Duba "nälkäpalkalla", entä muut?

  • 2 825
  • 21

theref

Jäsen
Päivän Etelä-Saimaassa oli mielenkiintoinen juttu SaiPan maalivahti Tomas Dubasta. Duba pelaa SaiPassa lähinnä kusetukselta ja riistolta tuntuvalla sopimuksella. Vai mitä mieltä muut lukijat ovat tästä copy/pastesta joka on suoraan aamun lehdestä.

"Hinta-laatu-suhde on Duban kohdalla kaikkea muuta kuin kohdallaan, jos sitä vertaa yli kaksinkertaisella palkalla joukkueessa kurvailijoihin. SaiPan kannalta auto- ja asuntoetuineen 200 000 markan palkalla torjuva Duba on tietysti ollut täysosuma sekä taloudellisesti että pelillisesti."

Mistä lie saatu tuo palkka tietoon, mutta miehen taso tuntien se on todella naurettava. Toivottavasti SaiPa tajuaa miehen arvon joukkueelle ja vähintään tuplaa miehen palkan kahdeksi seuraavaksi kaudeksi... Nyt olisi nimittäin aika alkaa sorvata jatkosopimusta ennenkuin joku "suuri" miehen (pojan) vie!
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Värväyksistä

Jos tuo ulkomaalaisten palkkataso/kusetus on yleistä, ei pelaajien pakoa 'suuriin' seuroihin kannata ihmetellä ollenkaan.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Syyttämättä erityisesti Saipaa mistään, niin tuleepahan vain mieleen että eikös Helmisten ja Ojasten palkat Ruotsissa olleet tota luokkaa aikanaan, ja niitä sitten vähän puitiin jälkikäteen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mitä menee verokortin ohi?

Tulipa mieleen Ottakar J., jolla verotettavaa tuloa oli vuositasolla vain n 350K. Tässä mukana etuudet eli jos on firman auto, asunto, puhelin,ateriaetu yms.
Tuo luku on Ilta-Sanomien veropaljastusnumerosta joltain jokerivuodelta.

Eikös Otevrelkin ollut taitoihinsa nähden halpa pelaaja?
Paha homma vakuutuskorvausten kannalta.

Raumallahan kiskamyynnit vedettiin ohi kirjanpidon ja niillä makseltiin pimeitä palkkoja.

Kannattaisiko Itä-Suomen veroviraston käydä katselemassa Tomas-pojan palkkoja? Toisaalta kuinka paljon alkaa kauden aikana jurppimaan kun seura kehuu halvaksi paikkakunnan lehdessä?

Meillä Espoossa taidetaan olla toinen ääripää, maksetaan kuvioluistelijoille ja puukäsille NHL-tason liksoja...
 

JanJ

Jäsen
Re: Mitä menee verokortin ohi?

Viestin lähetti msg
Eikös Otevrelkin ollut taitoihinsa nähden halpa pelaaja?
Paha homma vakuutuskorvausten kannalta.
400k ja Ässien palkanmaksun ylärajalla.
Kalliimpaa miestä ei olisi edes otettu.
Eiköhän tuo ole kohtisliksa.
 

theref

Jäsen
Niin

SaiPahan on aina ollut tunnettu siitä, että palkat on maksettu ajallaan ja siotkin velat on hoidettu.

Taitaa vain olla niin, että nuoreen tshekkipoikaan ei kauheasti ollut uskoa ja toisaalta poika itse tahtoi tulla Suomeen nimenomaan kehittymään pelaajana. Niin, yhtään kokonaista kautta miesten sarjoissa Duballahan ei ollut alla. Eli kyllä tuo pieni palkka selittyy ihan normaalilla järjelläkin, ei aina tarvita veronkiertoa.

Päivärahathan ovat verottomia, joten kyllä niitä hieman varmaan kertyy sitten?

Ihan puhdasta arvailua koko kirjoitus, mutta tulipahan kirjoitettua.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todellisuuden taju hukassa?

Jos junnuikäinen maalivahti tienaa 200 000mk vuodessa plus siihen asunnot ja autot päälle, niin mielestäni se on aivan kelpo korvaus. Asumme Suomessa eivätkä jääkiekkoilijat ole mitään ukkoylijumalia. Missäköhän teidän palkkanne liikkuvat?

Tiedän useita pelaajia jotka pelaavat huomattavasti alle 100 000mk:n korvauksen SM-liigassa. He eivät ole vielä tähtiä, mutta kenties tulevia sellaisia. Taloustalkoista puhutaan, mutta mitään järkeä ei tunnu noissa palkkapuheissa olevan. Duba vasta luo uraansa, eikä todellakaan ollut mikään tähti Suomeen tullessaan vaan ammattilaistasolla täysin kysymysmerkki.

200 000mk vuosi on hyvä korvaus työntekijälle, jolle hoidetaan kaikki valmiiksi. Itse ei tarvitse muuta kuin pelata. Niinpähän ne muutamat pelaajat ovat tunnustaneetkin, että eivät ole eläissään hoitaneet laskuja, asunnonhankintaa tai päivähoitopaikkojen hankintaa. Kun seuran tuki loppuu, on elämä monelle aika ankeaa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Theref tuossa osuikin asian ytimeen. Nuori pelaaja joka pelaa ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa harvemmin saa huimia palkkioita, joten SaiPan syyttäminen kusetuksesta tai veron kierrosta ei todellakaan ole aiheellista. Tuollaisessa tilanteessahan on aina kaksi mahdollisuutta. Pelaaja onnistuu todella hyvin ja on tällöin seuralleen edullinen hankinta tai epäonnistuu täysin jolloin 200 000mk on aika iso raha. Kuten yllä on mainittu pelaajat tietävät SaiPaan tulessaan paljon heille maksetaan siis korostan MAKSETAAN silloin kun palkkapäivä on.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös se viesti ollut että 200 tmk sisältäen autot ja asunnot. Sitä se "-etuineen" siellä tarkoittaa. Ja ykkösmaalivahti on eri hintainen kuin nelosketjun raataja. Mutta voihan se olla että ovat vain saaneet miehen halvalla, kyllä, se voi olla niin. Koska kyllä ykkösmaalivahdin palkaksi tuo on halpaa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, mainittakoon että olisin itse suorastaan innoissani jos saisin saman liksan vuodessa, siis 200000 + asunto ja auto yms. etuja, eli eipä tuo Duba nyt mikään persaukinen kurja kuitenkaan ole.
 

kämmäri

Jäsen
Niinpä

Viestin lähetti Gagarin
Eikö se kuitenkin siellä lehdessä sanottu että siihen kahteen sataan tonniin oli laskettu mukaan asunto ja auto.

En tiedä esim. minkälainen autoetu pelaajilla on, mutta jos se on vapaa autoetu nin jo se pudottaa tosta 200000 mk:sta aika lailla + vielä kämppä (joka uskoakseni laskee summaa vielä enemmän)

Eli aikas huono palkka kyllä Duballa on
 

sniper2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuznetsov ja Duba voisivat vaihtaa palkkojaan peliesityksiin nähden. Juri on ollut todella Lukossa.

No vähän meni vierestä...
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
"Jos tuo ulkomaalaisten palkkataso/kusetus on yleistä, ei pelaajien pakoa 'suuriin' seuroihin kannata ihmetellä ollenkaan."

Miksiköhän Duballe pitäisi maksaa enemmän? Siksi että hän on tsekki vai?

Palkkaa maksetaan uskoakseni taitojen, kokemuksen ja odotusarvojen mukaisesti. Odotukset Dubasta tuskin ennen kautta ovat olleet huipussaan, epäonnistumisriski on varmasti ollut vähintään yhtä suuri. Duba on ollut sopimukseen tyytyväinen ja allekirjoittanut sen, tuskinpa kovin moni muukaan olisi miehelle enempää tarjonnut. Tämä kauden jälkeen tilanne saattaa olla toinen, mutta silloinkin Saipalla on hyvät mahdollisuudet neuvotella uusi kontrahti. Normaalia toimintaa.

Lukossa lienee yksi mies joka tienaa kirkkaasti Dubaa paremmin: Saarela. Parin muun palkka saattaa nippa-nappa olla tuossa 200 000 hujakoilla, mutta muut jäävätkin sitten kirkkaasti alle. Tuskinpa kukaan ihmettelee miksi ykkösvahti Vehanen tienaa reippaasti alle 200 000mk vaikka esitykset ovat olleet erinomaisia ja kilpailevat hyvinkin Duban kanssa. Mutta hän onkin oma kasvatti, joita varmastikin "kusetetaan" ja käytetään hyväksi suomalaisissa seuroissa enemmän kuin ulkolaisia. Ns. ulkolaisvahvistuksen tieltä on siivottu pois valtava määrä junnuja, joille näyttöpaikkoja ei ole suotu.
 

sniper2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vehanen? Ei se mielestäni mikään kovin hääppöinen veskari ole. Lukossa ei kovin montaa tähteä ole.... Kuten ei Saipassakaan...
 

mox

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
ervalle

Viestin lähetti ervatsalo
Niin, mainittakoon että olisin itse suorastaan innoissani jos saisin saman liksan vuodessa, siis 200000 + asunto ja auto yms. etuja, eli eipä tuo Duba nyt mikään persaukinen kurja kuitenkaan ole.


No sä nyt innostutkin vähän kaikesta;)
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Re: Niinpä

Viestin lähetti kämmäri


En tiedä esim. minkälainen autoetu pelaajilla on, mutta jos se on vapaa autoetu nin jo se pudottaa tosta 200000 mk:sta aika lailla + vielä kämppä (joka uskoakseni laskee summaa vielä enemmän)

Eli aikas huono palkka kyllä Duballa on

Tarkoitinkin tuossa alussa että jos hinta kokonaisuudessaan on 200 000 niin kun siitä laskee pois auton, asunnon, vakuutukset ja verot niin paljonko Duba saa handuun?
Miten sitten päivärahat maksetaan?
Auto- ja asuntoetujen kustannuksesta seuralle en osaa sanoa, mutta ainakin verotusarvoa luulisi tulevan 5000,-/kk?

Enemmän ihmettelen Otto Janeckyn 350 000 vuosituloja, kun silloin puhuttiin miljoonamiehestä?
 

Snapper 52

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Esimerkkinä mainittakoon, että toinen paikka Duballe lähteä kehittymään olisi ECHL jossa palkat on rookielle 300 $ viikossa - joka tietenkin maksetaan vain kauden ajalta, joka on 6 kuukautta jos jää ilman playoffeja. Karkeasti arvioiden siis alle 50 000 mk per kausi. Eiköhän pojaalle kelpaa Saipan palkat... :)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Palkat

Jos keskiverto liigapelaaja tienaa n. 300 000-400 000 tuhatta kaudesta+mahdolliset edut, saa toki yrittää työelämässä moista palkkaa. Siihen saa opiskella muutaman vuoden ja syödä paljon särkeä, jotta tulee järkeä. Pitää olla kapasiteettia oppia asioita ja äö:n pitää olla hieman suurempi kuin kengänumero.:D Harva pääsee noille palkoille.

Oikeastaan on kuitenkin sama oli ammatti ihan mikä tahansa (kirvesmies, jääkiekkoilija, tietokone-expertti), niin huipuille maksetaan hyvin. Alansa huippu kirvesmieskin tienaa tuplaten, mitä keskinkertainen.

Harvasta tulee kuitenkin hyvä jääkiekkoilija, joten kaikille maksetaan suhteellisen hyvin. Normaali työelämässä ollan yli 30 vuotta, kiekkoura kestää yleensä n. 10 vuotta. Loppuelämää ei saa turvatuksi, jollei pääse rapakon taakse.

Taitaa Duban palkkakin olla ihan kohtuullinen nuorelle miehelle, ensi kaudeksi se on pakko tuplata, jos Saipa haluaa miehen pitää.

Faktatietoa minulla ei ole, mutta veikkaan, että useat Jypin nuoret pelaajat tienaavat puolet Duban palkasta. Jypin pelaabudjetti on niin pieni, että siitä lohkaisee ison osan mm. Tonin, Cechin ja Nikolovin palkat. Ja liigajyrille maksetaan enemmän kuin junnuille.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
En kyllä oikein ymmärrä mistä tässä SaiPaa voidaan syyttää. Onhan sopimus Duban kanssa kuitenkin varmaan tehty yhteisymmärryksessä eikä mitenkään "pakottamalla". SaiPaa voi onnitella siitä, että se on onnistunut hankkimaan hyvän pelaajan edullisesti. Ja kyllä kai Dubakin on jotain saanut. Muuten olisi varmaan kannattanut vaikka jatkaa entisessä joukkueessa. Mutta jostain syystä SaiPan tarjoama "surkea" sopimus kiinnosti...

Varmaan nuo joskus nähtävät tiedot/arviot keskimääräisestä SM-Liigapelurin palkasta ovat osittain harhaanjohtavia. Joukkueissa olevat huippumiehet huippuliksoineen nostavat ilmeisesti keskiarvoa korkeammalle kuin mitä todellinen "keskivertopelaaja" saa. Pitäisi saada tietoon mediaanipalkka. Tunnetusti se on näissä palkkavertailuissa yleensä keskiarvoa alempi... Eli vaikkapa 25 pelaajan joukosta sen 13. eniten tienaavan palkka. Joukkueen palkkaprofiilista riippuen tietysti joskus keskiarvo ja mediaani saattavatkin olla aivan samatkin. Mutta näitähän ei sitten taas tiedä. En ainakaan minä.

Minä en kovin tarkkaan ole seurannut tietoja SM-Liigapelureiden ilmoitetuista keskipalkoista, mutta vaikka se olisikin päälle 300 tuhatta FIM, niin uskon joka joukkueesta löytyvän useamman pelaajan, joiden liksa jää jopa haarukkaan 50-150 tuhatta. Joissain joukkueissa näitä voi olla jopa monta. Esim. nuoret, jotka vielä enemmänkin "haistelevat" liigan ilmapiiriä ja jotka lähinnä saavat mahdollisuuden päästä kehittymään varsinaisiksi liigapelureiksi. Siinä on jo monelle antia varsin melkoisesti. 200-300 tuhatta on useimmille siinä vaiheessa utopiaa... Mutta jos mahdollisuuden saa ja sen hyvin käyttää hyödykseen, niin ehkä jo vuoden tai kahden päästä tilinauhassa on aivan erilainen summa!!
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei sillä Duballa loppujen lopuksi niin kauhean huonosti mene.

Bruttopalkka etuineen 200000/vuosi tekee reilut 16500/kk.

Siitä pois auton verotusarvo 3000 mk/kk (aika hyvä kärry vapaalla autoedulla) ja asunnon verotusarvo 2150 mk/kk (70 neliön asunto, valmistunut 84-91).

Jäljelle jää bruttona 11350, josta pois verot, esim. 40% jolloin jää käteen 6810 mk/kk. Siinä vaiheessa on tosiaan jo maksettu asunto ja auto bensoineen.

Ihan tarkalleen ottaen noinhan sitä ei lasketa, mutta suuruusluokka pitäisi olla aikalailla oikein.

Lisäksi kaveri tekee hommaa, jota rakastaa todennäköisesti yli kaiken. Tuskin pakolla tolppien väliin luistelevasta kaverista tulee huippuveskaria...
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päivärahat myös huomioon

Kannattaa ottaa vielä sekin huomioon että tuon palkan lisäksi voidaan miehelle maksaa melko monelta päivältä päivärahaa,matkapäiviä tullee kuukausittain jotain 10-15,ja joka päivältä siis 165mk käteen.Tekee siis tuohon kuukausipalkkaan jotain 1500-2500mk lisää (puhtaana).Päivärahaa todennäköisesti maksetaan maksimimäärä,eli tuo 15 (ehkä jopa 20),koska sen maksaminen on paljon halvempaa työnantajalle ja myös palkansaajalle.Siis todennäköisesti on jo sopimusta kirjoitettaessa sovittu esim. 15 päivärahaa/kk.

Jos ajatellaan että auto,asunto,puhelin on maksettu ja käteen jää palkkaa n.6500mk + 2500mk päivärahat= 9000mk/kk.Tämä on ihan hyvä liksa miehelle jolla on ensimmäinen kausi miesten tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös