdessa viimeisessä pelissä ei mistään yksittäisestä maalista voi suoraan Kilpeä syyttää, mutta kaikkiahan ei hyvä veskari vaan siisään päästä eli ne huippu seivit jäi ottamatta. Jotenkin ne sulamiset aina tulee tämmöisissä peleissä, missä ei ole niitä kohtuu pahoja laukaksia on vaan pari helppoa ja sitten pahoja. Joku ihme ketjureaktio näissä on. Menee itseluottamus, eikä tule vetoja, jolla sitä paikata. Samaan aikaan pakit alkaa sitten peruutella, ettei tulisi niitä vetoja. Lopputulos vedot tulee maskista ja
lähempää ja kierre on valmis.
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
Eihän Eero ollut huipputasolla otteluissa, mutta esim viimeisen pelin ensimmäisesdsä maalissa oli torjunnan jälkeen kiekkoa tavoittelemassa kolme jokeria yhtä lukkolaista vastaan ja tappio tuli siinäkin.

Jos joukkue tekee kolmessa vieraspelissään 4 maalia ei paljon voi voittojakakaan odottaa.

Oliko sittenkin liikaa odotuksia tuoreille valmentajille, tosipelien tullessa ei uskallettu tehdä oikeita muutoksia kokoonpanoon esim. maalivahdin suhteen.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Voisikohan yhtenä syynä Kilpeläisen romahtamiselle olla Tomekin "psyykkaus"? Runkosarja oli vielä suhkoht paineetonta pelaamista eikä "psyykkaukselle" ollut juurikaan aihetta kun Karlsson hoiteli Jokereille pisteitä lähes yksinään. Play offsit olivatkin ihan eri maailma ja paineita oli heti alusta lähtien. Kilpeläinen joutui heti kovien paineiden alle eikä Tomekin jatkuva "psyykkaus" ollut sellaista joka olisi tukenut tai auttanut Kilpeläistä millään lailla vaan päinvastoin.

Toki jotkut voivat väittää, että Eero on väärässä paikassa kun ei kestä rehellistä vittuilua mutta jos sellainen "psyykkaus" ei ole se oikea keino auttaa Kilpeläistä se oma paras tasonsa niin olisiko pitänyt kokeilla jotain muuta? Itse luulen kyllä, että Tomekin suunnalta sitä muuta keinoa ei ole käytetty eikä sitä muuta ole hänelle edes olemassakaan...

Jotain kertoo sekin, että Erkan aikaan Eero pelasi hyvin play offseissa eikä Erkka todellakaan ole kettumaisimpia tyyppejä...
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Jotain kertoo sekin, että Erkan aikaan Eero pelasi hyvin play offseissa eikä Erkka todellakaan ole kettumaisimpia tyyppejä...
Viimevuotiset sarjat IFK:ta ja Valtraa vastaan olivat täysin erilaisia, kuin Lukkoa vastaan käyty sarja. Kilvelle tuli molemmissa sarjoissa tasaisesti torjuntoja alusta lähtien, toisin kuin tässä Lukko-sarjassa.

Ensimmäisen veskarivaihdon jälkeen Eeroa ei olisi saanut laittaa tolppien väliin, vaan olisi pitänyt mennä Tuohimaalla kaikki jäljellä olleet ottelut. Nuorella valmentajalla ei ollut valitettavasti tarpeeksi munaa, jotta tämä olisi toteutunut.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Viimevuotiset sarjat IFK:ta ja Valtraa vastaan olivat täysin erilaisia, kuin Lukkoa vastaan käyty sarja. Kilvelle tuli molemmissa sarjoissa tasaisesti torjuntoja alusta lähtien, toisin kuin tässä Lukko-sarjassa.

Ensimmäisen veskarivaihdon jälkeen Eeroa ei olisi saanut laittaa tolppien väliin, vaan olisi pitänyt mennä Tuohimaalla kaikki jäljellä olleet ottelut. Nuorella valmentajalla ei ollut valitettavasti tarpeeksi munaa, jotta tämä olisi toteutunut.

Tämä on harvinaisen totta!

Ei ollu Kilpeläisen sarja, mutta ei me Eeroon kaaduttu eikä sen taakse voida mennä. Meillä oli mitat täyttävä kakkonen, jota ei kuitenkaan peluutettu. Itseasiassa ei tahdottu oikein peluuttaa koko kauden aikana ja tuosta kiitoksena lähtee jatkamaan kehittymistään maakuntiin ensi kaudelle. Mutta kuten Lämsä hyvin sanoi "joukkueena voitetaan joukkueena hävitään." Maalivahti on puoli joukkuetta, mutta nimenomaan joukkuetta, jossa on se toinenkin puoli joka ei nyt kyllä pystynyt sekään Eerolle antaa tukeaan. Jokerit hävisi tämän playoff-sarjan ei Eero Kilpeläinen!

Jokaiselle veskarille tulee huonoja päiviä ja huonoja jaksoja, Kilpi kuitenkin näytti jo viime keväänä että pää kestää kyllä pleijareissakin. Ilmeisesti Rauma ollut paha paikka ennenkin ja ihan oikeasti nämä "huonot kokemukset" voivat kyllä vaikuttaa. Oli kuitenkin runkosarjassa ajoittain todella huikea ja äärettömän sympaattinen kaveri. Jos vielä ottaisi ne tribaalit pois maskista niin aika täydellinen paketti mun mielestä! :)

Tää on oikeastaan melko koomista kuinka takki kääntyy nopeasti. Kuukausi sitten Eero oli jumalasta seuraava ja nyt ei todellakaan saa enää tulla Areenalle tai kaveri teilataan ihan pystyyn. Tätä palstaa lukiessa oikeasti aika usein hävettää olla jokerifani ja toivon vaan ettei pelaajat lue näitä juttuja, helvetin säälittävää selkäänpuukottamista!

Täältä täysi tuki Eerolle, ei me ansaittu joukkueena tällä kaudella enempää, ehkä välieriin oltaisiin voitu venyä mutta ei tuolla viimeistelyllä mestaruuteen mennä vaikka maalissa seisoisi Hasek päällään ja sen jälkeen on kyllä ihan sama ollaanko tokia vai viidensiä. Ensi kaudella uudestaan ja toivon todella että Lämsä tai joukkueen kokoajat ketä siellä nyt sitten onkaan eivät ole niin puusilmäisiä että hommaavat meille uuden veskan. Typeräähän se olisi päästää yksi liigan parhaista pois! Tällä palstalla pyörineistä nimistä ottaisin ainoastaan Hovisen kotiin, mutta en Eeron kustannuksella. Eero on meidän mies ja toivottavasti oikeasti jengi täällä palstallakin menee vähän itseensä ja näkee ne realiteetit, ei se Eero reilussa viikossa muuttunut sen paskemmaksi veskariksi kuin ennenkään ja ensi kaudella Eeron kanssa kannu kotiin!

Luottoa täältä ainakin löytyy ja toivon sitä myös palstaveljiltä. Itse en ainakaan halua lukea tätä teilaamista enää täällä. Mutta täällä on aina ollut tämä tapa, milloin on haukuttu Fränä, milloin Pulu ja nyt Eero.. Ja tällä hetkellä Pulu ja Fränä on sitten "ihan vitun hyviä".. Niinkuin toki ovatkin ei siinä mitään!

Sekavaa tekstiä tässä ihan unitilan rajamailla, mutta pointtina kuitenkin se että täällä jengi kyllä nyt kaataa vähän enemmänkin Eeron niskaan kuin mitä sinne kuuluisi. Turha purkaa pahaa oloaan yhteen mieheen, joka pelasi kuitenkin ihan rehellisesti sanoen ihan ok! Puheet jostain lätkähistorian suurimmasta flopista ovat lähinnä surkuhupaisia! Ei ollut voittavaksi veskariksi tässä sarjassa ja helpohkoja meni, mutta ei ole helpoin tilanne olla maalilla kun vetoja tulee noilta sektoreilta n. 15 matsissa. Mitään todellisia imaisuja Kilpi ei päästänyt, nyt vain jäi ottamatta ne huipputorjunnat muutamaa lukuunottamatta, joita tälläisten maalinteko-ongelmien kanssa painiva jengi olisi kaivannut. Eero oli yksi osa joka nyt hieman vuosi tänä keväänä, mutta ei ole kyllä mitään syytä miksi ensi kaudella ei homma toimisi taas.

Eero on edelleen tähän liigaan huippuveskari, jolla on potentiaali torjua mestaruus Jokereille! Ja ennen kaikkea Eero on Jokeri!

p.s Yksi niistä pelaajista, jotka ottavat fanit huomioon ja mä arvostan Eeron tossa jengissä korkealle vaikkei mikään jokeritaustainen peluri olekaan. Siinä missä mm. meidän kapteenimme meni torstaisen matsin jälkeen suoraan koppiin nuoleskelemaan haavojaan huomaamatta edes paikalla olleita faneja Eero oli ensimmäisten joukossa kiittämässä faneja kannatuksesta. Ei varmasti ole helpoin paikka tulla fanien eteen tuollaisen matsin jälkeen, mutta kyllä Eeron silmistä paistoi se että hän arvostaa ja että fanit merkitsevät hänelle paljon. Samat fanit siis, joista osa täälläkin on puukottamassa kaveria selkään.
 
Viimeksi muokattu:

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Moi Eero! En kyllä miksikään selkäänpuukottamiseksi laskisi sitä, että sanoo, että Eeroon kaaduttiin tänä vuonna. Ja niin kaaduttiinkin. Eiköhän Kilpeläinen sen tiedä itsekkin ja tekee ensi kaudella parhaansa, että se ei tapahdu uudestaan missä nyt ikinä pelaakaan.

Sympaattinen kaveri ja ottaa aina fanit huomioon, siitä plussaa. Multa vaan ei luottoa löydy nyt, eikä vuoden päästä. Vaikka pelaisi kuinka hyvän runkosarjan niin tämä Lukko-sarja tulee kummittelemaan playoffien lähestyessä.
Toivottavasti suostuu lähtemään ulkomaille ja me hommataan uus molkke maalia vartioimaan.
 

J.Rita

Jäsen
Vilkaisin suomalaismaalivahteja, tällä hetkellä on kymmenisen teoriassa saatavilla olevaa laadukasta vaihtoehtoa:

Ari Ahonen
Atte Engren
Niko Hovinen
Miikka Kiprusoff
Jussi Markkanen
Fredrik Norrena
Antti Raanta
Jussi Rynnäs
Karri Rämö
Harri Säteri

Tiedostan, että harva on saatavilla kun NHL ja KHL ovat valintansa tehneet. Turun tilanne on sinänsä mielenkiintoinen jos Kipper ja Norrena joka tapauksessa olisivat tekemässä paluuta Turun seudulle, Engren siitä syystä mukana listalla.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ensi kaudella uudestaan ja toivon todella että Lämsä tai joukkueen kokoajat ketä siellä nyt sitten onkaan eivät ole niin puusilmäisiä että hommaavat meille uuden veskan. Typeräähän se olisi päästää yksi liigan parhaista pois!

Eero ei ole lähellekään liigan parhaita, tai on yksi liigan parhaista housuun paskojista ja sulajista mitä on veskaripelissä koskaan nähty. Eeron torjuntaprosentti pudotuspeleissä 86,84% ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,11 ja Eero otettiin kaksi kertaa vaihtoon kesken pelin kun kaikki meni. Ja joku kehtaa vielä noiden numeroiden valossa väittää ettei veskariin kaaduttu, ai niin mutta kun Eero on niin sympaattinen - siitäpä oli paljon apua. Jokereilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin hommata uusi ykkösveskari, koska se on tehtävä joukkueen uskottavuuden palauttamiseksi. Eerolla ei ole mitään mahdollisuutta olla Jokereiden maalilla, ei ensi kaudella eikä koskaan. Kiitos ja ikuisesti hyvästi!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokereilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin hommata uusi ykkösveskari, koska se on tehtävä joukkueen uskottavuuden palauttamiseksi. Eerolla ei ole mitään mahdollisuutta olla Jokereiden maalilla, ei ensi kaudella eikä koskaan. Kiitos ja ikuisesti hyvästi!

Vaikka Jokerit suli joukkueena mm. polivaivaisen Filppulan heikkoihin esityksiin ja valmennuksen huonoon reagointiin (Filppula olisi pitänyt panna kylmästi laitaan, Hahl vierelle tms), vielä enemmän suli Kilpeläinen. Mutta. Porin ajoilta oli jokaisen tiedossa se, että Kilpeläisellä on ongelmia paineiden kanssa kuten sekin, että Vehanen pesi edellisessä maalivahtien kohtaamissarjassa Kilpeläisen. Ainoa joka näitä ehkä ei tiennyt oli Kekäläinen.

Kun ei ole kunnollista (SM-liigan TOP-2) maalivahtivalmentajaa, Kilpeläinen ainoastaan liittyi siihen pitkään jonoon, jotka ovat Jokerien maalilla playoffeissa flopanneet.

Miksi siis taas vaihtaa maalivahtia ja hankkia uusi floppaava veskari kun pitäisi vihdoin puuttua perusongelmaan ja ratkaista se TPS:n, HPK:n, Ässien jne tapaan?

Eikö nyt olisi jo aika saada jotain pysyvyyttä ja linjaa näihin Jokerien ratkaisuihin jotta päästäisiin vähitellen rakentamaan menestystä seuraavalle tasolle ja sitä kautta kohti Kannua?
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers

Paras viesti tämän ketjun historiassa.

Fakta on se, ettei Eero ollut parhaimmillaan pleijareissa. Kuten ei moni muukaan Jokereista. Eero on kuitenkin osoittanut olevansa huippuveskari liigassa ja häneen luotamme myös seuraavat pari kautta. En tiedä missä virtuaalimaailmassa nämä "fanit" elävät, jotka kuvittelevat, että sopimuksia puretaan tosta vain. Eero pelaa ensi kaudella Jokereissa, piste. Mikä takuu muuten on sille, ettei Raanta, Säteri, Rynnäs, Rämö, Ahonen, you name it, päästäisi pari helppoa ensi keväänä?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Miksi siis taas vaihtaa maalivahtia ja hankkia uusi floppaava veskari kun pitäisi vihdoin puuttua perusongelmaan ja ratkaista se TPS:n, HPK:n, Ässien jne tapaan?

Hyviä maalivahtivalmentajia ei kasva puissa eikä niitä totisesti hankita kuin pelaajia. Vai uskotko että Jokerit voisi hankkia Ylösen TPS:stä lyömällä pöytään mottipäisen tarjouksen? Lehtonen olisi kenties ollut saatavissa, mutta hänen sopimukseensa olisi jouduttu kirjaamaan rajoittamaton KHL-optio.

Realistisin vaihtoehto lienee tehdä Kettereristä päätoiminen maalivahtivalmentaja ja palkata joukkueenjohtajaksi joku muu.

Jimisola kirjoitti:
Mikä takuu muuten on sille, ettei Raanta, Säteri, Rynnäs, Rämö, Ahonen, you name it, päästäisi pari helppoa ensi keväänä?

No olisikin mennyt vain pari otettavissa ollutta, niin Jokerit olisi luultavasti jatkossa. Nyt meni 5-6 maltillisemmallakin laskutavalla.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vilkaisin suomalaismaalivahteja, tällä hetkellä on kymmenisen teoriassa saatavilla olevaa laadukasta vaihtoehtoa:

Ari Ahonen
Atte Engren
Niko Hovinen
Miikka Kiprusoff
Jussi Markkanen
Fredrik Norrena
Antti Raanta
Jussi Rynnäs
Karri Rämö
Harri Säteri

Raanta menossa hifkiin ja rynnäs kärppiin ainakin huhuareenan mukaan.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen

Moi vaan Jeasdp! Tää on yks kuluneimmista ja paskimmista foorumiläpistä joita tiedän. Tapana heittää aina kun joku uskaltautuu puolustamaan jotain pelaajista, jumalauta mä kyllä häpeän tän palstan jokerilaisten puolesta! Esitetään joka asian lätkä-asiantuntijaa ja seuraavassa näytetään ettei koko lajista ymmärretä mitään ja suosikkijoukkuekin on vain joku kännissä keksitty vitsi jonka kannattamisesta ei oikeasti ole koko elämän aikana ollut tietoakaan. Tämä on jatkoaika ja sen Jokeri-osio pähkinänkuoressa. Aina on jokin huonosti ja itkua piisaa, ketäköhän jokeripelaajaa tällä palstalla ei olisi haukuttu pystyyn? Eipä tule mieleen, mutta kumman nopeasti takki kääntyy. Kyllä mä sitä kutsun takinkääntämiseksi, selkään puukottamiseksi ja pahan olon purkamiseksi.

Ja joku kehtaa vielä noiden numeroiden valossa väittää ettei veskariin kaaduttu, ai niin mutta kun Eero on niin sympaattinen - siitäpä oli paljon apua. Jokereilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin hommata uusi ykkösveskari, koska se on tehtävä joukkueen uskottavuuden palauttamiseksi. Eerolla ei ole mitään mahdollisuutta olla Jokereiden maalilla, ei ensi kaudella eikä koskaan. Kiitos ja ikuisesti hyvästi!

Sä olet kyllä flintstone yks näistä tän palstan suurimmista pelleistä! Kehtasin väittää ja kehtaan edelleen, ei me näissä pleijareissa pelkkään veskariin kaaduttu! Ei ollut Kilpeläiseltä paras mahdollinen sarja, mutta sitten joku voi kertoa keillä kaikilla se oli? Kyllä tässä joukkuuena sukellettiin, Kilpeläinen osana jengiä. Voittavan jengin veskarin torjuntoja ei nyt tällä kertaa ottanut, voivoi, mutta aina ei voi mennä nappiin kellään ja viime vuonna Eero antoi jengille avaimet ihan mestaruuteen asti enkä rehellisesti ymmärrä tuota sinunkaan dramaattista itkuasi. Kaikki on niin voi voi ja mustavalkoista, eiköhän ensi kaudella sunkin silmissä Eero käänny sitten sinne valkoisen puolelle.

Toinen fakta, jonka kehtaan sanoa ääneen: Petri Vehanen on Suomen yliarvostetuin maalivahti, josta Jokerit teki tässä sarjassa hyvän. Tehtiin joukkueena kaverin veskarista parempi ja omasta huonompi kuin mitä ovat. Sen lisäksi Kilpeläisellä oli heikko jakso ja 2. pelissä romuttunut itseluottamus ja Vehasella tavallista parempi vire ja Jokereiden itse omalla surkealla viimeistelyllä kohottama itseluottamus. Tämä sarja meni näin ja Kilpeläisen häviö suhteessa Vehaseen on yhtä selviö (4-2) kuin Jokereidenkin tappio Lukolle. En kuitenkaan ikipäivänä vaihtaisi Eeroa päittäin tuon Lukon kassarin kanssa. Täälläkin pyörineistä nimistä hyvin harva on oikeasti Kilpeä parempia, esim. Engren ei sitä ole!

Kiitos, anteeks ja näkemiin! En tätä Jokeri-osiota ainakaan jaksa varmaan koko kesänä lukea em. syistä! Turha tänne tulla vain päiväänsä pilaamaan naurettavan tasottomilla jutuilla!

P.s. Muutamia asiallisia jokerifanejakin täältä toki tuntuu löytyvän, he vain jäävät häviävän pieneksi vähemmistöksi kun tämä "flintstone"-mania iskee ja jengi vetää yhdessä ranteita auki.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kehtasin väittää ja kehtaan edelleen, ei me näissä pleijareissa pelkkään veskariin kaaduttu!

Kilpeläisen suoritus Lukko-sarjassa on yksi heikoimmista maalivahdin playoff-esityksistä 2000-luvun SM-liigassa. Jos ei nyt saa antaa rajua kritiikkiä maalivahdille, niin milloin sitten?

Ihan kaikkea ei voi Kilpeläisen piikkiin tietenkään laittaa, myös maalivahtivalinnoista päättänyt valmennusjohtokin epäonnistui uhkapelissään.

Ei ollut Kilpeläiseltä paras mahdollinen sarja, mutta sitten joku voi kertoa keillä kaikilla se oli?

Ei ollut muulta joukkueelta paras mahdollinen sarja, mutta nähty taso olisi riittänyt todennäköisesti jatkoon, jos Kilpeläinen olisi ollut edes keskinkertainen.

Kyllä tässä joukkuuena sukellettiin, Kilpeläinen osana jengiä.

Kts. ylempi

Toinen fakta, jonka kehtaan sanoa ääneen: Petri Vehanen on Suomen yliarvostetuin maalivahti, josta Jokerit teki tässä sarjassa hyvän.

Vehasen yliarvostukseen en ota kantaa, mutta Vehanen oli erinomainen ja piti Lukkoa pystyssä vaikeilla hetkillä, niin kuin voittavan joukkueen ykkösmaalivahti playoffeissa tekee. Samaa olisin odottanut myös Kilpeläiseltä.

Ei Jokerit mitenkään erityisen tehoton ollut. 15 maalia kuudessa pelissä on ihan kelvollinen saldo playoffeissa ja yleensä tuolla määrällä mennään jatkoon ottelusarjasta.

Tämä sarja meni näin ja Kilpeläisen häviö suhteessa Vehaseen on yhtä selviö (4-2) kuin Jokereidenkin tappio Lukolle.

Tämä on räikeä väite. Maalivahtipeli meni niin selvästi Lukolle kuin vain voi mennä.

Täälläkin pyörineistä nimistä hyvin harva on oikeasti Kilpeä parempia, esim. Engren ei sitä ole!

Runkosarjan jälkeen olisin jakanut näkemyksesi, mutta tällä hetkellä vaihtaisin Kilpeläisen välittömästi Engreniin, jos se vain olisi mahdollista.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Eeroa ei voi puolustaa, jos karrikoidusti kirjoittaa, että joka toinen laukaus menee ja joka toinen aiheuttaa sydänkohtauksen. Jokerit kyllä kieltämättä pyöritti näyttävästi, mutta tehottomasti. Jokainen vastahyökkäys ei kuitenkaan saa päättyä maaliin.

Olen Dekon kanssa samaa mieltä. Liian monta helppoa meni liian nopeaan tahtiin. Vehaselle korkeintaan 2.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Harrastat tuollaista hauskaa kappaleiden jakamista niin yritetään nyt itsekin:

Kilpeläisen suoritus Lukko-sarjassa on yksi heikoimmista maalivahdin playoff-esityksistä 2000-luvun SM-liigassa. Jos ei nyt saa antaa rajua kritiikkiä maalivahdille, niin milloin sitten?

Ikävä murtaa sun pilvilinnasi, mutta ei todellakaan ole! Kilpeläinen ei ollut erityisen hyvä, eikä voittava veskari tässä sarjassa tietenkään. Mutta että yksi heikoimmista playoff-esityksistä.. Kyllä tänä keväänäkin ollaan heikompaa playofftorjumista nähty. Kysy vaikka Miika Wiikmanilta! Kritisoida saa, mutta joku järki olisi hyvä säilyttää. Kyllä mäkin monet kerrat Eeroa tänä keväänä kritisoin, mutta en potkuja ole kyllä ensimmäisenä vaatimassa tai Eeroa kantamassa yksin vastuuseen tappiosta. Säkin tunnut heittäneen silmät ja aivot jonnekin roskikseen ja tuossa ei ole enää mistään kritiikistä kyse. 2000-luvun heikoimmasta playoff-esityksestä voit ehkä julistaa sivutolkulla, mutta annat itsestäsi sellaisen kuvan että joko et todella ymmärrä lätkästä paljoakaan tai et ole hirveästi jääkiekkoa seurannut 2000-luvulla.


Ihan kaikkea ei voi Kilpeläisen piikkiin tietenkään laittaa, myös maalivahtivalinnoista päättänyt valmennusjohtokin epäonnistui uhkapelissään.

Tässä olet oikeassa, olisi pitänyt peluuttaa Tuohimaata joka pelasi hyvin sen ajan kun sai pelata!

Ei ollut muulta joukkueelta paras mahdollinen sarja, mutta nähty taso olisi riittänyt todennäköisesti jatkoon, jos Kilpeläinen olisi ollut edes keskinkertainen.

Kyllä Kilpeläinen oli juurikin keskinkertainen. Olet oikeassa voittava veskari olisi torjunut meidät jatkoon tästä sarjasta, mutta samoin jos viimeistelytehokkuus olisi edes keskinkertainen niin olisimme jatkossa. Voittava veskari voi torjua umpipaskankin jengin yllättävän pitkälle, mutta jos joukkue pelaa luvalla sanoen heikosti (lähinnä viimeistely) niin ei se voi edellyttää että maalivahti pelastaa. Nyt oli kyse siitä ettei Kilpeläinen ollut voittava veskari, voivoi, mutta ne kovimmatkin meriitit keränneet kassarit "floppaavat" joskus. Tottakai voidaan sanoa että jos Kilpeläinen olisi ollut niin ja niin hyvä niin oltaisiin päästy niin ja niin pitkälle joo nyt ei vaan ollut ja kyllä Eero epäonnistui, mutta mistään totaaliflopista ei voida puhua! Tämä on turhaa jossittelua koska näkemykseni mukaan tuolla pelillä ei mestaruuksia voiteta! On luvattoman helppoa leimata maalivahti syntipukiksi.

Kts. ylempi

Kiitos, osaan käyttää silmiäni ja aivotkin pelittävät normaalisti ilman ulkopuolista ohjausta.


Vehasen yliarvostukseen en ota kantaa, mutta Vehanen oli erinomainen ja piti Lukkoa pystyssä vaikeilla hetkillä, niin kuin voittavan joukkueen ykkösmaalivahti playoffeissa tekee. Samaa olisin odottanut myös Kilpeläiseltä.

Niin piti, suuri kiitos Jokereille siitä. Minäkin odotin samaa Kilpeläiseltä ja ymmärrän kyllä pettymyksesi. Varmasti Kilpeläinenkin odotti sitä itseltään, mutta joskus käy näin eikä sitä aina pysty selittämään kovin mustavalkoisesti miksi. Tästä juuri veskaripelin ero syntyi, mutta mistään vuosisadan flopista ei voida puhua. Joka kausi puolivälierävaiheessa pelaa ainakin seitsemän maalivahtia, jotka kevään aikana eivät olekaan voittavia. Mitä jos Vehanen alkaa haparoimaan välierissä, meneekö hän kuinka korkealle listauksissasi? Pidän tätä itseasiassa melko todennäköisenäkin, sen verran vaarallisia ripareita jo rehellisyyden nimissä tässä sarjassa tiputteli.

Ei Jokerit mitenkään erityisen tehoton ollut. 15 maalia kuudessa pelissä on ihan kelvollinen saldo playoffeissa ja yleensä tuolla määrällä mennään jatkoon ottelusarjasta.

No miltäs sitten kuulostaisi 7 maalia neljässä ottelussa? Fakta on se, että voitimme kaksi ottelua maalierolla 8-2, noilla otteluilla ei oikein Kilpeläisenkään huonoja otteita voida perustella. Sitten oli ne neljä tappiollista matsia joiden ansiosta olemme lomilla: maaliero kaverille 14-7. Näissä Kilpeläinen oli keskinkertainen, mutta 1,75 maalikeskiarvolla harvoin voitetaan playoff-otteluita. Kun matsissa vielä lauotaan suunnilleen 40 kertaa maalia kohti niin kyllä se pahasti juurikin tehottomuudelta vaikuttaa. Voisihan täällä kirkua Filppulalle, Ruudulle ja Teräväisellekin kenkää, mutta ehkäpä kaikki ymmärtää että aina ei voi onnistua ja ensi vuonna uusiksi! Harvassa oli oikeasti ne Vehasen huipputorjunnat jotka eivät ensisijaisesti johtuneet meidän huonosta viimeistelystä. Loput olikin sitten suurelta osin sitä puhdasta onnea joka veskarilla on mukanaan kun "kulkee"

Tämä on räikeä väite. Maalivahtipeli meni niin selvästi Lukolle kuin vain voi mennä.

Neljässä ottelussa toki menikin Lukolle. Toisissa vähän enemmän ja toisissa vähemmän selvästi. Kyllä kuitenkin mun mielestä jos yhdessä matsissa pitää nollan ja toisessa päästää 2 kaverin viittä vastaan niin en sitä kyllä häviöksi laske millään. Tuossa viimeiseksi jääneessä kotipelissä Eero otti paljon tosi hyviäkin koppeja! Ei musta niin hirveän räikeää vaan ihan puhdasta realismia, jota vastaan tuskin Lukko-fanitkaan taistelee.

Runkosarjan jälkeen olisin jakanut näkemyksesi, mutta tällä hetkellä vaihtaisin Kilpeläisen välittömästi Engreniin, jos se vain olisi mahdollista.

No en minä kyllä lähtökohtaisesti vaihtaisi Kilpeläistä veskariin joka ei torjunut joukkuettaan edes kymmenen joukkoon. Mitään takeita Engreninkään sulamattomuudesta ei ole, kukaan meistä kun esimerkiksi ei osaa ennustaa. Sellaista maalivahtia ette tähän liigaan löydä jonka suoritus pleijareissa on 100%-varma! Kilpeläinen on kuitenkin edelleen ihan tämän liigan eliittiä ja kykenevä torjumaan Jokerit ensi kaudella mestaruuteen asti! Sitä en epäile hetkeäkään. Kyllä mulle ihan riittävä tae pään kestävyydestä on jos kyykyttää täysin naapuria tämän maan kovimmassa paikassa Jokereiden maalilla paikallispleijarisarjassa tai tiukassa liigakarsintasarjassa. Ei ole tietenkään tekosyy epäonnistua tänä vuonna, mutta jos joku tosissaan lähtökohtaisesti epäilee Eeron pään kestävyyttä tiukassa paikassa niin metsään mennään.
 
Viimeksi muokattu:

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Valitettavasti Eero oli suurin yksittäinen syy kaatumiseen. Se ei selittelemällä miksikään muutu. Uskallan jopa väittää, että Eeron epävarmuus näkyi kentällä muissa pelaajissa. Ei liene sattumaa, että pakit alkoivat peruuttelemaan Eeron syliin. Väitän tämän johtuneen luottamuspulasta Eeroon.

Siihen en osaa enkä halua ottaa kantaa olisiko ensikaudeksi hankittava uutta maalivahtia. Soppari on Eeron kanssa voimassa ja parempia ei pahemmin ole tarjolla. Ihan hirveästi en Eeroon luottanut runkosarjassakaan, vaikka loppu kaudesta esiintyi erittäin varmasti. Mitään takuita ei ole siitäkään etteikö seuraajan pää petä tärkeissä peleissä niinkuin Eerolle kävi tänä keväänä.

Fränä puolestaan yllätti poffeissa varmuudellaan. Joutui kovassa paikassa maalille ja hoiti oman tonttinsa sen verran hyvin, että enempää ei voida vaatia. Runkosarajassa Fränä sylki niin paljon eteensä, että en olisi ikinä uskonut toivovani viimeisissä otteluissa, että Fränä aloittaisi maalissa.

Kuten aikaisemmin todettiin Eero on sympaattinen kaveri, joka muistaa kannattajat. Myös silloin, kun kapteeni kauden päätyttyä painoi pettyneenä suoraan pukuhuoneeseen.

Ikävä kyllä meillä on maalivahti ongelma ja helppoa ratkaisua ei ole olemassa.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
No ei muuta kun ensi kaudella Eero pelaa kaikki ottelut, niin eiköhän sitä varmuutta ja rutiinia tule. Turhaan tällä kaudella peluutettiin Tuohimaata se 5-6 peliä, kun sekin oli ykköseltä pois. Kuinkahan mones kausi tämä oli, jossa Jokereilla ei ollut kakkosmolaria käytännössä ollenkaan?
Ihmettelen suuresti, jos Fränä vielä meillä pelaa. Seuraavana on sitten vuorossa Korpisalo, sitten Lankinen, sitten...jne. Make kouluttaa.
 

Stube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ss74 kirjoitti:
Valitettavasti Eero oli suurin yksittäinen syy kaatumiseen. Se ei selittelemällä miksikään muutu. Uskallan jopa väittää, että Eeron epävarmuus näkyi kentällä muissa pelaajissa. Ei liene sattumaa, että pakit alkoivat peruuttelemaan Eeron syliin. Väitän tämän johtuneen luottamuspulasta Eeroon.
(boldaus oma)
Aika samalla tavalla itsekin uskon. Luottamus on joukkuepeleissä ihan mielettömän tärkeää, jokainen itse pelannut tietää sen. Jos pelkäät aina, että joukkuekaveri hasardoi, et pysty itse keskittymään omaan pelaamiseesi. Yrität välttää ratkaisuita, jotka liittyvät hasardiin joukkuekaveriin, vaikka ratkaisut olisivat muutoin fiksuja, jopa itsestäänselviä. Yrität ottaa hasardin joukkuekaverin vastuualueita itsellesi.

Tässä ottelusarjassa alkoi vaikuttaa siltä että kaikki alueet Jokereiden siniviivan jälkeen olivat maalintekosektoria. Pakit eivät uskaltaneet antaa vastustajan laukoa, sillä he pelkäsivät että veskari ei tee perustorjuntaa. Alettiin peruutella. Kiekollisesti ei uskallettu ottaa riskejä, kun ei luotettu maalivahdin paikkauskykyyn. Ja kun maalivahti antaa vastustajalle pari helppoa, voi vastustaja muuttaa pelityylinsä puolustavammaksi. Suurin osa Jokereiden kenttäpelaajistakin oli säkkejä mutta millaisia he olisivat olleet, jos ei koko aikaa olisi tarvinut pelata takaa-ajajina? Jokerit hallitsi ja loi paikkoja, mutta osittain siksi, että Lukon ei tarvinut hallita ja luoda paikkoja, osittain siksi että Kilpeläinen oli antanut heille helppoja maaleja...

Luottamus, luottamus, luottamus... Luottamus rakennetaan hitaasti mutta se rikotaan nopeasti. Nyt maalivahtiin ei ollut luottamusta, ei ole tänäänkään, ei huomenna tai edes ensi talvena. Eeron on nyt pakko vaihtaa maisemaa niin Jokereiden kuin itsensä takia. Hän oli hyvä veskari tullessaan Jokereihin, hän oli hyvä veskari pelatessaan Jokereissa syys'11-helmi'13, ja hän on hyvä veskari myös tulevaisuudessa, mutta Jokereissa hän ei enää voi pelata.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ikävä murtaa sun pilvilinnasi, mutta ei todellakaan ole! Kilpeläinen ei ollut erityisen hyvä, eikä voittava veskari tässä sarjassa tietenkään. Mutta että yksi heikoimmista playoff-esityksistä.. Kyllä tänä keväänäkin ollaan heikompaa playofftorjumista nähty. Kysy vaikka Miika Wiikmanilta!

Anteeksi epätarkkuuteni, olisi ehkä pitänyt kirjoittaa että yksi heikoimmista menestystä tavoittelevan joukkueen maalivahdin playoff-esityksistä, niin olisi vältytty SaiPa-rinnastuksilta.


Kyllä Kilpeläinen oli juurikin keskinkertainen.

Ei, Kilpeläinen oli surkea ja tämän kertovat tilastotkin. Keskinkertainen Kilpeläinen olisi ollut jos torjuntaprosentti olisi ollut siellä 91:n tienoille.

Olet oikeassa voittava veskari olisi torjunut meidät jatkoon tästä sarjasta, mutta samoin jos viimeistelytehokkuus olisi edes keskinkertainen niin olisimme jatkossa.

Huonoon viimeistelytehokkuuteen vaikutti osaltaan että Jokerit joutui Rauman peleissä pelaamaan paljon Lukon sumppua vastaan Kilpeläisen imurointien takia. Puolustaa Lukko nimittäin osaa. Varmasti myös joukkueen henkinen tila kärsi kun maalivahti ei pystynyt tekemään niitä tärkeitä torjuntoja.


Tämä on turhaa jossittelua koska näkemykseni mukaan tuolla pelillä ei mestaruuksia voiteta!

Ei se nyt ennenkuulumatonta ole että runkosarjassa kärkisijoilla olleen joukkueen peli takkuilee puolivälierissä, mutta vaikeuksien jälkeen mennään aina mestaruuteen asti (esim. Kärpät -08, JYP -09, HIFK -11).


Joka kausi puolivälierävaiheessa pelaa ainakin seitsemän maalivahtia, jotka kevään aikana eivät olekaan voittavia.

Niin pelaa, mutta melkein aina häviävän puolivälieräjoukkueen maalivahti pystyy huomattavasti parempaan esitykseen kuin Kilpeläinen pystyi Lukko-sarjassa.

Neljässä ottelussa toki menikin Lukolle. Toisissa vähän enemmän ja toisissa vähemmän selvästi. Kyllä kuitenkin mun mielestä jos yhdessä matsissa pitää nollan ja toisessa päästää 2 kaverin viittä vastaan niin en sitä kyllä häviöksi laske millään. Tuossa viimeiseksi jääneessä kotipelissä Eero otti paljon tosi hyviäkin koppeja! Ei musta niin hirveän räikeää vaan ihan puhdasta realismia, jota vastaan tuskin Lukko-fanitkaan taistelee.

Jokereiden voittopeleissä Vehasen ja Kilpeläisen tasoero ei ollut mitenkään erityisen suuri. Vehasen taakse meni kahdeksan kiekkoa, mutta en yhtäkään noista luokittelisi maalivahdin maaleiksi.

No en minä kyllä lähtökohtaisesti vaihtaisi Kilpeläistä veskariin joka ei torjunut joukkuettaan edes kymmenen joukkoon. Mitään takeita Engreninkään sulamattomuudesta ei ole, kukaan meistä kun esimerkiksi ei osaa ennustaa.

Engren nyt taitaa olla viimeinen mies, jota voi syyttää siitä ettei TPS playoffeihin päässyt.

Engren on myös voittanut mestaruuden (olkoonkin että tandemina), joten sikäli pää kestää todistetusti kovissa paikoissa.


Turhaan tällä kaudella peluutettiin Tuohimaata se 5-6 peliä, kun sekin oli ykköseltä pois. Kuinkahan mones kausi tämä oli, jossa Jokereilla ei ollut kakkosmolaria käytännössä ollenkaan?

Tuohimaa sai pelata runkosarjassa 13 peliä, mikä on täysin normaali määrä kakkosveskarille. Vertailun vuoksi JYPin Myllykoski pelasi 11 ja Ässien Järvenpää 18 peliä (joista suurimman osan alkukaudesta, tammikuussa alkoi Raanta-show). Tapparassa kakkosveskari ei saanut pelata käytännössä ollenkaan, vaan Metsola pelasi kaikki pelit lokakuun lopulta asti runkosarjan päätöskierrosta lukuunottamatta.

Tuohimaalla oli oma heikko vaiheensa, mutta runkosarjan lopussa parani ja playoffeissa teki sen minkä pystyi. Tekisin jatkon.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Valitettavasti Eero oli suurin yksittäinen syy kaatumiseen. Se ei selittelemällä miksikään muutu. Uskallan jopa väittää, että Eeron epävarmuus näkyi kentällä muissa pelaajissa. Ei liene sattumaa, että pakit alkoivat peruuttelemaan Eeron syliin. Väitän tämän johtuneen luottamuspulasta Eeroon.

Tottakai! Suurin yksittäinen syy oli, että me päästimme paljon maaleja, toiseksi suurin että emme tehneet tarpeeksi maaleja. Tässä järjestyksessä! Kilpeläisellä on tottakai suuri vastuu päästetyistä maaleista ja sitä kautta myös putoamisesta (yksittäisistä pelaajista ehdottomasti suurin), mutta täytyy muistaa että kentällä on 6 pakkia ja 12 hyökkääjä jotka a) voivat helpottaa veskarin hommaa b) tehdä maaleja. Nyt ei Kilpeläinen saanut tarpeeksi tukea kenttäpelaajilta ja tietenkään tämä ei ollut Eerolta tyydyttävä suoritus. Maailma ei vain ole niin mustavalkoista, että edes tulisi etsiä yhtä yksittäistä syytä. On muistettava että mitään megaluokan imurointeja ei Eero tässä sarjassa harrastanut, mutta epävarmuus vaikutti varmasti koko joukkueen tekemiseen. Toisaalta ei ole helppoa kun suuri osa laukauksista tulee noin hyvältä sektorilta. Mielestäni tässä lähti lumipallo pyörimään, josta Kilpeläinen on osavastuussa, muttei valmennus ja kenttäpelaajatkaan selviä peiliin katsomiselta.

Siihen en osaa enkä halua ottaa kantaa olisiko ensikaudeksi hankittava uutta maalivahtia. Soppari on Eeron kanssa voimassa ja parempia ei pahemmin ole tarjolla. Ihan hirveästi en Eeroon luottanut runkosarjassakaan, vaikka loppu kaudesta esiintyi erittäin varmasti. Mitään takuita ei ole siitäkään etteikö seuraajan pää petä tärkeissä peleissä niinkuin Eerolle kävi tänä keväänä.

Tästä minä nimemomaan puhun ja olen sitä mieltä että ei pidä. Eero on edelleen tämän liigan eliittiä ja yksi niistä veskareista, jotka pystyvät torjumaan mestaruuden. Sitä ei yksi epäonnistunut playoff-sarja muuta! Millään Engreneillä ei ole järkeä Kilpeläistä edes korvata sillä floppivaara on vähintään ihan yhtä kova minun silmissäni.

No ei muuta kun ensi kaudella Eero pelaa kaikki ottelut, niin eiköhän sitä varmuutta ja rutiinia tule. Turhaan tällä kaudella peluutettiin Tuohimaata se 5-6 peliä, kun sekin oli ykköseltä pois. Kuinkahan mones kausi tämä oli, jossa Jokereilla ei ollut kakkosmolaria käytännössä ollenkaan?
Ihmettelen suuresti, jos Fränä vielä meillä pelaa. Seuraavana on sitten vuorossa Korpisalo, sitten Lankinen, sitten...jne. Make kouluttaa.

Tässä on suuri viisaus ja Fränä ei ensi kaudella täällä pelaa! Harmi homma, toivottavasti Korpparin kanssa ei ryssitä näin.

Sitten tämän yhden lätkätietäjän kommentteihin tyylillä "rautalanka":

Anteeksi epätarkkuuteni, olisi ehkä pitänyt kirjoittaa että yksi heikoimmista menestystä tavoittelevan joukkueen maalivahdin playoff-esityksistä, niin olisi vältytty SaiPa-rinnastuksilta.

Se on totta että Saipa ei tavoittele menestystä vaan pelaa jääkiekkoa puhtaasta ilosta. Great, hienoa lätkätietämystä. Eipä ole edelleenkään niitä heikoimpia esityksiä. Heikko toki, mutta skandaaliotsikoita ja turhaa draamaa ei ole syytä hakea!


Ei, Kilpeläinen oli surkea ja tämän kertovat tilastotkin. Keskinkertainen Kilpeläinen olisi ollut jos torjuntaprosentti olisi ollut siellä 91:n tienoille.

Vale, emävale ja tilasto. Itse tykkään katsoa niitä pelejä. Villi väite: Vehasen torjuntaprosentti olisi tässä sarjassa ollut jokerimaalilla 91:n paikkeilla. Syynä harvat, mutta hyvältä sektorilta tulevat laatulaukaukset. Paljon meni maaleja Eerolle helpohkosti, mutta edelleenkään pahoja imaisuja ei juurikaan tullut ja laukaisusektorit olivat pahimpia mahdollisia. Sekaan mahtui hyviäkin torjuntoja, ainoastaan voittavan veskarin torjunnat jäivät puuttumaan. Arvosana: keskinkertainen.



Huonoon viimeistelytehokkuuteen vaikutti osaltaan että Jokerit joutui Rauman peleissä pelaamaan paljon Lukon sumppua vastaan Kilpeläisen imurointien takia. Puolustaa Lukko nimittäin osaa. Varmasti myös joukkueen henkinen tila kärsi kun maalivahti ei pystynyt tekemään niitä tärkeitä torjuntoja.

Kyllä tämä vaikeuttaa maalipaikoille pääsyä. Se ei selitä kuitenkaan sitä kuinka avopaikoista ei onnistuttu tehdä maaleja tai sitä että hyökkäyspään irtokiekoille ei ollut rehellisesti sanoen yhtään jokerimenijöitä. Ei mielestäni vaikuta olennaisesti nimenomaan tehokkuuteen.


Ei se nyt ennenkuulumatonta ole että runkosarjassa kärkisijoilla olleen joukkueen peli takkuilee puolivälierissä, mutta vaikeuksien jälkeen mennään aina mestaruuteen asti (esim. Kärpät -08, JYP -09, HIFK -11).

Joo ei ole ennenkuulumatonta, mutta se ei poista sitä faktaa että tuolla viimeistelyllä oltaisiin lähdetty viimeistään välierävaiheessa lauluun. Eikä sitä faktaa että jatkossa olisi ollut kolme hyvin organisoitua ja loistavaa lätkäjengiä. Jossittelu on kivaa, mutta aikamoisen työn ja parannuksen olisi Jokerit saanut mestaruuden eteen tehdä. En pidä sitä mahdottomuutena, joskin tätä keskustelua turhana!

Jokereiden voittopeleissä Vehasen ja Kilpeläisen tasoero ei ollut mitenkään erityisen suuri. Vehasen taakse meni kahdeksan kiekkoa, mutta en yhtäkään noista luokittelisi maalivahdin maaleiksi.

No mitä merkitystä sillä on? Ero oli kuitenkin Kilpeläisen hyväksi ja Jokerit voitti. Kyllä siellä ihan vastaavanluokan maaleja oli mitä Kilpeläiselle tehtiin pitkin sarjaa.

Engren nyt taitaa olla viimeinen mies, jota voi syyttää siitä ettei TPS playoffeihin päässyt.

Engren on myös voittanut mestaruuden (olkoonkin että tandemina), joten sikäli pää kestää todistetusti kovissa paikoissa.

Joo ehkä viimeinen syy, mutta oikeasti voittava veskari hilaa joukkueensa pleijareihin vaikka väkisin. Kysy vaikka Ortiolta!

Kilpeläinenkin on voittanut suvereenisti viime kauden IFK-sarjan ja liigakarsinnat, joten pää kestää todistetusti kovissa paikoissa. Vanhoja meriittejä on kiva tuijotella, mutta veikkaan että Engrenin uraa kaivellessa löytyisi pahojakin sulamisia. Mitä merkitystä sillä on? Ei mitään! Kuka vaan voi sulaa koska vaan, mutta kuka vaan ei pelaa esim. sillä tasolla mitä Kilpi viime keväänä. Ei se nyt ihan niinkään mene että jos yhden mestaruuden torjut niin olet aina ihan vitun hyvä veskari. Potentiaali olla voittava maalivahti on kiistaton, mutta kyllä siellä Eerolla potentiaalia on ja edelleenkin kyseessä liigan eliitti maalivahti!

Tekisin jatkon.

Hieno homma! Eikun vaan UTJ:n paperit toimistolle vetämään !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös